Tautia, sotaa ja inflaatiota

Anonyymi-ap

Nyt vaalijuna puksuttaa jo täysillä kohti maaliaan. Akseli kitisee.
Näin katkeaa punavihreä akseli Sdp:n, vihreiden ja vasemmistoliiton yllättävän pitkä yhteinen taival saattaa kohta päättyä. Vahvinkin akseli katkeaa, kun sitä liian kauan kuormitetaan. On makuasia, onko punavihreä akseli hallituksen sisällä heikommasta vai vahvemmasta päästä. Mutta kestonsa rajoilla se on.
Sdp, vihreät ja vasemmistoliitto hitsautuivat yhteen oppositiossa vastustaessaan Juha Sipilän (kesk) hallitusta. Oma hallitustaival on ollut stressaavin mahdollinen: tautia, sotaa ja inflaatiota.

Anderssonin suurin urahaaste oli luovia vasemmistoliitto läpi Suomen Nato-käännökseAnderssonin suurin urahaaste oli luovia vasemmistoliitto läpi Suomen Nato-käännöksen. Vähäisemmällä pelisilmällä puolueen hajoaminen olisi ollut aivan mahdollinen.

Nyt vasemmistoliitto selvisi kannatuksen lyhyellä notkahduksella. Sinänsähän vasemmistoliiton kannatus ei paljoa kasva eikä juuri laskekaan koskaan. Tämä helpottaa Anderssonin oloa. Ei tarvitse unelmoida mahdottomia, mutta ei liikoja pelätäkään.

Vihreiden Maria Ohisalolla on vaikeampaa. Vihreiden oppositioaikojen suosiohuipusta on aikaa, mutta hallitukseen lähdettiin suurin odotuksin. Ohisaloon kohdistuneet odotukset saattoivat olla kohtuuttomiakin ensimmäisen kauden kansanedustajalle.

Vihreiden pettymys saavutuksiinsa saa hakemaan syntipukkia muualta, ja yhä useammin syntipukiksi kelpaa pääministeri Marin. Tätä on syytetty ympäristötavoitteista luistamisesta jo ennen EU:n ennallistamisesityksen surullista tarinaa.


Suuttumus on aitoa, mutta vihreillä on syy myös pelätä Marinin kansansuosiota. Hän on ensimmäinen demarijohtaja, joka vie vihreiltä äänestäjiä.
Syväpunaiset vasemmistoromantikot voivat toki uneksia punavihreän rintaman uudesta taistelusta kokoomus-perussuomalaista hallitusta vastaan.

Vihreät on pelanneet itsensä ulos kaikista hallituksista. Kansa kärvistelee inflaatiossa ja energiakriisissä ja nämä fanaatikot vain lisäisivät tuskaa. Lauri Lyly Tampereelta antoi selvän ukaasin heidän sähköyhtiölleen laskea hintoja. Vihreiden Osmo Soininvaara Helsingistä vain puolustaa asukkaiden sähköyhtiö Helenin riistohinnoittelua.

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Suvakkien mielestä ongelmat poistuu, kun niitä ei tunnusteta.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Linnanjuhlat: Tiina Kaukasen asu aivan kauhea lankaviritelmä

   Ja loukkaus arvokkaita juhlia, maata, veteraaneja, Salea ja muita juhlijoita kohtaan. Siis miten joku kehtaa alittaa riman niin pahasti, koska voisi t
   Maailman menoa
   276
   2816
  2. Oho! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki poseeraa sensuellissa pitsiasussa! Some kuumana: "Merenneito"

   Onko tämä sitten Suomineito vai merenneito? Helmi Loukasmäki tuli julkisuuteen Dannyn assistenttina. Nuori nainen on totuttu näkemään somessa varsin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   2452
  3. Pitäisikö metsänomistajien siirtyä tuottamaan polttopuuta?

   Metsänomistajat saavat tätä nykyä kuitupuusta niin vähäisen hinnan että verrattuna polttopuuhun he tiensivat paremmin. Onhan polttopuulla talvella jo
   Maailman menoa
   107
   1231
  4. Emännän rauhootus aika,

   Pörrö itse huuvellut tubessa hellustansa, nyt tämä resupekka vaatii että asiasta oltaisiin hiljaa, ensikerran sai tuheroa syntymänsä jälkeen ja kertoi
   Tuusniemi
   82
   822
  5. Olen rakastunut sinuun mies

   Niin vieläkin, eikö ole hassua. Ikävä on kova!
   Ikävä
   52
   805
  6. 1,7 % kannatuksen lasku

   https://yle.fi/a/3-12683819 Keskustalla menee nyt entistä kehnommin. Keskusta kannatus nyt 9 % ja viimeisimmät Saarikon temput ei ehtineet vielä vaik
   Maailman menoa
   241
   736
  7. Nainen, kysymys

   Oletko valmis?
   Ikävä
   45
   714
  8. Sua jännittää.

   Aikas lailla. Anna mennä vain. Sä osaat kyllä ja kelpaat sellaisena kuin olet. Mä toivon, että onnistut ja saat haluamasi.
   Ikävä
   35
   695
  Aihe