Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ylikuolleisuus Suomessa kehittyneiden maiden toiseksi korkein

Anonyymi-ap

Tässä Bloombergin artikkeli. Kumulatiivinen ylikuolemien määrä suhteessa väestöön on noussut kehittyneiden maiden toiseksi korkeimmalle tasolle. Myös korkeammalle kuin niissä USA:n osavaltioissa, joissa rokotuksia on annettu eniten.
https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2022-12-03/low-us-covid-vaccine-rates-led-to-high-death-rates-during-delta-omicron


THL:n vastaus yhä kasvaviin ylikuolemiin on se, että koronakuolemien raportointia rajoitetaan entisestään. Eli juuri kukaan ei ole kuollut koronaan, vaikka samaan aikaan Suomen ylikuolleisuus on yksi maailman korkeimmista.

https://mobile.twitter.com/jukka235/status/1600724394414067712

28

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nyt tarkkana. Kuolema korona myötävaikuttavana tekijänä ei ole ”koronan kanssa”. ”Kanssa” kuolleita ovat vain ne posin saaneet, jotka kuolevat ilman, että korona on pääsyy tai myötävaikuttava. THL sotkee nyt kakkoskategorian viestinnässään kolmanteen, jonka raportointi loppuu!

      Jos aiemmin 30 pv aikana pos testituloksen saaneiden kuolemista vaikka 1/3 ollut pääsyy, 1/3 myötävaikuttava ja 1/3 muita, niin jatkossa saadaan siis eka 1/3 THL:n muk. relevanttina, tokaa vähätellään pukemalla sille ”kanssa”-pipo (!) ja vikaa aitoa ”kanssa”-osaa ei enää mainita.

    • Anonyymi

      Tökeröä ja törkeää joka vain vahvistaa sitä että kyseessä on täysin tietoinen yritys siivota tilastoja peittämään täydellinen, häpeällinen epäonnistuminen. Toivovat että vuoden, parin kuluttua harva jaksaa kaivaa ylikuolleisuutta esiin. Vaan historia ei tule unohtamaan.

    • Anonyymi

      Ylikuolleisuus tulee pysymään ja sitä tullaan ihmettelemään vielä enemmän. Varmaan THL:n kootut teokset, joissa sitten osassa 7 sivulla 873 selvitetään ylikuolleisuus.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Meidän isot ikäluokat vain vanhenevat samaan tahtiin. Ihan normaali ilmiö. Katso ikäpyramidia, pitäisikö meidän kaikkien elää satavuotiaiksi? En minä ainakaan halua.

      • Anonyymi

        Höpö, höpö, kyllä Tilastokeskus on tiennyt väestön vanhenemisen ja ne ovat mukana parametreina, eivät selitä vuoden 1945 jälkeen korkeinta ylikuolleisuutta. Vai kuvittelitko että ikääntyminen yllätti tilastonikkarit 😁


      • Anonyymi

        Jotain sellaista joka on nyt korkeinta vuoden 1945 jälkeen Suomessa. Myös EU:ssa on ollut tänä vuonna yli 16%:n ylikuolleisuus, perin merkillistä.


    • Anonyymi

      Mutta nyt tässä odotellaan mielenkiinnolla lähteekö eläkeikä alenemaan, kun ihmiset ovat alkaneet kuolla keskimääräistä nuorempina.

    • Anonyymi

      Surkuhupaisaa tuo THL:n venkoilu kun kaikki tietää että lisääntynyt kuolleisuus johtuu vain ja ainostaan koronasta. Vanhuksia kuolee valtavasti kun hoitsuiltakaan ei vaadita rokotuksia, niitä idootteja ei saisi päästää lähellekään potilaita, kortistoon vaan tai vaikka vessoja siivoamaan.

      • Anonyymi

        Surkuhupaisaa kun lääkäri ei voi sanoa YouTubessa ääneen mistä ylikuolleisuus näyttää johtuvan, ettei joutuisi bannatuksi.
        Hän vain voi esitellä tilastoja ja kertoa olevansa vihainen sekä valtamedialle, että niin sanotuille viranomisille.
        https://youtu.be/ku2Fv7xnL1o


      • Anonyymi

        Hoitsut on kyllä rokotettuja, monet varmaan jo neljään kertaan.
        Lehdissä on ollut juttuja, että hoitajilla on ollut ennen näkemättömän paljon sairauspoissaoloja.
        Yleinen terveydentila heikentynyt? Mistä mahtaa johtua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hoitsut on kyllä rokotettuja, monet varmaan jo neljään kertaan.
        Lehdissä on ollut juttuja, että hoitajilla on ollut ennen näkemättömän paljon sairauspoissaoloja.
        Yleinen terveydentila heikentynyt? Mistä mahtaa johtua?

        Ei läheskään kaikki ja laskivat jo ne rokttamattomatkin hoitotyöhön. Eivät todellakaan sovellu hoitsuiksi kun eivät usko lääketieteeseen, monet ovatkin vain varastamassa huumaavia lääkkeitä ja onhan se isopalkkainen helppo työ, varsinkin jos istuu vaan perseellään somettamassa.

        Hoitsut sairastaa perjantaina ja maanataiona kun pitää påäästä bilettämään ajoissa ja itten pitää krapulaa.

        "– Itse työskentelin kaupungin kotisairaalassa. Nämä ajatukset tulevat sieltä. Se oli niin epäreilua. Maksetaan sama palkka, vaikka on paljon poissaoloja tai tekee vain puolet niistä työsuorituksista, mitä minä tai kollegani painoi. Kun muut painoivat töitä, saattoi olla niin, että joku vain selasi nettiä ja sai saman palkan.

        Hänen mukaansa alan huonot työolot eivät tule pelkästään resurssipulasta vaan siitä, että osa työntekijöistä tekee suurimman osan töistä, kun osa on jatkuvasti erilaisilla tekosyillä sairauslomilla.

        – Kukaan ei uskalla töissä sanoa ääneen sitä, että he, jotka tekevät sen työn, tekevät moninkertaisen määrän kuin he, jotka saikuttavat maanantait tai perjantait erilaisilla ”syillä”, Salla pohtii.

        Kokeneen sairaanhoitajan mukaan tästä syystä myös tunnolliset ja ahkerat hoitajat kuormittuvat. Myös suuri sijaisten määrä kuormittaa vakituista henkilökuntaa."
        https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e5afc471-9962-4f2e-8451-1969ab6aa280


    • Anonyymi

      MISSÄ LUURAA KIURU? Onko jo lentänytt maasta?

    • Anonyymi

      Ei ole tilanne parantunut:

      Koronavirus COVID-19 tilanne Suomessa

      Lähde THL. Tiedot päivitetty: tartunnat ja kuolemat 20.1.2023
      https://www.koronatilastot.fi/fi/

      Kuolleita*
      7 272
      7 vrk: 181
      14 vrk: 387 (+49 %)

      *Kuolemien raportointitapa on muuttunut: Tilastossa näkyy vain kuolemat joissa korona on joko pääkuolinsyy tai myötävaikuttava tekijä.

      Viive: vähintään 7 vrk, mutta yleensä useita viikkoja. Luvut päivittyvät takautuvasti sitä mukaa kun tulokset valmistuvat ja ne merkitään rekisteriin.

    • Anonyymi

      Nuo koronakuolema tilastot on Suomessa persiilleen kun kaikki rekisteröitiin korona kuolemiksi jos kuolleella oli kuukauden sisällä todettu tartunta, vaikka kuoleman syy olisi ollut autokolari tai hirttäytyminen.

    • Onneksi länsimaissa saatiin nopeasti toimiva ja tehokas rokote taudin akuuttivaiheeseen. Lääketiede pystyy ihmeisiin. Ties miten pahaa jälkeä olisi tapahtunut ilman rokotesuojaa.

    • Anonyymi

      "THL: Kuolleisuus ei ole lisääntynyt koronarokottamisen jälkeen"

      Lukijan hyvä kysymys tätä juttua koskevassa kommenttiosuudessa:

      "Tilastot osoittavat myös, että ylikuolleisuus maassamme alkoi vuoden 2021 aikana ja jatkuu edelleen. Koska tämä ei johdu koronasta, eikä yllä olevan uutisoinnin mukaan myöskään rokotuksista, niin ehkä thl tutkii ja selvittää kansalaisille, mistä tämä huolestuttava ilmiö johtuu."
      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009215224.html

    • Anonyymi

      Koko ajanhan asiantuntijat valittavat suurista ikäluokista Suomen talouden kuormittavana tekijänä. Nyt sitten helpottaa.

    • Anonyymi

      Rokotteiden syytä kuolemat.

    • Anonyymi

      Rimanalitus et siis aloittaja lukenut itse tuota artikkelia tai sitten et osaa englantia.

    • Anonyymi

      Tilastoja on väännettävä ja käännettävä niin, etteivät rokotteet tuli missään nimessä maailmanlaajuisen ylikuolleisuuden syyksi tai vaikuttavaksi tekijäksi.
      Eihän lääketeollisuus, viranomaiset, päättäjät, poliitikot voi koskaan joutua syytettyjen listalle, kun istuvat lääketeollisuudet kanssa käytännössä samassa veneessä.
      Jokainen taho näistä vakuuttaa rokotteiden turvallisuuden nimiin ja tulee näin tehden suojelemaan paitsi omaa, myös muiden tuossa veneessä olevien mainetta.

      Vielä sikainfluessan aikaan, jos laittoin googlen hakuun WHO´ja englanniksi hallitus /government tai board, niin näit ketä on WHO:n päättävissä elimissä.
      Näytti olevan lähinnä lääketeollisuuden pomoja.
      Kun koronan alkuaikoina laittoi saman haun, niin eipä löytynyt enään.

      Jos joku onnistuu löytämään WHO:n nykyisen hallituksen kokoonpanon, niin laitappa linkki. Itse en tiedä tuosta laitoksesta kuin sen viiksekkään kaverin, joka hoitaa tuota ulosantipuolta, milloin ketäkin ja mitäkin on taas rokotettava.

      • Anonyymi

        Surkuhupaisaa, Billy Gates säätiöineen on WHO:n suurin yksityinen rahoittaja ja hänen vaikutuksensa tuntuu ja näkyy paitsi Googlen hauissa, niin myös YouTuben sensuurikäytännöissä.
        Tässä alapuolen linkissä lääkäri esittelee ylikuolleisuustilastoja, mutta ei voi sanoa suoraan mistä ylikuolleisuus näyttää johtuvan tai mikä näyttää vaikuttavan ylikuolleisuuteen, ettei hän vain tulisi sensuroiduksi tai bannatuksi.
        Johtopäätösten tekeminen jää katsojalle ja tämä lääkäri voi vain todeta, että hän on vihainen paitsi valtamedialle niin myös päättäjille.

        https://youtu.be/ku2Fv7xnL1o


    • Anonyymi

      Naishallitus tapattanut väkeä kurjuuden varjolla sairaasti suomessa....tyypillistä vassarimenoa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1518
    8. 59
      1384
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe