Paavali, Jeesus ja joku muu.

Anonyymi-ap

Paavali kirjoitti naisten asemasta sekä laista vielä noin vuonna 50-60jKr. Timoteuksen kirjeiden kirjoittaja, kuka liekään, sillä Paavali se ei ollut, kirjoitteli vuosien 80-100jKr paikkeilla samoista asioista, Paavalin kuoltua jo aikaa sitten.

Miksiköhän seurakunnan opetus oli muuttunut tällä välillä niin radikaalisti. Paavali ei puutu naisten asemaan käytännössä lainkaan mutta Timoteuskirjeen kirjoittaja on jo rakentamassa kirkko-organisaatiota, jossa laitetaan naiset ruotuun sekä kotona, että seurakunnassa.

Paavalille laki on hyvä ja Kristukseen kasvattaja mutta hän painottaa sitä, ettei kukaan uskova ole lain alla. Timoteuksen kirjeen kirjoittaja taas pitää lakia tärkeänä ja sanoo, että laki on erityisesti väärintekijöille. Jos oletetaan, että Paavali kirjoitti myös Timoteuksen kirjeen, niin miksi hän on ristiriidassa itsensä kanssa galattalaiskirjeen ja roomalaiskirjeen sivuilla? Jos hän ei kirjoittanut Timoteuksen kirjeitä, niin kuin suurin osa Raamatun tutkijoista sanoo, miksi Timoteuksen kirje on jätetty vääräoppisena Raamatun kaanoniin? Pitäkö meidän siis uskoa sitä, ettemme ole lain alla vai sitä että lakia on noudatettava, riippuen siitä kumpaa kirjailijaa uskoo?

Entä miksi Paavali saarnaa ylipäänsä armosta? Jeesus ei mainitse armoa kertaakaan mutta Paavali mainitsee sen lähes 90 kertaa? Ja miksi Paavali mainitsee helvetin 20 kertaa mutta Jeesus ei kertaakaan? Eikö Jeesus uskonut helvettiin? Lyhyesti vastaus kuuluu: ei uskonut. Jeesus uskoi Vanhan testamentin Sheoliin, joka merkitsee yksinkertaisesti hautaa.

Itseasiassa, Jeesus puhui arameaa ja hepreaa, ei kreikkaa. Vanhan testamentin Arameassa ja hepreassa ei tunneta koko helvetti käsitettä. Helvetti sanaa ei löydy edes suomen kielisestä Raamatusta. Oppi helvetistä kehitettiin vasta Jeesuksen kuoleman jälkeen. Tai no, se omittiin kristittyjen kÃättöön filosofisista ei-kristillisistä kulttuureista.

Olisikohan sinunkin aika opiskella ITSE Raamattua, Pyhän hengen johdolla ja oppia sitä, mikä on tutuus?

4

58

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eikä Jeesu sanonut että joka sanoo veljelleen, sinä hullu, on ansainnut helvetin tulen?

   Lähetyskirjeissä ei missään saarnata lakia tai lakihenkisyyttä.

   Kun Paavali sanoo lain olevan voimassa väärintekijöille, ei hän tarkoita sitä että sen mukaan he pyrkivät elämään, vaan että heidät sen mukaan tuomitaan. Niin he eivät pääse Jumalan tuomiota pakoon. Lain kirous on yhä voimassa. Lain tehtävä on nyt vain tuomiota ihmiset, jotka eivät vaella Hengen mukaan ja ole siten Jumalan lapsia. Heitä laki ei koske, koska ei Jumala voi omaa Pyhää Henkeään tuomita.

   Hengen ihminen voi silti eksyä ja tulla lain mukaan tuomituksi, jos hän kadottaa Jumalan Hengen ja saattaa sen murheelliseksi kuten Paavali kirjoittaa. Silloin lain kirous taasen astuu ihmisen osaksi ja hänen kaikkia tekojaan tutkitaan lain mukaan. Eikä siitä tuomiota kukaan pääse puhtain paperein.

  • Anonyymi

   Käsite olla kuuliainen Jumalalle haiskahtaa harhaopille. Miksi Jumala muka vaatisi meiltä jotain omaa kuuliaisuutta. Omia uskonnollisia ponnisteluja kauheasti Raamtun tutkiskelua että voisimme olla kuuliaisia edes jossain määrin. Ei. Jumala on rakkaus ja siksi hän ei sellaista vaadi. Hän vaatii vain uskoa. Sitä että todella uskomme sen mitä sana selkeästi sanoo. Emme sitä vääristele, kääntele oman mielemme mukaan miltä aina kunakin hetkenä parhaalta tuntuu, vaan että uskomme sen, että meillä on uskon kautta pääsy Jumalan lapseuteen. Ei oman kuuliaisuuden kautta. Ja Jumalan lapsena saavutamme jotain paljon enemmän kuin kuuliaisuuden. Saamme sen mitä Jumala antaa ja se on paljon enemmän kuin oma epätoinen pyristely.

   Siksi me emme lue Raamatusta mitään asenteellisia käsityksiä muita kohtaan ja luo mitään oppeja asioista, vaan meidän pitää vain antautua uskon kautta Jumalalle.

   • Anonyymi

    Raamattu sanoo ihan selkeästi, että Jumalalle pitää olla kuuliainen, mikäli haluaa pelastua:

    “Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä. Mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, ei ole näkevä elämää, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällään.”” (Johannes 3:36, FinRK)

    Miten ollaan kuuliaisia Jeesukselle? Tekemällä se, mitä hän sanoo, eikö? Jeesus sanoo:

    “...Jos te rakastatte minua, te pidätte minun käskyni.” (Johannes 14:15, FinRK)

    Mitkä ovat Jeesuksen käskyt? Niitä on yli 40 ja jos et niitä kuuliaisesti noudata, et pääse taivaaseen. Tämä on FAKTA!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Raamattu sanoo ihan selkeästi, että Jumalalle pitää olla kuuliainen, mikäli haluaa pelastua:

    “Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä. Mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, ei ole näkevä elämää, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällään.”” (Johannes 3:36, FinRK)

    Miten ollaan kuuliaisia Jeesukselle? Tekemällä se, mitä hän sanoo, eikö? Jeesus sanoo:

    “...Jos te rakastatte minua, te pidätte minun käskyni.” (Johannes 14:15, FinRK)

    Mitkä ovat Jeesuksen käskyt? Niitä on yli 40 ja jos et niitä kuuliaisesti noudata, et pääse taivaaseen. Tämä on FAKTA!

    Sitten niitä vain noudattamaan sekä soveltamaan eri tilanteisiin sekä etsimään niihin porsaanreikiä käännösvirheistä. Eli olemaan lihallainen uskoa, vaeltamaan lihan mukaan eikä Hengessä edessä aloita. Kuten kuitenkin tekivät ne älyttömät ihmiset, joita Paavali moitti, että ovat hyljänneet Hengen uskon ja siirtyneet toteuttamaan lihallista uskonnollisuutta omassa varassaan.

    Onnea vain yritykselle. Mille asteelle se tulee jäämäänkin.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Taposta epäilty Mika Moring

   "Taposta epäilty Mika Moring on poliisin tutkimusten perusteella ajeluttanut useita naisia ympäri Suomen eri aikoina." Onko samoja Moringeja, jotka m
   Maailman menoa
   75
   3778
  2. Nainen, kysymys

   Oletko valmis?
   Ikävä
   73
   1113
  3. Seiskan mukaan

   Stefun raittius on muisto vain. Syyksi ratkeamiseen kerrotaan olevan se, että hän oli Stefun kaveri, joka murhattiin Puotilassa. Oma mielipiteeni on,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   140
   1104
  4. 1,7 % kannatuksen lasku

   https://yle.fi/a/3-12683819 Keskustalla menee nyt entistä kehnommin. Keskusta kannatus nyt 9 % ja viimeisimmät Saarikon temput ei ehtineet vielä vaik
   Maailman menoa
   268
   920
  5. Sua jännittää.

   Aikas lailla. Anna mennä vain. Sä osaat kyllä ja kelpaat sellaisena kuin olet. Mä toivon, että onnistut ja saat haluamasi.
   Ikävä
   50
   881
  6. Sofia löysi taas uuden miehen käytyään Ruotsissa.

   On se kivaa kun on sinkkuja, voi vaihtaa miestä kuin paitaa, suutelee tulisesti jotain miestä baarissa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   145
   804
  7. Olenhan minä syöksynyt syvälle rakkauteen

   Olen umpirakastunut ja näen sinussa kaiken, mitä ikinä naiselta voi odottaa, mutta silti minun on tehtävä järkevä arvio. Ansaitset paremman miehen its
   Ikävä
   51
   802
  8. Ateisti ei kritisoinut evlut kirkkoa

   Tänään radiossa haastateltiin erästä ateistia. Hän sanoi hyvin, ettei hänellä ole evlut kirkosta mitään kritisoitavaa koska se on jo niin maallistunut
   Luterilaisuus
   447
   704
  9. Sano nyt prkl pitääkö se paikansa

   Että leikitkö sinä vaan koko tämän ajan?
   Ikävä
   90
   692
  10. Ihmiset aina kehuu itseään

   Miten hyviä ovat ihmisinä ja suhteissaan, kuinka kurjia oli exät ja huonoa oli kohtelu. Ok. Mutta kehtaako kukaan myöntää olleensa itsekin joskus aiv
   Sinkut
   194
   608
  Aihe