Marin itse on muotokuvaansa vaikuttavampi

Anonyymi-ap

Muotokuvat herättävät aina mielipiteitä siitä, miten hyvin ne ovat onnistuneet.

Winston Churchillistä, joka muuten itsekin oli harrastemaalari, tilattiin muotokuva paljastettavaksi hänen juhlapäivänään. Churchill itse ei ollut nähnyt kuvaa, joka oli maalattu valokuvien perusteella, ennen sen paljastamista.

Kun huppu poistettiin maalauksen päältä, Churchillin ilme oli tyrmistynyt ja yleisö vaikeni hiiren hiljaiseksi, vain vaimea kohahdus kulki läpi ihmisjoukon.

Tapansa mukaan Churchill otti tilanteen haltuunsa. Laitettuaan silmälasinsa päähänsä hän aloitti kiitospuheensa sanoilla, jotka välttämättä eivät lukeneet lapussa, joka hänellä oli kädessään:

This portrait is remarkable example of modern art

Suomeksi suurin piirtein

Tämä teos on merkittävä esimerkki nykytaiteesta.

Yleisö purskahti hillittömään nauruun ja Churchillin kasvoille kohosi tuttu, virnistävä hymy,

Churchillin maalauksen tehnyt taiteilija oli hakenut kuvaan Churchillin päättäväisyyttä, mutta katsojalle se näytti kuin pääministerin virkapöydän takana olisi maalauksessa istunut pohajattoman tympääntynyt ja vihainen, suorastaan ruma mies.

Koutaniemi on selvästi hakenut Marinia kuvaavassa taulussaan myös Marinin päättäväisyyttä sekä Marinin tulevaisuudenuskoa ja sosiaalidemokraattista aatettaan, ihmistä, joka vie meitä kohti jotain parempaa. Katsojalle tosiaan voi tulla mieleen verinen Jeesus, varsinkin maalauksen Marinin katseen suunnasta.

Luonnossa Marinin katse on terävä ja kohdistuu aina suoraan eteenpäin, ihmisiin ja keskustelussa suoraan keskustelukumppaniin. Joissakin postaamissaan kuvissa hän on itsekin ehkä tavoitellut jotain eteerisyyttä, mutta niissäkin yleensä katsojan katseen kiinnittävät katsojaan katsovat Marinin suuret, ystävälliset silmät. Marin on todellisuudessa ja postauksissaan niin läsnä kuin voi olla läsnä, ei leiju pilviä kohti.

Marin on päättäväinen ja toisinaan hänen ilmeensä on hyvin totinen varsinkin väittelyissä, mutta silti se asia, joka minulle ensimmäisenä hänestä tulee mieleen, ovat suuret, lämpimät silmät ja hymy, jolla hän tervehtii ihmisiä. Hän on positiivinen ihminen ja saa muutkin hyvälle tuulelle ja luottamaan tulevaisuuteen.

Hieman kuin Churchill, joka kävellessään Lontoon pommitettujen raunoiden keskellä ei voinut kätkeä suruaan kasvoiltaan nähdessään, mitä kansalaiset joutuvat kestämään, seuraavassa hetkessä asetti knallinsa kävelykeppinsä päähän ja nosti sen korkealla ylös, saaden ihmiset hymyilemään kyyneltensä läpi ja ymmärtämään, että niin kauan kuin on elämää, on toivoa ja että suurimmatkin vaikeudet tullaan kyllä voittamaan.

Churchill kuorrutti päättäväisyytensä hersyvällä ja aina nokkelalla huumorillaan. Marinin päättäväisyys kätkeytyy hänestä huokuvan inhimillisen lämmön alle, joka tavallaan tekee hänestä niin sosiaalidemokraatin kuin sosiaalidemokraatti voi olla. Aika veli- ja sisarkultia. Kuinka heistä voisi olla pitämättä.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olipa siinä somejoukkojen ylistystä kerrakseen SDP stä, Marin ja W.C yhdistyy jännästi ehkä festareilla, muttei sentään Brittien konservariivisen edesmenneen PM veroiseksi Sanna nouse vieläkään, toki hän on yhdistänyt rikkaita ja menestyviä ennennäkemättömään tapaan valtion tuella SDP faneiksi, mutta ansionsa on sikalan emännälläkin Saarikko on pystynyt nostamaan kannattajilleen tukia mistä duunarit ei voi edes haaveilla, samaan aikaan on näiden elintaso laskenut jopa 10% eläkeläisköyhinen jopa 30% menetykset on sataneet suoraan niin keskusliikkeille kuin vihreiden halitsemaan energiabisnekseen, onko Marin hallitukselle luvattu hoitaa vaalitulos ylistävään sävyyn ihan tappiin, kansa varmaan uskoisi jo ;-D Vaalin rehellisyyteen ei kyllä taida enää kovin moni uskoa. Kunia ja ylistys Sannalle ;) Paskalla on tekijänsä.

    • Anonyymi

      Tabloidilehdissäkin parempia valokuvia Marinista. "Teos" kuin aloittelevan valokuvaajan Photoshop tekele.
      Mustavalkoinenkin parempi.

      • Anonyymi

        Taiteen tekeminen ei ole helppoa. Taiteilijan on vaikea etukäteen arvata, tulkitseeko yleisö teoksen ollenkaan kuten taiteilija itse on ajattellut.

        Arvaamattomuus toimii myös toiseen suuntaan. Yksi kaikkien aikojen klassikoksi kohonnut elokuva Casablanca oli vain yksi lukemattomista propagandatarkoituksessa tehdyistä elokuvista, joka kuvattiin aika kiireellä ja tuotettiin liukuhihnalta.

        Toista vuotta elokuvan ensi-illan jälkeen Casablancassa pidetty liittoutuneiden konfrenssi, josta uutisoitiin näkyvästi, toi elokuvalle lisää katsojia silloin. Mutta se ei selitä, miksi siitä tulin niin suosittu vuosikymmenestä toiseen.

        Näyttelijät ovat tietenkin aikansa parhaita ja tekevät roolisuorituksensa häikäisevällä tavallaan. Käsikirjoitus perustuu tositapahtumiin, se oli ilmestynyt kirjana jo aiemmin. Jonkin verran menestystä saaneita kirjoja käytettiin elokuvien käsikirjoituksina silloin ehkä nykyistäkin enemmän elokuvien aiheina. Jokin vain juuri tuossa elokuvassa saa kaiken, aivan kaiken loksahtamaan niin kohdalleen, että juuri sen täydellisemmin ei pakolaisten tarinaa ole koskaan kerrottu. Itsekään sitä ymmärtämättä tekijät ikuistivat palan aikansa todellisuutta niin, että katujen pölyn voi tuntea ihollaan ja ihmisten hien auringon paahteessa voi haistaa katsoessaan tuota elokuvaa. Voi elää läpi kaiken sen pelon ja toivon, epätoivon ja varmuuden, minkä osapuolen osalta tahansa.

        On sanottu, että taide on herkkä lintu, jota on vaikea saada kiinni, jos sitä yrittää tavoittaa. Vangita sitä ei voi ollenkaan.


    • Anonyymi

      Se muotokuva oli mielestäni hyvin vaalijulistelmainen. Siihen päälle vain nimi ja äänestysnumero.

    • Anonyymi

      Parempi kuva olisi jos biletys Uusivirran kanssa ja nuoleminen tanssilattialla. Siinäpä kuva.

    • Anonyymi

      Samaa sarjaa, kuin noilla kaikilla klobalisteilla politikoilla, jotka peittävät toisen silmänsä tarkoituksella. Nyt siihen käytetään punaista valoa.
      Mutta Marinhan on käynyt Klaus Schwabin kutsukoulutuksen ja siellä näitä globaaleja johtajia koulutetaan olemaan kuuntelematta kansalaisten murheita. Lisää velkaa, lisää veroja, näkyy tuosta teatreelisesta katseesta.
      Ei tiedä hyvää köyhille!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe