Voiko muikusta

Anonyymi-ap

Tehdä anjovista. Pitäisi jalostaa pidemmälle jos ei tuoreena mene kaupaksi.

33

561

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kai muikkuakin voi laittaa mausteliemeen?

      • Anonyymi

        muikkukukkoa -

        muikkukukko ja anjovis kuuluu pohjoismaisiin eläinlajeihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        muikkukukkoa -

        muikkukukko ja anjovis kuuluu pohjoismaisiin eläinlajeihin.

        Pyydetyimpiä lajeja nimenomaan Kallaveellä


    • Anonyymi

      Mikä ettei.

    • Anonyymi

      Tokihan muikku on siika-kaloihin kuuluva lohikala ja anjovis on kilohailia.

      Muikkusäilykkeet ovat aika kalliita, arvokalaa... ihan parasta ruisjauhoissa pyöräytettyinä ja voissa paistettuina

      • Anonyymi

        En ole koskaan paistanut muikkusäilykkeitä. Pitäisiköhän kokeilla?


    • Anonyymi

      laske hintaa niin ei jää tiskiin

    • Anonyymi

      koita tuleeko hauista anjovista

      • Anonyymi

        Kyllä tulee hauista mutta pitää panoja nostella myös.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä tulee hauista mutta pitää panoja nostella myös.

        Jos vaan saldo riittää. eli on pannut vähintään yhtä paljon mitä meinaa nostella.


    • Anonyymi

      Anjovis oli yks kemianopettaja.

    • Anonyymi

      Muikkufileistä saisi tehtyä myös silakkalaatikon kaltaista perunapaistosta uuniin.

      • Anonyymi

        Muikut savustuspönttöön ja voi syödä selkäruotoinen päivineen.


      • Anonyymi

        Oletko jo käynyt allekirjoittamassa lakialoitteen, jossa kahden hienon ruoka-raaka-aineen pilaaminen kiellettäisin lainvoimaiseti. Siis silakan ja peruna n sotkeminen keskenään silakkalaatikoksi!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko jo käynyt allekirjoittamassa lakialoitteen, jossa kahden hienon ruoka-raaka-aineen pilaaminen kiellettäisin lainvoimaiseti. Siis silakan ja peruna n sotkeminen keskenään silakkalaatikoksi!!

        Minä teen silakkahässäkän pakasteista, eli perunasipulisekoituksesta ja pakastetuista silakka vileistä. Mausteet ja kerma sekaan ja 200 asteeseen tunniksi, ehkä vähän alle, jos alkaa liikaa perunat käryämään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä teen silakkahässäkän pakasteista, eli perunasipulisekoituksesta ja pakastetuista silakka vileistä. Mausteet ja kerma sekaan ja 200 asteeseen tunniksi, ehkä vähän alle, jos alkaa liikaa perunat käryämään.

        Halvemmaksi tulee pieniä perunat itse suikaleiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Halvemmaksi tulee pieniä perunat itse suikaleiksi.

        Minä käytän isoja perunoita, en pieniä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Halvemmaksi tulee pieniä perunat itse suikaleiksi.

        Ei tule minun tuntipalkalla. Kilon suikaloitua perunasipulia saa alle 1,5 euron.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä käytän isoja perunoita, en pieniä.

        En puhunutkaan pienistä perunoista vaan pienimisestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En puhunutkaan pienistä perunoista vaan pienimisestä.

        Ketä puhuu pienimisestä ja tyhjäyksestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketä puhuu pienimisestä ja tyhjäyksestä.

        Ai, Ketä puhuu semmosiakin...


    • Anonyymi

      Tekeehän ne suutarit silakoista lohta. ns. suutarinlohta.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Anjovis tehdään sardellista tai kilohailista, kummatkin sillin sukulaisia ja rasvaprosentti n. 10.
      Muikun rasvaprosentti n.3.
      Tehnyt maustekaloja muikusta samoilla ohjeilla kuin silakastakin ja hyviä on tullut.

      • Anonyymi

        Miten valmistat nuo maustekalat? Itse laitoin etikkaan marinoitumaan eikä ollut hyviä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten valmistat nuo maustekalat? Itse laitoin etikkaan marinoitumaan eikä ollut hyviä.

        Ensin laitetaan kalat "raakakypsymään" etikkaliemeen ja sitten vasta haluttuun mausteliemeen.
        Netistä löytyy lukuisia ohjeita ja se etikan määrä, joku tykkää etikkaisemmasta joku ei.
        Huom. Muikku on pehmeä kala, ruodon ja nahan poisto helläkätisemmin kuin silakalla.


    • Anonyymi

      Voiko mulkusta?

    • Anonyymi

      Puhtaasta järvestä pyydetystä muikusta voi todellakin tehdä täydellistä herkkua, kun se on siististi perattu ja viisaasti maustettu ja kypsytetty rusehtavaksi.
      Siitähän saa kuninkaiden ylistämää herkkua. Liikaa ei saa mausteita sotkea, eikä puhtaan kalan makua peittää.
      Aikoinaan Kuhmossa tekivät hunajamarinoituja muikkuja, ne olivat kyllä hyviä, mutta paistettu hunaja teki tulpan, jos enemmän söi.
      Mulla oli kylläkin tapana syödä kilokaupalla kerralla, ja se taisi olla vähän haittona.

      • Anonyymi

        Vai että siististi perattu. Yhteen muikkuun käytetään aikaa maksimissaan kolme sekuntia. Jos ei siinä ajassa saa tehtyä, niin sitten saa monoa persuksiin ainakin meidän firmasta. Ja kyllä siinä ajassa "kaikki" lähtee pään mukana, kun hallitsee tekniikan.


    • Anonyymi

      Kiihtelysvaarassa asuva isotätini teki 1970-luvulla anjovista jopa porsaasta. Hän oli ihan anjovis koko nainen: anjovoi kurkut, raparperperit, silakat ja säynäjät, kiisketkin, possun, lampaan ja jopa lohesta teki anjovista. Hevosanjovistakin kerran kokeili mutta sitä ei syönyt kyllä Erkkikään.

      Hevoskastanjaa teki joulupäivänä kun ruuna teutaroitiin joulukirkosta palattuaan. Se oli semmoinen perinne.

      Siithän ne naapurit vitsailikin että täti varman toivoo itsekin päätyvän lasipurkkiin anjovoitavaksi, kuten suklaamonni.

      Kaikki tekee voitavansa, täti teki anjovoitavansa.

    • Anonyymi

      Mun mummo teki anjovisvoitansa. Sitä levitti leivänpäälle, teki myös muna-anjovisvoitansa.

    • Anonyymi

      Tee mulkkukukkoa

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Koko familia taas lehdissä jauhamassa vanhoja asioitaan

      Nyt menee familialla lujaa. Martina ja äiti MeNaisissa (taas) ja Esko IS:ssa. Kuinkakohan monta kymmentä kertaa nuo sam
      Kotimaiset julkkisjuorut
      354
      1421
    2. Minkä ikäistä ikävöit?

      Minkä ikäinen hän on ja mitä hän sinulle merkitsee/merkitsi?
      Ikävä
      74
      1395
    3. Teemu Keskisarja (ps) loisti- ja hurmasi MTV:n tentissä.

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-keskisarja-sekoitti-pakan-suomiareenan-puheenjohtajatentissa/9180380 Kuten
      Maailman menoa
      311
      1164
    4. Taas syytöntä ja rehellisintä rangaistiin

      Ja vielä 13 000 euroa kaupungin oikeudenkäyntikuluja maksuun. Lisää tällaisia päätöksiä.😀
      Haapavesi
      46
      1087
    5. Aika pieni se on

      Joku sanoo että matala on suihku. Säätöä tarviaa nyt ruisku, että se ruiskuaa korkeudelle valopylvään Näin saamme näht
      Haapavesi
      32
      906
    6. Heh, Irvi-Riikka vie duunareilta nyt arkipyhätkin

      Voihan saksilla näköjään leikellä kalenteriakin. Irvi-Riikalla ne osuivat arkipyhiin. Että sellainen duunaripuolue 😆
      Maailman menoa
      231
      894
    7. vinkki miehille

      Jos on ollut erimielisyyksiä ja sun käytös on satuttanut naisya, et voi palata takaisin kevyesti niin kuin mitään ei oli
      Ikävä
      163
      868
    8. Kiitos siitä

      Kiitos siitä hahmosta jonka loit, ja jonka sain tuntea, ja kutsua ystäväksi. Se oli hyvä tyyppi ja siihen oli helppo rak
      Ikävä
      40
      835
    9. Ilouutinen: Teini-ikään ehtinyt Osmo Peltola TV:ssä! Tätä tiedossa Peltsi-isän kanssa tällä kertaa

      Mikä upea parivaljakko: Peltsi-isä ja Osmo-poika. Peltsin toisen luonto starttaa televisiossa ja mukana muutamassa jakso
      Tv-sarjat
      20
      807
    10. Pelekäätkönä mua?

      Älä turhaan. 😘 Unohdetaan säät ja ilmat ja muut turhat lätinät tai jos välttämättä haluat niistä keskustella, niin te
      Ikävä
      42
      804
    Aihe