Valokuituyhteyksiä kotimyydään nyt todella aggressiivisesti

Anonyymi-ap

Valokuituyhteyttä kauppaavia kauppamiehiä on käynyt eri firmoista alkuvuodesta lähtien, useaan otteeseen ovella. Valokuitunen nimisen firman heput ovat käyneet jo neljä kertaa.

Nykyinen Elisan ADSL-tekniikkaan perustuva 50 MBit/s yhteys meillä maksaa 29 €/kk. Valokuitusen ovimyyjät tarjoaa valokuituliittymäänsä hintaan 9,90 €/kk. Hinta vaikuttaa äkikseltään edulliselta, kun nettiliittymän hinta putoaa noin radikaalisti. Usea naapuri on noita tilannutkin, koska uuden nettiliittymän hinta vaikuttaa niin edulliselta.

Jekku onkin siinä, että tuo on tosiaan se pelkkä valokuitu. Sillä yksinään ei tee vielä mitään. Lisäksi pitää tilata nettiliittymä joltakin palveluntarjoajalta. Esimerkiksi Elisan hinnastossa halvin 150 Mbit/s valokuituliittymä maksaa 39,99€/kk.

Tuohon Valokuitusen valokuituhinta 9,90 €/kk päälle, on yhteishinta 49,89€/kk. Nykyiseen 50 MBit nettiliittymään verrattuna tulee 20 €/kk lisähintaa. Nykyinen liittymä ei ahista nopeudeltaan millään lailla, vaan sallii mainiosti 2..3 TV-kanavan katsomisen samaan aikaan.

Miksi siis kannattaisi nyt ostaa valokuitua kotiinsa?

25

1572

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Myös paikallinen operaattori Elisa heräsi, kun huomasi miten Valokuitusta markkinoidaan ahkerasti kotimyyntinä.
      https://urly.fi/2Sjl

      Elisa tarjoaakin omaa valokuituansa nyt hintaan 8,25€/kk, eli hiukan alle Valokuitusen hinnan.

      Valokuitunen Oy tarjoaa omaa valokuitupiuhaansa 'operaattorivapaana', eli siihen voi tilata kenen operaattorin nettiliittymän tahansa. Elisan kuituun pitää tilata nimenomaan Elisan oma nettiliittymä.

      Tällä ei kuitenkaan juuri ole merkitystä, koska ketään "villiä' ja sitä kautta edullista operaattoria ei ole markkinoilla tarjolla.
      Elisan, Telian ja DNA:n valokuituliittymän hinnat ovat hyvin samat.

    • Anonyymi

      Kaupan äpillä kuppauksen kehitys on puolimatkassa kun verenimijät ei halua esitellä pussejaan.
      -teroviedotus-

    • Anonyymi

      Tarvii olla aika terveselkäinen ihminen, jos meinaa tuolalisen Valokuitunen Oy:n valokaapelin taloonsa ottaa. Tuleva valokaapeli pitää itse kaivaa kadunvarren liittymäpisteeltä omalle talolle.

      " • Valokuitusen suunnittelija varaa kanssasi tapaamisen tontillesi. Tapaamisessa sovitaan kaivuureitti ja allekirjoitetaan sopimus kaapelin sijoituksesta.
      • Suunnittelija käy kanssasi tarkasti läpi sen, miten asennat mikrokanavaputken.
      • Suunnittelija merkitsee liittymäkohdan merkkitikulla kiinteistön rajalle. Tätä merk-kitikkua ei saa poistaa. Kaivaminen tulee päättää merkkitikun luokse.
      • Suunnittelija jättää sinulle 30 metrin pituisen kiepin mikrokanavaputkea ja varoitusnauhaa."
      https://valokuitunen.fi/wp-content/uploads/2022/04/Tonttikaivuun_ohje.pdf

      Mitenkähän tuollainen luonnaa? Aina kun itse kaivan vaikak taimmille jotakin kuoppaaa tontilla, tulee vastaan järkyttävän suuria kiviä.

      • Anonyymi

        Omasta kokemuksesta voin sanoa, ettei toimi noin. Tilasin itse valokuituselta ja seuraavan kerran kuulin heistä, kun Virolainen asentaja soitti edellis iltana kello 21:00 maissa, että "nyt me tullaan". Asentaja suunnitteli reitin, mutta ei kuunnellut yhtään meidän mielipidettä. Halusi pakosta vetää yhteydet vessan seinään, vaikka ihan vieressä 1m päässä olisi ollut kodinhoitohuoneen seinä. Kun mainitsisin asiasta, niin asentaja vaihtoi paikkaa khh seinään, mutta lopulta kun olin töissä se asennettiin siihen vessan seinään.

        Nyt meillä on siis vessassa reititin. Ihan älytöntä!


    • Anonyymi

      Tarkista 5G-hinnat ja nopeudet vaihtoehtona valokuidulle.

    • Anonyymi

      Valokuidun ja toisaalta 4G/5G yhteyksien hinnat ovat suunnilleen tällaiset:

      1.) Valokuitunetti 150 Mbit/s: ......... 49,89€/kk.

      2.) MOI 4G 200 Mbit/s ......... 18 €/kk
      3.) MOI 5G 400 Mbit/s ......... 19...27 €/kk
      https://www.moi.fi/5g/

      4.) DNA 4G 100 Mbit/s ......... 23,99 €/kk
      https://www.dna.fi/kampanja/llk/sinuntarjouksesi

      5.) Elisa 4G 100 Mbit/s ......... 27,99 €/kk
      (Ensimmäinen12 kk alennettuun hintaan 22,99€/kk)
      https://elisa.fi/kauppa/nettiliittymat/mobiililaajakaista

      Etenkin nuo MOI-operaattorin tarjoamat 400 Mbit/s yhteydet 5G-verkossa vaikuttavat edullisilta verrattuna valokuidun tarjoamiin 150 Mbit/s yhteyksiin.

      • Anonyymi

        Täytyy olla aika daiju, jos luulee, että mobiiliyhteyksillä saisi edes murto-osan valokuidun yhteyksistä.


    • Anonyymi

      jos valokuitu tulee, kaitkaisen kaapelit. sama tapahtuu 4,5 ja 6g:lle

      • Anonyymi

        Etkö uskalla siirtyä kaistalla vaivattomasti valon nopeuteen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö uskalla siirtyä kaistalla vaivattomasti valon nopeuteen

        enpä siirry, vaan perin velkoja


    • Anonyymi

      Valokuitu kannattaa ehdottomasti. 5G- on hetken huuma, sillä seuraavaksi tulee 6G jne jne. Nyt kun ottaa esim 5G:n niin vuoteen 2030 mennessä on otettava seuraava siitä.

    • Anonyymi

      > Täytyy olla aika daiju, jos luulee, että mobiiliyhteyksillä
      > saisi edes murto-osan valokuidun yhteyksistä.

      Meillä ovella käyneet valokuitukauppiaat höpöttivät samanalaista täysin katteeotonta jargonia. Valokuidun nopeuksille ei vaan löydy kotikäytössä minkäänlaista todellista tarvetta.

      Kerro vaikka sinä, “daiju”, malliksi, että mitä dataa siirrät sillä huippunopealla yhteydelläsi? Esimerkiksi useammankaan samanaikaisen TV-lähetyksen katseluun netin kautta ei tarvita tuollaista siirtonopeutta.

      1.) Tavallinen, perinteinen TV-kuva on resoluutioltaan 720x576 pixeliä. Tällaisen kuvan siirtoon netin kautta riittää 2..3 Mbit/s nopeus.

      2.) Parempilaatuinen HD-kuva on resoluutioltaan 1280×720 . Tällainen tarvitsee Netflixin mukaan minimissään 3 Mbit/s nopeuden. Esimerkiksi useimmat YLE-Areenan ohjelmat ovat katsottavissa juuri tällä 1280×720 resoluutiolla.

      3.) Vielä parempilaatuinen FHD-kuva on resoluutioltaan 1920×1080. Tällaisen TV-kanavan katselu tarvitsee Netflixin mukaan 5 Mbit/s nopeuden.

      4.) Paras, mutta edelleen hyvin harvassa paikassa tarjolla UHD-kuva on resoluutioltaan 3840x2160. Tällaisen TV-kanavan katselu tarvitsee Netflixin mukaan 15 Mbit/s nopeuden.
      https://help.netflix.com/fi/node/306

      Nyt täällä on langaton Elisan 4G-yhteys, nopeudeltaan 150 Mbit/s, joka tehollisesti antaa ulos keskimäärin ehkä 40...50 Mbit/s. Tämän kautta voi aivan mainiosti katsoa 2..3 TV-lähetystä samaan aikaan.

      Toisessa paikassa on Saunalahdelta ostettu ADSL-yhteys, joka tarjoaa 50 Mbit/s nopeuden. ADSL-yhteys antaa aika hyvin sen tehon, jonka se lupaakin, eli 50 Mbit/s toteutuu. Telkkarin katselu ja samanaikainen netin käyttö sujuu myös tällä yhteydellä aivan vaivatta.

      Minne ihmeeseen tarvitaan niitä valokuidun lupaamia 300...1000 Mbit/s yhteyksiä? Mitä dataa tuon kaistakapasiteetin lävitse on tarkoitus kotioloissa siirtää?
      Mitä sinä "daiju" siirrät sen oman nopean piuhasi kautta?

      • Anonyymi

        Tsekkasin juuri Netflixin ehdottamalta Fast.com testisaitilta tämän DNA:n 4G-verkon 25 Mbit/s nopeuteen rajoitetun yhteyden nopeuden.
        https://fast.com/

        Kas kummaa, tämäkin antoi teholliseksi nopeudeksi 30 Mbit/s tehollisen nopeuden. Pystyisin siis katselemaan 5 Netflixin kanavaa samanaikaisesti. Silti jää vielä sometukselle ja muulle nettikäytöllekin kaistaa.

        Ei tullut kiirettä lähteä tilaamaan nopeampaa 5G-yhteyttä. Saati että alkaisin touhuta valokuituyhteyttä tänne.


    • Anonyymi

      Eilen iltapäivällä kävi Valokuitunen Oy:n valokuitukauppiaat ovella. Kaikki myyjät on varmaankin koulutettu kertomaan asiansa samalla tavalla.

      Ensin ehdotetaan kertamaksulla 1690 € hankittavaa valokuituyhteyttä. Koska se on aika iso kertasumma useimmille, onkin tarjolla toinen vaihtoehto, 9,90€/kk. SIllä valokuitu tulee 5 vuoden aikana maksamaan vain 600 euroa.

      Koko keskustelun aikana ei tule kertaakaan esille, että tämän valokuidin lisäksi tarvitaan vielä operaattorin liittymäsopimus lisäksi. Se tekee 40...50 €/kk lisää.

      Onneksi olin lukenut täältä, ja eräältä toiseltakin saitilta noista Valokuituinen Oy:n valokuitukauppiaista. Kysyin niiltä, että mihin tarvitsen noin suurta siirtonopeutta. "No ainahan sitä nopeutta on hyvä olla, ettei tule hidasteluita, ja netin käyttö kasvaa koko ajan", oli vastaus. Sen parempaa perustelua ei löytynyt.

      No eipä tosiaan kannata valokuitua tilata näillä hinnoilla. Ja kun nykyiset yhteydet eivät ole lähellekään tapissa täynnä, YLE_Areenat ja muut näkyy aivan hienosti.

      Kaksi lähinaapuria näkyy tilanneen. Mutta tiesivätköhän nuo, että mitä tilasivat 5 vuodeksi, ja millä kokonaishinnalla. Myös että onko tuolle valokuidulle oikeata tarvetta heidänkään netin kautta TV-katselullaan ollenkaan.

      • Anonyymi

        yes of course, spinwheelings is best rappers in town.


    • Anonyymi

      Taas tänäään aamukymmeneltä oli Valokuitusen nuori sälli puhelimessa myymässä valokuituansa.

      Sanoin että meillä on vanha ADSL-linja, ja sen kautta pystyy katsomaan samaan aikaan neljää eri Netflix-lähetystä. Jakaikki normaali muu nettikäyttö päälle.

      Kysyin että mitä etua se valokuitu oikein voi tuoda meille. Vastaus oli, että "nykyaikana kaikki tarvitsevat nopeampia yhteyksiä". Kysyin että mihin tarkoitukseen, niin vastaus oli että "sitä kapasiteettia on hyvä olla varalla valmiiksi".

      Huh-huh, samalla Valokuitusen logiikalla ihmisten kannattaa kai sitten alkaa ostaa henkilöautojen sijasta pikkubusseja liikkumavälineiksensä. On sitten sitä kapasiteettia valmiina, jos joskus tarvii vaikka 10 henkilöäkin kuljettaa jonnekin.

    • Anonyymi

      Ei nuilla valokuiduilla ole nykyään mitään virkaa, koska langattomat yhteydet on niin nopeita.

      Kovasti vanhemmillenikin valokuitua oli koitettu kaupata, kuulemma koko kadulla ei ole kuin yksi haskahtanut.

      • Anonyymi

        Mitenkähän mahtaa tuollekin yksittäiselle poloiselle lopulta käydä? Valokuitunen Oy:n sopimusehdoissa on selkeä klausuuli, monenko talouden pitää se valokuitu tilata, että koko verkkoa aletaan edes rakentaa.

        "16. SOPIMUKSEN PURKAMINEN
        –Mikäli Kohteen alueella ei ole olemassa olevaa valokuituverkkoa, on rakentamisen edellytyksenä se, että yksi kolmasosa (1/3) alueen kiinteistönomistajista tekee Valokuitusen kanssa sopimuksen kuituverkkoon liittymisestä ja mainitut kiinteistöt ja kiinteistönomistajat täyttävät tämän sopimuksen ja sen liitteiden mukaiset valokuituliittymän rakentamiselle asetetut edellytykset ja ehdot."

        Mikäli siis "kohteen" alueella ei saada 1/3 osaa asukkaista tilaamaan valokuitua, niin rakentamattahan se jää koko verkko.

        Missään ei ole kerrottu, kuinka laaja alue kyseinen Valokuitunen Oy:n "kohde" on. Tarkoittaako se jotakin yksittäistä katua, vaiko koko kylää tai kaupunginosaa.


    • Anonyymi

      Noita Valokuitusen ovikellonsoittajia on ollut eri puolilal Espoota liikkeellä jatkuvasti. Ihmisiä houkutellaan sitoutumaan epämääräiseen valokuitusopimukseen.

      Kyseistä valokuitua ei aleta asentamaan vielä edes vuodenkaan sisällä. Tai ei rakenneta lainkaan, jos tilaajiksi ei saada kolmasosaa, eli 1/3 alueen talouksista.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ovelle, ja ovelta väkisin sisään tunkevat Villin Lännen malliset kuitukauppiaat keräävät lisää vihoja niskoillensa.

      "– Liittymää tilatessaan asiakas ei tiedä varmasti, saako hän sen
      tilaamansa liittymän vai ei. Hänet on kuitenkin sidottu tähän
      sopimukseen sopimussakon uhalla odottamaan.

      – Kuluttajan on ollut vaikea hahmottaa, mistä kaikista maksuista
      hyödykkeen lopullinen hinta muodostuu, Norr sanoo. Usein myydään
      pelkkä kuitu, varsinaista internet-yteyttä sopimukseen ei kuitenkaan
      kuulu.

      – Pitää siksi sopia yksiselitteisesti ajankohdasta, jolloin yritys viimeistään
      tekee itseään sitovan rakentamispäätöksen. Tulisi sopia myös takarajasta
      eli milloin viimeistään kuluttaja voi odottaa, että tilattu liittymä sitten
      on hänen käytettävissään."
      https://yle.fi/a/74-20024911

      Espoossa viime syksynä ovilla kiertäneet Valokuitunen Oy:n edustajat eivät osaa edelleenkään kertoa, tuleeko valokuitu koko tämän 2023 vuoden aikana, vai eikö sitä tule lainkaan.

      Naapuri tilasi moisen virityksen, minä en tilannut. Vanha kuparikaapeliyhteys työntää vaivatta 50 Mbit/s nopeudella dataa, ja siiträ kaistaa riittää useammallekin TV:lle ja parille PC:lle yhtä aikaa.

    • Anonyymi

      Meillä on valokuitusen kuitu seinässä. Tästä ketjusta saa kyllä sellaisen kuvan, että ovimýyjän kanssa ei ole jaksettu minuuttia pitempään käydä hommaa läpi. Tällä hetkellä käytössä kaisanetin 100/100 netti 24,90€/kk ja valokuitu kotiin maksoi 990€ (hinta oli 1290€ mutta säästin 300€ kun nostin pari nurmikon palaa tuolta 10M matkalta ja laitoin piuhan monttuun). Kaikki on toteutunut niin miten myyjä puhui. Kotitalousvähennystä tässä vähän jännitellään vielä kun en ole verottajalle tätä hankintaa vielä ilmoittanut.

    • Anonyymi

      > Tällä hetkellä käytössä kaisanetin 100/100 netti 24,90€/kk

      Tuo on kuitenkin vain ensimmäisen 12 kk hinta. Sen perästä Kaisanetin veloitus nousee 36,70 €/kk tasolle.
      https://valokuitunen.fi/palveluntarjoajat/

      > ja valokuitu kotiin maksoi 990€ (hinta oli 1290€ mutta säästin 300€

      Tuota asiaa on hiukan vaikeata varmistaa tällä hetkellä. Valokuitunen on jostakin syystä hävittänyt niin taloyhtiöiden kuin kuluttajienkin hinnastotiedot sivustoiltansa.
      https://valokuitunen.fi/wp-content/uploads/2023/08/Yleinen-hinnasto-kuluttaja-asiakkaat.pdf

      Katuosoitteeseen perustuvan laskurin perusteella Valokuitunen ilmoittaa tällä 5.2.2024 päivämäärällä valokuituliittymän hinnaksi nämä hintavaihtoehdot:
      https://valokuitunen.fi/hinnat-ja-sopimusehdot/
      – Valokuitu kotiin kuukausimaksulla: 14,90 € /kk
      – Valokuitu kotiin kertamaksulla:1690 €

    • Anonyymi

      Ainakin viime kesänä Valokuitusen kuituyhteyden hinta oli vielä 9.90 €/kk.

      Nyt olisi sitten noussut jo 14.90 €/kk tasolle, vai?

      • Anonyymi

        Tuo on se perusmaksu, eikä mikään kuituyhteys. Netistä maksat erikseen. Siellähän se sopimusehdoissa lukee, että perusmaksun määrä ei voi laskea, vaan pysyy joko samana tai nousee.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      93
      1955
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      417
      1522
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1283
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      13
      1069
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      72
      1021
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      976
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      963
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      949
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      247
      906
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      827
    Aihe