Imelletty prossakka Karkkilasta

Anonyymi-ap

Imelletty prossakka

Imellettyyn prossakkaan ei lisätä siirappia. Makeus saadaan aidosti imeltämällä.

Imelletty prossakka valmistuu näistä aineksista:

Niukasti vettä perunoiden kypsentämiseen. Huomioi että vesi jää prossakkaan
1 kg jauhoisia perunoita. Myös kiinteiden perunoiden suosijoita on
3 rkl vehnäjauhoja
50 g voita
4 dl täysmaitoa
1 ½ tl suolaa
½ tl muskottipähkinää. Sopivia mausteita voi vaihdella

Näin valmistuu imelletty prossakka:

Pese ja kuori perunat. Keitä perunat kattilassa niukassa vesimäärässä täysin kypsiksi, mutta keitinveteen ei tule lisätä suolaa. Niukasta vesimäärästä johtuen valvo että vesi ei pääse haihtumaan. Soseuta perunat kuumina kattilassa niukkaan keittoveteen, lisää tarvittaessa kuuma vesi ja sekoita. Niukka keittovesi yleensä riittää.

Erittäin tärkeä:
Jäähdytä prossakkasose välillä sekoittaen alle 77 asteiseksi. 72-75 asteinen on hyvä soseen lämpötila tässä vaiheessa.

Lisää jauhot vähitellen ja sekoittaen 72-75 asteiseksi jäähtyneeseen prossakkasoseeseen. Laita kansi kattilaan.

Laita prossakkasose kattilassa noin 70 asteiseen uuniin imeltymään Sekoita muutaman kerran imeltämisen aikana. Maistamalla voit seurata imeltymisen edistymistä. Anna imeltyä noin 3 tuntia.

Lisää voi siivuina sulamaan imeltyneeseen prossakkasoseeseen. Lisää maito niin että saat notkean puuromaisen prossakkasoseen. Lisää suola. Lisää muskotti tai joku muu sopiva mauste tai jätä kokonaan maustamatta - monien mielestä suola riittää prossakan mausteeksi.

Laita prossakkasose kunnolliseen voideltuun lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Lisää prossakkasoseen pinnalle voilastuja tai voinokareita. Prossakkasoseen innalle voit myös sirotella korppujauhoa.

Paista prossakkasosetta aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun prossakkasoseen pinta saa väriä ja prossakkasose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin prossakkasoseen kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä prossakkasosevuokia. Kun paistat täysiä prossakkasosevuokia, niin imelletty prossakka ei kuivu eikä korppuunnu ja saat mehevän imelletyn perossakan.
Paista imellettyä prossakkaa noin 3 tuntia.

2

1066

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      V..un monimutkaiseksi olet tehnyt ton perunalaatikon.

    • Anonyymi

      Muskottiruno:
      Pieretti, huudatti, paskatti, panetti ja sitten vielä muskotti!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5062
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2347
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1558
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe