Naton ja USA:n kannatus kasvanut voimakkaasti

Anonyymi-ap

Suomalaiset näkevät Nato-jäsenyyden tarjoavan turvaa. Käsitykset Naton kyvystä tuottaa Suomelle sotilaallista turvaa ovat muuttuneet dramaattisesti viidentoista vuoden takaa. Vuonna 2007 suomalaisista 36 prosenttia uskoi jäsenyyden voivan kohentaa Suomen turvallisuutta ja 21 prosenttia näki Nato-jäsenyyden heikentävän sitä. Kasvua Nato-jäsenyyden myönteisiin turvallisuusvaikutuksiin uskovien osuudessa on kertynyt 38 prosenttiyksikköä.

Kansalaismielipiteen suuri muutos kertoo, että suomalaiset ovat tulleet yllätetyiksi. Luulimme olevamme turvassa, eikä Nato-jäsenyyden tuottamien turvallisuushyötyjen aiemmin katsottu olevan liittoutumisesta koituvien rasitteiden ja riskien arvoisia. Ukrainan sota paljasti selkeän turvallisuusvajeen Suomessa.

Poikkeuksellisen suuri asennemuutos suomalaisilla on tapahtunut myös suhtautumisessa Yhdysvaltain rooliin maailmanpolitiikassa. Nyt kolme neljästä on sitä mieltä, että ongelmistaan huolimatta Yhdysvallat on länsimaisten arvojen keskeinen puolustaja maailmassa ja Suomellekin tärkeä kumppani. Toista mieltä on vain kymmenesosa. Yhdysvaltojen rooliin myönteisesti suhtautuvien osuus on kasvanut 36 prosenttiyksikköä kahden vuoden takaisesta.

78

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomen Natoon liittymisen todellinen ja konkreettinen ongelma on se, että Turkki haluaisi päästä johtamaan EU:ta ilmoittamalla pyydystettävät ihmiset, jotka Ruotsin ja Suomen pitäisi luovuttaa. Turkki ei ole mikään EU-maa ja jäsenyysneuvottelujen aikaan oli montakin syytä, miksi Turkki ei ole EU maa. Turkki olisi jo silloin halunnut päästä johtamaan EU:ta ja Turkki vaati EU:n johtajien tappamista. Kun Turkki ei päässyt EU:hun, eivät turkkilaiset itse edes tajunneet syytä siihen. Turkkilaiset vain ihmettelivät, miksei Turkki päässyt EU:hun.

      Politiikassa näkee ja kokee paljon kaikenlaista täydellistä ymmärtämättömyyttä ihan ihmisoikeusoikeuksia kohtaan. Turkilla on aiemminkin ollut EU:hun kohdistuva valtapyrkimys ja nyt on vallankäyttöpyrkimys. Itse en ole koskaan käynyt Turkissa enkä mene, mutta monet suomalaiset käyvät Turkissa ehkä tietämättömyyttään. Turkissa ei kunnioiteta ihmisoikeuksia.

    • Anonyymi

      Heh, mitenkäs pitkään se hybridikeskus onkaan toiminut Suomessa... Suomalaisilla on täysin väärä käsitys siitä, millainen nyky-Nato on. Miten helvetissä ihminen voi nykyisin vastustaa mielipiteiden sensurointia, "väärämielisten" tuomitsemista vihapuheesta, wokeismia, globalismia, massamaahanmuuttoa, yms., mutta samaan aikaan kannattaa Natoa? Kun Nato on nykyisin USAn päätyökalu noiden "ideologioiden" pakottamiseksi muille kansoille.

      • Niinpä. Se onkin epäselvää, minkälaisen Naton Suomi saisi tähän maahan. En kannatakaan Natoa Suomeen yhtään tämän enempää. Globalisaatio on muutenkin täysin järjetön oppi, kun unohdetaan kokonaan USA:n ulkopuoliset suurvallat ja kaikki ovat aina vaan pelkkiä hulluja ja psykoottisia. Että kun globalisaation vastustaminen on psykoosi. Minä en edes päässyt mukaan globalisaatioon ja aluksi luulin, että se johtui siitä että minulla on tissit. Mutta myöhemmin selvisi, että globalisaation tarkoituksena on myös hoitaa USA:n talousasiat kuntoon.


      • "Heh, mitenkäs pitkään se hybridikeskus onkaan toiminut Suomessa..."

        Suomessa ei ole hybridikeskusta, vaan eurooppalainen hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus. Se torjuu mm. venäläisiä hybridiuhkia.

        "Suomalaisilla on täysin väärä käsitys siitä, millainen nyky-Nato on. Miten helvetissä ihminen voi nykyisin vastustaa mielipiteiden sensurointia, "väärämielisten" tuomitsemista vihapuheesta, wokeismia, globalismia, massamaahanmuuttoa, yms., mutta samaan aikaan kannattaa Natoa? Kun Nato on nykyisin USAn päätyökalu noiden "ideologioiden" pakottamiseksi muille kansoille."

        Kukaan ei ole pakottamassa noita ideologioita muille kansoille.


    • Anonyymi

      Mitä Ranskalaiset huutavat nyt kauduilla? Entä Turkki ja Unkari? Mistä Saksassa, Slovakiassa ja Tsekeissä puhutaan tänään?
      Ei ainakaan Natoon liittymisestä, vaan siitä eroamisesta!
      YLE vain unohtaa kertoa tämän "uutisisaan".

      • Anonyymi

        Putinhan rahoittaa näitä ääriliikkeitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Putinhan rahoittaa näitä ääriliikkeitä.

        LePen ei voittanut Putinin tuesta huolimatta.

        Noi kaduilla huutajat pelaavat Putinin pussiin. Tuskin haluavat Venäjän kaltaista poliisivaltio-diktatuuria kumminkaan. Siis jos ovat tolkuissaan.


      • Anonyymi

        No höh .... muutama paikallinen punikki resuaa kadulla, euroopassa ... niin suomalainen paskasakin jakojäännös uppaa uutista, molo pystyssä.

        Kannattaa suomalaisen paskasakin jakojäännöksen perehtyä suomen lähihistoriaan ....


    • Anonyymi

      Länsimaiset arvot on moraalittomia, turmeltuneita ja luonnottomia kun kristinuskon levittäjiä listitään vakoojina ja agentteina jossa on luonnolliset tavat.
      Siellä ei katsota perverssiyttä vapautena.
      Kristityt on länsimaissa luonnottomuuden vankeina ja nuoleskelee pelossa ja pessaa alistajaansa.

      • Anonyymi

        Kauneus, totuus,hyvyys. Vapaus, veljeys,tasa-arvo.

        Putinin arvot: väkivalta


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kauneus, totuus,hyvyys. Vapaus, veljeys,tasa-arvo.

        Putinin arvot: väkivalta

        Putin Kalsarimyrkyttäjällä on muitakin arvoja, kuten korruptio ja sorto sekä fasismi.


    • Anonyymi

      Ennen oltiin täysin levollisella mielellä vuodesta vuoteen ja kenellekään ei tullut edes mieleen pelätä uhkaa idästä.
      Mitenkä se on nyt näin, että kaikki pelkäävät, vaikka Venäjä ei uhkaa...kysymys kuuluu mistä meitä oikein uhataan ja painostetaan?

      • Anonyymi

        Onko se tuo sama taho, joka sensuroi ja häiritsee vaihtoehtoisia mielipiteitä, vaientaa omia kansalaisiaan?


      • Anonyymi

        "Ennen oltiin täysin levollisella mielellä vuodesta vuoteen ja kenellekään ei tullut edes mieleen pelätä uhkaa idästä."

        Noin kai ne Ukrainassakin ajattelivat.


      • moloch_horridus
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ennen oltiin täysin levollisella mielellä vuodesta vuoteen ja kenellekään ei tullut edes mieleen pelätä uhkaa idästä."

        Noin kai ne Ukrainassakin ajattelivat.

        Vielä vuonna 2013 90% ukrainalaisista luuli Venäjää veljesmaakseen. Eivät luule enää.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Vielä vuonna 2013 90% ukrainalaisista luuli Venäjää veljesmaakseen. Eivät luule enää.

        Nyt on kysymys Suomesta ja suomalaisista, ketkä meitä pelottelevat?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nyt on kysymys Suomesta ja suomalaisista, ketkä meitä pelottelevat?

        Ei tarvitse pelätä, vaan ymmärtää, että tuo arvaamaton, fasistinen ja imperialistinen rikollisvaltio Venäjä on tuossa naapurissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt on kysymys Suomesta ja suomalaisista, ketkä meitä pelottelevat?

        No ei ainakaan kaltaises pikku wannaberyssä.

        -44Div.-


    • Anonyymi

      "Mitenkä se on nyt näin, että kaikki pelkäävät, vaikka Venäjä ei uhkaa..."

      Kymmeniä vuosia oli selvää ettei Euroopassa enään koskaan sodita sivistynyt Eurooppa keskustelee tekee kompromiseja ja ennen kaikkea kunnioittaa naapurimaidensa itsenäisyyttä ja suvereenisuutta jne...

      Venäjä sekosi kaikkien ällistykseksi teki jotakin aivan käsittämätöntä hyökkäsi naapurimaahansa miehittämään alueita joukkomurhaamaan siviilejä raiskaamaan naisia lapsia ja vanhuksia YK tutkii yht äkkiä kymmeniätuhansia raakoja venäjän tekemiä sotarikoksia naapurimaassaan venäjä on pommittanut kaupunkeja raunioiksi horisee ydinaseista ,tuomiopäivistä ,julistaa julkisesti jihadeja länsimaita vastaan ja puhuu julkisuuteen sekopäisyyksiä jostain saatanoiden pois ajamisista .

      Tämä kaikki sivistyneessä ja kehittyneessä Euroopassa vuonna 2022 .

      Joku kysyy mitä se venäjä nyt oikein on tehnyt ihmeellistä että sen uhkaa pitää varoa ?

      Tuollaisen kysyjän on tarvinnut elää viime ajat säkki päässä jossain kellarissa tietämättä Euroopan ja maailmanmenosta yhtään mitään.

      • Anonyymi

        No juurikin noin, ei lisättävää.


    • Anonyymi

      Kuka lopulta Suomessa kaipaa Naton tuomaa uhkaa?? Jos kookomus ja mut kahelit taas elättelee revanssia hävityille sodille,Natolla?

      • Anonyymi

        Nato on hyvä, Venäjä paha. Näin se vain on. Siksi Venäjän naapurimaat hakevat Nato-jäsenyyttä.


      • "Kuka lopulta Suomessa kaipaa Naton tuomaa uhkaa??"

        NATO ei tuo uhkaa, vaan rauhaa. NATO-maissa on rauha, vaikka ne olisivat fasistisen ja imperialistisen rikollisvaltio venäjän naapurimaita.

        "Jos kookomus ja mut kahelit taas elättelee revanssia hävityille sodille,Natolla?"

        Haha. Ei. Kaikille riittää, että NATO pitää Venäjän omien rajojensa sisällä Suomen kohdalla.


    • Anonyymi

      Lukekaa Ilmestyskirjaa, jos siitä heräisi jotain ajatuksia.

      • Anonyymi

        "Ukrainan sota on lopussa. EU ja NATO eivät selviä. Saksa on jo tehnyt sivusopimuksen Putinin kanssa. Kun Saksa lähtee, dominot putoavat”, CIA-lähteet lupaavat.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Ukrainan sota on lopussa. EU ja NATO eivät selviä. Saksa on jo tehnyt sivusopimuksen Putinin kanssa. Kun Saksa lähtee, dominot putoavat”, CIA-lähteet lupaavat.

        LOL. Se, joka ei selviä fasistisesta ja imperialistisesta sodastaan on Venäjä itse. Omilla nimillään esiintyvien asiantuntijoiden mukaan.


      • Jumala antoi Johannekselle kovin suurpiirteiset näyt. Ei varmaan tiennyt tulevista Sebaot itsekään.


      • Myös kaikkein koronapiikitettyjen pitäisi olla jo kuolleita tai vakavasti sairaita, jos katsomme viime- ja toissavuotisia palstaprofetioita.

        Koska näin ei ole ja useimmat terveenä rokotetut voivat aivan normaalisti, hihupetterimme koettavat repiä epätoivoista riemua jokaisesta tilastollisesti "ylimääräisestä" kuolleesta.


      • Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

        Myös kaikkein koronapiikitettyjen pitäisi olla jo kuolleita tai vakavasti sairaita, jos katsomme viime- ja toissavuotisia palstaprofetioita.

        Koska näin ei ole ja useimmat terveenä rokotetut voivat aivan normaalisti, hihupetterimme koettavat repiä epätoivoista riemua jokaisesta tilastollisesti "ylimääräisestä" kuolleesta.

        Ylikuolleisuutta toki on, mutta piikkikammoisten suruksi 3/4 siitä johtuu koronasta ja koronan aiheuttamasta hoitovelasta ja loput 1/4 väestön ikääntymisestä.

        https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/other/tänä-vuonna-ennätysmäärä-kuolleita-–-tutkija-korona-selittää-suurimman-osan-kuolleisuuden-kasvusta/ar-AA13qam5


    • Anonyymi

      Naton suorastaan ällistyttävän nopea suosion kasvu Suomessa on täysin Putinin harjoittaman imperialistisen politiikan ansiota. Kun Putin paljasti "sodan kasvonsa" hyökkäämällä avoimen röyhkeästi Ukrainaan, oli Suomen kansalle lähes välittömästi itsestään selvää, että tarvitsemme Naton apua puolustuksellemme.

      Pohjatyötä Suomen jäsenyydelle Putin on tehnyt jo vuosia aiemmin lukemattomilla suomalaisittain epäilyttävillä päätöksillään esim. Georgian sodassa tai ihmisoikeuksien lukemattomilla loukkauksilla jne.

      Viimeinen tikki ja Suomen kansan peruuttamaton päätös Naton jäsenyydelle oli Ukrainassa yhä meneillään olevat sotarikokset. Silmitön väkivalta ja valtioterrori siviilikansalaisia kohtaan.

      Suomalaiset ei tule koskaan päästämään vastaavaa omalle maaperälleen. Viime sodissa se oli hilkulla ja monen pelastus oli tehokas evakuointi, ainutlaatuinen koko maailmassa.

    • Anonyymi

      Nato se vaan vahvistuu ja paranee, ilmankos kaikki pyrkii jäseneksi.
      Kohta on Suomi ja Ruotsikin. Ukraina sitten myöhemmin ...

      • Anonyymi

        Ranska ja Saksa tekevät jo eroa Natosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ranska ja Saksa tekevät jo eroa Natosta.

        .. ja sit sä heräsit kylmältä lattialta, tyyny kuolassas ja latinki, elannon tarjouskalsongeissas. :-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ranska ja Saksa tekevät jo eroa Natosta.

        Eivät todellakaan tee!


      • Anonyymi kirjoitti:

        .. ja sit sä heräsit kylmältä lattialta, tyyny kuolassas ja latinki, elannon tarjouskalsongeissas. :-)

        Ettei vain olisi ollut vielä toinen (tai kolmas) latinki suussa.


      • Anonyymi
        Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

        Ettei vain olisi ollut vielä toinen (tai kolmas) latinki suussa.

        No se yksi "latinki" kyllä riittäisi ....nimittäin 0,36g N320:stä. Poistaa kaikki maalliset murheet. :-)


    • Anonyymi

      Nato voittaa aina.

    • Anonyymi

      Loistavaa

    • Anonyymi

      Putten alahuuli jatkaa väpättämistään samassa tahdissa levottoman jalan kanssa.

      Siihen ei moni eläin pysty!

    • Anonyymi

      Suomen media on vapautunut vuosikymmeniä kestäneestä itsesensuurista. Suomalaiset ovat alkaneet nähdä itsensä osana Eurooppaa myös turvallisuuspoliittisesta näkökulmasta. EU, Nato ja Usa koetaan aatemaailmaltaan läheisemmiksi kuin vanha itäeurooppalainen mentaliteetti. Suomettuneisuuden aikana tällaista ei sallittu tai sitä ei media tuonut esille.

    • Anonyymi

      Se on selvää että kansa tajua että r….ä on uhka

    • Anonyymi

      "Kyllä kansa tietää"

      ----> NATO

    • Anonyymi

      Tule Nato kultainen.

    • Anonyymi

      Hyvä

    • Anonyymi

      Katsokaa vähän tarkemmin, millainen yhteiskunta USA on ja miettikää kannattaako päästää heitä määräilemään meidän asioista.

      Putin kyllä teki suuren virheen alkamalla, mutta amerikkalaiset ovat vielä pahempia sotahulluja ja heillä on taloudelliset intressit aseteollisuuteen, eli Israeliin.

