Miksi meillä on energiakriisi ja minkä hyödyn se lopulta tuo?

Anonyymi-ap

Euroopan Unioni asetti Venäjälle pakotteita - Venäjä vastasi omin vastatoimin; syntyi paha energiakriisi. Sähkö, kaasu, lannoitteet ja ravinto ovat nyt kalliimpia, huomattavasti kalliimpia ja EU-pakotteet kolahtivat pahasti omaan eu-eurooppalaisen nilkkaan.

Mutta! Ei niin paljon ongelmia EU-kansalaisille, ettei jotain selvää hyötymahdollisuutta meitä kaikkia elättävälle luontobiologialle ja elämän monimuotoisuudelle - jota biodiversiteetiksikin kutsutaan.
--

PROLOGI -- |* Millaisia ongelmia USA' n hyökkäyssodat vuosina 2001-21 aiheuttivat, ja miten niihin reagointiin Euroopan Unionista?

- tässä kansalaiskirjoituksessa keskeisimpiä (juuri)syitä hallitsemattomaan meitä kaikkia koskettavaan tapahtumasarjaan
.
Yle-linkki ~ https://yle.fi/uutiset/3-12582652 - ja Yle-kirjotus:

"Maksavatko suomalaiset nyt Saksan epäonnistuneesta energiapolitiikasta? Listasimme keskeiset syyt sähkön hinnan rajulle nousulle", -toimittaja Elli-Alina Hiilamo.

.. mikä käynnisti tämän laajan kommenttikirjoituksen aihealueesta, joka on yksinkertaisesti monimutkainen!

.
Suurin syy EU- ja Suomen talouden sakkaamiseen, (sähkön) hintojen nousuun kuin kiihtyvään puutteeseen energioiden osalta ovat erityisesti EU-pakotteet, jotka laukaisivat Venäjän vastatoimet, jotka generoivat niukkuuden monin osin. Tässä kohdin on hyvä muistaa, että venäläinen energia virtasi täysin häiriöttä ennen EU-pakotteita pl. todelliset huoltokatkot ..

Itse sota Ukrainassa on kaikin osin väärin, vaikka kuinka näkisimme totuudellisuutta Ukrainan historiasta, iso-venäläisyydestä aina Kiovan Venäjään saakka - vuosisatojen taakse.

Samalla tässä kohdin on meidän Suomesta osattava nähdä asemamme idän ja lännen vedenjakajalla sekä ymmärtää viisauden aluksi tosiasioiden tunnustaminen.

--
Venäjän suurin etu on energiakaupan jatkuminen -

.. ja nyt kun se kutistuu EU-Eurooppaan - se laajenee idässä Kiinaan ja Intiaan sekä suurimpaan osaan maailmamme väestöstä - kehittyviin - ja kehitysmaihin, unohtamatta Venäjän roolia tämän päivän ja erityisesti huomisen ravinnontuottajana, ehkä hyvinkin suurelle osaa ihmiskuntaa! [ ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a - kirjoitti Hanna Loikkanen. ]
--

Venäjän etu on myös EU' n etu ja hyöty!

Siksikin on hyvä jo nyt perehtyä selkeimpään keinoon välttää tämä talouden tila, jossa nyt makaavat rähmällään monet EU-valtiot, energiakuristuksessaan ja ilmasto- ja ympäristöhädän kurjistaessa lopulta elinolojamme, kun otetaan käyttöön enemmän päästäviä lähteitä kitkemään väliaikaista (vai lopullista?) energianiukkuutta.

Tämä väliajan energiankäyttö on viisasta järjestellä niin vähäpäästöisillä tavoilla kuin vain mahdollista, ja tähän yksi ratkaisu seuraaville lähivuosille on maakaasu - putkia pitkin.


