Eroon ulosottovelasta?

Anonyymi-ap

Terve,

Kirjoitan tänne kysymyksen, koska kyseinen aihe on itselle niin arka aihe, etten osaa kysyä apua läheisiltä.

Eli tilanne on seuraava:
Olen päätynyt n. 5v. Sitten tilanteeseen, että olin haalinut itselleni vakuudetonta velkaa niin paljon, etten enää kyennyt näitä velkoja hoitamaan, vaan niistä tuli ulosottovelkaa erinäisten käänteiden jälkeen 2020 vuoden aikana. Tällä hetkellä ulosotossa on n. 90k€. Tämän lisäksi minulla on asuntolainaa 70k€, Asunnon arvo karkeasti 100k€ kieppeillä. Vuosituloni ovat olleet viimeisen viiden vuoden aikana keskimäärin 70k€ bruttona. Ja ulosotto on vienyt palkastani kokoajan tuon 2020 syksyn jälkeen 1/3. Ulosottovelka itsessään ei ole juurikaan lyhentynyt tänä aikana, vaan lähes kaikki menee kokoajan korkoihin.

Taustalla näiden lainojen ottamiseen ei ole peliongelmaa tai muutakaan addiktiota paitsi tietenkin vääristynyt kuva rahankäyttöön ja oman varallisuuden ylittyminen siinä kohdassa, kun poikamieselämästä olisi pitänyt siirtyä perheellisen miehen elämään.

Onko kenelläkään mitään neuvoja mitä kautta tätä sotkua kannattaa lähteä aukaisemaan. Työurani ”huippuvuodet” ovat vielä edessäpäin, joten halu päästä vielä joskus eroon tästä ulosottovelasta on kova.

Mitään oikotietä läheisten avuista ei ole saatavilla, koska tiedostan, että rahallisesti he eivät minua tässä asiassa voi auttaa vaikka asiasta heille puhuisinkin.

Ja kiitos jo etukäteen, jos ne omavika kommentit voisi jättää kirjoittamatta. On tässä oppirahoja aika kovasti viimevuosina omista virheistä makseltu ja se on ihan omaa tyhmyyttä, että näitä lainoja koskaan on tullut otettua.

4

137

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Varaa aika ilmaisen Velka neuvontaan heti. Niitä on joka kaupunki ja kunta. Saat vastauksia ja kenties asiasi apua oikeata? Ainakin tieto mitä asiallesi voit tehdä.Täällä kukan yksityinen ihminen ei osaa sinua oikein neuvoa.

  • Anonyymi

   Nyt se alkaa jo helpottaa. Ulosoton taulukkomaksut ovat joku loppuneet tai loppuvat ihan juuri. Pääoman pienentyessä myös korkojen osuus pienenee.
   Tuo ulosoton kautta saamasi laina on taulukkomaksujen päättymisen jälkeen markkinoiden halvin vakuudeton laina noille summille.

   Aika auttaa ja tulojen lisääminen.
   Nyt nettotulosi lienevät hieman yli 3000€/kk eli makselet todennäköisesti ulosottoon n.1100€/kk.
   Lyhennyksiin menee siitä n. Puolet ja tulevaisuudessa enemmän. Alle 10v kakku siis.
   Tai voit myös samalla säästää ja lyhentää ylimääräistä. Ehkä myös laittaa asunnon lyhennysvapaalle ja maksaa myös tällä summalla ulosottoa.

  • Anonyymi

   Oma pelkoni on se, että voiko jossain vaiheessa käydä niin, että haluavat ulosmitata taloni, vaikka jatkuva ulosmittaus palkasta onkin tapahtunut säännöllisesti.

  • Anonyymi

   Täydellisesti velattomiin ei juurikaan kannata tutustua.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. ALFA TV:N Konkurissi katastrofi media-alalle

   ALFA TV:n konkurssi on katastrofi, koska paljon hyviä asiaohjelmia katoaa televisiotarjonnasta ja ALFA:lla ääneen pääsi myös yrittäjiä ja tasapuolises
   Maailman menoa
   604
   2035
  2. Tajuan, että tein virheen

   kun pidin sinua hyvänä, mukavana, vaatimattomana, ymmärtäväisenä, oikeudenmukaisena ja älykkäänä ihmisenä. Sitä mielikuvaa ikävöin, en koskaan oikeaa
   Ikävä
   82
   1564
  3. Martinan jorailut

   Ai että Martina on jäykän näköinen kun hän joraa muiden naisten kanssa botskilla Dubaissa..Ja onpa hänellä hiirenhäntä ponnariksi🙄 Tämä ei ole provo,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   257
   1287
  4. Mulla on ikävä sitä aikaa

   kun säkin olit ihastunut minuun mies. Siltä se silloin alussa tuntui. Sekosin susta täysin ja tuntuu että en pääse irti enää.
   Ikävä
   54
   1222
  5. Sano sano todella

   Onko sinulla Ikävä minua?
   Ikävä
   78
   933
  6. Arvaapa mies

   montako vuotta oon sua ihaillut salaa?
   Ikävä
   75
   872
  7. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   77
   836
  8. Miehet hoi!

   Kysymys teille Jos näätte ja tapaatte naisen,joka on mielestänne mukava ja haluaisitte jatkaa vaikka siitä mihin jäitte tai haluatte nähdä tämän nais
   Ikävä
   38
   805
  9. Voiko yksi kohtaaminen

   jäädä pysyvästi mieleen?
   Ikävä
   49
   733
  Aihe