Sinun mielestäsi?
GaIIub: Mikä firma tekee parhaat karjalanpiirakat
166
4414
Vastaukset
- Anonyymi
Automaa?
- Anonyymi
Yleensä, kaikki paikalliset pienleipomot tekee parhaimmat, isot leipomoFirmat on vain pilanneet karjalanpiirakan maineen.
- Anonyymi
näin on,löytyy paljon piirakkapirkkoja joilla on taito hyppysissä.
- Anonyymi
Riisipiirakka ja karjalanpiirakka ovat aivan ri asia. Parhaat karjalanpiirakat mitä olen elämässäni maistanut, sain vieraillessani Kontiolahden Paiholassa. Paiholan Marttojen piirakat ovat sitä aitoa oikeaa tavaraa. He leipovat tilauksesta karjalanpiirakat jouluksi. Tilasin, ja tuskin maltan odottaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Riisipiirakka ja karjalanpiirakka ovat aivan ri asia. Parhaat karjalanpiirakat mitä olen elämässäni maistanut, sain vieraillessani Kontiolahden Paiholassa. Paiholan Marttojen piirakat ovat sitä aitoa oikeaa tavaraa. He leipovat tilauksesta karjalanpiirakat jouluksi. Tilasin, ja tuskin maltan odottaa.
Martoilla j jopa Elleillä on aina hyvät piirakat..😁😋
- Anonyymi
Ainakin ostin viime perjantaina Fazerin vuoksen ruispiirakka pussin. Oli viimeinen normikoko . Viereiseen laatikkoon oli tuotu lähes puolta pienempänä samat piirakat . Hinta kuitenkin sama . Meitä huijataan !
- Anonyymi
4. Fazerin pussipiiraat (parasta kun lämmitettää vaikka kulminäkin ihan hyvin menevät)
3. Lidlin paistopisteeltä olevat (vinkki kauppiaalle: olisivat parempia kun voitelisitte voilla ne)
2. K-marketin hyvin valmiiksi voilla voidellut ja paisto-osastolta ostetut.
1. 1. Itse täysjyväruisjauhoihin leivotut ja puulämmitteisessä kiviuunissa paistetut (aivan oma herkullinen rakenteensa ja arominsa).- Anonyymi
Tai onhan lidlinkin piiraissa voitelua mutta hiukka enempi parempi. Toisaalta jos usein syö karjalanpiirakoita niin kevyempi kun ei niin valmiiksi voideltuja saa kaikista liikkeistä.
- Anonyymi
Fazerin irtopiirakat ovat parempia kuin pussissa olevat. Pussissa olevat ovat hauraita ja käsissä hajoavia mutta irtopiirakat ei niinkään.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Fazerin irtopiirakat ovat parempia kuin pussissa olevat. Pussissa olevat ovat hauraita ja käsissä hajoavia mutta irtopiirakat ei niinkään.
K-Market myy näin irtopiirakoita.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
K-Market myy näin irtopiirakoita.
Ei näin vaan näitä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Fazerin irtopiirakat ovat parempia kuin pussissa olevat. Pussissa olevat ovat hauraita ja käsissä hajoavia mutta irtopiirakat ei niinkään.
Tottakai on, laitoinkin nyt jos ei irtopiiraita ole, ja kun eihän niitä olekaan edes joka kaupassa. Vaan onkohan noi kaikki kaupalliset mitä laitoin peräti kaikki samalta firmalta...? Pitääpä selvittää. On myös totta että pienleipomoilta saa usein hyviä. Joiltain jopa lähes kuin itse tehtyjä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Fazerin irtopiirakat ovat parempia kuin pussissa olevat. Pussissa olevat ovat hauraita ja käsissä hajoavia mutta irtopiirakat ei niinkään.
Kalliita ovat. Sitäpaitsi Fazer pilaa paikalliset markkinat, se toimii kartellinomaisesti S-ryhmän myymälöissä, samoin K-ketjussa.
En osta Fazerin piirakoita. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kalliita ovat. Sitäpaitsi Fazer pilaa paikalliset markkinat, se toimii kartellinomaisesti S-ryhmän myymälöissä, samoin K-ketjussa.
En osta Fazerin piirakoita.Kyllä meidän Prismassa tuoreet piirakat tekee leipomo Galette.
Onhan siellä kylmähyllyssä toki muitakin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Fazerin irtopiirakat ovat parempia kuin pussissa olevat. Pussissa olevat ovat hauraita ja käsissä hajoavia mutta irtopiirakat ei niinkään.
Täytettä ei pidä olla liikaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Fazerin irtopiirakat ovat parempia kuin pussissa olevat. Pussissa olevat ovat hauraita ja käsissä hajoavia mutta irtopiirakat ei niinkään.
Nykyään niistä otettu maito pois.
- Anonyymi
Yleensä ne on riisipiirakoita. Karjalanpiirakkaa ei saa kuka tahansa leipoa, jos ei tiedä miten niitä leipoo.
- Anonyymi
Mikä sen leipomisen muka kieltää...naurettava väite.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mikä sen leipomisen muka kieltää...naurettava väite.
Myydäänkö suomalaisia fetajuustoja? Mene muualle esittelemään naurettavuuksia!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Myydäänkö suomalaisia fetajuustoja? Mene muualle esittelemään naurettavuuksia!
Leipominen ja myyminen ovat kaksi eri asiaa!
>>Karjalanpiirakkaa ei saa kuka tahansa leipoa, jos ei tiedä miten niitä leipoo.<<
Naurettava väite! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mikä sen leipomisen muka kieltää...naurettava väite.
Kyllä leipoa saa, mutta myynti karjalanpiirakkana vaatii, että tietää mitä tekee.
https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2002:102:0014:0015:FI:PDF - Anonyymi
Aivan oikein ,yksikään isoleipomo ei osaa tehdä oikeita karjalanpiirakoita ja monesti nuo myymälöiden paistopisteet pilaa loputkin.On vain yksi leipomo ylikaiken.Se on PORONKYLÄN leipomo.He osaavat tehdä jo lähes, karjalanpiirakan.Myös kaikki muut leipomotuotteet ovat ylivoimaisesti ,Suomen parhaimpia.Poronkylän leipomo pitäkää vain rima korkealla ja laatu,maku samana .Menestystä teille.Toivoo ,itsekkin innokas leipoja.Karjalasta syntyisin.Uusimaalainen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä leipoa saa, mutta myynti karjalanpiirakkana vaatii, että tietää mitä tekee.
https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2002:102:0014:0015:FI:PDFMinähän sanoin yllä, että leipominen ja myyminen ovat kaksi eri asiaa. Sinä väitit, että leipominen on kiellettyä!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Myydäänkö suomalaisia fetajuustoja? Mene muualle esittelemään naurettavuuksia!
Suomalaista valion ja Arlan salaatti kuutio juustoa myydään kyllä Arla valmistaa Suomessa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suomalaista valion ja Arlan salaatti kuutio juustoa myydään kyllä Arla valmistaa Suomessa.
Suomalaista fetaa ei saa kutsua fetaksi. Kreikkalaiset suojasi nimen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aivan oikein ,yksikään isoleipomo ei osaa tehdä oikeita karjalanpiirakoita ja monesti nuo myymälöiden paistopisteet pilaa loputkin.On vain yksi leipomo ylikaiken.Se on PORONKYLÄN leipomo.He osaavat tehdä jo lähes, karjalanpiirakan.Myös kaikki muut leipomotuotteet ovat ylivoimaisesti ,Suomen parhaimpia.Poronkylän leipomo pitäkää vain rima korkealla ja laatu,maku samana .Menestystä teille.Toivoo ,itsekkin innokas leipoja.Karjalasta syntyisin.Uusimaalainen.
Porokylän piirakat on kyllä ihan jees.
- Anonyymi
Entäs kenellä on parhaan malliset?
- Anonyymi
Oli ennen sanonta,että piirakka on tehty oman mallin mukaan.
- Anonyymi
Pienten paikallisleipomoiden piirakat parhaita. Myös jotkut pakasteet, jotka saa sitten itte paistaa ja syödä vasta paistettuina, on tosi hyviä.
- Anonyymi
Se on valitettavasti Fazer Lappeenrannassa. Valitettavasti siksi kun sitä firmaa pitäisi boikotoida (suvakkiuden takia esimerkiksi) mutta en pysty kun on niin hyviä piirakoita.
- Anonyymi
Olen samaa mieltä aloittajana - niissä on makua. Esim. Forssan piirakat ovat aika pliisuja.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olen samaa mieltä aloittajana - niissä on makua. Esim. Forssan piirakat ovat aika pliisuja.
Katso kun se Forssa ei ole Karjalaa. Siellä osataan piirakat tuolla itäisessä Suomessa.
- Anonyymi
Kysykääs mihin riisipuurosta on maito kadonnut. Kuka varastaa.
- Anonyymi
Karjalanpiirakoita ei taida valmistaa kuin pientuottajat.
Sen sijaan erilaisia riisipiirakoita valmistaa moni iso tuottaja.
Kansan suussa noita riisipiirakoita kutsutaan usein virheellisesti karjalanpiirakoiksi.
Valitettavasti meiltä Suomesta puuttuu kulinaristinen perinne ja menimme itse pilaamaan karjalanpiirakoiden alkuperäsuojan sallimalla laktoosittoman maidon käytön. Ei perinteisissä karjalanpiirakoissa ole laktoositonta maitoa käytetty. Ei lehmät lypsä laktoositonta maitoa.- Anonyymi
Ja suutarinlohikin pilattiin laittamalla siihen silakkaa!!
- Anonyymi
Typerää jauhaa tuollaisesta laktoosista.....ei mitään merkitystä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Typerää jauhaa tuollaisesta laktoosista.....ei mitään merkitystä.
Laktoosi aiheuttaa ripulia turvotusta kipuja ja peruja joskus ripulin suuren ripulin. On siis väliä että maito on pastöroitua ja laktoositonta aitoa maitoa.
- Anonyymi
Hilman torttu Oy:stä saa parhaita piirakoita. Oikein meheviä ja jopa oikein suussa sulavia.
- Anonyymi
Hilman torttu Oy:stä saa parhaita piirakoita.:))))))
Ei tätä firmaa ole tai voi olla ihan torttu Hilma:)) - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hilman torttu Oy:stä saa parhaita piirakoita.:))))))
Ei tätä firmaa ole tai voi olla ihan torttu Hilma:))Olisi tosi vetävä nimi.Olisi vetävä mainos ,"tehty vain oman mallin mukaan".
- Anonyymi
Simbugan uori Voovyy tekee moilmon boros sillirehu. Soy sinagin
- Anonyymi
Siis m i t ä? En ymmärtänyt sanaakaan.
- Anonyymi
Parhaimpia ne on itsetehtyinä lämpiminä uunista otettuina ku voi sulaa helposti
- Anonyymi
Kaikkiko ne on tällä ihan harhapoluilla.
OIKEAT karjalanpiirakat tehdään Ilomantsissa Parppeinvaaran karjalaistalossa.
Samalla valmistuvat myös vatruskat. - Anonyymi
Pipsan Piirakka
- Anonyymi
Saattaapa Pipsan Piirakka ollakkin hyvää.jos on tarpeeksi voideltu.Kuivuus ei ole hyvä.
- Anonyymi
facebook-ryhmässä erä savolainen rouva myy 1€ kappale. Käyn silloin tällöin hakemassa 40-60kpl satsin.
- Anonyymi
Minä haen n. 100 kpl viikossa. Niin hyviä kuvauksia vat.
- Anonyymi
Moilanen.
- Anonyymi
Ne ei tee enää. Oli kyllä hyviä, varsinkin perunapiirakat.
- Anonyymi
Hoviruoan piirakat kelpaa, lidlin piirakoiden riisipuurotäyte on kovan puoleista,lämmitettynä nekin menettelevät. Itse pidän enemmän perunapiirakoista, niitä tulee ostettua kun käy "kotipuolessa". Pienemmissä kaupoissa kun ei täälläpäin ole perunapiirakoita.
- Anonyymi
Tässä on voittajakaksikko, rainbow riisipiirakka ja nämä ovat kaikki Atrian tekemiä tuotteita, joita s-ketju myy rainbow merkillä. Paahtimen kautta naamariin, avot.
Irtopisteestä myös rainbow piirakat, ei tarvitse paahdinta kylkeen. Sitten tietenkin ne Atrian omalla nimellä myytävät piirakat hyviä.
https://www.s-kaupat.fi/tuote/rainbow-riisipiirakka-6kpl-390g/6415712713423
Moilas Oy:n piirakat muistaakseni potkii kanssa hyvin.
Saarioisten piirakat aivan onnettomia. Aivan kuin söisi jotain puunkuorta ja sen sisällä joku kylmä rakeinen klöntti. Aivan kuraa. Ei jatkoon.
Pisteet siis rainbow/atria.- Anonyymi
Paahdin? Ite laitan mikroon ja voita päälle...pari minsaa täysteholla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Paahdin? Ite laitan mikroon ja voita päälle...pari minsaa täysteholla.
Paahdin parempi, mikrossa menee moni ruoka piloille.pehmenee
Lihapiirakkakin tulee paahtimessa rapeaksi halkaistuna .
juustoa väliin ja tomaattia. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Paahdin parempi, mikrossa menee moni ruoka piloille.pehmenee
Lihapiirakkakin tulee paahtimessa rapeaksi halkaistuna .
juustoa väliin ja tomaattia.Se pehmeneminen on juurikin hyvä asia ja mikron etu - kuka nyt rapeita koppurapiirakoita söisi. Karjalanpiirakan pitää olla pehmeä!:)
Samaa mieltä. Rainbown riisipiirakat ovat yllättävän hyviä ja halpoja. Näitä ei ole pilattu sokerilla tai makeutusaineilla kuten Fazerin piirakat on pilattu. Kaupasta ostettuna suosin Rainbowta tässä tuotteessa ja lisäksi ne ovat halvimmasta päästä.
Maun kannalta ylivertaisia Karjalan piirakoita löytyy esim. Joensuun torilta. Mutta siellä ei tule usein käytyä, kun matka on sen verran pitkä, että pelkkien piirakoiden vuoksi ajo sinne maksaisi sen verran paljon, että piirakoille tulisi melkoinen kappalehinta.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Paahdin parempi, mikrossa menee moni ruoka piloille.pehmenee
Lihapiirakkakin tulee paahtimessa rapeaksi halkaistuna .
juustoa väliin ja tomaattia.samaa mieltä. ei karjalanpiirakoita kannata missään nimessä mikroon laittaa. niistähän tulee sellaisia lölleröitä lötköjä löysiä. ehdottomasti jos ne lämpimänä haluaa syödä niin ainoa vaihtoehdo on leivänpaahdin ja se täysille. tulee rapea kuori ja on täydellinen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
samaa mieltä. ei karjalanpiirakoita kannata missään nimessä mikroon laittaa. niistähän tulee sellaisia lölleröitä lötköjä löysiä. ehdottomasti jos ne lämpimänä haluaa syödä niin ainoa vaihtoehdo on leivänpaahdin ja se täysille. tulee rapea kuori ja on täydellinen.
Rapea karjalanpiirakka on tympeä syödä. Ei ne mitään hapankorppuja kuulu olla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Rapea karjalanpiirakka on tympeä syödä. Ei ne mitään hapankorppuja kuulu olla.
Ei korppuja, mutta sellainen rapsakka kuori. Sama kaava kuin aikoinaan ne lyötiin kiviuuniin ja rapeana ulos. Nykyisin monet tykkää syödä ne vetelänä muussina kuin vauvan pilttipurkkiruoat.
- Anonyymi
Ehdottomasti Liperin kotileipomo Sorsa !
S ja K myy ,P-karjalassa ainakin.
https://kotileipomosorsa.fi/- Anonyymi
Ehdottomasti perusteltuna edelliseni: Ei välitetä työläisistä ja koneet tekee työt
siis KONEPIIRAKKAA ei enää KOTIpiirakkaa
S
E
S tajutkaa nollit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Anonyymi
Parhaat ja aidonmakuiset piirakat löytyy Joensuun torilta! nam,nam.
- Anonyymi
Kolmileipä
Mummini ja äitini leipoivat parhaat karjalanpiirakat mitä olen eläessäni syönyt. Äiti oppi mummiltani perinteisen valmistustavan. Munavoin kanssa riisipiirakat namia. Perunapiirakoita tekivät myös. Kaupan karjalanpiirakoista on Fazerin Imatran Riisipiirakka. Se on taikinajuureen leivottu suurimmaksi osaksi ruisjauhoista.
- Anonyymi
jmmikkonen kirjoitti:
Lempipiirakoitani siis. Fazerin Imatran Riisipiirakoista piti myös edesmennyt isäni.
Serkkupoika ei tykännyt niistä. Olet siis väärässä.
Anonyymi kirjoitti:
Serkkupoika ei tykännyt niistä. Olet siis väärässä.
Ai niin. Tämä on suomi24...
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Serkkupoika ei tykännyt niistä. Olet siis väärässä.
hahaa. serkkupoika. :D tämä oli hyvä.
- Anonyymi
jmmikkonen kirjoitti:
Ai niin. Tämä on suomi24...
Niin, täällähän sinä tapaat käydä.
- Anonyymi
Puuroa suurin osa valmispiirakoista eli jos mahdollista niin eti joku yksityinen tekijä/pienleipomo.
- Anonyymi
https://peeassa.fi/news/peten-piirakoissa-on-kasityon-leima/
käsikarvoja piirakkaan, miltei tahallaan kuvassa. en osta.- Anonyymi
Karvojen takia täytyy olla,kokit ja leipurit karvattomia ,kaljupäisiä.Hygieenia juttu.
- Anonyymi
Imatran leipomo tekee hyviä piirakoita..
- Anonyymi
Ne perunapiirakat paistopisteestä on joskus olleet aivan älyttömän hyviä, kun tarpeeksi suolaa, se imeltynyt perunamuussi ja tumma taikina.
- Anonyymi
itse lähden kyllä linjalle leipomoiden omatekoiset,siis pienleipomot. samaten kun liha ja kala,vihannes tuotteissa kannattaa käyttää näitä rinki verkostoja ja ostaa suoraa tuottajien myynti pisteiltä,joo joo on kalliinpaa. ei tietty jokapäivä jos nyt ei lompsa kestä mutta kyllä sen laadussa huomaa tuoretta laidun nautaa,siikaa,vihaneksia,munat..etc ihmisen elämä on tässä "veroparatiisissa" aika lyhyt...viinat on pakko tilata netin kautta
- Anonyymi
Kettusen leipomo Polvijärvellä.
- Anonyymi
Polvi järven vaparihellareissa jotain varastettua vaatetta korua huonekalua kenkää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Polvi järven vaparihellareissa jotain varastettua vaatetta korua huonekalua kenkää.
Eli monot saa piirakoiden kera:)
- Anonyymi
Luuletko, että joku olisi maistanut kaikkien valmistajien tuotetta? Tällaiset "eskarikyselyt" voisi vaikka lopettaa tällä palstalla.
- Anonyymi
Voi voi, menikö papalla tunteisiin...parempaa päivää. Onhan näitä toki pakko lukea!!
- Anonyymi
Miksi olisi pitänyt kaikkien valmistajien tuotetta maistaa?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voi voi, menikö papalla tunteisiin...parempaa päivää. Onhan näitä toki pakko lukea!!
Sori, parahin eskariope, mutta kyllä kritiikkiä pitää kestää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miksi olisi pitänyt kaikkien valmistajien tuotetta maistaa?
No mutta siinä sinulle oiva pähkinä purtavaksi! Mietiskelee asiaa ja palaa takaisin kun olet löytänyt vastauksen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sori, parahin eskariope, mutta kyllä kritiikkiä pitää kestää.
Ai sinultako pitää kysyä, mitä täällä saa käsitellä? Annatko kaikelle muullekin täällä arviosi, mikä on sopivaa...?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ai sinultako pitää kysyä, mitä täällä saa käsitellä? Annatko kaikelle muullekin täällä arviosi, mikä on sopivaa...?
Vastavalmistunut? Vai vasta opiskelemassa?
Sinulla on vielä pitkä tie edessä 😀 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vastavalmistunut? Vai vasta opiskelemassa?
Sinulla on vielä pitkä tie edessä 😀Kylläpä pikkusielua saa vedättää....miten raskasta sinulla onkaan tällä palstalla, kun jo näin pienet asiat tökkii....hupsista!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kylläpä pikkusielua saa vedättää....miten raskasta sinulla onkaan tällä palstalla, kun jo näin pienet asiat tökkii....hupsista!
Sinähän tässä olet hernettä nenään ottanut 😂
Pidä huilitauko, käy vaikka vauva.fi -sivuilla 🤣 - Anonyymi
Voi lapsi parkaa
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voi lapsi parkaa
Älä muuta sano! Miten voi jäädä tuollainen "mikä on paras se ja se" - levy päälle!
- Anonyymi
En tiedä parhaimmista mutta rainbow irtomyynti prismassa yllätti postiviisesti.
- Anonyymi
rainbow on hyvä. atrian tekeleitä. 50% ruista käytetty. rapeita kuin mitkä ja hyvä koostumus. aivan ehdotonta kärkeä ja ovat vielä halpaa kuin saippua.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
rainbow on hyvä. atrian tekeleitä. 50% ruista käytetty. rapeita kuin mitkä ja hyvä koostumus. aivan ehdotonta kärkeä ja ovat vielä halpaa kuin saippua.
Rapeuden saa pois mikrouunissa minuutissa ja tulee ihanan pehmeitä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Rapeuden saa pois mikrouunissa minuutissa ja tulee ihanan pehmeitä.
Riisimakkarat ja höyrynakit on erikseen. Aidon alkuperäisen karjalan piirakan kuuluu olla rapea kuorinen ja rukiinen, eikä mikään mikron löystyttämä löysä riisihöyrymakkara. Mutta jokainen tietenkin nauttii tavallaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Riisimakkarat ja höyrynakit on erikseen. Aidon alkuperäisen karjalan piirakan kuuluu olla rapea kuorinen ja rukiinen, eikä mikään mikron löystyttämä löysä riisihöyrymakkara. Mutta jokainen tietenkin nauttii tavallaan.
Miten niin kuuluu olla "rapea"? Missä niin on määritelty? Pehmeä karjalanpiirakka on herkullinen, ei mikään korpun kaltainen ole hyvä.
Laitan aina karjalanpiirakat mikrouuniin ja voikin sulaa siinä mukavasti. Nam! Anonyymi kirjoitti:
Miten niin kuuluu olla "rapea"? Missä niin on määritelty? Pehmeä karjalanpiirakka on herkullinen, ei mikään korpun kaltainen ole hyvä.
Laitan aina karjalanpiirakat mikrouuniin ja voikin sulaa siinä mukavasti. Nam!Uunin kautta PIENTÄ rapeutta.
Jännä juttu muuten että kylminä kauheeta shaissee mutta lämpiminä oikein herkullisia.
Kyl nuo suur savon melko hyviä ovat, jos verrataan esim Forssan tuotteeseen.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miten niin kuuluu olla "rapea"? Missä niin on määritelty? Pehmeä karjalanpiirakka on herkullinen, ei mikään korpun kaltainen ole hyvä.
Laitan aina karjalanpiirakat mikrouuniin ja voikin sulaa siinä mukavasti. Nam!Ai missä määritelty? No, minun suussani se on tietenkin määritelty ja karjalanpiirakan historiassa, kun sitä alettiin kiviuuniin lykkimään. Ei sieltä uunista mitään löysiä fillarin sisuskumeja ulos tullut, vaan rapearuiskuorisia karjalanpiirakoita. Herkkua.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
rainbow on hyvä. atrian tekeleitä. 50% ruista käytetty. rapeita kuin mitkä ja hyvä koostumus. aivan ehdotonta kärkeä ja ovat vielä halpaa kuin saippua.
Rain sade bow kaari merkki. No vietnamilaista tonnikalaa puoli tyhjät purkit.
- Anonyymi
Timmyy kirjoitti:
Uunin kautta PIENTÄ rapeutta.
Jännä juttu muuten että kylminä kauheeta shaissee mutta lämpiminä oikein herkullisia.
Kyl nuo suur savon melko hyviä ovat, jos verrataan esim Forssan tuotteeseen.FORS koski. Ruotsista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ai missä määritelty? No, minun suussani se on tietenkin määritelty ja karjalanpiirakan historiassa, kun sitä alettiin kiviuuniin lykkimään. Ei sieltä uunista mitään löysiä fillarin sisuskumeja ulos tullut, vaan rapearuiskuorisia karjalanpiirakoita. Herkkua.
Mutta mikrouuni pehmentää mukavaksi. Ei karjalanpiirakka mikään korppu saa olla!:)
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ai missä määritelty? No, minun suussani se on tietenkin määritelty ja karjalanpiirakan historiassa, kun sitä alettiin kiviuuniin lykkimään. Ei sieltä uunista mitään löysiä fillarin sisuskumeja ulos tullut, vaan rapearuiskuorisia karjalanpiirakoita. Herkkua.
Mikrouuni pehmentää piirakan mukavaksi - ei karjalanpiirakka mikään korppu saa olla!:)
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mikrouuni pehmentää piirakan mukavaksi - ei karjalanpiirakka mikään korppu saa olla!:)
kokeile vaikka laittaa oma pää mikroaaltouuniin, tosin ei se tuosta enää pehmeämmäksi voi enää tulla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
kokeile vaikka laittaa oma pää mikroaaltouuniin, tosin ei se tuosta enää pehmeämmäksi voi enää tulla.
Sinulla lienee jo kokemuksia tuosta, kirjoituksestasi päätellen...
Täällä päin härmää niitä valmistaa suur savo. Halpoja vielä. Prismassa monesti vain 0,99 6 kpl. Tiedä sitten onko parhaita mutta ainenkin hintansa väärti.
- Anonyymi
Tässä yksi piirakkaresepti..aion joskus kokeilla..
https://www.youtube.com/watch?v=HB-vFT90uRE
- Anonyymi
Miun mielest parhhaat tekkee räinpou..
- Anonyymi
Tapiolan leipomo
- Anonyymi
Jos taloushutkimus tekisi siitä gällypin, niin vastaus olisi:
Cöcöömys.
Kannatus % ollessa hulppeat 299%, ja virgemarginaali olisi 0%. - Anonyymi
Nykyään monikaan firma ei tee enää Karjalanpiirakoita, vaan ripsipiirakoita. Syy: Karjalanpiirakka-nimi on tuotesuojattu. Meidän taloudessa onkin syöty vain ripsipiirakoita.
- Anonyymi
Joensuun torilta löyty parhaat piirakat🤗 . Mut mummon ja äidin piirakat oli aikanaan parhaat.
- Anonyymi
Päälle. Käy muuten muukin kuin voi esimerkiksi kaakaovoi pähkinävoi maustevoi ja avokado.
- Anonyymi
Piirakoita on alettu pilata peruna-, porkkana- ja jopa ohratäytteellä. Riisi on ainoa oikea ja hyvältä maistuva piirakan täyte.
- Anonyymi
Eikös alunperin Karjalassa piirakat tehty juuri ohra tai perunatäytteellä, riisi yleistyi vasta myöhemmin.
Olen syntynyt 50-luvulla, ja kyllä meilläkin tehtiin peruna-ja riisipiirakoita, porkkanatäytteellä olevat ei ole oikein minun makuuni, mutta perunapiirakat on hyviä vastapaistettuina. - Anonyymi
saiko riisiä karjalassa menneinä aikoina? no ei todellakaan saanut. hyvä jos riisipaketti näki itä-suomessa päivänvalon 2010-luvulla ja osa varmaan itä-suomessa nähnyt riisiä vielä tänä päivänäkään. karjalanpiirakat tehty vuosisatoja ihan jostain muusta kuin riisistä. riisipiirakka on nykyajan versio karjalanpiirakasta. riisi kuuluu aasiaan ei karjalanpiirakkaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
saiko riisiä karjalassa menneinä aikoina? no ei todellakaan saanut. hyvä jos riisipaketti näki itä-suomessa päivänvalon 2010-luvulla ja osa varmaan itä-suomessa nähnyt riisiä vielä tänä päivänäkään. karjalanpiirakat tehty vuosisatoja ihan jostain muusta kuin riisistä. riisipiirakka on nykyajan versio karjalanpiirakasta. riisi kuuluu aasiaan ei karjalanpiirakkaan.
Sai. Riisi, peruna ja ohratäytteillä on tehty iät ajat karjalanpiirakoira. Kellä oli kellä ei. Karjala oli ennen ryssälle joutumistaan vilkas kaupankäynnin keskus. Itä ja Länsi kohtasivat siellä! Riisiä sai jos oli torilla oikeaan aikaan ja rahaa ostaa!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sai. Riisi, peruna ja ohratäytteillä on tehty iät ajat karjalanpiirakoira. Kellä oli kellä ei. Karjala oli ennen ryssälle joutumistaan vilkas kaupankäynnin keskus. Itä ja Länsi kohtasivat siellä! Riisiä sai jos oli torilla oikeaan aikaan ja rahaa ostaa!
karjalanpiirakoita*
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
saiko riisiä karjalassa menneinä aikoina? no ei todellakaan saanut. hyvä jos riisipaketti näki itä-suomessa päivänvalon 2010-luvulla ja osa varmaan itä-suomessa nähnyt riisiä vielä tänä päivänäkään. karjalanpiirakat tehty vuosisatoja ihan jostain muusta kuin riisistä. riisipiirakka on nykyajan versio karjalanpiirakasta. riisi kuuluu aasiaan ei karjalanpiirakkaan.
Olen ensimmäiset karjalanpiirakat syönyt.n
70,vuotta sitten ainakin meillä Karjalassa piirakan sydämissä.oli täysmaitoon keitetty riisipuuro.En käsitä missä perunakuopassa olet asunut itäsuomessa.Jos asuinalueellasi ei ollut riisiä.Itsekin olen itäsuomesta.
- Anonyymi
Emme käytä, kun ei löydy gluteenittomia, lisäaineettomia, maidottomia. Eikä äärioikeistoekstremistien "karjala takaisin"-fantasioihin, kiinnosta osallistua, perintörikkailla vain oma etu mielessä. Suomessa olisi vääryyksiä, eriarvoistamisen jäljiltä korjattaviksi, ihan omasta takaa.
https://finnwatch.org/fi/
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17629096/veroparatiisivaen--lentohapeaa-viherpestaan-ek-medioissa-urakalla
Veroparatiisiyritykset verotukseen ja aitoon yhteiskuntavastuuseen, eikä mainostelemaan tänne veroparatiisituotteitaan, joita ihmishengillä ja ilmasto-luontotuhoilla kustannetaan.- Anonyymi
Karjalan maat kuuluu Suomeen tehän varkaita ootte.
- Anonyymi
Yksiselitteinen vastaus: Sorsa!
Kunnon ruiskuori. Osta vaikka pakasteena.- Anonyymi
Yksiselitteinen perustelut vastaukseeni yllä : laatu murentunut viimevuonna
osta eettisempiä
vaikka konepiirakkaa
lisään edelliseeni: Välittäkää enemmän työläisistänne Sorsassa!
Ei huutamista ja tuultamista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Anonyymi
Perinteikkäät laadukkaat tuotteet.
Hanna Partanen & Joensuun herkkuleipomo.
https://hannapartanen.com/
https://herkkuleipomo.fi/- Anonyymi
Partasen piirakat ovat kyllä hyviä, mutta vähän kalliita.
Kuopiossa käydessä kannattaa ostaa.
- Anonyymi
Tee ite. Parhaita nuo ovat uunituoreena. Ohjeita löytyy vaikka youtubesta
- Anonyymi
Ja uunin saat varastattua vaikka naapurilta ellei ole
- Anonyymi
Suomalaiset äidit karjalassa - synnyttäessään.
Väljähän on parhautta.
Ja tosimies sellainen, että väljän ja erikseen pienen epäyhteensopivuudesta huolimatta, mennään naimisiin - ja karjanpiirakkaa päivittäin syyään.- Anonyymi
Viipuri on silti Suomen maata.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Viipuri on silti Suomen maata.
Harmi kun tontti ei ole Suomen.
Pitäiskö alkaa kuskaamaan kuorma-autolla sitä maata Suomeen? - Anonyymi
Ruski se siellä naljailee. Kuulehan musikka. Karjala otetaan vielä takaisin Suomen yhteyteen eikä siihen tässä maailmanajassa vie enää edes vuosikymmentä. Eikä vain pirakka ja pullo kerrallaan -vitsit jäävat historiaan kun kolmelle kannakselle edetään. Lännen kaikki sotilaallinen tuki lend&leaseineen on Suomen Ja Saksan takana. Yhdysvallat ja Britannia jyrää teitin.
- Anonyymi
FAZERIN kaikki riisipiirakat on TÄYTTÄ PASKAA ja RAAKAA kypsennys jäänyt kesken.
- Anonyymi
Eihän nämä teollisuuden mauttomat vetelät,liukuhihnapiirakat ole,
kun piirakoiden korvikkeita.
Oikeat karjalanpiirakat & riisipiirakat tehdään pienissä leipomoissa käsityönä,
ja paistetaan puulämmitteisessä leivinuunissa.
Niissä on makua ja muotoa.- Anonyymi
Pehmeä pitää olla .
- Anonyymi
Te olette syöneet sontaa niin kauan ettette enää edes tiedä millaisia kunnon karjalanpiirakat pitää olla.
Kyllä jääpuikon pitämisestä perseessä alkaa tykkäämään kun kyllä kauan harjoittelee. - Anonyymi
Meijän Mamma paista parhaat karjalanpiirakat ja voitelee ne oikealla voilla.
- Anonyymi
Pieliskari oy
- Anonyymi
Tein pelkästä ruisjauhosta noita piirakoita eikä tullut ihan hyviä - vehnäjauhoja ehkä kolmannes pitäisi olla sittenkin...
- Anonyymi
En tiedä firman nimeä? Itä Helsinki irtomyynistä , ostan S-ketjun kaupoista piirakkani.On oltava kunolla kypsenetyt.Inhoan valeita piirakoita jotka pakasteesta myymälä työntänyt uunin ja unista pois ottaja väri vaalea, liian aikaisin otettu pois sietä? Joten jää nekin silloin ostamatta.
- Anonyymi
Nykä-mummon piirakat ja muutkin tuotteet maailman parhaimpia nammmmmmsssss!!!!
- Anonyymi
Ei mikään, koska aidossa karjalanpiirakassa ei ole tuontiriisiä.
- Anonyymi
Tuo on ihan totta...olisiko ohrasuurimo oikea vaihtoehto.
- Anonyymi
minä....lapset tykkää ,,munavoi ..keitetty laatunakki...jesss
- Anonyymi
Kaupoissa täällä Helsingissä lukee leipähyllyillä : karjalan piirakka. Ja eivät ole karjalanpiirakoita nähneetkään. Siskon miehen äidin tekemiä oikeita karjalanpiirakoita söin kauan sitten ja muistelen joskus vieläkin sitä ihanaa makua. Joensuussa tämä oli.
Joensuussa:
1. Torilla kesäisin
2. Prisma (Porokylän leipomo)
3. Tokmanni (Riikosen piirakat)- Anonyymi
Tarkemmin:
Kotileipomo Riikonen Oy
Riikosen_leipomon_A6.jpg
Torimyynti Joensuun torilla ma-la 9-14
Leipomomyymälä Lehmossa ma-pe 9-15, la 9-13
https://www.riikosenleipomaa.com/ - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tarkemmin:
Kotileipomo Riikonen Oy
Riikosen_leipomon_A6.jpg
Torimyynti Joensuun torilla ma-la 9-14
Leipomomyymälä Lehmossa ma-pe 9-15, la 9-13
https://www.riikosenleipomaa.com/Sekä myös: https://porokylanleipomo.fi/fi/tuoteryhma/karjalanpiirakat/
Moilasen pakastepiirakat on parhaimmat.
- Anonyymi
Kaikki valmispiirakat ovat otettu pakkasesta myyntiin.
Ero kuin yöllä ja päivällä itsetehtyihin voisulassa kastettuihin.
Verratkaa samaan aikaan niin eroa on huimasti.Sulatetut valmispiirakat voi käyttää uunissa ja kastaa senjälkee maidossa jonka pinnalla on sulatettua voita. Ihan kotipiirakan veroisia. Varsinkin ne pakastepiirakat jotka ovat raakana pakastettu ja paistetaan uunissa alusta lähtien.
- Anonyymi
piirakat
riisipuuro täytteeksi
2.5 dl puuroriisiä
2,5 dl vettä
1 l punaista maitoa
1,5 tl suolaa
2 kananmunaa
rukiinen taikanakuori
3 dl vettä
4 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
piirakoiden "uittoon"
150 g voita
2 dl maitoa
Ohjeet
puuro
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisi ja anna kiehua noin 5 min. Sekoita välillä. Lisää maito, hauduta puuro miedolla lämmöllä kypsäksi noin 40 min. Mausta suolalla (älä mausta voilla, koska silloin täyte tarttuu rumasti piirakan reunoihin). lopuksi lisää joukkoon munat. Anna puuron jäähtyä kunnolla ennen kuin lisäät kananmunat.
piirakan kuori
Sekoitetaan kaikki ainekset keskenään ja vaivataan noin 5min että saadaan sopivasti sitkoa pohjaan aikaiseksi.
pyäritä taikinasta tanko (n.4cm halkaisijaltaan) leikkaa siitä sitten vajaan sentin paksuisia siivuja jotka pyöritellään palloiksi. pallot sitten painattan ruisjauho kasassa litteämmäksi molemmilta puolilta ja kaulitaan mahdollisimman ohuiksi piirakan pohjiksi (oman mallin mukaan :) )
lado valmiita piirakan pohjoa jonoon lomittain odottamaan täyttöä. laita muovi päälle niin eivät kuivu.
Täyttö
Levitä puuroa piiras pohjalle tasainen ohut kerros jätä noin sentin verran reunoista tyhjäksi.
taita reunat puuron päälle ja rypytä umpeen.
paista 250 asteessa noin vartti tai kunnes piiras saa kauniin rusketuksen.
nostele piirakakat suoraan pelliltä voi-maito seokseen jossa ne ihan vain käytetään ja heti sitten liinalla vuorattuun pottiin ja liina päälle että saavat siellä hetken hengähtää ennen ne pistellään poskeen.- Anonyymi
Jätä vehnäjauho pois
- Anonyymi
Eivät ne lyhyessä ajassa mitään kuivu! Turha peitellä muovilla..
- Anonyymi
Kotileipomo Majoinen & Norppa
- Anonyymi
En tiijje, oisko joku sininen pikkunen pussi,
Pikku piirakoita juustolla ja uunissa lämmitettynä. - Anonyymi
Olen satojen piirakoiden kokemuksella valmis vannomaan että pohjois-karjalalaisella Mialla, 34, on paras mehukkain piirakka!
- Anonyymi
Älä siinä kehuskele Hermanni! :D
- Anonyymi
https://youtu.be/LvclfHJf8NE
Teeee ite tossa ohje - Anonyymi
Pielispakarin sadan metrin päässä leipomosta aamulla ennen yhdeksää s- market Porokylän.😋😋
- Anonyymi
Kyllä parhaat piirakat saa LEIPOMO RÄDYLTÄ,
- Anonyymi
Nykä -Mummon piirakat Säynätsalo, Jyväskylä.
Ihan parhaat ja kuin itse tehdyt. S-ryhmän kaupoissa myynnissä Keski-suomen alueella sekä muutamassa k-kaupassa.
Savuporopiirakkaa saa Lapland hotelleissa. Nam sekin hyvää. - Anonyymi
Lähdetäänkö siitä että se on suomeksi edelleen gallup? Ei tarsita mitään B- kirjainta.
- Anonyymi
👍👍👍
Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomi julkaisi varautumisoppaan
Että sellanen tappaus. Kun kriisitilanne iskee, niin on mentävä nettiin ja luettava ohjeet suomi.fi -sivuilta. Onkohan j2181871Kuhmo tekisi perässä
Lomauttakaa kaupungin talolta turhat lattiankuluttajat pois, kuten naapuripitäjä101738Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse541166Missä Kaisa Lepola, siellä filunki ja sekasotku
Näin se taas nähtiin, ajolähtöjen taakse on joka kerta jääneet savuavat rauniot, oli työpaikka mikä tahansa.16966TTK:sta tippunut Arja Koriseva teki erityisen teon kyynelsilmin: "Mä olen ihan järjettömän..."
Kiitos tuhannesti Tanssii Tähtien Kanssa -tansseistanne, Arja Koriseva ja Valtteri Palin! Lue lisää: https://www.suomi15930Onko telepatia totta
Epäilen että minulla ja eräällä henkilöllä on vahva telepatia yhteys. Jos ajattelen jotain hän julkaisee aiheesta jotaki75926- 46815
Nainen, olen niin pettynyt
Ehkä se tästä vielä paremmaksi muuttuu. Yritän itseäni parantaa ja antaa itse itselleni terapiaa, mutta eihän se mitään84791- 69772
Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos42754