Tietynlainen riesa työttömistä ylipäätään, vaikka en muuten halveksi heitä.

Anonyymi-ap

Mua ärsyttää työttömissä (ainakin näiden elämäntapatyöttömien ollessa kyseessä) sen köyhyydestä vinkumisen lisäksi se, miten monet heistä hoitaa arjen asioita. Naapurustossa lähinnä ja tutuissa työttömissä muutenkin.
Esimerkkinä se, kun meidän taloyhtiössä on pesutupa, minkä vuoksi moni työssäkäyväkin ei ole ostanut omaa pesukonetta. Sillä tietenkin, kun maksamme joka tapauksessa pesutuvasta, käytämme me sitä tai emme, niin moni käyttää tietysti taloyhtiön mahdollistamaa pyykinpesumahdollisuutta. Toinen syy tietty monella on se, että asuntojen kylppärit ovat sen verran pieniä, ettei sinne mahdu kummoistakaan konetta.
Mutta tosiaan, niin moni työtön, jolla olisi hyvin aikaa pestä pyykkinsä arkena päiväsaikaan, peseskelevät pyykkejään iltaisin ja viikonloppuisin, jolloin töissäkäyvillä olisi aikaa taas hoitaa niitä asioita.
Osa työttömistä vielä tulee kerralla pesemään useamman koneellisen. Tiedä sitten, keräävätkö omia pyykkejään viikkokaupalla vai pestäänkö samalla tuttujen pyykkejäkin.
Perusteluna eli tekosyynä tuolle on ihan se, että kun työtön valvoo myöhään niin on pakko nukkuakin myöhään ja kun herää, niin on aina mietittävä useampi tunti ensin, että esimerkiksi ryyppääkö tänään vai ei ja jos ryyppää, niin mitä ja kuinka paljon. Ja ylipäätään että mitä tekee, vaatii monen tunnin miettimisen. Ja ilmeisesti siinä miettiessä ei voi hoitaa arkiasioitaan, kuten pyykinpesua tms.
Sitten, kun saadaan itsestä irti sen verran, että alkaa tapahtumaan, niin onkin ilta/vkl jo ja sitten mm. pyykkituvalle tulee oikein työttömien "massaryntäys" ja työssäkäyvän on ihan turha yrittää pestä pyykkejään siinä vaiheessa.
Eikö sitä voisi jumaliste herätä vaikka tuntia aikaisemmin ja opetella muutenkin niin yksinkertaisen asian kuin että miettimistä ja tekemistä voi suorittaa samaan aikaan?
Eli pesee pyykkiä ja miettii siinä samalla, että ryyppääkö tänään vai möllöttääkö muuten vaan sitten sen ajan, mikä kotitöistä jää yli.
Vielä kun monet kehuvat, että on hienoa olla työtön, kun on aikaa tehdä kaikkea omaia juttuja ja hoitaa omia asioitaan.
Hoitaisivat asiansa sitten niin, että siitä olisi työssäkäyville mahdollisimman vähän
harmia..
Vielä kun ainakin meidän taloyhtiön työttömät ja muut runsaalla ajalla varustetut ihmiset aina mesovat me-hengen perään, niin tuollaisella huomioon ottamisella sitä henkeä pidettäisiin paremmin yllä.
Itse ainakin joskus aikanaan työttömänä ollessani hoidin asiani niin, etten pyörinyt turhaan työssäkäyvien jaloissa, viemässä heiltä aikaa hoitaa omai yhtä tärkeitä asioita.
Mutta kai sitä työttömänä sitten tulee jotenkin itsekkääksi tai muuten vain muista piittaamattomaksi..

8

140

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Joo, niinhän ne kaikki työttömät tekee; odottaa kunnes mä oon tulossa ilman pyykivuoroa ja alkaa pesee pyykiä; heti tulee kaikki taloyhtiön työttömät jonoon, kun joku vinkaa, että mä oon tulossa.
   Siinä sitten on usein joutunut odottaa ammuun asti, että saa pyykit koneeseen, ja sitten kun tuun duunista, on kaikki valitukset taloyhtiötä myöten, etten ole ottanut pyykejä koneesta, ja ne löytyy joka kerta lattialta ja joutuu pesee ne uudestaan, mutta pitkä jono työttömiä sillä hetkellä odottaa vuoroaan, että heitän vaatteet yleensä roskiin siiä vaiheessa ja ostan uudet.
   Vaatteet sitten on aina kadonnut roskiksesta ja pyykit jotka näen kuivumassa on useimmiten mun entisiä vaatteita.

   • Anonyymi

    On kuule ihan yleinen ongelma ainakin tässä taloyhtiössä.
    Eivät odottele eivätkä kyttää vinkatakseen muille(varmaan siihenkin syynä laiskuus) jne, mitä paskaa nyt tuossa "vasta-argumentissasi" mussutatkin.
    Laiskuuttaan makaavat iltapäivään, sitten tuhlaavat aikaa turhaan haahuiluun ja sitten haaskaavat muidenkin aikaa omansa lisäksi.
    Ja sitten valittavat, kuinka "raskasta" on ja kun kaikki vielä vittuilevat. No ei ihme että vittuillaan..


  • Anonyymi

   Yhtälailla niiden työttömienkin kylppärit ovat pieniä niinkuin aloittajalla. Ei sinne vaan mahdu, oli työtön tai töissäkäyvä.
   Työttömänä ollessani ostin koneet ja laitteet. Ei ole tarvinnut tapella pesulavuoroista ja kuunnella narinoita. Joten osta vaan se kone niitä on varmasti sinunkin kylppäriin mahtuvia

   • Anonyymi

    Kyse olikin ajoituksesta, kylppärit ovat samankokoisia saman taloyhtiön saman kokoisissa asunnoissa. Yleensä.
    Eli ajankäyttö oli tosiaan puheena.
    Minkä helvetin takia sitä pyykinpesua tarvitsee vitkutella iltaan/vkl asti, kun päivällä on hyvin aikaa hoitaa sekin asia?
    Illalla/vkl taas jäisi paremmin vuoroja töissäkäyville, jotka ovat päivät töissä.
    Vittu mitä vatipäitä nämä "puolustelijat"..
    Kai se sitten on niin, kun työttömät vinkuvat että kaikki on niin raskasta ja vaikeaa, niin kai ne kotityötkin ovat niin helvetin raskaita, ettei niitä saa järkevällä ajalla tehtyä.


  • Anonyymi

   Sinä olet riesa o itessesi! Koita nyt rkas ystvä päästä tuosta itsesäikin ressaavasta tavata eroon.

   Jo olet urasihuipulla kertosassa satuja täällä, niin kehitäpä paperiversio, tee kirja! Älä haaskaa aikaasi tänne kirjotteluun ei ne eduskuntalaiset täällä käy lukemassa...ei ne ehi kun pitää lounastaa ja illastaaa sinunkin kustannuksellasi.

  • Anonyymi

   Miksi työtön ei hanki kotiinsa pesukonetta ja kuivausrumpua, kun siihenkin
   menoon saa tukirahaa melkoisesti.
   Sähkölaskustakaan ei tarvitse välittää mitään, kun kela tai sossu sen
   maksaa kuitenkin työttömän puolesta.

   • Anonyymi

    Koska ne on jo saatu kelasta. Ei kuule työttömät täällä huutele mitä saavat ja mitä ei, se luo katellisuutta jota on jo muutenkin työlisissä.
    Me saatiin pesukone viimevuonna, ite valittiin , sit tänä vuonna pyydettiin uusi hella, ja saatiin nyt viimekuussa hakea. Ktylllä me kaikki otetaan mitä saadaan.

    Näin toimivat eduskunnan työllisetkin, ei palo huutele mutta kaikki edut käyttävät.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Koska ne on jo saatu kelasta. Ei kuule työttömät täällä huutele mitä saavat ja mitä ei, se luo katellisuutta jota on jo muutenkin työlisissä.
    Me saatiin pesukone viimevuonna, ite valittiin , sit tänä vuonna pyydettiin uusi hella, ja saatiin nyt viimekuussa hakea. Ktylllä me kaikki otetaan mitä saadaan.

    Näin toimivat eduskunnan työllisetkin, ei palo huutele mutta kaikki edut käyttävät.

    Mitä se eduskunta tekee ei liity teidän talon pyykinpesuun yhtään.
    Mutta työttömien vätysten pitäisi pystyä pesemään pyykit päivällä
    kun muut ihmiset käyvät töissä eivätkä pysty menemään pyykkitupaan.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   193
   2049
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   138
   1322
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   141
   1194
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   442
   952
  5. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   26
   734
  6. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   59
   649
  7. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   36
   629
  8. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   73
   541
  9. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   100
   535
  10. Aatteles kulta

   jos oltais eletty keskiajalla niin ei oltais ees tavattu 🤗. Silloin oli keski-ikä 30-35v. Ihanaa kun olet ❤.
   Ikävä
   61
   516
  Aihe