Miten yhdysvaltalaiset itse olivat vastuussa US-hyökkäyssodista 2001-21?

PROLOGI - Millaista vastuuta kansakunta asukkaina käyttää sodissa, niiden aloittamisissa kuin saavutetuista | aiheutetuista vahingoista, kuolleista ja seurauksista, jotka ovat aina enemmän tai vähemmän hyväksyttyjä | tuomittuja - riippuen katsantokannasta, arvomaailmasta ja ideaalitavoittelusta.

--
Asioita voidaan tarkastella kahdella tavalla -

.. itäisellä ja läntisellä tavoitteella. Nyt HS esitti tuon läntisen Venäjän uhanluonnin periaatteen, jossa itse venäläiset saadaan epäilyksien, syytteiden kuin sotilaallisen väkivallan aiheuttajien joukkoon |1 - varsinkin alleviivaten HS-otsikkoa. Nyt onkin hyvä tutkia itse tutkimusta ja nähdä se internet-paneelisesti tehtynä!
.
|1 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009129896.html -, HS-otsikoituna näin: "Yli puolet suomalaisista ajattelee, että tavalliset venäläiset ovat vastuussa sodasta" -HS-toimittajana Anni Keski-Heikkilä.
.

USA kävi omia raskaita hyökkäyssotia vuosina 2001-21,

.. kaikkiaan useisiin valtioihin, lähinnä kehitysmaihin - luettelona tässä: Afganistan, Irak, Jemen, Somalia, Libya ja Syyria - voimme vain arvailla kuinka paljon siviilejä näissä us-hyökkäyssodissa ja USAF-massapommituksissa tuhottiin, ja millaisin motiivein!

Muistamme myös USA' n esittämät valheet YK-yleiskokoukselle 2003 - Yhdysvaltojen maanitellessa hyökkäyslupaa Irakiin YK-lupaa us-hyökkäykselle ei tullut, silti USA hyökkäsi tunnetuin seurauksin. Muutoin hyvämaineinen UM ja kenraali Colin Powell lateli näitä valheita YK' lle - hänen myöhemmin katuen sanojaan ja valheitaan.

..
Herää kysymys suoritettiinko tuolloin 20 vuoden us-hyökkäyssotien aikana minkäänlaista kansalaistutkimusta Suomessa; miten nähtiin itse amerikkalaisten vastuu noihin hyökkäyssotiin. Ei tehty, se kuitenkin tiedetään, miksi ei ja miksi nyt - ehkä tuo on se oleellisin kysymysasettelu.

Toinen merkittävä keskustelu ja kysymysasettelu voidaan nähdä pakotteista ja kansalaisvarojen takavarikoinneista

Asetettiinko Yhdysvaltoja vastaan minkäänlaisia EU-pakotteita, kun tämä kävi näitä omia us-hyökkäyssotia, joista vain Libya vuonna 2011 sai YK Turvaneuvoston luvan USAF-pommituksille - Venäjän avulla!

Olisiko us-vastaisten EU-pakotteiden tavoitteena voinut olla amerikkalaisen sotakassan pienentäminen - kutistaminen |e, jottei noita ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia us-hyökkäyssotia ei olisi voitu niin voimallisesti käydä.

Miksi mitään EU-pakotteita ei asetettu Yhdysvalloille?

Paha ja kiperän kiusallinen kysymys nato-marinoiduille nykypoliitikoille, kun projisoimme sitä meneillään olevaan EU' n Venäjän pakotteisiin - jotka olivat ja ovat itseasiassa kädenojennus Venäjälle (!) ja omaan EU-nilkkaan potkaisu |E -

.. kuten nyt taloudessa ja epätasapainottuvassa EU-'valtioliitossa' tänään nähdään - meneekö Saksa* lopulta omille amerikkalaista napanuoraa katkaisevalle tielle - jää lopulta nähtäväksi. Onhan selvää , että eurooppalaista rauhaa voivat tehokkaasti vaalia vain juuri Saksa ja Venäjä - yhdessä!**
.
|* ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009151395.html -, HS-otsikoituna näin: "Liittokansleri Scholz vierailulle Kiinaan – mukaan delegaatio liikemaailman johtajia" -HS-toimittajana Saara Aholainen.
.
|* ~ https://yle.fi/uutiset/3-12664858 -, Yle-otsikoituna näin: "Saksan liittokansleri Scholz kannattaa Hampurin sataman osittaista myyntiä Kiinalle, vaikka yhteensä kuusi ministeriötä vastustaa kauppoja" -toimittajana Leonard Wilhelmus.
.
|** ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/saksa-heraa-menneisyyden-siteista.html -, -IJL-BLOG
.
UUTISEKSTRA
~ https://yle.fi/uutiset/3-12664230 -
"Analyysi: EU-tarvitsisi vahvan johtokaksikon, mutta Saksa ja Ranska eivät siihen pysty – tässä viisi riidanaihetta",

.. vaikka vielä vuonna 2021 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17017516/saksa-ja-ranska-ajavat-uutta-lahentymista-venajan-kanssa! -, otsikoituna näin: "Saksa ja Ranska ajavat uutta lähentymistä Venäjän kanssa!" -24-IJL.
.
.

.
Miksi suomalaisilta kysyttiin ylläolevan HS-tutkimuksen kaltaisesti Venäjän kansalaisten osuutta ja vastuuta Ukrainan slaavilaissodassa,

.. jossa on lopulta kyse slaavien keskinäisestä välien selvittelystä - eräänlaisesta sisällissodasta, johon ulkovallat ottavat nyt kiivaasti osaa - niin Venäjänä kuin Euroopan Unionina ja Yhdysvaltoina! Miksi Venäjä ja miksi EU/USA?

Ja miksi tuo HS-kysymysasettelu suomalaisille, ja miksi ei aikanaan samaa kysytty kohteena Yhdysvaltain kansalaiset tai jopa niiden EU-maiden kansalaiset, joiden isänmaa otti sopulaina osaa US-hyökkäyssotiin Afganistaniin, Irakiin, Libyaan ja Syyriaan!

..
Mitä ilmeisimmin HS-selite kansalaisiamme kohtaan kysymysasettelulle olisi nyt oleva sota Euroopassa, siis juuri Euroopassa. Samalla voisimme palauttaa mieliin USAF-pommitukset Eurooppaan Jugoslavian hajoamissodissa, Kosovossa ja Serbia pommituskohteena - unohtamatta USAF-pommi-iskua Kiinan suurlähetystöön Belgradissa. Olisiko tuolloinkin pitänyt kysyä kansalaisvastuuta Yhdysvalloista?
--


..
88609

132

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kun katsoo tarkemmin, niin USA on lähes aina (Busheja lukuunottamatta) aloittanut uuden sodan kun maalla on Demokraattihallitus. Tämä johtuu siitä että Demokraattihallitus on YK:n alainen puolue. YK arvioi että mitkä maat ovat 'roistovaltioita' koska ne kapinoivat YK:n maailmanjärjesystä vastaan. Sitten YK julistaa sodan ja lähettää USA:n jouokot kaatamaan itsenäisen maan hallituksen.

      • Anonyymi

        Amerikkalaisten sotien kohteina on yleisimmin kehitysmaat ja selvästi heikommat sotilasvoimaltaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Amerikkalaisten sotien kohteina on yleisimmin kehitysmaat ja selvästi heikommat sotilasvoimaltaan!

        Niinkö? Kuvittelin, että jossa luonnonvaroja niin otollinen kohde. Lukaise kirja Silkkitie, niin tiedät miten hommat toimi, silloin ja nyt.


    • Anonyymi

      Taattua Luoma-paskaa taas. Laatua johon voit luottaa.

      • Anonyymi

        Miks et uskalla huudella omalla nimelläsi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miks et uskalla huudella omalla nimelläsi?

        Miksi et julkaise kaikkia kommenttejasi rekisteröidyllä nikilläsi, vaan kirjaudut vain joidenkin viestien kohdalla?


      • Anonyymi

        Jotain pikkuperustelua kaivattaisiin lukijarintamalla :-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi et julkaise kaikkia kommenttejasi rekisteröidyllä nikilläsi, vaan kirjaudut vain joidenkin viestien kohdalla?

        Miksi vastaat kysymykseen kysymyksellä? Yritätkö siis vältellä kysymystäni?


      • Anonyymi

        Oma kommenttisi taas on heikkolaatuinen. Koita kehittyä.


      • Anonyymi

        Miten määrittelet "p*askan"?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miks et uskalla huudella omalla nimelläsi?

        Entä itse?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miks et uskalla huudella omalla nimelläsi?

        Täällä ei taida olla muita eduskuntaan pyrkijöitä kuin avaaja.


    • Anonyymi

      USA on mafiapomo, jonka tekoja ei uskalleta arvostella, valitettavasti muu maailma on joutunut alisteiseen asemaan suhteessa siihen, eikä kukaan uskalla tehdä asialle mitään, valitettavasti. Tarvitaan melkoinen poliittinen myllerrys jenkeissä, ennen kuin muutosta voi odottaa.

      • Alisteinen, mutta kuinka kauan?


    • 2

      EPILOGI - Miksi mediapooli pärisyttää hurmioituneena jopa puolivauhkoontuneena sokein silmin Naton autuutta ja Venäjän uhkaa, nyt myös ydinaseiden osalta |2 ja juuri venäläisaiheutettuna arveluna ja syytöksenä! -

      .. miksi kansalaisiltamme kysytään asioita, joiden puolueeton näkökulma olisi edellyttänyt kysymysasettelua kaikkien sotaa käyvien valtioiden kansalaisiin?

      Miksi tämä raskaasti junnaava mediamanipulaatio, joka jo aika-ajoin muistuttaa mediapropagandaa? Ehkä siksi, että medialla on huoli kansakuntamme kyllästymisestä |3 tähän Venäjän uhan paatokseen, kun mitään väitettyä ei kuitenkaan tapahdu rajoillamme , edes niiden takana - vain hiljaisuus -

      .. niin venäläisuhkailuina, -kiristelyinä kuin -pakotteluina näiden ensisijaisuuksina, vain toissijaisina vastauksina omiin pakotetoimiimme, joiden tulokset näkyvät lähinnä meidän omissa vaikeuksissa totuttautua uuteen normaaliin ilman mitään yhteyttä Venäjään. Kärsiikö näin kansakuntaruumis tyhmästä valtiojohtopäästä?
      .
      |2 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009136296.html -, HS-otsikoituna näin: "Yli puolet suomalaisista on huolissaan ydin­sodan mahdollisuudesta" -HS-toimittajana Minna Nalbantoglu.
      .
      YDINEKSTRA
      ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/09/hiipiiko-tietoisuuteemme-ydinsodan-pelko.html -
      "Hiipiikö tietoisuuteemme ydinsodan pelko?" -IJL-BLOG
      .
      |3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/10/media-ja-valtiojohto-pelkaavat.html - | ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17610699/media-ja-valtiojohto-pelkaavat-kansakuntamme-quotnatohalukkuudenquot-hiipuvan - otsikoiltaan näin:
      "Media ja valtiojohto pelkäävät kansakuntamme "natohalukkuuden" hiipuvan"
      ..

      e

      • Anonyymi

        Ilkka Luoma: Venäjän ns. johtaja on nimenomaan omilla sanoilla uhkaillut ja uhkailee ydinpommeilla sun muilla etupiireillä. Sodan tämä Ilkan ihailema Putin aloitti ihan omasta päästä, vaikka muut yrittivät puhua hänelle järkeä päähän. Ilkka, Ukraina ei ole osa Venäjää eikä sellaiseksi tahdo tulla vaikka kuinka toivoisit. Sokea Ilkka ei myönnä, että Venäjä aloitti itse provokaation ja sodan jo vuonna 2014, ja aivan yksinään. Ainoastaan Putinin juntta avoimesti uhkailee ydinpommeilla muuta maailmaa ja kehittelee etupiiri toiveajattelua. Muista Ilkka, Ukraina ei ole osa Venäjää eikä sellaiseksi tahdo tulla. Suomi ei ole osa Venäjää, eikä Balttian maat vaikka joskus olivat alistettuja kuten Ukraina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilkka Luoma: Venäjän ns. johtaja on nimenomaan omilla sanoilla uhkaillut ja uhkailee ydinpommeilla sun muilla etupiireillä. Sodan tämä Ilkan ihailema Putin aloitti ihan omasta päästä, vaikka muut yrittivät puhua hänelle järkeä päähän. Ilkka, Ukraina ei ole osa Venäjää eikä sellaiseksi tahdo tulla vaikka kuinka toivoisit. Sokea Ilkka ei myönnä, että Venäjä aloitti itse provokaation ja sodan jo vuonna 2014, ja aivan yksinään. Ainoastaan Putinin juntta avoimesti uhkailee ydinpommeilla muuta maailmaa ja kehittelee etupiiri toiveajattelua. Muista Ilkka, Ukraina ei ole osa Venäjää eikä sellaiseksi tahdo tulla. Suomi ei ole osa Venäjää, eikä Balttian maat vaikka joskus olivat alistettuja kuten Ukraina.

