tarantellat...

lilli

mä pelkään hämähäkkejä ihan älyttömästi,mutta nyt tuli mieleen että jos ottaisin tarantellan niin auttaisikohan se yhtään...?? voisiko joku omistaja kertoa noista eläimistä vähän???? ONKO NE MUUTEN MYRKYLLISIÄ?niin että jos ne puree ni kuoleeko?kuinka helposti ne puree??

18

9577

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Asta A.

      Voin kertoa omasta kokemuksesta, että ei auta, mutta ainahan voit yrittää! =)Meillä on ollut tarantula (Acanthoscurria geniculata) jo pitkään ja silti pelkään / inhoan sitä ja hämppiksiä yleensä. Minä sen olen aikanani itse ostanut, mutta onneksi edelleenkin mieheni hoitaa hämpyn käsittelyn esim. terraa siivotessa. Olenkin sanonut, että jos se karkaa kopistaan, muutan pois kunnes se löytyy.... =/

      Meillä on useita myrkyllisiä käärmeitä, joten se ei ole kiinni sen myrkyllisyydestä. Kaikki hämähäkit ovat myrkyllisiä, mutta niiden purema vastaa ehkäpä muutamaa ampiaisen pistoa muutamaa poikkeuslajia lukuunottamatta, joiden purema voi olla tappava. Yleisimmät terraariossa pidetyt tarantulalajit eivät ole kovinkaan myrkyllisiä. Meidän tarantula puree heti kun se havaitsee jotain liikettä terraassaan eli sinne ei kannata sormia työntää. On kylläkin olemassa myös melko rauhallisia lajeja, joita voi käsitellä paljain käsin.

      • Aino

        Tähän olikin jo vastattu.
        Tuli vähän toistettua Astaa, mutta eipä tuo mitään.
        Todella hauskaa, että pelkäät pientä hämppyä, muttet sitä syljeksivää kobraa. ;)

        Aino joka kammoaa hevosia.


    • Aino

      Kaikki hämähäkit ovat myrkyllisiä. Lemmikki tarantellat eivät ole tappavan myrkyllisiä ja purema voi aiheuttaa samantapaisia oireita kuin ampiaisen pisto. Jotkut hämähäkit ampuvat karvoja takaruumiistaan, jotka ärsyttävät ihoa. Kannattaa valita joku rauhallinen laji, esim. Brachypelma smithi, joka ei todennäköisesti käyttäydy aggressiivisesti taikka pure.
      Hämähäkkiä ei ole pakko käsitellä ollenkaan. Siivousten ajaksi sen voi siirtää pois terraariostaan pienellä muovikipolla tai vessapaperirullan sisällä.

      Suosittelen ostamaan Herpetomanian numeron 5-6/2000, siinä oli paljon juttua hämpeistä. Voit tilata lehden Herpetopuodista: http://www.herpetomania.fi

      Aino

    • Tietävä153

      Itseasiassa tytöt, on todistettu että lintuhämähäkki, eli tarantella ei ole myrkyllinen ihmiselle, sen myrkky ei siis tapa. Sitä on turhaan syytetty vaaralliseksi mutta se on paskaa. Sen myrkky halvaannuttaa saaliin (joku pikkunisäkäs/lintu) ja helpottaa ruuansulatusprosessia, ite haluaisin semmosen. Ja jokainen hämähäkki puree kun on vain pakko, kutsutaan puolustautumiseksi. Joten en suosittele säikyttelemään näitä olentoja.
      Tosin jotkut lajit kuten Aasiasta peräiset lajit ovat voimakkaampimyrrkyisiä, mutta ei tappavaa. Ja tuo karvajuttu toki pitää paikkansa, eikä ole sekään vaarallista =)
      Ja muutama suku on ihmiselle vaarallinen, en ole varma kuinka paljon.

      • Viilaaja

        Viilaan nyt hieman pilkkua mutta tarantula(lintuhämähäkki) ja tarantella(juoksuhämähäkki) ovat kaksi eri asiaa.


      • Viilaan.viilaajaa
        Viilaaja kirjoitti:

        Viilaan nyt hieman pilkkua mutta tarantula(lintuhämähäkki) ja tarantella(juoksuhämähäkki) ovat kaksi eri asiaa.

        Kannattaisi viilata pilkkua sit kun tietää jotain tarantula ja tarantella on molemmat nimityksiä lintuhämähäkeille, juoksuhämähäkin toinen nimitys on susihämähähäkki.


    • 3

      kyllä se ehkä auttaisi. Kunhan totut siihen. Lemmikki tarantelloilta on varmasti otettu myrkky hampaat pois!

      • Aatupaatunhämähäkki

        Myrkkyhampaita ei kyllä poisteta koska ne syö niillä. Minulla on tarantella jonka purema vastaa noin 3 ampiaispistosta. Jos on allerginen niin voi siihen kuolla.


    • 6456456

      älä ota hämähäkkiä tuohon tarkotukseen, se ansaitsee parempaa.

    • Tietämätön

      Voisiko joku kertoa mikä on aloittajalle paras tarantella???

    • tarantula5

      Chilentarantula eli grammostola rosea/porteri on hyvä laji aloittelijalle

      • Anonyymi

        kuinka myrkyllinen se on ja onko se rauhallinen ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kuinka myrkyllinen se on ja onko se rauhallinen ?

        Riippuu tarantellasta ja osa on hyvin rauhallisia esim curly hair tarantula ja sopii alottelijoille. Muistakaa ihmiset hyvät ne terrarium koot ja onko se maan alla asuva tai kiipeilevä tarantula.


    • Anonyymi

      Missä pitää lemmikki tarantellaa?

    • Anonyymi

      Tarantela ei pysty purra ihmistä, ainakaan suurin osa

    • Lellitty kakara ei pidä sellaisia millä on myrkkyhampaat arvokkaana, mutta jossain savannilla Afrikassa ihmiset pyydystää tarantelloja ja paistaa pannulla!...Ja varmastikin kiinnostuneet seuraa lähietäisyydeltä mitä ne tarantellat oikein syö!...siksi Suomessa on vain terraariot...eikä edes saman maan lintuja tai hiiriä syötetä (vielä?...!) tarantelloille (Suomessa, Vaikka on EU?...!)...Söisikö ne niitä?...! Ruusukuoriaisen voisi ehkä syödä, toisen tarantellan voisi syödä muttei saa tapahtua tälläistä, rukoilijasirkan mahdollisesti -tätäkään ei saa tapahtua, torakoita kyllä ainakin...

      mutta se että on lammas, susi ja koira niin mikä olisit? rauhallinen ja lauhkea lammas? vai saalistava susi? vai koira? Tämä on hyvä kysymys- koska tarantellan hoitaja miettii tätä kysymystä terraariossa pienessä mittakaavassa... Tämä voi tarkoittaa myös sitä että on lapsi ja aikuinen, aikuinen ja vanhus... Koiraa sanotaan jossain(?) ihmisen parhaaksi ystäväksi. Totuusko voi olla tietenkin se että ihmisen pitäisi löytää toinenkin ihminen yhden lisäksi joka voi olla ystävä... eikä vain koira. Sama Hämähäkeissä ja niiden harrastajissa... Kun pystyy välittämään pienemmistä kuin koira ja pitää arvokkaana! -On se vaatimattomampaa ja viisasta... ja siten sama asia kun joku sanoo välittävänsä koirista. Mutta kun ihminen tarvitsee seuraa! koira kelpaa vain eläimeksi... Kun on sudenkaltaisia ominaisuuksia olemassa- koirakin voi purra esim. hämähäkin kuoliaaksi. Voiko miettiä onko koira vain ihmisen kehittämä?, mahdollisesti sudesta? Vai opettaako ehkä Raamattu että Koira on "luotu"?...!
      Voi miettiä Alkusyytä siihen että pitäisikö löytyä kavereita hämähäkeistä ?...!
      Vastaus on kyllä ja ei, se on yksilöllistä.

      Minua on pistänyt ampiainen, mehiläinen, kimalainen, herhiläinen ei, jotkut pistiäiset, muurahaisista viholainen, purrut hevosmuurahainen- pää jäi hetkeksi sormeen, olen istunut kekomuurahaispesässä, kymmeniä ristihämäkkejä on ollut kädessä yksikään ei ole purrut, monta Rantahämähäkkiä olen etsinyt mökkireissuilla- isoja ja hienoja, eri yksilö värejäkin on!- kädessä on ollut-ja yksikään! ei ole purrut! Sama on että pelkäätkö kun ravulla on sakset? Kun otat vain selästä kiinni!... Niityltä etsiessä löytää ristihämähäkkejä seittineen kun tarkkailee, niihin ei rahaa tarvitse...niitä voi syöttääkin luonnossa. Joskus löysin koivustakin ristihämähäkin verkossaan. Pieni vihreä hämähäkki Kurkkuhämähäkki ja Isompi Viherhämähäkki ovat Iloisen vihreitä!
      Mutta Tietenkin tarantella ei voi hankkia ruokaa ihmiselle. Paitsi niille ketkä myy niitä.

      Voisiko tarantellaa verrata myös siihen että siinä maassa missä kerätään pantti pulloja työksi kaatopaikalta, se on rikastuttavaa?...! Sama on Suomen luonnonkin tutkimisessa, että kuka pitää arvokkaana! kuka ei... varsinkin hyönteiset ja niveljalkaiset!...

      Raamatussa Abel uhrasi suuren uhrin alttarilla (lammas?) verrattuna Kainin antamiin kasviksiin!... Voisitko miettiä kun Terraario olisi (tavallaan) alttari- laittaisitko sinne sauvasirkkoja jotka ovat mahdollisesti hermafrodiitteja ja jotka syövät kasveja?...! Vai Tarantellan joka syö pikkueläimiä tarkoittaen sirkkoja ja hyönteisiä?...! jne. ... ... ... Olen testannut molempia. Siis on ollut "kasvissyöjiä" ja "lihansyöjiä" terraariossa!... Hurraa!
      Sama juttu Dinosauruksissa että sekä kasvis että lihansyöjä dinosaurukset ovat olleet kiinnostavia!... kyllähän niistä molemmista pitää tietää jos ne joskus on olleet olemassa!...(?)...!

      Mustan ja näkyvän miehen yleistetty ongelma tulee esiin liikennemerkeissäkin... "Ehkä sitten joskus saa"... Paratiisia voi odottaa vähän kerrallaan...(?) Taivaasta en oikein tiedä...

      • Anonyymi

        Mitä h**vettiä just luin :DD


    • Käy Paratiisissa ensiksi anonyymi niin sitten uskot että kuka tiivistäen kirjoittaa hyvää ,totta ja ytimekästä!? Miten sinä hoitaisit ja paijaisit Paratiisissa lintuja ja hämähäkkejä yhdessä kun sinulla olisi lintuhämähäkki?!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3036
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3034
    Aihe