Oikea seurakunta?

Anonyymi-ap

Siis mikä seurakunta on oikea?
Kuvaus siitä:
Me kaikki uskossa Jeesukseen olevat ihmiset olemme Hänen seurakuntansa. Siksi me kaikki samassa kaupungissa asuvat ja uskossa Jeesukseen olevat ihmiset olemme Hänen seurakuntansa kotikaupungissamme. Tämä pätee kaikissa kaupungeissa. Näin on ollut seurakunnan alusta asti. Raamatun kirjoittamisen aikana oli mm. sellaisten kaupunkien kuin Jerusalemin (Apt. 8:1, 11:22), Antiokian (Apt. 13:1), Kenkrean (Room. 16:1), Filippin (Fil. 4:15), Korintton (1 Kor. 1:2), Tessalonikan (1. Tessal. 1:1), Babylonin (1. Piet. 5:13), Efeson, Smyrnan, Pergamonin, Tyatiran, Sardeen, Filadelfian ja Laodikean (Ilm. 1:11) seurakunta.
Jeesus itse perusti seurakunnan kuolemansa ja ylösnousemuksensa kautta Jerusalemissa 2000 vuotta sitten. Sieltä se lähti leviämään kaikkialle maailmaan (Matt. 28:19). Tämä sama seurakunta on levinnyt myös Suomeen.
Emme ajattele yhdenkään uskossa Jeesukseen olevan ja Hänen nimeensä kastetun ihmisen kuuluvan eri seurakuntaan kuin me (Gal. 5:20). Raamattu todistaa selkeästi, ettei yhdessä kaupungissa voi olla monia seurakuntia (1 Kor. 1:2 & 2 Kor. 1:1, Ilm. 1:11, 1. Kor 1:11-13, 3:4-11).
Voimme kyllä kokoontua monissa eri paikoissa, mutta nämä paikat eivät ole seurakuntia, vaan seurakunta olemme me (Apt 1:12, 12:12, 19:9, 1. Kor. 16:19, Kol. 4:15, Filem. 1:2). Jumala näkee jokaisessa kaupungissa vain kaksi ihmisryhmää: oman seurakuntansa jäsenet ja jumalattomat ihmiset. Siksi emme rajaa yhtäkään uskossa Jeesukseen olevaa ihmistä tämän seurakunnan jäsenyyden ulkopuolelle.
Seurakunta johon kuulumme, on Jumalan. Siksi sitä on oikein kutsua Jumalan seurakunnaksi (1 Kor. 1:2, 10:32, 11:16, 11:22, 15:9, 2 Kor. 1:1, Gal. 1:13, 1 Tessal. 2:14, 1. Tim. 3:15). Jumalalla on yksinoikeus seurakuntansa nimeen ja jäsenkirjaan (Kol. 3:17, Luuk. 10:20, 2. Sam 24:1-10). Emme jaa Jumalan seurakuntaa kutsumalla sen jäseniä jonkun keksityn nimen alla olevaan yhteyteen tai pitämällä sen jäsenistä omaa jäsenkirjaa (1. Kor 1:11-13, 3:4-11).
Jumala itse liittää ihmiset seurakuntaansa, niin kuin Hän on tehnyt alusta asti: "Niin Pietari sanoi heille: 'Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksi saamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan' [...] Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi [...] Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa. [...] Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen." (Apt. 2:38, 41, 42, 47).
Me kaikki olemme tulleet kristityiksi ja Jumalan lisäämiksi seurakunnan jäsenyyteen tämän Raamatussa ilmoitetun alkuperäisen evankeliumin mukaisesti, eli tehtyämme parannuksen JA uskoon tulleina otettuamme kasteen Jeesuksen nimeen.
Paavali kirjoitti "Korinttossa olevalle Jumalan seurakunnalle" (1 Kor. 1:2), eli Korintton kaupungissa asuville Jeesukseen uskoville ja Hänen nimeensä kastetuille ihmisille: "te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltanne Hänen jäseniänsä" (1 Kor. 12:27). On siis Raamatullista sanoa samassa kaupungissa asuville Jeesukseen uskoville ja Hänen nimeensä kastetuille ihmisille, että te olette kotikaupungissanne oleva Jumalan seurakunta, Kristuksen ruumis, ja kukin osaltanne Hänen jäseniänsä. Tämä on Raamatun mukaista seurakunnan jäsenyyttä.
Jos siis olet kristitty siinä merkityksessä, jonka Raamattu kyseiselle nimitykselle antaa, silloin sinä olet jo tämän seurakunnan jäsen. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi tämän oman seurakuntasi yhteyteen (Hepr. 10:25). Tehtävämme on auttaa muitakin tulemaan kristityiksi tällä Raamatun opettamalla tavalla ja näin pääsemään seurakunnan jäseniksi ja kasteelle.
Jeesus rukoilee oman seurakuntansa puolesta "että he olisivat täydellisesti yhtä" (Joh. 17:23). Jumalan tahto on, että Hänen seurakuntansa ennallistetaan kussakin kaupungissa alkuperäisen ja Raamatussa ilmoitetun järjestyksen mukaiseksi.
Raamatussa ei ole opetusta, että tulisi perustaa eri uskonsuuntia ja kirkkokuntia. Vaikka niissä onkin Jumalan seurakunnan jäseniä, yksikään niistä ei ole Jumalan seurakunta. Jumala ei ole perustanut niistä yhtäkään. Niihin soveltuu Jeesuksen opetus: "Jokainen istutus, jota minun taivaallinen Isäni ei ole istuttanut, on juurineen revittävä pois" (Matt. 15:13). Jeesuksen rukoilema täydellinen yhteys ei kuitenkaan toteudu siten, että yritämme kitkeä uskonsuuntia ja kirkkokuntia pois maailmasta. Ne tulevat aina olemaan keskuudessamme tässä maailmassa. Todellinen yhteys tulee näkyväksi ainoastaan silloin, kun kitkemme ne pois itsestämme.

15

229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jatkuu...
      Siksi emme rakenna yhteyttä ylitse uskonsuunta- ja kirkkokuntarajojen, vaan ilman niitä. Meidän ei siis tule olla enää luterilaisia, katolilaisia, ortodokseja, adventisteja, metodisteja, baptisteja, helluntailaisia tai muitakaan "laisia" tai "istejä". Mitään edellä mainituista ei ollut olemassa silloin kun seurakunta perustettiin. Jumalan tahto on, että olemme vain kristittyjä, samalla tavoin kuin hekin, jotka Hän alusta saakka oli liittänyt seurakuntaansa.
      Rakennamme kotikaupungissamme seurakuntayhteyttä tällä edellä kerrotun mukaisella Jumalan tavalla, emme ihmisten tavoilla. Näin alkaa seurakunnassa vallita näkyvällä tavalla oikea Raamatullinen järjestys (Kol. 2:5). Seurakuntayhteyden rakentamiseksi Jumala asettaa keskuuteemme palvelustehtäviä (Tit. 1:5, Efes. 4:11-15). Jumala siunaa kristittyjen tehtävät, varustaa heidät työhönsä ja antaa heille hengellisen kasvun seurakunnan kautta (Apt. 13:1-4, 2 Kor. 8:23, Filip. 2:25, 1. Kor 3:6-11). On siis oltava seurakuntayhteydessä, jotta tämä kaikki voisi tapahtua Jumalan tavalla. Tämä seurakunta pysyy koossa, keskinäisessä yhteydessä ja apostolisessa opetuksessa (Apt. 2:42, Kol. 2:19).
      Siunausta sinulle kristitty, joka tahdot pitää kiinni tästä Raamatullisesta seurakuntajärjestyksestä ja alkaa kokoontua sen mukaisesti! Jeesus on johdattava sinua kaikessa.

    • Anonyymi

      Mitäkö sanoisi tästä ? Ei tule mieleen lisäyksiä.

    • Anonyymi

      Jos on monta eri seurakuntaa, kaikilla oma oppinsa ja täysin vastakkainen kuin toisella seurakunnalla, niin ei todella ole yksi Jumalan seurakunta. Apostolit pysyivät yhdessä opissa ja karkoittivat pois ne jotka eri tavalla opettivat.

      • Anonyymi

        Juuri näin tulee edelleen toimia.
        Apostolinen oppi Apt. 2:42 on meille kuuluva. Kaikki muut opit poistetaan seurakunnasta juurineen. Matt. 15:13.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin tulee edelleen toimia.
        Apostolinen oppi Apt. 2:42 on meille kuuluva. Kaikki muut opit poistetaan seurakunnasta juurineen. Matt. 15:13.

        Mutta näin ei toimita. Haalitaan vain lisää "opettajia" youtubesta tai ulkomailta asti. Pistää miettimään, eivätkö ole kuulleet ollenkaan evankeliumia. Ja jos ovat, miksi siihen ei voi tyytyä?


    • Anonyymi

      Ristiinaulittu Kristus on pääasia kuten Paavali kirjoitti. Kaikki muu höyryäminen kasteesta tai muusta on epäkristillistä.

      • Anonyymi

        Mene tv7 kanavalle. Sieltä löytyy pedofiilejä. Saat kasvaa opissa.


      • Anonyymi

        Raamatun opetukset apsotolien kirjeissä on tarkoitettu uskoville!


    • Anonyymi

      Oikeata seurakuntaa ei ole olemassakaan, vain keskenään riiteleviä ns. kuppikuntia jotka riitelee sanan oikein tulkinnasta, siinä "kristittyjen" mittelössä toteutuu Jeesuksen sana:........... ettekä sallineet niidenkään tulla jotka tahtoivat! vaan potkitte farisealaisittain kelvottomina ulos katsoen olevanne kelvollisia ottamaan Kristukselta sen korkeimman kruunun?..Vaan mitä sanoo raamattu: joka itsensä ylentää, se alennetaan. muistetaan Jeesuksen opetus.

    • Anonyymi

      Kaikki oikeassa uskossa olevat eivät tosiaan ole mukana oikeansuuntaisessa seurakuntatyössä, vaikka Jumalan näkökulmasta katsottuna kuuluvatkin yksilöinä Hänen seurakuntaansa. Mutta on pieniä joukkoja eri kaupungeissa, jotka toteuttavat Raamatun seurakuntaopetusta omalta osaltaan, vaikka kaikki saman kaupungin uskovat olekaan mukana.
      This is for you:

      Christians without borders
      In this activity we are not – Lutheran – Pentecostal – Baptist – Adventist – etc.,
      We are just Christians, Children of God bought with the blood of Jesus. That is why we do not advertise or recommend denominations.
      We are building up the congregation founded on the cross of Calvary, which was completed at the end of the apostolic age around 100 AD. We are continuing the same work that the first Christians began. We are not co-Christian ecumenists, etc., building fellowship ”over the congregation boundaries”.
      We are building up the congregation WITHOUT congregation boundaries.
      Welcome to the events:
      Sunday at four o’clock pm,
      and Wed and Sat at two o’clock pm.
      Congregation address:
      Maariankatu 2. 20100 Turku. Finland

      .

    • Anonyymi

      Osaatko nää suomea?

    • Anonyymi

      Englanniksi tuo teksti on parempi.

      • Anonyymi

        Congregation.


    • Anonyymi

      Menen sinne osoitteeseen huomenna, juhannuksena.

    • Anonyymi

      Näin se asia on.
      Linkissä video: kaupunkiseurakuntien uudelleen järjestämisestä:

      https://youtu.be/XVTBW0F1gu4

      Tämä on Jumalan näky Hänen työstään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      60
      4305
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      175
      2669
    3. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      159
      2468
    4. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      218
      2421
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      434
      1656
    6. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      163
      1517
    7. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      176
      1514
    8. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      98
      1318
    9. 79
      1281
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      59
      1239
    Aihe