Roska-DNA-teoria on kuopattu, mutaatiokuorma on jäänyt Ihmisen mutaationopeus paljastui

Roska-DNA-teoria on kuopattu, mutaatiokuorma on jäänyt
Ihmisen mutaationopeus paljastui


Mutaatiokuorma (genetic load, mutational load) on täysin tunnettu ilmiö jopa evoluutiobiologien keskuudessa. Nature:n julkaiseman tutkimuksen mukaan(1) jokainen syntyvä lapsi tuo ihmisen perimään 100-200 uutta ituratamutaatiota, eli sukusoluissa periytyvää geenivirhettä. Joitakin vuosia sitten tämä ei vaikuttanut olevan minkäänlainen ongelma evoluutiobiologeille, koska uskottiin ns. roska-DNA:n toimivan eräänlaisena suojaavana puskurina haitallisia mutaatioita vastaan. Tutkijat arvelivat, että jos edes kohtuullinen osuus genomista olisi toiminnallista, tulee evoluutiosta tuhoava prosessi. Prosenttiluvut vaihtelevat varsin paljon. Tässä muutamien johtavien evoluutio-asiantuntijoiden näkemyksiä näistä prosenttiluvuista:

"If much more than 3% of genome is functional, evolution becomes primarily a destructive process." (PZ Myers, 2015)

Suom. "Jos paljon enemmän kuin 3% genomista on toiminnalista, evoluutiosta tulee ensisijaisesti tuhoava prosessi." (PZ Myers, 2015)

"If any more than a small percentage of DNA has a meaningful sequence, such a mutation rate causes more than 1-2 harmful mutations per generation, and evolution becomes primarily a destructive process." (Larry Moran, 2014)

Suom. ”Jos enemmän kuin pienellä prosenttiosuudella DNA:sta on merkityksellinen sekvenssi, tällainen mutaationopeus aiheuttaa enemmän kuin 1-2 haitallista mutaatiota sukupolvea kohden, ja evoluutiosta tulee ensisijaisesti tuhoisa prosessi.” (Larry Moran, 2014)

"Mutational load considerations lead to the conclusion that the functional fraction within the human genome cannot exceed 25%, and is probably considerably lower." (Dan Graur, 2017)

Suom. “Mutaatiokuormitusnäkökohdat johtavat siihen johtopäätökseen, että ihmisen genomin toiminnallinen osuus ei voi ylittää 25 %:a ja on luultavasti huomattavasti pienempi." (Dan Graur, 2017)

Aivan viime vuosina on osoitettu(2), että ainakin 90% ihmisen genomista luetaan transkriptioon, eli tämä osuus on selkeästi toiminnallista. Lopulle 10%:lle on myös löydetty toiminnallista merkitystä. Roska-DNA-teoria on siis kuopattu, mutta mutaatiokuorma on jäänyt. On siis päivänselvää, että ihminen ei kehity. Täysin hyödyllisiä satunnaisia mutaatioita ei näytä löytyvän. Ja vaikka pari löytyisikin, ei se muuta ihmisen geneettisen rappeutumisen suuntaa, koska haitallisia mutaatioita kertyy valtavalla nopeudella. Ihminen rappeutuu geneettisesti. Ja tämä tapahtuu nopeasti. Ikävät seuraukset ovat kaikkien nähtävissä: alati kasvava määrä geneettisiä sairauksia, heikentyvää immuunipuolustusjärjestelmää, lisääntyvää lapsettomuutta jne. Evoluutiobiologit vaikenevat roska-DNA-teorian katoamisesta eivätkä sanallakaan hiisku tuoreista havainnoista liittyen koko genomin toiminnaliisuuteen. He yrittävät keksiä uusia pelastusrenkaita pelastaakseen näennäistieteellisen teoriansa. Siksi kaikesta muutoksesta on tehty evoluutiota

Lähteet:

1. Human mutation rate revealed
Elie Dolgin
Nature (2009)
https://doi.org/10.1038/news.2009.864

2. Non-coding RNAs: biological functions and applications
Baby Santosh, Akhil Varshney and Pramod Kumar Yadava
Cell Biochemistry and Function 2015;33:14–22.Published online 5 December 2014 in Wiley Online Library(wileyonlinelibrary.com)
DOI: 10.1002/cbf.3079

3

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin niin. Evoluutio on kaatunut.

      Mutta minkä niistä monista luomistarinoista tämän pitäisi todistaa oikeaksi? Ja minkä niistä monista luojista?

      • Anonyymi

        Ja monesko kerta oli kun evo-oppi kaatui? Se kaatuu jopa useammin kuin löydetään taas uusi varma todiste Nooan arkista. Kumma että yksikään tieteellinen tutkimus ei tue sen paremmin näitä evoluution kaatumisia kuin arkin löytymisiäkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja monesko kerta oli kun evo-oppi kaatui? Se kaatuu jopa useammin kuin löydetään taas uusi varma todiste Nooan arkista. Kumma että yksikään tieteellinen tutkimus ei tue sen paremmin näitä evoluution kaatumisia kuin arkin löytymisiäkään.

        Täysissä ruumiinvoimissa(hengenvoimista ei tässä yhteydessä maksa mainita)oleva kretionisti kykenee vaivatta kaatamaan "evo-opin" jopa useita kertoja päivässä.
        Tarvitaan vain tovi kretionististen "tiede"sivustojen lukemista,rippunen luovaa mielikuvitusta ja nurin meni taas evo että heilahti!
        Uhrautuvimmat kretionistit ovat tälläkin palstalla kumonneet evon yli tuhat kertaa!
        Ajatelkaa,hiljaiseksi vetää...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      439
      2014
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      207
      1710
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      184
      1478
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1471
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      50
      1157
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      1
      1122
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      130
      1068
    8. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      1006
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      978
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      34
      956
    Aihe