KELA:lta on rahat loppu. Valtiolta on rahat loppu. Tyhjästä on vaikea nyhjästä.

Anonyymi-ap

Aika usein on sanottu että Suomella on aika paljon omiakin ongelmia ja se näkyy esimerkiksi kasvavana inflaationa. Suomi on vararikossa ja pahassa velkakierteessä. Pelkät korot ovat jo tähtitieteelliset. Mitä suomen kansa tekee? Yrittää vieläkin vaan parantaa koko maailmaa ja ilmastoa ja lopettaa sodat. Suurimmalla osalla maailmasta ei ole aikaa miettiä koko maailman huolia, koska heillä on omia huolia,kuten että mistä saan ruokaa. Se on myös sinun ja minun päähuoli elämässä.

28

174

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Viherpeipponen ottaa nyt hakun käteen ja menee perunamaalle istuttamaan perunoita. Ajattelu ei ole sun vahvuus.

  • Anonyymi

   ah ei kiinnosta. rahat nussittu veroparatiiseihin ja "lainoihin" valimeren maihin ja paskoihin bisneksiin. onko se munun paansarky nyt tassa tilanteessa sitten. haist....

   • Anonyymi

    En tiedä onko just huoli, mutta aika moni näyttää nyt olevan vihainen oppositiolle siitä kun rahat ovat loppu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En tiedä onko just huoli, mutta aika moni näyttää nyt olevan vihainen oppositiolle siitä kun rahat ovat loppu.

    Noinpa, mutta ne on vielä niin viina ja jauhopöllyssä, etteivät tajua, ketä hallituksessa istuu. Hahhahhaa. Huorahallitus ottaa sotaan osaa, että vaalit siirtyy. Pudotus olisi korkealta ja kovaa, joten sota on hyvä syy siirtää vaalit. Saas nähdä, ollaanko sitten P-Korean mallissa, kun sitä ovat ajaneet.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Noinpa, mutta ne on vielä niin viina ja jauhopöllyssä, etteivät tajua, ketä hallituksessa istuu. Hahhahhaa. Huorahallitus ottaa sotaan osaa, että vaalit siirtyy. Pudotus olisi korkealta ja kovaa, joten sota on hyvä syy siirtää vaalit. Saas nähdä, ollaanko sitten P-Korean mallissa, kun sitä ovat ajaneet.

    RKP-Kokoomus propagandaa alotus-

    eläkekassoissa on varaa vaikka maksa ajokaiselle muytama dona per kk-

    mutta EU-pankki-eliitti yrittää nyt kaapata rahat yhteiseen EU-eläkekassaan eli uusille mamuolle joita tulee afrikasta koko ajan ja etelä-europan guidoille?

    Kataisen korruptioma Kitiilän kultakaivos ja muut kaivoslaki-korruption hankkeet toisi joka suomalaiselle 2 miljoonaa euroa- mutta nyt ne rahat menee ulkomaille ja firmoille kaivoslain takia?

    Suomen kaivoksissa samat rikkaudet kuin Norjalla öljyssä- mutta Norja ottaa rahat valtiolle ja maa on rikas- Suomi jakaa rikkaudet ulkomaille ja harvoille rikkaille?

    https://www-newsweek-com.translate.goog/nato-member-finland-nuclear-weapons-600-miles-kremlin-russia-sweden-1748350?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=sc


  • Ihan hyvä aihe. Sitten on niitä, jotka miettii niitä koko maailman ongelmia, niin ei saisi nimitellä hörhöhihhuleiksi sellaisia ihmisiä.

  • Anonyymi

   Valtio, jolla ei ole omaa valuuttaa, ei voi selvitä. Se voi vain velkaantua. Velkojat tulevat ottamaan velkojen maksuna valtion maa-alueet. Tähänhän kaikki nimenomaan tähtää.

   Jokainen itsenäinen valtio tarvitsee oman valuutaan. Uuden rahan luominen on keskuspankille ilmaista. Rahan luominen ei siis maksa mitään. Se tehdään nykyään tietokoneella ja on teknisesti pelkkä plus-laskuoperaatio jonka kesto on alle sekunnin.

