kavioöljy vai kaviorasva?

Jerry

Kumpi on hevoselle parempi? Ja kuinka usein kaviot voidellaan jos ne eivät ole kuivat? Tallilla jossa käyn ei voidella kavioita ollenkaan. Onko siis tarpeellista jos kaviot ovat kunnossa?

9

1073

  Vastaukset

  • Kaviorasvaa. Mutta mun hepalla on niin hyvät kaviot, että eipä se sellasta tarvii. Mutta noin kerran kuukaudessa laitan rasvaa kavioihin.
   Tallilla, jossa oma polleni on ei myöskään voidella kavioita. Hevosilla, joilla kaviot halkeilee tai on muuten vaan huonot niin kannattaa voidella.. Noin 1-3 kertaa viikossa. Mutta ei ole tarpeellista jos kaviot kunnossa :)

   • Kaviot halkeilevat. Onko hyviä kokemuksia, jostakin hyvästä kaviorasvasta? Toivon pikaista vastausta, asia on tärkeä =)


  • Ei ole tarpeellista jos kaviot on kunnossa. Rasvaa korkeintaan ruununrajaan, mistä se imeytyy.

  • Ei ole tarpeellista jos kaviot on kunnossa. Rasvaa korkeintaan ruununrajaan, mistä se imeytyy.

  • kumpaakaan, vesivalelua vain...

   • Ei kannata laittaa rasvaa, jos kaviot on kuivat. Rasvan on tarkoitus estää kosteuden haihtumista kaviosta. Tämä toimii siis myös toistepäin, eli estää kosteuden imeytymistä kavioon ulkopuolelta. Kuiviin kavioihin sitä ei siis kannata laittaa (voi pahentaa tilannetta) ja terveisiin, hyväkuntoisiin kavioihin ei tarvitse mitään rasvoja. Parasta kuiville kavioille on oikeanlainen kosteahko kuivike, esim. turve, biotiini isoina annoksina ja hevosen seisottaminen vedessä lyhyen aikaa niin, että kaviot imevät kosteutta.


  • eiei ja ei, kengittäjät ovat itse sanoneet että kaviorasvojen ja öljyjen kemikaalit saattavat epätasapainoittaa ongelmaa (sisäisesti) entisestään, vaikka ulkoinen ongelma näyttäisi poistuneen. EI rasvoja, vesihauteita, alustat kuntoon,
   ruununrajan (=verenkierron parantaminen) hankaaminen kovalla harjalla saattavat auttaa - jokainen hevonen on tosin yksilöllinen.

   Tämä siis tiedoksi 2013 lukijoille :)

  • Saako kavio rasvaa laittaa hevosen kavion pohjaan

   • Vastatkaa nopeesti


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona: Kunta jätti sairaat vanhukset heitteille TAAS!!!

   Kuusamon kunta on ilmeisesti päättänyt jättää koronakriisissä riskiryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset vanhukset ilman ruokaa. Kunta on sopinut ett
   Kuusamo
   31
   1690
  2. Ihmisjahti Kotkassa

   Mitä ammuskelua enkeleiden kerholla oli? Villikka ja Kasila etsinnässä?
   Kotka
   22
   832