Imelletty prossakka Karkkilasta

Anonyymi-ap

Imelletty prossakka

Imellettyyn prossakkaan ei lisätä siirappia. Makeus saadaan aidosti imeltämällä.

Imelletty prossakka valmistuu näistä aineksista:

Niukasti vettä perunoiden kypsentämiseen. Huomioi että vesi jää prossakkaan
1 kg jauhoisia perunoita. Myös kiinteiden perunoiden suosijoita on
3 rkl vehnäjauhoja
50 g voita
4 dl täysmaitoa
1 ½ tl suolaa
½ tl muskottipähkinää. Sopivia mausteita voi vaihdella

Näin valmistuu imelletty prossakka:

Pese ja kuori perunat. Keitä perunat kattilassa niukassa vesimäärässä täysin kypsiksi, mutta keitinveteen ei tule lisätä suolaa. Niukasta vesimäärästä johtuen valvo että vesi ei pääse haihtumaan. Soseuta perunat kuumina kattilassa niukkaan keittoveteen, lisää tarvittaessa kuuma vesi ja sekoita. Niukka keittovesi yleensä riittää.

Erittäin tärkeä:
Jäähdytä prossakkasose välillä sekoittaen alle 77 asteiseksi. 72-75 asteinen on hyvä soseen lämpötila tässä vaiheessa.

Lisää jauhot vähitellen ja sekoittaen 72-75 asteiseksi jäähtyneeseen prossakkasoseeseen. Laita kansi kattilaan.

Laita prossakkasose kattilassa noin 70 asteiseen uuniin imeltymään Sekoita muutaman kerran imeltämisen aikana. Maistamalla voit seurata imeltymisen edistymistä. Anna imeltyä noin 3 tuntia.

Lisää voi siivuina sulamaan imeltyneeseen prossakkasoseeseen. Lisää maito niin että saat notkean puuromaisen prossakkasoseen. Lisää suola. Lisää muskotti tai joku muu sopiva mauste tai jätä kokonaan maustamatta - monien mielestä suola riittää prossakan mausteeksi.

Laita prossakkasose kunnolliseen voideltuun lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Lisää prossakkasoseen pinnalle voilastuja tai voinokareita. Prossakkasoseen innalle voit myös sirotella korppujauhoa.

Paista prossakkasosetta aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun prossakkasoseen pinta saa väriä ja prossakkasose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin prossakkasoseen kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä prossakkasosevuokia. Kun paistat täysiä prossakkasosevuokia, niin imelletty prossakka ei kuivu eikä korppuunnu ja saat mehevän imelletyn perossakan.
Paista imellettyä prossakkaa noin 3 tuntia.

2

1291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      V..un monimutkaiseksi olet tehnyt ton perunalaatikon.

    • Anonyymi

      Muskottiruno:
      Pieretti, huudatti, paskatti, panetti ja sitten vielä muskotti!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      70
      3139
    2. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      61
      2487
    3. Hei........

      Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.
      Ikävä
      56
      2126
    4. Mitä sanoa pituudeksi näillä mittaustuloksilla?

      Jos jossain tarttee ilmoittaa pituus sentin tarkkuudella? Mitattu neljästi virallisesti ja mittaustulokset on olleet 1
      Sinkut
      94
      2035
    5. Heilutetaanko peittoa hieman

      Heilutetaan peittoa vähän ;3
      Ikävä
      55
      1952
    6. Tilanteesi nyt?

      Kysymys otsikossa
      Suhteet
      42
      1584
    7. Kaipaan sua, Ope

      Mietin, että ajatteletko sinä minua?..
      Ikävä
      40
      1550
    8. Mä en jaksa suojella sua enää

      Oot osa mun tarinaa ja ensirakkaus 🩷🌈 Olisiko niin kauheata, jos muutkin ystävämme tietäisivät? Se on jo niin vanha ”t
      Ikävä
      14
      1253
    9. EU:n uusin idea - jatkossa joudut tunnistautumaan kun katsot PORNOA!

      "Pornon katsominen muuttuu täysin Euroopan komissio on kehittänyt sovelluksen, jolla internetin käyttäjä voi todistaa p
      Maailman menoa
      139
      1158
    10. Vuodetvierii

      E siitä tulee nyt 50 vuotta oivoi
      Ähtäri
      6
      1083
    Aihe