Joulua odotellessa

Anonyymi-ap

Hienoa, että HUS:in ja Keusoten alueen taapertajille tiedotetaan kaikista tiedotusvälineistä, että joulukiireiden aikaan saattaa kasautua henkitoreisia sairaalan päivystyksen porstuaan. Tavoitteena on tietenkin kertoa, että pikkuvaivojen, kuten sydämen rytmihäiriöiden tai hengitysvaikeuksien vuoksi ei kannata lähteä hakemaan apua mistään.
Se ei näytä menevän päättäjien järkeen, tai he eivät vieläkään uskalla sanoa reilusti että:
- Meitä hoitoa kaipaavia vanhuksia on liikaa, ja lisää tulee koko ajan. Lisäksi on työikäiset, lapset ja nuoret.
- Hoitajia on liian vähän, koska heille ei makseta työn vaativuuden/raskauden edellyttämää palkkaa. Ammatti ei kiehdo, koska samalla opiskelumäärällä saa ammatin jota arvostetaan paremmin, sen näkee vain palkasta ja työajoista joista toipuu normaaleiden työjaksojen välillä.

Lääkärit kaikkosivat terveyskeskuksista, koska yksityisellä puolella saa valita työaikansa ja -määränsä.
Sitä, että hyvinvointialueiden johtajapaikkojen räätälöinti näyttää suojatyöpaikkajärjestelyltä, ei tarvitse ihmetellä.

Suomessa on eletty" yli varojen", se aloitettiin -70-luvulla, jolloin Suomen vientiteollisuuden noustessa innokkaat nousukkaat (poliitikot) eduskunnassa keksivät koko ajan rahaa vaativia kohteita ja ratkaisuja kuntien maksettavaksi. Kunnat keksivät siinä ohessa koko ajan lisää kohteita joista osa on selkeästi tarpeettomia, kuten curling-hallit, tekonurmet.
Monet kuntien "päättäjistä" on kinastelevia ja "vastustajapuolueiden" sanomisia kritisoivia ja virheitä etsiviä jurnuttajia, joilla ei näytä olevan rakentavia ehdotuksia yhteisten asioiden ja yhteisten rahojen käytöstä. Syyttely on ainoa jossa he ovat hyviä. Osa kuntapoliitikoista on yksityisen sijoitus- ja rakennusalan tukijoita, joilla ei näytä olevan huolta siitä, riittääkö rahaa sosiaali- ja terveysalan toimintaan.
Rahaa ei ole, sitä ei tule.
Repikää siitä. Paluu arkeen on edessä, kun maailmalta lähes ilman korkoa saatavista lainoista aletaan maksaa "sopivaa" korkoa.

Tosiasia on se että tuloerot ovat kasvaneet ja kasvavat edelleen. Ammateissa, joita ei ollut vielä parikymmentä vuotta aiemmin olemassakaan ja jotka keksittiin internetin syöpänä leviävän viihteen pyörittämiseksi, on vuositulot luokkaa, johon pääsee alle 1 prosentti suomalaisista.
Toivottavasti nuo huipputason bitinvirkkaajat ja nettigurut ovat sijoittaneet tulojaan järkevästi. Tilanne saattaa muuttua.

Mutta, Hyvää Joulua ja parempaa Uutta Vuotta kaikille!

5

214

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   "kotona on ihmisen hyvä asua", hoki muuan kokoomuslainen terveysministeri vajaa vuosikymmen sitten ja siihen lopetettiin palvelutalojen käyttö ja osa poistettiin kunnan käytöstä. Nyt näitä kotonaan asuvia puolitajuttomia ambulanssit kuska ensiapuun ja ovat jonossa odottamassa että joku pääsee sisälle asti. Pienet terveysasemat lakkautettiin eli lääkärille pääsee ns. pikkuvaivojenkin vuoksi enään jos keusoten "portinvartijahoitaja" niin päättää. Ellei päätä niin ambulanssi kuskaa jonoon. Päälliköitä on niin paljon että päät kolisee yhteen, mutta hoitohenkilöstöä ei ole. Yhteiskunnan varoin koulutetut rikkaat menee yksityisille. Poliitikot tulisi poistaa kaikesta mikä liittyy terveyteen. Laitettais heidät kerrankin tekemään jonnekin oikeita töitä,

   • Anonyymi

    Tämän terveys- ja vanhushimmelin arkkitehdit olivat keskustalaisia, jotka halusivat pitää raskaan ja runsaasti suojatyöpaikkoja takaavan järjestelmän jokaisessa Suomen syrjäkolkassakin. Nyt meillä on se, kun sotealueet yritetään saada toimimaan.
    Eipä tule mieleeni, että missään hyvin menestyneessä yksityisfirmassa, jossa valitaan uusi johtaja, saisi entinen johtaja jäädä roikkumaan palkkalistoille, ja hänelle alettaisiin keksiä väkisin jotakin "tekemistä"
    Siis jos Onniselle haetaan uutta pääjohtajaa ja hommaan valitaan kansainväliseen kauppaan erikoistunut hallintotieteiden tohtori, jolla on myös ekonomin koulutus ja huomataankin, että entinen johtaja on insinööri jolla on vankka kokemus ja koulutus viemäriputkien vähittäiskaupasta niin hänelle räätälöidään virka, koska uudelta johtajalta puuttuu määrättyä putkikaupan kokemusta. Näinköhän se toimisi?


  • Anonyymi

   Tiedotuksena kerrotaan myös että kaikille yhteystiedot jaetaan kotiin tiedotteena. Kerrankin huomioidaan kaikki, eikä vain yksi tapa. Nyt jää joiltakin sitten pois tsupparin homma kun ilman nettiä oleville ei tarvitse kopioita viedä. Voi toki edelleen mennä muutenkin. ATK = Automaattinen Tiedon Kadottaminen, kuten ent. ministeri asian suomensi surullisen kuuluisan apotti ohjelman toilailuissa.

   • Anonyymi

    Juu, tuo Apotti on tosihyvä: Kun katselin kerran Omasta Kannasta terveystietojani, niin tiedoissa oli merkintä käynnistä Meilahdessa, lääkärin nimikin oli kerrottu. En ollut käynyt edes koko Helsingissä kyseisenä päivänä tai kuukausiin ennen tai jälkeen kyseistä päivää. Soitin sinne ja kyselin. Sanoivat olevan Apotin vika. Oli lisäksi ollut uusi ohjelmoija. Merkintä Omakannassa korjautui viikon kuluessa. Tuo Maisa on aika yksitoikkoinen palvelu. Se lähettää kaksi kertaa vuorokaudessa tekstarin ja myös e-mailin, jossa kehoitetaan varautumaan Maisaan tulevaan tietoon joka tulee kahden viikon kuluttua. Jee. Pääasiassa niissä ilmoituksissa olevia tietoja ei löydy Maisasta kyseisinä päivinä. No pitäähän kännykkä äijän hereillä, kun se piippaa jatkuvasti ja kertoo että varaudu Maisaa kirjautumiseen.
    Aika älytön ja pääosin sekava systeemi, tulevathan todella tärkeät tiedot kuitenkin kirjeessä paperisena.


  • Anonyymi

   Mutta kyllä on kivaa kun joulunpyhinä saa lukea lehdestä miten kivaa on päättäjillä, mitään ei voi tehdä mutta kiva kun äänestit minua! Muista äänestää myös seuraavissa vaaleissa!
   Rainio ”posipölvästi” valittelee ja hieroo käsiään kun Pahlman syyttää pohjoista, erityisesti kainuuta, Hyvinkään ongelmista. Notta sillälailla. Tärkeintä oli saada ex-keusoten johtajalle jättekiva räätälöity virka kuin pistää se eukko tilille mitä se on saanut aikaan johtajakaudellaan. Only in Hyvinkää taas kerran.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan Emma gaala.

   Luuleeko Martina olevansa koko Emmagaalan pääjehu vai mikä on? Monta päivää jo laittanut itseään gaalaa varten,ja tottakai, pois kotoa hotelliin pakko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   280
   2127
  2. Ilman heijastinta ?

   Kauhavalla lenkkeilijä menehtyi auton törmättyä päin. Kyllä se heijastin on halpa henkivakuutus pimeällä, toki ei ole tietoa että onko heijastinta käy
   Kauhava
   13
   1662
  3. Olen tajunnut että tein virheen

   Kun meidän yhteys katkesi. Olisit ollut se oikea nainen mulle, miten enää voisin asian korjata? Olen pahoillani.
   Ikävä
   110
   1401
  4. Pilaa sun tunteista

   Sitähän minä vaan teen täällä. Ootko tajunnut?
   Ikävä
   268
   1219
  5. Sofia lähti taas matkalle

   sinä ja minä emme....
   Kotimaiset julkkisjuorut
   138
   1133
  6. Erika Vikman Emmagaalassa

   Luulin nähneeni tuolta harakalta kaiken, mutta erehdyin. Mikä hiton riepu sillä on päällä? Hirveä ilmestys!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   126
   1105
  7. Kerro itsestäsi jotain, joka tulisi todennäköisesti yllätyksenä kaivatullesi

   Hyvässä tai pahassa. (Mutta mieluummin tietysti olisi kiva kuulla niitä hyviä asioita!)
   Ikävä
   91
   1068
  8. Martina, uusi hirviö Jocelyn Wildenstein

   Emma gaalan matolla Martinan esiintyi tänään, naama muuttuneena hirviön kaltaiseksi, kuten överi kauneusleikkauksia itselleen tehnyt Jocelyn Wildenste
   Kotimaiset julkkisjuorut
   231
   970
  9. Miehen malli ja rooli tässä yhteiskunnassa

   Eli olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että miehen rooli on ollut murroksessa jo vuosikymmenien ajan ja yhä edelleen se on vähän hakusessaan. En ole
   Sinkut
   230
   910
  10. 82 prosenttia kannattaa Natoa!!!

   SUOMALAISTEN Nato-jäsenyyden kannatus on koko ajan vahvistunut ja vankistunut. IS:n Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 82 prosenttia on sit
   NATO
   172
   711
  Aihe