Kuinka moni tietää, että EU jo asetti sähkölle hintakaton?

Anonyymi-ap

Eli antoi jo lokakuussa asiasta jäsenmaita velvoittavan asetuksen, jonka mukaan hintakatto 0.18 c/kWh. Toteutustavan suhteen on vähän valinnanvaraa, mutta pääperiaate on, että kuluttaja ei tuota enempää joudu maksamaan, ja tuottaja ei tuota enempää saa tuloa myymästään sähköstä.

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/?uri=CELEX:32022R1854

"Taso, jolle markkinatulojen yläraja asetetaan, ei saisi vaarantaa niiden tuottajien, joihin sitä sovelletaan, mukaan lukien uusiutuvan energian tuottajat, kykyä kattaa investointi- ja toimintakustannuksensa, ja sen olisi säilytettävä tulevat investoinnit vähähiiliseen ja luotettavaan sähköjärjestelmään tarvittavaan kapasiteettiin ja kannustettava niihin. Markkinatulojen yläraja, joka on yhtenäinen yläraja koko unionissa, on paras ratkaisu sähkön sisämarkkinoiden toiminnan säilyttämiseksi, koska se ylläpitää hintakilpailua eri teknologioita käyttävien sähköntuottajien välillä, erityisesti uusiutuvien energialähteiden osalta.

...

Ennen helmikuuta 2022 sähkön tukkumarkkinoiden keskimääräisten huippuhintojen odotettiin olevat unionissa viime vuosikymmeninä selvästi ja johdonmukaisesti alle 180 euroa megawattitunnilta huolimatta sähkön hintaeroista unionin eri alueiden välillä. Koska markkinaosapuolten alkuperäinen investointipäätös perustui oletukseen, jonka mukaan hinnat olisivat keskimäärin kyseistä tasoa alhaisemmat huipputunteina, markkinatulojen ylärajan asettaminen 180 euroon megawattitunnilta vastaa tasoa, joka on selvästi korkeampi kuin markkinoiden alkuperäiset odotukset. Jättämällä marginaali hintaan, jota sijoittajat olisivat kohtuudella voineet odottaa, varmistetaan, että markkinatulojen yläraja ei ole ristiriidassa investointien kannattavuutta koskevan alkuperäisen arvioinnin kanssa."

" 6 artikla

Markkinatulojen pakollinen yläraja

1.   Tuottajien 7 artiklan 1 kohdassa tarkoitetuista lähteistä tuotetusta sähköstä saamien markkinatulojen yläraja on 180 euroa tuotetun sähkön megawattituntia kohti.

2.   Jäsenvaltioiden on varmistettava, että markkinatulojen yläraja kohdistuu tuottajien ja tapauksen mukaan tuottajien puolesta sähkön tukkumarkkinoille osallistuvien välittäjien kaikkiin markkinatuloihin riippumatta markkinoiden aikavälistä, jolla transaktio toteutetaan, ja siitä, käydäänkö sähkökauppaa kahdenvälisesti vai keskitetyllä markkinapaikalla."

" Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan jäsenvaltioissa perussopimusten mukaisesti.

Tehty Brysselissä 6 päivänä lokakuuta 2022."

Voi vittu tätä suomalaista salailua, valehtelua, mädätystä ja propagandaa.

11

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      0.18 e/kWh...

      • Anonyymi

        Sekin on hirvittävää ylihintaa kun voittoa tehden hinta on ollut 0.04 euroa /kwh.
        Siitäkin on siis saatu voittoa ja on yli tuottajan hintojen reilusti sekä myyjät että tuottajat.
        Mutta hyvä tietää että näin on. SDP pohtii asiaa ihan kun sillä olisi jotain pohdittavaa muuta kun EI VOI LYPSÄÄ VIHAAMAANSA KANSAA SUOMALAISIA.
        SDP on rottia täynnä ja kekkulit täydentää.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Siis oikeasti, täällä käydään jotain typerää pseudokeskustelua siitä, pitäisikö hintakatto ottaa käyttöön. Vaikka EU on jo kaksi kuukautta sitten tuon päättänyt, ja Suomen hallitus on VELVOITETTU toimeenpanemaan tuon. Ja nyt esittävät, että tämä olisi jotenkin heidän oma päätöksensä... Suomen hallituksen päätös oli vain loppuun asti vitkutella asetuksen täytäntöönpanossa. Ja paskamedia ei ole maininnut mitään tuosta EU-asetuksesta. Kertoo helvetin hyvin siitä, miten mätä tämä maa on.

    • Anonyymi

      18 c/kWh hintakatto, eli artikla 6 on ollut voimassa joulukuun alusta lähtien...

      22 artikla

      Voimaantulo ja soveltaminen

      1.   Tämä asetus tulee voimaan sitä päivää seuraavana päivänä, jona se julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

      2.   Rajoittamatta velvoitetta varmistaa ylijäämätulojen jakaminen 10 artiklan mukaisesti ja käyttää väliaikaisen solidaarisuusmaksun tuotto 17 artiklan mukaisesti sekä rajoittamatta 20 artiklan 2 kohdassa tarkoitettua raportointivelvoitetta, tätä asetusta sovelletaan 31 päivään joulukuuta 2023 noudattaen seuraavaa:

      a) 4 artiklaa sovelletaan 1 päivästä joulukuuta 202231 päivään maaliskuuta 2023;

      b) 5 ja 10 artiklaa sovelletaan 1 päivästä joulukuuta 2022;

      c) 6, 7 ja 8 artiklaa sovelletaan 1 päivästä joulukuuta 2022 30 päivään kesäkuuta 2023;

      d) 20 artiklan 2 kohtaa sovelletaan 15 päivään lokakuuta 2024.

    • Anonyymi

      Ei kai meitä kuseteta Suomessa?
      Suurin vaara Suomelle ja suomalaisille on suomalainen päättäjä.

      Huh huh

      • Anonyymi

        Kusetusta koska marin tarvii ne rahat omaan egoonsa ja sen pönkittämiseen. Duunarit kärsiköön kun punikkisanna pullistelee.


    • Anonyymi

      Onko teinit jopa salanneet tiedon, en muista tästä olleen hallituksen Ylessä tai Hs mediassa ennen tätä keskustelua? Miksi säädöstä ei noudateta vaan tämänpäivän ilmoituksen mukaan tukea annetaan vain sähkön suurkuluttajille 700 euroa kuukaudessa, mitään kattohintaa ei luihu Lintalan ilmoituksessa ollut ja Marin luimistelee jossain ikäviä kysymyksiä paossa vai joko joulujauhon ajat alkoi ?

    • Anonyymi

      Mää oon Puti nisti Lenin kraatista. Haluisko joku imee mun slaik karii?

    • Anonyymi

      Hei hei. Eihän sitä voi Nordpoolissa soveltaa. Se on valtioiden EU-direktiivi, joka antaa sähköyhtiöille vapaat kädet hinnoitella tuotteensa.
      Eli ,jos meitä nyt kusetaan perusteellisesti , niin se on EU:n mielestä markkinataloutta, johon ei voi puuttua. Tanska laittoi katon 11 snt/kWh ja Norja 6 snt/kWh kuluttajille.
      Nyt sähköntuottajat ottavat rumasti takkiin, koska tämä Nordpoolin hinta pyörii n .20 sentistä 60 senttiin. Eikä tuottajahinnat ole muuttuneet mihinkään viime keväästä.
      Eli ainut konsti on vähentää omaa kulutusta, josta laskutetaan . Minäkin vähensin kulutustani 150 kWh:sta 30 kymmeneen/kk.
      Eli minulle on aivan sama, mitä sähkö maksaa. Sääliksi vain käy heitä, joiden ainut lämmitysmuoto on sähkölämmitys omakotitoissa.

    • Anonyymi

      UP UP UP

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe