Kommentti: Venäjän tv-propagandan karmeutta ei tajua ennen kuin sen näkee

Anonyymi-ap

Loistava kirjoitus Venäjän propagandasta

Tiltuthan on täysin aivopesty joten he eivät luultavasti ymmärrä asiasta mitään m

Venäjän tv-propagandan karmeutta ei tajua ennen kuin sen näkee ja kuulee itse – mutta onneksi on Julia Davis
Toimittaja Julia Davis julkaisee liki päivittäin pieniä videoklippejä Venäjän tv:n propagandistien uhosta englanninkielisin tekstityksin. Hän haluaa näyttää koko maailmalle, kuinka Kremlin aivopesukoneisto toimii, Arja Paananen kirjoittaa.

MEILLÄ Suomessa kummastellaan yhä edelleen, miten ihmeessä presidentti Vladimir Putin on onnistunut saamaan venäläiset niin tiukkaan otteeseensa – ja miksi ihmeessä venäläiset tuntuvat hyväksyvän niin helpolla Kremlin verenhimoisen sodan Ukrainaa vastaan.

Ilmiön ymmärtämiseksi meidän pitäisi katsoa joka päivä Venäjän valtiollista televisiota.

Suurella osalla suomalaisista esteeksi tulee kuitenkin kielimuuri. Tärkeää olisi seurata tavallisille venäläisille suunnattuja venäjänkielisiä lähetyksiä – ei siis maailmalle lähetettävää englanninkielistä RT-propagandaa, jolla Venäjä pyrkii vaikuttamaan juuri meihin ulkomaalaisiin.

Venäjää osaavilla suomalaisilla – kuten minulla itselläni – on puolestaan se ongelma, että Venäjän television päivittäinen tuijottaminen aiheuttaa aivan konkreettisesti sekä henkistä että fyysistä pahoinvointia.


Venäjän television päivittäinen tuijottaminen aiheuttaa sekä henkistä että fyysistä pahoinvointia.
”KEVYTRATKAISU” Venäjän propagandan tajuamiseen on seurata käännösprojekteja, joissa tekstitetään keskeisiä videoklippejä englanniksi. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, että ei erehdy seuraamaan hupikäännöksiä, sillä niitäkin on liikkeellä – eikä niitä ole aina helppo erottaa sarkasmiksi, sillä niin järjetöntä on jo alkuperäinenkin materiaali.

Yksi uranuurtajista käännöstyössä on toimittaja Julia Davis, 48, joka tuntee venäläisen ajattelun. Hän on syntynyt Neuvostoliiton aikana Ukrainassa ja muuttanut sittemmin Yhdysvaltoihin. Englannin lisäksi hän osaa sekä ukrainaa että venäjää.

Kun Venäjä valtasi Krimin niemimaan keväällä 2014 ja käynnisti sen jälkeen Itä-Ukrainassa itsenäisyysliikkeeksi naamioidun sodan, Davis perusti YouTubeen projektin nimeltä Russian Media Monitor.

Davis kääntää liki päivittäin englanniksi videoklippejä Venäjän valtiollisen television tärkeimmistä keskusteluohjelmista. Käännökset ovat tarkkoja ja videot kestoltaan noin 2-7 minuuttia, joten niitä seuraamalla saa nopeasti käsityksen, mitä venäläisille juuri sillä hetkellä syötetään.

– Minä katson Venäjän valtiollista televisiota, jotta sinun ei tarvitse, on Davisin mottona hänen Twitter-tilillään.

YKSI Davisin ensimmäisistä käännösklipeistä on arvokas todistusaineisto malesialaisen MH17-matkustajakoneen alasampumisesta heinäkuussa 2014.

Davis ehti ottaa talteen videon, jolla Venäjän uutisjuontaja kertoo Itä-Ukrainan ”separatistien” ilmoittaneen, että he ampuivat alas ukrainalaisen AN-26-kuljetuskoneen. Kun lentokone paljastuikin Boeingin matkustajakoneeksi, sama juontaja ilmestyi pikavauhdilla ruutuun syyttämään alasampumisesta Ukrainaa.

Venäjän propagandan tehon tajuaa vasta sitten, kun sitä seuraa omin silmin ja korvin. Näkee ja kuulee, kuinka tv-juontajat lietsovat joko uskomattomalla kepeydellä tai järkyttävällä raivolla väkivaltafantasiaa Ukrainaa ja koko läntistä maailmaa kohtaan.

Venäläisille katsojille propagandistit kertovat puolestaan tarinaa, jonka mukaan Venäjä on pakotettu sotimaan Ukrainaa ja Natoa vastaan. Muussa tapauksessa kaikki venäläiset joutuisivat keskitysleireille, heiltä riistettäisiin oikeus puhua venäjän kieltä ja pakotettaisiin tekemään lapsistaan homoja lännen tapaan.

Venäjän tv:n yksi erikoisuus ovat propagandistipariskunnat. RT-kanavan pehmeä-ääninen sotaintoilija Margarita Simonjan on naimisissa toisen propagandistin Tigran Keosajanin kanssa. Metallisen kolkosta äänestään tunnettu Rossija 1 - kanavan huippupropagandisti Olga Skabejeva on puolestaan naimisissa duumassa nykyisin istuvan propagandankylväjän Jevgeni Popovin kanssa. Tunnetuimpia miespuolisia aivopesureita ovat Vladimir Solovjov ja Dmitri Kiseljov.

DAVISIN mukaan länsi sortui pitkään siihen virheeseen, että Venäjän propagandaa pidettiin vain kotiyleisölle tarkoitettuna show’na, jota ei tarvitsisi ottaa vakavasti.

Propagandistit ovat kuitenkin systemaattisesti maalanneet ukrainalaisista natseja ja vaatineet Venäjää alistamaan Ukrainan jo vuosikausien ajan. Eivätkä he ole tehneet sitä omine lupineen, vaan Putinin hallinnon käskystä.

– He tuntuvat aivan aidosti iloitsevan sodasta. He ovat valmiit tuhoamaan Ukrainan eikä heillä ole mitään myötätuntoa surmattuja siviilejä kohtaan, Davis sanoi vastikään Dozhd-kanavalle.


Davis tallentaa muistiin propagandistien lausumia myös siksi, että niitä voitaisiin käyttää todistusaineistona heitä vastaan mahdollisesti tulevissa sotarikosoikeudenkäynneissä.

– He ovat osa sotakoneistoa. He ovat aivan samalla tavalla sotarikollisia kuin kuka tahansa (sotilas), jonka Putin lähettää teurastamaan ihmisiä.

107

439

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Arja Paanasta Tiltut vihaavat katkerasti kuin Koomikkoa ikään.

   Mikään ei voisi olla parempi todiste siitä, että Paanaska puhuu kiusallisen totta. 👍🏻

  • Anonyymi

   Arja-täti antaa tiltulle piiskaa ja tiltu itkee ja ulisee näillä palstoilla kuin pieni lapsi.

   • Anonyymi

    Teinitrolli on vielä lapsi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Teinitrolli on vielä lapsi.

    Totta ....... Sellaisia ovat palstan SÄÄLITTÄVÄT vasuriteiniwänkkääjäLOOSERIT.
    Eivät yhtään mitään muuta.

    -44.DIv.


  • Anonyymi

   Taitaa Venäjän vankiloissa olla tungosta, kunhan sota joskus päätty ja syylliset pistetään linnaan. Putinihan asetti Lain jolla sotavaletta levittävät joutuvat 12 vuodeksi linnaan.. sinnehän Putin joutuu ensimmäisenä..Pietarin trollit seuraa.

   • Anonyymi

    "Taitaa Venäjän vankiloissa olla tungosta, kunhan sota joskus päätty ja syylliset pistetään linnaan."

    Joo tulee sellainen vertauskuvallinen vahdinvaihto mielivaltaisesti vangittu oppositio ja mielipidevangit poistuu vankiloista ja tilalle laitetaan oikeat rikolliset .

    Joten eiköhän paikkoja ja sellejä vapaudu näille oikeille rikollisille riittävästi.


  • Anonyymi

   Totuus on venäjän, ja heidän tiltujensa pahin vihollinen.

  • Anonyymi

   Entä Suomessa? Oppositio on mediassa vaiennettu täysin. On vain yksi totuus, jota toitotetaan päivästä päivään joka tuutista. Venäjällä sentään on oppositiolla käytössään omia tv-kanavia. Tosin niiden taso ei yllä valtiollisten kanavien tasolle, joten niiden katsojamäärät jäävät pieniksi, mutta halutessaan kansalainen voi valita, katsooko virallista tarjontaa vai opposition tarjontaa. Suomessa ei juuri vaihtoehtoja ole.

   • Anonyymi

    " Venäjällä sentään on oppositiolla käytössään omia tv-kanavia."

    🤣😂🤣😂🤣😂

    Kirjoittaa Tiltu maasta jossa oppositio ja vapaat toimittajat istuu vankilassa jos selviää murhayrityksistä ja kansalaisilta on viety ajatuksen ja sananvapaus Putinin asetuksella joka antaa hallinnolle oikeuden tuomita kansalainen vuosien vankeuteen jos arvostelee Putinia hallintoa tai armeijaa.

    Miksi ihmeessä Tiltut edes viitsii tällaista sontaa kirjoitella venäjän MEDIA VAPAUDESTA SAATI OOPSITIOSTA eikö niille ole kerrottu että Suomessa tällaisen propagandan levittäminen täysin turhaa kun tarhaikäiset lapsetkin tietävät diktatuurin tilanteen venäjällä.


   • Anonyymi

    Taas pääsit yllättämään.


  • Anonyymi

   Sanoo länkkäripropagandassa kaulaansa myöten äheltävä "hyvä ihminen". Miten ihmiset voi olla niin omahyväisiä...

  • Anonyymi

   Digtaattori valtiossa ei ole Oppositiota.

   • Anonyymi

    Heh, näinhän se on Ukrainassa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Heh, näinhän se on Ukrainassa.

    Ukraina ei ole diktatuurinen valtio. PISTE!.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Heh, näinhän se on Ukrainassa.

    Ei Ukrainassa jaeta linnatuomioita ”väärästä” sanasta, kuten ”vapaassa” Venäjänmaassa!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ukraina ei ole diktatuurinen valtio. PISTE!.

    Jos presidentti voi määrätä 11 oppositiopuoluetta lakkautettavaksi, kuten Zelenski teki, ei kai voi puhua Ukrainasta demokratiana.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei Ukrainassa jaeta linnatuomioita ”väärästä” sanasta, kuten ”vapaassa” Venäjänmaassa!

    juu ei, siellä tulee kuula kalloon, kutn sille neuvottelijalle


  • Anonyymi

   Davis näyttää olevan Paanasen tavoin propagandisti pahimmasta päästä. RT on kielletty "vapaan tiedonvälityksen" lännessä lähes kaikkialla. Tätä ei Davis mainitse.
   Putin ei tapa lapsia vaan päinvastoin Ukrainan siviiliuhrien määrä on pieni verrattuna esimerkiksi Usan hyökkäyssodan uhrimääriin Irakissa. Venäläisten suuret tappiot osaksi johtuvat tästä.
   Malesialaiskoneen tuho on lännen mediassa ollut jo kauan Putinin tekosia ja vaadittu Putinia Haagiin tai ties minne.
   Jos valtiolliset kanavat eivät Paanasta ja Davisia tyydytä, niin aina voi valita lukuisista opposition kanavista, kuten voivat kansalaisetkin tehdä. Niiden taso vaan ei tahdo vastata vaativia median käyttäjiä.

  • Anonyymi

   Eikö joku voisi värkätä noihin suomenkieliset käännökset.
   Sais koko Suomen kansa nauraa.

   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Arja Paananen on valjastettu propagandisti.
   Olen jatkuvasti ymmälläni siitä, millainen valehteleva media aivopesee suomalaisia?
   En pysty tilaamaan lehtiä ollenkaan, ei kestä lukea ja television katselu rajoittuu joihinkin varmasti ei poliittisiin juttuihin.
   Uutisia en katsele ollenkaan.
   Venäjällä tilanne on toinen, siellä käydään kiivaita keskusteluja ajankohtaisista asioista, siis toisin kuin meillä.
   Meillä on salattu Ukrainan asiat ja valikoidut uutiset rummutetaan moneen kertaan, aivopesua.
   Koronasta on sallittu ainoastaan yksi totuus ja aitoa keskustelua ei ole ollut koko aikana, ei toivottua mieltä olevat on sensuroitu, samoin nato keskustelu puuttuu kokonaan, liittymishakemus, vastoin lupauksia, nojautui kahdelle gallupille.

   • Anonyymi

    "Koronasta on sallittu ainoastaan yksi totuus ja aitoa keskustelua ei ole ollut koko aikana"

    Mie otin heti koronapiikin kun Putinkin otti ja käski kansalaisiaan ottamaan sen myös .

    – Putin on rokotettu koronavirusta vastaan. Hän voi hyvin. Huomenna hänellä on täysi työpäivä, Peskov sanoi valtiollisen Ria-Novosti -uutistoimiston mukaan.

    Putin kehotti kaikkia kansalaisia ottamaan koronarokotteet, jotka ovat "turvallisia ja erittäin tehokkaita". Hän ei kuitenkaan kannata pakkorokottamista, vaan sen pitää perustua vapaaehtoisuuteen.

    –  Ei pidä kuunnella ihmisiä, jotka tietävät vain vähän aiheesta ja levittävät huhuja, vaan asiantuntijoita, presidentti sanoi.


   • Anonyymi

    Samaa mieltä Paanasesta. Jutut yksipuolista propagandaa. Kommentointi ei onnistu, jos ei ole samaa mieltä Paanasen kanssa. Irvokkaalta tuntuu IS:n kehotus "osallistu keskusteluun".


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Samaa mieltä Paanasesta. Jutut yksipuolista propagandaa. Kommentointi ei onnistu, jos ei ole samaa mieltä Paanasen kanssa. Irvokkaalta tuntuu IS:n kehotus "osallistu keskusteluun".

    Sellaista se on, kääntävät tosiasiat nurin.
    Venäjällä on omat puutteensa, mutta nykyisin siellä keskustellaan aktiivisesti ja kaikki saavat sanoa mielipiteensä julki.

    Kun meillä katselee päivän 'uutisia', näkee kyllä heti selvästi 'uutisten' luonteen.
    Minä en kestä lukea täyttä soopaa, verenpaine nousee.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sellaista se on, kääntävät tosiasiat nurin.
    Venäjällä on omat puutteensa, mutta nykyisin siellä keskustellaan aktiivisesti ja kaikki saavat sanoa mielipiteensä julki.

    Kun meillä katselee päivän 'uutisia', näkee kyllä heti selvästi 'uutisten' luonteen.
    Minä en kestä lukea täyttä soopaa, verenpaine nousee.

    "Venäjällä on omat puutteensa, mutta nykyisin siellä keskustellaan aktiivisesti ja kaikki saavat sanoa mielipiteensä julki."

    😉🤣😉🤣Nauratti varmaan itseäsikin tuota kirjoittaessa.


   • Anonyymi

    Ei ole. PISTE!.

    A. Paananen on pitkän linjan arvostettu toimittaja, joka asuu ja työskentelee ryssälässä .... näkemässä, kuinka päin vddua, asiat siellä ovat.

    -44.Div.-


  • Anonyymi

   "Venäjällä tilanne on toinen, siellä käydään kiivaita keskusteluja ajankohtaisista asioista, siis toisin kuin meillä."


   Kiivasta keskustelua 😂🤣😂🤣kun ajatuksen sanan ja mielipiteen vapaus on kriminalisoitu ja jos arvostelee putinia hallitusta tai armeijaa saa vankilatuomion lain mukaan 🤣😂🤣😂

   Tiltu käy nyt vain kiivasta propagandaa 😂🤣😂🤣

   • Anonyymi

    Otapa asioista selvää, vinkki...Arja Paanaselta tuskin saat valaisevaa 'tietoa'.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Otapa asioista selvää, vinkki...Arja Paanaselta tuskin saat valaisevaa 'tietoa'.

    "Otapa asioista selvää, vinkki...Arja Paanaselta tuskin saat valaisevaa 'tietoa'."

    Vinkki ....Arja Paananen on asunut venäjällä toinen vinkki asioiden selville ottamiseksi ja paljon parempi ....olen itse viettänyt venäjällä noin 2 vuotta työhommissa joten Tiltun on aivan turhaa edes yrittää syöttää minulle propagandaansa tiedän sen korruptioituneen kehitysmaan tavat vapaudet ja muut metkut tasan tarkkaan ...ikäväkseni 😉


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Otapa asioista selvää, vinkki...Arja Paanaselta tuskin saat valaisevaa 'tietoa'."

    Vinkki ....Arja Paananen on asunut venäjällä toinen vinkki asioiden selville ottamiseksi ja paljon parempi ....olen itse viettänyt venäjällä noin 2 vuotta työhommissa joten Tiltun on aivan turhaa edes yrittää syöttää minulle propagandaansa tiedän sen korruptioituneen kehitysmaan tavat vapaudet ja muut metkut tasan tarkkaan ...ikäväkseni 😉

    Kyllä propagandan erottaa ja helppo on myös valehdella olevansa jotakin tai jossakin.
    Molok on kuulemma teho-osaston teho-hoitaja ja se ammatti ilmaantui siinä vaiheessa, kun alettiin puhumaan myrkkypiikeistä.


  • Anonyymi

   Joo, kaikkihan Venäjällä saa sanoa mielipiteensä julki, kunha se on Putinia myötäilevä.. vastaan sanova tipahtaa parvekkeelta!

  • Julia Davis tekee arvokasta työtä kääntämällä Venäjän TV:n propagandalähetyksiä. Olen itse seurannut häntä vuosia. Nuo Venäjän valtiollisen TV:n lähetykset ovat aivan uskomatonta fasismia paljaimmillaan, niissä vaaditan ukrainalaisten kansanmurhaa, uhkaillaan länsimaita ydiniskuilla, luvataan, että Venäjä tulee etenemään Lissaboniin asti jne.

   • Anonyymi

    Mustaon valkoista

    "Venäjällä nykyään käytettävissä kartoissa Ukrainalta on lohkaistu osaksi Venäjää Krimin lisäksi Hersonin, Zaporižžjan, Donetskin ja Luhanskin läänit.

    Nämä kostoiskut ovat ilmentävät vihaamme, pyhää vihaamme. He tulevat olemaan ilman kaasua, valoa ja ilman mitään. Koska jos Kiovan hallinto valitsee sotarikollisten tien, tulee heidän jäätyä ja mädäntyä siellä.

    Kysyttäessä ”pitääkö myös tavallisten ihmisten jäätyä ja mädäntyä” vastasi Tšernyšov seuraavasti:

    – Tavallisten ihmisten tulee lähteä kaduille ja tehdä loppu  Zelenskyin natsihallinnosta!

    Ukrainassa vallitsee ”uhrisyndrooma”, kuten ”keskitysleireillä kaasukammioihin menneillä”. Hänen mukaansa ukrainalaiset ovat ”alistuneita” eivätkä nouse kapinaan.

    missä ovat Ukrainan venäläismieliset voimat.

    – Kansan tulee nousta kapinaan, mutta ihmiset pelkäävät. Kuka nousee? Missä ovat venäläismieliset poliitikot? Tiedätte heidän nimensä, eikö? He piilottelevat jossain. Eivät he kaikki ole vankilassa. Heidän tulee löytää kansalaisrohkeutensa. Antaa heidän vallata kadut. Babuškatko lähtevät konetuliaseita vastaan?

    Tämä tulisi sanoa ääneen, eikä meidän tule sitä häpeillä: antautuminen saadaan aikaan aiheuttamalla siviileille sietämättömät olosuhteet"


    https://www.verkkouutiset.fi/a/duumanedustaja-hyokkaykset-ilmaisevat-pyhaa-vihaamme-ukrainaa-kohtaan/


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mustaon valkoista

    "Venäjällä nykyään käytettävissä kartoissa Ukrainalta on lohkaistu osaksi Venäjää Krimin lisäksi Hersonin, Zaporižžjan, Donetskin ja Luhanskin läänit.

    Nämä kostoiskut ovat ilmentävät vihaamme, pyhää vihaamme. He tulevat olemaan ilman kaasua, valoa ja ilman mitään. Koska jos Kiovan hallinto valitsee sotarikollisten tien, tulee heidän jäätyä ja mädäntyä siellä.

    Kysyttäessä ”pitääkö myös tavallisten ihmisten jäätyä ja mädäntyä” vastasi Tšernyšov seuraavasti:

    – Tavallisten ihmisten tulee lähteä kaduille ja tehdä loppu  Zelenskyin natsihallinnosta!

    Ukrainassa vallitsee ”uhrisyndrooma”, kuten ”keskitysleireillä kaasukammioihin menneillä”. Hänen mukaansa ukrainalaiset ovat ”alistuneita” eivätkä nouse kapinaan.

    missä ovat Ukrainan venäläismieliset voimat.

    – Kansan tulee nousta kapinaan, mutta ihmiset pelkäävät. Kuka nousee? Missä ovat venäläismieliset poliitikot? Tiedätte heidän nimensä, eikö? He piilottelevat jossain. Eivät he kaikki ole vankilassa. Heidän tulee löytää kansalaisrohkeutensa. Antaa heidän vallata kadut. Babuškatko lähtevät konetuliaseita vastaan?

    Tämä tulisi sanoa ääneen, eikä meidän tule sitä häpeillä: antautuminen saadaan aikaan aiheuttamalla siviileille sietämättömät olosuhteet"


    https://www.verkkouutiset.fi/a/duumanedustaja-hyokkaykset-ilmaisevat-pyhaa-vihaamme-ukrainaa-kohtaan/

    Lenin ja Hrustsev luovuttivat Venäjän alueita yksinvaltaisesti Ukrainalle. Minkäänlaista demokraattista prosessia puhumattakaan kansanäänestyksistä ei toteutettu. Näiden venäjänkielisten alueiden (Krim ja Donbas) laiton liittäminen Ukrainaan on Ukrainan kriisin alkusyy.


  • Anonyymi

   Niin ne Neukkulan ihmiset purskahti itkuun ennenkin kun tajusivat että K-kaupan Väiski oli todellisuutta ja oikeaa pihvilihaa ym sai TAVALLISESTA suomalaisesta kaupasta.
   Ja se oli kaikkien ulottuvilla.

   Neukkukioskin eteen piti mennä edellisenä iltana jonottamaan ...jos sattuisi tärppäämään eikä se tuntunut Igorista omituiselta koska Neukkulan PROPAGANDAN mukaan LÄNNESSÄ oli VIELÄ HUONOMMIN asiat.

   Samoin se Putinin vuosien propaganda on edelleen syönyt osalta aivot totaalisesti.
   Siellä kun työskentelin muutama vuosi sitten niin kyllä TV:sta tuli jatkuvasti vanhoja mustavalkoisia sotaelokuvia mutta ei se heistä tunnu oudolta että 70-80 vuotta vanhoja propaganda elokuvia katsellaan perheen kesken.

   Niinhän tehdään joka maassa.....

   • Ai että minua nauratti tuolloin se neuvostoliittolainen selitys hyllyjen tyhjyydelle: Neuvostoliittolaiset olivat niin rikkaita, että kykenivät ostamaan kauppojen hyllyt tyhjiksi ja länsimaalaiset puolestaan niin köyhiä. että tavarat jäivät kauppoihin.


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    Ai että minua nauratti tuolloin se neuvostoliittolainen selitys hyllyjen tyhjyydelle: Neuvostoliittolaiset olivat niin rikkaita, että kykenivät ostamaan kauppojen hyllyt tyhjiksi ja länsimaalaiset puolestaan niin köyhiä. että tavarat jäivät kauppoihin.

    Enpä olisi huomannut keksiä noin nerokasta selitystä länsimaiselle 'kurjuudelle'. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    Ai että minua nauratti tuolloin se neuvostoliittolainen selitys hyllyjen tyhjyydelle: Neuvostoliittolaiset olivat niin rikkaita, että kykenivät ostamaan kauppojen hyllyt tyhjiksi ja länsimaalaiset puolestaan niin köyhiä. että tavarat jäivät kauppoihin.

    Ai jumaleissön, kuoma, että sain makeat naurut.
    Tuo oli naurettavin selitys ryssältä, aikoihin.

    Kiitos!.

    -44.Div.-


  • Anonyymi

   Ukraina on tosin valovuoden edellä matkallaan sivistysmaaksi.
   Koputtelee jo eteisen ovea puhtaat vaatteet päällä.

   Ryssä taasen piehtaroi lätissään ja on onnellinen kun kuuli että huomenna saa perunankuoria kaalisopan sekaan.
   Paskantaa kattilaansa ja käy pesemässä sen ojassa huomista keittotapahtumaa varten josta ei tenuakaan puutu.

   • Anonyymi

    Ukraina on Euroopan köyhin maa Moldovan jälkeen. Jotkut suomalaiset ihmettelivät krimiläisten halua palata entisen emämaansa Venäjän yhteyteen Kiovan vallankaappauksen jälkeen.


  • Anonyymi

   "Uutisia en katsele ollenkaan."

   Ollaan huomattu joo 🤣😂🤣😂

   "Venäjällä tilanne on toinen, siellä käydään kiivaita keskusteluja ajankohtaisista asioista, siis toisin kuin meillä."

   Venäjän turvallisuuspalvelu FSB on hyväksynyt listan, jonka mukaan tiettyjen sotilaallisten ja sotilaallis-teknisten aiheiden käsitteleminen on kiellettyä kertoo Moskovkij Komsomolets.

   Lista koostaa 60 nimikkeestä, joiden joukossa kielletään ”sotilaallis-poliittisten, strategisten ja operatiivisten ennusteiden ja tilannearvioiden laatiminen”. Laki tulee voimaan 1. joulukuuta, josta lähtien Venäjän sotamenestyksen arviointi on käytännössä laitonta.

   Sillä lailla mukavia rupattelutuokioita ennen ei saanut arvostella hallintoa nyt ei enään saa edes keskustella sodasta ollenkaan


   😉

   • Anonyymi

    Putler ainoastaan saa laatia sotasuunnitelmia


  • Anonyymi

   Jos sana on vapaa, ja Venäjällä keskustellaan kaikesta rajoituksetta, niin selittäkää tiltut miksi riippumattomat tiedoitusvälineet on kielletty, toimittajat maanpaossa, tai ulkomaisia agentteja, osa vankilassa.

   Muuten, Putin on luvannut vapauttaa Ukrainan milloin, mistäkin. Todellisuudessa Putin on vapauttanut Ukrainalaiset lämmöstä, sähköstä, vedestä, asunnoista, varastanut kaiken mikä on irti lähtenyt, ja ajanut miljoonat pakolaiseksi.

   • Nyt Venäjän valtion TV:ssä jo tunnustetaan, ettei sodassa ja siviilikohteiden terrorisoinnissa kyse enää ole natseista, saatanasta tai muista vastaavista tekosyistä, vaan ihan silkasta vihasta Ukrainaa ja ukrainalaisia kohtaan.


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    Nyt Venäjän valtion TV:ssä jo tunnustetaan, ettei sodassa ja siviilikohteiden terrorisoinnissa kyse enää ole natseista, saatanasta tai muista vastaavista tekosyistä, vaan ihan silkasta vihasta Ukrainaa ja ukrainalaisia kohtaan.

    Iran auttaa Venäjää luomaan taistelulentokoneet - Washington Post

    Läntisen tiedustelupalvelun mukaan on allekirjoitettu sopimus, jonka mukaan iranilaiset asiantuntijat luovat Venäjällä taistelukäyttöön tarkoitettuja lennokkeja. Tämän ansiosta Venäjä pystyy lisäämään dramaattisesti suhteellisen edullisten, mutta erittäin tehokkaiden UAV:iden määrää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Iran auttaa Venäjää luomaan taistelulentokoneet - Washington Post

    Läntisen tiedustelupalvelun mukaan on allekirjoitettu sopimus, jonka mukaan iranilaiset asiantuntijat luovat Venäjällä taistelukäyttöön tarkoitettuja lennokkeja. Tämän ansiosta Venäjä pystyy lisäämään dramaattisesti suhteellisen edullisten, mutta erittäin tehokkaiden UAV:iden määrää.

    Maailman "toiseksi suurin sotilasmahti" joutuu turvautumaan kehitysmaa Iranin apuun. Ei mitään ylpeiltävää.


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    Maailman "toiseksi suurin sotilasmahti" joutuu turvautumaan kehitysmaa Iranin apuun. Ei mitään ylpeiltävää.

    Länsimaunen propagandavideo

    "Sotilaiden valittavan vihaiseen sävyyn, kuinka heille valehdeltiin heistä muodostettavan yksikön sijoituspaikasta ja tehtävistä.

    Emme ole edes nähneet rynnäkkökivääreitä,
    – Menimme tänään harjoituskentälle harjoittelemaan käsikranaattien heittämistä. He sanoivat, että ”kranaatteja ei ole”. Me emme saaneet edes bussikyytiä takaisin ja kävelimme 10 kilometrin pituisen matkan. Miten h……..ä meidän pitää mennä taistelukentälle näiden upseereiden kanssa. He hylkäävät meidät saman tien ukrainalaisten armoille"

    https://www.verkkouutiset.fi/a/pakkovarvattyjen-raivo-repesi-videolla-upseerit-valehtelivat-pain-naamaa/


   • Anonyymi

    Puhutko nyt Suomesta?
    Täällä ei suvaita kuin yhtä totuutta, kaikki muu on sensuroitu, taikka ainakin häiritään ja ei on tosiasia.
    Esim. Ukrainaan ei mene yksikään reportteri, muualle, kuin fasistien hallitsemalle alueelle.
    Ne, jotka menevät esim. Donbassiin, vaietaan ja leimataan jopa maanpetturiksi.
    Että sellaista vapautta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Puhutko nyt Suomesta?
    Täällä ei suvaita kuin yhtä totuutta, kaikki muu on sensuroitu, taikka ainakin häiritään ja ei on tosiasia.
    Esim. Ukrainaan ei mene yksikään reportteri, muualle, kuin fasistien hallitsemalle alueelle.
    Ne, jotka menevät esim. Donbassiin, vaietaan ja leimataan jopa maanpetturiksi.
    Että sellaista vapautta.

    Median yksinapaisuus on kaikkien nähtävillä, jos sen kieltää, valehtelee myös itselleen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Puhutko nyt Suomesta?
    Täällä ei suvaita kuin yhtä totuutta, kaikki muu on sensuroitu, taikka ainakin häiritään ja ei on tosiasia.
    Esim. Ukrainaan ei mene yksikään reportteri, muualle, kuin fasistien hallitsemalle alueelle.
    Ne, jotka menevät esim. Donbassiin, vaietaan ja leimataan jopa maanpetturiksi.
    Että sellaista vapautta.

    "Täällä ei suvaita kuin yhtä totuutta, kaikki muu on sensuroitu,"

    Kerrotko hieman miten täällä on sensuroitu .
    Voit vapaasti sen tehdä ei tarvitse pelätä meillä ei ole kriminalisoitu venäjän tapaan ajatuksen ja sananvapautta joten anna tulla rohkeasti vaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Puhutko nyt Suomesta?
    Täällä ei suvaita kuin yhtä totuutta, kaikki muu on sensuroitu, taikka ainakin häiritään ja ei on tosiasia.
    Esim. Ukrainaan ei mene yksikään reportteri, muualle, kuin fasistien hallitsemalle alueelle.
    Ne, jotka menevät esim. Donbassiin, vaietaan ja leimataan jopa maanpetturiksi.
    Että sellaista vapautta.

    "Ne, jotka menevät esim. Donbassiin, vaietaan ja leimataan jopa maanpetturiksi.
    Että sellaista vapautta."

    Sellaista vapautta, että Janus Putkonen ei anna akkreditointilupaa Donbasin alueelle vapaan median toimittajille. Venäjän miehityshallinto kun kyselee häneltä, ketä suomalaisia toimittajia sinne voi laskea.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Puhutko nyt Suomesta?
    Täällä ei suvaita kuin yhtä totuutta, kaikki muu on sensuroitu, taikka ainakin häiritään ja ei on tosiasia.
    Esim. Ukrainaan ei mene yksikään reportteri, muualle, kuin fasistien hallitsemalle alueelle.
    Ne, jotka menevät esim. Donbassiin, vaietaan ja leimataan jopa maanpetturiksi.
    Että sellaista vapautta.

    "Esim. Ukrainaan ei mene yksikään reportteri, muualle, kuin fasistien hallitsemalle alueelle."

    Venäjä on fasistinen valtio, joka miehittää osia Ukrainasta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Esim. Ukrainaan ei mene yksikään reportteri, muualle, kuin fasistien hallitsemalle alueelle."

    Venäjä on fasistinen valtio, joka miehittää osia Ukrainasta.

    Täsmälleen noin. Ei mitään lisättävää.

    -44.Div.-


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Täällä ei suvaita kuin yhtä totuutta, kaikki muu on sensuroitu,"

    Kerrotko hieman miten täällä on sensuroitu .
    Voit vapaasti sen tehdä ei tarvitse pelätä meillä ei ole kriminalisoitu venäjän tapaan ajatuksen ja sananvapautta joten anna tulla rohkeasti vaan.

    Jaa, et tiedä somealustojen täyssensuurista mitäänkö?
    Ukrainasta puhutaan vain ja ainoastaan fasistihallinnon näkökulmaa.
    Rokotehuijausta jatketaan edelleen, ei sallita avointa keskustelua ja sensuuri on karmivaa, ottaen huomioon mitä tekevät myrkkypiikit.
    Ilmastohuijausta jatketaan ja se on niitä globalistirikollisten ajamaa agendaa, kuten korona ja kuten Ukraina....Jenkkinato ja britti aloittivat Ukrainan selkkauksen.


  • Anonyymi

   Mä katsoin yhden videon ja siinä kinasteli kaksi venäläistä keskenään ryhmäkeskustelussa, eli ollaan puolesta ja vastaan kuten missä tahansa maassa. luin myös videoiden nimiä, otsikoita, ja on selvää, että asiasta keskustellaan; ennakkoasenne, että kyse on pahuudesta, on johdattelua; käytä vain omaa järkeäsi.

   Emme myöskään koskaan tiedä, mitä joku on valinnut näytettäväksi ja käännettäväksi. Poimien rusinoita pullista.

   Tiedän, että länsipropaganda vääristää asioita ja valitsee asioita, ja vallitsee lähes puolueeton linja Ukrainan hyväksi, ja harva edes tietää, miksi Ukrainassa soditaan, että siihen on ihan legitit syyt, eikä asiasta voi syyttää Venäjää sen enempää kuin Ukrainaa, koska kyse on legitistä politiikan jatkeesta.

   • Anonyymi

    Tässä se suuri ongelma on, ei selosteta asioitten ydintä, eli miksi tilanne on Ukrainassa se, mikä se on.
    Analyyttinen keskustelu puuttuu ja tilalla on tuo ihmeellinen ja hysteerinen ryssittely ja pelkkää vihanlietsontaa.
    Kun ihmiset tietäisivät totuuden, asiat saisivat täysin erilaisen näkö ja lähestymiskulman.
    Sanomattakin selvää, ettei Putinin päätös erikoisoperaatiolle ollut turha ja harkitsematon.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tässä se suuri ongelma on, ei selosteta asioitten ydintä, eli miksi tilanne on Ukrainassa se, mikä se on.
    Analyyttinen keskustelu puuttuu ja tilalla on tuo ihmeellinen ja hysteerinen ryssittely ja pelkkää vihanlietsontaa.
    Kun ihmiset tietäisivät totuuden, asiat saisivat täysin erilaisen näkö ja lähestymiskulman.
    Sanomattakin selvää, ettei Putinin päätös erikoisoperaatiolle ollut turha ja harkitsematon.

    "Sanomattakin selvää, ettei Putinin päätös erikoisoperaatiolle ollut turha ja harkitsematon."

    Vain jos kuvittelee, että Venäjällä on imperialistinen oikeus ryöstää naapurimaansa alueita ja kansallisomaisuutta sekä tehdä siellä kansanmurha.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tässä se suuri ongelma on, ei selosteta asioitten ydintä, eli miksi tilanne on Ukrainassa se, mikä se on.
    Analyyttinen keskustelu puuttuu ja tilalla on tuo ihmeellinen ja hysteerinen ryssittely ja pelkkää vihanlietsontaa.
    Kun ihmiset tietäisivät totuuden, asiat saisivat täysin erilaisen näkö ja lähestymiskulman.
    Sanomattakin selvää, ettei Putinin päätös erikoisoperaatiolle ollut turha ja harkitsematon.

    "Sanomattakin selvää, ettei Putinin päätös erikoisoperaatiolle ollut turha ja harkitsematon."

    "Erikoisoperaatiolle ?" SODALLE! saatana satojatuhansia sotilaita ohjuksia tuhansia panssarivaunuja tykkejä ja muuta kalustoa miljoonia pakolaisia raunioiksi pommitettuja kaupunkeja yhteensä toistasataa tuhatta kaatunutta ja yksi Saatanan Tiltu viitsii änkyttää täällä paskaa jostain "erikoisoperaatiosta" kun setä Kremilissä on kieltänyt käyttää asioista oikeata nimeä SOTA kun se kuulostaa niin ikävältä ja kansalaiset voi paheksua.

    Putinin päätös oli täysin järjetön ja harkitsematon aloittaa täydellinen hyökkäyssota itsenäiseen naapurimaahansa siitä ei varmaan kenellekkään ole epäselvyyttä .


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    "Sanomattakin selvää, ettei Putinin päätös erikoisoperaatiolle ollut turha ja harkitsematon."

    Vain jos kuvittelee, että Venäjällä on imperialistinen oikeus ryöstää naapurimaansa alueita ja kansallisomaisuutta sekä tehdä siellä kansanmurha.

    Israeliin muuttanut entinen venäläinen sanoo tv-propagandistille ettei siviilejä saa pommittaa tappaa, ja vastaa siihen että pitäisikö meidän sitten vaan käyttäytyä kuin viisivuotias tyttö, käyttäytyen itse kuin viisivuotias tyttö:
    https://youtu.be/Z-SmJxC-Zj8


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Israeliin muuttanut entinen venäläinen sanoo tv-propagandistille ettei siviilejä saa pommittaa tappaa, ja vastaa siihen että pitäisikö meidän sitten vaan käyttäytyä kuin viisivuotias tyttö, käyttäytyen itse kuin viisivuotias tyttö:
    https://youtu.be/Z-SmJxC-Zj8

    Korjaan, siis tv-propagandisti tässä vastaa hänelle syytökseen siviilien tappamisesta että pitäisikö meidän sitten vaan käyttäytyä kuin viisivuotias tyttö, käyttäytyen itse kuin viisivuotias tyttö:
    https://youtu.be/Z-SmJxC-Zj8


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Israeliin muuttanut entinen venäläinen sanoo tv-propagandistille ettei siviilejä saa pommittaa tappaa, ja vastaa siihen että pitäisikö meidän sitten vaan käyttäytyä kuin viisivuotias tyttö, käyttäytyen itse kuin viisivuotias tyttö:
    https://youtu.be/Z-SmJxC-Zj8

    Venäjän hallintoa tukevat ovat paljon tyhmempiä ja kehittymättömämpiä kuin viisivuotiaat tytöt keskimäärin. Heille on mahdotonta edes yltää samalle tasolle, joten kysymys oli retorinen.


  • Anonyymi

   "Nyt Venäjän valtion TV:ssä jo tunnustetaan, ettei sodassa ja siviilikohteiden terrorisoinnissa kyse enää ole natseista, saatanasta tai muista vastaavista tekosyistä, vaan ihan silkasta vihasta Ukrainaa ja ukrainalaisia kohtaan."

   No helvetti soikoon, Venäjä on siis onnistunut erikoisoperaatiossaan. Kaikki Natsit on tuhottu!!

   Nyt voi sodan lopettaa. Ai tosiaan, enpä heti huomannutkaan. Saatana on vielä hengissä ja vetelee kelloja Kremlissä.

   • Anonyymi

    Nyt Venäjän TV:ssä puhutaan että Kiova kuuluukin Venäjälle eikä ukrainalalsille, ja että ukrainalaisia pitäisi kurittaa siten etteivät uskalla hengittääkään venäläisiä kohti.
    https://youtu.be/Vj8pWPl0V2w


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nyt Venäjän TV:ssä puhutaan että Kiova kuuluukin Venäjälle eikä ukrainalalsille, ja että ukrainalaisia pitäisi kurittaa siten etteivät uskalla hengittääkään venäläisiä kohti.
    https://youtu.be/Vj8pWPl0V2w

    Samalla tuo myös sanoi että Venäjä tekee ukrainalaisille ihanan elämän, kun ukrainalaisia tulee käsitellä siten etteivät enää uskalla hengittääkään venäläistä kohti.


  • Anonyymi

   123

  • Anonyymi

   Viime kädessä itsensä häpäisyssään Venäjän fasistinen valtiomafia pyrkii näköjään tosissaan lyömään ja ylittämään sen sotapropagandan jota toisen maailmansodan diktatuurivaltiot vastustajiensa demonisoinnissa tuottivat.

  • Anonyymi

   Kiovan hallinto jatkaa provokaatioitaan, joiden tarkoituksena on aiheuttaa mahdollinen tekninen katastrofi Zaporozhjen ydinvoimalassa
   Marraskuun 19. päivänä AFU:n tykistö ampui 11 suurikaliiperista kranaattia ydinvoimalaa kohti. Aamulla 20. marraskuuta Ukrainan joukot tekivät kaksi iskua laitokseen.

   Kello 9.15 ja 9.45 välisenä aikana oli laukaistu 12 suurikaliiperista kranaattia. Niistä kahdeksan räjähti viidennen generaattorin ja erikoisrakennuksen №2 välissä, kolme osui neljännen ja viidennen generaattorin väliselle alueelle ja yksi erikoisrakennuksen №2 kattoon.

   Kello 10.00 ja 10.10 välisenä aikana kirjattiin kaksi muuta kranaattia, jotka laukaistiin voimalaa ympäröivää sähkönsiirtolinjaa kohti. Iskut ammuttiin AFU:n hallinnassa olevalta Marganetsin alueelta (Dnepropetrovskin alue). Venäläisen tykistön vastahyökkäys on neutralisoinut vihollisen tulivoiman.

   Säteilytilanne ydinvoimalan läheisyydessä on edelleen normaali. AFU:n tekemien tykistöiskujen aiheuttamien vahinkojen seuraukset selvitetään sen jälkeen, kun IAEA:n ja Rosatomin asiantuntijat ovat tutkineet voimalan alueen.

   • Tosiasiassa Venäjä itse pommittaa Zaporižžjan ydinvoimalaa:

    https://www.verkkouutiset.fi/a/yli-kymmenen-rajahdysta-miehitetyn-ydinvoimalan-lahella/#d21f01f6

    "– Vaurioiden luonne ja vahingoittuneiden osien lista osoittavat, että hyökkääjien tarkoituksena oli osua ja vahingoittaa rakenteita, joita Ukraina tarvitsisi voimayksikköjen 5 ja 6 sähköntuotannon uudelleen käynnistämiseksi.

    Ukrainan ydinvoimaviranomaiset ja Energoatom tekivät juuri päätöksen, että yksiköt 5 ja 6 käynnistettäisiin minimiteholla. Näin saataisiin höyryä, jota tarvittaisiin talviaikaan voimayksiköiden ja siten koko henkilökunnan, väestön ja ympäristön turvallisuuden takaamiseksi.

    Energoatom kertoo, että aiemmin Rosatomin ydinvoimalan johtoon nimeämä ”valejohtaja Romanenko” esti aluetta miehittävien venäläisjoukkojen tuella voimayksiköiden 5 ja 6 uudelleenkäynnistyksen minimiteholla.

    – Ilmeisesti tämä eri riittänyt heille ja tänään Venäjän asevoimat tulitti sekä vaurioitti juuri sitä laitteistoa, jonka vaurio tekee mahdottomaksi myöhemmät toimet voimayksiköiden käynnistämiseksi."


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    Tosiasiassa Venäjä itse pommittaa Zaporižžjan ydinvoimalaa:

    https://www.verkkouutiset.fi/a/yli-kymmenen-rajahdysta-miehitetyn-ydinvoimalan-lahella/#d21f01f6

    "– Vaurioiden luonne ja vahingoittuneiden osien lista osoittavat, että hyökkääjien tarkoituksena oli osua ja vahingoittaa rakenteita, joita Ukraina tarvitsisi voimayksikköjen 5 ja 6 sähköntuotannon uudelleen käynnistämiseksi.

    Ukrainan ydinvoimaviranomaiset ja Energoatom tekivät juuri päätöksen, että yksiköt 5 ja 6 käynnistettäisiin minimiteholla. Näin saataisiin höyryä, jota tarvittaisiin talviaikaan voimayksiköiden ja siten koko henkilökunnan, väestön ja ympäristön turvallisuuden takaamiseksi.

    Energoatom kertoo, että aiemmin Rosatomin ydinvoimalan johtoon nimeämä ”valejohtaja Romanenko” esti aluetta miehittävien venäläisjoukkojen tuella voimayksiköiden 5 ja 6 uudelleenkäynnistyksen minimiteholla.

    – Ilmeisesti tämä eri riittänyt heille ja tänään Venäjän asevoimat tulitti sekä vaurioitti juuri sitä laitteistoa, jonka vaurio tekee mahdottomaksi myöhemmät toimet voimayksiköiden käynnistämiseksi."

    Olet sekaisin kuin seinäkello, tajuatko enää omaa tilaasi?
    Verkkouutiset eivät ole lainkaan luotettava lähde, muulle kuin propagandalle.
    Mutta tämä kuuluu sotaa käyvän maan ns. 'uutisointiin'.

    Täysin älyvapaa väittämä, kuten kaikki muukin roska.
    Rosatomin ja IAEA:tutkijat yhdessä tarkkailevat tilannetta paikanpäällä'.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olet sekaisin kuin seinäkello, tajuatko enää omaa tilaasi?
    Verkkouutiset eivät ole lainkaan luotettava lähde, muulle kuin propagandalle.
    Mutta tämä kuuluu sotaa käyvän maan ns. 'uutisointiin'.

    Täysin älyvapaa väittämä, kuten kaikki muukin roska.
    Rosatomin ja IAEA:tutkijat yhdessä tarkkailevat tilannetta paikanpäällä'.

    "Olet sekaisin kuin seinäkello, tajuatko enää omaa tilaasi?"

    Sinun pitäisi mietti vain omaa alennustilaasi, kun tuet fasistien murharetkeä naapurimaassaan.

    "Verkkouutiset eivät ole lainkaan luotettava lähde, muulle kuin propagandalle.
    Mutta tämä kuuluu sotaa käyvän maan ns. 'uutisointiin'."

    LOL. Vain RT-kanava ja MV-lehti ovat luotettavia, vai mitä?

    "Täysin älyvapaa väittämä, kuten kaikki muukin roska.
    Rosatomin ja IAEA:tutkijat yhdessä tarkkailevat tilannetta paikanpäällä'."

    Tarkoitatko, että Rosatomin edustajat tutkivat Ukrainalta varastamaansa ydinvoimalaa?


  • Anonyymi

   Viljakainen lähti jo. Seuraavana edellisen viestin reportteri.

   • Anonyymi

    Natohuora on sieluton olento.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Natohuora on sieluton olento.

    Mielikuvitusolennot yleensä on ...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Natohuora on sieluton olento.

    Kaltaises pikku ryssänh**ran kroppa tuskin kevenee n. 300 grammaa, exituksen hetkellä. Tosin .... eipä mulla tule olemaan vaakaa mukana. :-)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mielikuvitusolennot yleensä on ...

    Onkohan ne silleen eteerisiä, kuten palstan VALEAATELISEN, pjaskarautamikon "vaimo", joka oikeesti muistuttaa lähinnä RYHÄVALASTA ...?.

    TIRSK!.


  • Anonyymi

   Venäjällä on rajaton sananvapaus kaiketi kaikessa niin kauan kuin se palvelee ja hyödyttää Putleria. Venäläiset on vehkeilyn mestareita. :)

  • Anonyymi

   Ryssä tuhoaa ydiinvoimalaa niin, ettei sitä saada käyttöön, mikä osoittaa pakenemisen suunnittelua. Siellä ollaan pienessä paniikissa.

   • Anonyymi

    Kerro tiltu, että suunnitelman mukaan menee ja taktisista syistä taas paetaan.


  • Anonyymi

   Natohuorien epätoivo kasvaa, valehtelua ei usko kukaan.
   Miksi pitää valehdella kaikki asiat, eihän sellainen edistä maanpetturien ja roskasakin asiaa, valheet näkyvät läpi ja paljastuvat?

   • Anonyymi

    Toveri Tiltu ei ole sanomattoman tyhmä hän on vain hidas ymmärtämään asioita ja Kremlin median propagandan uhri "yksinkertainen "kuvaa ehkä Toveri Tiltua parhaiten ja harkitsematon kiihkoluonne.


   • Anonyymi

    Teinitrollimme eväät on syöty. Muutama keskikalja ilmeisesti on vielä jäljellä.


  • Anonyymi

   Nämä ovat Paanasen katkeria purkauksia kun häneltä on evätty pääsy Venäjälle ainiaaksi ja vieläpä Venäjän erikoistoimittaja muka on.

  • Anonyymi

   Se pelottaa...onko kenraalikuntamme todella Toverin tasolla?

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   "Erikoisoperaatiossa" piti tapattaa lähes 100 000 sotilasta ennen kuin Venäjän media huomaa, että siellä on jotain ongelmia.

  • Anonyymi

   Natzi-Venäjä on hirviö.

  • Anonyymi

   "Basically, anyone calling themselves a "misinformation expert" or "disinformation reporter" is a partisan fraud, trying to make their activism seem scientific"

   -Glenn Greenwald

  • Anonyymi

   Jos Aadolf olisi saanut suorittaa tehtävänsä loppuun ei Zelnskyi olisi olemassa ja maailma olisi säästynyt monelta harmilta.

   • Anonyymi

    Zelnsky olisi kyllä saattanut olla olemassa mutta venäjää ei olisi jos Aatu olisi saanut hoitaa hommansa rauhassa se onkin ainoa asia mistä kannan jenkeille pienoista katkeruutta että menivät ja pelastivat tuon sontaläjän Suomen itänaapurissa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Zelnsky olisi kyllä saattanut olla olemassa mutta venäjää ei olisi jos Aatu olisi saanut hoitaa hommansa rauhassa se onkin ainoa asia mistä kannan jenkeille pienoista katkeruutta että menivät ja pelastivat tuon sontaläjän Suomen itänaapurissa.

    Suomi liittoutui natsien kanssa toisessa maailmansodassa ja nyt taas, antamalla täyden tuen Ukrainan fasistihallinnolle.
    Kuinka tässä tulee käymään, riippuu nyt siitä, miten Ukrainassa tulee käymään...me olemme sodassa Venäjää vastaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomi liittoutui natsien kanssa toisessa maailmansodassa ja nyt taas, antamalla täyden tuen Ukrainan fasistihallinnolle.
    Kuinka tässä tulee käymään, riippuu nyt siitä, miten Ukrainassa tulee käymään...me olemme sodassa Venäjää vastaan.

    Ekonomisti Martin Armstrong kirjoittaa suorin sanoin sen jälkeen, kun on selvää, että Ukrainan presidentti Vladimir Zelenski yritti painostaa Puolaa julistamaan alueelleen osuneen ohjuksen "Venäjän ohjukseksi". Hänen mukaan kaiken taustalla on se, että Ukraina häviää sodan kaikista valeuutisista huolimatta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ekonomisti Martin Armstrong kirjoittaa suorin sanoin sen jälkeen, kun on selvää, että Ukrainan presidentti Vladimir Zelenski yritti painostaa Puolaa julistamaan alueelleen osuneen ohjuksen "Venäjän ohjukseksi". Hänen mukaan kaiken taustalla on se, että Ukraina häviää sodan kaikista valeuutisista huolimatta.

    Puolan varaulkoministeri Arkadiusz Mularczyk sanoi haastattelussa Radio 24:lle, että ”on ollut suurta painetta” ja korosti, että jos ohjus tosiaan olisi ollut venäläinen, ”tämä olisi käynnistänyt uutta dynamiikkaa maassa ja ympäri maailmaa. ” Samaan aikaan Joe Biden on todennut, että Puolaan laskeutunut ohjus oli ukrainalainen, ja että Zelenskyn kommentit eivät olleet perusteltuja, koska Nato ja Puola päättelivät, että ohjus oli luultavasti Ukrainan ilmapuolustuksen ampuma.

    Puolalainen poliitikko Jaroslaw Pakula on sanonut, että Puolan tulisi harkita uudelleen kantaansa Ukrainan konfliktiin kahden kyläläisen hengen vaatineen ”provokaation” jälkeen. Pakula sanoi, että Przewodowiin osunut ohjus oli selvästi ukrainalainen ja että Varsovan pitäisi lähettää viesti Kiovalle sen sijaan, että se kertoo ”satuja” kansalaisilleen.


   • Anonyymi

    "Ukrainan pitäisi vain luovuttaa Donbass,"

    Ei tuumaakaan Ukrainan maata ryssälle vaikka "erikoisoperaation " alkuperäinen tavoite oli v aihtaa Kiovan hallitus ja liittää Ukraina venäjään .

    Nyt kun tappio häämöttää venäjä yrittää kaikin keinoin edes jotakin näytöstä jostain saavutuksesta ja sille on laitettava ehdoton ei .

    Meillä tulee aina olemaan tuo natsistinen diktatuuri naapurissamme jos sille annetaan vähänkään periksi nyt on mentävä päätyyn asti ja näyttää ettei Euroopassa suvaita tuollaista sotaisaa kehitysmaata se on lopetettava kuin sairas eläin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Ukrainan pitäisi vain luovuttaa Donbass,"

    Ei tuumaakaan Ukrainan maata ryssälle vaikka "erikoisoperaation " alkuperäinen tavoite oli v aihtaa Kiovan hallitus ja liittää Ukraina venäjään .

    Nyt kun tappio häämöttää venäjä yrittää kaikin keinoin edes jotakin näytöstä jostain saavutuksesta ja sille on laitettava ehdoton ei .

    Meillä tulee aina olemaan tuo natsistinen diktatuuri naapurissamme jos sille annetaan vähänkään periksi nyt on mentävä päätyyn asti ja näyttää ettei Euroopassa suvaita tuollaista sotaisaa kehitysmaata se on lopetettava kuin sairas eläin.

    Lenin ja Hrustsev luovuttivat Venäjän alueita yksinvaltaisesti Ukrainalle. Minkäänlaista demokraattista prosessia puhumattakaan kansanäänestyksistä ei toteutettu. Näiden venäjänkielisten alueiden (Krim ja Donbas) laiton liittäminen Ukrainaan on Ukrainan kriisin alkusyy. Asia on korjattava. Krimin osalta asia on jo kunnossa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lenin ja Hrustsev luovuttivat Venäjän alueita yksinvaltaisesti Ukrainalle. Minkäänlaista demokraattista prosessia puhumattakaan kansanäänestyksistä ei toteutettu. Näiden venäjänkielisten alueiden (Krim ja Donbas) laiton liittäminen Ukrainaan on Ukrainan kriisin alkusyy. Asia on korjattava. Krimin osalta asia on jo kunnossa.

    Neuvostoliitto kuten kaikki venäläisten tähänastiset valtioviritelmät oli diktatuuri. Neuvostoliiton hajottua huonouteensa siitä irtaantunut Ukraina itsenäistyi ja itsenäistynyt Venäjä tunnusti Krimin ja Donbassin alueen sisältämän Ukrainan itsenäisyyden ja lupasi kunnioittaa Ukrainan itsenäisyyttä.


  • Anonyymi

   Todella hyvä artikkeli. Itsellä ollut Julia Davisin twitter-tili seurannassa jos sodan alusta alkaen. Ne venäjän TV:n keskusteluohjelmat ovat ihan sairaan dystooppisia, vaikea uskoa että ne ovat edes totta, niin sairasta kommenttia juontajat niissä syöttävät.

  • Anonyymi

   Seuraan twitterissä Julia Davista, päivittäinen hupiohjelma suoraan Venäjän valtion tukemista studioista. Ei niiden juttuja ole helppo todeksi uskoa.

   • Anonyymi

    Kyllä oli sekavaa höpötystä. Ei kai tuon tarkoitus ole muuta kuin sotkea ihmisiä.

    Esiintyjien ilmeet kuvastivat kovista puheista huolimatta lähinnä alistuneisuutta. He eivät usko, että Venäjä voittaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä oli sekavaa höpötystä. Ei kai tuon tarkoitus ole muuta kuin sotkea ihmisiä.

    Esiintyjien ilmeet kuvastivat kovista puheista huolimatta lähinnä alistuneisuutta. He eivät usko, että Venäjä voittaa.

    Jos puhe tuli komennettuna mutta ilmeet eivät olleetkaan mukana.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä oli sekavaa höpötystä. Ei kai tuon tarkoitus ole muuta kuin sotkea ihmisiä.

    Esiintyjien ilmeet kuvastivat kovista puheista huolimatta lähinnä alistuneisuutta. He eivät usko, että Venäjä voittaa.

    Viime aikoina ilmeiden takaa on heijastunut pelko ja epävarmuus.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Viime aikoina ilmeiden takaa on heijastunut pelko ja epävarmuus.

    Sama näillä palstoilla. Tiltun epätoivoiset jankutukset Venäjän menestyksestä kuultavat läpi suurta epävarmuutta siitä, mitä todella tapahtuu.


  • Anonyymi

   Ihmetyttää tuo Venäjän "Kiihkomielisimpien Putinistien" omituinen "Länsi-vastaisuus". Pohjimmiltaanhan Länsi merkkaa niille vain Yhdysvaltoja ja ehkä Britanniaa. Ei muita maita.

   Onko Etelä-Amerikan ja Afrikan maat Venäjän näkökulmasta Länttä? Enpä usko. Venäjä ja Pohjois-Korea ovat jotenkin samanlaisia tässä. Olisikohan Iran vielä tähän jatkoksi. Naurettavia ruikuttajia ja uhriutujia. Uh! Mitä Riutujia!

   • Anonyymi

    Niin se "länsivastaisuus" näyttäytyy vielä kummallisemmalta kun tietää että monet näistä tyypeistä ovat laittaneet omat lapsensa länsimaisiin yksityiskouluihin ja yliopistoihin sekä omistavat kiinteistöjä ja huvijahteja lännessä.

    Ei kai tämä länsi nyt niin saatanallinen paikka voi olla jos ne laittavat oman jälkikasvunsakin tänne?


  Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   161
   2177
  2. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   1669
  3. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   4
   1132
  4. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   126
   1100
  5. Kyllä minä sen myönnän

   että minua varmasti joskus vtuttaa jos ja kun sinulla on joku, toivottavasti joku hyvä, ettet pilaa elämääsi. Ajattele järkevästi ja rauhoitu joskus
   Ikävä
   46
   932
  6. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   366
   911
  7. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   318
   840
  8. Saavuttamattomalle

   Leikin kotia täällä ja sydän vaeltaa jossain..
   Ikävä
   51
   816
  9. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   74
   786
  10. Hyvää yötä

   Mukavimmalle miehelle. Vältän yhtä tiettyä sanaa kun heti sotketaan.
   Ikävä
   98
   684
  Aihe