Vanha Testamentti ei ole vanhentunut

Anonyymi-ap

Uuden liiton uskovina me kristityt luemme kenties enemmän Uutta testamenttia, kuin vanhaa. Tälle on sinänsä luonnollinen selitys: Uusi testamentti kertoo meille avoimesti Vapahtajasta, Jeesuksesta.

Mutta Vanha testamentti on edelleen yhtä lailla Pyhän Hengen alunperin erehtymättömän virheettömästi inspiroimaa Jumalan sanaa. Vanha se ei siis ole siksi, että se olisi Jumalan ilmoituksena vanhentunut.

Siihen pätee apostoli Paavalin sana: "Jokainen kirjoitus on Jumalan Hengen vaikutuksesta syntynyt, ja on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa, että Jumalan ihminen olisi täydellinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmistautunut." (2. Tim. 3:15-17).

Tämän viikon maanantaikirjeessä, sekä muutamassa tulevassa, haluankin rohkaista sinua lukemaan Vanhaa testamenttia.

(1) Vanha testamentti esittelee meille Jumalan:
Vanha testamentti kuvaa Jumalaa kaiken luojaksi (1. Moos. 1:1; Ps. 33:6, 33:9).
Vanha testamentti paljastaa Jumalan luonteen ja sen, millaisen Jumalan voimme odottaa kohtaavamme, kun luemme läpi koko Raamatun (2. Moos. 34:6–7).
Vanha testamentti osoittaa meille, miten Jumala suhtautuu syntiin (Naah. 1:3).
Vanha testamentti osoittaa miten Jumala on valmis armahtamaan ja antamaan anteeksi (Ps. 130:3–4; Miika 7:18–19).
Vanhassa testamentissa opimme, että Jumala pitää lupauksensa ja on luotettava riippumatta siitä, kuinka paljon aikaa on kulunut (Joos. 21:43–45; 23:14).
Vanha testamentti opettaa, että Jumala on valinnut Israelin omaksi kansakseen ja että tämä valinta on edelleen voimassa (Ps. 105:8–11; Jer. 31:35–37; 32:37–41).
Vanha testamentti opettaa, että Jumala on luvannut Messiaan Israelille, joka myös on kaikkien kansojen pelastaja (1. Moos. 3:15; 2. Sam. 7:12–16; Jes. 53:1–12)
Vanha testamentti opettaa ylistämään ja kiittämään Jumalaa (Psalmit 95–100).
Katso antamani raamatunpaikat omasta Raamatustasi. Pyydä, että Jumalan Henki, joka antoi Vanhan testamentin profeetalliset kirjoitukset, kirkastaisi sinulle Jumalan ja oppisit paremmin tuntemaan Jumalaa myös Vanhan testamentin välityksellä.

Näitä kirjeitäni saat vapaasti käyttää niin omissa hartaushetkissäsi, kuin ystäviesi kesken raamattupiirissä. Tai ehdota ystävillesi näiden ilmaisten Patmos-kirjeiden tilaamista itselleen.

Ensi viikolla jatkan Vanhan testamentin tärkeydestä.

Ammenna Jumalan sanasta itsellesi voimaa ja rohkeutta jälleen alkavaan viikkoon. Tämä aika on täynnä epävarmuutta, kuten uutisista voimme lukea. Mutta Jumalan sana pysyy varmana ja lujana. Seiso sanan varassa, silloin maa jalkojesi alla kestää aina.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      VT on kuitenkin juutalaisesta näkökulmasta ja juutalaisia varten kirjoitettu kirja. Sen sanat varmasti luovat tuohon kansaan Hengen joka on kullan veroinen ja parhaimmillaan parasta , oikeamielistä ja uskollista verrattuna minkään toisen kansan Henkeen.

      Pakanana Luin lapsena melko paljon Raamattua, mutta vain Danielin kirja jäi jossain määrin kiehtovaksi. Siinä oli paljon pakanoitakin koskevaa.

    • Anonyymi

      Meillä myöhempien aikojen pyhillä on pyhäkoulussa menossa Vanhan testamentin opiskelu. Tutkimme sitä tietoisena siitä, että sen ajan imisillä oli sama tieto Vapahtajasta ja pelastussunitelmasta, joka meillä on tänään. VT:n ihmisille nämä asiat eivät ollet niin hämäriä kuin mitä nykyisin luullaan. Tosin juutalaiset menettivät selkeän tiedon myöhemmin tapahtuneen luopumuksen vuoksi. Mutta profeetoille nämä asiat olivat selkeästi tiedossa.

    • Kiitos.

    • Anonyymi

      On se vanhentunut. Enää homoja ei käsketä tappamaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe