Lietsooko Viro Venäjän uhkaa - seurailemmeko sopulina sitä?

Harjoittelemmeko Virossa itsemme Venäjän viholliskandidaatiksi?

Media vihtoo puolinaisesti aiheellisesti aiheutunutta Ämarin ilmasotaharjoituskalabaliikkia ja sen informointia – juuri Helsingin Sanomat julkisti epäilyksen ulkopolitiikan johdon erimielisyydestä, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö tarttui sisällyksettömään suusanalliskutsuun USA:n rinnalle Viroon – taistelu- ja rynnäkkökonein 1]

[ … kansalainen ihmetteli mitä taas tehdään hänen selän takanaan 2]. Miksi suuria maamme sotilaallista puolueettomuutta suoraan koskettavia asioita halutaan käsitellä salassa, kabineteissa. Jälleen tarkoitushakuisesti ajetaan kansakuntaamme sellaisen pyssyn piippuun minne emme halua. Kansalainen laukaisee herkästi – ”me emme kuulu mihinkään pyssyn piippuun – emme läntiseen, emmekä itäiseen”. Osaamme puolustaa itsemme ja nimenomaan itse! 3] … ]


Ämarin ilmasotaharjoitus on poikkeuksellinen

Harjoituksen on kutsunut koolle USA, natojohtaja, joka antaa ydinasesuojan sen eurooppalaisille jäsenkumppaneille. USA presidentti Barack Obama vannoi julkisesti huolehtivansa muun muassa Viron 4], ettei tarkoitushakuisesti luotu Venäjän uhka kohtaa virolaisia.

Tämäkin virolaisittainkin 5] luotu Venäjän uhkakuvitelma liittyy lopulta Ukrainaan 6] ja lännen reaganismiin 7], jolla koetaan nakertaa Venäjän asukaslukuun nähden liian suurta raaka-aine- ja energiamääräävyyttä.


Lausuessaan Venäjän, Obama asetti samalla sotaharjoituksen vastapuolen –

[ … extra “kuinka Venäjä asennoituu USA:n sotilaalliseen oravanpyörään” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/10/kuinka-venaja-asennoituu-usan.html - [47675]

… itäisen rajanaapurimme. Oli synnytetty vastakkainasettelu ja nyt meidät suomalaiset sotilaallisesti liittoutumattomana maana halutaan mukaan – olemmeko astumassa kansalaisnäkökulmasta viritettyyn ansaan?Lainaan tähän herättävän kirjoituksen, joka oli lähetetty allekirjoittaneen yleiseen sähköpostiin:

””Meneillään on suunnitelma vetää suomalaiset mukaan suurvaltojen nokitteluun Itämeren alueella. Maamme lehdistö, ei muutamaa harvaa poikkeusta lukuun ottamatta, kiinnitä mitään huomiota asiaan.

Netissä kerrotaan miten Yhdysvaltain ilmavoimien laivue 510 *], joka tulee Viroon, ei ole niinkään hävittäjälentolaivue ilmataisteluja varten, vaan Yhdysvaltain ilmavoimien järjestyksen mukaan se on rynnäkkölentolaivue eli se pudottelee ja on pudotellut liitopommeja maamaaleja kohtaan.

Norjan puolustusvoimat osti 2009 FAC- eli ’forward air control’ -
simulaatiolaitteet 2009. 2010 menetelmää eli maalinosoittamista maasta rynnäköiville ilmavoimille opetettiin puolalaisille ja puolalaiset latvialaisille.
Latvialaiset ja virolaiset harjoittelivat asiaa Islannissa norjalaisten komennossa, koska Islannin ilmapuolustus tai sen osia kuuluu nimenomaan Norjalle. Ilmeisesti tämän vuoksi tarvittiin JAS-39 C:t ja F-18 A Hornetit Islantiin.

Nyt on sitten meneillään viimeinen vaihe, jossa ’virolaiset pääsevät johtamaan’ F-16 CG:iden, F-18 eli Hornettien, JAS-39 C:iden rynnäköintiharjoituksia omalta taistelualueeltaan Itä-Virosta.

Tämän harjoituksen perusteella tavallaan Viron puolustusvoimat ’kykenevät johtamaan’ Suomen ilmavoimien F-18 C Horneteja ja Ruotsin ilmavoimien JAS-39 C-hävittäjiä sekä Yhdysvaltain Italiassa olevan 510. laivueen F-16 CG: ä maamaaleja kohtaan maasta Itä-Virossa, joka on heidän toiminta-aluettaan eli taistelualuettaan.

Yllä olevalla NATO yrittää uskotella, että se on puolustuskykyinen huolimatta asevelvollisuuden lakkauttamisesta Virossa ja myös asevelvollisuuksien lakkauttamisesta Saksassa, Puolassa, Latviassa ja Liettuassa, koska ei tahdo maksaa sotilaallisen tyhjiön, balttilaisen Naton varustamista kansallisin joukoin.

Kansanvälisin joukoin ei Baltiaa tahdota aseistaa, koska on luvattu Venäjälle, ettei Puolaan, Latviaan, Liettuaan tai Viroon sijoiteta pysyvästi merkittäviä taistelujoukkoja. Tämän vuoksi vajetta pyritään paikkaamaan ilmavoimien, myös Ruotsin ja Suomen ilmavoimin, nostaen niiden valmiuksia Naton tyyppiseen maalinosoittamiseen.

Tämä hanke ei ole mitenkään uusia ja norjalaiset ovat opettaneet sitä virolaistenkin opettajina toimiville latvialaisille Afganistanissa, jossa tuota taitoa sai kokeilla päinvastoin kuin Euroopassa - elävään voimaan, talebaneihin."
--

On pelättävissä, että Suomi tulee osallistumaan lentosotaharjoituksiin Virossa koska tästä on jo länsimaisen demokratian mukaisesti sovittu salaa. USA ei olisi missään tapauksessa lähettänyt kirjallista kutsua Suomelle Viron lentosotaharjoituksiin, ellei asia olisi jo puhetasolla sovittu kulisseissa.

-
Entä nyt?

Niin, tämä edellinen oli muutaman vuoden takaa -

.. ollaanko nyt jo kääntöpisteessä, kun suomalaiset heräävät Naton todelliseen uhkaan juuri meitä suomalaisia kohtaan? Entä osaa meidän poliitikoista vaivaava joukko- ellei jopa sotapsykoosi?

Katso TP Sauli Niinistön sotisopa, armeijamme taisteluharjoituksissa - hänen aiemmin kertoneen, ettei suomalaisilta kysytä mitään Nato-kansanäänestysneuvoa - osapuilleen!

--
94995

163

1057

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Fasistista diktatuuria venäjällä pitää vastustaa yhdessä. Virolla on liikaakin kokemusta venäläisistä joten he ovat oivaltaneet asian aiemmin ja paremmin kuin suomettuneet johtajamme.

   • Anonyymi

    Tai oikeastaan fasistinen diktatuuri on venäläisille ihan oikein. Sitä saa mitä pilaa.
    Mutta venäläiselle suuruudenhullulle imperialismille, imperiumin palauttamiselle pitää laittaa jyrkkä raja - riittävällä rauhanturvauskalustolla urainalaisille.


   • Anonyymi

    Kivinen puhuu asiaa, täyttä asiaa!


  • Asevelvollisuus lakkautettu Virossa? 😂

   Se on päinvastoin palautettu, ja lähes 100 000 miestä yhdessä NATOn ylivoimaisten ilmavoimien kanssa riittävät kyllä pidättelemään Ukrainassa nähdyn kaltaisia Venäjän ”erikoisjoukkoja” tarvittavan ajan.

   • Vai ajautuu. No kyllä on sitten karmean surkeat johtajat siellä, jos eivät pysty hallitsemaan edes omaa päätöksentekoaan. Ja niinhän ne onkin.


  • Anonyymi

   Vaadi nyt ensin kansanäänestystä putistanissa aiheesta:
   "Haluammeko käydä veristä hyökkäyssotaa rauhantahtoisia naapurimaita ja kansoja kohtaan kohtaan, sekä samalla tuhota taloutemme ja kansainvälisen maineemme vuosisadoiksi, vain mielisairaiden suurvaltakuvitelmien ja eliitin rikkauksien vuoksi ?"

  • Anonyymi

   " USA presidentti Barack Obama vannoi julkisesti huolehtivansa muun muassa Viron 4], ettei tarkoitushakuisesti luotu Venäjän uhka kohtaa virolaisia."


   Hei Putinisti papparainen kun teet tätä propagandaasi ja kopioit tekstejä ole huolellisempi nytkin olet pätkinyt välistä tekstiä tarkoituksena saada se näyttämään muulta kuin se on vaikkei tuosta nyt tullut lasta ei paskaa

   Olet jotenkin säälittävä vanha höppänä etkä edes huomaa sitä se on kaikkein säälittävintä tässä amatöörimäisessä puuhailussasi.

   • Anonyymi

    Ei uutta.. trolli Pietarissa lätissään väärentää jopa oman lärvinsäki peilissä.. rehellistä niistä Puten lätissä ei saa millään


  • Anonyymi

   On kirjoittajia jotka ovat venäjämielisiä ja natovastaisia alkaja kuulunee noihin änkyrä kannattajiin ja uskomuksiin, että maapallo on litteä, koska se on helppo lausua.

  • Anonyymi

   Idän propagandaa, lännen propagandaa, Eu:n propagandaa, ota näistä selvää.

   • Anonyymi

    Ei ole mitään epäselvää, mistäpäin tulee mahorkan ja pjaskan hajua. :-)


   • Ihmisellä on taipumus luottaa omaa ajatteluaan lähelle sijoittuviin lähteisiin sekä niihin, jotka eivät ennenkään ole jääneet valheista kiinni.

    Demokraattisesti ajattelevien ihmisten tapauksessa nuo ovat usein samoja.


   • Anonyymi
    Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

    Ihmisellä on taipumus luottaa omaa ajatteluaan lähelle sijoittuviin lähteisiin sekä niihin, jotka eivät ennenkään ole jääneet valheista kiinni.

    Demokraattisesti ajattelevien ihmisten tapauksessa nuo ovat usein samoja.

    Sinäkö olet demokraattinen ihminen, joka levittää nato propagandaa ja pitää oikeana, että siihen haettiin oikeutus parin gallupin perusteella?
    Me emme tarvitse kaltaisiasi maassa, teikäläiset tuhoavat itsenäisyyden.


   • Anonyymi

    Lue päivän hesari, näet propagandaa, ellet sitä muuten erota.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sinäkö olet demokraattinen ihminen, joka levittää nato propagandaa ja pitää oikeana, että siihen haettiin oikeutus parin gallupin perusteella?
    Me emme tarvitse kaltaisiasi maassa, teikäläiset tuhoavat itsenäisyyden.

    Natoon liittymiselle "haettiin oikeutus" erittäin lailliseen tapaan, paitis että eduskunnan enemmistö oli ennennäkemättömän valtava. Se enemmistö myös perusteli näkemyksensä puhujapöntössä huolellisesti yksi kerrallaan.

    Oliko paljonkin kiireitä, kun et katsonut? Jokainen puheenvuoro tuli suorana vihaamaltasi Yleltä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sinäkö olet demokraattinen ihminen, joka levittää nato propagandaa ja pitää oikeana, että siihen haettiin oikeutus parin gallupin perusteella?
    Me emme tarvitse kaltaisiasi maassa, teikäläiset tuhoavat itsenäisyyden.

    Natopäätös tehtiin eduskunnassa, jossa vain yksi puolue vastusti, VKK yhden kansanedustajansa voimin. Ja 7 muuta.
    Päätös tehtiin täysin kaikkien Suomen lakien mukaisesti,

    Tiltu voi häipyä itäiseen paratiisiinsa, jos demokratian mukaiset päätökset ei miellytä. Itänaapurissa ei niistä ole pelkoa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sinäkö olet demokraattinen ihminen, joka levittää nato propagandaa ja pitää oikeana, että siihen haettiin oikeutus parin gallupin perusteella?
    Me emme tarvitse kaltaisiasi maassa, teikäläiset tuhoavat itsenäisyyden.

    Kaltaisias, stnan kruununraakkeja sekundaryssiä ei suomessa tarvita. Pidä se turpas kiinni, vielä kun sellainen on .........


  • Anonyymi

   Sodan lietsonta lännessä on jo kuin hurmaa, uskontoa...
   Ja samaan aikaan tehdään businesta ja pelastetaan keskuspankki kupla.
   Tämä vietnam jatkuu pitkään, tai ainakin niin kauan kun us. tukee omaa aseteollisuutta !! kriisi onkin kätevä keino teollisuus tukeen. ja myös us. kaasulla tehdään miljardeja - busines on kovaa ja ahnetta !! Valtavat tulonsiirrot !!

   • Anonyymi

    Kyllä kaikki sotaisuus on tullut nimenomaan putistanista. Muu väite on silkkaa ripuliputinia.


   • Anonyymi

    Mikä helvetin sodanlietsonta....
    Venäjä ei enää lietso, se käy erittäin raakaa tuhoamissotaa Ukrainan siviilejä kohtaan. Venäjän armeija ei näytä muuhun kykenevän kuin siviilien murhaamiseen ampumalla ohjuksia jostain turvasta kaukaa rintamilta, johon Ukrainan puolustusvoimien aseet ei yllä. Vielä, on vain ajan kysymys, koska se niitä saa ja silloin meno muuttuukin venäläisten kannalta melkoisesti.


   • Anonyymi

    Höpö höpö tiltu.
    Venäjä on sotinut Ukrainassa jo vuodesta 2014 lähtien. Helmikuussa se laajensi sotimistaan Ukrainassa kattavaksi hyökkäyssodaksi tarkoituksenaan tuhota nopeasti koko Ukraina. No ei onnistunut ja nyt Venäjä onkin keskittynyt siviilikohteiden tuhoamiseen ja siviilien tappamiseen. Sen se tekee ohjuksin, joita ammutaan kaukaa turvassa Ukrainan puolustusvoimien saavuttamattoman matkan päästä. Toistaiseksi saavuttamattoman. Ei mene kauaa, kun ukrainalaiset saavat pitkän kantaman ohjuksia, joilla nuo tuhotaan.

    Suomi ei ole julistanut kenellekään sotaa. Ei ole sodan julistus, jos kritisoi ja tuomitsee Venäjän julmia sotarikoksia siviilien murhia ja raiskauksia ja tuomitsee Venäjän hyökkäyssodan Ukrainaan ja tarkoituksen tuhota koko maa sen sen kansalaiset.
    Koko sivistynyt vapaa maailmahan tuomitsee ja Suomi kuuluu tuohon joukkoon.

    Hulluksi on mennyt ja syy on yksinomaan Venäjän.


   • Anonyymi

    Pidä ny stnan kruununraakki sekundaryssä, se turpas kiinni, ennen kuin se MUURAANTUU kiinni!:


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Höpö höpö tiltu.
    Venäjä on sotinut Ukrainassa jo vuodesta 2014 lähtien. Helmikuussa se laajensi sotimistaan Ukrainassa kattavaksi hyökkäyssodaksi tarkoituksenaan tuhota nopeasti koko Ukraina. No ei onnistunut ja nyt Venäjä onkin keskittynyt siviilikohteiden tuhoamiseen ja siviilien tappamiseen. Sen se tekee ohjuksin, joita ammutaan kaukaa turvassa Ukrainan puolustusvoimien saavuttamattoman matkan päästä. Toistaiseksi saavuttamattoman. Ei mene kauaa, kun ukrainalaiset saavat pitkän kantaman ohjuksia, joilla nuo tuhotaan.

    Suomi ei ole julistanut kenellekään sotaa. Ei ole sodan julistus, jos kritisoi ja tuomitsee Venäjän julmia sotarikoksia siviilien murhia ja raiskauksia ja tuomitsee Venäjän hyökkäyssodan Ukrainaan ja tarkoituksen tuhota koko maa sen sen kansalaiset.
    Koko sivistynyt vapaa maailmahan tuomitsee ja Suomi kuuluu tuohon joukkoon.

    Hulluksi on mennyt ja syy on yksinomaan Venäjän.

    No ei onnistunut, mutta onnistuu tuhoamaan hitaasti, lieneekö se parempi sinun mielestäsi? Ainakin infraa tuhoutuu valtavasti enemmän.


   • Anonyymi

    Venäjä ei lietso sotaa, se sotii.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä helvetin sodanlietsonta....
    Venäjä ei enää lietso, se käy erittäin raakaa tuhoamissotaa Ukrainan siviilejä kohtaan. Venäjän armeija ei näytä muuhun kykenevän kuin siviilien murhaamiseen ampumalla ohjuksia jostain turvasta kaukaa rintamilta, johon Ukrainan puolustusvoimien aseet ei yllä. Vielä, on vain ajan kysymys, koska se niitä saa ja silloin meno muuttuukin venäläisten kannalta melkoisesti.

    Juuri näin. Helsingin Sanomien joulukuun kuukausiliitteessä oli kahdeksan sivun mittainen kuvaus venäläisten tekemästä ukrainalaisten siviilien systemaattisesta raiskauksesta. Nämä tulevat turvasta ammuttujen ohjusten ja rakettien sekä maavoimien aiheuttamien muiden tuhojen ja hirmutöiden lisäksi. Inhimilliset kärsimykset ovat niin suuret, että on turha puhua voittajista, olipa sodan lopputulos mikä tahansa.

    Olkoon sodan lopputulos se, että Ukraina onnistuu karkottamaan venäläiset sotarikolliset kaikilta vallatuilta alueiltaan.


  • Anonyymi

   Fasistisen Venäjän sotakiihkoinen ja yliaggressiivinen herrakansa-imperialismi on tullut todistettua Kremlin Z-natsiörkkien brutaaleissa sotarikoksissa Ukrainan naisia, lapsia ja vanhuksia kohtaan.

   Venäjä on maineensa ryssinyt.

   Jälleen kerran se paljastanut raiskaajamurhaajan luontonsa.

  • Anonyymi

   Virolaiset tuntevat venäläiset oikein hyvin ja läheisten suhteitten takia heillä on myös sisäpiiritietoa venäläisten mielistä ja suunnitelmista.
   Ilkka haluaa punikkina tukea Venäjän pyrkimyksiä ja hänet pitäisi sen vuoksi kyydittää rajalle mitä pikinmiten.

   • >Ilkka haluaa punikkina tukea Venäjän pyrkimyksiä ja hänet pitäisi sen vuoksi kyydittää rajalle mitä pikinmiten.

    Ainakin ennen kuin siellä on aita! 😅

    No, eiköhän me kestetä Ilkan lässyttelyt ihan hyvin. Vaarallisempaa olisi, jos simpanssit karkaisivat Korkeasaaresta, sikäli kuin siellä niitä yhä on. 🤔


   • Anonyymi
    Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

    >Ilkka haluaa punikkina tukea Venäjän pyrkimyksiä ja hänet pitäisi sen vuoksi kyydittää rajalle mitä pikinmiten.

    Ainakin ennen kuin siellä on aita! 😅

    No, eiköhän me kestetä Ilkan lässyttelyt ihan hyvin. Vaarallisempaa olisi, jos simpanssit karkaisivat Korkeasaaresta, sikäli kuin siellä niitä yhä on. 🤔

    Ilkka ei ole punikki vaan väyrysläinen porvari.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ilkka ei ole punikki vaan väyrysläinen porvari.

    Ja nykymallin Väyrynen sijoittuu etenkin ulkopoliittisesti erittäin oikealle, koska myös Venäjä on siellä.


  • Anonyymi

   Mikä tanan MV-lehden ja Putinin äänenkannatta tuo Ilkka Lehto on?
   Ei pärjännyt Seitsemän ihmeen liikkeessä ja nyt yrittää Putinin joukkoihin mukaan?

   • Anonyymi

    Sai potkut IPUsta ja kirjoitusten mukaan on ollut jopa Kokoomuksessa!


  • Kyllä Venäjä on ihan itse lietsonut sitä venäjänuhkaa!
   Suomessa on niin paljon noita venäjän palvojia levittämässä sitä Putlerin propagandaa!

   Tässä perustietoa aiheesta:
   https://yle.fi/a/74-20006570

  • Anonyymi

   yritähän Ilkka keksiä miten saisit tuon kirjoitustapasi helpommaksi lukea. Viittauksia ja lainauksia sieltä täältä

   • Ei se kuuntele. Itse varmaan on haltioissaan omasta tyylistään...


   • Anonyymi

    Tuo numerointi varmaan liittyy hänen palkanmaksuperusteisiin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuo numerointi varmaan liittyy hänen palkanmaksuperusteisiin.

    Jaa ... meinaakkos, notta o ku rivi-ilmootus .... n eurocenttii / rivi?.

    Khi, Khi, Khi .........


  • Anonyymi

   Kummallista sakkia, mutta taitaa loppua kun Venäjä taputtelee Ukrainan valmiiksi.

   • Anonyymi

    Taitaa Ukraina ’taputella’ Venäjän eikä päinvastoin!


   • Anonyymi

    Mitä kauemmin venäjä taputteluaan jatkaa sitä suurempi häpeä heille ja sitä pidempi ansaittu kauna.
    Kuka sitä paitsi tarvitsisi vihollisia jos on jo venäjä ystävänä.


   • Anonyymi

    Venäjä sotarikoksillaan takaa,että sen kanssa ei mitään yhteistä haluta. Eristetään sivistyneen maailman ulkopuolelle ja se on ihan oikein.


  • Anonyymi

   Mites Luoman itsenäisyyspäivän vietto ?
   Otatko pullon vodkaa kuuntelet kansainvälistä sytytät punaisen kynttilän ja luet Terijoelle perustetun Kuusisen kansanhallituksen julistusta .

   Laitoinkin sinulle otteen siitä että pääset hiljalleen fiilisteleen jo etukäteen.

   Suomen Kansanhallitus, ollen varmasti vakuutettu siitä, ettei Neuvostoliitolla ole minkäänlaisia maamme riippumattomuutta vastaan tähdättyjä tarkoituksia, hyväksyy täydellisesti Punaisen Armeijan toiminnan Suomen alueella ja kannattaa sitä. Suomen Kansanhalllius pitää sitä arvaamattoman suurena apuna Suomen kansalle Neuvostoliiton taholta sitä varten, että yhteisin ponnistuksin saataisiin mahdollisimman pian hävitetyksi se varsin vaarallinen sodan pesäke, jonka sotaprovokaattorien rikollinen hallitus on Suomeen luonut.

   Tämän tehtävän suorittamiseksi mahdollisimman nopeasti Suomen Kansanhallitus kutsuu Neuvostoliiton hallitusta antamaan Suomen Kansanvaltaiselle Tasavallalle kaikkea välttämätöntä apua Punaisen Armeijan voimin.


   1939 Terijoen hallituksen julistus sopii varmaankin tähänkin päivään niin Ukrainassa Baltiassa kuin Luoman hengenheimolaisten parissa Suomessakin ei maailma ole paljon edistynyt ja kehittynyt viime vuosikymmeninä näissä seurapiireissä.

   • Anonyymi

    Suomella ei ole enää täyttä itsenäisyyttä. Hyvä esimerkki on EU-pakotteiden pakkoseuraaminen, joka onkin aiheuttanut kansakunnallemme todella vaikeat ajat .. sähkö, lannoitteet, kaasu (kohta öljy) ja muut itäiset raaka-aineet ovat meiltä nyt kielletty EU-määräyksellä. Ei Suomella ole omaa rahaakaan, se keploteltiin kansaltamme - kertomatta sen vaihtumisesta euroon, aikanaan.


  • Anonyymi

   Ilkka se vain haaveissaan kuvittelee olevansa taas uuden Terijoen hallituksen pääministeri, vai kuinka se olikaan.

  • Anonyymi

   Venäjän fasismidiktatuurin imperialistista hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan seuratessa on selvä asia, että Venäjän uhkaa ei tarvitse kenenkään ulkopuolisen lietsoa, Moskovan fasistijuntta tekee sen brutaalilla sodallaan joka päivä todeksi aivan itse.

   Suomi harjoittelee tulevien NATO-liittolaismaiden kanssa harjoitusohjelman mukaisesti, välillä vieraillen ja sitten taas Suomessa liittolaiset vastavierailulla.
   Vladimir Putinin Moskovan fasistijuntalla tai sen Luoman kaltaisilla täkäläisillä pikkuapulaisilla ja nöyrillä juoksupojilla ei ole tietenkään veto-oikeutta asiaan.

   Ukraina on näyttänyt sen, että NATOa vastaan Venäjän fasismidiktatuurilla ei olisi mitään mahdollisuutta taistelukentällä, jos ydinaseet suljetaan pois, sillä niiden käyttö tarkoittaisi molempien osapuolien täystuhoa, ja toisaalta Venäjän fasismidiktatuurin imperialistinen hyökkäyssota Ukrainassa on vahvistanut muiden sen rajanaapurien välttämättömyyden hakea kollektiivista turvaa NATO:sta, sillä Venäjän fasismidiktatuurin allekirjoittamat sopimukset ja antamat vakuutukset Ukrainan itsenäisyyden ja suvereeniuden kunnioittamisesta olivat vain paperinpaloja Moskovalle, eikä sen sitoumuksiin voi enää muutkaan luottaa 24. helmikuuta 2022 jälkeen.

   Erinomainen kirja Keir Gilesiltä aiheesta.

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009234986.html

  • Anonyymi

   Paree seurata Viroa kuin Venäjän rosvojoukkoa.

  • Anonyymi

   On tärkeää harjoitella kumppanuusmaiden kanssa, pahimman varalle.
   Vielä, kun saadaan uudet hävittäjät, niin voidaan tehdä oma osuus Viron ilmatilassa. Hävittäjissä on tarkat sensorit, tutkat, ja vakoilulaitteet, joilla voidaan kerätä tietoa syvältä Venäjän puolelta. Norjalaiset hoitakoot pohjoisen vastaista rajaamme. Onhan vihollisella ydinaseet lähellä Suomea ja Norjaa. Tiedonsaanti, ja vaihto on sujuvaa NATO - maiden kesken, ja jo nytkin, vaikka emme vielä ole täysjäseniä.

  • Anonyymi

   Ilkka ei näy ymmärtävän sitä tosiasiaa, että Venäjä on valtava uhka kaikille naapureilleen. Ja kun nyt tämä myös ymmärretään Suomessa, niin Ilkka on käärmeissään, kun tuohon uhkaan varaudutaan.
   Viro, jonka kokemukset ovat karmaisevia, luonnollisesti ymmärtää mistä lopulta on kyse ja mikä on Venäjän tosiasialliset tavoitteet. Ne todella ovat niitä, mitä Venäjän johto Putinin johdolla julistaa.

   • Anonyymi

    Etkö seuraa uutisia ollenkaan kun tullaisia kyselet?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Etkö seuraa uutisia ollenkaan kun tullaisia kyselet?

    Miten se uhkaillut ja kiristellyt - kerro tietämättömälle, kun arvelet itse tietäväsi, tai ainakin sinne suuntaan vihjaat ...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten se uhkaillut ja kiristellyt - kerro tietämättömälle, kun arvelet itse tietäväsi, tai ainakin sinne suuntaan vihjaat ...

    Siirry pois, sieltä Venäjän propaganda palstoilta, ja tutustu riippumattomien medioiden uutistarjontaan, niin pysyt ajantasalla. Vaihtoehtoja siellä riittää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miten se uhkaillut ja kiristellyt - kerro tietämättömälle, kun arvelet itse tietäväsi, tai ainakin sinne suuntaan vihjaat ...

    Ilkka, Ilkka! Maneerit, maneerit... 😆


   • Anonyymi kirjoitti:

    Etkö seuraa uutisia ollenkaan kun tullaisia kyselet?

    Se kyselee samaa jokaisessa avaamassaan ketjussa yhä uudelleen. Ja monessa muussa myös.


   • Anonyymi

    Jos sinun naapurinasi, Ilkka Luoma, majailisi väkivaltainen rikollisjoukkio, joka on hyökännyt jo kahden muun naapurinsa koteihin, ryöstänyt näitten omaisuutta ja surmannut ja vammauttanut näiden perheenjäseniä, niin kuinka luottavaisesti ja turvallisin mielin sinä suhtautuisit tuohon naapurinasi majailevaan väkivaltaiseen rosvojoukkoon?
    Venäjän fasismidiktatuuri on juuri tuollainen Suomen naapuri ja suomalaiset eivät selvästikään enää luota tähän ilmeisen väkivaltaiseen ja imperialistiseen naapuriinsa.


   • Anonyymi

    No huh.
    Etkö tosiaan seuraa muuta mediaa kuin iäistä?

    Vajaa vuosi sitten Venäjä vaati taas samanlaista etupiirijakoa, jonka Stalin ja Hitler aikanaan teki. Sen tuloksena Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen syksyllä 1939 pyrkiessään toteuttamaan etupiiriään käytännössä. Samasta syystä Hitler muuten hyökkäsi Puolasn ja Stalin perässä parin viikon kuluttua. Siitä alkoi toinen maailmansota.

    Suomi kuuluisi Venäjän etupiiriin taas kerran.
    Tämähän oli se lopullinen niitti, kun suomalaiset kääntyivät vahvasti natojäsenyyden kannalle.

    Lisäksi Venäjä vaati rajanaapureita. Käytännössä luopumaan toimintakykyisistä puolustusvoimistaan.

    Ja sitten vielä vaatimus oli, ettei Venäjän naapurimaat saisi itse päättää omasta turvallisuuspolitiikastaan.

    Ja nuo kaikki noin vuosi sitten…

    Jos noita ei koe uhkailuksi, niin mikä sitten olisi?


  • Anonyymi

   Mikä Venäjä?
   Tarkoitatko tuota itärajan takana olevaa Putlerin terroristivaltiota?

   Venäjällä ei ole enää paskankaan merkitystä yhtään mihinkään, täysin luuserivaltio jota johtaa luuseri-terroristi ja pelkkä siviilien murhaaja.

   • Anonyymi

    Ei taida asiapitoinen kommentointi olla sinun heiniäsi, tai sitten olet aivan väärällä foorumilla.


  • Anonyymi

   Marraskuussa 2014 asiasta oli keskusteltu sotilashenkilöitten kesken ja sanomalehti Pohjalaisen (22.1.2015) mukaan eversti Mika Kalliomaa oli kertonut, että tiedonvaihto yhdysvaltalaisten kanssa harjoittelun yksityiskohdista oli jo aloitettu.

   Kuinka ihmeessä tällaista toimintaa Suomen puolustusvoimat voivat aloittaa jos ei pääministeri eikä puolustusministeri tiedä asiasta, kuten he sanoivat tv-haastattelussa. Jos todella näin on tapahtunut, niin Suomi on sisäisesti todella huonossa jamassa. Tai sitten jotkut valehtelevat.

   Nyt tarvittaisiin Suomessa jämerää, suoraselkäistä presidenttiä, joka puhaltaa pelin poikki” 8]

   Yrjö Saraste, Helsinki

   *] 510 Fighter Squadron - USAFE ~ http://www.afhra.af.mil/factsheets/factsheet.asp?id=12026
   8] Valtiokriisiä edeltävä ennakointi vaatii kansallista johtajuutta! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/valtiokriisia-edeltava-ennakointi.html -   Vuosiko ulkoministeriö tietoisesti Helsingin Sanomille?

   On esitetty, että ulkoministeriö olisi tietoisesti ”vuotanut” etuajassa valtiojohtomme ”erimielisyyksistä” – itse sotaharjoituksen ja sen tuntemattoman sisällön osalta. Kutsukin harjoituksiin oli tehty suullisesti ilmavoimiemme upseeristolle, jo aiemmin. Kirjallinen esitys tuotettiin myöhemmin, ilman sotaharjoitussisällön kertomista – ajateltiin, että sitä voidaan sitten yhdessä miettiä myöhemmin tai se on jo ammattiväen kanssa pohdittu valmiiksi?

   Herää myöskin kysymys siitä, että yrittivätkö UTVA:ssa **] pääministeri Alexander Stubb (kok.) ja puolustusministeri Carl Haglund (rkp) vaivihkaa jengata muiden armeijaharjoitustemme seassa tämän suullisesti tiedetyn USA Viron Ämarin ilmasotaharjoituksen hyväksytyksi – ajatuksella, että presidentti Niinistö ja ulkoministeri Erkki Tuomioja eivät ole kansalaisvastuullisina ”hereillä”?

   **] UTVA = Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Hallituksen_ulko-_ja_turvallisuuspoliittinen_ministerivaliokunta -


   Oli kansallinen teko, kun Helsingin Sanomat käynnisti ja paljasti asian,

   muutoin jälleen olisi hiljakseen siunattu ratkaiseva ja peruuttamaton päätös liukua jälleen lähemmäksi lännenmiehen sotakoneistoa 9], ja tällä kertaa kohdistettuna Venäjään. Kansan on syytä nyt tarkoin tietää mitä kulisseissa tapahtuu – sillä ”kansa lopulta pesee ne ruumiit, jotka valtiojohto tekee”.   [!] Aikanaan (1939) Neuvostoliiton diktaattori Josif Stalinin Saksan kolmannen valtakunnan kanssa tekemä Molotov-Ribbentrop sopimus 10] ja sen salainen lisäpöytäkirja 11] määritteli Suomen osaksi Baltiaa (!) … kiireessä, vai ”iltalypsynä” venäläisten taholta, jää mahdollisen 4. tammikuuta 2018 osin avautuvan Stalin arkiston varaan.


   Nyt meitä ei saa koplata Baltiaan!

   Me olemme aivan eri osa ja asia Euroopan pohjoisuutta kuin historiallisestikin eri teitä kulkenut Baltia. Me emme ole osa virolaista sotakoneistoa, puhumattakaan Natosta johdettuna.


   Emme ole ulkopuolisten sotilaallinen puolustaja –

   • Anonyymi

    Mitähän paskaa tämä on ?

    Heikko äidinkieli viittaa avaajaan, mutta älämölössä lukee myös "ää mahdollisen 4. tammikuuta 2018 osin avautuvan Stalin arkiston varaan." - Sehän oli VIISI VUOTTA SITTEN! 😁 😆 😅 😂 🤣


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitähän paskaa tämä on ?

    Heikko äidinkieli viittaa avaajaan, mutta älämölössä lukee myös "ää mahdollisen 4. tammikuuta 2018 osin avautuvan Stalin arkiston varaan." - Sehän oli VIISI VUOTTA SITTEN! 😁 😆 😅 😂 🤣

    Ilkka sekoilee kopsatessaan vanhoja teoksiaan. 😁


   • Anonyymi

    Miksi höpiset vanhoista asioista. Sotaharjoitukset ovat tiedossa jo hyvissä ajoin , mutta pienemmistä voidaan sopia nopeammallakin aikataululla. Harjoituksista informoidaan eduskunnan puolustusvaliokuntaa. Sille ei voi mitään, jos joku lue papereitaan.

    "Nyt meitä ei saa koplata Baltiaan"

    Aika palata maan pinnalle. Meidät on koplattu kauan sitten EU-jäsenyyden, Naton rauhankumppanuuden kautta. Naton jäsenenä yhteistyö vain tiivistyy. Yhteistyö ei ole koskaan tarkoittanut, että yksi vie ja toinen vikisee, tai että kaikesta pitäisi olla samaa mieltä.


  • Anonyymi

   … EU turvasäädöksistä huolimatta, varsinkaan natomaille. Me puolustamme itsemme omista lähtökohdistamme 12] – ja tämän kansakuntamme on sanonut harvinaisen suoraan noin 30 nato-mielipidekyselyn myötä – viimeinenkin mielipidetutkimus osoitti noin 60 prosentin natovastustusta 13].

   Meitä ei nyt koplata kulman kautta natolinjalle, vaikka informatiivista hybridisotaa käyvä Helsingin Sanomat kaikin voimin jenkaa 14], kuten monet vähemmistöpoliitikot, jopa yrittäen kansakunnan ylikävelyä! 15]


   TAUSTOITUSLINKIT

   1] Suomalaisista F-18 Hornet hävittäjistä tulee myös rynnäkkökoneita ennakoivaan hyökkäyssotaan ~ http://yle.fi/uutiset/rynnakko-hornetit_testattavina/5063740 -
   2] Edellinen puolisalainen ”kansan selän takana” operaatio viedä kansakuntaamme likemmäksi Natoa, oli Nato Isäntämaapöytäkirja [MoU], joka on tässä käännettynä suomeksi – riittävällä tarkkuudella, jotta kansalaiset tietävät mitä päättäjät tekivät … ~ http://xeox-2.blogspot.fi/2014/11/suomi-nato-isantamaasopimus.html - … Täältä ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1162176 – [1583] löytyy linkki alkuperäiseen englanninkieliseen versioon ko. pöytäkirjasta, jokainen voi näin itse tarkistaa käännöksen oikeakielisyyden.
   3] Mikä on Sinun maanpuolustustahto? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=960168 – [10113]
   4] Kun Viro pyysi sotilasapua Yhdysvalloista … ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1047115 – [8477] – toi USA taistelu- ja rynnäköintijoukot myös Viroon ~ http://yle.fi/uutiset/yhdysvallat_sijoittaa_panssarivaunuja_viroon_latviaan_liettuaan_ja_puolaan/7412918 -
   5] Meiltä Suomestakin käydään yksityistä hybridisotaa Venäjää vastaan – kirjailija Sofi Oksanen … ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=903577 – [12346] löytää jatkuvasti syitä asettaa Venäjä ”viholliseksi” ja vähintään uhaksi.
   6] Galitsian haamut Ukrainan yöstä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/kalitsian-haamut-ukrainan-yosta.html -
   7] Reaganismi - Lännenmies yrittää luhistaa Putinin Venäjän ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1097438 – [14610]
   9] Nykyhallitus on myös viemässä suomalaisia Irakiin (Syyriaan?) – USA johteiseen hyökkäyssotaan ISIS-järjestöä vastaan (tässä ei oteta nyt kantaa itse ISIS terroriin ulkomailla ja - väkivaltaan, vaan asiaa käsitellään Suomen vientinä lähemmäksi USA:n ja Naton sotilaskoneistoja … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/nykyhallituksemme-osapuoleksi-sotaan.html -

   10] Molotov-Ribbentrop sopimus ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Molotov–Ribbentrop-sopimus -
   11] Salainen M-R sopimuksen lisäpöytäkirja, jonka yhtään alkuperäistä ei olla löydetty – ehkä Kremlistä sellainen löytyy Stalinin suljetuista arkistoista? ~ http://www.histdoc.net/historia/nichtang.html -
   12] Eikö lännenmies tahdo ymmärtää slaavilaista kansanluonnetta – entä me suomalaiset? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/lannenmies-ei-saata-ymmartaa.html -
   13] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 – [27765]
   14] Kansalaismedian vallankumous? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/median-vallankumous-kansalaiset-astuvat.html -
   14] Helsingin Sanomat on voimakas natojenkaaja ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/manipuloiko-media-uhkakuviamme.html -
   15] Kokoomuksen koppalakkiosasto keulii kansan yli Natoon ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1170117 – [1534]

   • Anonyymi

    😒🥱
    Ei kai kukaan luule että joku jaksaisi edes virkettä lukea yllä olevaa hölynpölyä .

    Paljon Tiltu joutuu tekemään turhaa työtä ruplan eteen.


   • Anonyymi

    Siinä paskaa tuutin täydeltä!


   • OMG.😄


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    😒🥱
    Ei kai kukaan luule että joku jaksaisi edes virkettä lukea yllä olevaa hölynpölyä .

    Paljon Tiltu joutuu tekemään turhaa työtä ruplan eteen.

    Lukemisen voi lopettaa heti tuoho toiseen kappaleeseen, missä kyselytulokset eivät vastaa tuoreimpien kyselyjen todellisuutta.

    Psyykkaakohan trolli vastaavalla kusetuksella itsensä elämässään onnelliseksi, mahtaako toimia


  • Anonyymi

   Ennen lännen sopulina kuin Venäjän sotarikollislauman sopulina.
   Vanha länsimainen sanonta.

  • Anonyymi

   Eihän vain Viro vie meitä kuin pässiä narussa likasankkona tunkiolla?

   • Anonyymi

    Ei vie...


  • Anonyymi

   Natzi-Venäjän Z-örkki trollit yrittävät viedä suomalaisia kuin pässiä narussa.

   Mutta heheeheee epä näytä onnistuvan, sillä valtaisa enemmistö suomalaisista on erittäin Nato-myönteisiä.

   NatZi-Ryssällä ei ole kannatusta.

   • Anonyymi

    Sen jälkeen, kun sotatarina saa synkän lopun, Venäjän Uusi Johto varmaan aloittaa sopivat sanitointitoimet. Olen pohdiskellut, minkälaisia duuneja trollaajille on tarjolla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sen jälkeen, kun sotatarina saa synkän lopun, Venäjän Uusi Johto varmaan aloittaa sopivat sanitointitoimet. Olen pohdiskellut, minkälaisia duuneja trollaajille on tarjolla.

    Yleensä syrjäytettyjen diktaattorien kohtalo on harvemmin kadehdittava. Tuskin myöskään hänen hännystelijöidensä....
    Ja voihan toki olla niinkin, että ainakin osa noista on vain duunissa eikä takana ole mitään kiihkoisaa diktaattorin kannattamista. Nämä nk ’leipätrollit’ kykenevät kyllä näppärästi vaihtamaan puolta tarvittaessa ilman kummempia omatunnontuskia...

    Mielenkiintoista onkin miten nämä kotikutoisten tiltustemme maailmankuva rajun romahtamisen reaalimaailmaan ja faktojen läsähtäminen päin naamaa sujuu. Siinä voi olla tarvetta syvempään pohdiskeluun mielenterveyteen perehtyneiden asiantuntijoiden kanssa.


  • Anonyymi

   "...Viron itsenäisyystaistelussa kuoli neljä ihmistä:" Neljä liikaa, mutta Estonian upottua kuoli enemmän, muistaakseni tuhat." Silja Star, jossa aikoinaan säikähdin itsekin, kun perän autokrampista hörppäs vettä Turun satamassa[(tai Naantali)], merenkäynnin ollessa noi kuusi boforia on Estonia laiva joka sai uuden nimen maansa mukaan siirryttyään Suomesta Viroon; Tätä onnettomuutta
   Viro ei anna anteeksi, koska se luotti liian sokeasti länsimaiseen teknologiaan -Kaasuputken hämäys, mielestäni metaniräjähdyksenä Itämereen osoittaa, meistä suomalaisista ei oikein tykätä!"

   • Anonyymi

    1976


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Eri kyselyt, tilastollisiin menetelmiin perustuen, tuottivat tänään 85% NATO-kannatuksen. Ei, se ei ole sama, kuin jokaiselta äänestyslapulla kysyttäisiin, mutta on suuntaa antava. Eduskunta- ja kuntavaaleissammehan samaa sovelletaan.

   Kerropa sinä, mistä sinä repäiset omat sotilasliiton suosio-lukuhavaintosi? (tai suosiottomuushavaintosi)

   Ja siis rajoituksena, että eim et voi nyt hyödyntää muita vastauksia, kuin suomalaisilta kertyviä. Oliko otanta esim. paikallinen nakkikioski tai joku paikallispolitrukki ry?

   Tiedän, että kiusaus käyttää virallista pietarilaista lähdettä on kova. Hehe.

   • Anonyymi

    Niin mikäänhän ei ole esteenä tilata galluppeja tiltuillekaan. Tietysti ammattilaisilla on tiukat vaatimukset galluppien rehellisyyteen ja ammattimaisuuteen, tämä voi olla tiltuille ylitsepääsemätön kynnys.


  • Anonyymi

   Olemmeko virolaisten juoksupoikia, ja vievät meitä kuin litran mittaa?

   • Anonyymi

    Olemme, Viro oli vaatimassa kieltoa Venäläisten turistien tuloon Suomeen. Nyt Viro itse laskee ilman mitään kontrollia, yotubessa videoa jossa Venäläinen lähtee Viroon polkupyörälllä eikä kukaan rajalla estele. Virolaiset varaosaliikkeet rahtaavat varaosia Pietariin useita kymmeniä lasteja päivässä.


  • Anonyymi

   Länsi ja itä-eurooppa lietsoo sota vihaa.
   Ei ole kykyä neuvotteluun. ( 2006 -2022).
   Säälittävästi meidänkin henkisesti alimittainen hallitus osallistuu vihapuheeseen. Siis harjoittaa likinäköistä politiikkaa.

   Selittämistä on ollut. Ja asioita ei ole osattu Suomessa hoitaa.
   Erittäin huvittavaa ja jopa tragikoomista oli tämä hallituksen aiempi asenne,
   ollaan ratkaisuhakuisia ja yhteistyökykyisiä !!
   Mihin se johti?
   Nyt ollaan yhä suuremmin nettomaksajina.
   Ei ole huolehdittu oman kansan eduista, ei ole huolehdittu oman kansan eduista.
   Ollaan ajauduttu eu-vihapuhujiksi, sodan lietsojiksi.
   Soitetaan alistuneena eu. us. posetiivia, Ollaan eu us. marakatteja.

   Nyt ollaan syvässä velka ongelmassa, energia kriisissä, talous lamassa, inflaatiossa...
   Se on maailman kiitos idealisti selittäjille.
   Markkinat hyväksikäytti Suomea ahneesti.
   Nettomaksaja on se pahnan pohjimmainen surkimus.

   • Anonyymi

    Miltä tuntuu hävitä Ukrainalle?


   • Anonyymi

    "Länsi ja itä-eurooppa lietsoo sota vihaa...."

    Niin vaikeita asioita pohtia kun lukasin juttusi niin tekstisi korkean totuusarvon arvoinen asia juolahti mieleeni ja kun asioita tässä pohdimme niin kysäsenpä samantien sinulta .

    Onko venäläisen sotilaan kysyttävä esimieheltä lupa kun raiskaa pesukarhun vai voiko sen tehdä ihan omin luvin?

    Näitä ja sinun tekstejäsi pohtiessa se aika kuluu korkean ajatuksen tason mietteissä ja siinä jotenkin jopa todellisuus ikään kuin häviää.

    Vastausta odotellen toverisi Vladi


   • Anonyymi

    Tiltuille näyttää olevan vihapuhetta, kun ei hyväksy Venäjän tekemiä raakuuksia Ukrainassa, eikä siviilikohteiden järjestelmällistä ja tahallista tuhoamista ohjuksin.
    Jo sekin, että tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan, tiltu tulkitsee vihapuheeksi. Ja Ukrainan auttamisen puolustautumaan itsenäisyytensä ja olemassaolonsa puolesta, tuomitsee tiltu vihamieliseksi teoksi.

    Kovasti vaikeaa tiltulla näyttää olevan....


  • Anonyymi

   Oletteko miettineet ihan asiallisesti, mikä Suomen tilanne on sen jälkeen kuin Venäjän asevoimat vetävät operaationsa loppuun Ukrainassa?
   On aseistettu Ukrainan militantteja ja uhottu, että Venäjän pitää hävitä ja kun niin ei käykään?
   Aika mielenkiintoista, mutta ei ollenkaan yksinkertainen asia.

   • Anonyymi

    Jos Venäjä voittaisi tai edes saisi jotain hyötyä tuosta järkyttävästä hyökkäyssodastaan, niin paitsi Suomelle niin myös kaikille eurooppalaisille ja varsinkin Venäjän naapurimaissa, tilanne olisi erittäin vaarallinen. Venäjä ei pysähtyisi vain Ukrainaan.
    Venäjän ei yksinkertaisesti voi antaa selvityä tuosta tuhotyöstään kuin koira veräjästä.

    Pahin skenaario tietysti onkin, että Venäjä kokisi jollain tapaa voittaneensa. Ja siihenhän Suomi varautuukin liittymällä Natoon. Se on ainoa keino ja paras tarjolla oleva vaihtoehto.


   • Varmasti olemme miettineet enemmän kuin Valloittajatsaari tuli miettineeksi sitä, että mitä sitten tehdään jos omituisoperaatio meneekin vituix. 😏


  • Anonyymi

   Aloittajan novelli kiteytettynä: Venäjä hyvä, Viro ja Suomi huonoja.

  • Anonyymi

   "me emme kuulu mihinkään pyssyn piippuun – emme läntiseen, emmekä itäiseen"

   Millaisen ÄO:n vaatii laatia näin omituisia aloituksia??

   • Anonyymi

    Se on katsos yksinkertaisen Tiltun maailma hyvin yksinkertainen ja mustavalkoinen joko niin tai näin


   • Anonyymi

    Ko. trollin äö ei ylitä edes 6-vuotiaan kengänkokoa. Jää siis reilusti alle 70, joka puolestaan tarkoittaa, että luokitus on erittäin matala (rtrdi).

    -44.Div-


  • Anonyymi

   "Oletteko miettineet ihan asiallisesti, mikä Suomen tilanne on sen jälkeen kuin Venäjän asevoimat vetävät operaationsa loppuun Ukrainassa?"

   Kyllä keväällä asia mietittiin oikein valtakunnan tasolla ja siksi olemme hakeneet Natojäsenyyttä parantaneet puolustusvoimiemme kalustoa ja harjoitelleet kansainvälisten joukkojen kanssa .

   Jos venäjä olisi onnistunut hyökkäyssodassaan Ukrainassa sen 10 päivän sisällä valtaamaan Kiovan ja siten koko maan itäeuroopassa olisi sotatila niissä maissa jotka kuuluivat joskus muinoin tsaarin aikaan venäjään (Suomikin mukaanlukien.

   Voimme kiittää Ukrainan vapaustaistelijoita siitä että venäjän massiivinen hyökkäys torjuttiin ja se on saatu perääntymään sen kalustoa on tuhottu massiivisesti ja sotilasvoimat saatu heikkoon kuntoon .
   Nyt näyttää paljon paremmalta kuin keväällä kun venäjän armeija oli vielä arvoitus sen kummemmin kommentoimatta kyseistä armeijaa voidaan sanoa että sen kyvyn suhteen tuskin kukaan uniaan menettää.

  • Anonyymi

   Ei viitsi lukea probagandaa

  • Anonyymi

   Luomalle on edelleenkin mysteeri Viron suhtautuminen Venäjään. Viro sentään sai elää NL:n onnelassa ja siksi hänen johtopäätöksensä onkin että Viron Natoon liittymisen takana on T.H. Ilves ja hänen kytköksensä Yhdysvaltoihin. Kansa olisi päättänyt toisin jos siltä olisi kysytty.

   • Anonyymi

    Nuo ryssäfanaatikot on edelleen sitä mieltä, että ryssät toi Viroon sivistyksen ja rakensi heille kaiken, näin esimerkiksi Leena Hietanen väittää. Samalla kaikki muut on natseja tms, jos eivät ole ryssämielisiä.. Nämä Luomat on sulkeneet silmänsä todellisuudelta ajat sitten. Ihan sama oli joillakin suomalaisilla, kun kävivät neuvostoliitossa vieraillulla ja näkivät "työläisen paratiisin". Luoma on yksi näistä hörhöistä, ajatella samassa porukassa VKKn Anu Turtiaisen kanssa.. Ja Johan on Bäckmänin.


  • Mutta missä Ilkka on nyt? Ei uusia avauksia moneen päivään, kun ennen saattoi tulla useitakin vuorokaudessa.

   Kun ei vaan olis sattunu mitään. 😰

   • Anonyymi

    Ehkä trolli ei menestynyt ja lähetettiin tykinruuaksi?

    Mutta voiko tuollaista Ilkkaa olla edes olemassa?
    Joku on luonut tuollaisen hahmon ihan kettuillakseen?


   • Anonyymi

    Liekö saanut amatöörimaisilla valheillaan ja teksteillään niin paljon lietsottua russofobiaa että kun palkanmaksaja on tullut käymään Ilkka on liukastunut vierailun yhteydessä parvekkeellaan ja pudonnut kohtaloonsa.

    Tai sitten korkki auennut kun ei ole kestänyt maailman tuottamaa tuskaa jatkuvaa häviämistä painetta sekä tietoisuutta siitä että hänen unelmiensa valtakunta elää viimeisiä aikojaan ja jo ehkä ensi kesänä kaikki kaatuu se olisi jo toinen suuri kriisi hänen elämässään -90 luvulla tuli se ensimmäinen kun NL keikahti ja valheiden illuusio muuttui tyhjyydeksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ehkä trolli ei menestynyt ja lähetettiin tykinruuaksi?

    Mutta voiko tuollaista Ilkkaa olla edes olemassa?
    Joku on luonut tuollaisen hahmon ihan kettuillakseen?

    Kymmenet tuhannet viestit monen vuoden ajalta eri osoitteissa ja eduskuntavaaliehdokkuus väyrysläisissä todistavat että Ile kyllä on läskiä ja lotinaa eli oikea nisäkäs.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Taitaa Luoma, Elo ja kumppanit katsoa parhaaksi etteivät munaa itseään enempää sillä kaikki, siis kaikki mitä he ovat vuosien mittaan väittäneet todeksi on nyt osoittautumassa valheiksi. Venäjän valeinformaatio on kehottanut ihmisiä olemaan uskomatta valtamedioihin ja ainakin Venäjämieliset ovat sitä neuvoa noudattaneet ja siksi ovatkin täysin pihalla mitä on tapahtunut ja tapahtumassa. Kuvaavaa tälle on kun eilen kantakuppilaassani kuuntelin kiivasta keskustelua joka meni jotenkin näin: ”miten on mahdollista että Ukrainan presidentti on venäjänkielinen ja juutalainen, eikö natsit häntä listineet ensimmäisenä?” ”ettekö te vieläkään tajua että USA aloitti sodan Ukrainassa jo 2014 ja käy sitä edelleen. Venäjän oli pakko hyökätä jotta se saisi pysäytettyä venäläisväestön kansanmurhan jota toteuttivat Ukrainan natsit. Venäläisille ei annettu oikeutta omaan kieleen.” ”Turha jauhaa paskaa siitä että Venäjältä loppuisivat aseet, ammukset ja miehet, niitä riittää. Se on aivan selvää Ylen valheellista propagandaa”

   • Kuppilaasihan oli kerääntynyt puolet Suomen Venäjä-faneista. 😀


  • Anonyymi

   Viro huutelee Naton selän takaa, koska Virolla ei ole oikeaa omaa armeijaa.

   • Anonyymi

    Luottaa Suomen ilmavoimiin. Viro uhoaa ja Suomi takaa uhon.


   • Anonyymi

    Virolla Natomaana on Naton armeija .
    Viro on siis aotilaallinen jättiläinen verrattain venäjään käytännössä vai miksi joku luulee ettei venäjä jo nyt ole miehittänyt Baltianmaita ?


   • Anonyymi

    Onko aivovammas syntymässäs saatu, vai itse aiheutettua ... päätäs aukomalla?.


  • Anonyymi

   Onko meillä varaa seurailla Viroa, jolla on aivan erilaiset historialliset siteet itään - venäläisiin kuin meillä?

   • Emme me seuraile Viroa, mutta olemme samalla puolella ja ymmärrämme sitä, Ilkkaseni.


  • Anonyymi

   Viro laskee saavansa ilmahyökkäyksiinsä Suomen Ilmavoimat.

   • Minnekä se Viro on ilmahyökkäilemässä?


  • Tiltun hourailut yltyvät yhä sekopäisemmiksi.

   • Tämän piti olla moolokille ja viitata antsu00120:een.


  • Anonyymi

   Ei Viron ja Venäjän välit ihan huonot voi olla kun Viron valtionyhtiö tulee kuljettamaan rahtia Venäjältä Suomen rautateitä pitkin kun VR ei kuljeta.

  • Anonyymi

   Tulivatko ukrainalaiset droonit Venäjän puolelle Pihkovaan Viron ilmatilan kautta ja miten US antoi paikannustietoa näille ukrainalaisille drooneille?

   Jos näin, Viro on suoraan sodassa mukana! Entä me, kun joudumme Naton jäsenenä järjestämään Viron ilmataistelukyvyn!?

   • Anonyymi

    "Tulivatko ukrainalaiset droonit Venäjän puolelle Pihkovaan Viron ilmatilan kautta ja miten US antoi paikannustietoa näille ukrainalaisille drooneille?"

    Tulivatko lähes 1000 kilometrin lentomatkaan kykenevät Droonit Ukrainasta läpi venäjän Pihkovaan mitä tämä kertoo venäjän ilmatorjunnasta ?Kremli on uutisten mukaan todella häpeissään ja armeijassa päitä putoilee venäjän ilmapuolustus on surkeassa jamassa.

    "Jos näin, Viro on suoraan sodassa mukana! Entä me, kun joudumme Naton jäsenenä järjestämään Viron ilmataistelukyvyn!?"

    Jos ...jos ...jos ...Tiltu voisi joskus tehdä muutakin kuin alkaa jossittelemaan vaikka pureutua tosisasioihin tutustua Dronien lentokykyyn ja venäjän ilmapuolustuksen surkeaan jamaan tekosyiden keksiminen ja selittely todellisten asioiden käsittelyn sijaan antaa Tiltusta kädettömän ja epätoivoisen kuvan .

    Jos maassa on toimiva ilmapuolustus ei edes venäläiset vastarintajoukot pysty Droneilla tuhoamaan venäläisiä lentokenttiä+koneita vaikka lähettäisi dronet 10km sisältä kentän vierestä ...ongelma venäjällä on siis ainoastaan toimimaton ilmapuolustus.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Tulivatko ukrainalaiset droonit Venäjän puolelle Pihkovaan Viron ilmatilan kautta ja miten US antoi paikannustietoa näille ukrainalaisille drooneille?"

    Tulivatko lähes 1000 kilometrin lentomatkaan kykenevät Droonit Ukrainasta läpi venäjän Pihkovaan mitä tämä kertoo venäjän ilmatorjunnasta ?Kremli on uutisten mukaan todella häpeissään ja armeijassa päitä putoilee venäjän ilmapuolustus on surkeassa jamassa.

    "Jos näin, Viro on suoraan sodassa mukana! Entä me, kun joudumme Naton jäsenenä järjestämään Viron ilmataistelukyvyn!?"

    Jos ...jos ...jos ...Tiltu voisi joskus tehdä muutakin kuin alkaa jossittelemaan vaikka pureutua tosisasioihin tutustua Dronien lentokykyyn ja venäjän ilmapuolustuksen surkeaan jamaan tekosyiden keksiminen ja selittely todellisten asioiden käsittelyn sijaan antaa Tiltusta kädettömän ja epätoivoisen kuvan .

    Jos maassa on toimiva ilmapuolustus ei edes venäläiset vastarintajoukot pysty Droneilla tuhoamaan venäläisiä lentokenttiä koneita vaikka lähettäisi dronet 10km sisältä kentän vierestä ...ongelma venäjällä on siis ainoastaan toimimaton ilmapuolustus.

    Tutkimukset jatkuvat, mikäli dronet tulivat Viron takaa, oli se tietenkin suuri yllätys Venäjälle, eikä se näin osannut odottaa, että Naton-valtion kautta! Natohan on puolustusliitto! Lähestymmekö eurooppalaista yhteenottoa taktisine ydinaseineen, sillä Venäjä ei voi voittaa konventionaalisesti koko Natoa!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tutkimukset jatkuvat, mikäli dronet tulivat Viron takaa, oli se tietenkin suuri yllätys Venäjälle, eikä se näin osannut odottaa, että Naton-valtion kautta! Natohan on puolustusliitto! Lähestymmekö eurooppalaista yhteenottoa taktisine ydinaseineen, sillä Venäjä ei voi voittaa konventionaalisesti koko Natoa!

    Eipä Venäjä voi voittaa NATO:a ydinaseillakaan. Parempi siis Venäjän pysyä vain omien kansainvälisesti tunnustettujen rajojensa takana.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tutkimukset jatkuvat, mikäli dronet tulivat Viron takaa, oli se tietenkin suuri yllätys Venäjälle, eikä se näin osannut odottaa, että Naton-valtion kautta! Natohan on puolustusliitto! Lähestymmekö eurooppalaista yhteenottoa taktisine ydinaseineen, sillä Venäjä ei voi voittaa konventionaalisesti koko Natoa!

    Jos jos mikäli mikäli.... 😁

    Koita jo keskittyä tosiasioihin Ukrainan dronet ovat kehittyneet ylivoimaisiksi venäjän ilmapuolustukselle ja toisaalta venäjällä toimivat patrioottiset venäjän vapautusta ajavat ryhmät ovat ilmoittautuneet iskun tekijöiksi eli saattaa olla että tulivat venäjän sisältäkin nämä iskut mutta se ei poista sitä tosiasiaa että venäjän ilmapuolustus ei toimi eikä kykene puolustautumaan niitä vastaan on ihan sama kuinka läheltä tai kaukaa Dronet ovat tulleet toimiva ilmapuolustus olisi ne tuhonnut.

    Venäjä on viimeisen vuoden hokenut olevansa sodassa Natoa vastaan ja samaa ovat hokeneet Tiltut täällä miksi nyt Tiltut selittelevät ettei venäjällä ole edes ilmapuolustusta Natomaiden suuntaan jota vastaan he ovat Tiltujen mukaan sotineet koko sodan ajan .


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tutkimukset jatkuvat, mikäli dronet tulivat Viron takaa, oli se tietenkin suuri yllätys Venäjälle, eikä se näin osannut odottaa, että Naton-valtion kautta! Natohan on puolustusliitto! Lähestymmekö eurooppalaista yhteenottoa taktisine ydinaseineen, sillä Venäjä ei voi voittaa konventionaalisesti koko Natoa!

    Venäjän suuri ongelma näyttää tosiaan olevan se, että sen omaisuuksia kansalta kahminut johto on niin epäpätevä, että se ei tajua että suurta sotaa ei voi käsikirjoittaa. Etenkään se osaa koskaan odottaa mitään, ei etenkään sellaista mikä poikkeaisi yksinkertaisimmista sotilasopeista jotka lännessä hallitsee korpraalikin.

    Ei se odottanut Ukrainan puolustustahtoa, ei sitä että Koomikko pysyy pakenematta paikallaan, ei sitä että omat joukot tunaroivat minkä ehtivät eikä etenkään sitä, että Ukrainalla on paljon hyviä ystäviä, mutta Venäjällä ei ainuttakaan sellaista joka ei poistuisi paikalta ja kiistäisi koko ystävyyden heti kun alkaa mennä kunnolla huonosti.


   • On ollut jo kauan päivänselvää, että Ukraina saa huipputason läntistä tiedustelutietoa roppakaupalla.

    Miksei saisi saada? Ukrainan auttaminen sotarikollisia vastaan myös tiedustelun tasolla on tåysin YK:n peruskirjan mukaista.


   • Anonyymi

    Tulivatko siittiösolut sinulta vai Timpalta kun ensimmäinen lemittysi paksuksi pamahti?
    Siksikö tehtiin abortti?


  • Anonyymi

   Viro ja ukraina ovat meille turvallisuus uhka !!
   Kun natsit virossa ja ukrainassa elämöi,
   niinpä Suomikin joutuu tulilinjalle.
   - Ollaan taas pahasti "ajopuuteoriassa".
   Omat politikkomme myös ovat harrastaneet likinäköistä politiikkaa, siis likinäköistä nturvallisuus politiikkaa, sekä talous- ja teollisuuspoplitiikaa ja energia politiikkaa !!
   Lisäksi typerimmät harrastaa vihapuhetta, ja sitten palkitaan nato-us toimin....

   Joten kusessa ollaan, kun muiden sotiin ollaan osallistuttu.
   Media on nato-tiedotusta, journalismia ei ole....
   Menossa on us -venäjä etupiirisota,
   ja meidät on sotkettu netto-maksajiksi !!

   • Anonyymi

    "Viro ja ukraina ovat meille turvallisuus uhka !!"


    Niinhän teille Pietarissa on kerrottu ja puolet tuosta on totta Ukraina todellakin alkaa olemaan Tiltuille turvallisuus uhka Putinin järjetön sota alkaa vääjäämättä siirtymään venäjän rajojen sisälle .

    Viro muuttuu teille uhaksi siinä vaiheessa jos aiheutatte konfliktin sen rajoilla johtuen siitä että konflikti on silloin hyökkäys maailman suurimpaan puolustusliittoon Natoon ....ja sen vastaiskua ei edes Putin pahimmissa painajaisissakaan haluaisi nähdä


  • Anonyymi

   Ukraina näyttää kehittänen vaikuttavaa kaukopommituskalustoa, kun se kykenee tällaiseen mitä se toteutti Pihkovassa tuhotessaan Venäjän fasismidiktatuurin kuljetuskoneita ja varastoja.

   Pihkovan alueen asukkaat kertoivat tukikohdan ilmatorjunnan aloittaneen ammunnan vasta ensimmäisten räjähdysten jälkeen mikä kertoo sen että Venäjän fasismidiktatuurin ilmapuolustuksen tila on huomattavan huteralla pohjalla.

   Pihkovan tukikohta on Venäjän fasismidiktatuurin ensilinjan puolustusta Pietaria ajatellen, joten sössiminen on ollut ilmeisen laajaa. Yksi syy lienee siinä, että paljon miehistöä ja kalustoa on viety imperialistiseen hyökkäyssotaan Ukrainaa ja sen kansaa vastaan ja jätetty vain minimimiehitys paikalle.

  • Anonyymi

   Ei sitä tarvitse kenenkään lietsoa. Jokainen järkevä ihminen tiedostaa, että venäjän uhka on todellinen.

   • Oletko Ilkka tiedostanut, että ei pidä kysellä muilta, jos ei itsekään koskaan vastaa?


   • Anonyymi

    " Oletko tiedostanut sanojen varauma ja uhkaus eroavaisuuden?"


    Juu Ukrainan kohdalla asia tuli hyvin selväksi ymmärsimme venäjän "varauma ja uhkaus "eroavaisuuden myös muissa Euroopan maissa kuin Suomessa .

    Elämä on hyvä Ilkka oppimista täynnä joillekkin tuo oppiminen vain on hyvin vaikea asia .

    Olisiko Ilkan aika alkaa vastailemaan hänen lukuisissa aloittamissa ketjuissa oleviin kysmyksiin vai onko meidän edelleen oltava kysmysten suhteen sen tiedon varassa ettei Ilkka osaa vastata saamiinsa kysymyksiin ...mutta se on ihan ymmärrettävää


   • Anonyymi

    Onkohan Venäjä paremmin tiedostanut eroavuutta varauman ja uhkan välissä suhteessa Suomeen?

    Saman kysymyksen voisi esittää Natonkin suhteen. Tai minkä tahansa Eurooppalaisen maan suhteen?


   • Anonyymi

    Suomen kansa tietää tuon: kansakunta varautui Venäjän uhkaan liittymällä Pohjois-Atlantin puolustusliiton jäseneksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomen kansa tietää tuon: kansakunta varautui Venäjän uhkaan liittymällä Pohjois-Atlantin puolustusliiton jäseneksi.

    HYVÄ HYVÄ - TÄYDELLINEN VASTAUS!!!


  • Anonyymi

   Ilkka julistaa, ei keskustele….

   • Anonyymi

    Sai bannin.


  • Anonyymi

   Avauksen "Idän ja lännen välinen vastakkainasettelu kiihtyy"- linkin viimeiset kommentit kertovat tylysti mistä on avauksessa kysymys:

   Viimeinen kommentti:

   "Onpa paatoksellista propagandaa - mistä tuollainen viha?"

   2. viimeinen kommentti:

   "Yhden ukkelin ristiretki mediaa vastaan jatkuu periaatteella "paskallakin on tekijänsä". "

  • Anonyymi

   Totuuden tiedostaminen e ole uhkan lietsomista.
   Venäjä ON uhka maailmanrauhalle.

  • Anonyymi

   Näiden Venäjämielisten järjenjuoksu on käsittämätöntä. Kun NATO YKn valtuuttamana aloitti pommitukset Balkanilla, he näkevät sen NATOn yksipuolisena hyökkäyksenä ilman syytä. Luoma vetää aina todisteena tähän Venäjämielisten tohtoreiden kommentit, kuten Patomäen ja, mikä sen entisen upseeri-evpn nimi taas olikaan. ”He ovat tohtorin arvoisia miehiä, kyllä he tietävät”. Entä sellainen tohtori joka on heidän kanssaan eri mieltä? He ovat sodanlietsojia ja ”West-trolling manipulationien” uhreja. Patomäki on myös todennut että lännen pakotteilla ei ole ollut mitään vaikutusta. Luoma on myös ”huolissaan” ukrainalaisten sotilaiden kuolemista ja kärsimyksistä mutta ei omiensa vastaavista. Venäjällähän ei kaatuneiden määrällä ja kärsimyksillä ei ole mitään merkitystä. XXX

   • Anonyymi

    Kyllä lännen pakotteilla Venäjää vastaan on suuri merkitys. Suomi on nyt näitä pakotteita tarkasti noudattaen määräyksinä vaipumassa taantumaan ja lamaan. Venäjän kauppa pysähtyi lähes kokonaan, oliko viisasta meitä kohtaan?


   • Anonyymi

    Sodissa suurimmat kärsijät ovat aina siviilien puolella.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä lännen pakotteilla Venäjää vastaan on suuri merkitys. Suomi on nyt näitä pakotteita tarkasti noudattaen määräyksinä vaipumassa taantumaan ja lamaan. Venäjän kauppa pysähtyi lähes kokonaan, oliko viisasta meitä kohtaan?

    Minä olen ainakin kovin huolissani siitä että Suomi menetti viennistään sen 4% jonka venäjälle vei tämän takia tulevaisuus näyttää nyt sitten tältä.

    https://www.hs.fi/talous/art-2000009802636.html


  • Anonyymi

   Sopuleita media täynnä.

  • Anonyymi

   Venäjä on aina ollut meidän vihollinen eikä se siitä miksikään muutu.

  Ketjusta on poistettu 26 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onnea! Tauski Peltonen ja ex-vaimo Henna ovat menneet uudelleen naimisiin!

   Tauno ”Tauski” Peltosen tunnetuimpia hittejä ovat mm. Ilman sua, Sinä vain ja Haavemaa. Artisti muistetaan myös kohuotsi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   41
   2601
  2. Orpon hallitus tulee leikkaamaan eläkkeitä!

   Orpo suunnittelee eläkeuudistuksen tammikuulle 2025. Siihen mennessä työmarkkinajärjestöjen pitää tehdä suunnitelma siit
   Maailman menoa
   216
   2286
  3. Oikeasti nainen, ei millään pahalla

   Mutta voi hemme tti mikä fiasko tämä keissi on. Ja tiesin silloin kauan sitten että tämä menee näin. Ja tiesin että en v
   Ikävä
   60
   2094
  4. Niko Ranta -Aho kertoo ettei Sofia ollut hänelle sopiva nainen.

   Ei ollut kannustanut häntä raittuiteen ,vaan teki juuri päinvastaisin ja olisi halunut siksi erilaisen naisystävän .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   161
   1299
  5. Sai pakit! Maajussi-Kalle ei lannistu - Mielii venäjänkielisen Veran perään: "Jos hänet saisi..."

   Yrittänyttä ei laiteta… vai miten se meni… Maajussi-Kalle etsii puolisoa rinnalleen ja on iskenyt silmänsä "merenneito"
   Maajussille morsian
   12
   1204
  6. Minun on aika

   Siirtyä sivuun ja piiloon. En kuulu elämääsi enkä voi siihen tämän tapahtumasarjan jälkeen kuulua. Tiedät sen ja minä ti
   Ikävä
   57
   1049
  7. Kauhajoki taas otsikoissa

   Melkoisesti siellä K:joella sattuu ja tapahtuu. Nyt siellä ollaan puukko hippaista !!
   Kauhajoki
   27
   1033
  8. Provinssi joutuu sakkomaksuun

   Poliisi epäilee Provinssi-rock tapahtumaa syrjinnästä Juha Mäenpäätä kohtaan tehdystä pakkopoistosta. Voi tuottaa sakot
   Ilmajoki
   84
   926
  9. Minkälaisia ovat "vaikeat asiat" parisuhteessa joista pitäisi voida tai osata puhua?

   Tämä vaatimus yleensä osoitetaan miehelle, ymmärtääkseni.
   Parisuhde
   44
   909
  10. Tämä rakkaus sinuun on uskomatonta

   Kun se ei lopu. Olen sinun loppuelämäni ajan, jos sinäkin minut haluat ja jos päästään joskus "käyntiin". Miehelle
   Ikävä
   29
   860
  Aihe