Imelletty prossakka Karkkilasta

Anonyymi-ap

Imelletty prossakka

Imellettyyn prossakkaan ei lisätä siirappia. Makeus saadaan aidosti imeltämällä.

Imelletty prossakka valmistuu näistä aineksista:

Niukasti vettä perunoiden kypsentämiseen. Huomioi että vesi jää prossakkaan
1 kg jauhoisia perunoita. Myös kiinteiden perunoiden suosijoita on
3 rkl vehnäjauhoja
50 g voita
4 dl täysmaitoa
1 ½ tl suolaa
½ tl muskottipähkinää. Sopivia mausteita voi vaihdella

Näin valmistuu imelletty prossakka:

Pese ja kuori perunat. Keitä perunat kattilassa niukassa vesimäärässä täysin kypsiksi, mutta keitinveteen ei tule lisätä suolaa. Niukasta vesimäärästä johtuen valvo että vesi ei pääse haihtumaan. Soseuta perunat kuumina kattilassa niukkaan keittoveteen, lisää tarvittaessa kuuma vesi ja sekoita. Niukka keittovesi yleensä riittää.

Erittäin tärkeä:
Jäähdytä prossakkasose välillä sekoittaen alle 77 asteiseksi. 72-75 asteinen on hyvä soseen lämpötila tässä vaiheessa.

Lisää jauhot vähitellen ja sekoittaen 72-75 asteiseksi jäähtyneeseen prossakkasoseeseen. Laita kansi kattilaan.

Laita prossakkasose kattilassa noin 70 asteiseen uuniin imeltymään Sekoita muutaman kerran imeltämisen aikana. Maistamalla voit seurata imeltymisen edistymistä. Anna imeltyä noin 3 tuntia.

Lisää voi siivuina sulamaan imeltyneeseen prossakkasoseeseen. Lisää maito niin että saat notkean puuromaisen prossakkasoseen. Lisää suola. Lisää muskotti tai joku muu sopiva mauste tai jätä kokonaan maustamatta - monien mielestä suola riittää prossakan mausteeksi.

Laita prossakkasose kunnolliseen voideltuun lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Lisää prossakkasoseen pinnalle voilastuja tai voinokareita. Prossakkasoseen innalle voit myös sirotella korppujauhoa.

Paista prossakkasosetta aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun prossakkasoseen pinta saa väriä ja prossakkasose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin prossakkasoseen kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä prossakkasosevuokia. Kun paistat täysiä prossakkasosevuokia, niin imelletty prossakka ei kuivu eikä korppuunnu ja saat mehevän imelletyn perossakan.
Paista imellettyä prossakkaa noin 3 tuntia.

2

1219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      V..un monimutkaiseksi olet tehnyt ton perunalaatikon.

    • Anonyymi

      Muskottiruno:
      Pieretti, huudatti, paskatti, panetti ja sitten vielä muskotti!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikä on tulevan kevään teema?

      Sun kohdallasi
      Ikävä
      134
      5632
    2. Maisa Torppa

      Voitto oikeudesta. Tässä näkee miten huteralla pohjalla nuo syytökset ovat. Hyvä Maisa 💖. IL
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      4138
    3. Kun katsoin häntä

      Niin ajattelin että hän on niin rakas ❤️
      Ikävä
      9
      1745
    4. Nainen, älä tee aloitetta, jos

      Jos olet: - ylipainoinen - yksinhuoltaja - tatuoitu - tukassa on varoitusväri - sinulla on muita lävistyksiä kuin korvak
      Ikävä
      154
      1008
    5. Haluisin niin

      Selvittää sun kanssa asiat. Kumpa uskaltaisin. Haluatko sinä?
      Ikävä
      90
      923
    6. Veronika Honkasalo(vas.)venäjän asialla

      Honkasalon mukaan mukaan venäläisiä turvapaikanhakijoita kohdellaan lainvastaisesti. "Vasemmistoliiton varapuheenjohtaj
      Maailman menoa
      64
      923
    7. Persut palkitsisi verohelpotuksin röökin polton ja ryyppäämisen lopettamisesta

      >> Perussuomalaiset ehdottavatkin, että haittaverojen sijaan terveellisestä elämää viettäville ihmisille voitaisii
      Maailman menoa
      135
      917
    8. Mitä sanoisit kolmella sanalla

      kaivatullesi ja tunteidesi kohteelle? 🙎💝💝
      Ikävä
      82
      821
    9. Trump laittomien siirtolaisten kauhu.

      Trump toimii ihan oikein, kun karkoittaa maassa laittomasti oleskelevat rikolliset siirtolaiset takaisin kotimaihinsa ei
      Maailman menoa
      110
      792
    10. Miksi Pekkaa ei hyväksytä maailmalla julkisiin virkoihin?

      On mennyt jo monta hommaa ohitse.
      80 plus
      40
      786
    Aihe