Joudutaanko metsät hävittämään?

Anonyymi-ap

Suomen metsät ovat muuttumassa päästölähteiksi.
Tarkoittaako tämä, että metsät joudutaan hävittämään? Ei metsää, ei päästöjä.
Kertokaa viisaat, onko asia näin.

30

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Metsiä nimenomaan tullaan palauttamaan puupelloista luonnontilaan eli entistä paremmiksi hiilinieluiksi.

      • Anonyymi

        Paskaa, KEPULAISET Kakon tuella pistää hanttiin ja siinnä se


    • Anonyymi

      Metsät joudutaan hakkaamaan pois ja metsämaat joudutaan päällystämään asfaltilla jotta metsäpohjasta ei vapaudu enää päästöjä ilmakehään.

    • Anonyymi

      Sitä vaan, että miksi istutettu puu ei sido hiiltä?
      Helessingissä täytetään merta ja kaavoitetaan uusia alueita. Tätä on vaikeata ymmärtää, pitäisi ennallistaa eikä tuhota.

    • Anonyymi

      Pakko ne on hävittää. Suomen talous ei kestä Eurostoliiton jatkuvia sakkomaksua Suomen metsistä.
      Ei sille nyt vaan minkä maha.

    • Anonyymi

      Se tarkoittaa ainakin että kepun narratiivi siitä että tehokas metsänhoito Suomessa johtaa hiilinielujen hurjaan lisääntymiseen ja että Suomessa voidaan hakkuiden määrää lisätä rajusti ilman että hiilinielu vaarantuu on roskaa.

    • Anonyymi

      Kuten vanhempi sukupolvi täällä sanoo
      "Hakkaa äkkiä, ettei taksonomia tule ja metsiäs vie -tuhoisa on punikkien suojelutie"

      Tai kun autotehdaS fuusioitui.. ja maahantuonti loppui
      "Osta äkkiä uusi auto, ensivuonna saat FIATIN"

    • Anonyymi

      Kyllähän kannattaa hakata 80v metsä heti vielä kun voi

    • Anonyymi

      En ole mikään asiantuntija, mutta eiköhän kyse ole siitä että aikoinaan Suomessa ojitettiin soita ja niille istutettiin metsiä. Näin metsäala saatiin kasvamaan ja samalla puun kokonaismäärä kasvoi Suomessa hyvin. Mutta Suomenkin pinta-ala on rajallinen, eikä soita enää voi samaan malliin ojittaa ja lisätä metsäpinta-alaa. Se tarkoittaa sitä, että metsä ei enää kasva samaan malliin kuin ennen, mikä johtaa siihen että jos metsää hakataan entiseen malliin, niin metsien vuotuinen kasvu uhkaa jäädä miinusmerkkiseksi. Puun määrä Suomet metsissä ei enää lisäänny vaan vähenee ja sitä tarkoittaa että metsistä uhkaa tulla päästölähteitä.

      • Anonyymi

        Taisit keksiä itse ihan omasta päästä nuo jutut. Eivät kuulosta uskottavilta. Totta, että soita on ojitettu, mutta Suomessa on paljon metsiä edelleenkin ja se kasvaa kun niit' hoitaa ja harventaa.

        Vihreiden tapaan metsä pitää jättää hoitamatta ja antaa lahota. Vihreät tuijottavat tässä asiassakin aatteellisesti yhtä kohtaa ja unohtavat kaiken muun. Eikä siitä mitään hyvää seuraa.


      • Anonyymi

        Soiden ojittaminen ja käyttöönotto metsänä tai viljelyksinä on se hankala juttu.
        Tällainen maaperä vapauttaa hiilidioksidia ja metaania jatkuvasti ilmaan.
        Turvemaiden käyttöönotto oli väärä tapa lisätä tuotantoa erityisesti elintarviketuotannossa.
        Tällähän on juuret jo sotien jäljeisessä ajassa. Menetettiin Karjalan pellot, piti saada nopeasti lisää viljelypinta-alaa.
        Näin tässä kävi, mentiin allikkoon.


    • Anonyymi

      ONNEKSI PITÄÄ HUOLEN TÄSSÄKIN HULUUVESSA

      SE ON IHMINEN JOKA HULUJA KEKSII JA VIHREET KAIKISTA TYHMIMPIÄ VIELÄ PÄÄLLE

    • Anonyymi

      Kyl ne hissukseen häviää kun aletaan taas klapeilla lämmittämään !

      Jätkä

    • Anonyymi

      Kun lopetatte hallituspuolueiden äänestämisen niin ei tarvi kysellä moisia. Mutta jotkut idiootit niitä yhä äänestivät. Jopa aluevaaleissa. Sitä sontaa nyt sitten saa. Kurjuutta!!!

    • Anonyymi

      Tietenkin Sanna ja Tuppura hyväksyvät sopimuksen että Suomen metsät hakataan ja puut lahjoitetaan Eurooppaan.

    • Anonyymi

      Ja vessapaperi loppuu.

    • Anonyymi

      Lapissa ne voidaan jättää hongittumaan jolloin hiili sitoutuu niissä.

      • Anonyymi

        Taas tuo "puupeltomies" tarjoilee ideaansa että kaikki metsät olisi jätettävä luonnontilaan.
        Tosiasia on kuitenkin se että n. 40 vuotias metsä parhaiten sitoo hiiltä.
        Hongat kyllä säilyttävät aikansa hiiltä mutta kun ne ja yleensä "luonnontilaan jätetty" alkavat lahota niin metsä aluksi sitoo aina vähemmän hiiltä ja lopuksi muuttuu lahoamisesta johtuen hiiltä päästäväksi.
        Eli luonnontilaan jättäminen on kuin kusisi housuun mutta lapsenlapsilla ei olisi enää metsistä apua hiilen sidontaan. Päinvastoin ne olisivat taakka.
        Tätä ideaa parempi vaihtoehto olisi se että hakattaisiin kaikki pois ja vedettäisiin asfaltti kuten edellä joku leikkimielellä ehdotti.
        Tämä vain osoittaa miten hölmöä on "luonnontilaan" jättäminen.
        Tässä ei ole vielä otettu esiin sitä mitä tuhoa luonnontilaan jättö merkitsisi Suomen metsätaloudelle, maaseudulle ja yleensä koko kansalle.


    • Anonyymi

      Tarkoitus lienee, että tulevaisuudessa eu perustaa tänne kaivoksia. Maasta tulee eu:ssa hilluivien pamppujen metsästysalueita.

      Rahat ja omaisuus lypsetään ensin suomalaisomistuksesta pois. Johan se on nähty RIKKAAN italian kohtuuttomilla rahalahjoituspöngittelyillä, ja koska mikään ei ikinä ahneille riitä, niin uutta lahjoituspakettia ollaan jo pykaamassa eu-sakin taholta sinne.

      Ääliö "ennallistamisvaatimuksin" saadaan metsätellisuus lopettamaan täällä, ja
      metsäteollisuus käännettyä muille eu:n suurille metsämaille kuten Ruotsi, Espanja , Ranska, Saksa ja Italia. Siinähän se jo tuli syy "ennallistamisvaatimuksiin".

      Järjetöntä kylmän, köyhän, eu:n takareunassa sijaitsevan pikkumaapahasen oli alunperinkään lähteä itselleen ottamia velkarahoja lahjoittamaan rikkaalle, yhdelle eu:n suurimmista maista italialle.

      N puolet kaikista EU:n asukkaista on keskittynyt Saksaan, Ranskaan, ja Italiaan. Ei siellä joka eu:n käskyä viimeisen päälle nöyristelevän pikku-suomipahan sana yhtään mitään paina.

    • Anonyymi

      Tarkoitus on myös, että tänne ei perusteta tuuli- eikä aurinkovoimaloita, koska niiden takia joudutaan suorittamaan laajoja metsien avohakkuita, mikä on pois hiilinielusta. Tuulimylly ja aurinkopaneeli eivät syö hiilidioksia.

      Rannikoille perustetut tuulivoimalat rikkovat rannikon luontaista harmoniaa ja ovat lisäksi mm. muuttolintujen surma.
      Asukkaat ovat kuvaillen meluhaittoja kauheiksi, mikä melu rikkoo luonnonrauhaa ja estää mm. nukkumasta ja kuulemasta lintujen laulua.

      Vesistöjen ennallistamisessa täytyy palata vuoteen 1952 ja purkaa kaikki sen jälkeen rakennetut tai laajennetut vesivoimalaitokset. Kosket palautetaan luonnontilaan, mikä on turismin valtti kansainvälisesti ( kunhan turistit saapuvat Suomeen muulla julkisella kulkuneuvolla kuin lentokonella tsi risteilylaivalla).
      Esim. Oulun yliopiston sosiologian professori ja kaupungin valtuutettu on esittänyt jyrkän vastustuksen sekä Mannerheimille sekä vesivoimalaitoksille.

      Puheet on pidetty, nyt on toiminnan aika.

      • Anonyymi

        Sittenhän espanjan Andalusian alueelta myös kiireellä purettava koko rannikon kattavat tuulivoimalan pois. Tappavat muuttomatkalla olevat linnut, oikeita kuolemloukkuja, myös suomesta muuttavat linnut. Siis tappavat ne, jotka onnistuneet välttämään muuttolintuja tappavat espanjalaiset, kuvottavaa sakkia!

        Sama kohtelu vaan eu:ta hallitseville, sitä pyörittäville suurille maille. Eu nillittää luontokadoistaan, laittakoon ensin muuttolintujen metsästyksen kovilla toimenpiteillä kuriin.

        Nyt Eu:n "lintujensuojelu" on menettänyt uskottavuutensa.


    • Anonyymi

      Siis ens kerrottiin, et metsät pitää säästää. Vaikka ne on uusiutuva luonnonvara.
      Jos ne muuttuu päästölähteiksi. Se tarkoittanee, et ne on niin lahoja, että aiheuttavat lahoamispäästöjä.

      Joten, olis hyvä. Että maanomistajat tsekkais metsänsä. Keräis kaatuneet, ja vaikka avohakkais, jos näyttää että puut on tulossa ikälopuiksi/ korjuuikäisiksi. Näin estetään etteivät lahoa, aiheuta päästöjä, ja mene käyttökelvottomaksi.
      Hakkuualueet metsittyy kyllä itsestäänkin.Mutta,jos
      halutaan taimikon kasvua hiukan nopeuttaa,voi istuttaa taimia.

      Metsistä tulee sekametsiä,kunhan ei raivata sieltä pois kaikkia metsän itse kasvattamia taimia.
      Sekametsä,on se paras,ja luonnollisin.Niin luonnolle,kuin ihmisille 😉

      • Anonyymi

        Luehan Metsäkeskuksen ohje:
        "Lahopuulla tarkoitetaan kuollutta puunrunkoa tai rungon osaa, jolla voi elää lahottajaeliöstöä.

        Lahoilla puilla elää tuhansia eliölajeja, jotka turvaavat metsäluonnon toimintaa osallistumalla hajotukseen ja ravinteiden kiertoon. Lahopuita säästetään lajiston monimuotoisuuden ja siitä koituvien hyötyjen ylläpitämiseksi.

        Lahonneen puun puute on tärkein yksittäinen syy metsälajien vähentymiseen. Noin 500 uhanalaista tai silmälläpidettävää lajia on riippuvaisia lahopuusta.

        Kasvatushakkuut ja uudistushakkuut
        Metsänkäsittelyssä säästetään lahopuut, erityisesti järeät rungot. Järeät pitkälle lahonneet rungot kierretään. Tuoreet järeät lahopuut siirretään pois tieltä.
        Yksittäisten kuolleiden lahoavien puiden säilyttämisestä ei koidu tulonmenetyksiä metsänomistajalle. Jos maalahopuita on runsaasti, niiden kiertäminen hakkuussa tai siirtely voi aiheuttaa tuotonmenetyksiä.
        Jos hakkuualueelta kerätään energiapuuta, tuoreen kuolleen puun jättäminen metsään pienentää energiapuukertymää ja siihen liittyvää tuloa.
        Pystyyn kuolleen puun voi kaataa, jos puun sattumanvaraiseen kaatumiseen liittyy selvä riskitekijä ihmisille tai omaisuudelle.  "
        Että silleen siitä "eu:n suurista päästölähteistä": Jos korjaat pois lahopuusi, 500 uhanalaista ja silmälläpidettävää lajia saattaa kadota, jos ete korjaa, lahopuusi muuttuukin "nero" eu:n silmissä stanallisen SUUREKSI päästölähteeksi... Että heko-heko-vaan taas eu:lle!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luehan Metsäkeskuksen ohje:
        "Lahopuulla tarkoitetaan kuollutta puunrunkoa tai rungon osaa, jolla voi elää lahottajaeliöstöä.

        Lahoilla puilla elää tuhansia eliölajeja, jotka turvaavat metsäluonnon toimintaa osallistumalla hajotukseen ja ravinteiden kiertoon. Lahopuita säästetään lajiston monimuotoisuuden ja siitä koituvien hyötyjen ylläpitämiseksi.

        Lahonneen puun puute on tärkein yksittäinen syy metsälajien vähentymiseen. Noin 500 uhanalaista tai silmälläpidettävää lajia on riippuvaisia lahopuusta.

        Kasvatushakkuut ja uudistushakkuut
        Metsänkäsittelyssä säästetään lahopuut, erityisesti järeät rungot. Järeät pitkälle lahonneet rungot kierretään. Tuoreet järeät lahopuut siirretään pois tieltä.
        Yksittäisten kuolleiden lahoavien puiden säilyttämisestä ei koidu tulonmenetyksiä metsänomistajalle. Jos maalahopuita on runsaasti, niiden kiertäminen hakkuussa tai siirtely voi aiheuttaa tuotonmenetyksiä.
        Jos hakkuualueelta kerätään energiapuuta, tuoreen kuolleen puun jättäminen metsään pienentää energiapuukertymää ja siihen liittyvää tuloa.
        Pystyyn kuolleen puun voi kaataa, jos puun sattumanvaraiseen kaatumiseen liittyy selvä riskitekijä ihmisille tai omaisuudelle.  "
        Että silleen siitä "eu:n suurista päästölähteistä": Jos korjaat pois lahopuusi, 500 uhanalaista ja silmälläpidettävää lajia saattaa kadota, jos ete korjaa, lahopuusi muuttuukin "nero" eu:n silmissä stanallisen SUUREKSI päästölähteeksi... Että heko-heko-vaan taas eu:lle!

        Kun säästetään sairasta lahopuuta, terveelle puun kasvustolle ei jää tilaa. Sienet ja kaikki haittaitiöt kasvavat sairaassa lahopuussa. Sairas synnyttää sairasta, terve tervettä. Vihreät tyypillisesti haluavat lisätä kaikessa huonoa, pahaa ja sairasta, haluavat pois kaiken luonnollisen terveen, hyvän ja kauniin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun säästetään sairasta lahopuuta, terveelle puun kasvustolle ei jää tilaa. Sienet ja kaikki haittaitiöt kasvavat sairaassa lahopuussa. Sairas synnyttää sairasta, terve tervettä. Vihreät tyypillisesti haluavat lisätä kaikessa huonoa, pahaa ja sairasta, haluavat pois kaiken luonnollisen terveen, hyvän ja kauniin.

        Eivät ymmärrä että ne koppakuoriaiset ovat tuhoeläimiä joiden aunut tehtävä on tappaa puut pois ja sen ne tekevät jos siihen annetaan mahdollisuus.


    • Anonyymi

      Mitä sillä metsällä tekee, sileeks vaan kaikki. Sama koskee peltoaukeita, niihin pitää saada kerrostaloja!!!

      Kattokaas muuten google mapsin valokuvista miltä näyttää pääkaupunkiseutu ja erityisesti sen omakotitalo alueet, aivan vieri vieressä kaikki "omakoti" talot pikkuruisilla tonteilla. Vielä 70 luvulla tontit oli isoja, sittemmin ahneet jälkeläiset on myyneet tonteistaan puolet ja siihen joku rakaentanut talon ihan viereen. Käsitys omakotitalosta on kyllä aika kaukana kun naapurit on hajuetäisyyden päässä :)

      Linnuille ja pikkujyrsijöille ei enää ole juuri lainkaan ruokaa kun kaikki vapaa tila rakennetaan täyteen. On se hyvä että meillä on vihreitä asuntobisneksellä rikastuvia ministereitä hallituksessa :)

    • Anonyymi

      Tampereella aiotaan rakentaa lisää moottoritietä vaikka keskisessä Suomessa jo olemassakin oleva tieverkko jäänyt ilman ylläpitoa.
      Suomeen ylipäänsä on rakennettu liikaa tiestöjä,joka hiton niemen ja notkoon pitänyt päästä autolla.

      • Anonyymi

        Pilasivat Vihreät Näsijärven tekosaarihankkeellaan ja ratikkaraiteen vuoksi hakkauttivat metsiä, tuhosivat metsän asukkien pesäpuita ja muuta elintilaa. Kyllä Vihreät osaavat pilata luontoa, se on nähty.


    • Anonyymi

      suomessahan oli ennen tapana kulottaa metsiä. tästä syystä eu määrää kaikki metsät poltettaviksi

    • Anonyymi

      Metsiä on kautta aikain raivattu ruuan tuotantoon. Ruokailuun liittyy liki kolmannes maailman hiilipääästöistä.

      Yksi suurimmista ilmastorikoksista.
      on ylensyönti, joka tehdään pelkästä henkilökohtaisesta nautinnosta yli luonnonvarojen.
      Ilmastopaneelin puh.johtaja on pullea ja a-studiossa esiintynyt luontoprofessori suorastaan mssiivinen. Kaikki pulleus liikasyönnistä.
      Jotta ilmastoston säästämisestä voi puhua muille, kannattaa ainakin oma painoindeksi pitää kunnossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1916
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe