Kuinka moni tietää, että EU jo asetti sähkölle hintakaton?

Anonyymi-ap

Eli antoi jo lokakuussa asiasta jäsenmaita velvoittavan asetuksen, jonka mukaan hintakatto 0.18 c/kWh. Toteutustavan suhteen on vähän valinnanvaraa, mutta pääperiaate on, että kuluttaja ei tuota enempää joudu maksamaan, ja tuottaja ei tuota enempää saa tuloa myymästään sähköstä.

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/?uri=CELEX:32022R1854

"Taso, jolle markkinatulojen yläraja asetetaan, ei saisi vaarantaa niiden tuottajien, joihin sitä sovelletaan, mukaan lukien uusiutuvan energian tuottajat, kykyä kattaa investointi- ja toimintakustannuksensa, ja sen olisi säilytettävä tulevat investoinnit vähähiiliseen ja luotettavaan sähköjärjestelmään tarvittavaan kapasiteettiin ja kannustettava niihin. Markkinatulojen yläraja, joka on yhtenäinen yläraja koko unionissa, on paras ratkaisu sähkön sisämarkkinoiden toiminnan säilyttämiseksi, koska se ylläpitää hintakilpailua eri teknologioita käyttävien sähköntuottajien välillä, erityisesti uusiutuvien energialähteiden osalta.

...

Ennen helmikuuta 2022 sähkön tukkumarkkinoiden keskimääräisten huippuhintojen odotettiin olevat unionissa viime vuosikymmeninä selvästi ja johdonmukaisesti alle 180 euroa megawattitunnilta huolimatta sähkön hintaeroista unionin eri alueiden välillä. Koska markkinaosapuolten alkuperäinen investointipäätös perustui oletukseen, jonka mukaan hinnat olisivat keskimäärin kyseistä tasoa alhaisemmat huipputunteina, markkinatulojen ylärajan asettaminen 180 euroon megawattitunnilta vastaa tasoa, joka on selvästi korkeampi kuin markkinoiden alkuperäiset odotukset. Jättämällä marginaali hintaan, jota sijoittajat olisivat kohtuudella voineet odottaa, varmistetaan, että markkinatulojen yläraja ei ole ristiriidassa investointien kannattavuutta koskevan alkuperäisen arvioinnin kanssa."

" 6 artikla

Markkinatulojen pakollinen yläraja

1.   Tuottajien 7 artiklan 1 kohdassa tarkoitetuista lähteistä tuotetusta sähköstä saamien markkinatulojen yläraja on 180 euroa tuotetun sähkön megawattituntia kohti.

2.   Jäsenvaltioiden on varmistettava, että markkinatulojen yläraja kohdistuu tuottajien ja tapauksen mukaan tuottajien puolesta sähkön tukkumarkkinoille osallistuvien välittäjien kaikkiin markkinatuloihin riippumatta markkinoiden aikavälistä, jolla transaktio toteutetaan, ja siitä, käydäänkö sähkökauppaa kahdenvälisesti vai keskitetyllä markkinapaikalla."

" Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan jäsenvaltioissa perussopimusten mukaisesti.

Tehty Brysselissä 6 päivänä lokakuuta 2022."

Voi vittu tätä suomalaista salailua, valehtelua, mädätystä ja propagandaa.

11

147

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   0.18 e/kWh...

   • Anonyymi

    Sekin on hirvittävää ylihintaa kun voittoa tehden hinta on ollut 0.04 euroa /kwh.
    Siitäkin on siis saatu voittoa ja on yli tuottajan hintojen reilusti sekä myyjät että tuottajat.
    Mutta hyvä tietää että näin on. SDP pohtii asiaa ihan kun sillä olisi jotain pohdittavaa muuta kun EI VOI LYPSÄÄ VIHAAMAANSA KANSAA SUOMALAISIA.
    SDP on rottia täynnä ja kekkulit täydentää.


   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Siis oikeasti, täällä käydään jotain typerää pseudokeskustelua siitä, pitäisikö hintakatto ottaa käyttöön. Vaikka EU on jo kaksi kuukautta sitten tuon päättänyt, ja Suomen hallitus on VELVOITETTU toimeenpanemaan tuon. Ja nyt esittävät, että tämä olisi jotenkin heidän oma päätöksensä... Suomen hallituksen päätös oli vain loppuun asti vitkutella asetuksen täytäntöönpanossa. Ja paskamedia ei ole maininnut mitään tuosta EU-asetuksesta. Kertoo helvetin hyvin siitä, miten mätä tämä maa on.

  • Anonyymi

   18 c/kWh hintakatto, eli artikla 6 on ollut voimassa joulukuun alusta lähtien...

   22 artikla

   Voimaantulo ja soveltaminen

   1.   Tämä asetus tulee voimaan sitä päivää seuraavana päivänä, jona se julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

   2.   Rajoittamatta velvoitetta varmistaa ylijäämätulojen jakaminen 10 artiklan mukaisesti ja käyttää väliaikaisen solidaarisuusmaksun tuotto 17 artiklan mukaisesti sekä rajoittamatta 20 artiklan 2 kohdassa tarkoitettua raportointivelvoitetta, tätä asetusta sovelletaan 31 päivään joulukuuta 2023 noudattaen seuraavaa:

   a) 4 artiklaa sovelletaan 1 päivästä joulukuuta 202231 päivään maaliskuuta 2023;

   b) 5 ja 10 artiklaa sovelletaan 1 päivästä joulukuuta 2022;

   c) 6, 7 ja 8 artiklaa sovelletaan 1 päivästä joulukuuta 2022 30 päivään kesäkuuta 2023;

   d) 20 artiklan 2 kohtaa sovelletaan 15 päivään lokakuuta 2024.

  • Anonyymi

   Ei kai meitä kuseteta Suomessa?
   Suurin vaara Suomelle ja suomalaisille on suomalainen päättäjä.

   Huh huh

   • Anonyymi

    Kusetusta koska marin tarvii ne rahat omaan egoonsa ja sen pönkittämiseen. Duunarit kärsiköön kun punikkisanna pullistelee.


  • Anonyymi

   Onko teinit jopa salanneet tiedon, en muista tästä olleen hallituksen Ylessä tai Hs mediassa ennen tätä keskustelua? Miksi säädöstä ei noudateta vaan tämänpäivän ilmoituksen mukaan tukea annetaan vain sähkön suurkuluttajille 700 euroa kuukaudessa, mitään kattohintaa ei luihu Lintalan ilmoituksessa ollut ja Marin luimistelee jossain ikäviä kysymyksiä paossa vai joko joulujauhon ajat alkoi ?

  • Anonyymi

   Mää oon Puti nisti Lenin kraatista. Haluisko joku imee mun slaik karii?

  • Anonyymi

   Hei hei. Eihän sitä voi Nordpoolissa soveltaa. Se on valtioiden EU-direktiivi, joka antaa sähköyhtiöille vapaat kädet hinnoitella tuotteensa.
   Eli ,jos meitä nyt kusetaan perusteellisesti , niin se on EU:n mielestä markkinataloutta, johon ei voi puuttua. Tanska laittoi katon 11 snt/kWh ja Norja 6 snt/kWh kuluttajille.
   Nyt sähköntuottajat ottavat rumasti takkiin, koska tämä Nordpoolin hinta pyörii n .20 sentistä 60 senttiin. Eikä tuottajahinnat ole muuttuneet mihinkään viime keväästä.
   Eli ainut konsti on vähentää omaa kulutusta, josta laskutetaan . Minäkin vähensin kulutustani 150 kWh:sta 30 kymmeneen/kk.
   Eli minulle on aivan sama, mitä sähkö maksaa. Sääliksi vain käy heitä, joiden ainut lämmitysmuoto on sähkölämmitys omakotitoissa.

  • Anonyymi

   UP UP UP

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sille jollekin, tunnistat kyllä

   Etkö kuitenkin huomannut, kuinka välitän ja olen hyvä sinua kohtaan? Se, että olet itse kuin mikäkin omahyväinen, ainakin tässä leikissämme, miten sin
   Ikävä
   324
   2549
  2. Tupoksen koulun oppilaan putoaminen - onnettomuus?

   Kalevassa aamulla uutinen yläkoululaisen putoamisesta koulutiloissa Tupoksella. Rehtori ei avaa asian taustoja - miten tämä on voinut olla mahdollista
   Oulu
   33
   2177
  3. Asbergerihmiset

   Tuossa ehkä olen törmännyt livenä Asberger-ihmiseen ja kuullut nyt parilta naiselta, että millainen on mahdollinen asberger-oireyhtymää kärsivän ihmis
   Sinkut
   219
   866
  4. Kerrotaanko maailmalle oikeasti Venäjän ja Ukrainan sodan syistä

   Vaikka kuinka yritän olla kartalla edes vähän niin silti on koko ajan pimenossa se syy, miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.. Ei tätä kerrota uutisissa. K
   Maailman menoa
   326
   803
  5. Eräälle joka varmasti tietää keneltä.

   Kaipaan sinua. Tiedät kuka.
   Ikävä
   41
   759
  6. Jasminilla uuis kulta

   personal trainer ja elämä hymyilee. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Jasmin-Mantyla-ero-ja-uusi-rakas/1182613?undefined
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   706
  7. Mitä eläintä kaivattusi

   muistuttaa? 💬
   Ikävä
   45
   668
  Aihe