        Mikä maa on ainoana käyttänyt ydinasetta ja keitä vastaan?


      • Anonyymi

        "
        .. miksi kansalaisiltamme kysytään asioita, joiden puolueeton näkökulma olisi edellyttänyt kysymysasettelua kaikkien sotaa käyvien valtioiden kansalaisiin?"

        Kuka enää vastaisi yhteenkään gallupiin jos niissä pitäisi "tasapuolisuuden vuoksi" kysyä kaikesta mahdollisesta muustakin? Eli ei voisi esimerkiksi kysyä ihmisten huolista ilmastonmuutoksesta ilman että samalla kysyttäisiin onko huolestunut myös työttömyydestä, valtionvelasta ja siitä voittaako oma suosikki Masked Singerin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilkka Luoma: Venäjän ns. johtaja on nimenomaan omilla sanoilla uhkaillut ja uhkailee ydinpommeilla sun muilla etupiireillä. Sodan tämä Ilkan ihailema Putin aloitti ihan omasta päästä, vaikka muut yrittivät puhua hänelle järkeä päähän. Ilkka, Ukraina ei ole osa Venäjää eikä sellaiseksi tahdo tulla vaikka kuinka toivoisit. Sokea Ilkka ei myönnä, että Venäjä aloitti itse provokaation ja sodan jo vuonna 2014, ja aivan yksinään. Ainoastaan Putinin juntta avoimesti uhkailee ydinpommeilla muuta maailmaa ja kehittelee etupiiri toiveajattelua. Muista Ilkka, Ukraina ei ole osa Venäjää eikä sellaiseksi tahdo tulla. Suomi ei ole osa Venäjää, eikä Balttian maat vaikka joskus olivat alistettuja kuten Ukraina.

        Viime vuosisadan lopulla meilläkin oli hörhöjä, jotka vannoivat neuvostokommunismin ja stalinin nimeen.
        Nyt meillä on hörhöjä, kuten tämä luoma, jotka vannovat venäjänazismin ja putinin nimeen.

        Kai tämä on vaan näin. Ihmiskunnan vihollisilla on aina omat vinksahtaneet kannattajansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä maa on ainoana käyttänyt ydinasetta ja keitä vastaan?

        Mikä maa parhaillaan uhkailee avoimesti ydinaseen käytöllä ja koettaa alistaa 44-miljoonaista Ukrainan kansaa orjuuteen?

        Vihjeeeksi: tätä valtiota johtaa tsaarin elkein hullu, varreltaan pieni lähes kalju miehennäköinen otus.


      • Anonyymi

        Voisitko pysyä poissa häiritsemästä aikuisten keskusteluja, kiitos.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mikä maa on ainoana käyttänyt ydinasetta ja keitä vastaan?

        Mikä maa käytti ydinasetta ja sen jälkeen auttoi tuon pommittamansa valtion rauhan toimiin, hämmästyttävään talousihmeeseen ja demokratiaan, vaikka tuo valtio oli ollut sodassa kiistaton hyökkääjä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä maa on ainoana käyttänyt ydinasetta ja keitä vastaan?

        Mikä maa on tänään saanut Eu:n äänestyksessä ylivoimaisella äänten enemmistöllä tittelin TERRORISTIVALTIO? Mikä maa Euroopan itäkyljessä ei piittaa väärennetyn kopeekan vertaa ihmishengistä, ei ukrainalaisten eikä omien kansalaistenkaan? ( Vihjeeksi: juuri sama paskamaa, joka nimettiin TERRORISTIVALTIOKSI )


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisitko pysyä poissa häiritsemästä aikuisten keskusteluja, kiitos.

        Eikö se muka sitten ole natsi?


    • Anonyymi

      US-hyökkäyssota Ukrainan sotakin tavallaan on, nykyisin tuota hoidellaan vaan vähän eri tavalla. Soros tuota hahmotteli jo -93.

      "The United States would not be called upon to act as the policeman of the world. When it acts, it would act in conjunction with others. Incidentally, the combination of manpower from Eastern Europe with the technical capabilities of NATO would greatly enhance the military potential of the Partnership because it would reduce the risk of body bags for NATO countries, which is the main constraint on their willingness to act. This is a viable alternative to the looming world disorder."

      https://www.georgesoros.com/1993/11/01/toward-a-new-world-order-the-future-of-nato/

    • Anonyymi

      Eihän jenkin tarvitse vastuuta kantaa, vain sotia, yleensä heikompiaan vastaan.

    • Anonyymi

      Herää kysymys, miksi putinatsi Luoma jatkuvasta jankkaa Usa:n menneisyydestä?
      Eikö putinatsi Luoma jo humaanina(?) tarkkailijana voisi tuomita voimakkaasti natsi-Venäjän barbaariset iskut Ukrainan siviileihin ja siviili-infraan kohdistuvina sairaina sotarikoksina?

      Herää kysymys, mikä ihmeen olmi tuo Ilkka Luoma on, kun tuntuu sympatisoivan kiihkeästi Kremlin umpihullua tyrannia?

      • Anonyymi

        Jos ei hyväksi USA:n sairaita sotarikoksia, on Putinisti? Kovin on pieneksi jäänyt maailmankuvasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ei hyväksi USA:n sairaita sotarikoksia, on Putinisti? Kovin on pieneksi jäänyt maailmankuvasi.

        Jos kuittaa meneillään olevan kansanmurhan ja kaupunkien tuhoamisen sillä, että kun "Usa joskus jossain jotain......, niin eipä tuo sinunkaan maailmankuvasi kovin suurelta tunnu.

        Euroopassa on Venäjän aloittama brutaali siviileihin kohdistuva kansanmurha meneillään ja tämä pitäisi NYT JUURI olla tapetilla Usankin sotarikoksista hehkuttavalle kommunisti/natsi-tyypille, joka sulkee silmänsä mielestään ehkä "paremmalta sotatoimelta" Ukrainassa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ei hyväksi USA:n sairaita sotarikoksia, on Putinisti? Kovin on pieneksi jäänyt maailmankuvasi.

        USA:n sotarikokset ovat aina hyväksyttyjä, kuten Israelille on de facto hyväksytty ennalta ehkäisevät taisteluiskut!

        Lue vaikka täältä!

        https://yle.fi/uutiset/3-10692326

        "USA uhkaa kansainvälistä oikeusistuinta pakotteilla, jos sen sotilaiden tekemiä mahdollisia sotarikoksia aletaan tutkia

        Yhdysvaltain ulkoministerin mukaan Kansainvälisen rikostuomioistuimen toiminta uhkaa sen kansallisia etuja."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ei hyväksi USA:n sairaita sotarikoksia, on Putinisti? Kovin on pieneksi jäänyt maailmankuvasi.

        Nyt ei puhuta Irakin, Afganistanin, Tsetsenian, Georgian tms. sodista vaan Ukrainan sodista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ei hyväksi USA:n sairaita sotarikoksia, on Putinisti? Kovin on pieneksi jäänyt maailmankuvasi.

        Miten helvetissä jotkut menneen ajan Usan sinun mainitsemasi mahdolliset sotarikokset liittyvät siihen, mitä natsi-Venäjä tekee tänään Ukrainan siviileille? Oletko kovankin luokan putinatsi?


    • Anonyymi

      Kiva nähdä millaisia kommentteja syntyy. Jenkeistähän ei saa pahaa puhua.

      • Anonyymi

        Hyviä ja pahnan pohjimmaisia.


      • Anonyymi

        Vatsasyöpäinen avaaja herjaa USAa mytomaniallaan koko ajan.


    • Anonyymi

      Ukraina on vain yksi yritys jenkkien politiikassa yrittää saada maa oman valtansa alle.

      • Anonyymi

        Venäjähän sitä yrittää, ei jenkit. Sokeako olet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjähän sitä yrittää, ei jenkit. Sokeako olet?

        Jenkki sotii viimeiseen ukrainalaiseen toimittamalla riittävästi aseita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jenkki sotii viimeiseen ukrainalaiseen toimittamalla riittävästi aseita.

        Ja sinä putinatsina olet sitä mieltä, että Ukrainan kansan ( 44 miljoonaa!) tulisi lammasmaisesti alistua natsi-Venäjän orjakansaksi? Etkö osaa yhtään ajatella ja hävetä tuota ryssän fasismin nuolemista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja sinä putinatsina olet sitä mieltä, että Ukrainan kansan ( 44 miljoonaa!) tulisi lammasmaisesti alistua natsi-Venäjän orjakansaksi? Etkö osaa yhtään ajatella ja hävetä tuota ryssän fasismin nuolemista?

        Ja sinä natonatsina olet sitä mieltä, että Ukrainan kansan ( 44 miljoonaa!) tulisi lammasmaisesti alistua natsi-Usan orjakansaksi? Etkö osaa yhtään ajatella ja hävetä tuota nato-fasismin nuolemista?


      • Anonyymi

        USA haluaa jatkaa Reaganin aloittamaa valtiopilkontaa. Venäjäkin on liian suuri ja rikas luonnonvaroiltaan 140 miljoonalle, se pitää siis pilkkoa pienemmiksi valtioiksi ja länsimaiden raaka-ainelähteiksi, tämän ollen ns. läntistä uus-kolonialismia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja sinä natonatsina olet sitä mieltä, että Ukrainan kansan ( 44 miljoonaa!) tulisi lammasmaisesti alistua natsi-Usan orjakansaksi? Etkö osaa yhtään ajatella ja hävetä tuota nato-fasismin nuolemista?

        "Natsi Usan orjat" ovat sairaan mielikuvituksesi tuotosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Natsi Usan orjat" ovat sairaan mielikuvituksesi tuotosta.

        Kuin myös.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja sinä natonatsina olet sitä mieltä, että Ukrainan kansan ( 44 miljoonaa!) tulisi lammasmaisesti alistua natsi-Usan orjakansaksi? Etkö osaa yhtään ajatella ja hävetä tuota nato-fasismin nuolemista?

        Puhu pukille! Et sinä ryssä-nazisti ymmärrä näitä juttuja. Ryssä-nazi vain taputtaa käsiäään kaikelle sille, mitä Kremlin nazipomo ja ällöttävät nazikaverinasa puuhaavat Ukrainan kansan murhaamiseksi. Ja huutavat "Heil Putler"! Ihan kuin Saksassa 1940-luvulla natsit heilasivat Puten oppi-isää Hitleriä.

        Kunnia Ukrainan urhealle kansalle ja armeijalle ja häpeä Ryssän nazeille!


      • Anonyymi

        USA haluaa pilkkoa Venäjän lännen tuotantokoneiden eduksi!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja sinä natonatsina olet sitä mieltä, että Ukrainan kansan ( 44 miljoonaa!) tulisi lammasmaisesti alistua natsi-Usan orjakansaksi? Etkö osaa yhtään ajatella ja hävetä tuota nato-fasismin nuolemista?

        Yhdysvaltain ”orjakansana” olemisesta on eurooppalaisilla niin erinomaiset kokemukset, että sitä orjuutta ei ole tarvinnut kenellekään tyrkyttää. Tulijoita on riittänyt ja riittää yhä, esimerkkinä vaikkapa Ukraina.

        Venäjän kurjistavaan ja lamauttavaan orjuuteen taas ei halua enää juuri kukaan muu kuin Ilkka Luoma, tuo Jalansätkyttäjän sietäjä iänikuinen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        USA haluaa pilkkoa Venäjän lännen tuotantokoneiden eduksi!

        Kerro millä tavalla Neuvostoliiton pilkkomisessa syntyneet valtiot ovat hyödyttäneet lännen tuotantokoneita ja etenkin niin, että ne eivät ole hyötyneet lujasti myös itse.

        Hieman tutkimalla selviää, että eniten ”lännen tuotantokoneita hyödyttäneillä” eli Natoon liittyneillä mailla on kirkkaasti korkein elintaso ja paras demokratia tuosta porukasta.


    • Anonyymi

      Slaavien keskinäisessä sodassa on lopulta kysymys monimiljoonaisesta Ukrainan 'venäläisväestöstä', jonka äidinkielenä on venäjä. Tätä ei haluttu kiovalaisittain huomioida Minskin sopimuksen mukaisesti. Venäjä odotti kuusi vuotta Minskin käynnistymistä, ei käynnistynyt - syttyi sota sisällissodan kipinästä ---

      • Anonyymi

        Paskapuhetta. Kyseessä on YKn yleiskokouksessakin tuomittu Venäjän aloittama hyökkäyssota.
        Voimassa olevan Minskin sopimuksen kaatoi Venäjä, kun se hyökkäsi Ukrainaan 24.2,2022.
        Ukraina noudatti sopimusta.

        Myös venäjänkielinen ukrainalaisväestö taistelee Putinin brutaaleja rynnäkköjoukkoja vastaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paskapuhetta. Kyseessä on YKn yleiskokouksessakin tuomittu Venäjän aloittama hyökkäyssota.
        Voimassa olevan Minskin sopimuksen kaatoi Venäjä, kun se hyökkäsi Ukrainaan 24.2,2022.
        Ukraina noudatti sopimusta.

        Myös venäjänkielinen ukrainalaisväestö taistelee Putinin brutaaleja rynnäkköjoukkoja vastaan.

        Venäjä tulisi välittömästi erottaa YK:n turvaneuvostosta. Eihän Ryssää ole ikinä virallisesti jäseneksi hyväksyttykään!


      • Anonyymi

        Höpö, höpö! Tämä on yksi kremliinien emävalheista. Putin on sotarikollinen, se on fakta!


      • Anonyymi

        Venäjä se oli joka rikkoi Minkin sopimuksen ja pyyhki persettään Budabestin sopimuksella.


      • Anonyymi

        Saksan hyökkäyksessä Tsekkoslovakiaankin oli lopulta kyse saksalaisten keskinäisestä välienselvittelystä tai ainakin humanitäärisestä operaatiosta sudeettisaksalaisten suojelemiseksi vai mitä?


      • Kirjoita Ilkka rohkeasti vain rekattuna.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      "Paavo Lipposelle" iski psykoosi päälle.

      Yhdysvallat on käymiensa sotiensa jälkeen maksanut sotakorvauksia hävinneille osapuolille. Milloinka Venäjä toimii samoin ? Yhdysvallat maksoi Euroopan jälleenrakentamisen toisen Maailmasodan jälkeen. Yhdysvallat maksoi Irakin jälleenrakentamisen. Yhdysvallat maksoi Afganistanin jälleenrakentamisen. Milloinka saamme nähdä sen päivän kun Venäjä maksaa sotakorvauksia aiheuttamistaan vahingoista ?

      Kurva Putin.
      Kurva Paavo Lipponen.

    • Anonyymi

      Natottajille kiusallinen kysymys.

      • Anonyymi

        Väitteesi on yhtä naurettava kuin typerä avauksesi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väitteesi on yhtä naurettava kuin typerä avauksesi.

        On vainoharhan merkki nähdä aloittajan olevan muiden kuin rekisterenöityjen viestien takana. Minusta avaus on vain miehen, joka näkee "out of the box" tekemä. Moiseen ajatteluun ei moni itseään järkevänä pitävä ihminen edes pysty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On vainoharhan merkki nähdä aloittajan olevan muiden kuin rekisterenöityjen viestien takana. Minusta avaus on vain miehen, joka näkee "out of the box" tekemä. Moiseen ajatteluun ei moni itseään järkevänä pitävä ihminen edes pysty.

        Heh heh .... etköhän ole ollut jo täysin pihalla jo vuosia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh heh .... etköhän ole ollut jo täysin pihalla jo vuosia.

        Ainakin avauksesta päätellen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On vainoharhan merkki nähdä aloittajan olevan muiden kuin rekisterenöityjen viestien takana. Minusta avaus on vain miehen, joka näkee "out of the box" tekemä. Moiseen ajatteluun ei moni itseään järkevänä pitävä ihminen edes pysty.

        Ei ainakaan yksikään täysipäinen pysty sellaiseen kremlilogiaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh heh .... etköhän ole ollut jo täysin pihalla jo vuosia.

        No, tulehan pois jo sieltä :-)


    • Anonyymi

      Ihan aiheellisia kysymyksiä ja kuka kantaa vastuun kun ensimmäiset ydinohjukset iskeytyvät Suomen maaperälle?🤦🤦🤦

      • Anonyymi

        Venäjä torjuu Pietariin tulevat us-ydinohjukset jo Suomen yllä.


      • Anonyymi

        Vastuu on ydinohjuksen laukaisijalla ! Putinistiko olet.


      • Mikähän ihmeen ohjus on sinun päähäsi iskenyt? Päättömiä typeryyksiä viikosta toiseen… 😂


    • Anonyymi

      Miksi Yhdysvaltoja vastaan ei asetettu vuosina 2001-21 mitään EU-pakotteita?

      • Anonyymi

        Eivät ole EU alueella.


      • Anonyymi

        Miksi ? Pitää olla joku syy.


    • Anonyymi

      Samalla tavalla kuin venäläiset kansalaisina, tai sitten ei - kummatkaan, vaan valtiojohto! (?)

    • Anonyymi

      USA aiheuttaa ongelmia tuhoten viemällä maasta rikkaudet

      • Anonyymi

        Venäjä on aina rauhan asialla. Jostain syystä vain ruumiita venäläisoperaatiossa tulee niin perkeleesti ja yleensä koko infra tuhoutuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä on aina rauhan asialla. Jostain syystä vain ruumiita venäläisoperaatiossa tulee niin perkeleesti ja yleensä koko infra tuhoutuu.

        Joo, molempi paha ja molemmista pitäisi keskustella tasavertaisesti ja määräisesti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joo, molempi paha ja molemmista pitäisi keskustella tasavertaisesti ja määräisesti.

        Tosin Ukrainassa ei ole ainuttakaan Yhdysvaltain sotilasta, mutta 300 000 venäläistä kyllä siellä riehuu. Aikamoinen epäsymmetria!


    • Anonyymi

      Jaa Ilkka on taas herännyt jauhamaan sontapropagandaansa. Ilkan on syytä lukea muutakin kuin Pravdaa ja kuunnella Moskovan trolleja.

    • Anonyymi

      Kaikkiin aseellisiin konflikteihin mihin USA on joutunut pakosta johtuvat kautta historian, johtuvat siitä kun USA: vastaan on hyökätty ja tehty raskaita terroritekoja. Lähimuistissa ovat lentokonekaappaukset ja muut terroristiset teot, joista osa Eurooppalaisista valtioista ovat saaneet myös osansa. Ryssien Venäjällä on myös omat muslimistiset terroristinsa, sekä sotimiset Georgiassa joista Luoma ei hiisku sanaakaan.

    • Anonyymi

      Eivät mitenkään ja meidän lännettynyt media ei edes aiheesta uskalla kirjoittaa!

      • Anonyymi

        Täällä Suomessa tilanne on toinen: laatumedia kirjoittaa totuudenmukaisesti asioista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Täällä Suomessa tilanne on toinen: laatumedia kirjoittaa totuudenmukaisesti asioista.

        Ja yksipuolisesti kun kyseessä lännelle kiusalliset kokonaisuudet, joista toinen puoli jää pimentoon - esimerkiksi Ukrainan miljoonainen venäjänmielinen väestön osa.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Ja yksipuolisesti kun kyseessä lännelle kiusalliset kokonaisuudet, joista toinen puoli jää pimentoon - esimerkiksi Ukrainan miljoonainen venäjänmielinen väestön osa.

        Kurva Neuvostoliitto !
        Kurva pakkovalta !


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Ja yksipuolisesti kun kyseessä lännelle kiusalliset kokonaisuudet, joista toinen puoli jää pimentoon - esimerkiksi Ukrainan miljoonainen venäjänmielinen väestön osa.

        Ukrainan ainoat venäjänmieliset ovat venäläiset, joilla edelleenkin on vapaa pääsy takaisin Venäjälle.


      • ilkka.luoma kirjoitti:

        Ja yksipuolisesti kun kyseessä lännelle kiusalliset kokonaisuudet, joista toinen puoli jää pimentoon - esimerkiksi Ukrainan miljoonainen venäjänmielinen väestön osa.

        Ukrainan venäjänkielinen väestö on nykyään enimmäkseen isänmaallista, ja se isänmaa on Ukraina.


    • Anonyymi

      Milloin USA on kantanut vastuuta omista hyökkäyssodistaan?

      • Anonyymi

        Eipä USA ole juuri hyökkäillyt mihinkään.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        20 vuotta yhteen menoon - Afganistanista Syyriaan ja täältä sitten lisää:

        https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States

        Afganistanin sodassa Yhdysvallat puolustautui ja hyökkääjä tuli Afganistanista - se siis oli oikeutettu puolustussota. Irakin jatkuvan sotimisen syy oli Saddam, joka rikkoi jatkuvasti aseleposopimusta. Rauhannobelisti Martti Ahtisaari hyväksyi Saddamin kaatamisen sanoilla : ”Tietäen, että noin miljoona ihmistä on tapettu Irakin hallinnon toimesta, minä en paljon niitä joukkotuhoaseita enää tarvitse.”

        Somaliassa ja Jemenissä Yhdysvallat on auttanut laillisia hallintoja terrorismin vastaisessa taistelussa.

        Libyassa kansainvälinen koalitio YKn mandaatilla esti diktaattori Gaddafin jatkamasta kansanmurhaa ja sama tilanne oli myös Syyriassa: sisällissodan aloittanut Assad kaasutteli kloorikaasulla syyrialaissiviilejä ja Assadin kaasuhyökkäyskyky tuhottiin kansainvälisellä operaatiolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Afganistanin sodassa Yhdysvallat puolustautui ja hyökkääjä tuli Afganistanista - se siis oli oikeutettu puolustussota. Irakin jatkuvan sotimisen syy oli Saddam, joka rikkoi jatkuvasti aseleposopimusta. Rauhannobelisti Martti Ahtisaari hyväksyi Saddamin kaatamisen sanoilla : ”Tietäen, että noin miljoona ihmistä on tapettu Irakin hallinnon toimesta, minä en paljon niitä joukkotuhoaseita enää tarvitse.”

        Somaliassa ja Jemenissä Yhdysvallat on auttanut laillisia hallintoja terrorismin vastaisessa taistelussa.

        Libyassa kansainvälinen koalitio YKn mandaatilla esti diktaattori Gaddafin jatkamasta kansanmurhaa ja sama tilanne oli myös Syyriassa: sisällissodan aloittanut Assad kaasutteli kloorikaasulla syyrialaissiviilejä ja Assadin kaasuhyökkäyskyky tuhottiin kansainvälisellä operaatiolla.

        USA hyökkäsi rajusti pommittaen Afganistaniin jo vuonna 2001, jatkoi raskaita rynnäköintejä vuosikausia, kunnes vetäytyi aloittamansa sodan hävinneenä vasta vuonna 2021!

        PS. Suomalaiset olivat Naton sotajoukkoina mukana tässä kehitysmaassa, ollen myös sodan osapuoli -UPI - Charly Salonius-Pasternak.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        USA hyökkäsi rajusti pommittaen Afganistaniin jo vuonna 2001, jatkoi raskaita rynnäköintejä vuosikausia, kunnes vetäytyi aloittamansa sodan hävinneenä vasta vuonna 2021!

        PS. Suomalaiset olivat Naton sotajoukkoina mukana tässä kehitysmaassa, ollen myös sodan osapuoli -UPI - Charly Salonius-Pasternak.

        Putinilta vaiko patriarkka Kirililtä tuon valjheen olet kuullut !
        Neuvostoliitto aloitti Afganistanin sodan ja Yhdysvallat aikoi lopettaa kommunistien aloittaman maailmanvalloitussodan.

        Kurva kommunismi.
        Kurva Venäjä.
        Kurva Putin.


    • Anonyymi

      Tulee mieleen Laos, maailman pommitetuin valtio - tekijänä Yhdysvallat. Kannettiinko vastuuta koko kansan näkökulmasta, ei kannettu.

      • Anonyymi

        Kurva kommunismi.
        Kurva putinismi.


      • Anonyymi

        Laosin laillisen hallituksen tukena ollut USA pommitti pohjoiskorealaisia Laosiin tunkeutuneita hyökkääjiä.


    • Anonyymi

      Nämä avaukset nostavat koko foorumin laatua ja lukijoiden mielenkiintoa.

      • Anonyymi

        Heh! Aika hyvää sarkasmia 🤣


      • Anonyymi

        Eikö avaaja ole suomalainen vai mistä johtuu hämmästyttävän heikko kirjoitustaito?


    • Anonyymi

      Vietnam? Miten amerikkalainen kansalaisvastuu kannettiin? 50000 sotilaan sinkkiarkuilla paluupostitse.

    • Anonyymi

      USA ei kantanut mitään kansallista vastuuta tappamistaan vieraiden valtioiden siviileistä.

      • Anonyymi

        Onko kommunistinen Neuvostoliitto ikinä kantanut vastuuta Stalinin murhaamista miljoonista omista kansalaisistaan? Onko nykyinen Natsi-Venäjä tehnyt tiliä Venäjän synkän menneisyyden kanssa?

        Ei ole! Päinvastoin Kremlin Putler, uutena natsihitlerinä on nostanut stalinin suureksi sankariksi ja esikuvaksi Natsi-Venäjälle!


      • Anonyymi

        Olisikohan juurikin niin, että USAn "imperialismi" on ollu AINA suurennuslasin alla. Ja sitä tarkkaa linssiä on pidellyt NeuvostoL-venäjä hyödyllisten idioottien avustamana. Ja "yllättäen" venäjän oman T-34/Ak-47-diplomatian karmeat tulokset ovat läpikäymättä.

        Ja venäjähän on aina ollut oman kansansa pahin vihollinen. Joukkohautaan riittää ja karkoitettujen kansanvihollisten tarinaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko kommunistinen Neuvostoliitto ikinä kantanut vastuuta Stalinin murhaamista miljoonista omista kansalaisistaan? Onko nykyinen Natsi-Venäjä tehnyt tiliä Venäjän synkän menneisyyden kanssa?

        Ei ole! Päinvastoin Kremlin Putler, uutena natsihitlerinä on nostanut stalinin suureksi sankariksi ja esikuvaksi Natsi-Venäjälle!

        Et ehkä ymmärrä, natsit ovat Ukrainassa - historiasta kumpuaa Waffen-SS Galica, jonka perinteitä kantaa Azov.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et ehkä ymmärrä, natsit ovat Ukrainassa - historiasta kumpuaa Waffen-SS Galica, jonka perinteitä kantaa Azov.

        Venäjän yksityisarmeija(?) Wagner on varsinainen naziarmeija. Putinin kokin johtama natsirikollisarmeija koostuu siis enimmäkseen tuomituista rikollisista (kuten itse kokkikin!)
        ja näiden moraalittomien natsipaskojen murhatyöt Ukrainassa siviileihin kohdistuneina ovat sotarikosten A-luokkaa!


    • Anonyymi

      Ilkka.luoma kärsii todella vakavasta empatiavajeesta. Ja venäjämielisyydestä on ylitarjontaa.

      Mutku USA. Siinä hänen tärkein antinsa Ukrainalle.

    • Anonyymi

      Jemenin sota näyttää olevan palstan sensuroijille arka asia. Siitä kertovat pari kommenttia poistuivat ketjusta nopeasti kun niissä tuotiin esille USA:n osuus sodan sytyttämisessä ja yli 350 000 siviiliuhrin määrä, joista uhreista suurin osa on USA:n aseteollisuuden ahneuden aiheuttamia.

      • Anonyymi

        Kerro lisää! Mites se venäjän "aseteollisuus", joko läntiset alihankinnat on korvattu omilla mestarituotteilla pesukonetehtaalta? Ukrainassa ainakin paukkuu ja tappaa niin talossa kuin puutarhassa.


    • Anonyymi

      Eikö näitä kirjoitushöperöityneitä ja esille pyrkiviä vanhuksia enää valvota mitenkään!?
      Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, valloitti Ukrainalle kuuluvia alueita ja tappaa parhaillaan ja on tappanut tuhansia siviilejä. Tätä on turha vääristellä.

      • Anonyymi

        Olihan Neuvostoliittokin "työläisten paratiisi" monen ilkka.luoman mielessä karuun loppuun saakka. Berliinin muurin piti murtua ja Neukkulan hajota, mutta jotkut vain jatkavat: Mutku USA!


    • Anonyymi

      Eivät mitenkään!

    • Anonyymi

      Sananvapaus on kirjattu monenkin maan lakeihin mutta mutta kyllä tuollaisten "ilkkaluomien " yksisilmäiselle , maksetulle propagandalle pitäisi saada jonkunlainen raja vaikka luonnonsuojelun ja energiansäästön perusteella , eihän lietelantaakaan saa levitellä miten , koska ja minne tahansa... vaikka siitä on kiistatta hyötyä kasvillisuudelle..

    • Anonyymi

      Näinköhän kantaa mitään vastuuta?

      • Anonyymi

        Ai Luoma...? Ei


    • Anonyymi

      Kantoivatko vastuuta noista monista hyökkäyssodistaan - korvauksina aiheuttamistaan tuhoista ja tapoista?

      • Anonyymi

        Suunnitelma on, että Venäjän jäädytetyistä varoista maksetaan korvauksia Ukrainalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suunnitelma on, että Venäjän jäädytetyistä varoista maksetaan korvauksia Ukrainalle.

        Maksoivatko amerikkalaiset Laosin pommitusten tuhot?


    • Anonyymi

      Naivi idealismi politiikka tulee haitaksi, ja kalliiksi Suomelle.
      Arki Suomessa on ongelmissa jo nyt. Energia kiskonta jyllää.
      Suomessa on vakava eläkeläis köyhyys ja työmarkkinatuki köyhyys. Kun vanhat ei kelpaa töihin. Armollisia Eläkeputkia ei enää ole, jne..
      Köyhien liikkuminen, autoilu on tehty mahdottomaksi tasa-vero trafi maksuilla!!
      ( - trafi maksut vuodessa ovat suuremmat, kuin köyhän vanhan auton arvo!! ).

      Niin paljon on julkisuudessa selvää propagandaa, huuhaa asiaa, joka on tuhoisaa Suomelle ja hyvälle kehitykselle. Nykyään Suomi lahoaa alta, ja politikot esiintyy maailmanparantajina verovaroin.
      Totuus ja realismi siinä katoaa. Kun kerrotaan propaganda uutisia.
      - Pitäisi kertoa mitä tapahtuu oikeasti. Esim. Käynnissä on nyt, us -venäjä, etupiirisota. Uusi vietnam.
      Suomi toimii nettomaksajana, elintaso laskee.
      Muutenkin ollaan taas kerran ajopuuteoriassa.
      Valtava propaganda mylly pyörii sisä- ja ulkopoliittisissa asioissa. Ja Suomi on selvästi alasajon tiellä. Itsenäisyys ja hyvä kehitys on katkolla.
      Nykyisellä, länteen suomettumisella Suomi muutetaan vähitellen kehitysmaaksi. Turvaton pohjolan kongo on selvästi visiona.
      Lisänä on politiikassa on nihilistinen kulttuurimarxistinen agenda, jolla Suomea alas ajetaan.
      - Ongelmia on paljon Suomessa. Kohti köyhyyttä etenemme.
      esim, , kun nykyään puhutaan nuorisosta uutisissa, jostain yleisestä nuoriso-ongelmasta muka.....
      -- ja arki todellisuudessa, vain se ulkomailta tuotu täysin jouten oleva ja täysin sopeutumaton, ylimielinen aines on ongelma.
      - Nuoriso ei ole ongelma.

      Miten meillä on varaa elättää suuria määriä tällaista ulkomailta tuotua täysin jouten oleilevaa väkeä, täysylläpidossa kela-lomilla Suomessa?
      Ulkomaalaiset jo nyt kuluttaa 60% Suomen sosiaalirahoista !
      Vakava ongelma, taloudellinen, sosiaalinen, suuri turvattomuus-ongelma.
      Myös Kulttuurin rappio.

      • Anonyymi

        Arkikansan viisasta sarkasmia!


    • Anonyymi

      Syöpä Tapa

    • Anonyymi

      Vaikuttaisi siltä faktojen valossa, että Ilkka Luoma on terroristista järjestelmää tukeva propagandisti. Siis kanssaterroristi ja rikollinen.

    • Anonyymi

      Jos kysytään afgaaneilta, irakilaisilta, somaleilta, jemeniläisiltä, libyalaisilta, syyrialaisilta, laosilaisilta, vietnamilaisilta, kambodialaisilta kuin serbeiltä - niin onko Yhdysvallat terroristinen valtio?

      • Suurimmalla osalla noista ei ole minkäänlaista sananvapautta, joten vastaus on se jonka turvin saa pitää päänsä harteillaan.


      • Anonyymi

        Niin Luoma, aloittihan USA sodan noihin rauhallisiin maihin raskain pommituksin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin Luoma, aloittihan USA sodan noihin rauhallisiin maihin raskain pommituksin.

        Älä valehtele!

        Ei USA aloittanut sotia noihin maihin. Serbit aloittivat hyökkäyssodan Kosovoon, Afganistanista hyökättiin USAan, Saddam aloitti Irakin sodat, Jemenissä ja Somaliassa länsi auttaa laillisia hallintoja terrorismia vastaan ja sekä Syyrian Assad että Libyan Gaddafi aloittivat sisällissodat omissa maissaan.

        Vietnamin sodan aloitti Kiinan tukema Pohjois-Vietnam, joka hyökkäsi Etelä-Vietnamiin, Kambodzaan ja Laosiin 1955. Jenkit tukivat näitä laillisia hallituksia Pohjois-Vietnamin hyökkäystä vastaan 1965 - 1973 päättyen Pariisin rauhansopimukseen.
        Pohjois-Vietnam rikkoi rauhan ja hyökkäsi taas naapureittensa kimppuun. Sota jatkui 90-luvulle asti ja Kiina taisteli Pohjois-Vietnamia vastaan.


    • Anonyymi

      Kommaripaskaa!

    • Anonyymi

      Tapa syöpä tapa.

      • Anonyymi

        Toivotaan, että syöpä hoitaa trollin hautaan.


    • Anonyymi

      Luoma ihan oikeasti näkee asiat niin että USA aloitti kaikki hänen mainitsemansa sodat. Ei ole millään perusteltavissa ”rinnasteisuus” että USAn aiheuttamat siviiliuhrit olisivat seurauksena samankaltaisesta tarkoituksellista siviilikohteiden ja -uhrien kuolemista. Ehkä hän uskottelee itselleen niin mutta meille on aivan turhaa väittää tuota. Valehtelu osoittaa että hän näkee totuuden mutta epätoivoisesti yrittää aivopestä meitä. Meidän sivistystasomme on sen verran korkea että emme sorru heidän mielipuolisiin väitteisiimme. Olisi mukavaa keskustella Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan ja Venäjän sotamenestyksestä ihan asiallisesti mutta keskustelutaidon puute näkyy kun juttu menee siihen että ”mutku USA, mutku USA”.

    • Anonyymi

      Eivät juurikaan!

    • Anonyymi

      ONKOHAN LUOMA JO PULTERIN LINJASSA PUOLLUSTAMASSA VENÄJÄN HYÖKKÄYSTÄ.

      • Anonyymi

        Luopuu Putinista vasta haudassa eli parin viikon päästä.


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1967
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      51
      1701
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1617
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe