Osa kansalaisista pitää sotaa

Anonyymi-ap

ihanteena. Miksiköhän? Koulussa vai kotona saatu oppi vai TV:n väkivaltafilmit.

26

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Osalle heistä on varmaan lapsesta pitäen opetettu, että maanpäällinen paratiisi luodaan ainoastaan väkivaltaisesti vallankumouksella. Vallankumoussodan palvojilta on kuultu harmittelua, ettei Neuvosto-Venäjä toimittanut luvattua määrää sota-aseita 1918 Suomen punaisille. Samoin ovat harmitelleet, ettei SKP:n tukema puna-armeija saanut 1939 miehitettyä Suomea eikä Suomi lähtenyt SKP:n oman miehen O. V. Kuusisen viitoittamalle tielle. Monet heistä pitävät Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaan oikeutettuna. Vaikka demokraattinen rintama on vuosi vuodelta edennyt, rauhan puolesta taistelevilla on vielä töitä, että vallankumoukselliset asenteet saadaan pois lopuistakin muutamasta tuhannesta suomalaisesta.

    • Anonyymi

      Palstalla ei ole näkynyt yhtäkään "sotaa ihannoivia" . Oikeutettua puolustustaistelua isänmaansa puolesta käyvää Ukrainaa ymmärretään ja tuetaan, sellainen ei ole mitään sodan ihannointia. Käsittämätöntä olisi jos näin ei olisi. Ukraina säästää paljon ihmishenkiä kun saa käyttöönsä hyvää modernia länsimaista aseapua. Ei kukaan halua antaa rosvolle vapaaehtoisesti omaisuuttaan joka vielä harjoittaa järjestelmällistä siviilien tuhoamista.

      • Anonyymi

        Skp vääristelee ja demonisoi rauhallisia suomalaisia jotka enemmistönä antavat tukensa Ukrainan käymälle taistelulle itsenäisyydestään. Kehtaavatko näyttää edes naamaansa ukrainalaiselle pakolaiselle, kun pitäisi sanoa, hyi hyi kun soditte "porvarien sotaa". Häpeäisin tuollaista käyttäytymistä suomalaisten puolelta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Skp vääristelee ja demonisoi rauhallisia suomalaisia jotka enemmistönä antavat tukensa Ukrainan käymälle taistelulle itsenäisyydestään. Kehtaavatko näyttää edes naamaansa ukrainalaiselle pakolaiselle, kun pitäisi sanoa, hyi hyi kun soditte "porvarien sotaa". Häpeäisin tuollaista käyttäytymistä suomalaisten puolelta.

        Ei pitäisi koskaan antaa väärää todistusta lähimmäisestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pitäisi koskaan antaa väärää todistusta lähimmäisestä.

        Sinä olet, kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus, paria poikkeusta lukuun ottamatta patologinen valehtelija, ja tämä on täysin oikea todistus sinusta.


    • Anonyymi

      Kyllä kommunistit alkaa olla katoavaa kansanperinnettä.

    • Anonyymi

      Sainpas sotakiihkoiset ansaan.
      Muualla Euroopassa sotaa pidetään sotana.
      Suomessa tietty miniryhmä yhdistää sen haaveeksi valloituksiksi itärajan takaa.
      Mitä, jos Jeesus vieläkin pettää?

      • Anonyymi

        Venäjähän on kiistänyt käyvänsä sotaa, maassa voi saada 15 vuotta vankeutta jos puhuu sodasta. Ukrainan puolustustaistelu on sotaa sitä ei olla missään kiistetty. Yhtään sotakiihkoista ei ole näkynyt näillä palstoilla. Ei saa valehdella, vaikka kommunisteja olettekin.


      • Anonyymi

        "Muualla Euroopassa sotaa pidetään sotana."

        Ei ihan kaikkialla, jossain pidetään erikoisoperaationa.


    • Anonyymi

      Taustalla täytyy olla parantumattoman vahva aivopesu väkivaltaisen vallankumouksen oikeutuksesta. Miten muuten voisi ymmärtää 1918 vallankaappausyritystä neuvostovenäläisin sota-asein tai SKP:n Kuusisen 1939 nukkehallitusta, jonka piti nousta valtaan Suomessa neuvostoliittolaisin sota-asein? Onneksi demokraattisesti vaaleissa valittu hallitus on saanut pysyä vallassa, kun valtaa on yritetty kumota vähemmistöläisten sota-aseilla.

    • Anonyymi

      Kommunistisissa valtioissa "muutamissa" poliittinen vahva aivopesu kuuluu puolueen ja valtion ehdottomiin toimenpiteisiin. Koulut, armeijat, tiede, taide, kirjallisuus, siis kaikki mahdollinen laitetaan palvelemaan vallankumousta joiden esikuvina ovat kovat terroristit esim Lenin, Stalin, Che Guevara. Mao Zedong. Ho Ci Minh. Pol Pot. Suomalaisilla kommunisteilla on oma erityinen korkealle jalustalle nostettu Otto Ville Kuusinen, varsinainen "supermutaatio" kannatti väkivaltaista vallankumousta ja oli myös tunneköyhä kaikkia teloitettuja kohtaan.

    • Anonyymi

      Kyllähän kommunistidiktaattori Josif Stalinia palvovan ja Vladimir Putinin fasistihallinnon imperialistista hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen työtä tekevää kansaa vastaan tukevien venäläisten valtaisan enemmistön sotaisuutta on tosiaan vaikea ymmärtää.

      Suomalaiset Kommunistien liitto ja Kommunistinen Työväenpuolue ovat asettuneet tukemaan näkyvästi Venäjän fasismihallinnon imperialistista sotaa Ukrainassa, jota maan sisällä tukee duuman suurin oppositiopuolue, Venäjän federaation kommunistinen puolue, joka on Suomen Kommunistisen Puolueen toveripuolue, ja onpa noita Venäjän fasismidiktatuurin tukijoita heidän ulostulonsa perusteella myös SKP:ssä.

      Onkohan kyseessä Neuvostoliiton aikojen valhepropaganda vaiko Venäjän valtiollisen television aivopesukoneiston jatkuva rummutus maan oikeudesta ulottaa armeijansa toiminta rajojen ulkopuolelle, mikäli venäläisten suojelun tekosyyllä siihen ryhdyttäisiin, vai mistä on oikein kyse?

      https://www.verkkouutiset.fi/a/josif-stalinin-suosio-nousee-kohisten-venajalla-tassa-syy/#729439fc

      Levada -tutkimuslaitoksen syyskuussa 2022 tekemä kysely venäläisten kannoista maansa hyökkäyssotaan Ukrainassa.

      Viime syyskuun loppupuolella tehdyn laajan kyselytutkimuksen mukaan 72 prosenttia venäläisistä kannattaa maansa sotatoimia Ukrainassa. 44 prosenttia kannattaa sotaa ”ehdottomasti”.

      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7de4c33b-7ca2-4742-9acb-f6a616dcf9dc

      • Anonyymi

        Moskovassa Moskovan asiaa ajamaan perustetun Suomen Kommunistisen Puolueen tehtävä on koko historiansa ajan ollut toimia puolueen synnyinmaan, Venäjän, etujen puolesta, ja kaikki mitä se tekee on perimmiltään tarkoitettu palvelemaan sitä asiaa.

        Suomen Puolustusvoimain ja maanpuolustustahtoisten ihmisten pilkkaaminen ja heidän motiiviensa kyseenalaistaminen on ollut yksi SKP:lle suunnatuista perustehtävistä, sillä kommunistien mukaan Suomen tulee olla kaikin tavoin heikko, jotta Moskova voisi ohjailla maatamme Neuvostoliiton aikojen malliin.

        Maan puolustamiseen valmistautumisessa ei sen sijaan ole mitään sotaisuutta, se on päinvastoin riittävän sotilaallisen pelotteen ylläpitämistä maassa, jotta mikään maahan väkivaltaista tunkeutumista suunnitteleva taho ei edes aloita hyökkäyssotaansa.

        Suomalaisten maanpuolustustahto on vahva, kuten tästä toukokuussa 2022 julkaistusta Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan tutkimuksesta näemme.

        Maanpuolustustahto mittaushistorian korkein

        ”Jos Suomeen hyökätään, niin olisiko suomalaisten mielestänne puolustauduttava aseellisesti, vaikka tulos näyttäisi epävarmalta?”
        Myönteisesti kysymykseen vastaa 83 prosenttia.
        Kielteisesti vastasi 7 prosenttia.

        Samassa tutkimuksessa Suomen liittymistä Natoon tuki 68 prosenttia
        ja vastusti 15 prosenttia vastaajista.

        https://www.defmin.fi/files/5404/Suomalaisten_mielipiteita_ulko-_ja_turvallisuuspolitiikasta_maanpuolustuksesta_ja_turvallisuudesta.pdf

        Muistettakoon, että Venäjä on kansainvälisoikeudellisesti hyökkääjävaltio Ukrainassa.

        Venäjän FSB:n ja GRU:n vakoojat Ukrainassa antoivat Kremlille tietoja, jonka mukaan Ukrainan armeija on heikko ja ukrainalaisten puolustustahto alhainen, joiden perusteella fasistijohtaja Vladimir Putin ja hänen pieni sisäpiirinsä tekivät päätöksensä koko Ukrainan valtaamisesta ja alistamisesta oman diktatuurinsa orjuuteen.

        Ukrainan armeijalle oli toki ennen 24 helmikuuta pahoja puutteita armeijassaan, mutta sitä korjasi paljon hyökkäyksen vuoksi yhdistyneen kansan päättäväisyys ja toisaalta Venäjän fasismidiktatuurin armeijan ja sen johdon erittäin pahat puuttet, mitkä ilmenivät heti hyökkäyssodan alkuvaiheessa muun muassa Kiovan suunnan kymmenien kilometrien mittaisiksi venyneiden huoltokolonnieen jämähtämisenä paikoilleen, mikä tarkoitti huollon pahaa sakkausta.

        Suomalaiset kommunistit: Lakatkaa puolustelemasta Venäjän fasismidiktatuurin politiikkaa ja sen hyökkäyssotaa ja rikoksia Ukrainassa ja tuomitkaa lopultakin toveripuolueenne, Venäjän federaation kommunistisen puolue kanssarikollisuudestaan Moskovan fasistijuntan imperialistiseen hyökkäysotaan Ukrainaa ja sen kansaa vastaan.


    • Anonyymi

      Maanpuolustustahto on mittaushistorian korkein. Perustuslain mukaan kaikki suomalaiset ovat maanpuolustusvelvollisia. Puolustusvoimat edistää turvallisuutta Suomessa ja sen ympäristössä. Turvallisuusuhkien muuttuessa puolustuskeinoja arvioidaan aina uudelleen. Kuten tällä hetkellä oleva Nato-kysymys. Mahdotonta nähdä asiaa sodan kiihkona tai ihannointina, puolustusvoimat ovat aina taanneet rauhan ja turvallisen elämän kaikille Suomen kansalaisille.

      Hysteerinen Naton vastustaminen ja puolustusvoimille annetut määrärahat saavat jotkut aivan mielettömään kiihkoon vastustamaan annettuja varoja meidän yhteiseen puolustukseen, muka vastustamalla militarismia. Suomen kansa enemmistönä ajattelee toisin, suomalaiset eivät todentotta ole mikään militaristinen kansakunta.

      • Anonyymi

        Kommarikomut ovat oikeita isänmaansa myyjiä kun haluaisivat Suomen vähentävän aseistustaan vaikka ensimmäisenä maailmassa. Aivan idioottimainen ajatus kun naapurina on maailman suuri ydinasevaltio.


    • Anonyymi

      Juuri siksi, että maailmassa on ydinaseita, tulee lähteä aseistariisunnan tielle.
      Nautitaan elämästä niin kauan kuin ydinasevaltiot eivät heittele pommeja niskaamme.
      Loppulauseella ei sitten ole väliä.

      • Anonyymi

        Ydinaseet ovat pitäneet yllä maailmassa tasapainoa ja rauhaa, sekin on tosiasia. Jos ei olisi ydinaseita kolmas maailmansota olisi jo käyty. Ihminen on ristiriitainen ja vaikea eläinlaji, ihmisen hävitessä maapallolta, maapallo alkaa voimaan paremmin. Valitettavasti evoluutiossa on tapahtunut virhe kun ihmisen kaltainen laji kehittyi maailmaan.


      • Anonyymi

        Venäjä laukaisi ensimmäisen ydinpomminsa 1949


    • Anonyymi

      Neuvostoliiton purkautuessa Ukraina riisui ydinaseensa vuonna 1991, luovuttaen ne Venäjälle, ja sai sen vastapainoksi turvatakuut myös tuolta samalta Venäjältä, joka on Yhdistyneiden Kansakuntien ja Euroopan turvallisuus ja yhteistyökonferenssin perussopimuksiin ja asiakirjoihin sitoutuneena luvannut kunnioittaa muitten valtioitten suvereniteettia ja itsenäisyyttä, näille tunnustetuin rajoin. Juuri niitä Venäjän fasismidiktatuuri sitten rikkoi jo vuonna 2014 miehittämällä Krimin ja pakkoliittämällä sen sitten omaan valtioalueeseensa, ja viime helmikuusta lähtien yrittämällä valloittaa koko Ukrainan ja alistaa sen oman fasismidiktatuurinsa orjuuteen.

      Venäjän Ukrainaan hyökkäämisensä Moskovan fasistijuntta käynnisti Suur-Venäjä suunnitelmansa pohjalta, fasistijohtaja Putinin perustellessa sitä sillä, että Ukraina ei ole oikea valtio, vaan irrallinen osa Venäjää, eivätkä ukrainalaiset suvereeni kansakunta, vaan hairahtuneita venäläisiä, jotka voidaan eheyttää jälleen aidoiksi venäläisiksi. Karmeaa ja irvokasta kuultavaa vuonna 2022 Suomen naapurivaltiolta.

      Natoa Venäjän fasismidktatuuri vastustaa vain siksi, että se estää sitä itseään laajentamasta aluettaan entisiin Neuvostoliiton maihin Viroon, Latviaan ja Liettuaan sekä Varsovan liiton maihin, jotka olivat Neuvostoliiton komementovallassa ja Suomikin on ollut osa Venäjän imperiumia. Ydinasevaltiona sillä itsellään ei ole mitään pelättävää maahan hyökkäämisestä, mikä näkyy muun muassa siinä kuinka se on tänä vuonna käytännössä tyhjentänyt suuren osan läntisistä sotilastukikohdistaan Petsamosta, Sallan Alakurttiin, Laukaaseen, Kaliningradiin ja aina Pietaria myöten, viedäkseen niistä sotilaat ja kaluston imperialistiseen sotaansa Ukrainassa.

      Jos Ukrainalla olisi ollut nuo ydinaseet edelleen käytössään, ei Venäjä olisi mitä todennäköisimmin alkanut tuollaiseen kansainvälisoikeudellisesti laittomaan imperialistiseen valloitussotaan, jota se nytkin käy Ukrainassa.

      Venäjän nykyiseen fasistihallintoon ja sen tekemiin sopimuksiin ei voi enää luottaa, vaan Suomella on sen rajanaapurina oltava vahva oma armeija sekä Nato-jäsenyyden kautta tuleva ydinaseiden vastavoima Venäjän fasismidiktatuurin omia ydinaseita vastaan. Tämä on kylmää geopoliittista realisimia, josta höttöpuheet ja unelmarunoilut, joilla ei ole koskaan puolustettu minkään valtion ja niiden kansalaisten itsenäisyyttä ja suvereniteettiä, on riisuttu käyttökelvottomina pois.

    • Anonyymi

      Suomen Nato-jäsenyys tekee selväksi, että se hylkää Venäjän etupiiriajattelun ja päättää itse puolustuksestaan itsenäisesti. Venäjän tulee tiedostaa kuinka tärkeää on valtioiden suvereniteetin kunnioitus, ja sääntöihin perustuva järjestys ovat rauhalle ja keskinäiselle luottamukselle valtioiden keskinäisessä kanssakäymisessä.

      Suomi ei uhkaa Venäjää missään tilanteessa, ei nyt eikä Naton jäsenenä. Venäjä johto ajoi omilla toimillaan Suomen ja Ruotsin Nato-polulle. / Presidentti Sauli Niinistö

    • Anonyymi

      Aika hyvin tuli esiin porvarikirjoittajien kanta.
      Sota kuuluu ihmiselämään. Varo naapuri asukasta, varo naapurivaltiota, ne haluavat ryöstää omaisuutesi. Varustaudu tai kuole. Porvarikirjoittajien näkökanta keskittyy pääosin omaisuuden suojeluun aseilla. He eivät luota yhteenkään naapuriin omassa maassa eikä ulkomaihin. Kaikki he ovat potentiaalisia rikollisia. Siksi näiden mukaan tulee aseistautua. Ihanne on USA:n aselait. Ne toimivat, kuinka ollakaan, omia kansalaisia vastaan.
      Tästä pelosta ilmeisesti johtuu valtiollinen sotaliittoutuminen. Muuttaako se heidän mielipidettään? Ei. Sotaliittoja tulee ja menee. Niihinkään ei voi luottaa. Niidenkin sisällä naapuria omassa ja vieraassa maassa tulee pelätä ja varustautua.
      Usein kuultu teesi "koti-isänmaa-uskonto" edesauttaa pelkotiloja. Kehenkään ei voi luottaa. On oltava valmis tappamaan tappamaan tullut. Elämä kulkee psykologisen vaurion puitteissa.
      Säälittävää.

      • Anonyymi

        Olisiko Josif Stalinin ja muun neuvostojohdon siis pitänyt antautua myöhäsyksyllä 1941 kun Saksan panssarit olivat jo Moskovan esikaupungeissa ja olisiko Yhdysvaltain pitänyt pidättäytyä kokonaan Lend Lease -aseavustaa Neuvostoliitolle, jotta olisi vältytty sodan laajenemiselta sekä Moskovan aloittaa, rauhanmerkkiä heilutellen, kuinkas muuten, Berliinin kanssa "viimeiseen asti" käytävät neuvottelut siitä kuinka montakymmentä miljoonaa neuvostokansalaista ja montako miljoonaa neliökilometriä maa-alueita on tarvis luovuttaa Saksalle rauhansopimusta vastaan?

        Eriskummallista kuinka käytännössä Ukrainan antautumista asevientivientikieltovaatimuksillaan nyt vaativat suomalaiset kommunistit juhlivat kuitenkin Neuvostoliiton aikana muodostunutta Voiton päivää 9.5., joka toteutui vain sodalla ja eritoten Yhdysvaltain Lend Lease -aseavulla Neuvostoliitolle, minkä Josif Stalin tunnusti jo vuonna 1943: "Ilman niitä me häviäisimme sodan".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisiko Josif Stalinin ja muun neuvostojohdon siis pitänyt antautua myöhäsyksyllä 1941 kun Saksan panssarit olivat jo Moskovan esikaupungeissa ja olisiko Yhdysvaltain pitänyt pidättäytyä kokonaan Lend Lease -aseavustaa Neuvostoliitolle, jotta olisi vältytty sodan laajenemiselta sekä Moskovan aloittaa, rauhanmerkkiä heilutellen, kuinkas muuten, Berliinin kanssa "viimeiseen asti" käytävät neuvottelut siitä kuinka montakymmentä miljoonaa neuvostokansalaista ja montako miljoonaa neliökilometriä maa-alueita on tarvis luovuttaa Saksalle rauhansopimusta vastaan?

        Eriskummallista kuinka käytännössä Ukrainan antautumista asevientivientikieltovaatimuksillaan nyt vaativat suomalaiset kommunistit juhlivat kuitenkin Neuvostoliiton aikana muodostunutta Voiton päivää 9.5., joka toteutui vain sodalla ja eritoten Yhdysvaltain Lend Lease -aseavulla Neuvostoliitolle, minkä Josif Stalin tunnusti jo vuonna 1943: "Ilman niitä me häviäisimme sodan".

        Vertaus menneeseen sodan puolustelussa ja aseistuksen jatkamisessa tuli edellä hyvin esiin. Siinä perustellaan hyvin joukkoteurastus ja estetään sodan kriminalisointi.

        Tässä jälleen mielenterveydellinen vaurio esillä. Otetaan esimerkki menneestä sodasta, jossa sitäpaitsi tuhoutui kymmeniä miljoonia.
        Sairas mielenterveys ymmärtää vain vastatappamisen. Vastatappamista ei ole ellei ensimmäistä tappajaa ole. Simsalabim ja sota tulee sallituksi.
        Kysymyshän on siitä, että sodassa ei ole voittajaa. Hyvästä tappajasta tehdään kansallissankari. Siviililainsäädäntö ymmärtää totuuden; toisen tappaminen tai vain mukilointi on rikos. Miksi kansalainen kiertää humanistisen lain ja sallii joukkomittaisen joukkoteurastuksen vedoten Staliniin, Mannerheimiin, Bideniin tai Putiniin tai itse piruun.
        Miksi ihmisen aivot eivät ota oppia menneestä? Miksi ei aikaisempaa sotaa tuomita vaan siihen vedotaan ja asevarustelua jatketaan.
        En väitä, että sodan puolustaja olisi välttämättä mielisairas mutta läheltä liippaa. Hän hoivaa kotona lasta, kun lapsella menee tikku sormeen. Hän ei käyttäydy lasta kohtaan väkivaltaisesti. Sodan ihannointi kasvatuksessa, väkivalta isänmaallisuuden moottorina
        ja sotaa ei tuomita. Saatetaan tuomita sodan joku osapuoli eli sota kuitenkin hyväksytään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vertaus menneeseen sodan puolustelussa ja aseistuksen jatkamisessa tuli edellä hyvin esiin. Siinä perustellaan hyvin joukkoteurastus ja estetään sodan kriminalisointi.

        Tässä jälleen mielenterveydellinen vaurio esillä. Otetaan esimerkki menneestä sodasta, jossa sitäpaitsi tuhoutui kymmeniä miljoonia.
        Sairas mielenterveys ymmärtää vain vastatappamisen. Vastatappamista ei ole ellei ensimmäistä tappajaa ole. Simsalabim ja sota tulee sallituksi.
        Kysymyshän on siitä, että sodassa ei ole voittajaa. Hyvästä tappajasta tehdään kansallissankari. Siviililainsäädäntö ymmärtää totuuden; toisen tappaminen tai vain mukilointi on rikos. Miksi kansalainen kiertää humanistisen lain ja sallii joukkomittaisen joukkoteurastuksen vedoten Staliniin, Mannerheimiin, Bideniin tai Putiniin tai itse piruun.
        Miksi ihmisen aivot eivät ota oppia menneestä? Miksi ei aikaisempaa sotaa tuomita vaan siihen vedotaan ja asevarustelua jatketaan.
        En väitä, että sodan puolustaja olisi välttämättä mielisairas mutta läheltä liippaa. Hän hoivaa kotona lasta, kun lapsella menee tikku sormeen. Hän ei käyttäydy lasta kohtaan väkivaltaisesti. Sodan ihannointi kasvatuksessa, väkivalta isänmaallisuuden moottorina
        ja sotaa ei tuomita. Saatetaan tuomita sodan joku osapuoli eli sota kuitenkin hyväksytään.

        Oliko Suomen itsenäisyyden puolesta sotineet, mieleltään sairaita.?
        Eipäs pilkata ja häpäistä esivanhempiamme jotka lunastivat meille tämän ihanan ja maailman parhaan maan, kunniaa heille. Kommunistit ovat todella olleet ja ovat vieläkin häpeämättömän kiittämättömiä maamme puolustajia kohtaan, olisivat halunneet hakeutua mieluiten osaksi suurta ja mahtavaa Neuvostoliittoa jota pitivät ihanteenaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vertaus menneeseen sodan puolustelussa ja aseistuksen jatkamisessa tuli edellä hyvin esiin. Siinä perustellaan hyvin joukkoteurastus ja estetään sodan kriminalisointi.

        Tässä jälleen mielenterveydellinen vaurio esillä. Otetaan esimerkki menneestä sodasta, jossa sitäpaitsi tuhoutui kymmeniä miljoonia.
        Sairas mielenterveys ymmärtää vain vastatappamisen. Vastatappamista ei ole ellei ensimmäistä tappajaa ole. Simsalabim ja sota tulee sallituksi.
        Kysymyshän on siitä, että sodassa ei ole voittajaa. Hyvästä tappajasta tehdään kansallissankari. Siviililainsäädäntö ymmärtää totuuden; toisen tappaminen tai vain mukilointi on rikos. Miksi kansalainen kiertää humanistisen lain ja sallii joukkomittaisen joukkoteurastuksen vedoten Staliniin, Mannerheimiin, Bideniin tai Putiniin tai itse piruun.
        Miksi ihmisen aivot eivät ota oppia menneestä? Miksi ei aikaisempaa sotaa tuomita vaan siihen vedotaan ja asevarustelua jatketaan.
        En väitä, että sodan puolustaja olisi välttämättä mielisairas mutta läheltä liippaa. Hän hoivaa kotona lasta, kun lapsella menee tikku sormeen. Hän ei käyttäydy lasta kohtaan väkivaltaisesti. Sodan ihannointi kasvatuksessa, väkivalta isänmaallisuuden moottorina
        ja sotaa ei tuomita. Saatetaan tuomita sodan joku osapuoli eli sota kuitenkin hyväksytään.

        Tämä hetki on vain olematon häivähdys, kaikki muu on jo mennyttä.
        Jostain kumman syystä sinä kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus muistelet itsekin historiaa silloin kun se sopii kommunismin agendaan, mutta tässä tapauksessa se näyttää sen sijaan olevan jostain syystä sinulle tympeää.
        Mistähän moinen epäloogisuus mahtaa johtua?

        No olisiko Neuvostoliiton johdon siis pitänyt pidättäytyä kokonaan puolustamasta maataan Saksan hyökätessä, jolloin mitään sotaa ei olisi tullutkaan, olisi vain ollut antautuminen jo alkuunsa?
        Tuotahan te nimitäin vaaditte Ukrainalta ja ukrainalaisilta, mihin olisi johtanut myös SKP:n helmikuun kannanoton vaatima asevientikielto, jos sitä olisi toteutettu totaalisesti. Venäjän fasismidiktatuurin innokkuuteen alistaa Ukraina ja ukrainalaiset se ei olisi tietystikään vaikuttanut muutoin kuin helpottamalla sen toteuttamista.

        Vai oletatko sinä aivan vakavissasi, että jos Ukraina olisi 24. helmikuuta 2022 laskenut aseensa, niin Moskovan fasistijohtaja Vladimir Putin olisi tullut yks kaks tunnontuskiinsa ja määrännyt Venäjän Ukrainaan hyökkäävän armeijan lopettamaan sodan ja palaamaan takaisin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko Suomen itsenäisyyden puolesta sotineet, mieleltään sairaita.?
        Eipäs pilkata ja häpäistä esivanhempiamme jotka lunastivat meille tämän ihanan ja maailman parhaan maan, kunniaa heille. Kommunistit ovat todella olleet ja ovat vieläkin häpeämättömän kiittämättömiä maamme puolustajia kohtaan, olisivat halunneet hakeutua mieluiten osaksi suurta ja mahtavaa Neuvostoliittoa jota pitivät ihanteenaan.

        "Oliko Suomen itsenäisyyden puolesta sotineet, mieleltään sairaita.?"

        Ne naiset ja miehet antoivat kaikkensa, jotta me tämän päivän kansalaiset voimme elää demokraattisessa Suomessa, eikä Vladimir Putinin Venäjän kaltaisessa fasismidiktatuurissa.

        En ole sodan käynyt, mutta piti siitä huolimatta tarkistaa piirongin laatikosta, eikä siellä ole edelleenkään hullun papereita, siis SKP:n jäsenkirjaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      246
      2369
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      166
      1494
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1366
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1085
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1079
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      970
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      967
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      865
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      699
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      690
    Aihe