Mikä on nyt Keskustan tilanne?

En ole Keskustan kannattaja, mutta minua kuitenkin huolettaa puolueessa nyt nähtävät ilmentymät. Miksi puolue Saarikon johdolla on lähtenyt tielle, jossa se pyrkii horjuttamaan hallitusta, jossa puolue on mukana? Puolueen 10 % tuntumassa laahaava kannatus ei tietenkään voi tyydyttää puolueen johtoa eli Saarikkoa, mutta uskoisiko hän noilla menettelyillään saavansa puolueelle lisää kannattajia? En voi uskoa hänen sellaiseen uskovan.

Saarikolla taitaa olla nyt melkoisesti sama tilanne kuin Venäjän Putinilla. Putin varmasti jo pelkää asemansa - kenties henkensäkin - säilymistä, kun maalle on käymässä huonosti sodassa, johon hän lähti soitellen. Siksi hän tekee hulluja ratkaisuja. Saarikko on onnistunut yhtä huonosti puolueensa kannatuksen kohottamisessa, mutta hänen ei sentään tarvitse pelätä henkensä puolesta vaikka hänet sivuun laitettaisiin. Melko varmasti niin tullaan kohta tekemäänkin.

Kuka olisi puolueen seuraava johtaja? Vaikka en siis ole kepulainen, minulla on siihen hyvä ehdokas, ihan puolueen parasta ajatelle. Ehdokkaani on Eeva Kalli. Olen kuullut hänen puheitaan: erittäin hyvä esityskyky hänellä on, uskottavampi kuin Saarikko. Myös johtajan ulkoinen olemus on tärkeää puolueen kannalta. Eeva on myös hyvännäköinen nainen, vetää vertoja jopa Sanna Marinille!

https://eevakalli.fi/

Vaikka en siis ole Keskustan kannattaja, en sentään toivo puolueelle sen nykyisen johtajan vuosi todennäköisesti samaa kohtaloa, jonka Venäjä tulee saamaan nykyisen johtajansa aloittamassa sodassa.

Joo, tämä asia tuli nyt mieleeni niin tärkeänä, että se täytyi minun tulla tuomaan tännekin, jossa kovin vähän olen viime aikoina aikaani viettänyt. Edellisen viestini näen heittäneen 08.11 ja sitä edellisen 24.10., näen profiililtani.

Jos tälle avaukselleni tulee asiallisia vastineita, mielelläni niitä arjen tullen kommentoin, mutta tätä pidemmälle en jää täällä viikonloppuani viettämään. Oikein hyvät viikonlopun jatkojen toivotukset tämän mahdollisesti lukeville!

150

728

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mitä pojallesi nykyään kuuluu? Sille, joka ei ole Sisun johtajia?

  • Anonyymi

   Kepu on ollut neljä vuotta vihervasemmiston hallituksen toiminnan mahdollistaja ja ylläpitäjä. Vikaan on mennyt ja kannatukselta pudonnut pohja. Tilanne on epätoivoinen mutta on pakko tehdä jotain jotta kannatus edes hieman palautuisi. Vaalit ovat lähellä ja romahdusmainen tappio on kaikista vaikeinta kestää ja hyväksyä.

   • Anonyymi

    RahaKirstun vartija Saarikko laittaa valtion budjetissa kaiken sileeksi tosta vaan ja joka euro velaksi.
    Söi rajusti lastemme pääomaa kaksin lyllerö käsin!!


  • Anonyymi

   Kepu ei ole koskaan ajanut muuta kuin hyvin pienen vähemmistön etuja.Se taas johtuu siitä että se on etujärjestö eikä puolue perinteisessä mielessä eli ajaisi myös maamme etua.Ja heillä on vahva perinne loan heitto politiikassa,alkaen Kekkosesta Väyryseen.Ja koko ajan on mennyt kannatus alas päin.Suorastaan hävettää katsella näiden nyky Saarikon ja Kurvisen jne änkyröiden esiintymistä tyylikkään ja asiallisen pääministerin rinnalla!

   • Noinhan asia on, että kepu on enemmän etujärjestö kuin puolue. Aikanaan oli varsin suurenkin joukon etujärjestö, nyt on jo varsin pieni se joukko, jonka etuja puolue ajaa. Paljolti yhdyn myös näkemykseesi Saarikosta ja Kurvisesta.


   • Anonyymi
    kapi_ kirjoitti:

    Noinhan asia on, että kepu on enemmän etujärjestö kuin puolue. Aikanaan oli varsin suurenkin joukon etujärjestö, nyt on jo varsin pieni se joukko, jonka etuja puolue ajaa. Paljolti yhdyn myös näkemykseesi Saarikosta ja Kurvisesta.

    Saarikosta ja Kurvisesta on helppo olla samaa mieltä, ovat sellainen Pekka Puupää ja Justiina yhdistelmä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Saarikosta ja Kurvisesta on helppo olla samaa mieltä, ovat sellainen Pekka Puupää ja Justiina yhdistelmä.

    Pikemminkin Pilli ja Pulla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Saarikosta ja Kurvisesta on helppo olla samaa mieltä, ovat sellainen Pekka Puupää ja Justiina yhdistelmä.

    🤗👍!


  • Saarikko on samassa tilanteessa kuin veloissaan ja peliveloissaan rypevä ihminen. Silloin ratkaisukeinoksi mieleen hiipuu ajatus ottaa erittäin korkeakorkoisia pikavippejä tai pelata seuraava all in -taktiikalla. Saarikko on tässä tilanteessa, samoin putler isommissa ympyröissä Venäjällä.

   Kepun eräänlaiseksi uudenlaiseksi ongelmaksi on hiipinut vähitellen se, että puolueen johdossa olevat henkilöt ovat yhä etäämmällä puolueen kentästä, ruohonjuuritasosta. Tämän seurauksena on tullut yhteentörmäyksiä varsinkin nyt, kun Kepu on kuihtunut peruskannattajiensa pieneväksi joukoksi. Ja se joukko muistuttaa yhä enemmän persuja ja kristillisiä mielenlaadultaan. He elävät menneisyydessä ja kaikki tulevaisuuden näkymät ovat uhka. Tämä sama muuten koskee rajan takana putleria. Ensimmäinen puolueesta melko lailla erillään ollut oli Matti Vanhanen. Hän halusi tuoda uusia tuulia Kepuun, mutta epäonnistui. Juha Sipilä halusi puolestaan ottaa tutut Kokoomuskonstit käyttöön, mutta lopulta koko kansa keput mukana alkoivat niitä vierastaa.

   Saarikko kaiketi menee vaalien jälkeen vaihtoon. Melkoinen karuselli on tämä Kepun puoluejohtaminen ollut viime vuosina. Ei se puoluejohdosta kuitenkaan ole kiinni. Kepu-aatteelle ei yksinkertaisesti löydy enää kysyntää.

   Eeva Kalli taidetaan enemmän muistaa siitä, että hän on Timo Kallin tytär. Hänestä Kepussa varmaan toivotaan yhtä keskeistä poliitikkoa. Minusta hän on epävarman oloinen eli astumassa liian isoihin saappaisiin. Timo Kallin kuuluisa pohjanoteeraus oli, kun hän totesi, että vaalirahoituslaki ei tarvitse noudattaa, koska sen rikkomisesta ei ole säädetty rangaistusta. Että tämän tason lainsäätäjä. Ei tarvitse lakia kuulemma noudattaa, jos rikkomisesta ei ole säädetty rangaistusta. Jos tytär on yhtään tullut isäänsä, ei hyvältä näytä.

   Kepulla on jotenkin politiikan tavoite ja näkymä täysin hukassa. Eikä puolueessa oikein ole sellaista tahoa, joka alkaisi tosissaan miettiä puolueen tarkoitusta. Olli Rehn oli oikeastaan viimeinen puoluefilosofi. On toki Kieriäisen Sepi ja Tytti Isohookanakin sellaista yrittänyt. Väyrynen tekee edelleen sitä lähes päivittäin, mutta se ei enää tulta kepuissa. Olisiko Timo Soinin mukanaan tuoma populismi sitten jonkinlaisen pelastusrengas, siihen en osaa vastata vielä, kun ei ole nähty mitä Soinin kepulainen politiikka sisältäisi.

   • Anonyymi

    Missä ongelma addick kepun hypätessä vihervasurien apupuolueeksi sen mahdollistamiseksi että saavat jaettua maakuntamallilla Suomen valtaosin kepulaisiin pikkuvaltioihin valtion sisällä joiden johtoon kohta esim. Lohi hyppää ja mikä naurettavinta hyvin pienellä kannatuksella historiallisen huonosti menneiden eduskuntavaalien jälkeen? Siitä asti pyrkineet pääsemään eroon apupuolueleimasta siinä onnistumatta miksi kriisiyttivät taas hallituksen asiassa vaalien alla mikä oli jo sovittu äänestää nurin keskustan toimesta oppositio avusteisesti. Seuraavaksi hyppäävät kokoomuksen apupuolueeksi ettei Orpo vesitä alkuunsa maakuntamallia hintana sille lupaus kuinka Orpo saa avata sotemarkkinat yksityisille vanhusten pskoissa makuuttajille jotka ajoi jo alas vanhuspalvelut markkinoiden valtaamisen jälkeen tarinan pahikseksi joutuessa hoitajat pakkolakeineen työnantajan kämmätessä.


   • Varsin hyvin näet Saarikon tilanteen. Toteamallasi tavallahan ihminen siinä tilanteessa toimii. Niin Saarikko täällä meillä kuin Putin Venäjällä.

    Joo, sanomastasi palasi minunkin mieleeni tuo Timo Kallin törkeä lausahdus. Tyttärelle ei kuitenkaan kuulu vastuu isänsä möläytyksistä.

    Olli Rehn - eli Rello Oon, jonka nimen hän sai Mikkelin jalkapallokentillä - taisi todellakin olla puoluefilosofikin. Lienetköhän tosissasi pohtiessasi, että Timo Soini voisi olla puolueelle mahdollinen pelastusrenkaan tuoja? En usko sellaiseen.


   • Anonyymi

    "Kepulla on jotenkin politiikan tavoite ja näkymä täysin hukassa."

    Tuo voi olla sinun näkemys.

    Hallitus tyri totaalisesti ennallistamisasetukseen vaikuttamisen, ja nyt Kepu , SDP ja RKP koettavat korjata virhettä. Siitä pisteet niin Kepulle kuin demareille ja ruotsalaisille. Järjettömyyksiin ei EU:n edessä pidä mennä.

    Saamelaiskäräjäasiassa kyse on siitä kuinka tiukasti määritetään saamelaisuus. Tämän voisi oikeastaan kääntää niin, että vihervasemmistolle jopa sukupuolen määrittäminen on henkilön itsensä ilmoitusasia, mutta saamelaisuudessa pitäisi tutkia geenitkin. Laajaa tulkintaa noudatetaan muissa pohjoismaissa, joten määrittely pitäisi tehdä kaikissa maissa samalla tavalla. Olipa se sitten tiukempi tai väljempi


   • Anonyymi

    Saarikolla on taatusti vaihtopenkki edessä ja jos ovat fiksuja, mikä ei ole kyllä kepulainen piirre,
    myös Kurvinen pois julkisuudesta, liian ylimielinen besserwisser.


   • Anonyymi
    kapi_ kirjoitti:

    Varsin hyvin näet Saarikon tilanteen. Toteamallasi tavallahan ihminen siinä tilanteessa toimii. Niin Saarikko täällä meillä kuin Putin Venäjällä.

    Joo, sanomastasi palasi minunkin mieleeni tuo Timo Kallin törkeä lausahdus. Tyttärelle ei kuitenkaan kuulu vastuu isänsä möläytyksistä.

    Olli Rehn - eli Rello Oon, jonka nimen hän sai Mikkelin jalkapallokentillä - taisi todellakin olla puoluefilosofikin. Lienetköhän tosissasi pohtiessasi, että Timo Soini voisi olla puolueelle mahdollinen pelastusrenkaan tuoja? En usko sellaiseen.

    Soini on jotenkin lässähtänyt ja tylsistynyt. Tuskin olisi mitään hyötyä kepulle, mutta on siellä kyllä niin moni kepulainen kanveesissa, että saattaisi vähän piristää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Soini on jotenkin lässähtänyt ja tylsistynyt. Tuskin olisi mitään hyötyä kepulle, mutta on siellä kyllä niin moni kepulainen kanveesissa, että saattaisi vähän piristää.

    Saarikko ja Soini ovat takaapäin katsoen kuin kaksi marjaa...


  • Anonyymi

   Iltaa Kapi! Näin Keskustan ex-kannattajana totean, että ehdotuksesi Keskustan seuraavaksi puheenjohtajaksi on ainain oikeansuuntainen. Toki en Kallin poliittista kokemusta paremmin tunne, mutta on totta, että mikäli Keskusta aikoo edes yrittää tehdä jotakin poliittisten kasvojensa pesemiseksi sekä uskottavuuden parantamiseksi, niin puolue tarvitsee uudet henkilöt johtoonsa.

   Vaikka nämä Keskustan kokeneemmat poliitikot kuinka puhuisivat puolueen poliittisen sanoman kirkastamisesta, niin eivät ne puheet tahdo konkretisoitua puheita pidemmälle. Vaikka Saarikko antaa itsestään puheliaan ja tomeran kuvan itsestään, niin kovin on hänenkin toimintansa vaikuttanut urautuneen poliitikon toiminnalta. Siinä mielessä vaikka Antti Kaikkonen onkin kohottanut profiiliaan puolustusministerinä, niin hänenkin tietynlainen laimeutensa ei ole sitä, millä puolueen profiilin voisi uskoa vahvistuvan.

   Se mitä itse olen pitänyt Keskustan suurimpana ongelmana on, ettei puolue näytä yhä edelleenkään käyneen kunnon pyykinpesua vuoden 2019 rökäletappiosta ja siihen johtaneista syistä. Itse näen, että tämä Keskustan kannatusahdingon jatkuminen on ihan rationaalinen jatkumo juuri siksi, että Keskustan sisällä ei näy löytyvän sellaista selkärankaa edelleenkään, jolla äänestäjille kyettäisiin osoittamaan, että likapyykki on pesty. Ja oikeastaan siksi tämä nykyinen hallituskin on hiukan kärsinyt siitä, ettei se ole ääneen kyennyt sanomaan, että tässähän sitä korjaillaan Keskustan itse aikaansaamia vahinkoja.

   Sipilä pääministeripestinsä jälkeen oli neuvottelemassa puolueelle historiallisesti kepulaisimman hallitusohjelman, jonka jälkeen jättäytyi taka-alalle. Tilalle nostettiin Katri Kulmuni, joka vaikutti topakalta ja sanavalmiilta puoluejohtajalta. Silti varsin pian hänen noustua hallitukseen saatiin Keskustasta aikaan hallituskriisi, jossa pääministeri meni vaihtoon. Saatiin uusi demaripääministeri, joka osoittautuikin varsin määrätietoiseksi hallituksen keulahahmoksi. Seuraavaksi itse Kulmuni sai väistyä Annika Saarikon tieltä narahdettuaan koulutussuhmuroinnista. Hänelle ei siis puolueen suunnalta annettu edes kunnolla mahdollisuutta käydä edes yksiä vaaleja ja pettymys Kulmunin suunnalta puoluetta kohtaan näkyi varsin selvästi hänen kasvoiltaan hävittyään puheenjohtajakisan.

   No millainen on ollut Annika Saarikko kepulaisena valtiovarainministerinä? Minulle on ainakin välittynyt sellainen kuva, että Saarikko on ollut kirstunvartijana huomattavasti hövelimpi kuin mitä Kulmuni oli. Kulmuni vaikutti selvästi olevan enemmän "sanojensa mittainen" kuin millaisen kuvan Saarikosta on saanut. Vaalikausi alkaa olemaan lopuillaan ja satojen miljoonien eurojen edestä on jo ehditty kuulemaan uusia rahoitusesityksiä lisätalousarvioon itse valtiovarainministeriltä. Samaan aikaan kepulainen elinkeinoministeri toppuuttelee, että "jospa pidettäisiin valtion shekkivihkoa vielä toistaiseksi kiinni". Varsin erikoista talouskriittisyyttä Keskustalta.

   Keskusta tarvitsee kunnon joulusiivouksen ja puoluetuvan tuuletuksen, jossa kaikki kivet ja kannot käännetään. Mikä on puolueen poliittinen kuva itsestään? Alkiolainen, "köyhän asialla"-teemainen pieni- ja keskituloisten puolue vaiko markkinaliberalistinen suurituloisten etuja valvova puolue vaiko joku hybridisekoitus? Vanha johto ei tätä dilemmaa kykene linjaamaan vaan se tarvitsee tuoreet kasvot, joita ei niin puolueen vanhat synnit rasita. Uskoisin niin, että nyt kun puolueen entinen puheenjohtaja Juha Sipilä on jättämässä päivänpolitiikan, niin tälle suursiivoukselle koittaa paljon paremmat mahdollisuudet toteutua puolueen sisällä. Lisäksi aika on siinä mielessä otollinen, että kun Saarikko todennäköisimmin johdattaa Keskustan vaaleissa uuteen vaalitappioon, niin on päivän selvää, että sen jälkeen Keskusta ei voi millään enää välttää oppositioon joutumista. Se tietäisi vuoden 2027-vaaleissa Keskustalle lopullista kuoliniskua.

   • Anonyymi

    Selvennykseksi vielä, että mikäli Keskusta lähtisi edellistä vuoden 2019 vaalitulosta heikommalla vaalituloksella seuraavaan hallitukseen, niin se tietäisi lopullista kuoliniskua Keskustalle vuoden 2027-vaaleissa.


   • Olet oikeassa siinä, että Kepulta ei oikein löydy selkeää linjaa. Puolueen perintönä on jo ikiaikainen opportunismi. Mennään aina virran mukana ja yritetään napsia voittoja sieltä täältä. Puolueelle on kelvannut niin oikeistolainen kuin vasemmistolainen hallitus. Viime mainittu on ollut jopa herkullisempi, kun on voitu toteuttaa sulle-mulle -politiikkaa. Kepun seinät ovat todella leveällä ja katto korkealla. Niin korkealla, että ns. peruskannattajia on alkanut huimata. Mutta toki Kepu vaalii myös perinteitä. Maatalouspolitiikka on sille aina kaikkien iltalypsyjen äiti. Niin tulee olemaan aina, vaikka suomalaiset luopuisivat maidon juonnista. Saarikko on höveli, koska nyt pitäisi kerätä (ostaa) ääniä kevään vaaleissa.

    Suomen persuuntuminen voi johtaa siihen, että Kepu käy tarpeettomaksi. Kepun peruskannattajissa on niin paljon persulaisia ajatuksia, että siirtyminen on tullut kaiken aikaa helpommaksi. Samaan aikaa keput riitelevät vihervasemmiston kanssa tajuamatta, että iso paha persususi kohta nielaisee heidät suuhunsa.


   • Kaikkonen on minunkin mielestäni osoittautunut erinomaiseksi puolustusministeriksi, asioita oikein ymmärtävänä ja sen mukaisesti toimien. Mutta hyväkään toiminta tuolla maallemme hyvin tärkeällä alueella ei liene kepun kannalta katsoen niin tärkeää, että se toimijan puolueen johtoon nostaisi. Eikä puolue rohjenne mainitsemaasi pyykinpesuunkaan, vaikka se olisi puolueen kannatuksen nostamiseksi hyvinkin tärkeä.

    Yhdyn myös näkemyksiisi Saarikosta ja Kulminista kuten myös puolueelle tärkeästä joulusiivouksen tarpeesta. Erinomainen viesti Sinulta, mutta tätä enempää en nyt jaksa siitä sanoa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Selvennykseksi vielä, että mikäli Keskusta lähtisi edellistä vuoden 2019 vaalitulosta heikommalla vaalituloksella seuraavaan hallitukseen, niin se tietäisi lopullista kuoliniskua Keskustalle vuoden 2027-vaaleissa.

    Kepu ei tule menemään missään tapauksessa hallitukseen, mutta tuskin kukaan kepua edes pyytäisi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Selvennykseksi vielä, että mikäli Keskusta lähtisi edellistä vuoden 2019 vaalitulosta heikommalla vaalituloksella seuraavaan hallitukseen, niin se tietäisi lopullista kuoliniskua Keskustalle vuoden 2027-vaaleissa.

    Keskustaa äänesti v. 2019 vaaleissa 18-24 vuotiaista vain 3 %. Nyt tämä äänestyskuoppa eteneeeee....
    Jeee! Tulee hieno vaalikevät.


  • Anonyymi

   Miksi epäilet, että kepun tiukkaan suhtautumiseen esimerkiksi EU:n ennallistamisasetukseen olisi syynä uusien kannattajien haaliminen? Eiköhän syynä ole pikemminkin pitää kiinni nykyisistä ja varsinkin erittäin vanhoista kannattajista, kun ajatellaan nimenomaan asetuksen sisältöä? Käytännössä siis oman aatteellisen perinteen noudattaminen.

   Saamelaislakiuudistuksen vastustuksella puolestaan ei haalita kannattajia lainkaan. Ei edes menetä, koska niin pientä äänestäjien määrää laki koskee. Taustallahan on Suomen saamelaisryhmien vanha riita siitä, kuka on aito arjal..., anteeksi aito saamelainen. Ruotsissa ja Norjassa toteutetaan kepun kannattamaa laajaa saamelaistulkintaa täysin riidatta.

   Muita ajankohtaisia riidanaiheita hallituksen sisällä ei tule mieleeni.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Millainen ihminen ja millainen kepulainen?

   Paras on viisas ja ahkera. Tyydyttävä on viisas, mutta laiska. Huono on tyhmä ja laiska. Kaikkein surkein on tyhmä, mutta ahkera. Mihin ryhmään kuuluu Uniperhankinnan sallinut ministeri?


   Kaikkein surkein on tyhmä, mutta ahkera.

   Pekkarinen on tästä kauhistuttava esimerkki. Kaikki, mihin tämä antimidas koskee, muuttuu katastrofaaliseksi tappioksi suomalaisille. Kemira, Partek jne.

   Nyt kepuli Lintilä näyttää Pekkarisen manttelinperijältä. Hänen urotekonsa on Fortumin Uniper-sekoilut, joihin viimeinen niitti saadaan Venäjältä.


   Kepu toimii kaikissa tilanteissa suomalaisten etujen vastaisesti ja puolue on NIIN VIERAANTUNUT KANSASTA, että vielä ihmettelee kannatuksen laskua!!!

   Aika hoitaa kiihkokeput nurmen alle ja uusia ei tule. Ei niin puusilmäisiä ihmisiä nykyaikana enää ole eikä tule.

   Häpeäisitte valehtelijoiden puoltajat. Tänään pitää sanonta "Missä kepu, siellä rötös" kirjaimellisesti paikkaansa!

   • Anonyymi

    Pekkarinen Lintilä ketju on Suomelle tuhoisa ja kallis.


  • Anonyymi

   On tainnut köyhän asia unohtua...

   Kun Maalaisliitto aloitti 100 vuotta sitten työn uudessa eduskunnassa, puolueen ensimmäinen aloite oli kalastuksen vapauttaminen kaikista rajoituksista. Maalaisliiton johtajan Santeri Alkion mielestä ei ollut mitään järkeä siinä, että kartanonherrat ja muut maanomistajat hallitsivat myös kalavedet.

   Tänään olisi turha kuvitella, että Maalaisliiton perinnejärjestö Keskustapuolue antaisi maata omistamattoman väen kalastella vapaasti. Jos jokamiehen oikeudet kerätä sieniä ja marjoja metsistä eivät olisi peräisin satojen vuosien takaa Ruotsin kuninkailta, Kepu ei sellaisia oikeuksia suostuisi tänä päivänä myöntämään rahvaalle.

   Ahneus ja itsekkyys ovat Kepun perusominaisuuksia. Se rahastaa kaikesta. Se ei suostu ydinvoimaan, ellei turpeesta ja risuista makseta sille jotain hyvitystä, kun niistä ryhdytään tekemään biopolttoainetta. Kepu harrastaa avointa kiristystä. Se suostuu järkevään energiantuotantoon eli ydinvoimaan vain sillä ehdolla, että sille maksetaan suojelurahaa ja autoilijat pakotetaan ajamaan risujen voimalla.

   Jos Sisilian mafia saisi kuulla, että kaukana Pohjolassa on puolue, joka hallitsee valtaosaa maan kunnista, joissa poliisit, tuomarit, opettajat, papit ja virkamiehet ovat kepulaisia, se häpeäisi mitättömyyttään.

   Mafia joutuu Sisiliassa murhaamaan poliiseja ja tuomareita, mutta Pohjanmaalla kepun ei tarvitse turvautua moisiin keinoihin, sillä poliisit ja tuomarit ovat saman mafian jäseniä kuin kepun isännät.

   Ne keinot, joilla Kepu on vuosikymmenten ajan pystynyt rosvoamaan yhteiskunnan rahaa, jakamaan sitä omilleen sekä huolehtimaan siitä, että vain kepulaiset yrittäjät saavat kunnilta urakoita, saisivat mafian kalpenemaan kateudesta.

   Kepun valta-alueella kovin harva uskaltaa olla ei-kepulainen. K-kauppiaiden on oltava kepulaisia, sillä muutoin heiltä kaikkoavat asiakkaat.

   Taksikuskin pitää olla kepulainen, sillä kukaan muu ei saa kunnan rahoittamia koululaiskuljetuksia. Kokoomuslainen kukkakauppias tekee pian konkurssin. Kokoomuslainen apteekkari huomaa, että asiakkaat menevät naapurikylän kepulaiseen apteekkiin.

   Joskus joku uhkarohkea kirkonkylän yrittäjä liittyy kokoomukseen, mutta pyytää, ettei hänelle lähetetä jäsenetuuteen kuuluvaa Nykypäivä-lehteä, koska sen ilmestyminen postilaatikkoon merkitsee epäsuosioon joutumista.

   Epäsuosioon voi joutua siitäkin, että soittaa tyttärensä häissä Akselin ja Elinan häävalssin. Akseli oli Täällä Pohjantähden alla -kirjassa demari, jolloin häävalssikin tulkitaan sosiaalidemokraattiseksi.

   Kaikenlaisella terrorilla maaseutu on saatu pysymään Kepun vallassa. Moni maalaiskansanedustaja tietää jo nyt tarkan äänimääränsä, sillä tukimiehet ovat varmistaneet talo talolta, miten väki äänestää. Isännät tietävät lastensa äänestämistavan, koska he määräävätkin sen.

   Kepulaisten lapset äänestävät lähes 100-prosenttisesti, sillä siitä pitävät huolen viime kädessä kepulaiset vaalivirkailijat, jotka hälyttävät vanhemmat vaalipäivän iltana, jos lapset eivät ole äänestäneet.

   Entisen maalaisliiton intohimoinen kaupunkikauna näkyy siinä, ettei se luota syntyperäisiin Helsingin kepulaisiin, vaan tuo yleensä Pohjanmaalta ehdokkaansa Helsinkiin. Nämä Helsingistä valitut kepulaiskansanedustajat - Olli Rehn, Esko Aho, Anneli Jäätteenmäki, jne - eivät ole koskaan piitanneet Helsingin asioista. Eihän Sisiliakaan luota Roomaan.

   • Anonyymi

    Kauheaa!


   • Anonyymi

    Hyvä läppä;)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyvä läppä;)

    Surullisia monologeja.


   • Anonyymi

    Nykyisen kepun tärkein tavoite on sallia verkkokalastus saimaan norpan pesimäalueilla ympäri vuoden.


  • Anonyymi

   VUONNA 2011 tilanne oli tämä: Kepu oli kerjuulla!

   Sitten keksittiin Sipilä ja lopun jo tiedämmekin: keskusta on 10% apupuolue

   Näin 2011:


   Tässä on KePun uusin "vaaliase", jota he lähettävät kännykästä kännykkään: Tällaisen kerjuuviestin sain "yllättäen ja pyytämättä":

   "Hyvä ystävä! Timo Laaninen avasi Kajaanissa puoluevaltuuston kokouksessa yhden KESKUSTAn uuden varainkeruumuodon.

   1. Lahjoita netissä www.keskusta.fi/lahjoita
   2. Lahjoita tekstarilla lähettämällä KESKUSTA numeroon 16233. Viestin hinta on 10€.
   3. Lahjoita soittamalla numeroon 0600 16009. Soiton hinta on 10.10€.
   4. Lahjoita tilille. Nordea 157230-362111.

   Jatka viestiä eteenpäin."


   -

   Kovin on "karjakunnalla asiat kurjalla kannalla" kun on kerjuulle pitänyt lähteä. Toista se oli Korsimon aikaan: pyydettiin vain NL:sta rahaa vaikka 10 miljoonaa ja sitähän TULI kanssa!

   Uuden Keskustan täysin läpinäkyvä vaalirahakampanja: Mitä se on? Se on sitä, että kaikki rahoittajat on jo aikaa sitten haihtuneet, kuten on rahatkin, pohja paistaa vaalikassasta ja vaalit lähestyy. Kansan KÄRTTYISÄ käsi ei anna yhtikäs mitään tilalle.

   MOTTO: KesKUSTA haluaa läpinäkyvyyttä toimiinsa => se on siis muuttumassa henkiolennoksi => sopii hyvin Lepikon "torppaan" hamujen seuraksi.

   Uuden Keskustan täysin läpinäkyvä vaalirahakampanja

   http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Osallistu_ja_vaikuta/Tue_Keskustaa.iw3

   Keskustalla on yhdessä tekemisestä yli satavuotinen perinne. Nyt yhteishenkeä tarvitaan enemmän kuin aikoihin. Kahdeksan vuoden vastuunkanto on tuottanut monta hyvää hedelmää. Nyt taistellaan Suomen tulevaisuudesta. Uuden johdon kera. Yhdessä.

   Lahjoita vaalirahaa kevään kampanjointiin, olet mukana tuomassa koko maan ehdokkaitamme esiin.

   Tämä on sitä vaalimatematiikkaa:
   Lahjoita 10 euroa. Kun 20 000 ihmistä tekee saman, meillä on koossa 200 000 euroa, jolla saa koko maan kattavan sanomalehtikierroksen, kaikki ehdokkaat esiin.

   Lahjoita 20 euroa. Kun 40 000 ihmistä tekee niin, koossa on 800 000 euroa, joka on Keskustan valtakunnallisen vaalibudjetin kokonaissumma.

   Tämä on helppoa. Lahjoita netissä. Voit pistää likoon kympin tai kaksi.

   Lahjoita tekstarilla lähettämällä viesti KESKUSTA numeroon 16233. Viestin hinta 10,10 EUR (alv 23%) veloitetaan matkapuhelinlaskulla. Palvelu toimii useimmilla liittymillä.

   Lahjoita soittamalla numeroon 0600 16009. Soiton hinta EUR 10,18 / puhelu pvm (alv 23%) veloitetaan puhelinlaskulla. Palvelu toimii kaikilla liittymillä.

   Lahjoita tilille. Tilinumero Nordea 157230-362111. Osuuspankki 578007-14644.

   Nettilahjoituksen voit tehdä oikean palstan painikkeista.

   Lahjoitusten suhteen noudatamme uutta vaalirahalainsäädäntöä ja seuraamme lahjoitusten kertymistä näillä sivuilla.

  • Anonyymi

   Keskustan tilanne on edelleen umpisurkea. Saarikko aloitti iltalypsyn, joka tulee epäonnistumaan. Väyrynen pissii kepun telttaan ulkopuolelta. Persuihin siirtyy edelleen kepusta ja myös Kokoomukseen. Kepulla ei ole mitään linjaa, ovat pitkälle syyllisiä siihen, että velkaanuimme yli varojemme. Kepua on viety, kuin litran mittaa tässä hallituksessa, mutta kepun fundamentaalinen virhe oli lähteä tähän hallitukseen ja lasku tulee. Kaikkonen on ainoa ministeri kepussa, joka ansaitsee arvosanan 10. Kurvisen ylimielisyys kostautuu vielä pahasti, Saarikon kaataa omat, jos jaksavat, tanakka täti. Lintilä pakenee takaisin raviporukoihinsa lyömään vetoa.

  • Anonyymi

   Muistuttaa Moktar Gubtaa tämä aloittaja?

   suomi24 touhu on kyllä järjestäytynyttä asiaa?

  • Anonyymi

   Keskustan ideologia on kadonnut, Se sopi hyvin siihen aikaan, kun maaseudulla ainoat tulolähteet oli maatalous tai metsätyöt. Nykyään jopa suuremmat tulonlähteet on palvelut ja pienimuotoinen teollinen toimita. Maalaisliitto/keskusta oli käytännössä ammattiliitto, johon oli sotkettu vähän mystisiä maauskoja, uskontoa ja pelkoa maatilojen sosialisoinneista. Nykyaikana kaikki nuo on menettänyt merkityksensä ja keskusta on pudonnut tavallaan yhteiskunnasta ja muuttunut tarpeettomaksi. Keskellä istuminen kaksilla rattailla ei istu nykyaikaan.

  • Anonyymi

   Anonyymi
   2022-11-13 06:45:21

   Anonyymi
   2022-11-13 07:10:44

   Pelkkää asiaa
   Saarikko hyväksyi läskipresevetelehtijä Juntta Rupilaisen komissaariksi, kehtasi olla hiljaa kun tämä sai älyvapaan afrikkapostin, Suomella ei ole siirtomaatuntemusta

   Metsien antaminen EU-käyttöön ja lesbosukupuolimoninasuuden kanssa pyörittely osoittaa että S ei kiinnosta kuin vallanhimo ja palkka ja olemimen

   Kepun Väyryjäistä ja Käärijäistä ei saa S eikä kukaan kepu kuriin ihan sama
   https://pbs.twimg.com/media/FgytsswXEAAqkgY?format=jpg&name=4096x4096

  • Anonyymi

   Herra Kapille sunnuntai-ja isänpäivä kevennys! Näinhän se vaan on!

   Putlerin hallinnon tiedottaja, alkoholisoitunut ryssävosu Marija Zaharova on meidän Sannan rinnalla, kuin vanha lonkkaleikkausta odottava ontuva työhevonen!

  • Anonyymi

   KesKustan puoluesihteeri Laaninen luokitteli puoli miljoona suomalaista kaljakuppiloitten istujiksi jo vuonna 2011!

   Suomenmaa -lehdessä 26.5.2011, sivulla 3, vanha KesKusta-jäärä Timo Laaninen hehkuttaa kuinka olisi otettava "Alkiosta eväitä aatekeskustelulle".

   Jo etusivun juttuvinkki lupaa herkullista antia tulevasta: "Alkion perinnössä monta aarretta". Puoluesihteeri Timo Laaninen esittää sivun 3 jutussa kuinka Alkion teoksissa riittää aihetta useisiin väitöskirjoihin. Omana kokemuksenaan Alkion tuotannosta hän vetää esiin mm. nuorena lukemansa Puukkojunkkarit.

   Alkio omasi Laanisen mukaan jopa tulevaisuuteen näkijän kykyjä kun tuli kuvanneeksi tyypillisen perussuomalaisten prototyypin näin: "Alkio tuli piirtäneeksi yhteiskunnasta syrjäytyneen nuoren miehen muotokuvan tarkasti. Se sopisi täydellisesti myös lähiön kaljakuppilassa istuvan, ulkomaalaisia karsastavan ja perussuomalaisia äänestävän nuoren miehen kuvaksi." Tällä kommentilla KesKustan puoluesihteeri Laaninen luokittelee puoli miljoona suomalaista kaljakuppiloitten istujoiksi!

   Tämän Laaninen mielusti ohittaa, sillä nykymittapuun mukaan Alkio oli rasiti ja kenties fasistikin!

   Aulis Alasen kirjoittamassa Santeri Alkion elämänkerrassa kerrotaan millainen "Suur-Suomi -mies Alkio tuolloin oli. Hän halusi "kaikki Väinölän lapset" yhteen riippumatta missä raja kulki! Nimenomaan Itä-Karjalan vapauttamista ja Suomeen liittämistä hän itsenäisyytemme alusta lähtien piti Suomelle elinkysymyksenä. >> Suomi ei ole kokonainen ennenkuin tämä osa heimoamme kuuluu kanssamme saman rajan sisään>>, hän sanoi. Tässä Alkio oli aivan samalla linjalla kuin Mannerheim miekavalassaan." (Sivu 554-555 luvun Alkio ja Interventio alusta muutama lause.)

   Minusta on erikoista Alasen kirjan Alkusanat - osassa oleva Alasen maininta runsaista lähteistä ja maininta Alkion frangmentaarisista päiväkirjoista, erityisesti niiden 1917-22 käsittävää osaa kehuen. Hän mainitsee erikseen valtionarkistossa olevat mikrofilmit kyseisiltä vuosilta, mutta ei mielestäni kerro muuten käyttäneensä koko päiväkirja-aineistoa. Oliko sittenkin niin, ettei Alasellekaan annettu alkuperäisiä päiväkirjoja käytettäväksi Alkion päiväkirjojen tekoa varten?

   Alanen Aulis J. Santeri Alkio
   WSOY, 1976, 748 s.,1. painos

   Martti Ahdin kirjassa, Ryssänvihassa, kerrotaan Santeri Alkiosta sellaisia asioita mitä hänestä ei yleisesti tiedetä. Alkion sai Kaila kiihotettua hyvin ankaraksi ryssänupseerien vihaajaksi, oikein nro 1, ja Alkio saikin paljon "aikaan" sillä saralla. Aika radikaali tuntuu olleen 1918 tapahtumien aikaan. Elmo E. Kailasta Kekkonen käytti nimeä "oikea Kaila".

   Martti Ahti: Ryssänvihassa Elmo Kaila. Aktivistin, asevoimien harmaan eminenssin ja Akateemisen Karjala-Seuran johtajan elämäkerta 1988-1935. WSOY, Porvoo 1999. 554 s.

   Tässä oman aikansa KePulaisuuttaa äärimilleen vietynä: Santeri Alkion kannatti Pietarin hävitystä maan tasalle! Santeri Alkion, kepulaisuuden pyhän isän, mielestä tuo "aasialaisen kupan ja venäläisen mädätyksen haiseva pesä" oli hävitettävä maan tasalle!

   Martti Ahti: Salaliiton ääriviivat, sivu 131. Lähteenä tuossa Ahdin väitöskirjassa näyttää olevan Alkion päiväkirja 10.3.1919!

   Santeri Alkio oli myymässä suomalaisia punavankeja orjiksi Saksaan kalikaivoksille 1918

   http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2010/08/30/vanrikki-nappulan-historiankurssi/

   "Kun maassa oli lähes 100 000 punavankia, se oli valtava huolto-ongelma. Kokoomus ja maalaisliitto keksivät sellaisenkin hankkeen, että myydään vankeja orjiksi Saksaan kalikaivoksille. Erityisen innokas orjakauppias oli maalaisliiton johtaja Santeri Alkio." Sota on perunakysymys. Tämän esittäjä oli saksalainen kenraali Ludendorf 1. MS:n aikana. Saksahan romahti lähinnä oman huoltotilanteen aiheuttamiin levottomuuksiinsa.

   KePulaisuuden pyhän isän kultaiset sanat oli kauan kadoksissa. Sitten luimme lehdestä kuinka tällaisen uutisen:

   "Antiikkikauppias myi matkalaukullisen tarkkoja muistiinpanoja Esko Aholle
   Santeri Alkion keväällä löytyneet päiväkirjat toimitetaan kirjaksi"

   Toimitettiin myös:

   Hokkanen, Kari (toim.): Santeri Alkion päiväkirjat.

   Osa 1. Profeetta 1914–1918.
   Osa 2. Valtiomies 1918–1922.
   Osa 3. Patriarkka 1921–1930.
   Edita Publishing Oy, 2012


   https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Santeri_Alkio


   Täältä voitkin muistaa köyhän asiaa...

   Maanant. 10. Maalisk.

   http://santerialkio.fi/maanant-10-maalisk/

   Martti Pihkala kävi luonamme. Oli hauska kuulla hänen juttujaan ja strategisia suunnitelmiaan. Minä luulen, että hänellä on siinä oikein, että Pietari, aasialaisen kupan ja -venäläisen mädätyksen haiseva pesä on hävitettävä maan tasalle. Minä olin ajatellut vain sen valtiollisen merkityksen hävittämistä. Mutta kyllä se niin on, että vain siten se tehdään vaarattomaksi. Muuten kävivät ajatuksemme heimokansojemme yhdistämisestä yhteen.
   Hänkin lähenee jo maalaisliittoa! Ja niin vahvasti, kun hän on taistellut meitä vastaan.
   Lupasi ainoastaan meille Kalmin raportit. Tyytymätön Uuteen Suomen.

   • Anonyymi

    Laaninen on aina ollut ylimielinen ns vesipää ja aika pitkällä Väyrysen kaltainen. Kaikki muut on aina väärässä ja kumpikaan ei kykene yhteistyöhön kenenkään kanssa, siksi heillä ei kovin hyvin mene. Väyrysen viimeinen ystävä venäjä vielä uppoamassa taloudellisesti ja hajoaa vielä osiin.
    Se se söisi Väyrystä, Väyrysen väitöskirjan mukaan Neuvostoliitto oli ikuinen ja jos nyt vielä venäjä jakaantuu pienempiin osiin, niin Väyrynen repii pelihousunsa ja pissii väitöskirjansa päälle!


  • Anonyymi

   Saarikko on epäonnistunut totaalisesti, ennenkaikkea uhkailut hallituksesta lähtemisestä ja jokainen tietää jo etukäteen ettei niin tule tapahtumaan kuitenkaan.Tämän laatuinen pelleily on vienyt Kepulta kaiken uskottavuuden.

   • Anonyymi

    Juurikin näin, nyt vaan pop-cornit ja iso kola esille ja lay back! Seuraamaan kepun "kesäteatterin komediaa"! Myös VKK neiti Anu Turtiainen on syöksykierteestä, niillä olisi paha rasti, jos eduskuntapaikat puolittuisi;-))))) Tosin Anu Turtiainen on sen verran nauttinut mömmöjä ja steroideja, että voisi se ehkä ameeban lailla jakautua.


   • Anonyymi

    Niinpä.. Pari päivää ennen ryssän hyökkäystä Ukrainaan, kirjoitit Kouvolan Sanomissa "sotilasasiantuntijana", että mitään hyökkäystä ei ole tulossa, jokainen sotilas näkee, että venäläiset on varikkomuodostelmassa ja sijoitettuna väärin, mitään hyökäystä ei ole siis tulossa... Sinun ennustus muistutti vahvasti Väyrysen väitöskirjaa, Neuvostoliitto on ikuinen... Bwhaaaahaaaaa;-))))


   • Anonyymi

    Niin, tuohon ei oikein voi vastata;-))))))))) Todella noloa aisa, mutta kaikki ymmärtää sinun soittokunnan taustalla ei suuria ajatella;-)))))))


   • Anonyymi

    Kerro vielä, että ei ne ollut hyökkäämässä, sokea reettakin näki, että ne oli varikkomuodostelmassa;-))))) Bwahaahaaaaaahaaa nostakaa minut pystyyn;-)))))


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niinpä.. Pari päivää ennen ryssän hyökkäystä Ukrainaan, kirjoitit Kouvolan Sanomissa "sotilasasiantuntijana", että mitään hyökkäystä ei ole tulossa, jokainen sotilas näkee, että venäläiset on varikkomuodostelmassa ja sijoitettuna väärin, mitään hyökäystä ei ole siis tulossa... Sinun ennustus muistutti vahvasti Väyrysen väitöskirjaa, Neuvostoliitto on ikuinen... Bwhaaaahaaaaa;-))))

    Onko joku pölvästi tosiaan kirjoittanut tuollaista soopaa lehdissä ja esiintynyt vielä sotilasasiantuntijana. Kyllä armeijassa olla varmasti häpeissään, jos ovat tuollaisen kirjoituksen lukeneet, kun sen kirjoittaja ilmoittaa olevansa sotilasasiantuntija. Varikkomuodostelmassa tuon kirjoittajan järki taitaa olla kaiken aikaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onko joku pölvästi tosiaan kirjoittanut tuollaista soopaa lehdissä ja esiintynyt vielä sotilasasiantuntijana. Kyllä armeijassa olla varmasti häpeissään, jos ovat tuollaisen kirjoituksen lukeneet, kun sen kirjoittaja ilmoittaa olevansa sotilasasiantuntija. Varikkomuodostelmassa tuon kirjoittajan järki taitaa olla kaiken aikaa.

    Kyllä sille naurettiin Kouvola Sanomissa kovin taajaan ja makeasti. Kyllä se siellä ilmoitti olevansa sotilasasiantuntija;-)) Unohti vaan kertoa, että palveluksen suoritti Pelastus Armeijan soittokunnassa..


  • Anonyymi

   Missä kepu, siellä ongelma. Kepun kosketus on kuin ANTIMIDAKSEN hipaisu ja jäljelle jää vain kuonakasat. Tarujen Midas pystyi muuttamaan kosketuksellaan kaiken kullaksi.

   Suomen taloushistorian suurin verilöyly: Fortum & Uniper

   https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/artoluukkanen/suomen-taloushistorian-suurin-veriloyly-edessa-fortum-uniper/

   Saapa nähdä millaisia bonuksia Fortumin johtajille maksetaan... nyt Uniper tekee tappiota liki 50 miljoonaa euroa vuorokaudessa.

   Fortumin ja Uniperin sijoitukset Venäjällä mennee pian 1 ruplalla "kaupaksi" ja Fortum "omistaa" 75% Uniperista...

   Missä kepu, siellä ongelma.

   Pekkarinen tuhosi liki kaiken mihin sekaantui. Esim. Kemira, Partek, tuulivoimatukiaiset jne.

   Nyt Lintilä jatkaa kepu-perinnettä Suomen tuhoksi!   Kansijuttumme paljastaa, miten valtio ohjasi Fortumia Uniper-kauppaan. Pääministeriksi oli ennen kauppoja noussut yritysmaailmassa menestynyt Juha Sipilä (kesk). Hän lanseerasi valtionyhtiöihin sloganin ”taseet töihin”. Pekka Lundmark joutui vaikean tehtävän eteen, kun Fortumin kassa pullisteli sähköverkkojen myynnistä. Sen ostokohde löytyi Saksasta. Suomalaisyhtiö menetti katastrofissa lopulta kuusi miljardia.   https://www.talouselama.fi/lehti   https://www.talouselama.fi/uutiset/paaministerin-vaatimus-kuusi-miljardia-kassassa-ja-paine-nopeaan-kauppaan-talouselama-paljastaa-miten-suomen-valtiojohto-vaikutti-uniperin-ostamiseen/c1697719-fbc0-4073-9fa0-a4a515c786cc


   Jo aikoinaan Mäntsälän kapina, joka oli Maalaisliiton suurin voimainponnistus, ryypättiin penkin alle...

   • Anonyymi

    Lundmark itse käytti taseet töihin ennen Sipilää. Löytyy Fortumin vanhasta tiedotteesta. En sanoisi vanhan miehen jymäyttämistä ja sisäpiiritiedon väärinkäyttöä mtnestykseksi.


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    KIITOS hyvästä linkistä!


   • Anonyymi

    Kannatta lukea jokaisen faktatietoja kaipaavan.


  • Anonyymi

   Olen ollut siinä uskossa, että kepulla ei ole mitään roolia politiikassa, mutta olen ollut väärässä olihan sillä joku pieni juttu etujärjestönä sekin kutistunee pian jos ilmenee Naton vastustajia lisää.

  • Anonyymi

   Kepu mokasi Fortumin ja metsät, että kehtasi

   Saamelaisille ei pidä antaa mitään etuoikeuksi

   Joidenkin pönttödemarien vaatimuksia pakkoruotsittajaprkeleiden

   Suomalaisten nuorten ( esim. saamelaisten)
   kielitaitoon EI KUULU pakkoruotsi saame venäjä ( eikä edes mastalousmaan espanja, se puede aprenderlo eso mas tarde como una persona mayor vanhempana voi sitten )

   • Anonyymi

    Ra sistiset apatheidRkp demarit haluavat kyykyttää saamelaiset kielimuurin taakse opettamalla suomea saamea pakkoruotsia

    Näillä tullaan herrojen palvelijoiksi eikä päästä yliopistoon

    Eli suomalaisen nuorten kielitarve on suomi englanti kaikille ja sen päälle tason mukaan saksa ja/ tai ranska

    Näillä saa kaiken originaaliopetusmateriaalin


  • Anonyymi

   Vain tyhmä kirjoittaa näinn

   ""Tämän Laaninen mielusti ohittaa, sillä nykymittapuun mukaan Alkio oli rasiti ja kenties fasistikin!""

   Lienee demari

   Platon hyväksyi orjuuden ja Snellman ei antanut penniäkään köyhille vaan antoi kuolla nälkään
   Jos siis vanhoja siirtetään nykypäivään


   Tyhmää demarimäkätystä

   Laaninen on ilmiselvästi vasemmistokepua

   1920- luvulla Ruotsin demarit perustivat VALTIOLLISEN rodunpuhdistuslsitoksem Uppsalaan, ja sem tarkoitus oli suomalaisten ja saamelasten poistaminen Ruotsista

   Demarit veivät rotuopin Berliiniin, laitosta johti dosemtti joka kirjoitti oppikirjoja suomalsisten tuhoamiseksi

   • Anonyymi

    Täältä voitkin muistaa köyhän asiaa...

    Maanant. 10. Maalisk.

    http://santerialkio.fi/maanant-10-maalisk/

    Martti Pihkala kävi luonamme. Oli hauska kuulla hänen juttujaan ja strategisia suunnitelmiaan. Minä luulen, että hänellä on siinä oikein, että Pietari, aasialaisen kupan ja -venäläisen mädätyksen haiseva pesä on hävitettävä maan tasalle. Minä olin ajatellut vain sen val-tiollisen merkityksen hävittämistä. Mutta kyllä se niin on, että vain siten se tehdään vaarattomaksi. Muuten kävivät ajatuksemme heimokansojemme yhdistämisestä yhteen.
    Hänkin lähenee jo maalaisliittoa! Ja niin vahvasti, kun hän on taistellut meitä vastaan.
    Lupasi ainoastaan meille Kalmin raportit. Tyytymätön Uuteen Suomen.


    ---

    Alkio olikin siis kiihko Fennomaani ja kaikkien fasistien esikuva?

    Alkio kannatti miljoonakaupungin hävittämistä. Hän vaati Suomea mukaan laittomiin sotaretkiin Aunukseen ja Venäjälle.

    Maalaisliittolaisuuden juuret olisivat Pietarin raunioissa JOS tuollaiset olisivat saaneet määrätä.

    Hyi saasta. Laaninen kannattaakin pohjimiltaan fasismia!


  • Anonyymi

   Kummallista kuinka kepu toimii hallituksessa, oikein yhteistyössä vihreitten kanssa, Suomen kansaa vastaan. Nämä Sipilän kaltaiset myyrät nakertaa kaikissa käänteissä Suomea huonompaan suuntaan.

   Sipilä kikytti Suomen pienipalkkaiset naiset, vei lomarahat ja paljon muuta. Lisäksi hän suorastaan kutsui leegioittain pakoloisia 2015 lupailemalla oman talonsakin. Kukaan ei silloin puhunut mistään kristityistä perheistä vainon alla. Hän yllytti kansaa pakoloistalkoisiin puhuen sotapakolaisista, vaikka kyseessä oli sotilaskarkurit. Valhetta valheen perään. Missä kepu, siellä rötös. Wikipedian lista tuomion saaneista kansanedustajista on synkkää luettavaa!
   Nyt keskustalla on puolustusministerillä ehdollinen tuomio Nuorisosäätiöstä ja ex. valtiovarainministeri, nykyinen eduskunnan puhemies, Vanhasella perustuslakivaliokunnan kantana lainrikkomus, tosin vailla syytettä samasta vaalirahakohusta. Lisänä vielä tietysti Nuorisosäätiön pitkäaikainen johto! Nuorisosäätiö on oikea keskustalainen rötöspesäke. Politiikka on mennyt pelleilyksi ja pellethän ansaitsee palautteensa. Väkivaltaa en voi hyväksyä. Kepu on takiaispuolueena hallituksessa riistämässä Suomen kansaa huolimatta vaalitappiosta!

   https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000007743217.html

   Pääkirjoitus: Juha Sipilän tapaus herätti – kuka enää lähtee politiikkaan, jos palkintona on uhkailua ja lokasanko niskaan somessa?

   Taatusti pa$kaa sataa niskaan kun tämmöinen peli jatkuu vaalikaudesta toiseen.

   KUINKA KUKAAN TÄYSIPÄINEN HALUAISI ÄÄNESTÄÄ KEPUA, puoluetta joka pettää AINA!

   Verotetaan polttoaineita älyttömästi pitkien kulkuyhteyksien maassamme, kielletään turpeen käyttö lämpövoimaloissa (Oulun kaupunki lämpiää turpeella, jota tuodaan pakkaspäivinä liki 100 rekkalastia kahteen turvevoimalaan) ja suunnitellaan kovat verot hakkeelle, jota aiotaan turpeen korvaajaksi. Hake tuotaisiin tietenkin halpatuonti- ja riistomaa Venäjältä.

   Vihreitten Haavistolle annettiin tuki uusimmassa um-virkamiesjupakkaa seuranneessa luottamusäänestyksessä, vaikka sama Haavisto on syypää Caruna-kauppoihin ja siitä seuranneeseen sähkön siirtohintojen järjettömään nousuun hintavalvonnan loputtua!

   Tulisi vaan älyttömät pakkaset ja moneksi viikoksi, niin jo alkaisi hiilikasat hupenemaan kun ei muutakaan voida tehdä!

   Mistä kepulainen Suomen vastaisuus kumpuaa? Pyhän isän kultaiset sanat "Muistakaa köyhän asiaa" otetaan helpolla vaaliteemaksi ääniä kalastettaessa, mutta olipa vaalitulos mikä hyvänsä, niin vaalien välissä köyhää lyödään oikein urakalla. Nyt on kepulla kauhun paikka kuntavaaleissa kun kannatus on tippunut takiaispuoluelukemiin.

   Miksi Kepu toimii kaiken aikaa suomalaisia vastaan? Onko tämä oikeasti puolue vai rosvokopla?

   http://web.archive.org/web/20180126160019/http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2013/10/06/puolue-vai-rosvokopla/   ---


   Kepu pettää aina, maalla, merellä ja ilmassa. Ja varsinkin suolla.

   Kepu pettää aina. Kepu pettää jopa omien kannattajiensa elinkeinojen edustajat. Kepu on puolueena oman sekoilunsa tuloksena kuihtumassa pois puoluekartalta kuten sen rikollisia pullisteleva Nuorisosäätiökin.


   Kovana pakkasaamuna on rekkaralli Oulun turvevoimaloihin kiivaimmillaan. Suurin kulutus lienee lähes 100 rekkalastia vuorokaudessa ja kaikki tulee noin 100 km säteeltä Ii, Pudasjärvi, Puolanka, Utajärvi, Haapavesi, Siikalatva -suunnilta.

   Kohta ralli hiljenee... vai miten se menee? Keväällä 2021 ei ollut Ukrainan sotaa


   Muutama viikko reilut -30 astetta pakkasta ja jopahan järki tulee mukaan. Muistuu hiili ja turvekin käypänä vaihtoehtona. City-vihreät ei ymmärrä mistä lämpö tulee. Ne luulee, että sähkö tulee pistorasiasta ja lämpö tulee kaukolämpöputkesta jne.


   Tämä kotimaisen energian "ralli" korvataan "laivarallilla" ulkomailta tuotavalla puuhakkeella? Onhan se paljon vihreämpää kun päästöt aiheutuu suuren Suomemme ulkopuolella, tuontihakkeella. Venäjältä ei tule turvetta eikä haketta, tulee kenties vain SOTA.

   Mikä on kevään 2023 vaaleissa kepun kannatus? Alle vai päälle 10% ?


   Vain Keskusta voi olla näin tyhmä:

   Se on mukana hallituksessa ajamassa alas turpeen käyttöä ja sitten kauhistelee lopputuloksen kaameutta...


   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/613d93b6-8a26-444a-ac4d-78a41b3b5b3f


   ... ja heti perään keskusta aikoo perustaa tukitoimia turpeen käytön säilyttämiseksi!


   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/853498e5-4566-4368-adae-5e82200d1e29


   Ja tietenkin vihreät toimii samassa hallituksessa kaikin keinoin turpeen niittaamiseksi lopullisesti, jopa kansalaisaddressien voimin!

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7f4f3b1b-d8fa-45c7-99a7-0844e93c4a12

   • Anonyymi

    Vihreät suomen syöpä. Kepu terminaalihoidossa vihreiden toimiessa saattohoitajina.


  • Anonyymi

   Jos kepu valitsisi naisen puheenjohtajaksi ulkonäön perusteella, niin Kulmuni ja Kalli on täysin ymmärrettävissä, mutta miten hitossa selität Saarikon, Jätämäen tai Kiviniemen? Gaussin käyrän vastakohdat tms?

   • Anonyymi

    Jospa niillä muita avuja ei niinkään korvien valissä vaan jalkovälissä.Polittisia kurtisaaneja riittää kaikissa puolueissa.Kun ei ole turhan tarkka tavarasta ura urkenee.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jospa niillä muita avuja ei niinkään korvien valissä vaan jalkovälissä.Polittisia kurtisaaneja riittää kaikissa puolueissa.Kun ei ole turhan tarkka tavarasta ura urkenee.

    Tuossa on vinha perä, vanhassa maalaisliittolainen sanonnassa Lapulta 1895 vuodelta
    sanotaan kunnon isäntä ei vakoansa valitse, vaan kyntää sen minkä saa.


  • Anonyymi

   Kepu kipuilee henkitoreissaan.

  • Anonyymi

   Keskustan trendi on edelleen oikea, eli alaspäin ja kierre vaan syvenee. Kepulaisuuden suhteen meidän on otettava mallia Ruotsista.

   • Anonyymi

    Ruotsin äärioikeistolaisten kanssa voipi tulla vielä ongelmia Ruotsin demokratiassa. EI KIITOS Suomeen.


  • Anonyymi

   Leskustan aika on ohi.

  • Anonyymi

   Moni keskustalainen pohtii jotakin muuta puoluetta tilalle, mutta moni myös päättänyt jättää äänestämättä.

  • Anonyymi

   Keskusta ei pääsisi seuraavaan hallitukseen, vaikka haluaisivat sinne. Se tie on kepun osalta suljettu, toki kepun johtokaan ei näe muutava vaihtoehtoa, kuin räksytyksen oppositiosta.

   • Anonyymi

    VKK-pelleltä taas uskomatonta kaksinaamaisuutta!


  • Anonyymi

   Kepun vajoaminen pohjamutiin on Saarikon aikaansaannoksia. Hänen ylimielinen ja ärsyttävä räksytys ei yksinkertaisesti toimi. Kepulaiset eivät hyväksy tätä ja sen vuoksi kepun kannatus menee alle 10%:iin, ts rupusakkiin.

   • Anonyymi

    Osittain samaa mieltä. Saarikko pikaisesti vaihtoon ja Kaikkonen tilalle.


  • Perjantaina tämän avaukseni jättäessäni sanoin sen lopuksi: ”Jos tälle avaukselleni tulee asiallisia vastineita, mielelläni niitä arjen tullen kommentoin, mutta tätä pidemmälle en jää täällä viikonloppuani viettämään”. Noin sanoessani tiesin, että viikonloppuna minulla tulee olemaa muuta ohjelmaa isänpäivän johdosta. Niinpä sitten kävikin sekä lauantaina että sunnuntaina jälkeläisiäni kahdessa polvessa isää ja pappaa kukkien kera muistamassa. Sunnuntaina sain vielä onnittelut kolmanteenkin polveeni kuuluvalta 8-vuotiaalta tytöltä, kun hän otti puhelimen minulle soittaneelta isältään, pojanpojaltani siis.

   Runsaasti on tullut avaukselleni myös asiallisia viestejä. Vain muutamaan niistä nyt heitin lyhyen kiitosvastauksen, kun kykyni pidempiin esityksiin on hieman hiipunut - Mielipidepankin taannoisella kohteliaalla toteamuksella tosiasian ilmaisten. Eikä minua enää kovin kiinnostakaan politiikka tai muut sellaiset asiat, joista täällä on tarkoitus keskustella. Paljon suuremman kiinnostukseni kohteena ovat läheisasiani ja tietysti myös oma tilanteeni; kun on jo tätä ikää ja terveytenikin alkaa jo olla sen mukainen. Eipä noista asioista nyt enempää. Pahoitteluni siitä, että moni täysin asiallinen viesti jää minulta kommentoimatta, kun en nyt jaksa tätä enempää.

   Mutta jos vielä tässäkin kyvyssäni pysyn ja jos jotakin kovin mielenkiintoista tapahtuu politiikassa - esim. tämän hallitusta ravistelevan kriisin johdosta - tulen siitä kyllä jotakin sanomaan. Tietenkin myös sitten, KUN Natoon liittymisemme tapahtuu, jos olen vielä sen näkemässä.

   Palaan vielä avaukseeni sitä keventääkseni: Eeva Kalli olisi siis suosikkini Keskustan seuraavaksi johtajaksi. Miksi niin? Siksi, että tällaisella vanhuksellakin naiskauneuteen tarttuu silmä, vaikkei se siihen erääseen toiseen elimeen vaikuttaisikaan siten kuin nuorempana;)). No, onhan näkemykselleni Eevasta muitakin perusteita, joita jo hieman toin esille avauksessanikin. Ei niistäkään nyt enempää, kun kepun johtajan valinnassa minun mielipiteelläni ei ole painoarvoa.

   • Anonyymi

    Rohkeninkin arvella, että hyvä ruuan, hyvien juomien ja naiskauneutta ymmärtävällä Herra Kapilla oli ketun häntä kainalossa, tosin on myönnettävä, että olet täysin oikeassa!
    Viime viikolla keskustelin entisen Porin valmiusjoukkojen komentajan kanssa ja kertoi hauskan tarinan liittyen Natoon. Oli ollut siellä useampi vuosi sitten Afganistanin operaation vuoksi käymässä kollegan (molemmat everstiluutnantteja) ja kun olivat Naton päämajassa, niin olivat todenneet, että koska Suomi ei saa mitään aikaiseksi Natoon liittymisessä, niin olisimme valmiit henkilöjäseniksi! Siihen oli suhtauduttu lämpimästi ja hienosti vastattu, että ratifionnissa voi tulla ongelmia, kun jäsenmailta kysytään, että ottaisitteko everstiluutnantit XX ja XX henkiläjäseniksi, niin ko maan parlamentissa voisi turvat pärsistä. Olivat silloin sopineet, että sinä päivänä, kun liitymme Natoon, molemmat pukee m-52 asusteet kaikilla mausteilla jo erääseen Turun ravintolaan pöytäkorkeaksi, sain kutsun siihen tilaisuuteen. Mutta mukavaa päivää Herra Kapille ja kiva, kun laitoit taas keput lämpimiksi, energiaa säästyy!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Rohkeninkin arvella, että hyvä ruuan, hyvien juomien ja naiskauneutta ymmärtävällä Herra Kapilla oli ketun häntä kainalossa, tosin on myönnettävä, että olet täysin oikeassa!
    Viime viikolla keskustelin entisen Porin valmiusjoukkojen komentajan kanssa ja kertoi hauskan tarinan liittyen Natoon. Oli ollut siellä useampi vuosi sitten Afganistanin operaation vuoksi käymässä kollegan (molemmat everstiluutnantteja) ja kun olivat Naton päämajassa, niin olivat todenneet, että koska Suomi ei saa mitään aikaiseksi Natoon liittymisessä, niin olisimme valmiit henkilöjäseniksi! Siihen oli suhtauduttu lämpimästi ja hienosti vastattu, että ratifionnissa voi tulla ongelmia, kun jäsenmailta kysytään, että ottaisitteko everstiluutnantit XX ja XX henkiläjäseniksi, niin ko maan parlamentissa voisi turvat pärsistä. Olivat silloin sopineet, että sinä päivänä, kun liitymme Natoon, molemmat pukee m-52 asusteet kaikilla mausteilla jo erääseen Turun ravintolaan pöytäkorkeaksi, sain kutsun siihen tilaisuuteen. Mutta mukavaa päivää Herra Kapille ja kiva, kun laitoit taas keput lämpimiksi, energiaa säästyy!

    Hyvä idea ollut kavereilla, henkilöjäseniksi Natoon;-))))) Väyrynen olisi varmaan hakenut henkilöjäseneksi Varsovan liittoon....


  • Anonyymi

   Keskustan tilanne on harvinaisen kimurantti, tilannetta vähän selvittäisi se, että Saarikko heittäisi Väyrysen kokonaan pihalle.

   • Anonyymi

    No ei taida tässä hetkessä Väyrynen olla se Kepun suurin päänsärky vaikka osaa kyllä "tarvittaessa" sekoittaa Kepun pakan totaalisesti. Saarikon suurempi huoli taitaa olla tulevissa eduskuntavaaleissa sekä hänen jatkomahdollisuuksillaan Kepun puheenjohtajana. Puolue on vuonna 2019 Sipilän tarjoaman hyvän alkuvauhdin siivittämänä lentämässä päin poliittista betoniseinää kevään vaalikahinoissa.


  • Anonyymi

   Leskusta on niin syvällä järjestö ja liike elämässä että kestää pitkään katkoa lonkerot jos se on ollenkaan mahdollista.
   Leskustan hyväveli lonkerot ovat kenties vieläkin pidemmät kuin korruptoituneella seosdem liikkeellä, ei sillä jos se edes hilkkusen palvelisi maan etua siinä sivussa kuten ammoin mutta nyt kun kaikki on valjastettu vain oman henkilökohtaisen hyvän eteen toiminta on pelkästään turmiollista.
   Eniten olen ollut hämilläni siitä miten Leskusta on ollut purkamassa järjestäynyttä yhteiskuntaa typerällä normipurku teemalla, herrajumala sentään kun ne normit ovat vuosikymmenien saatossa tarpeeseen luotu!
   Samalla maan itsenäisyys on heitetty romukoppaan, aivan kuin globalisaatio olisi jokin tie onneen ja autuuteen, ei se ole, se tekee maasta euroopan kaatopaikan, syrjäkulman jolla ei ole mitään arvoa.
   Leskusta on hukannut henkisen perintönsä ja on kuin lähtenyt yösuunnistukselle pimeään metsää ilman lamppua ja karttaa, luottaen digitalisaation johdatukseen.

   • Anonyymi

    Kaikissa valtioissa on mafia, meillä on leskustamafia, jolla on valtio.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaikissa valtioissa on mafia, meillä on leskustamafia, jolla on valtio.

    Saatanasta, ei voi muuta todeta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Saatanasta, ei voi muuta todeta.

    Leskustakepu on pelsepuupista, VKK verijärvestä. Siinä on kaksi fundamentaalista uskonnollista hurmioliikettä! Suomen islamistit ja niiden Isis kepulaiset ja VKKlaiset.


  • Anonyymi

   olehan Moktar Gubta vaiti

  • Anonyymi

   Töpselikärsä Kurvinen upotti kepua entisestään eilen A-studiossa.

   • Anonyymi

    Onkohan Kurvinen Väyrysen tapaan yksinkertaisesti niin tyhmä ja ylimielinen, etteivät hahmot ympäristöään ollenkaan. Näkevät kaiken hyvin suppean tunnelin läpi, Väyrynen venäjän ja Kurvinen verovarojen sosialisoinnin.


   • Anonyymi

    Herra Kapi on tyylikäs, ryhdikäs ja viimeisen päällä fiksu herrasmies. Kurvinen on kuin pystyyn nostettu sika, muistuttaa, kärsää lukuunottamatta, Anu Turtiaista.


   • Anonyymi

    Sanonpa yhden asian: Leskusta


  • Anonyymi

   Suhteellisen varmaa on se, että kukaan ei tule ottamaan tai edes kysymään kepua seuraavaan hallitukseen. Kepun pitää ensin kipuilla keskenään, että korjaavatko pahan kallistuman vihervasemmistoon vai ei. Kepulla ei tosiaan ole tällä hetkellä mitään ideaa tai ideologiaa.

   • Anonyymi

    Leskustan ideologia on pysyä vallankahvassa millä konstein tahansa. Vain ja ainoastaan raha puhuu ja sitä voi parhaiten kanavoida hallituksesta käsin omille mafiaveljilleen.
    Lepu oli myös merkittävissä asemissa suomi-venäjä seuran päättävissä elimissä, sinnekin sitä rahaa revittiin suokuokalle, kumma että asiasta olleen hippisen hiljaa.
    Ihan mikä tahansa kinkeripiiri käy kunhan rahaa tulee ja sitä pitää tulla paljon.
    Hyvin lähellä on ettei lepu ole maamme turmeltunein toimija, pitäisikin selvitellä ihan yleisen edun nimissä missä kaikkialla lepu on nokilla, voi siinä moni hämmästyä.


   • Anonyymi

    Odotetaanko oikeistossa Keskustan uutta kallistumista Kokoomuksen oikealle puolelle? Eikö Keskusta saa jäädä perinteisille sijoillekaan keskelle?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Odotetaanko oikeistossa Keskustan uutta kallistumista Kokoomuksen oikealle puolelle? Eikö Keskusta saa jäädä perinteisille sijoillekaan keskelle?

    Keskusta on tälläkin hetkellä oikealla alkuperäisestä Alkion asettamasta paikastaan.
    Jos/kun Sipilä palaa puheenjohtajaksi, niin kepu palaa kokoomuksen oikean siiven oikealle puolelle.


  • Anonyymi

   Keskusta tosiaan tarvitsee uuden johdon, mutta kyllä tämä kuvio meillä on kaikenkaikkiaan outo hallitus on koottu marginaalipuolueista joiden vaalimenestys oli heikko keskustalla jopa historiallisen surkea. Eihän tämmöinen ole mitään demokratiaa miten vihreät ja keskusta sai näin suuren vallan, siksi jotta SDP on niin heikko ja Marin uskottavuus oli täysin sisarten varassa, nyt kun huippuvirkoihin siirtyvät putoajat kipuilee on hallitustyö vaikeaa edes yhtä miljardia ei meineen hellitä etupiireille vaikka kymmeniä on tuuleteltu maailmalle. Mielestäni tämä on surkein hallitus sitten Aho/Viinanen ja perskeko lähiajoilta. Rehellisen vaalin saaminen hiukan epäilyttää, monet diilit on tehty ja hybriä oli jo ilmassa viimeksi ja kas marginaaliike Rkp palasi valtaan. Nyky ministereiden paikat on varmasti turvattu ja tulotaso luultavasti nouseva "siviilitöissä" muutamaa lukuunottamatta joilla ei käytännössä ole työkokemusta mistään. Saarikko saattaa lähteä pressakisaan ja Lintala päässee isojen järjestöjen johtoon kepussa, eiköhän muillekin sija löydy ja varmasti päätökset on poikineet munapesää jokaiselle sinne veroparatiiseihin millin muutamankin. Lähteekö Mari johtamaan Eu ta vaiko jo Natoa jää nähtäväksi, Marin kakkosen tuleminen ei liene uskottavaa, vaikka taitavasti hän taas stailattiin tyttöporukassa Viron PM kanssa toivottavasti Marin ei vie bailukiertueelle virolaista saattaa olla jotta maa ei ole ihan niin vapaamielinen kuin Suomi. Toisaalta hirveää on ajatella sitäkin jotta Orpo noususi kurjistamaan kansaa jolta jo hintojen nousu on leikannut melkoisesti, koska Orpo on lähtökohtaisestikin kurjistaja ja käy pienen miehen tapaan kaikkein vähäosaisimpien kimppuun jo luonostaan. Paha paikka naisista ei kukaan ole enää uskottava pääministeriksi ja miehiä ei ole tarjolla. Ei toimi tämä meidän demokratia liian paljon jakajia ja korruptio "mittaamaton" olisko kokonaan luovuttava osavaltioksi Eussa ja jäisi vain maakuntahallinto tänne veroprovinsiin?

   • Anonyymi

    Valtion velan lisääjät on kurjistajia ja vielä ylisukupolvisesti.


  • Anonyymi

   Eläkkeellä oleva Sulo Aittoniemi, keskustapuolueen entinen kansanedustaja, tiettävästi ainoa rehellinen keskustapuolueessa koskaan ollut, sanoi HS n:o 8 kuukausiliitteessä :

   "Ei mikään tässä maassa ole ollut sellainen rosvo kuin keskustapuolue. Ja kun nämä nykyiset poliitikot eivät edes ymmärrä hävetä, saatana..."

   Että siinäpä tuli lyhykäisyydessään koko totuus kepusta, ja asiantuntijan lausumana

   • Anonyymi

    Uusimman gallupin mukaan Keskustan kannatus on jo toista kertaa peräkkäin heikompi kuin koskaan HS:n mittaushistoriassa, 10,1 prosenttia.

    Sipilistien kannatus 10,1%, ihan oikeutetusti.
    Ja saamelaiskäräjälain lyttäämisellä senkus vielä laskee.


   • Anonyymi

    On tosiaan niin että keskustan toiminassa on piirteitä järjestäytyneen rikollisuuden kanssa, äärinmäinen röyhkeys painostus valehtelu ja kiristys välilaskutus, kaikenlainen vedätys. Tosin piirteet on vakiutuneet suomalaiseen politiikkaan myös muissa puoleissa vihreät ehken lähinnä keskustaa ja mieluusti jopa liehittelevät väkivallan kanssa näillä myös suhteet ihan tavallisiin moninaisiin järjestöihin lobbausalaan sähköalan kiristäjiin, huume/ihmiskaupan toimijoihin. Lobbarit joita on nyt hallituksella avustajina ennätysmäärät voi tosiaan olla minkä tahansa lähettämiä ja välittömästi hyödyn/tiedon saatua palaavat toimeksiantajien leipiin. Suomen ongelma on kaikkialle rakenteisiin levinnyt mädännäisyys jopa siinämäärin, ettei kokeneetkaan politikot erota enää on kansan etu kansallisen edun kadottua, 90 luvulla suomeen tuli olikarkismi ilmiö valtapiireihin Eulle valansa vannonneet politikot käsitti jotenkin olevansa oikeutettuja ajamaan suomea alas ja toimalla vastoin kansan etua. Kansalaisella on syytä huoleen Jkr Sipilän röystely pääsi täysin pidäkeettömäksi ja mikä tahansa oli syy se kelpasi valtion kassan tyhjentämiseen ,hän oli myös avustusspealisti, kuten Pm miesoletettu kehui taitojaa täyttää avustuksien hakemuksia ,hupaisaa jotta röyhkeys ja moraali loistaa poissa-olollaan, silmät kirkaina valehtelee hallinto olevansa kansan asialla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On tosiaan niin että keskustan toiminassa on piirteitä järjestäytyneen rikollisuuden kanssa, äärinmäinen röyhkeys painostus valehtelu ja kiristys välilaskutus, kaikenlainen vedätys. Tosin piirteet on vakiutuneet suomalaiseen politiikkaan myös muissa puoleissa vihreät ehken lähinnä keskustaa ja mieluusti jopa liehittelevät väkivallan kanssa näillä myös suhteet ihan tavallisiin moninaisiin järjestöihin lobbausalaan sähköalan kiristäjiin, huume/ihmiskaupan toimijoihin. Lobbarit joita on nyt hallituksella avustajina ennätysmäärät voi tosiaan olla minkä tahansa lähettämiä ja välittömästi hyödyn/tiedon saatua palaavat toimeksiantajien leipiin. Suomen ongelma on kaikkialle rakenteisiin levinnyt mädännäisyys jopa siinämäärin, ettei kokeneetkaan politikot erota enää on kansan etu kansallisen edun kadottua, 90 luvulla suomeen tuli olikarkismi ilmiö valtapiireihin Eulle valansa vannonneet politikot käsitti jotenkin olevansa oikeutettuja ajamaan suomea alas ja toimalla vastoin kansan etua. Kansalaisella on syytä huoleen Jkr Sipilän röystely pääsi täysin pidäkeettömäksi ja mikä tahansa oli syy se kelpasi valtion kassan tyhjentämiseen ,hän oli myös avustusspealisti, kuten Pm miesoletettu kehui taitojaa täyttää avustuksien hakemuksia ,hupaisaa jotta röyhkeys ja moraali loistaa poissa-olollaan, silmät kirkaina valehtelee hallinto olevansa kansan asialla.

    Juuri tuosta syystä kepu halusi kalliin ja tehottoman maakuntahimmelin, kepumafian varastaminen saa jatkua rauhassa. Tuppilaudan pimeä kauppa jatkuu ja veroja ei makseta.


  • Anonyymi

   Nyt kannattaa tehdä saamelaisdiktatuuri estämään rakenteita Lapissa
   ja etelään kannattaa raahata matuja paimentolaismaista

   näin saadaan sossut ja kela täyteen etelässä ja Lapissa porukkaa joka istuu sikiää
   käyttää viinaa enemmän pohjoisessa ja khathuumetta osamaliassa ja kivasti menee
   sinä maksat
   kai sinulla on rahat

   ja siis nää ei ole saunavihtoja kuin jonkun hyväuskoisen mielestä
   https://www.thephuketnews.com/photo/listing/2016/1474625313_1-org.jpg

   • Anonyymi

    Änkyröiden aate kannatus laskenut jo pohjamutiin.


  • Anonyymi

   Puolueen kannatus on ennätysalhaalla...
   Laskua kannatuksessa edelleen...

  • Anonyymi

   Sipilän joukot saivat puolueen hävettävään kuntoon.

   • Anonyymi

    Epäluotettavien lestadiolaisyrittäjien puolue ei houkuttele.


  • Anonyymi

   Jälleen kerran olet ollut oikeassa Herra Kapi, kepun syöksykierre syvenee ja kiihtyy!

  • Anonyymi

   Nyt kepun suunta näyttää hyvältä!

  • Anonyymi

   Keskustan tilanne alkaa olla huvittava. Vähän kuin sellainen pula-ajan VKK, ei mitään asiaa, mutta älämölö on kauhea ja molemmissa hihhulifundamentalistisia kiihkouskovaisia.

  • Anonyymi

   Meni selkäkeikkanauruksi uusimman gallupin myötä;-)))))) Ysiä pukkaa sanoi Saarikko;-)))))

  • Anonyymi

   Kepun tilanne on 10,1 ja virhemarginaali alaspäin 2!!!

  • Anonyymi

   Eversti Nikke Pärmi sanoisi, että keskusdan dillanne poddumainen!

  • Anonyymi

   Minä ilmaisen sen nyt suoraan. Tilanteemme on huono.

  • Anonyymi

   Herra Kapi, taas selvästi Herra Kapi-Luokan avauksia!!! Onnittelut Herra Kapi!

  • Anonyymi

   Vahvasti menossa Herra Kapi-Luokaan! Ei enää monta puutu.

  • Anonyymi

   Se oli siinä Herra Kapi, taas Herra Kapi-Luokan avaus, olette palstan mestari!!!

   • Anonyymi

    Herra Kapi on ylivertainen avaaja tällä Kapi palstalla. Täällä kirjoitetaan enemmän Kapista, kuin keskustasta. Eli Kapin kannatus täälläkin on suurempi, kuin kepun kannatus!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Herra Kapi on ylivertainen avaaja tällä Kapi palstalla. Täällä kirjoitetaan enemmän Kapista, kuin keskustasta. Eli Kapin kannatus täälläkin on suurempi, kuin kepun kannatus!

    Lässyn lässyn Kapi, "herra faitteri"! HO HOO, HO HOO!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Herra Kapi on ylivertainen avaaja tällä Kapi palstalla. Täällä kirjoitetaan enemmän Kapista, kuin keskustasta. Eli Kapin kannatus täälläkin on suurempi, kuin kepun kannatus!

    Kapi on kiinnostanut tällä palstalla toistakymmentä vuotta, varsinkin yksi on uhrannut koko aikansa Herra Kapille, Herra Kapi tekee syvän vaikutuksen ja Kapin menestys häikäisee.


  • Anonyymi

   Kepun syöksy naurattaa yleisesti, ei ole kohta kepulla hillotolppia ja Sote rahatkin loppu;-))))

  • Anonyymi

   Kepun tilanne on dragikoominen! Pop-cornit esille ja iso cola, ja sitten lay back ja katsomaan kepun komediateatteria.

  • Anonyymi

   Kepun tilanne on harvinaisen hauska;-))))

  • Anonyymi

   Herra pitää huolen , aina on pitänyt ja antaa mammonaa yltäkyllin, siihen luottaa leskusta.

  • Anonyymi

   Kepun tilanne on hupaisa.

  • Anonyymi

   Keskustan tilanne on olosuhteisiin nähden vielä hyvä, mutta heikkenee vauhdilla.

  • Anonyymi

   Naurattaa kepun tilanne!

  • Anonyymi

   Kateelliset kitisee kun lepulaisilla on rahaa kuin roskaa.

   • Anonyymi

    ...mutta EI kannatusta!


   • Anonyymi

    Niin, rahaahan se on tukirahakin.


   • Anonyymi

    Vonkaavat sitä eduskunnassa ja sinä maksat tuon rellestyksen. On rahaa joo niin kauan kuin veromaksajia onnistuvat lypsämään.


  • Anonyymi

   Kepussa on menossa pitkien puukkojen yö. Yle otsikoi hyvin: Keskusta, hallitus kumppani helvetistä!

   • Anonyymi

    Lepua ei nujerra kukaan, mafiaveljet hallitsee käytännössä suomea, rahantulo ei lopu ikinä ja SINÄ maksat!
    Oikeasti Juha Sipilä johtaa maata, hän päättää kuka saa menestyä ja kuka ei.


  • Anonyymi

   Ei edes Kreml pysy auttamaan kepua!

   • Mistäs Kapi sieppasit tuon? HO HOO, HO HOO!


   • Anonyymi
    HojoSOTILAS kirjoitti:

    Mistäs Kapi sieppasit tuon? HO HOO, HO HOO!

    Väyrysen blogista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Väyrysen blogista.

    – En kerää yhdessä ääniä Putinin propagandaa toistelevien venäjämielisten kanssa, lehti kertoi Kärnän perustelleen.

    Seuraavana päivänä Suomenmaa julkaisi jutun, jossa kerrottiin ”yllätyskäänteestä”: Väyrysen eduskuntavaaliehdokkuus ei ole vielä varmaa – ”Tilanne kaikkien kohdalla vielä auki”.

    Keskustan Peräpohjolan piirin puheenjohtaja Tanja Joona kertoi saaneensa Väyrysen mahdollisesta ehdokkuudesta paljon palautetta ihmisiltä. Palautetta on tullut hänen mukaansa tavanomaista enemmän ja paljon myös sellaisilta henkilöiltä, jotka eivät ole keskustan toiminnan kautta tuttuja.

    ”Joona myöntää, että palautteen perusteella Väyrysen ehdokkuus ei ole täysin ongelmatonta. Ihmiset ovat olleet huolissaan Väyrysen julkisista kommenteista Ukrainan ja Venäjän sotaan liittyen sekä siitä, että Väyrynen on Nato-jäsenyydestä eri linjoilla kuin keskusta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    – En kerää yhdessä ääniä Putinin propagandaa toistelevien venäjämielisten kanssa, lehti kertoi Kärnän perustelleen.

    Seuraavana päivänä Suomenmaa julkaisi jutun, jossa kerrottiin ”yllätyskäänteestä”: Väyrysen eduskuntavaaliehdokkuus ei ole vielä varmaa – ”Tilanne kaikkien kohdalla vielä auki”.

    Keskustan Peräpohjolan piirin puheenjohtaja Tanja Joona kertoi saaneensa Väyrysen mahdollisesta ehdokkuudesta paljon palautetta ihmisiltä. Palautetta on tullut hänen mukaansa tavanomaista enemmän ja paljon myös sellaisilta henkilöiltä, jotka eivät ole keskustan toiminnan kautta tuttuja.

    ”Joona myöntää, että palautteen perusteella Väyrysen ehdokkuus ei ole täysin ongelmatonta. Ihmiset ovat olleet huolissaan Väyrysen julkisista kommenteista Ukrainan ja Venäjän sotaan liittyen sekä siitä, että Väyrynen on Nato-jäsenyydestä eri linjoilla kuin keskusta.

    Väyrynen on aina ollut ongelma ympäristölleen.


  • Anonyymi

   Näin vuosi sitten... nyt tilanne on vieläkin pahempi kun ollaan jo sillan alla


   Keskustan sisäiset viestit paljastavat katastrofitunnelmat kuntavaalien alla: ”Olemme juuri nyt sillassa”

   Iltalehden haltuunsa saamat keskustan sisäpiirin viestit paljastavat, millaisessa kriisissä puolue valmistautuu kuntavaaleihin, kirjoittavat Lauri Nurmi ja Juha Ristamäki.

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/58dd0e8a-4488-46b8-9335-0437afad0243Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ei puolueen ydinryhmän viestiketjussa peittele, että tilanne on huono.

   – Pohjalla ollaan ja itsetunto yhä kadoksissa, Saarikko kirjoittaa.

   Iltalehden näkemässä pitkässä sähköpostikeskustelussa ovat puolueen nykyjohdon lisäksi ”puolueen strategisista ja taktisista valinnoista vuosikymmeniä vastanneet viisaat henkilöt” - näin Saarikko määrittelee ydinporukkaa ja pyytää ydinryhmäläisiltä apua.

   Keskustan ydinryhmän muodostavat ... sencored... ja puheenjohtaja Saarikko.

   Pitkässä viestiketjussa ajatuksia on vaihdettu esimerkiksi otsikolla ”Ei valoa tunnelin päässä”.

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/58dd0e8a-4488-46b8-9335-0437afad0243


   ---

   Tuolla sakilla ollaan niin pohjalla, että käykööt vaan jo mutapainia... missä "profeetan tutkija" Laaninen tai kutsuhuutaja Sipilä?

  • Anonyymi

   Kepu toimii kaikissa tilanteissa suomalaisten etujen vastaisesti ja puolue on NIIN VIERAANTUNUT KANSASTA, että vielä ihmettelee kannatuksen laskua!!!

   Aika hoitaa kiihkokeput nurmen alle ja uusia ei tule. Ei niin puusilmäisiä ihmisiä nykyaikana enää ole eikä tule.

   Häpeäisitte valehtelijoiden puoltajat. Tänään pitää sanonta "Missä kepu, siellä rötös" kirjaimellisesti paikkaansa!

   • Panisit turpakuvalisen nikkisi reilusti esiin. Kyllä täällä kaikki tietävät keneltä teksti on lähtöisin. HO HHOO, HO HOO!


   • Anonyymi
    HojoSOTILAS kirjoitti:

    Panisit turpakuvalisen nikkisi reilusti esiin. Kyllä täällä kaikki tietävät keneltä teksti on lähtöisin. HO HHOO, HO HOO!

    Mistä kepulainen Suomen vastaisuus kumpuaa? Pyhän isän kultaiset sanat "Muistakaa köyhän asiaa" otetaan helpolla vaaliteemaksi ääniä kalastettaessa, mutta olipa vaalitulos mikä hyvänsä, niin vaalien välissä köyhää lyödään oikein urakalla. Nyt on kepulla kauhun paikka kuntavaaleissa kun kannatus on tippunut takiaispuoluelukemiin.

    Miksi Kepu toimii kaiken aikaa suomalaisia vastaan? Onko tämä oikeasti puolue vai rosvokopla?

    http://web.archive.org/web/20180126160019/http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2013/10/06/puolue-vai-rosvokopla/

    Sanon vielä yhden sanan: LESKUSTA


   • Anonyymi

    Vai ei uusia tule?

    Kuinka se neliapilakerho jaksaa? Eikö se "neljän hoon kerho" ole perinteinen kepuhautomo?

    4H toimi vilkkaasti, ainakin ennen, etenkin maaseudulla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mistä kepulainen Suomen vastaisuus kumpuaa? Pyhän isän kultaiset sanat "Muistakaa köyhän asiaa" otetaan helpolla vaaliteemaksi ääniä kalastettaessa, mutta olipa vaalitulos mikä hyvänsä, niin vaalien välissä köyhää lyödään oikein urakalla. Nyt on kepulla kauhun paikka kuntavaaleissa kun kannatus on tippunut takiaispuoluelukemiin.

    Miksi Kepu toimii kaiken aikaa suomalaisia vastaan? Onko tämä oikeasti puolue vai rosvokopla?

    http://web.archive.org/web/20180126160019/http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2013/10/06/puolue-vai-rosvokopla/

    Sanon vielä yhden sanan: LESKUSTA

    Helpottiko Kapi? HO HOO, HO HOO!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vai ei uusia tule?

    Kuinka se neliapilakerho jaksaa? Eikö se "neljän hoon kerho" ole perinteinen kepuhautomo?

    4H toimi vilkkaasti, ainakin ennen, etenkin maaseudulla.

    4H on valtakunnallisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton 🤣 järjestö, joka auttaa lapsia ja nuoria löytämään itselleen  LESKUSTAN.

    https://4h.fi/


   • Anonyymi

  • Anonyymi

   maajussit olkaa lujana ettäkä anna viedä metsiä .
   kepupuolueelle tehtävä loppu ja äänestää ps.

  • Anonyymi

   Kuka huutaa Leskustaa?

  • Anonyymi

   Kepun tilanne on gerbiilistä ja kepulle nauraa kaikki!!!

  • Anonyymi

   Juha Sipilä nostaa taas leskustan, mafiaveljet sopivat asiat ja kaikki on taas hyvin.

  • Anonyymi

   Kepuloisten tilanne on hupaisa ja me kaikki nauretaan kepuille!!! Myös meillä Persuissa nauretaan niille!!!

   • Anonyymi

    Juha sanoo aina viimeisen sanan ja nauraa matkalla pankkiin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Juha sanoo aina viimeisen sanan ja nauraa matkalla pankkiin.

    Sanooko se profeetan sanoin, että ei saa unohtaa köynän asiaa... ja naurahtaa päälle sijoituskuoriaan availlen.


  • Anonyymi

   Kepun tilanne on hupaisa, kepulle on käymässä juuri sinun ja MPP ennusteiden mukaisesti ja se on Suomelle hieno asia. Väyrystäkin kyrsii.

  • Anonyymi

   Usein kysytään mikä pitää hallitusta koossa, tiedotusvälineet ovat haluttomia kertomaan todennäköisintä syytä: AUDIN takapenkki

  • Anonyymi

   Kuinka monta kertaa toimittaja kysyikään ihan suoraan Saarikolta, 30.11.2022 A-studiossa, pettikö kepu hallituskumppanit.


   No ainakin 3-4 kertaa ja ihan suora kysymys oli: pettikö keskusta?

   Saarikko kiemurteli yhtä monta kertaa vältellen vastaamasta. Sanoi vain pitäneensä kepuleiden "periaatteista" kiinni...

  • Anonyymi

   Paavo Väyrynen peruu puheensa – pyrkii sittenkin eduskuntaan

   1.12.2022


   https://www.is.fi/politiikka/art-2000009238246.html


   Viikonlopun kokemusten vuoksi olen päättänyt olla sittenkin ehdolla eduskuntavaaleissa. Peruutan siis 19.10. ilmoittamani peruutuksen. Ehdokassuostumukseni on voimassa.   ---


   Väyrynen teki täyskäännöksen, sittenkin ehdolle vaaleihin – ”Keskustassa ei piitata vähääkään siitä, kuinka puolueen käy”

   Vasta lokakuussa Väyrynen ilmoitti, ettei lähde eduskuntavaaleihin.

   1.12.2022

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/dc884145-41f1-4575-b571-9720a1d31e37   Haluan olla mukana eduskuntavaaleissa palauttamassa äänestäjien luottamusta Keskustaan. Rohkaisen mukaan vaalityöhön myös muita puolueen ja Suomen tulevaisuudesta huolta kantavia, Väyrynen perustelee nyt blogikirjoituksessaan.


   https://www.paavovayrynen.fi/2022/12/01/jatkan-puoluehallituksessa-olen-ehdolla-eduskuntaan/

  Ketjusta on poistettu 23 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikäs muutos Marttiinalla nyt tuli

   On niin salaperäknen päivitys et enteileekö muuttoa johkin?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   241
   1837
  2. Martina naimisiin.

   Etsimässä täydellistä hääpukua Roomassa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   190
   1347
  3. Ymmärrän jos tää oli nyt tässä

   Mä mokasin ja toivon sulle pelkkää hyvää.
   Ikävä
   91
   1336
  4. Hyvää iltaa miehelle

   Mukavalle. Jäi eilen kesken tuo keskustelu.:)
   Ikävä
   167
   1050
  5. Lapulais poika.

   Onko tämä Lapualais poika jäänyt naisiin, kun hyvin pidellään ei malta lähtiä kotia. Tavataan sanoa. Mitä sitä äiteelle soittelemaan, kun naiset pite
   Lapua
   18
   903
  6. Perheen äidin kohtalo surettaa Iisalmessa

   Kolmekymppinen mies käynnisti auton keskellä yötä kotonaan Iisalmessa keskiviikkona 16. marraskuuta. Kyydissä oli samaan ikäluokkaan kuuluva nainen. M
   Iisalmi
   26
   805
  7. En voi edes kirjoittaa siitä.

   Se olis liian lapsellista. Kun on yhteys tosielämän puolella ja selvät sävelet. Älykäs se on, todennäköisesti älykkäämpi kuin kukaan, ketä olen tavann
   Ikävä
   52
   737
  8. Haluaisin kertoa sulle

   Kuinka paljon susta tykkään. Oisko se paha tilanne?
   Tunteet
   48
   682
  9. Sofia ei tee enää lomareissuja

   Jostain syystä häntä ei enää kiinnosta Dubain ja Espanjan lomat eikä edes Leville vaivaudu. Mitä lie tapahtunut?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   657
  Aihe