Olkiluoto 3 sabotasi?

Anonyymi-ap

Niin typerältä kun se kuulostakin niin uskon että Olkiluoto 3 kiertovesi pumppu vauhriot ovat sabotasia eli joku on lisännyt sihen kiertovesin esim metallin palasia.

On tahoja jotka toivovat että me joudutan ensi talvena kiertävin sähkökatkoksin ja jotka toivovat että me ei saada Olikluoto 3 toimiman jotka voivat maksa isosti työntekijälle että hän lisä esim metallin palasia kirtoveten.

Noidden kirtovesi pumppujen juoksupyörien vauhriot ovat hankala selvittä varsinkin kun on kyse sabotasista ja Olikiluoto 3 koekäyttö ei jatkuu ennen kun on selvitetty mistä ne vauriot johtuvat.

Eli vielä tule menemään monta kuukautta ennen kun on selvitetty mistä ne juoksupyörien vauriot johtuvat varsinkin kun ei sabotasin mahdolisutta on huomioittu.

34

347

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Onkohan poliisitutkinta jo käynnissä? Se selittäisi mediahiljaisuuden.

  • Anonyymi

   nato setät on laittaneet pumput epäkuntoon, ja räjäyttivät kaasuputketkin !!
   Näin cia, gb. us. saa pidettyä suomen ja saksan pelossa ja kuuliaisina !!

  • Anonyymi

   Näiden juoksupyörien valmistusvaiheessa on Putinin myyrä laittanut jotakin materiaalia heikentävää ainetta näiden juoksupyörien valuseoksiin?

  • Anonyymi

   Eli ensin ne metallin palaset tuhosi turbinit ja nyt ne samat metallin palaset on tuhonnut syöttövesi pumpput nillä on varman joku työntekijä mitä jatkuvasti on sabotoinut että se hankke myöhästy vuodesta 2009 vuoten 2022.

  • Anonyymi

   Ammatti nettitrollit pilkkavat aloitelija kun ne ei halua että kukan usko aloittelija.

   Varman tässä juttussa on paljonkin mitä on totta kun ammatti nettitrollit niin kovasti tässä pilkka aloitelija.

   Niinhän se aina tapa olla.

   • Anonyymi

    Apukoulu jäi kesken?


  • Anonyymi

   Ja vielä enemään ne amattinetti trollit pilkka?

   Miksi minulla on jatkuvasti väärin kirjoitus ohjelma pällä?

   Senkö takia että puhun totta?

   Ne tahot haluavat nosta sähkö hinta ja ne halua että me ei sada OL3 toimimaan sen takia ne voivat maksa isosti sittä että joku työntekijä esim lisä jotain sihen kiertoveten esim metallin palasia.

   Joku vihjasi että OL3 rakennus työntekijät ovat ulkomalaisia ja että nillä on 2€ tuntipalkka.

   Kiusaus tehdä maksua vastan pieni palvellus on varman suuri just tuolla tuntipalkalla?

   Varsinkin jos on ulkomalainen ja muutta Suomesta itse pois ennen kun ne kiertävät sähkökatkokset alkavat?

   Sillä tavalla saa muukavan pesämunan muukan kun lähte Suomesta?

   Joku lehti kirjoitti että pumppuvika tuli pahimpan mahdollisen hetken niin kaipa se hyvä ajoitus vitta sabotasin?

   Ja vielä se että vian selvitys ja korjaus kestä odotettua kauemmin?

   Ja että tekijä on valinnut aihutta sellainen vika mitä kestä mahdolisimman kauan selvittä ja korjata?

  • Anonyymi

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/da8df1b0-2388-427c-abb1-b27158231e6f

   Mikä Olkiluoto 3:n ongelmien selvityksessä kestää?

   Yhtiöllä niukka tiedotuslinja

   Olkiluoto 3:n käyttöönoton aloittaminen vaikuttaa siirtyvän eteenpäin.
   Yhtiöltä ei pystytä kertomaan mitään tietoa aikatauluun liittyen ennen selvitystöiden valmistumista.

   Olkiluoto 3:sta on povattu Suomen sähköntuotannon merkittäväksi pelastajaksi osana energiakriisiä ja tarjoavan tulevalle talvikaudelle helpotusta sähkönriittävyyden osalta.

   Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoi vastikään BBC:n haastattelussa, että Suomen tilanne on energian osalta paljon parempi, kuin Keski-Euroopassa. Niinistö vakuutteli haastattelussa, ettei sähkökatkoksia ole varmaankaan odotettavissa, sillä maassa pyörii uusi Olkiluoto 3.

   Nyt vaikuttaa siltä, ettei Olkiluoto 3:n toiminta olekaan käynnistymässä toivotusti.

   Selvitystyö kesken

   Olkiluoto 3:n turbiinilaitoksen syöttövesipumppujen sisäosissa havaittiin lokakuussa vaurioita, eikä niitä pystytty korjaamaan. Selvitystyö on edelleen kesken eikä koekäyttöohjelman jatkumisen ajankohta ole vielä tiedossa.

   Edes koekäyttöä ei olla saatu suoritettua loppuun, joten talvikuukaudet tuntuvat olevan jo aika lähellä. Yhtiön sivuilla kerrotaan, että parhaillaan on käynnissä useita eri selvityksiä, analyysejä sekä tutkimuksia.

   Yhtiön tietojen mukaan Olkiluoto 3:n kaikista neljästä syöttövesipumppujen juoksupyörästä löytyi säröjä. Yhtiöstä vakuutetaan, että laitoksen syöttövesipumput toimittanut yritys on kokenut pumpputoimittaja, jolla on pitkä historia alalta.

   Teollisuuden Voima -konsernin viestintäpäällikkö Johanna Aho kertoo Twitter-tilillään selvitystöiden etenemisestä ja siitä, että mikäli tuloksia saadaan, kertoo yhtiö niistä heti.

   Mikäli tviitti ei näy, katso se täältä.

  • Anonyymi

   Nyt on käynyt niin kuin hölmöläisillä. Pumppujen osat ovat niin kookkaita etteivät mahdu mistään aukoista ulos. Suunnittelussa ei ole huomioitu näin suurien osien vaihtoa. Nyt ei auta muu kuin seinien purku

   • Anonyymi

    Näin kävi yhdessä ammattikoulussa kun tekivät oppilastyönä veneen. Raksapuolen kaverit purkivat ja kokosivat harjoitustyönä ovet karmeineen plus osan seinää että paatti saatiin hallista pihalle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näin kävi yhdessä ammattikoulussa kun tekivät oppilastyönä veneen. Raksapuolen kaverit purkivat ja kokosivat harjoitustyönä ovet karmeineen plus osan seinää että paatti saatiin hallista pihalle.

    Oulun yliopistolla sama asia. Jotakin tarkoitusta varten piti saada suuri kivinen pöytä jonnekin opetustilaan. Ei muuta, kuin riittävän suuri reikä ulkoseinään ja kivipöytä sisään. Sitten seinän paikkaus alkuperäiseen kuntoon.
    Kun kivipöytää ei vähän ajan kuluttua enää tarvittukaan, niin taas seinään reikä ja pöytä ulos. Ja taas paikkaus.

    Joku yliopiston eliittiin kuuluva halusi yliopiston siirrettäväksi Raksilaan keskelle Oulua. Olisi vaatinut käytännössä koko Raksilan purkamisen ja uudelleenrakentamisen. Samaan aikaan on keskustassa meren rannalla Kuusiluodossa ainakin yksi yliopiston rakennus, iso kerrostalo, ollut ties miten kauan tyhjillään ja on yhä. Joku eli veronmaksajat senkin kerrostalon lämmityksestä ja kaikesta muustakin ylläpidosta maksaa, vaikka mitään toimintaa ei ole eikä liene ollutkaan vuosikymmeniin. Tuskin on edes ainut yliopiston tyhjänä törröttävä kerrostalo.

    Tämä kaikki tunnetaan maanlaajuisesti Oululaisena Ossaamisena.


  • Anonyymi

   Nähtäväksi jää miten olkiluoto 3 selvityy vuosikymmenien ajan käytössä. Tähän mennessä vikoja on vikojen perään ja riskit senkuin kasvaa. Pelottaa onko tulossa uusi fukusima tai tshernoboly kun on noin epäonninen ydinvoimalaitos.

  • Anonyymi

   No iliman muuta sapotaasia. Ydinvoimalan vesikiertoon on perussabotöörin hyvin helppo käydä heittelemässä erikokoisia metallikappaleita.

  • Anonyymi

   Three Mile Islandin kärähtänyt voimala kärsi kaikenlaisista vioista. Jotta se saatiin käyttöön asiakirjoja peukaloitiin. Lopulta reaktorin sydän suli.

  • Anonyymi

   https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009205362.html

   LAPPEENRANNAN teknillisen yliopiston ydinvoimatekniikan professori Juhani Hyvärinen arvioi, että viimeisin vika johtuu joko valmistusvirheestä tai siitä, että juoksupyörät ovat väsyneet rikki käytössä.

   – Valmistusvirhettä epäilen. Se olisi selitys, jos vain yksi olisi rikkoutunut, mutta kun kaikki neljä ovat rikkoutuneet. En oikein jaksa uskoa, että saksalaisen pumpputehtaan käyttämien alihankkijoiden laadunvalvonta olisi niin kehnoa.

   – Veikkaan, että se kestää kuukausia. Ne eivät ole sellaisia, että muottiin kaadetaan terästä ja valmista syntyy, kun kopistellaan hiekat pois. Ei näitä K-Raudasta saa, eikä ole varastoa, josta korvaava osa voitaisiin ottaa.

   Hyvärisen mukaan ulkopuolisen on todella hankala arvioida, kuinka pitkän viivästyksen viimeisin vastoinkäyminen aiheuttaa. Se riippuu muun muassa siitä, voiko juoksupyöriä korjata.

   Varmaa kuitenkin on, ettei rikkoutuneiden tilalle saada uusia käden käänteessä, Hyvärinen sanoo. Se johtuu siitä, että juoksupyörät ovat käytännössä käsityönä tehtyjä yksittäiskappaleita. Niille on tarkat materiaalivaatimukset ja työssä useita eri vaiheita: valamista, takomista, prosessointia, koneistamista ja eri osien yhdistämistä toisiinsa.

   – Veikkaan, että se kestää kuukausia. Ne eivät ole sellaisia, että muottiin kaadetaan terästä ja valmista syntyy, kun kopistellaan hiekat pois. Ei näitä K-Raudasta saa, eikä ole varastoa, josta korvaava osa voitaisiin ottaa.

  • Anonyymi

   https://mvlehti.net/2022/11/10/ruotsin-suurimmassa-ydinvoimalassa-reaktorivika-suomi-laski-energiapulan-paikkaamisen-hajoavien-reaktoreiden-varaan/

   ”Seisotuksen aiheuttanut ongelma on nyt korjattu”, laitoksen operaattorin OKG:n tiedottaja Desiree Liljevall sanoi ja lisäsi, että reaktori käynnistetään uudelleen pian, kertomatta tarkempaa ajankohtaa. ”Tiedämme, mitä on tapahtunut, mutta emme voi kommentoida sitä”, Liljevall jatkoi.

   Onko myös Ruotsissa ydinreaktoreissa ollut sabotasia kun ne ei voi kommentoida sittä?

   Ajankohtainen ja kriittinen kysymys on, että joko vihdoin on korkea aika lähettää valtuuskunta Moskovaan, ennen kuin Suomi kylmenee ja pimenee?

   • Anonyymi

    Muutamia vuosikymmeniä sitten ainakin Loviisan ydinvoimalan käyttöhenkilökunnalle jaettiin monisteita nimeltä "Tapahtumia ulkomaalsilla ydinvoimalaitoksilla" tjsp. Kun Olkivuoto kolmasta alettiin ajaa suunnitelmiin, mm näitä monisteita ei enää jaeltu. Ja kierrossa olleet ulkomaalaiset ydinvoima-alan ammattilehdet poistuivat kierrosta. Eli kaikki informaatio todetuista kansainvälisistä ydinvoiman vaaratekijöistä poistettiin heti ja kokonaan. Sitten muka vaahdotaan vapaasta tiedonkulusta ym kauniista asioista. Totuus on kuitenkin samaa, kuin naapurissamme. Eli ei anneta faktojen pilata Eliitin levittämiä härskejä mutta kauniita valeita.


  • Anonyymi

   Olkiluoto 3 on täynnä vanhoja osia koska ovat nyt jo 15 vanhoja....takuuajat umpeutuneet ajat sitten. Oikein insinöörien taidon näyte. Rakennettu kuin Iisakin kirkkoa.
   Nyt vielä ei ole mitään kiirettä korjata vikoja, siihen saaneet ohjeet korkeammalta taholta jotta yhtiöt ehtivät kerätä voittoja.
   LÄPINÄKYVÄÄ VAIKKA KUINKA YRITTÄVÄT PEITELLÄ JA PITÄÄ IHMISIÄ TYHMINÄ.

  • Anonyymi

   Saksalainen pumpputehdas valmistuttanut juoksupyörät alihankintana jossain halpamaassa ,joka taas käyttää halvinta Kiinalaista paskarautaa .Ja näinhän siinä sitten käy.

  • Anonyymi

   Juoksupyörät väännetty intialaisessa autotallissa euron tuntipalkalla.
   Lisää kilpailua vaan, kyllä se laatutaso siitä heikkenee.
   Tämä ranskisten kokoama laitos ei tule pelaamaan

   • Anonyymi

    Teillä kummallakin on varmaan asiasta todisteita, vai olettoko joitain kelkkansa kääntäneitä viher**skiaisia? Näitä tyhjän länkyttäjiä kun riittää aina. Kuitenkaan eivät tiedä mistä sähköä saadaan jos ensi talvi on hyvin kylmä.


  • Anonyymi

   Sähkö on Ruotsissa halvempaa – tärkein syy löytyy Suomesta https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009212845.html

   NO NYT KUN NORJAN VESIVARANNOT OVAT SAATU TÄYTEEN JOTEN SIELTÄ JA RUOTSISTA SAATAISIIN SÄHKÖÄ = SAMA HINTA JA SAMA PÖRSSI NIIN NYT SANOVAT ETTEI SUOMESSA OLE PIUHOJA RIITTÄMIIN.

   AINA UUSI SELITYS....USKOTTAVUUS HÄVINNYT JO AJAT SITTEN SUOMEN ENERGIAYHTIÖISTÄ JA KULUTTAJAVIRANOMAISTEN TOIMISTA KÄYTTÄJIÄ KOHTAAN.
   NUOLKAA PERSEET SELITYKSILLÄ.

  • Anonyymi

   ,,,mitään piuhoja tarvita. Oulun keskellä Oulujoessa on Merikosken voimalaitos. Siitä parhaillaankin jos kuinka monetta viikkoa ajetaan vettä ohijuoksutuksella eikä tehdä siitä sähköä täydellä kapasiteetilla. Ja muuta rakennettua sähkövoimaa seisoo 2000 MW, suurin Porin Tahkoluodon voimalaitos jotain 650 MW. Käyttöhenkilökuntakin potkaistu kortistoon. Aivan samoin kuin tehtiin mennä vuosituhannella Inkoon 1000 MW:n voimalaitoksella, joka sittemmin purettiin pois kosks Venäjältä saatiin halpaa sähköä. Näin ainakin Fortumin johto kehui silloin kun sieltä vielä leipäni ansaitsin.
   Taitaa nuo Olkivuodon voimalan murheetkin olla samaa perua. Tekaistuja syitä, ettei tarvitsisi tehdä sähköä vaan saataisiin muka sähköpulan nimissä nostaa sähkön hinta taivaisiin.
   Ei ole muuten päästetty julkisuuteen yhtään kuvaa niistä syvepumppujen juoksupyörien säröistä. Jokainen ajattelukykyinen arvaa syyn...

   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Koska kavitaatio näyttäytyy.

    Siitä on varoitettu!
    https://www-pumpsandsystems-com.translate.goog/gentle-giant-neideraussen?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp

    Silloin, kun pumpun juoksupyörä toimii suunnitellusti ja toimitaan sääntöjen mukaisesti. Siipipyörän kestävyys ylittää helposti 50 000 tuntia.

    Jos ei niin.

    https://keskustelu.suomi24.fi/t/17604360/olkiluoto-3n---pumppukavitaation--vauriot-pitaa-energian-hinnan-pilvissa

    "markkinat"

    Kysymys ei ole sabotaasista. Kysymys on koeajoissa tehdyistä virheistä.

    Hydrodynamiikkaa ei ole hallittu.

    "markkinat"


    "


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kysymys ei ole sabotaasista. Kysymys on koeajoissa tehdyistä virheistä.

    Hydrodynamiikkaa ei ole hallittu.

    "markkinat"


    "

    Lämpötilahäiriöthän noita säröjä aiheuttaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lämpötilahäiriöthän noita säröjä aiheuttaa.

    Ei parane lantrata pumppuja kylmällä vedellä.


  • Anonyymi

   Siinä pumpussa vesi on 180 astetta kuumaa.

   • Anonyymi

    Niinpä. Sen takia ei pidä lantrata kylmällä.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Olkiluoto 3 seisoo niin pitkään kuin insinöörien järki seisoo. Ihmettely on suuri kuin ryssän muna totuus vain on se että osat ovat seiseet käyttämättöminä kohta 20 vuotta....ruostuneet ja hapettuneet.
   Ei siinä sen enempää jätkiä tarvita.

  • Anonyymi

   Fortumin olisi tehnyt tuon saman laitoksen vajaassa 10 vuodessa JA SÄHKÖÄ PUKKAISI JO RUTKASTI....JOS OLISIVAT SAANEET VALTUUDET. Eikä olisi tarvinnut lähteä Venäjän maalle eikä Saksaan tekemään miinus merkkisiä sijoituksia verorahoilla.

  • Anonyymi

   Tuo yksittäinen siipipyörä näytti aika pieneltä ollessaan kuormalavalla sidottuna. Luulisi, että joku konepaja osaisi Suomessakin siitä tehdä kopion tai vaikka pienen sarjan.

  • Anonyymi

   Sabotaasilla on nimi ja se on SDP. Suomessa kaikki puolueet konsensuksessa demareiden kanssa eli ei täällä edes voimalahommat onnistu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   201
   2176
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   139
   1398
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   142
   1250
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   447
   1010
  5. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   27
   784
  6. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   59
   686
  7. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   37
   658
  8. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   112
   638
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   80
   603
  10. Aatteles kulta

   jos oltais eletty keskiajalla niin ei oltais ees tavattu 🤗. Silloin oli keski-ikä 30-35v. Ihanaa kun olet ❤.
   Ikävä
   63
   548
  Aihe