      USAssa on jättimäinen rikosongelma, huumeongelmia, köyhyysongelmia, olematon sosiaaliturva joka luo eriarvoisuutta ja köyhemmät joilla ei ole varaa joutuvat kuolemaan ilman hoitoa, eriarvoisuus koulutuksen suhteen jne ongelmia riittää, silmät auki!

      Toivoisin, että Suomi palaisi neutraaliin puoluettomuuteensa. Sotaa voi vastustaa myös pasifistisesti.

      En ihan luota istuvaan hallitukseen enkä mediaan. Jotenkin tuntuu, että Nato lobattiin tänne ihan tarkoituksella ja asia oli päätetty jo aikoja sitten eikä suomalaisilla ollut siihen mitään sananvaltaa.

      Tämäkin aloitus on selvästi lobbausta eikä perustu mihinkään realistisiin lukuihin👎

      • Anonyymi

        "Katsokaa vähän tarkemmin, millainen yhteiskunta USA on ja miettikää kannattaako päästää heitä määräilemään meidän asioista."

        Ei tietenkään päästetä määräilemään, Suomessa määrää suomalaiset. Ei päästetä amerikkalaisia, ei venäläisiä, eikä edes ruotsalaisia, luulisi tuon olevan selvä asia hitaammallekkin järjen juoksulle. Puolustusasioissa sen sijaan on viisasta tehdä yhteistyötä, sehän juuri turvaa Suomen suomalaisille.


    • Anonyymi

      Vuonna 2007 suomalaisista 36 prosenttia uskoi jäsenyyden voivan kohentaa Suomen turvallisuutta ja 21 prosenttia näki Nato-jäsenyyden heikentävän sitä. Kasvua Nato-jäsenyyden myönteisiin turvallisuusvaikutuksiin uskovien osuudessa on kertynyt 38 prosenttiyksikköä.

      Usan rooliin myönteisesti suhtautuvien osuus on kasvanut 36 prosenttiyksikköä viimeisen kahden vuoden aikana.

    • Anonyymi

      Nato tulee kultainen.

    • Anonyymi

      "Katsokaa vähän tarkemmin, millainen yhteiskunta USA on ja miettikää kannattaako päästää heitä määräilemään meidän asioista."

      Aivan loistava paikka ja hieno yhteiskunta olen asunut siellä ja tutustunut käytännössä maahan ja aion vielä eläkepäivinä viettää osan vuodesta siellä hieno maa .

      Venäjällä vietin työhommissa muutaman vuoden ja voin sanoa että täydellinen vastakohta USA:lle se korruption määrä joka paikassa venäjällä aiheutti jatkuvia ongelmia mikään ei toiminut ilman voitelurahaa ihmiset humalassa töissä ja kehityksen taso oli todella alhainen virkamiehiä piti vältellä jos ei ollut pakollista asiaa muuten keksittiin mitä ihmeellisimpiä maksuja ja sanktioita epäsiistiä likaista ja harmaata .

      Katsokaa suomalaiset ettei ikinä venäläinen pääse tuhoamaan ja pilaamaan upeaa maatanne ja muuttamaan sitä venäläis malliseksi kurjaksi yhteiskunnaksi tavalliselle ihmiselle jolla ei ole järjestelmässä muuta omaa kuin mielikuvitus ja sekin täytyy pitää piilossa hallinnolta ettei tule sanktioita.

      • Anonyymi

        "Katsokaa vähän tarkemmin, millainen yhteiskunta USA on ja miettikää kannattaako päästää heitä määräilemään meidän asioista."

        Vaikka liitymme Naton jäsenmaaksi ei silti kukaan "määräile" meidän asioista!

        "Putin kyllä teki suuren virheen alkamalla, mutta amerikkalaiset ovat vielä pahempia sotahulluja ja heillä on taloudelliset intressit aseteollisuuteen, eli Israeliin."

        KATSO YMPÄRILLESI TODELLISUUTTA JA PUHU VASTA SITTEN! Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja on sotinut siellä jo KAHDEKSAN KUUKUTTA!

        Ei USA sodi missään!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Katsokaa vähän tarkemmin, millainen yhteiskunta USA on ja miettikää kannattaako päästää heitä määräilemään meidän asioista."

        Vaikka liitymme Naton jäsenmaaksi ei silti kukaan "määräile" meidän asioista!

        "Putin kyllä teki suuren virheen alkamalla, mutta amerikkalaiset ovat vielä pahempia sotahulluja ja heillä on taloudelliset intressit aseteollisuuteen, eli Israeliin."

        KATSO YMPÄRILLESI TODELLISUUTTA JA PUHU VASTA SITTEN! Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja on sotinut siellä jo KAHDEKSAN KUUKUTTA!

        Ei USA sodi missään!

        Emme liity Naton jäseneksi. Niin varmistmme, että emme joudu USA:n seniilien valtionpäämiesten määräysvallan ikeeseen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Emme liity Naton jäseneksi. Niin varmistmme, että emme joudu USA:n seniilien valtionpäämiesten määräysvallan ikeeseen.

        Eipä NATO Venäjää ottaisikaan jäsenmaakseen.


    • Anonyymi

      USA kolmeen kertaan esitti Gorbatshoville valinnan kahden vaihtoehdon välillä:

      1. Yhdistynyt Saksa ei ole osa sotilasliitto NATOa ja kaikki voittajavaltojen joukot poistuu yhdistyneestä Saksasta.

      2. Saksa yhdistyy ja yhdistynyt Saksa on osa sotilasliitto NATOa eikä sotilasliitto NATO laajene itään.

      Gorbatshov valitsi vaihtoehdon 2. Länsi rikkoi ensin antamansa lupauksen, ettei sotilasliitto NATO laajenisi itään. Vasta sen jälkeen kun Länsi rikkoi lupauksensa, on Venäjä liittänyt osia Ukrainasta Venäjään.

      • Anonyymi

        Länsi on tosin koko ajan kiistänyt antaneensa sellaista lupausta eikä Venäjä ole sellaista liioin osannut esille tuoda ainakaan kirjoitetussa muodossa!


      • Anonyymi

        Tullaisia sopimuksia ei ole tehty.
        Täytyy ymmärtää, että keskustelut, ja sopimukset ovat aivan eri asioita. Yleensä sopimuksia valmistelee suuri joukko asiantuntijoita.


      • Gorbatshov itse sanoi, ettei hän koskaan edes puhunut, saati sitten sopinut NATO:n itälaajenemisesta.


      • Anonyymi

        ” Länsi rikkoi ensin antamansa lupauksen, ettei sotilasliitto NATO laajenisi itään. Vasta sen jälkeen kun Länsi rikkoi lupauksensa, on Venäjä liittänyt osia Ukrainasta Venäjään.”

        Putleristi yrittää nyt tarjota ikiomaa teoriaansa ikään kuin Ukrainan miehitys olisi jonkinlainen ”kosto” Ruotsin ja Suomen jäsenyyshakemuksesta?

        Kyllä totuus on kovin toisenlainen! Putlerin silmä on jo pitkään sairastanut Ukrainan kohdalla kun hän karttaa katsoo! Ukraina on liian ”itsenäinen” ja liian ”länsimielinen” ollakseen Putlerin mieleen ja lisäksi se kuului aikoinaan (kuten myös Suomi!) ennen tsaarin ajan Venäjään, jonka rajat olisivat Putlerin mieleen! Niinpä hän kaappasi jo kertaalleen Krimin ja hyökkäsi 24.2.2022 Ukrainaan tavoitteenaan vallata sen koko maa-alue! Mieluiten ILMAN sen nykyisiä asukkeja! Hiljakkoin Putler totesi puheessaan, ettei hän edes pidä Ukrainaa ’oikeana valtiona’, jonka kanssa EDES voisi neuvotella!

        Joten nämä ovat lähtökohdat sodalle!


      • Anonyymi

        Höpö höpö.


    • Anonyymi

      Suomi on yksi Euroopan natomyönteisimmistä maista.
      Soumi on myös amerikkalaisempi kuin Amerikka.

      Tiltun uurastus näillä palstoilla on kyllä epätoivoista tarpomista.

    • Anonyymi

      USA on erinomainen liittolainen. Jäsenyys Natossa on parasta mitä Suomi voi toivoa. Hyvin menee. Itänaapuri tuossa vain vieressä sätkii kuolinkoristuksissaan.

    • Anonyymi

      Itänaapuri alkaa ampua omiaan. Rattoisa valtio.

    Ketjusta on poistettu 20 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe