Päiväkodit ongelmissa

Anonyymi-ap

Nyt naiset vaatii sinne lisää palkkaa ja työvoimaa, vaikka tuskin missään muussa maassa yhtä korkeat palkat päiväkodin työntekijöillä ja lisää ei ole varaa palkata juuri korkeiden palkkojen takia.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009214876.html

Valittavat paperitöistä, koulutuksista jne, mutta itsehän te olette halunneet siitä koulumaisen ja lasten hoitajille yliopistokoulutuksen palkan takia, vaikka siihen ei ole mitään tarvetta. Ennen kouluikää lapsille riittää pelkkä leikki, lukemaan voi oppia kotonakin tai vasta (esi)koulussa. Vähemmän koulutusta, vähemmän vaatimuksia, tavallinen lastenhoitajan palkkka ja enemmän hoitajia.

Päiväkodeissa ei edes olisi ruuhkaa jos kaikki työttämätkin ei toisi lapsiaan sinne että pääsevät itse päiväkaljoille ja vuokraamaan alapäätään tai kuluttamaan aikaa somessa. Miksi äidit (isät) eivät halua itse kasvattaa lapsiaan, vaikka maksetaan lapsilisät, kodinhoitotuet jne ja vaikka työttömänä olisi aikaa. Parempi vaan lapsillekin ilman tappeluita, tarttuvia tauteja, aikaisia herätyksiä...

Sitten valitetaan kaikesta, ei kai tuo valjaissa olokaan ole sen kummempi kuin syöttötuoli tai turvaistuin autossa. Kymmeniä lapsia ei kukaan ehdi valvomaan etteivät karkaile, tappele, tipu tuolilta tai joudu mihin tahansa onnettomuuksiin. Vahtikaa itse lapsianne kun on aikaa älkääkä viekö toisten hoidettavaksi. Isoissa ryhmissä ei edes sosiaalistu vaan traumatisoituu.

3

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tyhjentävä kirjoitus.
      Tyhmyydestä sakotetaan.

    • Anonyymi

      Valitus vaan jatkuu, lisää palkkaa ja henkilöstöä, vähemmän töitä. Sellaista työtä ei olekaan missä naiset ei valittaisi ja olisivat tyytyväisiä palkkaansa vaikka on miehiä parempi ja työt kevyempiä.
      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/abb46f5b-ad5c-4a96-9dcb-11542bccb223

      Kun eivät viitsi hoitaa omiakaan lapsia niin kuinka sitten toisten lapsia. Kohta niille pitää palkata kotiapulaiset ja ruokakin tuoda sänkyyn.

    • Anonyymi

      Lasten ei anneta olla lapsia edes päiväkodissa, pakko-opettamista leikin sijaan ja sitten aika ei riitä.

      Pahin ongelma taitaa kuitenkin olla äidit jotka pukee lapsensa kuten itse horohepeniin, meikkaavat ja lakkaavat kynnet, vaikka pitäisi olla leikin ja säänkestävät ulkovaatteet.

      ”Ulkoiluvaatteet ovat kevyitä, eikä niissä voi kunnolla leikkiä”, pahoitteli yksi ammattilainen. Hänen mukaansa esikoulussa näkee jo pikkuaikuisia, joilla on värjätyt hiukset ja lakatut kynnet.

      ”Pienet lapset tulevat päiväkotiin esimerkiksi Niken tai Adidaksen vaatteissa. Lippikset ovat samaa merkkiä kuin aikuisilla. Vanhemmat stressaavat siitä, kun vaatteet menevät likaiseksi. Miksi ei vaan voi pukea lapsia sellaisiin vaatteisiin, joiden kanssa ei ole niin tarkkaa, jos suttaantuvat”, hän ihmettelee.

      Kolmannen ammattilaisen mielestä aikuiset työntävät bilekulttuuria lasten elämään.

      ”Tähän kuuluu se, että alakoululaiset tekevät sitä, mitä teinit ennen, siis jopa ekaluokkalaiset kieltäytyvät pukemasta pipoa ja hanskoja (osa myös toppatakkia), koska se ei ole cool", hän pahoittelee.

      Lukijan mukaan lapsilla on napapaitoja, 3–4-luokkalaiset meikkaavat ja vanhemmat saattavat todeta 8–9 vuotta täyttävien synttärilahjatoiveista, ettei heille kannata ostaa leluja, koska he eivät enää pitkään leiki.

      Neljäs kyselyyn vastannut, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja, kertoo olevansa töissä päiväkodissa ja ihmettelevänsä erityisesti sitä, miksi vanhemmat haluavat lapsensa ruotsinkieliseen päiväkotiin, vaikka lapsi ei puhu sanaakaan ruotsia.

      ”Onko hienompaa, että on ruotsinkielisessä”, hän ihmettelee.

      ”Juuri näitä vanhempia tarkkailen sivusta ja teen omat havainnot. Iso auto, trendikkäät vaatteet, puhutaan bisneksistä ja lapset vaikuttavat nukeilta, joita puetaan. Nykyajan juppeja?”

      Hänen mukaansa pienet lapset eivät kaipaa arki-iltoihin myöskään harrastusrumbaa, vaan rauhallista aikaa ja yhdessäoloa kotona."
      https://www.iltalehti.fi/perheartikkelit/a/d1c07cad-0283-4e2a-abda-6faac58882e5

      Uimarannoillakin äidit pukee alle 10v pikkutytöt ällöttäviin seksihepeniin, pelkkä naru pakaroiden välissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2520
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      883
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe