Tanskalainen maajussi ruotsinkielisin tekstein. Miksi?

Anonyymi-ap

Telkkarissa pyörivä Tanskalainen maajussi sarja esitetään Suomessa ruotsinkielisillä tekstityksillä, mutta minkä takia? Ohjelmassahan puhutaan ruotsinkieltä, hiukan vain tanskalaisella korostuksella eli siis koko Skandinavian laajuista skandinaviskan kieltä.

Meidän suomenruotsi on sitä samaa skandinaviskan kieltä. Kun suomenruotsalaisilla on äidinkielenä ruotsi, tanskaa ja norjaa ymmärtää varsin vaivatta. He myös ymmärtävät hyvin, mitä suomenruotsalainen puhuu ja sanoo.

Meidän ruotsinkielisillä ei siis pitäisi olla mitään vaikeutta ymmärtää, mitä tanskalainen maajussi puhuu.
Miksi ohjelma kuitenkin tekstitetään ruotsinkielisin tekstein?

9

75

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mjaa. Minulla näkyy suomenkieliset tekstit. Television asetukset väärin?

   • Anonyymi

    *
    Ruotsinkieliset on vain niin Yksinkertaisia Pökäleitä, että ne raukat ei enää ymmärrä puhuttua kieltä, siksi noille raukoille pitää olla Tekstitetty ohjelma ! Se On Selitys SIlle !

    Jeeeee Jeeee Jerry Gotton


  • Anonyymi

   Tekstitys on myös huonokuuloisia tms. varten.

  • Anonyymi

   > Tekstitys on myös huonokuuloisia tms. varten.

   Haluatkos tuolla väittää, että suomanruotsalaiset hyväkuuloiset ihmiset ymmärtävät vaivatta, mitä Tanskalainen maajussi telkkarissa sanoo?
   Kyllä niin on, että ymmärtämättä jää. Tuota voi hyvin verrata siihen, että suomalainen yrittäisi ymmärtää mitä Eestin televisiossa puhutaan.

   Sitä RKP:n paljon kehumaa "Erittäin tarpeellista, yleiskäyttöistä skandinaviskan kieltä" ei ole olemassakaan. Mitään skandinaviskaa ei edes yritetä käyttää jos norjalaiset ja tanskalaiset pitävät neuvottelua. Keskustelut käydään englanniksi, koska toinen toistensa ymmärtäminen "ruotsiksi" on niin hankalaa.

   Suomessa opetettavalla pakkoruotsilal ei ole käyttöä ulkomailla. Pakkoruotsia opetetaan vain siksi, että suomalaiset pienipalkkaiset palvelualojen ihmiset voivat palvella ruotsinkielisiä hyvätuloisia. Ruotsinkieliset vanhukset ja lapset hoidetaan 90%:sti suomenkielisin voimin.

   Meidän pääministerimme Sanna Marin ei ole 3 vuoteen puhunut julkisuudessa sanan sanaakaan ruotsia. Tuntuu varsin hyvin pärjäilevän ruotsalaisten ja tanskalaisten virkasiskojensa kanssa.

  • Anonyymi

   Skandinaviskan oppiminen vaatii jonkin verran harjaantumista, mutta se on ihan olemassaoleva asia. Sekä tanskalaiset että norjalaiset osaavat yleensä puhua niin, että ruotsalaiset ymmärtävät.

   Jos ja kun suomalaiset lopettavat ruotsin kielen käytön pohjoismaisissa kontakteissa, he siirtyvät pois pohjoismaisesta perinteestä joko itse sitä ymmärtämättä tai tietoisesti.

   Suomi asemoituu lähemmäksi Baltian maita. Joillekin se on tietty ok, kaikille ei ole. Itse olen mieluummin Ruotsin perinteen jatkaja.

  • Anonyymi

   tv kannattaa käynnistää uudelleen asetuksista, voi mennä väärin tai uupuakin tekstitys jos pitkää päällä lepotilassa

  • Anonyymi

   Tekstityskieltä voi vaihtaa töllössä

  • Anonyymi

   Minulla se ainakin näkyy suomen kielellä.

   Minä kyllä olen ymmärtänyt että Maajussi puhuu ihan tanskan kieltä ohjelmassa. Meidän työporukassa ainakaan tanskalaiset, norjalaiset ja ruotsalaiset eivät lähtökohtaisesti ymmärrä toistensa natiivikieltä. Sitä yhteismongerrusta kylläkin, mutta maajussin puhe ei siltä kuulosta ainakaan minun korvissani.

  • Anonyymi

   Sinä reppana vain et osaa käyttää televisiotasi. Tekstityksen kielen näe voi vaihtaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   489
   2505
  2. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   465
   1567
  3. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   122
   1532
  4. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   124
   1368
  5. Mitä oikeasti tuo koronarokote on ?

   Minun faijan proidi nyt puolisonsa kera koronassa. Ja 3 rokotetta ottaneena. Ikää noin 75v , Ja tuntuu ettei hengissä pysy . Hyi helvetti mitä tää rok
   Maailman menoa
   276
   1255
  6. Tulen hulluksi

   Joka päivä mielessä. Typerä mies ei vaan voi mennä pois päästäni. Mitä enemmän pyristelen vastaan sitä enemmän siellä asuu. Olisipa joku katkaisija, j
   Ikävä
   65
   1049
  7. Riittääkö sulle nainen

   Seurustelu vai pitäskö jossain kohtaa sitte olla ihan sormuksia sovittelemassa?
   Ikävä
   96
   989
  8. Suomessa on perheiden yhä vaikeampi saada apua - Supernanny Pia Penttala kohtaa nämä ongelmat

   Järkyttävää, että Suomessa on yhä vaikeampi saada apua, olipa kyse sitten perheen ongelmista, lapsen haasteista, päihde- tai mielenterveysongelmista.
   Maailman menoa
   23
   879
  Aihe