MM 2022 puolivälierät

Anonyymi-ap

Kuusi kahdeksasta puolivälieräparista on tätä naputeltaessa tiedossa. Tänään perjantaina selviävät loputkin parit. Kyösti ei vielä ota kantaa niihin kahteen pariin, jotka ovat auki.

Kyöstin visio on semmottinen, että Ranska ja Englanti selvittävät vastustajansa varsinaisella peliajalla. Englanti ei kyllä ole erityisesti vakuuttanut, mutta eiköhän se ole sen verran organisoidumpi joukkue kuin Senegal, että puolustaa hyvin ja tekee sen voittomaalin jonkun henkilökohtaisen huippusuorituksen kautta? Ranskan peli pyörii paljon paremmin, eikä Puolan kulttimainetta nauttiva nimihirviömokke pysty maataan pelastamaan. Saattaa tulla rumat lukemat Ranskan hyväksi. Englannin ja Ranskan kertoimet ovat niin pienet, että Kyösti jättää nuo pelit väliin. Sama Argentiinan kanssa. Tuskin se Australialle häviää, mutta vähän sellainen bärstuntuma on, että myös Argentiinan verkko voi heilua ja Argentiina saattaa tarvita jälleen erotuomarin apua, jotta pääsee jatkoon. Messille taas lahjarankkari, kjäh kjäh?

Tasoitusvetoja voisi kokeilla matseihin Hollanti-USA ja Marokko-Espanja. USA ja Marokko voivat ihan hyvin, ainakin Kyöstin mielestä, viedä matsin jatkoajalle. Japani-Kroatia on varmaan hauska peli seurata, koska japsien matseissa sattuu ja tapahtuu. Kyösti ajatteli nykäistä siihen matsiin "molemmat tekevät maalin KYLLÄ". Japani on kyllä ihme joukkue, koska sehän oli Espanjaakin vastaan ihan sillassa, mutta niin vain punnersi ohi. Kroatialla on nimekäs tiimi, mutta jotenkin Kyösti toivoisi, että japsit pudottaisivat sen, koska sehän oli neljä vuottakin sitten umpisurkea pettymys finaalissa, koska sen eväät olivat syöty jo välierän jälkeen. Japseilla sen sijaan virtaa näkyy riittävän.

Kaksi viimeistä alkulohkoa ratkotaan tänään. Brasilia on jo jatkossa, joten saa nähdä, ketä pelaajia lepuutetaan. Brassit varmaan voittavat, mutta koska heille riittää tasuri lohkovoittoon, niin ei Brasiliaa kannata varmaan minikertoimella voittajaksi betsata? Sveitsillekin riittää jatkoon tasuri, joka on Kyöstin valinta pelimerkiksi. Voisi kuvitella, että tunteet kuumenevat lopussa, jos Serbia ei ole saanut voittomaalia tehdyksi. Heiluvatko punaiset kortit?

Viimeisessä alkulohkossa, joka on ollut surkea lohko, Uruguay yrittää saada nussittua kisojen ensimmäisen maalinsa. Miten voi olla noin tehoton joukkue, vaikka riveissä pelaavat kovat tykit Nunez, Cavani ja ihmissyöjä Suarez? Ghana on päästänyt kahdessa pelissä viisi maalia, joten uskotaan, että Uruguay voittaa tänään, mutta silti sen kerroin on niin paljon alle kahden, että betsit jäävät väliin.

tiedättekyllä

6

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Brassit antoi lisäajalla lahjamaalin kun mafioosi käski. Paljonkohan oli livessä kerroin Kamerunille, jota kukaan tervejärkinen ei ollut pelannut?

    • Anonyymi

      Laitetaanpas tähän omat arviot jatkoonmenijöistä ja parhaista single-kohteista. Joka tapauksessa taktikoinnin ja puolivaloilla pelailun aika on näisä kisoissa nyt ohi ja vain vahvimmat jatkavat. Emme siis mitä suuremmalla todennäköisyydellä näe enää alkusarjan kaltaisia ihmenousuja altavastaajilta vaan tulokset ovat "loogisempia".

      Hollanti - USA

      Hollanti ei ole hävinnyt jalkapallomaaottelua EM 2021-kisojen jälkeen, joissa se pudotuspeleissä hävisi silloin yllättäen Tshekille 0-2. Tulosurheilussa kyse on voittamisesta ja sen Hollanti osaa. Luis van Gaalin tultua puikkoihin syksyllä 2021 on Hollannin peli tuloksellisesti ollut vakuuttavaa. Ei siis yhden yhtä tappiota Gaalin alaisuudessa reilun vuoden sisään. Se ei ole mikään vahinko. Pelattuja maaotteluita on kuitenkin 18, joista 13 voittoa ja 5 tasuria. Jos Saksan maajoukkue on romahtanut niin Hollanti porskuttaa ja komeasti. Pidän Hollantia vahvana kandidaattina jopa välieräjoukkueeksi. Sehän tarkottaisi mitä todennäköisimmin Argentiinan kaatamista USA:n jälkeen.

      USA ei ole edelleenkään jalkapallomahti maailmasssa. Toki pelaajakehitys on ottanut isoja harppauksia eteenpäin, Joukkueessa on pari eurooppalaista huipputasoa edustavaa pelaajaa; hyökkääjä Christian Pulisic ja keskikenttäpelaaja Weston McKennie. Siinäpä se, joukkueessa ei ole samanlaista leveyttä ja taktista osaamista kuin Hollannilla, joten päivänselvä tapaushan tämä Hollannin voitto tänään pitäisi olla.

      Kyllä Hollantia täytyy yli kahden kertoimella nasauttaa. Ei Usa saa tänään saumaa.

      Argentiina - Australia

      Argentiina ei ole vakuuttanut näissäkään kisoissa. Joukkueen entisaikojen railakas ja ennenkaikkea tehokas hyökkäyspeli on vain muisto kun se esim. murskasi Serbian muistaakseni 6-1 lukemin vuoden 2006 MM-kisoissa.
      Argentiina sai kuitenkin onnekseen lottovoiton pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja se kohtaa kisojen surkeimpiin kuuluvan Australian. Vahinkoja sattuu elämässä aina silloin tällöin ja sellainen tämä Aussien jatkoonpääsy oli. Joukkueen taso lienee se Ranska-pelissä nähty 4-1 tappio. Joukkue sai siinäkin ottelussa yhden vedon kohti maalia ja siitä ottelun ainokaisensa. Tanskan ja Tunisian aussit kaatoivat osin tuurilla osin vastustajiensa heikon pelaamisen vuoksi. Tanska varsinkin oli kisojen suurin pettymys.

      Mutta sitten itse tähän peliin.

      Mitä oletan näkeväni. Vaikka manasinkin Argentiinan tylsähköä hyökkäyspelaamista niin Australiaa vastaan paikkoja tulee niin helposti, että väkisinkin tässä Argentiina tekee sen 3-4 maalia ja tuskin Australia saa yhtään, ellei Argentiina satu järjestämään ilotulitusta, jolloin ei ole mitään väliä vaikka aussit sen yhden lohdutusosuman tekisikin.

      Pelivalinnat ovat siis yli 3,5 maalia, Messi tekee maalin, Martinez L. tekee maalin, Australialle tuomitaan punainen kortti, Ottelussa tuomitaan rangaistuspotku.

    • Anonyymi

      Kröhöm, taitaa olla parempi, että Kyösti ei enää pelaile puolivälieriä, vaan keskittyy penkkiurheilullisesti vain seuraamaan pelejä kotisohvalta käsin, kjäh kjäh. Hyvinhän USA taisteli, mutta töppäili muutaman kerran puolustuksessa, jonka seurauksena Hollanti pääse rokottamaan. Eipä se USA:n viimeistelykään kovin tehokasta ollut.

      Messi oli hyvällä pelipäällä, eikä tällä kertaa tarvinnut lahjarankkaria, kjäh kjäh. Olisihan se ollut suuri yllätys, jos Australia olisi vienyt pelin edes jatkoajalle. Ausseilta kyllä löytyy taistelutahtoa, mutta taidot eivät vielä ihan riitä argentiinalaisille.

      Tänään olisivat sitten Ranskan ja Englannin pelit. Yhdellä vihjepalstalla oli todettu, että Englannin voitto on todennäköisempi kuin Ranskan voitto, mutta Kyösti on kyllä eri mieltä. Vaikka Puolalla on Lewandowskin kaltainen tykki, niin eipä hänkään yksin ihmeitä saa, koska Puola nyt vain ei ole yhtä laadukas joukkue kuin Bayern tai Barca. Kyöstin visio on, että Ranska jyrää voittoon öbaut lukemin 2-0. Eiköhän se Englantikin ota sen pakkovoittonsa, mutta siitä pelistä voi tulla aika värikäs, jos Senegalin peli sujuu. Onhan Senegalilla riveissään kovia urheilijoita, mutta peli ei ole yhtä kurinalaista kuin eurooppalaisilla. Heitetään arvaukseksi Englannin voitto 2-1. Ei Kyöstillä niin selviä visioita ole, että hän pelaisi oikealla rahalla noita tuloksia, vaan kyllä ne taitavat jäädä pöytälaatikkovedoiksi, kjäh kjäh.

      Maanantaina olisi pari ihan mielenkiintoista matsia: Japani-Kroatia ja Brasilia - Etelä-Korea. Kaukoaasialaisten pelejä on ollut mukava seurata, koska vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää. Kyösti ei olisi murheellinen, jos Japani pudottaisi Kroatian, mutta ei varmaan uskalla japseja betsata. Käykö taas niin, että eurooppalainen joukkue menee johtoon, mutta aasialainen joukkue iskee myöhemmin? Iltapelissä Brasilia hoitelee korealaiset, elleivät sorru ylimielisyyteen. Kyösti olisi kyllä äärettömän pettynyt, jos Brasilia romahtaisi ulos kisoista, koska onhan heillä sentään Liverpoolin Alisson. Mikähän mahtaa olla Neymarin pelikunto? Oli miten oli, niin Kyösti voisi kuvitella, että brassit eivät millään halua antaa pelinhallintaa korealaisille, vaan pyrkivät pyörittämään peliä ja nussimaan pari maalia. Tuskin tulee mitään vähämaalista nysväystä. Tämä siis ihan Kyöstin sunnuntaiaamun visio. Heitetään maanantaipeleihin Kyöstin jonninjoutavat tulosarvaukset: Japani-Kroatia 1-1 90min jälkeen, Brasilia- E-Korea 2-0 tai 3-1.

      tiedättekyllä

      • Anonyymi

        Brassit saa ylimääräistä inspiraatiota ja tarvetta näyttää nyt kun Pelén saattohoidosta on tullut iso uutinen. Muissa matseissa tasapelien ja jatkoajan todennäköisyys kasvaa. Ne ennalta selvät suosikkien voitot nähtiin jo lauantaina. Joku isompi yllätys on vielä tulossa! Ettei vain tabloidit erään EU:sta eronneen kansakunnan maaperällä joudu huomenna kirjoittamaan lukijoilleen ikäviä uutisia...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Brassit saa ylimääräistä inspiraatiota ja tarvetta näyttää nyt kun Pelén saattohoidosta on tullut iso uutinen. Muissa matseissa tasapelien ja jatkoajan todennäköisyys kasvaa. Ne ennalta selvät suosikkien voitot nähtiin jo lauantaina. Joku isompi yllätys on vielä tulossa! Ettei vain tabloidit erään EU:sta eronneen kansakunnan maaperällä joudu huomenna kirjoittamaan lukijoilleen ikäviä uutisia...

        Päinvastoin, Englanti voittaa maailmanmestaruuden ja omistavat voiton kuolleelle kuningattarelle! Kyllä nyt on Englannin vuoro nostella pyttyä.

        Brasilia ei omaa suhteessa parhaisiin eurooppalaisiin verrattuna minkäänlaista etua. Voi toki olla, ettei Brasilia edes Argentiina-pelin jälkeen jatka kisojakaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päinvastoin, Englanti voittaa maailmanmestaruuden ja omistavat voiton kuolleelle kuningattarelle! Kyllä nyt on Englannin vuoro nostella pyttyä.

        Brasilia ei omaa suhteessa parhaisiin eurooppalaisiin verrattuna minkäänlaista etua. Voi toki olla, ettei Brasilia edes Argentiina-pelin jälkeen jatka kisojakaan.

        Ilman yllätyksiä jalkapallon seuraaminen on tylsää. Ihan sama kuin lukisi kirjaa minkä loppuratkaisu on jo ennalta tiedossa. Toivottavasti maanantain ja tiistain neljässä pelissä tapahtuu sellaisia ihmeitä ettei niistä kukaan ole osannut edes haaveilla. Jos Japanin Samurait ja Korean K-poppaajat putoaa niin tunnelma lässähtää lopullisesti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6668
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2672
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2253
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      75
      1904
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1467
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe