Wagner-johtaja syrjäyttää Putinin - sisäinen kamppailu jo käynnissä

Anonyymi-ap

Putinin ”kokkina” tunnettu oligarkki Jevgeni Prigozhin on nostanut syksyn aikana omaa profiiliaan Venäjällä. Vastaavia yksittäisen oligarkin irtiottoja ei ole nähty Venäjällä viime vuosina.

Oligarkin odotetaan tekevän jatkossa lisää toimia, jotka lisäävät hänen kannatustaan Venäjän imperialistista agendaa ajavien piirien parissa. Monet venäläiset nationalistit pitävät Neuvostoliiton hirmuhallintoa ja julmuuksia vahvuuden merkkinä verrattuna monien nykypoliitikkojen korruptioon.

Uusi hirmuhallitsija tulossa.

32

166

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eräs sotilasalan bloggaaja sanoi Wagner-palkkasoturien tuhoavan ”laillisuuden viimeiset illuusiot” nyky-Venäjällä. Hän hämmästeli, miksi maan turvallisuuspalvelu sallii oligarkin vaikutusvallan nopean kasvun.

   • Anonyymi

    Koska Venäjällä mikään julkisivu ei ole sitä miltä se näyttää.

    Esimerkiksi Putin. Jätkä oli täysi mitättömyys, jonka ura ei kehittynyt paskaakaan itäsaksassa. Sitten jätkä lähti politiikkaan ja päätyi Pietarin pormestariksi ja sieltä muka Venäjän presidentiksi, että hups vaan.

    Putinin kohdalla tarina alkaa jo 80 luvun loppupuolen Neuvostoliitossa, jossa Gorbatshovin annettiin ajaa läpi uudistuksia jotka sallisivat rahan keräämisen viranomaisille oligarkien kautta.

    Kun Gorba oli tehnyt työnsä, hänet petettiin. Tämän petoksen ja pettymyksen hän paljasti viimeisessä puheessaan Duumalle. Hän sanoi suoraan että ne joita hän kuvitteli ystävikseen, pettivät hänet ja varastivat Neuvostoliiton kansalta!

    Gorba tiesi että jos hän alkaisi pullikoimaan, hän poistuisi ikkunan kautta. Gorballe tuli hengähdystauko kun Jeltsin pääsi kuin onnenkaupalla valtaan. Mutta Jeltsin sopi noiden taustalla häärivien virkamiesten kuvioon paremmin kuin hyvin. Gorba sai pitää kasvonsa, ja Jeltsin oli hyödyllinen hölmö joka salli oligarkien ottaa rahavallan haltuunsa.

    Tuo oli ensiaskel sotakassalle, jolla lopulta pystyttäisiin rakentamaan uusi ja voimakas Neuvostoliitto. Lännen tiedustelupalvelut varoittivat tästä useita kertoja, mutta länsimaiset poliitikot eivät joko suostuneet näkemään totuutta, tai sitten eivät, erityisesti EU:ssa tienneet mitä tehdä.

    Juuri tuo on demokraattisen ja monipolvisen järjestelmän heikkous. Hitaus päätöksenteossa, silloin kun isoja päätöksiä pitäisi tehdä nopeasti.

    Venäjän tiedustelussa tiedettiin että Jeltsinin tilalle oli tarjolla nuori ja dynaaminen johtajapoliitikko, eli Putin. Putinilla oli sopiva persoona, joka ei halunnut avautuvaa ja heikkoa Venäjää, vaan uuden Neuvostoliiton. Ei tarvittu kuin muutamia vihjailuja Jeltsinille, hänen heikkenevästä kunnostaan ja suosion laskusta, sekä kovakuntoisesta Venäjän uudesta johtajasta ja Jeltsin teki elämänsä pahimman virheen ja salli Putinin tulla hetkeksi tilalleen.

    Seuraavaksi järjestettiinkin tempaus jolla Venäjän kansa saataisiin sidottua yhteen ja Putin saataisiin esiteltyä kovana johtajana, eli Moskovan kerrostalojen räjäytykset.

    Nyt Venäjä saattoi kerätä sotakassaa vapaasti Oligarkien toimesta, ja Putin esittäytyi voimakkaana johtajana. Seuraavaksi raivattaisiin oppositiopoliitikot sekä oppositiomedian toimittajat lopullisesti edestä.

    Putin aloitti sotia ja valloitti alueita ja heikensi Venäjän satelliittivaltioita ja alkoi myymään raaka-aineitaan ja tekemään Euroopasta heikkoa.

    Kaikesta varoitettiin, useita tuhansia kertoja, mutta lännen poliitikot eivät tehneet mitään ja niinpä Putin sementoi valtansa mafiajohtajan tyyliin. Kaikki esteet raivattiin pois tieltä tappamalla ja katkaisemalla kansan yhteydet ja vaikutusmahdollisuudet poliitikkaan.

    Putin alkoi nitistämään myös oligarkkeja jotka tajusivat mitä oli tapahtumassa ja kuinka heitä oli kusetettu. Putin hajautti omaisuutensa ja valtansa niin ettei hänellä virallisesti ollut muka mitään omaisuutta. Se onnistui sillä että Putin tietää itsekin ettei ole raivannut tietään ylös, vaan nuo Gorban pettäjät ovat kantaneet hänet kultatuolissa esiin nukkehallitsijaksi ja hän on saanut nauttia siitä kunhan vain rakentaisi uuden kultaisen Neuvostoliiton.

    Mutta, nyt kun Putin ei valvonutkaan armeijansa rakennusta ja on sallinut välistävetäjien rikastua samalla kun armeija on rapistunut ja jäänyt 90 luvulle, nuo Gorban pettäjät ja uuden Neuvostoliiton rakentajat eivät olekaan tyytyväisiä ja Putin alkaa olla jo vanhakin että kuolee jossain vaiheessa sopivasti vanhuuteen, eikä ikkunaa tarvitse hänelle avata.

    Ei siis mikään ihme että nimenomaan Venäjän tiedustelupalvelu on sallinut kovanlinjan diktaattorin syntyvän Putinin jälkeen.

    Venäjän "demokratia" ei toimi kuin täällä lännessä. Täällä lännessä, jos sinulla on rahaa ja viitsimistä tehdä vaalityötä, sinulla voi olla mahdollisuudet mainostaa itseäsi niin että pääset presidentiksi asti. Mutta Venäjällä demokratia toimii vain sille tasolle millä olet sillä hetkellä. Jos olet ala-arvoinen pikkuvirkamies, demokratia toimii vain sillä tasolla. Jos haluat nousta tason ylöspäin, silloin on parasta saada erittäin hyvät suosittelijat ylemmältä tasolta ja pitää huoli että siitä ylemmän tason virkamiehet ovat suosiollisia myös heitä alemman tason virkamiehille.

    Tästä johtuu se että oppositiopoliitikot eivät ole koskaan viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana päässeet etenemään mihinkään. Nyt joku voisi inistä että, eivät tietenkään koska ovat oppositiossa ja vähemmistönä. Totta, mutta samaan aikaan myöskään muut, Kremlin linjaa nuoleskelevat venäläispoliitikot eivät ole päässeet etenemään urallaan mihinkään! Venäjä ei ole sitä mitä kulissit näyttävät ja siellä ainoastaan kusi on kusta, kaiken muun ollessa pelkkää paskaa.


  • Anonyymi

   Valitettavasti orjakansasta ei ole vallan ottajaksi itselleen vaan asettuvat aina tukemaan väkivaltaisinta vaihtoehtoa.
   Vanha jäänne mongooliajoilta - eikä kehitystä ole venäjällä odotettavissa.

   • Anonyymi

    Kyvyt ei kansalla riitä.


  • Anonyymi

   Venäjällä kuten Suomessakin poliitikot vaihtuvat vaaleissa.

   • Anonyymi

    heheheeee!


   • Anonyymi

    Ei vaikuta nykytilanteeseen. Voima ei kysele äänestystuloksia.


   • Anonyymi

    Suomessa kuka tahansa voi vapaasti asettua vaaleihin ehdokkaaksi, tai vaikkapa perustaa oman uudeen puolueen. Joita on aika paljon perusteltukin.

    Venäjällä ehdokkaaksi saa asettua vain nomenklatuuran eli hallitsevan mafian hyväksymät ehdokkaat, eikä mitään uusia puolueita hyväksytä. Ne jotka jotain sellaista yrittävät löytävät itsensä vankileiriltä Siperiasta, elleivät sitten putoa ikkunasta, kuole mystiseen myrkkyyn tai tee mystistä itsemurhaa ampumalla itseään monta kertaa.


  • Anonyymi

   Suomessakin Demareiden pitää pysyä vallassa loppu elämänsä. Muuten heidät laitetaan linnaan

  • Anonyymi

   Mongoli sotaherra tsingis kaani pilasi venäläisen geeniperimän ikuisiksi ajoiksi. Vieläkin vapaa maailma saa kärsiä tästä kaanin perinästä…

   • Anonyymi

    Näinkö on?


  • Anonyymi

   Venäjällä syttyy sisällissota. Alkaa yhteenotolla Wagner / FSB-joukot.

   • Anonyymi

    Ei tule tapahtumaan. FSB nostaa Wagnerin porukasta yhden esiin, tai sitten nousukkaalle avataan ikkuna ja hänet käsketään haukkaamaan raikasta ilmaa ulkosalla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei tule tapahtumaan. FSB nostaa Wagnerin porukasta yhden esiin, tai sitten nousukkaalle avataan ikkuna ja hänet käsketään haukkaamaan raikasta ilmaa ulkosalla.

    Sisällissota on mahdollinen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sisällissota on mahdollinen.

    Sinä et ole näköjään ollenkaan tutustunut siihen miten ja kenen toimesta Venäjää oikeasti johdetaan.


  • Anonyymi

   Täytyy sanoa että kylmääkin ajatus siitä että Jevgeni Prigozhin korvaisi Putinin. Hän vaikuttaa poikkeuksellisen julmalta sadistilta. Naaman virnekin jo kertoo hänen nauttivan ihmisten kiduttamisesta!

   • Anonyymi

    Hullummaksi menisi.


   • Anonyymi

    Jos niin kävisi, sittenhän Venäjällä olisi naamiot lopullisesti riisuttu. Olisi jäljellä vain julmasti virnistävä teurastaja.


   • Anonyymi

    Putin on narsistinen psykopaatti joka ei piittaa paskaakaan ihmisten hengestä eikä kärsimyksistä ja Jevegeni-kokki on toinen samanlainen täysin moraaliton paskiainen. Mahdoton nähdä mitään eroa kahden mistään piittaamattoman murhamiehen välillä. Kummassakaan ihmishirviössä ei ole mitään inhimillistä, ei moraalia eikä omaatuntoa. Kumpikin tapattaa täysin surutta vaikka miljoonia ihmisiä ajaakseen omia haaveitaan.


  • Anonyymi

   Prigozinilla eikä Wagnerille ei ole mitään omaa roolia jota Venäjän johtoon nouseva tarvitsee. Hän on vaan öykkäröivä barbaarinen sotalordi joka on riippuvainen putinin klikin hallinnosta.

   Hän ei ole mitään ilman putinia ja putinin hallintoa. Jos hän nousee väkivalloin Venäjän johtoon, hän voi hallita kansaa vain väkivallalla ja se tie ei kauas johda.

   • Anonyymi

    Putinkin hallitsee kansaa vain väkivallalla ja hyvin se tie on johtanut jo kauas. Venäläisiä hallitaan aina väkivallalla tai sen uhalla, eiväthän raakalaismaiset barbaarit muuta ymmärrä.


  • Anonyymi

   Wagner ja Prigozin ovat vain ja ainoastaan palkka-armeija jonka ainoa työnantaja on putinin rosvojoukko. Sama juttu kadyrovilaisilla.

   niin no... onhan Prigozin tuon lisäksi tiltujen palkanmaksaja, eli se taho joka ohjaa energiaviennistä kupattuja rahoja Pietarin Internet Recearch Agency - trollitehtaan ylläpitoon.

  • Anonyymi

   Putin lupasi vielä muutamia vuosia sitten, että hän ei tule milloinkaan kajoamaan Venäjän perustuslakiin!
   No sitten Putin äänestytti kansaa ns. "homolaista", jossa kansa sai tuomita homo-opetuksen lapsille kouluissa. Ja tietenkin kansa kannatti suurin joukoin Putinin lakiesitystä jossa homo-opetus kiellettiin.
   Mutta samassa äänestyksessä kansa tietämättään hyväksyikin Putinille jatkokaudet aina vuoteen 2032 saakka, sekä elinikäisen syytesuojan kaikkia mahdollisia rikoksia vastaan!
   Eli Venäjän perustuslaki olikin pelkkää paperia Putinin käsissä.

   • Anonyymi

    Putin valehtelee aina kaikesta ja silti venäläiset uskovat. Venäläiset ovat ilmeisesti maailman tyhmimpiä ihmisiä, kun uskovat patologista valehtelijaa joka ei kykene sanoman mitään valehtelematta.

    "Emme aio hyökätä Ukrainaan. Vedämme sotilaat pois Ukrainan rajoilta. Emme ole hyökänneet Ukrainaan. Ukrainassa ei ole mitään sotaa. Ukrainassa ei sodi venäläisiä varusmiehiä (silti ruumiita tuli). Emme ole pommittaneet mitään siviiikohteita."

    ”Ymmärrän, että olette huolissanne rakkaimmistanne. Korostan, että varusmiehet eivät osallistu taisteluihin, eivätkä tee niin tulevaisuudessa. Eikä tule olemaan mitään liikekannallepanoa reserviläisille.”

    Putin valehtelee aina ja venäläiset uskovat kaiken? Maailman tyhmin kansa.


  • Anonyymi

   Venäjällä kovin karju hallitsee sen ajan kuin kykenee.

   Putinilla vallassapysymistä ovat pönkittäneet ne demokratian jäänteet, joita itse on ollut tuhoamassa. Mutta seuraajillaan on jo enemmän tekemistä vallassa pysymiseksi, sekä lyhyemmät työurat.

  • Anonyymi

   Tuo Prigozin kyllä voi siinä tapauksessa nousta Venäjän johtoon, että se on putinin suunnitelma ja että Prigozinin palkka-armeija Wagner turvaa putinin loppuelämän Mustanmeren satulinnassa.

   • Anonyymi

    ... mutta kuka turvaa oligarkkien ja sotalordien turvallisuuden, jääkö se sitten "kansalliskaartin" tehtäväksi?


  • Anonyymi

   Saattaa Puten kokki vielä melkoisen sopan keittää?

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Venäjällä pitää saada lisää väkeä vankiloihin, jotta saadaan lisää tykinruokaa Ukrainan juoksuhautoihin kuolemaan.


  • Anonyymi

   Erittäin hyvää ministeri ainesta

  • Anonyymi

   Tämä "kokki" joutuu vielä maistamaan omaa soppaansa.

   Sanokaa minun sanoneen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   133
   2041
  2. Itsenäisyyspäivän korkein kunniamerkki Sanna Marinille

   "Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on jälleen myöntänyt itsenäisyyspäivän kunniamerkit. Kaikki kunniamerkit luovutetaan itsenäisyyspäivänä. Itsen
   Suomen Keskusta
   336
   1194
  3. Haluaisin kyllä

   pyytää anteeksi. Sinä et varmaan enää juuri ajattele asiaa. Kuljet ylpeänä eteenpäin. Olit mulle se.
   Ikävä
   44
   1009
  4. montako eri kirjainta

   kaivattusi etunimessä on? Mun ihanan 4.
   Ikävä
   79
   891
  5. Sä oot nainen ihan hullu.

   Anna mun rakastaa sua. Anna mun himoita sua! Anna mun tulla sun päällesi ja sano mulle että sä rakastat mua. Mun päivä on muuten ihan pilalla
   Ikävä
   68
   808
  6. Minkä biisin antaisit kaivatullesi?

   Jos voisit antaa kaivatullesi yhden biisin niin mikä se olisi? 🎶
   Ikävä
   58
   760
  7. Tykkäisitpä minusta

   Edes ihmisenä. Kun minä tykkään niin paljon sinusta.
   Ikävä
   35
   689
  8. Mitähän mietit mies

   Jäitkö minua kaipaamaan siitä ajasta kun vielä nähtiin? Nähdäänkö me enää koskaan?
   Ikävä
   62
   652
  9. Hyvää yötä tännekin

   Miehelle tai miehille. Ehkä naisillekin. Erityisesti mukaville sellaisille.
   Ikävä
   95
   583
  Aihe