Olkiluoto 3 sabotasi?

Anonyymi-ap

Niin typerältä kun se kuulostakin niin uskon että Olkiluoto 3 kiertovesi pumppu vauhriot ovat sabotasia eli joku on lisännyt sihen kiertovesin esim metallin palasia.

On tahoja jotka toivovat että me joudutan ensi talvena kiertävin sähkökatkoksin ja jotka toivovat että me ei saada Olikluoto 3 toimiman jotka voivat maksa isosti työntekijälle että hän lisä esim metallin palasia kirtoveten.

Noidden kirtovesi pumppujen juoksupyörien vauhriot ovat hankala selvittä varsinkin kun on kyse sabotasista ja Olikiluoto 3 koekäyttö ei jatkuu ennen kun on selvitetty mistä ne vauriot johtuvat.

Eli vielä tule menemään monta kuukautta ennen kun on selvitetty mistä ne juoksupyörien vauriot johtuvat varsinkin kun ei sabotasin mahdolisutta on huomioittu.

37

589

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onkohan poliisitutkinta jo käynnissä? Se selittäisi mediahiljaisuuden.

    • Anonyymi

      nato setät on laittaneet pumput epäkuntoon, ja räjäyttivät kaasuputketkin !!
      Näin cia, gb. us. saa pidettyä suomen ja saksan pelossa ja kuuliaisina !!

    • Anonyymi

      Näiden juoksupyörien valmistusvaiheessa on Putinin myyrä laittanut jotakin materiaalia heikentävää ainetta näiden juoksupyörien valuseoksiin?

    • Anonyymi

      Eli ensin ne metallin palaset tuhosi turbinit ja nyt ne samat metallin palaset on tuhonnut syöttövesi pumpput nillä on varman joku työntekijä mitä jatkuvasti on sabotoinut että se hankke myöhästy vuodesta 2009 vuoten 2022.

    • Anonyymi

      Ammatti nettitrollit pilkkavat aloitelija kun ne ei halua että kukan usko aloittelija.

      Varman tässä juttussa on paljonkin mitä on totta kun ammatti nettitrollit niin kovasti tässä pilkka aloitelija.

      Niinhän se aina tapa olla.

      • Anonyymi

        Apukoulu jäi kesken?


    • Anonyymi

      Ja vielä enemään ne amattinetti trollit pilkka?

      Miksi minulla on jatkuvasti väärin kirjoitus ohjelma pällä?

      Senkö takia että puhun totta?

      Ne tahot haluavat nosta sähkö hinta ja ne halua että me ei sada OL3 toimimaan sen takia ne voivat maksa isosti sittä että joku työntekijä esim lisä jotain sihen kiertoveten esim metallin palasia.

      Joku vihjasi että OL3 rakennus työntekijät ovat ulkomalaisia ja että nillä on 2€ tuntipalkka.

      Kiusaus tehdä maksua vastan pieni palvellus on varman suuri just tuolla tuntipalkalla?

      Varsinkin jos on ulkomalainen ja muutta Suomesta itse pois ennen kun ne kiertävät sähkökatkokset alkavat?

      Sillä tavalla saa muukavan pesämunan muukan kun lähte Suomesta?

      Joku lehti kirjoitti että pumppuvika tuli pahimpan mahdollisen hetken niin kaipa se hyvä ajoitus vitta sabotasin?

      Ja vielä se että vian selvitys ja korjaus kestä odotettua kauemmin?

      Ja että tekijä on valinnut aihutta sellainen vika mitä kestä mahdolisimman kauan selvittä ja korjata?

    • Anonyymi

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/da8df1b0-2388-427c-abb1-b27158231e6f

      Mikä Olkiluoto 3:n ongelmien selvityksessä kestää?

      Yhtiöllä niukka tiedotuslinja

      Olkiluoto 3:n käyttöönoton aloittaminen vaikuttaa siirtyvän eteenpäin.
      Yhtiöltä ei pystytä kertomaan mitään tietoa aikatauluun liittyen ennen selvitystöiden valmistumista.

      Olkiluoto 3:sta on povattu Suomen sähköntuotannon merkittäväksi pelastajaksi osana energiakriisiä ja tarjoavan tulevalle talvikaudelle helpotusta sähkönriittävyyden osalta.

      Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoi vastikään BBC:n haastattelussa, että Suomen tilanne on energian osalta paljon parempi, kuin Keski-Euroopassa. Niinistö vakuutteli haastattelussa, ettei sähkökatkoksia ole varmaankaan odotettavissa, sillä maassa pyörii uusi Olkiluoto 3.

      Nyt vaikuttaa siltä, ettei Olkiluoto 3:n toiminta olekaan käynnistymässä toivotusti.

      Selvitystyö kesken

      Olkiluoto 3:n turbiinilaitoksen syöttövesipumppujen sisäosissa havaittiin lokakuussa vaurioita, eikä niitä pystytty korjaamaan. Selvitystyö on edelleen kesken eikä koekäyttöohjelman jatkumisen ajankohta ole vielä tiedossa.

      Edes koekäyttöä ei olla saatu suoritettua loppuun, joten talvikuukaudet tuntuvat olevan jo aika lähellä. Yhtiön sivuilla kerrotaan, että parhaillaan on käynnissä useita eri selvityksiä, analyysejä sekä tutkimuksia.

      Yhtiön tietojen mukaan Olkiluoto 3:n kaikista neljästä syöttövesipumppujen juoksupyörästä löytyi säröjä. Yhtiöstä vakuutetaan, että laitoksen syöttövesipumput toimittanut yritys on kokenut pumpputoimittaja, jolla on pitkä historia alalta.

      Teollisuuden Voima -konsernin viestintäpäällikkö Johanna Aho kertoo Twitter-tilillään selvitystöiden etenemisestä ja siitä, että mikäli tuloksia saadaan, kertoo yhtiö niistä heti.

      Mikäli tviitti ei näy, katso se täältä.

    • Anonyymi

      Nyt on käynyt niin kuin hölmöläisillä. Pumppujen osat ovat niin kookkaita etteivät mahdu mistään aukoista ulos. Suunnittelussa ei ole huomioitu näin suurien osien vaihtoa. Nyt ei auta muu kuin seinien purku

      • Anonyymi

        Näin kävi yhdessä ammattikoulussa kun tekivät oppilastyönä veneen. Raksapuolen kaverit purkivat ja kokosivat harjoitustyönä ovet karmeineen plus osan seinää että paatti saatiin hallista pihalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin kävi yhdessä ammattikoulussa kun tekivät oppilastyönä veneen. Raksapuolen kaverit purkivat ja kokosivat harjoitustyönä ovet karmeineen plus osan seinää että paatti saatiin hallista pihalle.

        Oulun yliopistolla sama asia. Jotakin tarkoitusta varten piti saada suuri kivinen pöytä jonnekin opetustilaan. Ei muuta, kuin riittävän suuri reikä ulkoseinään ja kivipöytä sisään. Sitten seinän paikkaus alkuperäiseen kuntoon.
        Kun kivipöytää ei vähän ajan kuluttua enää tarvittukaan, niin taas seinään reikä ja pöytä ulos. Ja taas paikkaus.

        Joku yliopiston eliittiin kuuluva halusi yliopiston siirrettäväksi Raksilaan keskelle Oulua. Olisi vaatinut käytännössä koko Raksilan purkamisen ja uudelleenrakentamisen. Samaan aikaan on keskustassa meren rannalla Kuusiluodossa ainakin yksi yliopiston rakennus, iso kerrostalo, ollut ties miten kauan tyhjillään ja on yhä. Joku eli veronmaksajat senkin kerrostalon lämmityksestä ja kaikesta muustakin ylläpidosta maksaa, vaikka mitään toimintaa ei ole eikä liene ollutkaan vuosikymmeniin. Tuskin on edes ainut yliopiston tyhjänä törröttävä kerrostalo.

        Tämä kaikki tunnetaan maanlaajuisesti Oululaisena Ossaamisena.


    • Anonyymi

      Nähtäväksi jää miten olkiluoto 3 selvityy vuosikymmenien ajan käytössä. Tähän mennessä vikoja on vikojen perään ja riskit senkuin kasvaa. Pelottaa onko tulossa uusi fukusima tai tshernoboly kun on noin epäonninen ydinvoimalaitos.

    • Anonyymi

      No iliman muuta sapotaasia. Ydinvoimalan vesikiertoon on perussabotöörin hyvin helppo käydä heittelemässä erikokoisia metallikappaleita.

    • Anonyymi

      Three Mile Islandin kärähtänyt voimala kärsi kaikenlaisista vioista. Jotta se saatiin käyttöön asiakirjoja peukaloitiin. Lopulta reaktorin sydän suli.

      • Anonyymi

        Onneksi sentään TMI:n onnettomuuden syyt ja varsinkin seuraukset onnistuttiin pimittämään 99 prosenttisesti. Jotain pientä piti vain myöntää...
        Eiku...
        Kyseessä oli hirvittävä onnettomuus, joka valehtelun, salauksen ja sensuurin keinoin vääristeltiin maailmalle. Ja ne kuolleethan eivät puhu. Eloonjääneet on maksettu tai peloteltu hiljaisiksi. Tämä on normaali menettely kaikkialla. Siitä poiketen vain Tsernobylin tapahtumat on julkistettu uskottavasti ja pääasiassa ilmeisen rehellisesti.
        Tiedän, koska minulla on sisäpiiritietoa. Ja olen monta kertaa ajanut vastaavan tapahtuman simulaattorilla useitten kymmenien muitten tavoin. Ja kaikki me osaisimme hoitaa vastaavan tilanteen turvalliseen tilaan.


    • Anonyymi

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009205362.html

      LAPPEENRANNAN teknillisen yliopiston ydinvoimatekniikan professori Juhani Hyvärinen arvioi, että viimeisin vika johtuu joko valmistusvirheestä tai siitä, että juoksupyörät ovat väsyneet rikki käytössä.

      – Valmistusvirhettä epäilen. Se olisi selitys, jos vain yksi olisi rikkoutunut, mutta kun kaikki neljä ovat rikkoutuneet. En oikein jaksa uskoa, että saksalaisen pumpputehtaan käyttämien alihankkijoiden laadunvalvonta olisi niin kehnoa.

      – Veikkaan, että se kestää kuukausia. Ne eivät ole sellaisia, että muottiin kaadetaan terästä ja valmista syntyy, kun kopistellaan hiekat pois. Ei näitä K-Raudasta saa, eikä ole varastoa, josta korvaava osa voitaisiin ottaa.

      Hyvärisen mukaan ulkopuolisen on todella hankala arvioida, kuinka pitkän viivästyksen viimeisin vastoinkäyminen aiheuttaa. Se riippuu muun muassa siitä, voiko juoksupyöriä korjata.

      Varmaa kuitenkin on, ettei rikkoutuneiden tilalle saada uusia käden käänteessä, Hyvärinen sanoo. Se johtuu siitä, että juoksupyörät ovat käytännössä käsityönä tehtyjä yksittäiskappaleita. Niille on tarkat materiaalivaatimukset ja työssä useita eri vaiheita: valamista, takomista, prosessointia, koneistamista ja eri osien yhdistämistä toisiinsa.

      – Veikkaan, että se kestää kuukausia. Ne eivät ole sellaisia, että muottiin kaadetaan terästä ja valmista syntyy, kun kopistellaan hiekat pois. Ei näitä K-Raudasta saa, eikä ole varastoa, josta korvaava osa voitaisiin ottaa.

    • Anonyymi

      https://mvlehti.net/2022/11/10/ruotsin-suurimmassa-ydinvoimalassa-reaktorivika-suomi-laski-energiapulan-paikkaamisen-hajoavien-reaktoreiden-varaan/

      ”Seisotuksen aiheuttanut ongelma on nyt korjattu”, laitoksen operaattorin OKG:n tiedottaja Desiree Liljevall sanoi ja lisäsi, että reaktori käynnistetään uudelleen pian, kertomatta tarkempaa ajankohtaa. ”Tiedämme, mitä on tapahtunut, mutta emme voi kommentoida sitä”, Liljevall jatkoi.

      Onko myös Ruotsissa ydinreaktoreissa ollut sabotasia kun ne ei voi kommentoida sittä?

      Ajankohtainen ja kriittinen kysymys on, että joko vihdoin on korkea aika lähettää valtuuskunta Moskovaan, ennen kuin Suomi kylmenee ja pimenee?

      • Anonyymi

        Muutamia vuosikymmeniä sitten ainakin Loviisan ydinvoimalan käyttöhenkilökunnalle jaettiin monisteita nimeltä "Tapahtumia ulkomaalsilla ydinvoimalaitoksilla" tjsp. Kun Olkivuoto kolmasta alettiin ajaa suunnitelmiin, mm näitä monisteita ei enää jaeltu. Ja kierrossa olleet ulkomaalaiset ydinvoima-alan ammattilehdet poistuivat kierrosta. Eli kaikki informaatio todetuista kansainvälisistä ydinvoiman vaaratekijöistä poistettiin heti ja kokonaan. Sitten muka vaahdotaan vapaasta tiedonkulusta ym kauniista asioista. Totuus on kuitenkin samaa, kuin naapurissamme. Eli ei anneta faktojen pilata Eliitin levittämiä härskejä mutta kauniita valeita.


      • Anonyymi

        Kaikenlainen salailuhan on aina kuulunut ydinvoimalan ongelmiin ja kuuluu yhä. Salailu alkoi suuremmassa määrin jo silloin, kun Suomen viidettä atomivoimalaa alettiin suunitella rakennettavaksi. Sitä ennen havaitut viat ja virheet olivat hyvinkin helposti käsille saatavissa mm alan lehdistä. Sitten kaikki muuttui totaalisesti.
        Onneksi en hävittänyt kaikkia raportteja näistä.


    • Anonyymi

      Olkiluoto 3 on täynnä vanhoja osia koska ovat nyt jo 15 vanhoja....takuuajat umpeutuneet ajat sitten. Oikein insinöörien taidon näyte. Rakennettu kuin Iisakin kirkkoa.
      Nyt vielä ei ole mitään kiirettä korjata vikoja, siihen saaneet ohjeet korkeammalta taholta jotta yhtiöt ehtivät kerätä voittoja.
      LÄPINÄKYVÄÄ VAIKKA KUINKA YRITTÄVÄT PEITELLÄ JA PITÄÄ IHMISIÄ TYHMINÄ.

    • Anonyymi

      Saksalainen pumpputehdas valmistuttanut juoksupyörät alihankintana jossain halpamaassa ,joka taas käyttää halvinta Kiinalaista paskarautaa .Ja näinhän siinä sitten käy.

    • Anonyymi

      Juoksupyörät väännetty intialaisessa autotallissa euron tuntipalkalla.
      Lisää kilpailua vaan, kyllä se laatutaso siitä heikkenee.
      Tämä ranskisten kokoama laitos ei tule pelaamaan

      • Anonyymi

        Teillä kummallakin on varmaan asiasta todisteita, vai olettoko joitain kelkkansa kääntäneitä viher**skiaisia? Näitä tyhjän länkyttäjiä kun riittää aina. Kuitenkaan eivät tiedä mistä sähköä saadaan jos ensi talvi on hyvin kylmä.


    • Anonyymi

      Sähkö on Ruotsissa halvempaa – tärkein syy löytyy Suomesta https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009212845.html

      NO NYT KUN NORJAN VESIVARANNOT OVAT SAATU TÄYTEEN JOTEN SIELTÄ JA RUOTSISTA SAATAISIIN SÄHKÖÄ = SAMA HINTA JA SAMA PÖRSSI NIIN NYT SANOVAT ETTEI SUOMESSA OLE PIUHOJA RIITTÄMIIN.

      AINA UUSI SELITYS....USKOTTAVUUS HÄVINNYT JO AJAT SITTEN SUOMEN ENERGIAYHTIÖISTÄ JA KULUTTAJAVIRANOMAISTEN TOIMISTA KÄYTTÄJIÄ KOHTAAN.
      NUOLKAA PERSEET SELITYKSILLÄ.

    • Anonyymi

      ,,,mitään piuhoja tarvita. Oulun keskellä Oulujoessa on Merikosken voimalaitos. Siitä parhaillaankin jos kuinka monetta viikkoa ajetaan vettä ohijuoksutuksella eikä tehdä siitä sähköä täydellä kapasiteetilla. Ja muuta rakennettua sähkövoimaa seisoo 2000 MW, suurin Porin Tahkoluodon voimalaitos jotain 650 MW. Käyttöhenkilökuntakin potkaistu kortistoon. Aivan samoin kuin tehtiin mennä vuosituhannella Inkoon 1000 MW:n voimalaitoksella, joka sittemmin purettiin pois kosks Venäjältä saatiin halpaa sähköä. Näin ainakin Fortumin johto kehui silloin kun sieltä vielä leipäni ansaitsin.
      Taitaa nuo Olkivuodon voimalan murheetkin olla samaa perua. Tekaistuja syitä, ettei tarvitsisi tehdä sähköä vaan saataisiin muka sähköpulan nimissä nostaa sähkön hinta taivaisiin.
      Ei ole muuten päästetty julkisuuteen yhtään kuvaa niistä syvepumppujen juoksupyörien säröistä. Jokainen ajattelukykyinen arvaa syyn...

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska kavitaatio näyttäytyy.

        Siitä on varoitettu!
        https://www-pumpsandsystems-com.translate.goog/gentle-giant-neideraussen?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp

        Silloin, kun pumpun juoksupyörä toimii suunnitellusti ja toimitaan sääntöjen mukaisesti. Siipipyörän kestävyys ylittää helposti 50 000 tuntia.

        Jos ei niin.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17604360/olkiluoto-3n---pumppukavitaation--vauriot-pitaa-energian-hinnan-pilvissa

        "markkinat"

        Kysymys ei ole sabotaasista. Kysymys on koeajoissa tehdyistä virheistä.

        Hydrodynamiikkaa ei ole hallittu.

        "markkinat"


        "


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysymys ei ole sabotaasista. Kysymys on koeajoissa tehdyistä virheistä.

        Hydrodynamiikkaa ei ole hallittu.

        "markkinat"


        "

        Lämpötilahäiriöthän noita säröjä aiheuttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lämpötilahäiriöthän noita säröjä aiheuttaa.

        Ei parane lantrata pumppuja kylmällä vedellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysymys ei ole sabotaasista. Kysymys on koeajoissa tehdyistä virheistä.

        Hydrodynamiikkaa ei ole hallittu.

        "markkinat"


        "

        Kysymyksessä ei ole koeajoissa vaan jo perussuunnittelussa tehdyt virheet. Hydrodynamiikkaa ei ole hallittu. Vaan saatiinhan suunnittelu HALVALLA!


    • Anonyymi

      Siinä pumpussa vesi on 180 astetta kuumaa.

      • Anonyymi

        Niinpä. Sen takia ei pidä lantrata kylmällä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Fortumin olisi tehnyt tuon saman laitoksen vajaassa 10 vuodessa JA SÄHKÖÄ PUKKAISI JO RUTKASTI....JOS OLISIVAT SAANEET VALTUUDET. Eikä olisi tarvinnut lähteä Venäjän maalle eikä Saksaan tekemään miinus merkkisiä sijoituksia verorahoilla.

    • Anonyymi

      Tuo yksittäinen siipipyörä näytti aika pieneltä ollessaan kuormalavalla sidottuna. Luulisi, että joku konepaja osaisi Suomessakin siitä tehdä kopion tai vaikka pienen sarjan.

    • Anonyymi

      Sabotaasilla on nimi ja se on SDP. Suomessa kaikki puolueet konsensuksessa demareiden kanssa eli ei täällä edes voimalahommat onnistu.

      • Anonyymi

        Saattaa se syy olla syvemmälläkin. Eli se tunnettu ulkomaalaistaho, joka SDP:nkin sätkynukkejen naruista vetelee. Sama, joka muunkin poliittisen- ja rahaeliitin naruista. Suunnilleen kaikki sen tahon ja sen tavoitteet tietävät, mutta Suomen sananvapaus ei salli siitä liiemmin huudella.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4903
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4453
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2881
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      105
      1684
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe