Jeesus - ihmiset & ilosanoma! ( Osa 3)

Anonyymi-ap

Suomi24 kristinusko: evlut., hell., advent., lest. jne



Tämä on OSA 3 aiheessa, jossa ihmisiä ja asioita tarkastellaan (keskustellaankin) Jeesuksen toiminnan viitekehyksissä. Näin siksi, että Herramme Jeesus Kristus on sekä laumansa (srk) ehdoton Pää, Päällikkö, sekä myös kaikessa Ylin auktoriteetti.
• "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä." ( Matteus 28:18)

Edelliset:
Osa 1, https://keskustelu.suomi24.fi/t/17616615/jeesus-ja-ihmiset-yleista-miehet-naiset------osa-1
Osa 2 https://keskustelu.suomi24.fi/t/17617637/jeesus-ihmiset-ilosanoma-naiset----(-osa-2)

(On huomautettava, että asioiden tarkastelua ei (aloituksissa ja /tai Aloittajan taholta) siis tehdä minkään "suunnan" kirkkokunnan, lahkon taikka eriseuran tai ihmisen näkemyksiin perustuen!)



1) Jeesus ja ilosanoman vallankumous!
_________________________________

Nyt vanhaa ja uutta? Historiaa ja tätä päivää.. . .

Ympärillamme on päivästä toiseen ikäviä, raskaita, masentavia uutisia ja visioita. Kuulo- ja näköaistimme ihan puutuvat ja turtuvat, – kun jopa taktikoiden pusketaan pintaamme pelkoa ja paniikkimielialaa. Syystä, syistä, että – jatkossa. . .
Toki monet mediat elävät ja pysyvät pystyssä sillä, että tarjolla on aina uusia sokkiuutisia, lööppejä, ihmisten uteliaisuuden nälkään. Ikävät ja traagiset uutisoinnit ajavat ykkösvaunussa. Vanha sanontakin sanoo: ** Hyvä kello kauas kuuluu, huono vielä kauemmaksi!
Eihän tämä ole uutta auringon alla.Ihmiskunnan historia on ollut surujen siivittämää, murheiden mustaamaa, kärsimysten ja kuoleman karua kirjoitusta! Mutta? Aina silloin tällöin iloisia näkymiä on välähtänyt kuin kaktuksen punaisia kukkia kuivassa erämaassa, sadekauden tultua!

2) Hyvää ja iloista uutista köyhille, sorretuille, olosuhteiden vangitsemille!
Ei siis mitään uutta auringon alla. Näin oli myös muinoin, 2000 vuotta sitten. Rooman imperiumin rautainen antura oli alistanut ja miehittänyt maan toisensa perästä. Vallanhimossaan se oli lajentanut reviiriään sinne ja tänne. Silloisen Rooman valtakunnan ”uusio-jäljitelmä” , nykyinen EU on vain hatara rääpäle tässä vertailussa.

Laajalle olivat Rooman rajat Jeesuksen aikana asettuneet!
Miehitettyjen maiden joukossa oli myös Israel, juutalaisten kansalliskoti, monarkia yli 1000 vuoden takaa, eKr. Ihmiset olivat ja elivät juurikin sellaisessa fiiliksessä mitä voi olettaa, kun itsenäisyys oli jäissä, vieraan vallan soturit ja hallinto pitivät komentoa ja käskytystä.


Ajanlaskumme alkuun sijoittunut ”verollepano”, keisari Augustuksen käskystä oli lisännyt ahdinkoa. Veroja ja tulleja, veroja ja maksuja! Köyhät elää kituuttivat, miten kuten.

Sosiaaliturva ei kuulunut roomalaisen hallinnon ykkösprioriteetteihin. Ne olivat armeija ja sotilaskulut. Sekä toki infrastruktuuri, insinööritaidon tuotteet. Kivetyt; päällystetyt tiet, akveduktit, uljaat linnoitukset ja rakennukset, jne.

Ei ole ihmeteltävää, että tavallinen kansa oli jopa apaattisessa statuksessa. Sosiaaliturva oli sitä, että Jumalan lain käskyjen nojalla piti antaa almuja köyhille, mutta sairaanhoidon ja muun hoidon saaminen on köyhille kiven takana. Mahdotonta.

Rikkaat kyllä maksoivat silloisille lääkäreille, usein turhaan, koska lääkietiede oli mitä oli! Niinpä sairaita, kituvia, raihnaisia, sokeita, kuuroja ja rampoja oli enemmän kuin paljon! Masennuksen möykyt asuivat monen sisuskaluissa. Oli ulkoista ja sisäistä pahoinvointia. . .


(aloitus jatkuu...)

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jatkoa aloitukseen: Jeesus: ihmiset & ilosanoma! ( Osa 3)


      3 ) Iloisia uutisia!
      ---------------------------

      Kun aika oli täysi – Jumalan aikataulujen aika – Hänen ikuinen suunnitelmansa täyttyi. Vapahtaja, Herramme Jeesus Kristus astui tehtäväänsä. Alkoi kuulua ja liikkua iloisia uutisia. Sen ajan somessa, puskaradiossa. Jeesuksen puheet ja toiminta oli ERILAISTA.

      Ne puheet olivat kovin erilaisia kuin totutut uskontojohtajien fraasit ja teesit. Hyvänen aika? Tämä Jeesus oli jopa radikaali? Ei pitänyt rasistista mallia. Paransi niin pakanauskovaisen vaimon tyttären kuin roomalaisen armeijaupseerin palvelijan. Kohteli ihmisiä ihmisinä.


      Kerrankin eräs miesjengi raahasi naista Jeesuksen eteen, jotta tämä antaisi ”siunauksensa” heidän tappokaikeilleen.
      • ”Laki sanoo että tuommoiset on kivitettävä!”
      Jeesus meni ytimeen.
      • – ”Joka teistä on synnitön, heittäköön ensimmäisenä kivellä”!

      Oliko? Miehet luikkivat pois paikalta, jokainen kuin moitittu koira häntä koipien välissä. Omatunto sentään vielä toimi? Muistui monta omaa naisseikkailua, syntiretkeä. Ja sekin, mitä Jeesus oli opettanut:
      • ” Joka katsoo naista himoiten häntä, on sydämessään tehnyt huorin hänen kanssaan!”


      Syntikysymys ei ole pääosin ulkoisten tekojen tasoa, vaan se on sisällinen tauti, joka on Aadamin ajoista lukien tullut ihmiskunnan osaksi. Synnin tauti tuottaa ulkoisia; näkyviä tekoja. Kenellä mitenkin ja mitäkin? Niinpä paraneminen on ensisijaisesti sisältä alkavaa!

      Mutta tämä Jeesus? Hän antoi syntejä anteeksi, ymmärsi elämän perinpohjaista kärsimystä. Niitä syitä – jotka itsekunkin ihmisen henkilöhistoriassa ovat jäytämässä.


      Hän kohtasi ja paransi erilaisten sairauksien sitomia. Rampoja, kuuroja, sokeita.. . Ja?
      Siitähän se käymistila alkoi kehittyä. Se viha ja kateus, jonka maksimaalinen finaali näkyi Golgatan kivisellä areenalla.

      Uskonnolliset tahot kun tahtoivat pitää kiinni vallastaan, valta-asemastaan, ihmisten hallitsemisesta, rituaaleistaan. Siihen ei mahtunut totista toisinajattelijaa. Ulkokultaisuus ja tekopyhyys sisälsi sisällä muhivaa vihaa, murhanhimoa, ihmisen alkukantaista raadollisuutta. Jeesus joutui äärimmäisen viharikoksen objektiksi.

      (aloitus jatkuu...)

    • Anonyymi

      Jatkoa aloitukseen: Jeesus: ihmiset & ilosanoma! ( Osa 3)


      4) Syntymästään saakka sokea mies paranee!
      ------------------------------------------------------------------

      Eräs erittäin valaiseva kuvaus tuon ajan sosiaalisista valtakuvioista on kirjoitettuna Johanneksen evankeliumin luvussa 9. Kun sitä analyyttisesti lukee, on kuin parrasvaloissa näkyvä näytös. (Kannattaa lukea!)

      Kun Jeesus päästää sokean miehen elinikäisestä kärsimyksestä. Vastassa ovat tekopyhät fariseukset. Heille uskonnon muotomenot olivat tärkeämpi seikka, kuin että joku ihminen saa avun! Ei ihme, että Jeesus huusi heille:
      • Voi teitä te sokeat sokeiden taluttajat!


      Referoiden esitettynä keissi oli näin. Mies oli syntynyt sokeana. Kukapa tahtoisi sellaista? Tietysti hän sen ajan oloissa eli kerjäämällä. Sen ajan sosiaaliturvan muoto. . . Kun Jeesus näki miehen, ja ymmärsi hänen kärsimyksensä, Hän antoi avun. Hänen oppilaansa kyllä esittivät tutut fraasit:
      • – Kuka teki syntiä, tämäkö vai hänen vanhempansa, että hän syntyi sokeana?


      Mikä julma hypoteesi? Että tämä miesparka olisi TEHNYT ”syntiä” jo ennen syntymäänsä? Ja saanut siitä koston syntyä sokeana? Mikä ihmisten ajatusten typerä pimeys! Voi sokeutta!


      Jeesus päätti lopettaa miehen kärsimyksen polun. Ja teki sen. Mies sai näkönsä, ja siitähän sitten seurasi jatkonäytöksiä?

      Mies roudattiin fariseusten eteen. Syynättäväksi, kuulusteltavaksi. Onnellisena hän kertoi tästä ihmeestä! Raamatun kuvaus tapauksesta on kuin traagisen koomista näytöstä.

      skonoppineet saivartelevat sitä ja tätä. Eivät tahdo uskoa, vaikka naapurit ja muut todistivat, että mies oli ollut sokea kerjäläinen, mutta nyt oli näkevä. Apuun kutsuttiin miehen vanhemmat. He todistivat että mies oli heidän poikansa, joka oli sokeana syntynyt, mutta eivät osanneet selittää, miten hän oli näkönsä saanut?
      Ja – kuulustelu jatkui!

      Uudelleen nämä uskonoppineet tivasivat mieheltä totuutta. Hänen täytyi toistaa tapausta moneen kertaan, mutta hän puhui kuin kuuroille korville, kivisille sydämille. Ja lopuksi, kun kuulustelijat eivät muuta keksineet, he pilkkasivat miestä:
      • – Sinä olet kokonaan synneissä syntynyt! ( Johannes 9:34 )
      • – Sinä olet syntymästäsi syntinen, syntiä täynnä koko mies, ja sinä rupeat opettamaan meitä! Ja he ajoivat miehen ulos..” (Johannes 9:34 )


      Mitä me tästä opimme, jos tahdomme? Maailmamme on siinä määrin pahuuden ja pimeyden turmelema, että sen sekaan ei mahdu hyvyyttä ja valoa? Jopa uskonnolliset kuviot ovat valitettavan usein ”pimeyttä” täynnä? Noudatetaan rituaaleja, isien perinteitä, kaavoja ja dogmeja. Mutta unohdetaan ihminen, ihmisyys, inhimillisyys. Ja vielä pahempaa?

      Ollaan kuin susia lammasten vaatteissa. Sisältä täynnä kuolettavaa vihankin myrkkyä. Se kätketään kultaisten kaapujen ja muotomenojen alle, tekopyhyyden viittaan!

      Mutta onneksi oli ja tuli meille Jeesus Kristus, Vapahtaja! Ilosanoman tuoja ihmiskunnalle!

      Hän aloitti sen iloisten uutisten ja asioiden tapahtumaketjun, joka edelleen jatkuu! Hän etsii ihmistä. Kuka hyvänsä on Hänelle tärkeä. Mutta valinta on toki jokaisen oma asia. Väitän, että iloisia uutisia ja parhaita terveisiä olisi ja on – tarjolla! Ota taikka jätä? Ne, jotka Jumalan hoitavan välittämisen ja rakkauden ihmettä ovat kokeneet ja eläneet (minäkin yli puoli vuosisataa) voivat vilpittömästi suosittaa! Häntä! Kuoleman voittajaa, ylösnoussutta Valtiasta… Iloa on tarjolla!

      1 Ps. keskustelkaa hyvä ihmiset, aiheesta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4230
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4142
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      611
      3927
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      20
      2755
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2485
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2074
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2072
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      191
      1970
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1629
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1432
    Aihe