Salataanko julkisia hankintoja kansalta? Jos, niin miksi ja onko se laillista?

Anonyymi-ap

Suomessa eri viranomaiset ja poliitikot päättävät kaiken kokoisista valtion hankinnoista, jotka maksatetaan veronmaksajille. Maksajilla tuskin on aavistustakaan, millaisia huuhaafirmoja on perustettu esim. Kokoomuksen x-poliitikkojen toimesta, joille vallassa olevat puolueen hyväveljet ovat järjestäneet vuodesta toiseen rahakkaita, jopa täysin järjettömiä tilauksia.

Yritin esim. hakea Kokoomuksen x-poliitikon Kirsi Pihan ajatushautomo-yritykselle, Ellun kanoille, valtion maksamia tilauksia. Olen saanut selville, että valtio on hankkinut kyseiseltä firmalta vuosien saatossa useita erilaisiin asioihin liittyviä "ajatushautomopalveluja", mutta en löydä mistään tietoa siitä, paljonko tarkalleen ottaen valtio on tuolta firmalta palveluja tilannut ja mitä niistä on maksettu? Käsitykseni mukaan tällaisen tiedon tulisi olla jokaisen suomalaisen saatavilla valtionhallinnon palveluista internetin kautta 24/7.

Ajatushautomo on erinomaisen ovela yritysformaatti, jos tavoitteena sattuisi olemaan huijata valtiolta rahaa yhdessä rahaa jakavan hyvävelikerhon kanssa jaettavaksi. Tuollaiselta yritykseltä voidaan tilata valtiolle "ajatustyötä" mistä tahansa asiasta ja tilauksista voidaan maksaa valtaisia hintoja, koska "ajatustyön" euromääräistä arvoa ei voi ulkopuolinen arvioida ja määritellä. Sen hinta on juuri se, minkä tilaaja ja myyjä sopivat.

Jokainen voi miettiä, että kun työn tilaaja on kokoomuslainen hyvävelikerhon jäsen ja myyjä on Kokoomuksen x-poliitikko tai muu saman kerhon jäsen, ja maksaja on valtio, niin voisiko ehkä syntyä tarpeettomia keksittyjä tilauksia ja voisiko työn hinta olla jopa satoja tuhansia euroja jostain pienestä kopioinnista?

Kun Katainen tilasi Himaselta "Tulevaisuusselvityksen", kopioi Himanen tunnettujen filosofien tekstejä ja muutteli vähän niissä sanojen järjestyksiä, mistä valtio maksoi hänelle 700 000 €.

Kun valtio tilasi v. 2020 Kirsi Pihan yritykseltä Suomen lapsistrategiaan selkosuomennettua tekstiä, kopioi yritys YK:n lastensuojelujulistuksen sisältöä ja muokkasi sitä ns. selkosuomeksi. Paljonko esim. tästä kopioinnista ja vuosikymmeniä kaikkialla hoetun tasa-arvosanoman pränttäämisestä pikku kirjaseen ovat veronmaksajat maksaneet? Entä, kuka järjesti niin, että valtio tilasi tökerösti tehdyn kopio-hömppäteoksen kokoomuksen x-poliitikon firmalta?

https://ellunkanat.fi/referenssit/vaikuttavuutta-ja-vetoavaa-visuaalisuutta-erilaisille-kohderyhmille/

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Mikäs muutos Marttiinalla nyt tuli

    On niin salaperäknen päivitys et enteileekö muuttoa johkin?
    Kotimaiset julkkisjuorut
    241
    1760
   2. Ymmärrän jos tää oli nyt tässä

    Mä mokasin ja toivon sulle pelkkää hyvää.
    Ikävä
    90
    1290
   3. Martina naimisiin.

    Etsimässä täydellistä hääpukua Roomassa.
    Kotimaiset julkkisjuorut
    190
    1266
   4. Hyvää iltaa miehelle

    Mukavalle. Jäi eilen kesken tuo keskustelu.:)
    Ikävä
    167
    1033
   5. Lapulais poika.

    Onko tämä Lapualais poika jäänyt naisiin, kun hyvin pidellään ei malta lähtiä kotia. Tavataan sanoa. Mitä sitä äiteelle soittelemaan, kun naiset pite
    Lapua
    13
    833
   6. Perheen äidin kohtalo surettaa Iisalmessa

    Kolmekymppinen mies käynnisti auton keskellä yötä kotonaan Iisalmessa keskiviikkona 16. marraskuuta. Kyydissä oli samaan ikäluokkaan kuuluva nainen. M
    Iisalmi
    18
    737
   7. En voi edes kirjoittaa siitä.

    Se olis liian lapsellista. Kun on yhteys tosielämän puolella ja selvät sävelet. Älykäs se on, todennäköisesti älykkäämpi kuin kukaan, ketä olen tavann
    Ikävä
    52
    704
   8. Haluaisin kertoa sulle

    Kuinka paljon susta tykkään. Oisko se paha tilanne?
    Tunteet
    48
    663
   9. Sofia ei tee enää lomareissuja

    Jostain syystä häntä ei enää kiinnosta Dubain ja Espanjan lomat eikä edes Leville vaivaudu. Mitä lie tapahtunut?
    Kotimaiset julkkisjuorut
    59
    606
   Aihe