   Uuden rahan luomisella ei siis ole mitään kustannusta. Rahan luomista ei pidä sekoittaa rahan siirtoon. Rahan siirto (money transfer) ei ole sama asia kuin rahan luominen (money creation). Suurin osa kaikista maailman valuutoista on vain sähköä pankkijärjestelmän tietokoneista. Esimerkiksi kaikista maailman euroista noin 90 prosenttia on vain sähkönä (bitteinä) pankkisysteemin koneissa ja vain noin 10 prosenttia on printattu paperille (setelit) ja lyöty metalliksi (kolikot). Nykyään rahan luominen tehdään aina tietokoneella ja se on puhtaasti digitaalinen operaatio. Lähes kaikki valuutat maailmalla ovat jo digitaalisia. Poikkeuksena esimerkiksi Afghanistanin valuutta, joka luodaan edelleen lähes kokonaan paperisena.

   Keskuspankille rahan luominen on ilmaista ja siksi jokaisella valtiolla pitäisi olla oma valuutta ja oma keskuspankki joka vastaa rahan luomisesta. Jos oma valuutta keskuspankki (tai MUU VASTAAVA INSTITUUTIO) puuttuu on tuloksena oman kotimaan maa-alueiden menetys velkojen maksuna.

   Nämä asiat pitäisi jokaisen kansalaisen ymmärtää mutta aika kireää tekee ihmisille se ymmärtäminen... voi voi sentään!

   • Anonyymi

    Ei se kyllä ole siitä kiinni. Euro devalvoi nytten että selviää, mutta suomella on niin paljon velkaa tämän hallituksen takia että koittaa vaikeat ajat.


   • Anonyymi

    Maailman valuuttojen ja niiden emomaiden arvostuksen määrittelee ympärillä oleva maailma !
    Suomella oli oma valuutta, Markka mutta sen arvo ei kestänyt !!
    Suomen on viisainta pienenä taloutena pysyä Eurossa !!

    Yhdysvallat, Britannia, Japani ym toimivat omalla valuutalla, mutta heillä on vahvuuksia, joita maailma arvostaa, kuten tieteet, teknologia, monipuolinen tuotantorakenne, jne......
    Heillä valtion lainat ovat pääosin peräisin kotimaasta, mutta Suomen lainat ovat peräisin pääosin ulkomailta !!


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Sä oot kommari ja sä odotat valtion ratkaisevan kaikki sun ongelmat. Sun pitää itse ratkaista sun omat ongelmat. Alat viljelemään vaikka perunoita ja perustat pikku perunapisneksen.


  • Anonyymi

   rahaa riittää valtiolla ja velkaa saa minkä haluaa vaan ottaa. Eri asia sitten kenelle sitä halutaan antaa. huonoimmassa asemassa olevat saavat siellä ollakin, kun ovat jo siihen tottuneet?

  • Anonyymi

   miljonäärien pitäisi tehdä töitä eikä laiskotella ja ryypätä vain

   • Anonyymi

    Aivan. Kun rikkaat elävät yhteiskunnan tuilla, ei se kohenna suomen tilaa lainkaan. Tuet pois ja rikkaat töihin.


  • Anonyymi

   Suomea ajetaan alas. Väestönvaihto meneillään.

   • Anonyymi

    Muutan Venäjälle. Siellä on ainakin rehellistä kansalaisten kusetusta, toisin kuin meillä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Muutan Venäjälle. Siellä on ainakin rehellistä kansalaisten kusetusta, toisin kuin meillä.

    Venäjällä on rauhallista. Ihmiset fiksuja ja mukavia


  • Anonyymi

   Kela on sisältä mätä,
   eikä korruptoituneessa maassa on ketään
   tutkimaan ja tuomitsemaan niitä.

   Joten antaa sodan tulla.

   • Anonyymi

    On monta miljardia alijäämäninen. Ovat sijoittaneet rahoja pörssiin ja hävinneet rahat sielä


  • Anonyymi

   Tämä on vakava kriisi

  • Anonyymi

   Hallitus voisi oikeastaan myöntää useimmille ulkomaiden valtioille avoimen valtakirjan jolla ne voisi nostaa velkamarkkinoilta rahaa Suomen piikkiin tarpeidensa mukaan. Mitä niitä rahoja kannattaa Suomen kautta kierrättää.

   • Anonyymi

    hehheh


  • Anonyymi

   Kun valtiolta loppuvat rahat niin silloin otetaan lisää lainaa. Ei lainaa pidä pelätä, lainaamiseenhan koko hallituksen toiminta perustuu eli lainataan ulkomaisilta rikkailta ja jaetaan köyhille.
   Mitä enemmän köyhille jaetaan, sitä enemmän heillä on ostovoimaa ja talous toimii ja kauppa käy.

   Käyttörahaa saadaan myös, jos myydään valtion omaisuutta kuten Uniper 500 milj. eurolla.
   Myös voidaan kiristää hyväosaisten verotusta. Kuntavero voidaan myös tehdä proggressiiviseksi. Proggressiivisuus voidaan ulottaa myös polttoaineveroon, alv:iin jne.. PM sanoikin veikeästi, että niiltä otetaan, joilla on.

   1990-luvulla Venäjä ei tehnyt näin viisaasti ja valtiolta rahojen loputtua jäi julkisensektorin palkat ja eläkkeet maksamatta liki vuodeksi.
   Suomessa ei jää koska voidaan ottaa velkaa miljardeja, kymmeniä miljardeja, satoja miljardeja. Korottomasti ja ilman takaisin maksua.

  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puotilan murha: hei me tienataan - ei ollut 1 kerta - Milad Tadayyon nimi

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yokerhon-ovimies-pakotti-asiakkaan-houkutuslinnuksi-alamaailman-velanperintaan/4580356 -----
   Maailman menoa
   100
   6593
  2. Pia Nykänen paljastaa Matti Nykäsen alkoholismista: "Kun tulin töistä, niin se oli koko päivän..."

   Pia Nykänen ei olisi halunnut rekkalasteittain olutta autotalliinsa. Sponssioluet mahdollistivat Matti Nykäsen juomisen. Mäkikotka kuoli v. 2019 pitkä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   221
   3594
  3. Kohujulkkis Martina Aitolehti jätti Suomen taakseen - Yksi kuva ja lyhyt viesti somessa: "Byeee"

   Bye bye baby! Aitolehti on karistanut Suomen pölyt jaloistaan seurapiirikaunottarien kera. Mukana mm. dj Suvi Pitkänen. Lue juttu ja katso kuvat: htt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   2706
  4. Mies, mainitse yksi asia minussa

   Mikä viehättää ja sen parissa viihtyisit useita tunteja?
   Ikävä
   85
   1229
  5. ALFA TV:N Konkurissi katastrofi media-alalle

   ALFA TV:n konkurssi on katastrofi, koska paljon hyviä asiaohjelmia katoaa televisiotarjonnasta ja ALFA:lla ääneen pääsi myös yrittäjiä ja tasapuolises
   Maailman menoa
   518
   1166
  6. Mä vikittelen sut papparaisena :D

   Jos oot vapaa ja mä oon vapaa, niin mikään ei pidättele mua. Sä oot mun vaan, ikioma rakas papparainen. Mä rakastan sua mummelina aivan hulluna, ilm
   Ikävä
   78
   1164
  7. Tajuan, että tein virheen

   kun pidin sinua hyvänä, mukavana, vaatimattomana, ymmärtäväisenä, oikeudenmukaisena ja älykkäänä ihmisenä. Sitä mielikuvaa ikävöin, en koskaan oikeaa
   Ikävä
   62
   1086
  8. Kahta pahoinpidelty Kemijärvellä

   Kemijärvelläkin sattuu väkivallantekoja mikä on yllätyksellistä. Onhan Kemijärvi ollut aina rauhallinen ja turvallinen paikkakunta.
   Kemijärvi
   33
   1041
  9. Mulla on ikävä sitä aikaa

   kun säkin olit ihastunut minuun mies. Siltä se silloin alussa tuntui. Sekosin susta täysin ja tuntuu että en pääse irti enää.
   Ikävä
   53
   969
  Aihe