Joulua odotellessa

Anonyymi-ap

Hienoa, että HUS:in ja Keusoten alueen taapertajille tiedotetaan kaikista tiedotusvälineistä, että joulukiireiden aikaan saattaa kasautua henkitoreisia sairaalan päivystyksen porstuaan. Tavoitteena on tietenkin kertoa, että pikkuvaivojen, kuten sydämen rytmihäiriöiden tai hengitysvaikeuksien vuoksi ei kannata lähteä hakemaan apua mistään.
Se ei näytä menevän päättäjien järkeen, tai he eivät vieläkään uskalla sanoa reilusti että:
- Meitä hoitoa kaipaavia vanhuksia on liikaa, ja lisää tulee koko ajan. Lisäksi on työikäiset, lapset ja nuoret.
- Hoitajia on liian vähän, koska heille ei makseta työn vaativuuden/raskauden edellyttämää palkkaa. Ammatti ei kiehdo, koska samalla opiskelumäärällä saa ammatin jota arvostetaan paremmin, sen näkee vain palkasta ja työajoista joista toipuu normaaleiden työjaksojen välillä.

Lääkärit kaikkosivat terveyskeskuksista, koska yksityisellä puolella saa valita työaikansa ja -määränsä.
Sitä, että hyvinvointialueiden johtajapaikkojen räätälöinti näyttää suojatyöpaikkajärjestelyltä, ei tarvitse ihmetellä.

Suomessa on eletty" yli varojen", se aloitettiin -70-luvulla, jolloin Suomen vientiteollisuuden noustessa innokkaat nousukkaat (poliitikot) eduskunnassa keksivät koko ajan rahaa vaativia kohteita ja ratkaisuja kuntien maksettavaksi. Kunnat keksivät siinä ohessa koko ajan lisää kohteita joista osa on selkeästi tarpeettomia, kuten curling-hallit, tekonurmet.
Monet kuntien "päättäjistä" on kinastelevia ja "vastustajapuolueiden" sanomisia kritisoivia ja virheitä etsiviä jurnuttajia, joilla ei näytä olevan rakentavia ehdotuksia yhteisten asioiden ja yhteisten rahojen käytöstä. Syyttely on ainoa jossa he ovat hyviä. Osa kuntapoliitikoista on yksityisen sijoitus- ja rakennusalan tukijoita, joilla ei näytä olevan huolta siitä, riittääkö rahaa sosiaali- ja terveysalan toimintaan.
Rahaa ei ole, sitä ei tule.
Repikää siitä. Paluu arkeen on edessä, kun maailmalta lähes ilman korkoa saatavista lainoista aletaan maksaa "sopivaa" korkoa.

Tosiasia on se että tuloerot ovat kasvaneet ja kasvavat edelleen. Ammateissa, joita ei ollut vielä parikymmentä vuotta aiemmin olemassakaan ja jotka keksittiin internetin syöpänä leviävän viihteen pyörittämiseksi, on vuositulot luokkaa, johon pääsee alle 1 prosentti suomalaisista.
Toivottavasti nuo huipputason bitinvirkkaajat ja nettigurut ovat sijoittaneet tulojaan järkevästi. Tilanne saattaa muuttua.

Mutta, Hyvää Joulua ja parempaa Uutta Vuotta kaikille!

5

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "kotona on ihmisen hyvä asua", hoki muuan kokoomuslainen terveysministeri vajaa vuosikymmen sitten ja siihen lopetettiin palvelutalojen käyttö ja osa poistettiin kunnan käytöstä. Nyt näitä kotonaan asuvia puolitajuttomia ambulanssit kuska ensiapuun ja ovat jonossa odottamassa että joku pääsee sisälle asti. Pienet terveysasemat lakkautettiin eli lääkärille pääsee ns. pikkuvaivojenkin vuoksi enään jos keusoten "portinvartijahoitaja" niin päättää. Ellei päätä niin ambulanssi kuskaa jonoon. Päälliköitä on niin paljon että päät kolisee yhteen, mutta hoitohenkilöstöä ei ole. Yhteiskunnan varoin koulutetut rikkaat menee yksityisille. Poliitikot tulisi poistaa kaikesta mikä liittyy terveyteen. Laitettais heidät kerrankin tekemään jonnekin oikeita töitä,

      • Anonyymi

        Tämän terveys- ja vanhushimmelin arkkitehdit olivat keskustalaisia, jotka halusivat pitää raskaan ja runsaasti suojatyöpaikkoja takaavan järjestelmän jokaisessa Suomen syrjäkolkassakin. Nyt meillä on se, kun sotealueet yritetään saada toimimaan.
        Eipä tule mieleeni, että missään hyvin menestyneessä yksityisfirmassa, jossa valitaan uusi johtaja, saisi entinen johtaja jäädä roikkumaan palkkalistoille, ja hänelle alettaisiin keksiä väkisin jotakin "tekemistä"
        Siis jos Onniselle haetaan uutta pääjohtajaa ja hommaan valitaan kansainväliseen kauppaan erikoistunut hallintotieteiden tohtori, jolla on myös ekonomin koulutus ja huomataankin, että entinen johtaja on insinööri jolla on vankka kokemus ja koulutus viemäriputkien vähittäiskaupasta niin hänelle räätälöidään virka, koska uudelta johtajalta puuttuu määrättyä putkikaupan kokemusta. Näinköhän se toimisi?


    • Anonyymi

      Tiedotuksena kerrotaan myös että kaikille yhteystiedot jaetaan kotiin tiedotteena. Kerrankin huomioidaan kaikki, eikä vain yksi tapa. Nyt jää joiltakin sitten pois tsupparin homma kun ilman nettiä oleville ei tarvitse kopioita viedä. Voi toki edelleen mennä muutenkin. ATK = Automaattinen Tiedon Kadottaminen, kuten ent. ministeri asian suomensi surullisen kuuluisan apotti ohjelman toilailuissa.

      • Anonyymi

        Juu, tuo Apotti on tosihyvä: Kun katselin kerran Omasta Kannasta terveystietojani, niin tiedoissa oli merkintä käynnistä Meilahdessa, lääkärin nimikin oli kerrottu. En ollut käynyt edes koko Helsingissä kyseisenä päivänä tai kuukausiin ennen tai jälkeen kyseistä päivää. Soitin sinne ja kyselin. Sanoivat olevan Apotin vika. Oli lisäksi ollut uusi ohjelmoija. Merkintä Omakannassa korjautui viikon kuluessa. Tuo Maisa on aika yksitoikkoinen palvelu. Se lähettää kaksi kertaa vuorokaudessa tekstarin ja myös e-mailin, jossa kehoitetaan varautumaan Maisaan tulevaan tietoon joka tulee kahden viikon kuluttua. Jee. Pääasiassa niissä ilmoituksissa olevia tietoja ei löydy Maisasta kyseisinä päivinä. No pitäähän kännykkä äijän hereillä, kun se piippaa jatkuvasti ja kertoo että varaudu Maisaa kirjautumiseen.
        Aika älytön ja pääosin sekava systeemi, tulevathan todella tärkeät tiedot kuitenkin kirjeessä paperisena.


    • Anonyymi

      Mutta kyllä on kivaa kun joulunpyhinä saa lukea lehdestä miten kivaa on päättäjillä, mitään ei voi tehdä mutta kiva kun äänestit minua! Muista äänestää myös seuraavissa vaaleissa!
      Rainio ”posipölvästi” valittelee ja hieroo käsiään kun Pahlman syyttää pohjoista, erityisesti kainuuta, Hyvinkään ongelmista. Notta sillälailla. Tärkeintä oli saada ex-keusoten johtajalle jättekiva räätälöity virka kuin pistää se eukko tilille mitä se on saanut aikaan johtajakaudellaan. Only in Hyvinkää taas kerran.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6729
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4360
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2783
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1643
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1141
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe