Miksi Ukraina kiistää ohjuksen olleen Ukrainan ampuma?

Nyt Puola ja Nato tuntuisi olevan pääasiassa sitä mieltä, että Puolaan osunut ohjus ei ollut Venäjän ampuma, vaan Ukrainan harhaohjus.
https://yle.fi/a/74-20004995

Nyt sitten herääkin kysymys, että miksi Ukraina kiistää ampuneensa ohjuksen?

Vastaustahan ei taida tietää vielä juuri kukaan. Villejä spekulaatioita voinee keksiä rajattomasti, vaikkapa Nato-puolen tarpeella estää sodan laajeneminen Valko-Venäjälle. Tai kuviteltuun keslusteluun Kiovassa:
- Meillähän on just samanlaisia ohjuksia kuin Venäjällä. Jos ammutaan yksi Puolaan, niin Nato kurittaa Venäjää.

Tässä vaiheessa näyttää kuitenkin siltä, että Ukraina on kokemassa tappion informaatiosodassa. Sen miltei pitäisi pystyä osoittamaan, että Venäjä onnistui salakuljettamaan ohjuksensa Ukrainan puolelle ja laukaisemaan sen sitten sieltä Puolaan. Eikä siinäkään olisi oikein järkeä Venäjän kannalta.

Aiempaa samasta ohjuksesta:
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17635512/venajan-ohjukset-osuneet-nato-maahan

15

120

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Informaatiosodan kannalta mitä enemmän tästä Puolaan osuneesta ohjuksesta puhutaan, sitä vähemmän Ukrainan väestön kärsimykset ovat esillä. Niinpä voisi ajatella, että Zelenskille olisi parempia sanoa vaikka, että "Meidän pojille tuli joku virhe, anteeksi vaan ja pahoittelut päälle, mutta katsokaapa, mitä hirveyksiä Venäjä on tehnyt Hersonissa ja koko Ukrainassa".

  • Anonyymi

   Ukraina on katurikollisjengi. Katurikollisten tapoihin kuuluu aina kiistää kaikki tai syyttää yhteiskuntaa.

   • Anonyymi

    Putin on naZi.


  • Anonyymi

   Kuinkahan tämä nyt sitten oikeasti on? Räjähtikö ohjus Puolassa, vai menikö sinne vain romua?
   Jos tällainen ohjus ei osu kohteeseensa, se tuhoaa itsensä, eikä se näin enää räjähdä pudotessaan. Kuvissa kyllä näkyy räjähdyskuoppa.
   Jos ohjus on räjähtänyt Puolan maaperällä, niin mitä siitä pitää sitten päätellä? Eikö siinä tule mieleen se, että ohjuksen maaliksi on tarkoitettu juuri putoamispaikka, eikä muuta maalia ole ollutkaan?
   Tämähän tarkoittaisi ohjuksen lähettämistä tarkoituksella juuri tuohon kohteeseen.

   • Jos oli vanhanmallinen venäläisvalmisteinen ohjus, niin niissä ei kuulemma ole itsetuhotoimintaa.


  • Anonyymi

   Kyllä tuo ohjuksen osuminen Puolan rajalle osuu vähän turhankin hyvin Ukrainan "tarpeisiin" sodan etenemisen kannalta. Minusta aika törkeetä jos pitää paikkansa, vähän sama kuin Suomi olisi Venäjän kanssa sodassa ja täältä ammuttaisi Norjan rajan taakse jonnekin pikkukylään Venäläinen ohjus/pommi, että Nato saadaan älähtämään ja avuksi.

   Suomalaisten luonne on silti paljon rehellisempi, etten usko että täällä tuommoiseen keinoon sorruttaisi?

   • Onhan se vaikeampi kuvitella, että Venäjän tarpeita moinen yksittäinen ohjus Puolaan palvelisi. Ainoastaan, jos mielikuvittelee, että Venäjä olisi saanut lahjottua ukrainalaiset ohjusmiehet ampumaan, niin sitten...
    Vahinkolaukauksillahan ei ole tarkoitusta, mutta kun Ukraina ei myönnä vahinkoa tapahtuneeksi, niin sitten siinä tosiaan hiippi ajatuksiin tarkoituksellisuus. Jos ohjuksella Puolaan olisi ollut tarkoitus, niin helpostikin se olisi sodan laajentamisen tarkoitus. Sitä taas Venäjä ehkä tarvitsee vähemmän kuin Ukraina?


  • Anonyymi

   Ja vihreät ja kepu alkoivat heti jakamaan avustusta, köyhästä valtiosta??🤡🤡

  • Anonyymi

   Zelenskyi raivostui siitä että Länsi ei tällä kertaa lähtenyt mukaan Kiovan lavastukseen. Aina tähän asti Länsi on välittömästi julistanut Venäjän kaikkeen syylliseksi, vaikka Venäjän syyllisyys on todisteiden valossa vähintäänkin epätodennäköistä.
   Nyt todettiin että ehkä Kiova on syyllinen, mutta vahingossa joku pellin palanen putosi Puolaan.

  • Anonyymi

   Luonnollisesti asia pitää ensin tutkia. Ja selvittää mihin Zelesnskyin väite pohjautuu.

   Lopputulos voi yllättää.

   • Anonyymi

    Periaatteessa on ihan mahdollista, että Zelenskyi halusi lavastaa Venäjän syylliseksi saadakseen käännytettyä koko NATON:n Venäjää vastaan. Epätoivoisen miehen epätoivoinen yritys.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Periaatteessa on ihan mahdollista, että Zelenskyi halusi lavastaa Venäjän syylliseksi saadakseen käännytettyä koko NATON:n Venäjää vastaan. Epätoivoisen miehen epätoivoinen yritys.

    Siinähän on kaiketi "ohjustettu" Ukrainan kaupunki Lviv sen verta lähellä, että olisi mahdollista, että Ukrainan torjuntaohjus olisi harhautunut ja pystynyt lentämään Puolaan asti. Siinäkin tapauksessa, että Ukraina olisi tahallaan ampunut Puolaan, olisi tässä kuitenkin selitys B heti tarjolla? Miksei sitä käytetä?

    Jotenkin nyt odottaisin, että Ukraina esittäisi jotain tietoja, miten Venäjä kykeni toteuttamaan moisen iskun. Jos se toteutettiin ukrainalaisia ohjusmiehiä lahjomalla, niin se voisi olla niin noloa, ettei voi tunnustaa.


  • Anonyymi

   Rasittaa, kun meilläkin Yle yrittää muotoilla tapausta Zelenskyn käsityksen mukaisesti.

  • Anonyymi

   Siinä on muutama syy, miksi Zelenskyi ei voi myöntää Puolaan harhautuneen ohjuksen olevan heiltä.
   Jos Ukraina käyttää Neuvostoliiton aikuisia, ilman itsetuhomekanismia olevia torjuntaohjuksia, on hyvin todennäköistä, että vastaavia harhautuneita ohjuksia putoaa Ukrainan omallekin alueelle. On Ukrainan propaganda kannalta paljon edullisempaa väittää Ukrainalaisen kerrostaloon osunutta ohjusta Venäläiseksi, kuin myöntää, että vahingossa aiheutetaan omien kansalaisten kuolemia omilla torjuntaohjuksilla.
   Ja toinen syy on se, että propaganda ei haluaisi myöntää sitä, että kaikki Venäjän ohjukset ovat niin hyviä, (siis hypoteettisesti) että ne eivät harhaudu kohteestaan. Samalla saadaan Venäjän toiminta näyttämään siviilikohteisiin iskemiseltä, vaikka siihen nyt sattuikin osumaan oma ohjus.
   Älköön kukaan lukeko tätä alkuperäisen kysymyksen pohdiskelua minkäänlaisena Venäjä-trollauksena. Minun mielestä heidän pitäisi käyttää öljyrahansa huomattavasti parempiin tarkoituksiin. Vaikkapa oligarkkien rikastuttamiseen.

   • Joo, jos tämä Puolan tapaus on harhautunut ohjus, olipa vaikka venäläisten, niin kyllä siinä silloin osa Ukrainan siviilikohteistakin todennäköisesti on vahingonlaukauksia. Ei tätä mahdollisuutta mediassa ole ainakaan erityisemmin korostettu. Onhan se toki rikollista ampua haulikolla niin, että sivullisetkin haavoittuvat, mutta...
    Sitten jos tarkastellaan sitä todennäköisempää vaihtoehtoa, että Puolaan osui Ukrainan ampuma ohjus, niin ihan suoraanhan siitä seuraa, että osa Ukrainan ohjusvahingoista on torjunnan sivutuotteita. Kuinka isoa osa, niin sitä ei pysty kirjotuspöydän takaa näkemään.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen keho ei ole miehen oikeus

   Miesten seksuaalisten tarpeiden täyttäminen ei ole naisten tai yhteiskunnan velvollisuus. Seksi ei ole kenenkään oikeus. https://www.hs.fi/mielipide/a
   Sinkut
   307
   2158
  2. Pelkäsin Sinua

   Nainen, siksi pakenin eikä meistä koskaan tullut mitään 😓. Pidin liikaa sinusta, niin siksi pelkäsin. Tiedän että meistä olisi tullut jotakin hyvää j
   Ikävä
   44
   1000
  3. Naiset tulleet liiankin itsenäiseksi

   Naisten asema on Suomessa yliarvostettua ja tämän kyllä huomaa naisten käyttäytymisestä.
   Maailman menoa
   375
   892
  4. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   57
   811
  5. Erdogan haluaisi Suomen nyt Natoon

   Tuokin ukkeli on melkoinen tuuliviiri. Vielä muutama päivä oli ihan eri mieltä kuin tänään. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009358534.html "Turki
   Maailman menoa
   325
   743
  6. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   722
  7. Miksi mies et voisi vaan

   ottaa yhteyttä suoraan kun selvästi kaipaat? En pure.
   Ikävä
   51
   715
  8. Jos nainen et olisi tuollainen mörökölli

   Meistä olisi tullut vähintäänkin hyvät ystävät. Taidat suhtautua kaikkeen liian vakavasti, mietit liikaa ja rakennat itsellesi henkisen umpikujan.
   Ikävä
   42
   706
  Aihe