GaIIub: Mikä firma tekee parhaat karjalanpiirakat

Anonyymi-ap

Sinun mielestäsi?

166

4414

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Automaa?

    • Anonyymi

      Yleensä, kaikki paikalliset pienleipomot tekee parhaimmat, isot leipomoFirmat on vain pilanneet karjalanpiirakan maineen.

      • Anonyymi

        näin on,löytyy paljon piirakkapirkkoja joilla on taito hyppysissä.


      • Anonyymi

        Riisipiirakka ja karjalanpiirakka ovat aivan ri asia. Parhaat karjalanpiirakat mitä olen elämässäni maistanut, sain vieraillessani Kontiolahden Paiholassa. Paiholan Marttojen piirakat ovat sitä aitoa oikeaa tavaraa. He leipovat tilauksesta karjalanpiirakat jouluksi. Tilasin, ja tuskin maltan odottaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riisipiirakka ja karjalanpiirakka ovat aivan ri asia. Parhaat karjalanpiirakat mitä olen elämässäni maistanut, sain vieraillessani Kontiolahden Paiholassa. Paiholan Marttojen piirakat ovat sitä aitoa oikeaa tavaraa. He leipovat tilauksesta karjalanpiirakat jouluksi. Tilasin, ja tuskin maltan odottaa.

        Martoilla j jopa Elleillä on aina hyvät piirakat..😁😋


    • Anonyymi

      Ainakin ostin viime perjantaina Fazerin vuoksen ruispiirakka pussin. Oli viimeinen normikoko . Viereiseen laatikkoon oli tuotu lähes puolta pienempänä samat piirakat . Hinta kuitenkin sama . Meitä huijataan !

    • Anonyymi

      4. Fazerin pussipiiraat (parasta kun lämmitettää vaikka kulminäkin ihan hyvin menevät)

      3. Lidlin paistopisteeltä olevat (vinkki kauppiaalle: olisivat parempia kun voitelisitte voilla ne)

      2. K-marketin hyvin valmiiksi voilla voidellut ja paisto-osastolta ostetut.

      1. 1. Itse täysjyväruisjauhoihin leivotut ja puulämmitteisessä kiviuunissa paistetut (aivan oma herkullinen rakenteensa ja arominsa).

      • Anonyymi

        Tai onhan lidlinkin piiraissa voitelua mutta hiukka enempi parempi. Toisaalta jos usein syö karjalanpiirakoita niin kevyempi kun ei niin valmiiksi voideltuja saa kaikista liikkeistä.


      • Anonyymi

        Fazerin irtopiirakat ovat parempia kuin pussissa olevat. Pussissa olevat ovat hauraita ja käsissä hajoavia mutta irtopiirakat ei niinkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fazerin irtopiirakat ovat parempia kuin pussissa olevat. Pussissa olevat ovat hauraita ja käsissä hajoavia mutta irtopiirakat ei niinkään.

        K-Market myy näin irtopiirakoita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        K-Market myy näin irtopiirakoita.

        Ei näin vaan näitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fazerin irtopiirakat ovat parempia kuin pussissa olevat. Pussissa olevat ovat hauraita ja käsissä hajoavia mutta irtopiirakat ei niinkään.

        Tottakai on, laitoinkin nyt jos ei irtopiiraita ole, ja kun eihän niitä olekaan edes joka kaupassa. Vaan onkohan noi kaikki kaupalliset mitä laitoin peräti kaikki samalta firmalta...? Pitääpä selvittää. On myös totta että pienleipomoilta saa usein hyviä. Joiltain jopa lähes kuin itse tehtyjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fazerin irtopiirakat ovat parempia kuin pussissa olevat. Pussissa olevat ovat hauraita ja käsissä hajoavia mutta irtopiirakat ei niinkään.

        Kalliita ovat. Sitäpaitsi Fazer pilaa paikalliset markkinat, se toimii kartellinomaisesti S-ryhmän myymälöissä, samoin K-ketjussa.
        En osta Fazerin piirakoita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kalliita ovat. Sitäpaitsi Fazer pilaa paikalliset markkinat, se toimii kartellinomaisesti S-ryhmän myymälöissä, samoin K-ketjussa.
        En osta Fazerin piirakoita.

        Kyllä meidän Prismassa tuoreet piirakat tekee leipomo Galette.
        Onhan siellä kylmähyllyssä toki muitakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fazerin irtopiirakat ovat parempia kuin pussissa olevat. Pussissa olevat ovat hauraita ja käsissä hajoavia mutta irtopiirakat ei niinkään.

        Täytettä ei pidä olla liikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fazerin irtopiirakat ovat parempia kuin pussissa olevat. Pussissa olevat ovat hauraita ja käsissä hajoavia mutta irtopiirakat ei niinkään.

        Nykyään niistä otettu maito pois.


    • Anonyymi

      Yleensä ne on riisipiirakoita. Karjalanpiirakkaa ei saa kuka tahansa leipoa, jos ei tiedä miten niitä leipoo.

      • Anonyymi

        Mikä sen leipomisen muka kieltää...naurettava väite.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä sen leipomisen muka kieltää...naurettava väite.

        Myydäänkö suomalaisia fetajuustoja? Mene muualle esittelemään naurettavuuksia!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myydäänkö suomalaisia fetajuustoja? Mene muualle esittelemään naurettavuuksia!

