1917-1918 on yhä käsittelemättä

Anonyymi-ap

1918 kun punaiset hävisi sdp johdolla aseellisen punakapinansa sai SDP johto mukaansa paettuaaan Venäjälle suomalaisia jotka uskoi valeitaan. Osa olisi halunnut palata, heidät tapettiin sosialisti aatteen pettäjinä. Stalin vielä 30 -luvulla tapatti näitä kymmeniätuhansia, siinä meni mm 1917-1918 SDP puheenjohtajakin, joka Manner oli jo aiemmin vangittu. Kaikkiaan Suomalaisia kuoli SDP aseellisessa punakapinassa 60000, mukana Stalinin listimät.

Oli hirveä rikos ryhtyä valtiopetokseen 1918. Sosiaalidemokraatteja edes jotenkin pahoittelemaan puolueen ryhtymistä vallankumoukseen tammikuussa 1918.
Sisällissota alkoi, kun sosiaalidemokraattisen puolueen radikaali ydin Kullervo Mannerin johdolla julisti aseellisen kapinan alkaneeksi tammikuun lopussa 1918.

Suomen sisällissota käytiin keväällä 1918. Sota alkoi 27. tammikuuta ja loppui 15. toukokuuta.
– Jos Sdp:n puoluetoimikunta ei olisi tehnyt päätöstä ryhtyä vallankumoukseen, olisi säästytty noin 60 000 uhrilta. 60 000 uhria koostuu sisällissodassa Suomessa surmansa saaneista noin 37 000 ihmisestä ja Neuvosto-Venäjälle paenneista punaisista, jotka joutuivat Stalinin puhdistusten uhreiksi 1930-luvulla.

– Miksi Sdp ei käytä Sanna Marinin johdolla tilaisuutta hyväkseen ja irtisanoudu vuoden 1918 aseellisesta kapinasta? Olisi korkea aika sanoutua siitä selkeästi irti.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mieti sitä.

      Historia kirjoitetaan voittajien ehdoin, mutta mihin jää totuus ? Kuka murhasi ja ketä, ja missä määrin ? Politiikasta täysin ymmärtämätön kansa ajautui konfliktiin puolin ja toisin eikä se ollut suoranaisesti suomalaisten vika. Mutta se kansanmurha-aalto mikä toteutettiin veljessodan loputtua, se oli valkoisten vika.

      • Anonyymi

        Stalin kävi marraskuussa 1917 SDP puoluekokouksessa innostamassa aseelliseen kapinaan tovereita, luvaten Bolseviikki-Venäjän tuen sille. Aseita tulikin junanvaunu lasteittain.
        M Koivistoa haastelteltiin.. sanoi, ettei olisi ollut paluuta jos punaiset olisi voittaneet, oltaisiin osa Venäjää. 6.12.1917 oli eduskunnan äänestys Suomen itsenäisyydestä, SDP äänesti vastaan 88-100. Edustajat nousi seisaaltaan taputtamaan hyväksytylle itsenäisyydelle, SDP edustajat istui penkeissään tapauttamatta.

        Eli, mukaasi Suomen kansa teki väärin torjuen kapinan.
        Entä nyt Putin Venäjä, onko sekin arvoasteikossasi korkealla ?


    • Mikä oli suomessa ensimmäinen kapina sortajia vastaan.

      Tietysti Nuija sota.

      • Yritys oli hyvä ja oikeutettu, mutta sekin mittelö pitkälti hävittiin, sillä kertaa.


    • Anonyymi

      Jäänyt myös jaloittelematta, hyvin pitkälti. Lapuan liike kyyditsi punaisia itärajalle, ja aseella uhaten käskivät heitä kävelemään Neuvostoliittoon.

      • Lapuan liike edusti sortovaltaa, jos minulta kysytään. Joku muu on toki toista mieltä. Nykyään sortovaltaa edustaa länsidemokratioissa rahan valta. Ugh, olen puhunut.


      • Anonyymi
        Aragoni kirjoitti:

        Lapuan liike edusti sortovaltaa, jos minulta kysytään. Joku muu on toki toista mieltä. Nykyään sortovaltaa edustaa länsidemokratioissa rahan valta. Ugh, olen puhunut.

        Olisit Martti ollut tätä Venäjälle siirtyvää, joita paljon menikin kun kokivat Venäjän maana paremmaksi. Se oma valintasi, ei minun, etten ota siihen syytä. Muistettava että monet tuli katuma päällekkin ihanne maassasi, ja he Stalin tapatti, he Stalinin silmissä oli maan pettureita. Tuskin Venäjällä paremmat olot kommunistien johdossa kuin Suomessakaan, vaikka te suuntaiset sitä ylitättekin. Ainakin suuntauksesi tuli selväksi, täällä jokunen toverisikin "lahtaria" myös huutaa.


    • Anonyymi

      Jeesuksessa se kaikki on mahdollista ratketa, ei teillä.

      • Jesse hoitaa, jeeeee !


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5479
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3375
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      21
      1699
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      13
      1447
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe