Imelletty prossakka
Imellettyyn prossakkaan ei lisätä siirappia. Makeus saadaan aidosti imeltämällä.
Imelletty prossakka valmistuu näistä aineksista:
Niukasti vettä perunoiden kypsentämiseen. Huomioi että vesi jää prossakkaan
1 kg jauhoisia perunoita. Myös kiinteiden perunoiden suosijoita on
3 rkl vehnäjauhoja
50 g voita
4 dl täysmaitoa
1 ½ tl suolaa
½ tl muskottipähkinää. Sopivia mausteita voi vaihdella
Näin valmistuu imelletty prossakka:
Pese ja kuori perunat. Keitä perunat kattilassa niukassa vesimäärässä täysin kypsiksi, mutta keitinveteen ei tule lisätä suolaa. Niukasta vesimäärästä johtuen valvo että vesi ei pääse haihtumaan. Soseuta perunat kuumina kattilassa niukkaan keittoveteen, lisää tarvittaessa kuuma vesi ja sekoita. Niukka keittovesi yleensä riittää.
Erittäin tärkeä:
Jäähdytä prossakkasose välillä sekoittaen alle 77 asteiseksi. 72-75 asteinen on hyvä soseen lämpötila tässä vaiheessa.
Lisää jauhot vähitellen ja sekoittaen 72-75 asteiseksi jäähtyneeseen prossakkasoseeseen. Laita kansi kattilaan.
Laita prossakkasose kattilassa noin 70 asteiseen uuniin imeltymään Sekoita muutaman kerran imeltämisen aikana. Maistamalla voit seurata imeltymisen edistymistä. Anna imeltyä noin 3 tuntia.
Lisää voi siivuina sulamaan imeltyneeseen prossakkasoseeseen. Lisää maito niin että saat notkean puuromaisen prossakkasoseen. Lisää suola. Lisää muskotti tai joku muu sopiva mauste tai jätä kokonaan maustamatta - monien mielestä suola riittää prossakan mausteeksi.
Laita prossakkasose kunnolliseen voideltuun lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Lisää prossakkasoseen pinnalle voilastuja tai voinokareita. Prossakkasoseen innalle voit myös sirotella korppujauhoa.
Paista prossakkasosetta aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun prossakkasoseen pinta saa väriä ja prossakkasose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin prossakkasoseen kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä prossakkasosevuokia. Kun paistat täysiä prossakkasosevuokia, niin imelletty prossakka ei kuivu eikä korppuunnu ja saat mehevän imelletyn perossakan.
Paista imellettyä prossakkaa noin 3 tuntia.
Imelletty prossakka Karkkilasta
Anonyymi-ap
2
1291
Vastaukset
- Anonyymi
V..un monimutkaiseksi olet tehnyt ton perunalaatikon.
- Anonyymi
Muskottiruno:
Pieretti, huudatti, paskatti, panetti ja sitten vielä muskotti!
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 703139
- 612487
Hei........
Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.562126Mitä sanoa pituudeksi näillä mittaustuloksilla?
Jos jossain tarttee ilmoittaa pituus sentin tarkkuudella? Mitattu neljästi virallisesti ja mittaustulokset on olleet 1942035- 551952
- 421584
- 401550
Mä en jaksa suojella sua enää
Oot osa mun tarinaa ja ensirakkaus 🩷🌈 Olisiko niin kauheata, jos muutkin ystävämme tietäisivät? Se on jo niin vanha ”t141253EU:n uusin idea - jatkossa joudut tunnistautumaan kun katsot PORNOA!
"Pornon katsominen muuttuu täysin Euroopan komissio on kehittänyt sovelluksen, jolla internetin käyttäjä voi todistaa p1391158- 61083