        Leipominen ja myyminen ovat kaksi eri asiaa!
        >>Karjalanpiirakkaa ei saa kuka tahansa leipoa, jos ei tiedä miten niitä leipoo.<<

        Naurettava väite!


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Aivan oikein ,yksikään isoleipomo ei osaa tehdä oikeita karjalanpiirakoita ja monesti nuo myymälöiden paistopisteet pilaa loputkin.On vain yksi leipomo ylikaiken.Se on PORONKYLÄN leipomo.He osaavat tehdä jo lähes, karjalanpiirakan.Myös kaikki muut leipomotuotteet ovat ylivoimaisesti ,Suomen parhaimpia.Poronkylän leipomo pitäkää vain rima korkealla ja laatu,maku samana .Menestystä teille.Toivoo ,itsekkin innokas leipoja.Karjalasta syntyisin.Uusimaalainen.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myydäänkö suomalaisia fetajuustoja? Mene muualle esittelemään naurettavuuksia!

        Suomalaista valion ja Arlan salaatti kuutio juustoa myydään kyllä Arla valmistaa Suomessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaista valion ja Arlan salaatti kuutio juustoa myydään kyllä Arla valmistaa Suomessa.

        Suomalaista fetaa ei saa kutsua fetaksi. Kreikkalaiset suojasi nimen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan oikein ,yksikään isoleipomo ei osaa tehdä oikeita karjalanpiirakoita ja monesti nuo myymälöiden paistopisteet pilaa loputkin.On vain yksi leipomo ylikaiken.Se on PORONKYLÄN leipomo.He osaavat tehdä jo lähes, karjalanpiirakan.Myös kaikki muut leipomotuotteet ovat ylivoimaisesti ,Suomen parhaimpia.Poronkylän leipomo pitäkää vain rima korkealla ja laatu,maku samana .Menestystä teille.Toivoo ,itsekkin innokas leipoja.Karjalasta syntyisin.Uusimaalainen.

        Porokylän piirakat on kyllä ihan jees.


    • Anonyymi

      Entäs kenellä on parhaan malliset?

      • Anonyymi

        Oli ennen sanonta,että piirakka on tehty oman mallin mukaan.


    • Anonyymi

      Pienten paikallisleipomoiden piirakat parhaita. Myös jotkut pakasteet, jotka saa sitten itte paistaa ja syödä vasta paistettuina, on tosi hyviä.

    • Anonyymi

      Se on valitettavasti Fazer Lappeenrannassa. Valitettavasti siksi kun sitä firmaa pitäisi boikotoida (suvakkiuden takia esimerkiksi) mutta en pysty kun on niin hyviä piirakoita.

      • Anonyymi

        Olen samaa mieltä aloittajana - niissä on makua. Esim. Forssan piirakat ovat aika pliisuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen samaa mieltä aloittajana - niissä on makua. Esim. Forssan piirakat ovat aika pliisuja.

        Katso kun se Forssa ei ole Karjalaa. Siellä osataan piirakat tuolla itäisessä Suomessa.


      • Anonyymi

        Kysykääs mihin riisipuurosta on maito kadonnut. Kuka varastaa.


    • Anonyymi

      Karjalanpiirakoita ei taida valmistaa kuin pientuottajat.
      Sen sijaan erilaisia riisipiirakoita valmistaa moni iso tuottaja.
      Kansan suussa noita riisipiirakoita kutsutaan usein virheellisesti karjalanpiirakoiksi.

      Valitettavasti meiltä Suomesta puuttuu kulinaristinen perinne ja menimme itse pilaamaan karjalanpiirakoiden alkuperäsuojan sallimalla laktoosittoman maidon käytön. Ei perinteisissä karjalanpiirakoissa ole laktoositonta maitoa käytetty. Ei lehmät lypsä laktoositonta maitoa.

      • Anonyymi

        Ja suutarinlohikin pilattiin laittamalla siihen silakkaa!!


      • Anonyymi

        Typerää jauhaa tuollaisesta laktoosista.....ei mitään merkitystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Typerää jauhaa tuollaisesta laktoosista.....ei mitään merkitystä.

        Laktoosi aiheuttaa ripulia turvotusta kipuja ja peruja joskus ripulin suuren ripulin. On siis väliä että maito on pastöroitua ja laktoositonta aitoa maitoa.


    • Anonyymi

      Hilman torttu Oy:stä saa parhaita piirakoita. Oikein meheviä ja jopa oikein suussa sulavia.

      • Anonyymi

        Hilman torttu Oy:stä saa parhaita piirakoita.:))))))

        Ei tätä firmaa ole tai voi olla ihan torttu Hilma:))


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hilman torttu Oy:stä saa parhaita piirakoita.:))))))

        Ei tätä firmaa ole tai voi olla ihan torttu Hilma:))

        Olisi tosi vetävä nimi.Olisi vetävä mainos ,"tehty vain oman mallin mukaan".


    • Anonyymi

      Simbugan uori Voovyy tekee moilmon boros sillirehu. Soy sinagin

      • Anonyymi

        Siis m i t ä? En ymmärtänyt sanaakaan.


    • Anonyymi

      Parhaimpia ne on itsetehtyinä lämpiminä uunista otettuina ku voi sulaa helposti

    • Anonyymi

      Kaikkiko ne on tällä ihan harhapoluilla.
      OIKEAT karjalanpiirakat tehdään Ilomantsissa Parppeinvaaran karjalaistalossa.
      Samalla valmistuvat myös vatruskat.

    • Anonyymi

      Pipsan Piirakka

      • Anonyymi

        Saattaapa Pipsan Piirakka ollakkin hyvää.jos on tarpeeksi voideltu.Kuivuus ei ole hyvä.


    • Anonyymi

      facebook-ryhmässä erä savolainen rouva myy 1€ kappale. Käyn silloin tällöin hakemassa 40-60kpl satsin.

      • Anonyymi

        Minä haen n. 100 kpl viikossa. Niin hyviä kuvauksia vat.


    • Anonyymi

      Moilanen.

      • Anonyymi

        Ne ei tee enää. Oli kyllä hyviä, varsinkin perunapiirakat.


    • Anonyymi

      Hoviruoan piirakat kelpaa, lidlin piirakoiden riisipuurotäyte on kovan puoleista,lämmitettynä nekin menettelevät. Itse pidän enemmän perunapiirakoista, niitä tulee ostettua kun käy "kotipuolessa". Pienemmissä kaupoissa kun ei täälläpäin ole perunapiirakoita.

    • Anonyymi

      Tässä on voittajakaksikko, rainbow riisipiirakka ja nämä ovat kaikki Atrian tekemiä tuotteita, joita s-ketju myy rainbow merkillä. Paahtimen kautta naamariin, avot.
      Irtopisteestä myös rainbow piirakat, ei tarvitse paahdinta kylkeen. Sitten tietenkin ne Atrian omalla nimellä myytävät piirakat hyviä.
      https://www.s-kaupat.fi/tuote/rainbow-riisipiirakka-6kpl-390g/6415712713423
      Moilas Oy:n piirakat muistaakseni potkii kanssa hyvin.

      Saarioisten piirakat aivan onnettomia. Aivan kuin söisi jotain puunkuorta ja sen sisällä joku kylmä rakeinen klöntti. Aivan kuraa. Ei jatkoon.

      Pisteet siis rainbow/atria.

      • Anonyymi

        Paahdin? Ite laitan mikroon ja voita päälle...pari minsaa täysteholla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paahdin? Ite laitan mikroon ja voita päälle...pari minsaa täysteholla.

        Paahdin parempi, mikrossa menee moni ruoka piloille.pehmenee
        Lihapiirakkakin tulee paahtimessa rapeaksi halkaistuna .
        juustoa väliin ja tomaattia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paahdin parempi, mikrossa menee moni ruoka piloille.pehmenee
        Lihapiirakkakin tulee paahtimessa rapeaksi halkaistuna .
        juustoa väliin ja tomaattia.

        Se pehmeneminen on juurikin hyvä asia ja mikron etu - kuka nyt rapeita koppurapiirakoita söisi. Karjalanpiirakan pitää olla pehmeä!:)


      • Samaa mieltä. Rainbown riisipiirakat ovat yllättävän hyviä ja halpoja. Näitä ei ole pilattu sokerilla tai makeutusaineilla kuten Fazerin piirakat on pilattu. Kaupasta ostettuna suosin Rainbowta tässä tuotteessa ja lisäksi ne ovat halvimmasta päästä.

        Maun kannalta ylivertaisia Karjalan piirakoita löytyy esim. Joensuun torilta. Mutta siellä ei tule usein käytyä, kun matka on sen verran pitkä, että pelkkien piirakoiden vuoksi ajo sinne maksaisi sen verran paljon, että piirakoille tulisi melkoinen kappalehinta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paahdin parempi, mikrossa menee moni ruoka piloille.pehmenee
        Lihapiirakkakin tulee paahtimessa rapeaksi halkaistuna .
        juustoa väliin ja tomaattia.

        samaa mieltä. ei karjalanpiirakoita kannata missään nimessä mikroon laittaa. niistähän tulee sellaisia lölleröitä lötköjä löysiä. ehdottomasti jos ne lämpimänä haluaa syödä niin ainoa vaihtoehdo on leivänpaahdin ja se täysille. tulee rapea kuori ja on täydellinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        samaa mieltä. ei karjalanpiirakoita kannata missään nimessä mikroon laittaa. niistähän tulee sellaisia lölleröitä lötköjä löysiä. ehdottomasti jos ne lämpimänä haluaa syödä niin ainoa vaihtoehdo on leivänpaahdin ja se täysille. tulee rapea kuori ja on täydellinen.

        Rapea karjalanpiirakka on tympeä syödä. Ei ne mitään hapankorppuja kuulu olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rapea karjalanpiirakka on tympeä syödä. Ei ne mitään hapankorppuja kuulu olla.

        Ei korppuja, mutta sellainen rapsakka kuori. Sama kaava kuin aikoinaan ne lyötiin kiviuuniin ja rapeana ulos. Nykyisin monet tykkää syödä ne vetelänä muussina kuin vauvan pilttipurkkiruoat.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ehdottomasti perusteltuna edelliseni: Ei välitetä työläisistä ja koneet tekee työt

        siis KONEPIIRAKKAA ei enää KOTIpiirakkaa
        S
        E
        S tajutkaa nollit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    • Anonyymi

      Parhaat ja aidonmakuiset piirakat löytyy Joensuun torilta! nam,nam.

    • Anonyymi

      Kolmileipä

    • Mummini ja äitini leipoivat parhaat karjalanpiirakat mitä olen eläessäni syönyt. Äiti oppi mummiltani perinteisen valmistustavan. Munavoin kanssa riisipiirakat namia. Perunapiirakoita tekivät myös. Kaupan karjalanpiirakoista on Fazerin Imatran Riisipiirakka. Se on taikinajuureen leivottu suurimmaksi osaksi ruisjauhoista.

      • Lempipiirakoitani siis. Fazerin Imatran Riisipiirakoista piti myös edesmennyt isäni.


      • Anonyymi
        jmmikkonen kirjoitti:

        Lempipiirakoitani siis. Fazerin Imatran Riisipiirakoista piti myös edesmennyt isäni.

        Serkkupoika ei tykännyt niistä. Olet siis väärässä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Serkkupoika ei tykännyt niistä. Olet siis väärässä.

        Ai niin. Tämä on suomi24...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Serkkupoika ei tykännyt niistä. Olet siis väärässä.

        hahaa. serkkupoika. :D tämä oli hyvä.


      • Anonyymi
        jmmikkonen kirjoitti:

        Ai niin. Tämä on suomi24...

        Niin, täällähän sinä tapaat käydä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin, täällähän sinä tapaat käydä.

        Ironinen toteamus.


    • Anonyymi

      Puuroa suurin osa valmispiirakoista eli jos mahdollista niin eti joku yksityinen tekijä/pienleipomo.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Karvojen takia täytyy olla,kokit ja leipurit karvattomia ,kaljupäisiä.Hygieenia juttu.


    • Anonyymi

      Imatran leipomo tekee hyviä piirakoita..

    • Anonyymi

      Ne perunapiirakat paistopisteestä on joskus olleet aivan älyttömän hyviä, kun tarpeeksi suolaa, se imeltynyt perunamuussi ja tumma taikina.

      • Anonyymi

        itse lähden kyllä linjalle leipomoiden omatekoiset,siis pienleipomot. samaten kun liha ja kala,vihannes tuotteissa kannattaa käyttää näitä rinki verkostoja ja ostaa suoraa tuottajien myynti pisteiltä,joo joo on kalliinpaa. ei tietty jokapäivä jos nyt ei lompsa kestä mutta kyllä sen laadussa huomaa tuoretta laidun nautaa,siikaa,vihaneksia,munat..etc ihmisen elämä on tässä "veroparatiisissa" aika lyhyt...viinat on pakko tilata netin kautta


    • Anonyymi

      Kettusen leipomo Polvijärvellä.

      • Anonyymi

        Polvi järven vaparihellareissa jotain varastettua vaatetta korua huonekalua kenkää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Polvi järven vaparihellareissa jotain varastettua vaatetta korua huonekalua kenkää.

        Eli monot saa piirakoiden kera:)


    • Anonyymi

      Luuletko, että joku olisi maistanut kaikkien valmistajien tuotetta? Tällaiset "eskarikyselyt" voisi vaikka lopettaa tällä palstalla.

      • Anonyymi

        Voi voi, menikö papalla tunteisiin...parempaa päivää. Onhan näitä toki pakko lukea!!


      • Anonyymi

        Miksi olisi pitänyt kaikkien valmistajien tuotetta maistaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi voi, menikö papalla tunteisiin...parempaa päivää. Onhan näitä toki pakko lukea!!

        Sori, parahin eskariope, mutta kyllä kritiikkiä pitää kestää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi olisi pitänyt kaikkien valmistajien tuotetta maistaa?

        No mutta siinä sinulle oiva pähkinä purtavaksi! Mietiskelee asiaa ja palaa takaisin kun olet löytänyt vastauksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sori, parahin eskariope, mutta kyllä kritiikkiä pitää kestää.

        Ai sinultako pitää kysyä, mitä täällä saa käsitellä? Annatko kaikelle muullekin täällä arviosi, mikä on sopivaa...?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai sinultako pitää kysyä, mitä täällä saa käsitellä? Annatko kaikelle muullekin täällä arviosi, mikä on sopivaa...?

        Vastavalmistunut? Vai vasta opiskelemassa?
        Sinulla on vielä pitkä tie edessä 😀


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastavalmistunut? Vai vasta opiskelemassa?
        Sinulla on vielä pitkä tie edessä 😀

        Kylläpä pikkusielua saa vedättää....miten raskasta sinulla onkaan tällä palstalla, kun jo näin pienet asiat tökkii....hupsista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kylläpä pikkusielua saa vedättää....miten raskasta sinulla onkaan tällä palstalla, kun jo näin pienet asiat tökkii....hupsista!

        Sinähän tässä olet hernettä nenään ottanut 😂
        Pidä huilitauko, käy vaikka vauva.fi -sivuilla 🤣


      • Anonyymi

        Voi lapsi parkaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi lapsi parkaa

        Älä muuta sano! Miten voi jäädä tuollainen "mikä on paras se ja se" - levy päälle!


    • Anonyymi

      En tiedä parhaimmista mutta rainbow irtomyynti prismassa yllätti postiviisesti.

      • Anonyymi

        rainbow on hyvä. atrian tekeleitä. 50% ruista käytetty. rapeita kuin mitkä ja hyvä koostumus. aivan ehdotonta kärkeä ja ovat vielä halpaa kuin saippua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        rainbow on hyvä. atrian tekeleitä. 50% ruista käytetty. rapeita kuin mitkä ja hyvä koostumus. aivan ehdotonta kärkeä ja ovat vielä halpaa kuin saippua.

        Rapeuden saa pois mikrouunissa minuutissa ja tulee ihanan pehmeitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rapeuden saa pois mikrouunissa minuutissa ja tulee ihanan pehmeitä.

        Riisimakkarat ja höyrynakit on erikseen. Aidon alkuperäisen karjalan piirakan kuuluu olla rapea kuorinen ja rukiinen, eikä mikään mikron löystyttämä löysä riisihöyrymakkara. Mutta jokainen tietenkin nauttii tavallaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riisimakkarat ja höyrynakit on erikseen. Aidon alkuperäisen karjalan piirakan kuuluu olla rapea kuorinen ja rukiinen, eikä mikään mikron löystyttämä löysä riisihöyrymakkara. Mutta jokainen tietenkin nauttii tavallaan.

        Miten niin kuuluu olla "rapea"? Missä niin on määritelty? Pehmeä karjalanpiirakka on herkullinen, ei mikään korpun kaltainen ole hyvä.
        Laitan aina karjalanpiirakat mikrouuniin ja voikin sulaa siinä mukavasti. Nam!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin kuuluu olla "rapea"? Missä niin on määritelty? Pehmeä karjalanpiirakka on herkullinen, ei mikään korpun kaltainen ole hyvä.
        Laitan aina karjalanpiirakat mikrouuniin ja voikin sulaa siinä mukavasti. Nam!

        Uunin kautta PIENTÄ rapeutta.

        Jännä juttu muuten että kylminä kauheeta shaissee mutta lämpiminä oikein herkullisia.

        Kyl nuo suur savon melko hyviä ovat, jos verrataan esim Forssan tuotteeseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin kuuluu olla "rapea"? Missä niin on määritelty? Pehmeä karjalanpiirakka on herkullinen, ei mikään korpun kaltainen ole hyvä.
        Laitan aina karjalanpiirakat mikrouuniin ja voikin sulaa siinä mukavasti. Nam!

        Ai missä määritelty? No, minun suussani se on tietenkin määritelty ja karjalanpiirakan historiassa, kun sitä alettiin kiviuuniin lykkimään. Ei sieltä uunista mitään löysiä fillarin sisuskumeja ulos tullut, vaan rapearuiskuorisia karjalanpiirakoita. Herkkua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        rainbow on hyvä. atrian tekeleitä. 50% ruista käytetty. rapeita kuin mitkä ja hyvä koostumus. aivan ehdotonta kärkeä ja ovat vielä halpaa kuin saippua.

        Rain sade bow kaari merkki. No vietnamilaista tonnikalaa puoli tyhjät purkit.


      • Anonyymi
        Timmyy kirjoitti:

        Uunin kautta PIENTÄ rapeutta.

        Jännä juttu muuten että kylminä kauheeta shaissee mutta lämpiminä oikein herkullisia.

        Kyl nuo suur savon melko hyviä ovat, jos verrataan esim Forssan tuotteeseen.

        FORS koski. Ruotsista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai missä määritelty? No, minun suussani se on tietenkin määritelty ja karjalanpiirakan historiassa, kun sitä alettiin kiviuuniin lykkimään. Ei sieltä uunista mitään löysiä fillarin sisuskumeja ulos tullut, vaan rapearuiskuorisia karjalanpiirakoita. Herkkua.

        Mutta mikrouuni pehmentää mukavaksi. Ei karjalanpiirakka mikään korppu saa olla!:)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai missä määritelty? No, minun suussani se on tietenkin määritelty ja karjalanpiirakan historiassa, kun sitä alettiin kiviuuniin lykkimään. Ei sieltä uunista mitään löysiä fillarin sisuskumeja ulos tullut, vaan rapearuiskuorisia karjalanpiirakoita. Herkkua.

        Mikrouuni pehmentää piirakan mukavaksi - ei karjalanpiirakka mikään korppu saa olla!:)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikrouuni pehmentää piirakan mukavaksi - ei karjalanpiirakka mikään korppu saa olla!:)

        kokeile vaikka laittaa oma pää mikroaaltouuniin, tosin ei se tuosta enää pehmeämmäksi voi enää tulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kokeile vaikka laittaa oma pää mikroaaltouuniin, tosin ei se tuosta enää pehmeämmäksi voi enää tulla.

        Sinulla lienee jo kokemuksia tuosta, kirjoituksestasi päätellen...


    • Täällä päin härmää niitä valmistaa suur savo. Halpoja vielä. Prismassa monesti vain 0,99 6 kpl. Tiedä sitten onko parhaita mutta ainenkin hintansa väärti.

    • Anonyymi

      Miun mielest parhhaat tekkee räinpou..

    • Anonyymi

      Tapiolan leipomo

    • Anonyymi

      Jos taloushutkimus tekisi siitä gällypin, niin vastaus olisi:
      Cöcöömys.

      Kannatus % ollessa hulppeat 299%, ja virgemarginaali olisi 0%.

    • Anonyymi

      Nykyään monikaan firma ei tee enää Karjalanpiirakoita, vaan ripsipiirakoita. Syy: Karjalanpiirakka-nimi on tuotesuojattu. Meidän taloudessa onkin syöty vain ripsipiirakoita.

    • Anonyymi

      Joensuun torilta löyty parhaat piirakat🤗 . Mut mummon ja äidin piirakat oli aikanaan parhaat.

      • Anonyymi

        Päälle. Käy muuten muukin kuin voi esimerkiksi kaakaovoi pähkinävoi maustevoi ja avokado.


    • Anonyymi

      Piirakoita on alettu pilata peruna-, porkkana- ja jopa ohratäytteellä. Riisi on ainoa oikea ja hyvältä maistuva piirakan täyte.

      • Anonyymi

        Eikös alunperin Karjalassa piirakat tehty juuri ohra tai perunatäytteellä, riisi yleistyi vasta myöhemmin.
        Olen syntynyt 50-luvulla, ja kyllä meilläkin tehtiin peruna-ja riisipiirakoita, porkkanatäytteellä olevat ei ole oikein minun makuuni, mutta perunapiirakat on hyviä vastapaistettuina.


      • Anonyymi

        saiko riisiä karjalassa menneinä aikoina? no ei todellakaan saanut. hyvä jos riisipaketti näki itä-suomessa päivänvalon 2010-luvulla ja osa varmaan itä-suomessa nähnyt riisiä vielä tänä päivänäkään. karjalanpiirakat tehty vuosisatoja ihan jostain muusta kuin riisistä. riisipiirakka on nykyajan versio karjalanpiirakasta. riisi kuuluu aasiaan ei karjalanpiirakkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        saiko riisiä karjalassa menneinä aikoina? no ei todellakaan saanut. hyvä jos riisipaketti näki itä-suomessa päivänvalon 2010-luvulla ja osa varmaan itä-suomessa nähnyt riisiä vielä tänä päivänäkään. karjalanpiirakat tehty vuosisatoja ihan jostain muusta kuin riisistä. riisipiirakka on nykyajan versio karjalanpiirakasta. riisi kuuluu aasiaan ei karjalanpiirakkaan.

        Sai. Riisi, peruna ja ohratäytteillä on tehty iät ajat karjalanpiirakoira. Kellä oli kellä ei. Karjala oli ennen ryssälle joutumistaan vilkas kaupankäynnin keskus. Itä ja Länsi kohtasivat siellä! Riisiä sai jos oli torilla oikeaan aikaan ja rahaa ostaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sai. Riisi, peruna ja ohratäytteillä on tehty iät ajat karjalanpiirakoira. Kellä oli kellä ei. Karjala oli ennen ryssälle joutumistaan vilkas kaupankäynnin keskus. Itä ja Länsi kohtasivat siellä! Riisiä sai jos oli torilla oikeaan aikaan ja rahaa ostaa!

        karjalanpiirakoita*


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        saiko riisiä karjalassa menneinä aikoina? no ei todellakaan saanut. hyvä jos riisipaketti näki itä-suomessa päivänvalon 2010-luvulla ja osa varmaan itä-suomessa nähnyt riisiä vielä tänä päivänäkään. karjalanpiirakat tehty vuosisatoja ihan jostain muusta kuin riisistä. riisipiirakka on nykyajan versio karjalanpiirakasta. riisi kuuluu aasiaan ei karjalanpiirakkaan.

        Olen ensimmäiset karjalanpiirakat syönyt.n
        70,vuotta sitten ainakin meillä Karjalassa piirakan sydämissä.oli täysmaitoon keitetty riisipuuro.En käsitä missä perunakuopassa olet asunut itäsuomessa.Jos asuinalueellasi ei ollut riisiä.Itsekin olen itäsuomesta.


    • Anonyymi

      Emme käytä, kun ei löydy gluteenittomia, lisäaineettomia, maidottomia. Eikä äärioikeistoekstremistien "karjala takaisin"-fantasioihin, kiinnosta osallistua, perintörikkailla vain oma etu mielessä. Suomessa olisi vääryyksiä, eriarvoistamisen jäljiltä korjattaviksi, ihan omasta takaa.

      https://finnwatch.org/fi/

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17629096/veroparatiisivaen--lentohapeaa-viherpestaan-ek-medioissa-urakalla

      Veroparatiisiyritykset verotukseen ja aitoon yhteiskuntavastuuseen, eikä mainostelemaan tänne veroparatiisituotteitaan, joita ihmishengillä ja ilmasto-luontotuhoilla kustannetaan.

      • Anonyymi

        Karjalan maat kuuluu Suomeen tehän varkaita ootte.


    • Anonyymi

      Yksiselitteinen vastaus: Sorsa!
      Kunnon ruiskuori. Osta vaikka pakasteena.

      • Anonyymi

        Yksiselitteinen perustelut vastaukseeni yllä : laatu murentunut viimevuonna
        osta eettisempiä
        vaikka konepiirakkaa
        lisään edelliseeni: Välittäkää enemmän työläisistänne Sorsassa!
        Ei huutamista ja tuultamista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Partasen piirakat ovat kyllä hyviä, mutta vähän kalliita.
        Kuopiossa käydessä kannattaa ostaa.


    • Anonyymi

      Tee ite. Parhaita nuo ovat uunituoreena. Ohjeita löytyy vaikka youtubesta

      • Anonyymi

        Ja uunin saat varastattua vaikka naapurilta ellei ole


    • Anonyymi

      Suomalaiset äidit karjalassa - synnyttäessään.

      Väljähän on parhautta.

      Ja tosimies sellainen, että väljän ja erikseen pienen epäyhteensopivuudesta huolimatta, mennään naimisiin - ja karjanpiirakkaa päivittäin syyään.

      • Anonyymi

        Viipuri on silti Suomen maata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viipuri on silti Suomen maata.

        Harmi kun tontti ei ole Suomen.

        Pitäiskö alkaa kuskaamaan kuorma-autolla sitä maata Suomeen?


      • Anonyymi

        Ruski se siellä naljailee. Kuulehan musikka. Karjala otetaan vielä takaisin Suomen yhteyteen eikä siihen tässä maailmanajassa vie enää edes vuosikymmentä. Eikä vain pirakka ja pullo kerrallaan -vitsit jäävat historiaan kun kolmelle kannakselle edetään. Lännen kaikki sotilaallinen tuki lend&leaseineen on Suomen Ja Saksan takana. Yhdysvallat ja Britannia jyrää teitin.


    • Anonyymi

      FAZERIN kaikki riisipiirakat on TÄYTTÄ PASKAA ja RAAKAA kypsennys jäänyt kesken.

    • Anonyymi

      Eihän nämä teollisuuden mauttomat vetelät,liukuhihnapiirakat ole,
      kun piirakoiden korvikkeita.

      Oikeat karjalanpiirakat & riisipiirakat tehdään pienissä leipomoissa käsityönä,
      ja paistetaan puulämmitteisessä leivinuunissa.
      Niissä on makua ja muotoa.

      • Anonyymi

        Pehmeä pitää olla .


    • Anonyymi

      Te olette syöneet sontaa niin kauan ettette enää edes tiedä millaisia kunnon karjalanpiirakat pitää olla.
      Kyllä jääpuikon pitämisestä perseessä alkaa tykkäämään kun kyllä kauan harjoittelee.

    • Anonyymi

      Meijän Mamma paista parhaat karjalanpiirakat ja voitelee ne oikealla voilla.

    • Anonyymi

      Pieliskari oy

    • Anonyymi

      Tein pelkästä ruisjauhosta noita piirakoita eikä tullut ihan hyviä - vehnäjauhoja ehkä kolmannes pitäisi olla sittenkin...

    • Anonyymi

      En tiedä firman nimeä? Itä Helsinki irtomyynistä , ostan S-ketjun kaupoista piirakkani.On oltava kunolla kypsenetyt.Inhoan valeita piirakoita jotka pakasteesta myymälä työntänyt uunin ja unista pois ottaja väri vaalea, liian aikaisin otettu pois sietä? Joten jää nekin silloin ostamatta.

    • Anonyymi

      Nykä-mummon piirakat ja muutkin tuotteet maailman parhaimpia nammmmmmsssss!!!!

    • Anonyymi

      Ei mikään, koska aidossa karjalanpiirakassa ei ole tuontiriisiä.

      • Anonyymi

        Tuo on ihan totta...olisiko ohrasuurimo oikea vaihtoehto.


    • Anonyymi

      minä....lapset tykkää ,,munavoi ..keitetty laatunakki...jesss

    • Anonyymi

      Kaupoissa täällä Helsingissä lukee leipähyllyillä : karjalan piirakka. Ja eivät ole karjalanpiirakoita nähneetkään. Siskon miehen äidin tekemiä oikeita karjalanpiirakoita söin kauan sitten ja muistelen joskus vieläkin sitä ihanaa makua. Joensuussa tämä oli.

    • Joensuussa:

      1. Torilla kesäisin
      2. Prisma (Porokylän leipomo)
      3. Tokmanni (Riikosen piirakat)

      • Anonyymi

        Tarkemmin:
        Kotileipomo Riikonen Oy
        Riikosen_leipomon_A6.jpg
        Torimyynti Joensuun torilla ma-la 9-14
        Leipomomyymälä Lehmossa ma-pe 9-15, la 9-13

        https://www.riikosenleipomaa.com/


      • Anonyymi

    • Moilasen pakastepiirakat on parhaimmat.

    • Anonyymi

      Kaikki valmispiirakat ovat otettu pakkasesta myyntiin.
      Ero kuin yöllä ja päivällä itsetehtyihin voisulassa kastettuihin.
      Verratkaa samaan aikaan niin eroa on huimasti.

      • Sulatetut valmispiirakat voi käyttää uunissa ja kastaa senjälkee maidossa jonka pinnalla on sulatettua voita. Ihan kotipiirakan veroisia. Varsinkin ne pakastepiirakat jotka ovat raakana pakastettu ja paistetaan uunissa alusta lähtien.


    • Anonyymi

      piirakat

      riisipuuro täytteeksi
      2.5 dl puuroriisiä
      2,5 dl vettä
      1 l punaista maitoa
      1,5 tl suolaa
      2 kananmunaa

      rukiinen taikanakuori
      3 dl vettä
      4 dl ruisjauhoja
      3 dl vehnäjauhoja
      1 tl suolaa
      piirakoiden "uittoon"
      150 g voita
      2 dl maitoa
      Ohjeet
      puuro

      Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisi ja anna kiehua noin 5 min. Sekoita välillä. Lisää maito, hauduta puuro miedolla lämmöllä kypsäksi noin 40 min. Mausta suolalla (älä mausta voilla, koska silloin täyte tarttuu rumasti piirakan reunoihin). lopuksi lisää joukkoon munat. Anna puuron jäähtyä kunnolla ennen kuin lisäät kananmunat.

      piirakan kuori

      Sekoitetaan kaikki ainekset keskenään ja vaivataan noin 5min että saadaan sopivasti sitkoa pohjaan aikaiseksi.

      pyäritä taikinasta tanko (n.4cm halkaisijaltaan) leikkaa siitä sitten vajaan sentin paksuisia siivuja jotka pyöritellään palloiksi. pallot sitten painattan ruisjauho kasassa litteämmäksi molemmilta puolilta ja kaulitaan mahdollisimman ohuiksi piirakan pohjiksi (oman mallin mukaan :) )

      lado valmiita piirakan pohjoa jonoon lomittain odottamaan täyttöä. laita muovi päälle niin eivät kuivu.

      Täyttö

      Levitä puuroa piiras pohjalle tasainen ohut kerros jätä noin sentin verran reunoista tyhjäksi.

      taita reunat puuron päälle ja rypytä umpeen.

      paista 250 asteessa noin vartti tai kunnes piiras saa kauniin rusketuksen.

      nostele piirakakat suoraan pelliltä voi-maito seokseen jossa ne ihan vain käytetään ja heti sitten liinalla vuorattuun pottiin ja liina päälle että saavat siellä hetken hengähtää ennen ne pistellään poskeen.

      • Anonyymi

        Jätä vehnäjauho pois


      • Anonyymi

        Eivät ne lyhyessä ajassa mitään kuivu! Turha peitellä muovilla..


    • Anonyymi

      Kotileipomo Majoinen & Norppa

    • Anonyymi

      En tiijje, oisko joku sininen pikkunen pussi,

      Pikku piirakoita juustolla ja uunissa lämmitettynä.

    • Anonyymi

      Olen satojen piirakoiden kokemuksella valmis vannomaan että pohjois-karjalalaisella Mialla, 34, on paras mehukkain piirakka!

      • Anonyymi

        Älä siinä kehuskele Hermanni! :D


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Pielispakarin sadan metrin päässä leipomosta aamulla ennen yhdeksää s- market Porokylän.😋😋

    • Anonyymi

      Kyllä parhaat piirakat saa LEIPOMO RÄDYLTÄ,

    • Anonyymi

      Nykä -Mummon piirakat Säynätsalo, Jyväskylä.

      Ihan parhaat ja kuin itse tehdyt. S-ryhmän kaupoissa myynnissä Keski-suomen alueella sekä muutamassa k-kaupassa.
      Savuporopiirakkaa saa Lapland hotelleissa. Nam sekin hyvää.

    • Anonyymi

      Lähdetäänkö siitä että se on suomeksi edelleen gallup? Ei tarsita mitään B- kirjainta.

      • Anonyymi

        👍👍👍


    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi julkaisi varautumisoppaan

      Että sellanen tappaus. Kun kriisitilanne iskee, niin on mentävä nettiin ja luettava ohjeet suomi.fi -sivuilta. Onkohan j
      Maailman menoa
      218
      1871
    2. Kuhmo tekisi perässä

      Lomauttakaa kaupungin talolta turhat lattiankuluttajat pois, kuten naapuripitäjä
      Kuhmo
      10
      1738
    3. Miehille kysymys

      Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse
      Tunteet
      54
      1166
    4. Missä Kaisa Lepola, siellä filunki ja sekasotku

      Näin se taas nähtiin, ajolähtöjen taakse on joka kerta jääneet savuavat rauniot, oli työpaikka mikä tahansa.
      Forssa
      16
      966
    5. TTK:sta tippunut Arja Koriseva teki erityisen teon kyynelsilmin: "Mä olen ihan järjettömän..."

      Kiitos tuhannesti Tanssii Tähtien Kanssa -tansseistanne, Arja Koriseva ja Valtteri Palin! Lue lisää: https://www.suomi
      Tanssii tähtien kanssa
      15
      930
    6. Onko telepatia totta

      Epäilen että minulla ja eräällä henkilöllä on vahva telepatia yhteys. Jos ajattelen jotain hän julkaisee aiheesta jotaki
      Ikävä
      75
      926
    7. Miksi kaivattusi on

      erityinen? ❤️‍🔥
      Ikävä
      46
      815
    8. Nainen, olen niin pettynyt

      Ehkä se tästä vielä paremmaksi muuttuu. Yritän itseäni parantaa ja antaa itse itselleni terapiaa, mutta eihän se mitään
      Ikävä
      84
      791
    9. Ootko nainen jo rauhoittunut

      Vai vieläkö nousee savua päästä?
      Ikävä
      69
      772
    10. Haluaisin jo

      Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos
      Ikävä
      42
      754
    Aihe