Mitä teemme, jottei talous sakkaa EU' ssa ja Suomessa - helppoa kuin Nord Stream II ---

EU ilmoittaa nyt ja heti Moskovaan, että kaikki EU-pakotteet puretaan välittömästi ja vastalahjaksi Kreml purkaa kaikki omat EU-pakotteiden vastatoimenpiteet ja kas kummaa - jälleen virtaavat kaasu, sähkö (juuri meille Suomeen) ja muut elintärkeät (raaka-aine)virtaukset - puutakaan unohtamatta, vaikka kasvavan puun käyttö selluloosan kautta takapuolipaperiksi on liki ympäristörikos - lopulta!

--

Satiirisesti ilmaisten - kaikki on kuitenkin vain väliaikaista -

.. niin ihmisen elo, taloushokemamme jatkuvasta kasvusta kuin energioiden hallitsematon käyttö - lopultahan kornisti todeten kaikki ongelmat ratkeavat - viimeistään silloin, kun Aurinko räjähtää ja haihduttaa meidän Maapallon avaruuden kierrätystuuliin.

--
No, entä lähiajan ongelmat? Sekin on helppoa kuin Nord Stream I putki ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/84246/millaista-uhkaa-nordstream-i-kaasuputkipari-luonut-eu-euroopalle -
-
.. kun EU ilmaisee päättäväisesti purkavansa kaikki asettamansa Venäjän pakotteet - on tällöin diplomaattisesti oikeus pyytää ratkaisua Ukrainan kriisiin, jonne lännen sekaantuminen toi lopulta sodan, EU-pakotteet kuin Venäjän vastatoimetkin.

.
- Ja lopulta mikä maailmallinen tehtävä ja uhka ylittää ja peittoaa suvereenisti tämän avauksen otsikon? -
Maailmassamme on "kaikki kaikkien puolesta" tehtävä -

.. se on paneutuminen todellisin ja konkreettisin teoin hyvin ihmiselolle haitalliseen ympäristömuutokseen, joka on viemässä koko ihmiskuntaa kaaokseen ja sen jälkeiseen hallitsemattomaan sotaan |1 elintilasta, elon mahdollisuuksista kuin reviireistä - luonto on antamassa meille vastaiskun, josta emme kohta enää selviä - merkit ovat näkyvillä - on tekojen aika!

Emeritus professori ja Kiinassa tunnetuin ympäristöasiantuntijamme Eero Paloheimo kirjoitti tuon tuskan julki HS Mielipiteessä tässä joitain päiviä sitten -

.. tässä linkki Eeron puhuttelevaan tekstiin ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009013217.html -, jonka alta ilmestyy paljon puhuva osa:

"Prosessi ei pelkästään jatku samalla nopeudella kuin tähän saakka, vaan ilman massiivista vastustusta kiihtyy .. "

11

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      EU-pakotteiden vuoksi.

    • Anonyymi

      Nopeuttaa siirtymistä vähäpäästöisimpiin energioihin, tosin välivaiheessa päästöt vain lisääntyvät, kun joudutaan venäläistä maakaasua korvaamaan jopa kivihiilellä ja amerikkalaisella vesisärötyshiilijakeilla.

    • Anonyymi

      Ydinenergiaa?

    • Anonyymi

      Tulonsiirto menossa. Kansalta keinotteluun. Elintason lasku. Siihen Länsi tarvitsi kriisiä ja sotaa, kun velka-kuplataloudet us. ja eu. tarvitsee kriisiä, pelivelkojen maksuun.
      Suomessa kansaa kyykytetään, maksetaan energiasta ylihintaa, trafi maksut on niin kovat ettei varaa enää autoilla... Huonosti menee meiillä Suomessa! Olen tämän huomannut.
      Ja en usko tähän sotra propagandaan, en itäiseen enkä läntiseen. Kaikki valehtelevat.
      Ainoa tosi on se, että Suomessa on inflaatio, energiakriisi, lama, massa-työttömyys.. ja Suomi velkaantuu jatkuvasti !! Lisäksi Suomesta ollaan tekemässä Ruotsin tapaista tuerbvatonta murjaanilandiaa. Terroristit ja raiskaajat kiertää nurkissa.

      • Anonyymi

        FED ja EKP painavat kilpaa katteettomia valuuttojaan - dollareita ja euroja.


    • Anonyymi

      Rauha olisi tämän ongelman ratkaisu, mutta länsikään ei sitä halua.

      • Anonyymi

        Jenkitkin sodittavat ukrainalaisia sen viimeiseen sotilaaseen.


    • Anonyymi

      Kysymykseen MIKSI !
      ON HELPPO VASTATA....KUN YHTIÖT JA HALLITUS NIIN KOVASTI HALUAVAT ETTÖ SUOMI ON NIIN HYVÄ MAA TETYÄ MAKSAA MUIDENKIN PUOLESTA !
      TÄMÄ VIHERSOS. HALLITUS JA KEPUN LINTILÄ !
      Pörssisähkö halpeni selvästi lokakuussa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009170895.html

    • Anonyymi

      Naton halu laajeta Ukrainaan oli tämän kriisin syy.

      Tulee muistaa, että Länsi sanktioi jo aiemmin
      jo aiemmin Iranin ja Venezuelan öljyt.
      Venezuelalla on maailman suurimmat ja Iranilla maailman neljänneksi suurimmat öljyvarannot.

      Lähde:https://www.worldometers.info/oil/oil-reserves-by-country/

      Syynä sanktioihin on se, että noiden maiden öljy-yhtiöt kansallisettiin, koska ne möivät öljyä Länsimaisille yhtiölle alihintaan. Länsimaat suuttuivat ja aloittivat sanktiot.

      Sama tapahtui Venäjän suhteen. Jukos öljy-yhtiön pääjohtaja Hodorkovski oli myymässä öljykenttiä Exxon Mobilille, jonka vuoksi Putin laittoi hänet vankilaan, kun Exxon Mobilin pääjohtaja kysyi häneltä, että tällainen ehdotus tuli. Venäjän öljy-yhtiöt kansallistettiin.

      Länsi jäi löysään hirteen. Köysi kiristyi nyt kun Nato halusi vastoin Putinin toivetta laajentua Ukrainaan.

    • Anonyymi

      Kuuntelin juuri juttua mahdollisista sähkökatkoksista. Minulle tämä ei ole avautunut. Kun jokin alue on kokenut sähkökatkoksen esim. pari tuntia. Kun se päättyy, niin eikö tällä alueella patterit, lattialämmöt, vesivaraajat yms. lämpeävät "punaisina" ja ehkä termostaatteja nostetaan korkeampaan lämpötilaan, jotta saadaan kompensoitua menetetty lämpö. Eli nettosäästö on mielestäni täysin kyseenalaista, ainakin asuntojen osalta. Mikä ihmeen logiikka tässä on ??

    • Anonyymi

      Energia kriisi on puhtaasti liikemiesten aiheuttama.
      Ja totta kai yritysten ainoa tehtävä on tuottaa raahaa omistajilleen.
      Sähkön osto ja myyntitoiminta on pelkkää huijausta, ostajat ja myyjät sopivat kuviosta jolla saadaan rahaa mahdollisimman paljon itselle.
      Sähkö välttämätöntä ihmisille, joten valtion olisi pitänyt aikaisemmin ryhtyä Toimiin sähkön riittävyyden takaamiseksi.
      Mutta hallituksemme ovat olleet ulkona koko ongelmista, poliittisissa puolueissa tyhmyys todella tiivistyy.
      Lisäksi uusi ydinvoimala joka häiritsisi sähköllä rahastamista pidetään tahallaan suljettuna muka vesipumppu rikki, minä voisin lainata omani koska tarvitaan vain laudeveden pumppaamista kuumenneltavaksi höyryksi.
      On törkeää ihmisten huijausta ettei muutaman litraista korkeapainepumppua löydy mistään.
      Mutta hallituksemmehan kaikesta täysin ulkona.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      93
      1955
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      417
      1532
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1293
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      13
      1079
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      72
      1021
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      986
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      969
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      949
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      247
      906
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      827
    Aihe