Tärkeä tiedotus

Anonyymi-ap

"Putinin Venäjässä on yhä enemmän fasistisia piirteitä, sanoo Aleksanteri-instituutin entinen johtaja Markku Kivinen – ”Mitään vasemmistolaista siinä ei ole""

Siis: "Mitään vasemmistolaista siinä ei ole." Eli olisiko kotimaisten kommunistien aika lopettaa putinin, venäjän ja omien putinistien puolustelu että suojelu ja vihdoinkin suorin sanoin tuomita venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ja osoittaa solidaarisuutta Ukrainan kansalle?

Enenmmän kuin hämmentävää että vasemmistolaisiksi itseään kutsuvat jatkuvasti puolustavat Putinin ja Venäjän toimia.

https://www.ku.fi/artikkeli/4813506-putinin-venajassa-on-yha-enemman-fasistisia-piirteita-sanoo-aleksanteri-instituutin-entinen-johtaja-markku-kivinen-mitaan-vasemmistolaista-siina-ei-ole

41

369

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Täällä uutterasti kommentoiva kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus myönsi 18. joulukuuta Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa -aloituksen kommentissaan:
   "Tämän päivän Venäjä on kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio", mutta ei tuo hänen täysin paikkansa pitävä arvio, ole millään tavalla haitannut hänen tukeaa Venäjän fasismidiktatuurin imperialistiselle sodalle Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, josta hän yrittää kaikin tavoin vierittää syyn muiden kontolle kuin tuohon sotaan todellisten syyllisten, Vladimir Putinin fasistihallinnon ja sitä tukevien tahojen, kuten Venäjän federaation kommunistien.
   Tämä kommunisti siis kyllä tietää ja myöntää Venäjän olevan "kiistatta fasistinen", mutta puolustelee sen tekoja siitä huolimatta. Sii kommunisti Partacus fasismi asialla.

   • Anonyymi

    Pitää olla > . . myönsi 18. joulukuuta 2019 . .


   • Täysin arvattava Sinimustan natsin jargonia. Jo aloituksessa hän ryhtyi johtamaan lukijoita harhaan. Sotaporvari ei muuta voi.


   • Anonyymi
    Partacus kirjoitti:

    Täysin arvattava Sinimustan natsin jargonia. Jo aloituksessa hän ryhtyi johtamaan lukijoita harhaan. Sotaporvari ei muuta voi.

    Erikoista, että Markku Kivinen jättää mainitsematta kansainvälisen oikeuden kokonaan Venäjä - Ukraina -sodassa, jossa Venäjä on yksiselitteisesti hyökkääjävaltio ja Ukraina hyökkäyksen kohde/puolustava valtio.
    Jos kv-oikeutta aletaan murentamaan, on sen tien päässä anarkia ja vahvemman oikeus.

    Minä puhun totta. Kun taas sinä Partacus pääsääntöisesti valehtelet tai sitten vääristelet tosiasioita puolustellaksesi kaikin tavoin Venäjän fasistihallinnon tekoja ja sen rikoksia.

    Venäjä, jonka sinä itse kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus olet myöntänyt olevan sotaisan valloitushaluinen fasistivaltio, on Suomen Kommunistisen Puolueen viime helmikuisen "Putinin lopettava sota" -kannanoton mukaan hyökännyt Ukrainaan ja tuosta sodasta "vastuun kantavat Putin ja hänen tukijansa.", kuten SKP:n kannanotto sanoo.
    Oletko sinä eriseurainen SKP:n päättävien toverien kanssa, Partacus?

    Minä olen oikeudenmukaisen ja kansainvälisoikeudellisesti kestävän rauhan kannalla: Venäjän fasismidiktatuurin on lopetettava hyökkäyssotansa, mikä on siis myös SKP:n viime helmikuun kannanoton päävaatimus, ja vedettävä kaikki miehitysjoukkonsa Ukrainan valtioalueilta, Krim mukaan lukien, jonka jälkeen aletaan määritellä rikosoikeudellisia vastuita hyökkäyssota- ja sotarikoksiin syyllistyneille Venäjän hallinnon johtajille ja jäsenille, armeijan virkamiehille ja sotilaille, sekä miehityshallinnon edustajille ja vielä käynnistettävä laskelmat sotakorvaussummista Venäjän maksettavaksi Ukrainalle ja sen kansalle.
    Näistä lähtökohdista on hyvä jatkaa rakentavaa keskustelua.


   • Anonyymi
    Partacus kirjoitti:

    Täysin arvattava Sinimustan natsin jargonia. Jo aloituksessa hän ryhtyi johtamaan lukijoita harhaan. Sotaporvari ei muuta voi.

    Voitko ystävällisesti avata vähän tätä ns. "harhaanjohtamista" aloituksessa on linkki Kansan Uutisen artikkeliin? Mikä olisi ollut parempi lähde, Komsomolskaja Pravda kenties?


   • Anonyymi
    Partacus kirjoitti:

    Täysin arvattava Sinimustan natsin jargonia. Jo aloituksessa hän ryhtyi johtamaan lukijoita harhaan. Sotaporvari ei muuta voi.

    Ja taas kerran saamme "nauttia" Partcusen" päättymätöntä hölö hölöä. Mitäpä jos
    kirjoittaisit välillä ihan asiallista asiaa. Voisit vaikkapa veikata SKP:n menestystä tulevissa eduskuntavaaleissa. Se olisi tervetullutta vaihtelua.


  • Loistava analyysi Venäjän kapitalismin kehityskulusta Aleksanteri-instituutin entisen johtaja Markku Kivisen kynästä. Lähes kaikkeen voi yhtyä. Ei mitään kiihkoa vaan kylmiä tosiasioita. Aloitus tapojensa mukaan kiihkoilee ymmärtämättä Kivisen sanomaa. Hän ottaa lehden otsikon ainoaksi kohdaksi Venäjän kehityskulussa vuoden 1991 jälkeen.

   Kivisen sanoma tekstin sisällä:
   "Siinä on yhä enemmän fasistisia piirteitä. Venäjän erottaa klassisesta fasismista ja natsismista se, että kansaa ei ole aktivoitu vaan pikemmin passivoitu. Kansaa ei ole tarvittu aktiiviseksi poliittiseksi osallistujaksi."
   Aivan samaa voi sanoa useista kapitalistisista valtioista. Fasistisia piirteitä löytyy jopa Suomesta ja Yhdysvalloista paljon enemmän.
   Kivisen tekstistä voi vetää johtopäätöksen; Kehittynyt kapitalismi ei voi enää kasvaa ilman että maailma saastuisi henkihieveriin ja siinä sota on pahiksista pahin.

   Käyn läpi Kivisen sanomaa ja laitan omat kommentit.

   "Venäjää ohjaa nykyään konservatismi. Vladimir Putinin hallinto ammentaa valkoisen Venäjän perinnöstä. Aleksanteri-instituutin entinen johtaja Markku Kivinen haluaa olla mukana keskustelussa pohtimassa, miten Venäjän kanssa voidaan jatkossa toimia.
   Putinin Venäjä on monella tapaa konservatiivinen – myös talouspolitiikassaan. Kivinen huomauttaa, että maan talouspoliittista ajattelua ohjaa fiskaalinen konservatismi. Sen keskeisiä oppeja on velan kammoksuminen."
   Sen vuoksi sosiaaliturvajärjestelmä on niin heikko. He priorisoivat sitä, että valtion talous on täysin vakaa. Hehän maksoivat ulkomaisen velan kokonaan pois.
   Tämän vuoksi Venäjä ei myöskään ole samalla tapaa haavoittuvainen kuin moni muu maa.
   - Kivinen poistaa Venäjän marxilaisuudesta ja sanoo oikein. Vallassa on Kokoomuksen kaltainen talouspolitiikka. Suomessa työväenluokka on kyennyt puolustamaan yhteiskunnallisia palveluja.

   "Siinä on yhä enemmän fasistisia piirteitä. Venäjän erottaa klassisesta fasismista ja natsismista se, että kansaa ei ole aktivoitu vaan pikemmin passivoitu. Kansaa ei ole tarvittu aktiiviseksi poliittiseksi osallistujaksi. "
   -Ukrainassa fasismi, jos sitä vielä on, aiheutti Maidanin aukion joukkomurhan vuonna 2014 ja josta lähtien Venäjän oikeistolaistuminen vauhdittui.

   "Neuvostoliiton hajoaminen on yksi selitys myös sille, miksi konservatiivisuudella on hyvä maaperä Venäjällä.
   Ainoana jää jäljelle konservatismi, ettei vaan tulisi mitään mullistuksia.
   Näistä hän nostaa ensimmäisenä esiin rauhan. Vasemmisto on aina ollut se, joka on ymmärtänyt sodan absurdiuden. Sota ei ole modernissa yhteiskunnassa mikään keino ratkoa yhteiskunnallisia kysymyksiä."
   - Neuvostoliiton aikana syntyi sopimuksia aseiden määrän vähentämisestä, ydinasekieltoja ja monta muuta.

   "Vuosikymmeniä Venäjää tutkinut Kivinen ripittää omaa sukupolveaan. Kylmää sotaa kun ei onnistuttu lopettamaan, hän sanoo.
    Bill Clinton ja George W. Bush eivät olleet sillä tasolla poliitikkoina, jotta he olisivat ymmärtäneet sen ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä irti kylmän sodan perinnöstä."
   - Natokapitalismi on edesvastuuton siinä, ettei ole pyrkinytkään normaaleihin suhteisiin, edelleenkään.

   "Sotilasliitto Naton laajenemista Kivinen sanoo pitävänsä virheenä. Hän huomauttaa, että asiasta keskusteltiin paljon myös Yhdysvalloissa, jossa huomautettiin Venäjän tulkitsevan sotilasliiton laajenemisen uhkana. Tätä myös Putin on korostanut.
   Naton laajeneminen vahvisti imperiumin paluun mahdollisuutta Venäjällä ja suurvaltapolitiikan paluun mahdollisuutta. Se ei yksin selitä sitä. Venäjän sisäiset seikat selittävät sitä myös, mutta ne eivät ole toisiaan poissulkevia. Ne ovat toisiaan täydentäviä."
   - Jos Kivinen sanoisi suoraan. "Mitä hittoa Venäjää tarvitsee kuristaa natomaiden sisään, tykkejä natolla riittää muutenkin."

   "Putinin kauden alussa oli vielä mahdollisuus purkaa suurvalta-asetelma. Se ei olisi välttämättä poistanut Putinin toimintaa Venäjän sisällä, mutta se olisi ehkä helpottanut kansainvälisen politiikan kokonaistilannetta."
   - Just noin. Naton tyrkyttäminen Venäjän ympärille oli suuri virhe. Kapitalismi olisi silti säilynyt toistaiuseksi.

   "Ensimmäiseksi Ukrainan on kuitenkin pystyttävä voittamaan rauha, ei siis sotaa vaan rauha. Ja päätös on Ukrainan itsensä tehtävä, Kivinen sanoo.
   Ukrainaa ei saa painostaa ulkopuolelta. Rajat eivät ole niin tärkeät kuin se, että säilyy itsenäinen päätösvalta omiin asioihin."
   - Näkökanta on oikea. Teurastus tulee saada loppumaan.

   "Ukraina on pyrkinyt lännen syliin 25 vuotta, mutta maata ei ole koskaan pidetty kauhean tärkeänä ja maa on ollut niin köyhä ja korruptoitunut, ettei sitä ole haluttu ottaa. Nyt se on pakko ottaa."
   - Onko pakko? Ainakin kannattaa yrittää vaihtokauppaa. Ukraina ei natoon ja Venäjä korvaa sen jollain tapaa.

   Kokonaisuudessa Kivinen tahtomattaan kumoaa Sinimustien puolueen natsien kaikki höpötykset. Huomatkaa. Kivinen puhuu porvarina reaalisen ulkopolitiikan mahdollisuuksien puolesta. Miksi porvarien tulisi olla toistensa kurkussa, kannattaa yrittää ensin sovitella.

   • Anonyymi

    Mutta onhan se aikamoista että jopa Kivinen joka yleisesti tunnetaan Suomen johtavaja putin ymmärtäjänä ja venäjä anteeksipyytelijänä sanoo vihdoinkin ääneen että venäjä on fasistinen valtio.


   • Anonyymi

    Markku Kivinen:

    "Ukraina on pyrkinyt lännen syliin 25 vuotta, mutta maata ei ole koskaan pidetty kauhean tärkeänä ja maa on ollut niin köyhä ja korruptoitunut, ettei sitä ole haluttu ottaa. Nyt se on pakko ottaa."

    Johon Moskovan fasistijuntan pikkuapulaisena uurastava kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus vänisee:

    "- Onko pakko? Ainakin kannattaa yrittää vaihtokauppaa. Ukraina ei natoon ja Venäjä korvaa sen jollain tapaa."

    Venäjä on tunnustanut Ukrainan rajat, itsenäisyyden ja suvereeniuden useaan otteeseen.
    Ensin Neuvostoliiton hajottaneessa Alma Atan sopimuksessa joulukuussa 1991, sitten vuoden 1994 Budapestin sopimuksessa, jossa Ukrainalle annettiin turvatakuut vastineeksi ydinaseista luopumiselle ja vielä Sevastapolin laivastotukikohdan vuokrauksen Venäjälle vahvistaneessa Mustanmeren laivastosopimuksessa vuodelta 1997.

    Tuon lisäksi Venäjä on Yhdistyneiden Kansakuntien ja sen turvallisuusneuvoston jäsenvaltiona sekä ETYK/Etyj:in osanottajavaltiona sitoutunut YK:n peruskirjan ja ETYKin päätösasiakirjan mukaisesti kansainvälisen oikeuden periaatteisiin kuten täysivaltaiseen tasa-arvoisuuteen, pidättymiseen voimakeinoilla uhkaamisesta tai niiden käytöstä, rajojen loukkaamattomuuteen, alueelliseen koskemattomuuteen, riitojen rauhanomaiseen ratkaisemiseen, sisäisiin asioihin puuttumattomuuteen, ihmisoikeuksien ja perusvapauksien kunnioittamiseen sekä kansojen oikeuksien samanarvoisuuteen ja itsemääräämisoikeuteen.

    Kaikki nuo Venäjän tekemät sopimukset ja sitoumukset Vladimir Putinin Venäjän fasistihallinto rikkoi vuonna 2014 aloittamalla hyökkäyssodan Ukrainaa ja se kansaa vastaan miehittämällä Krimin ja pakkoliittämällä sen oman diktatuuriinsa sekä irrottamalla sodallaan Ukrainasta Itä-Ukrainan Donetskin ja Luhanskin alueet.
    Tuolloin aloittamaansa sotaa jatkaen Vladimir Putinin fasistihallinto käynnisti 24. helmikuuta 2022 täysimittaisen hyökkäyssodan koko Ukrainan miehittämiseksi ja ukrainalaisten alistamiseksi oman diktatuurinsa orjuuteen, fasistidiktaattori Vladimir Putinin pidettyä sitä ennen useaan otteeseen puheita, joissa hän epäsi lähtökohtaisesti Ukrainan oikeuden olla itsenäinen valtio ja ukrainalaisten olla suvereeni kansakunta, joka voisi itse päättää omista asioistaan. Hän ilmoitti noissa puheissaan Ukrainan ja ukrainalaisten kuuluvan Venäjään, siis oman käskyvaltansa alle.

    Mikähän fasistidiktaattori Vldimir Putinin lupaus Ukrainalle ja ukrainalaisille olisi viime helmikuun 24. päivän jälkeen niin vakuuttava, että Ukrainan kansa uskoisi siihen ja panisi tulevaisuuden luottamuksensa sen hiuskarvan varaan?
    Ei mikään lupaus. Vladimir Putinin Venäjän fasismihallinnon sanat ja lupaukset ovat Ukrainan kansalle tänään nollan arvoisia, sillä he ymmärtävät nyt sen, että Moskovan fasismidiktatuurin sortovallan ja ukrainalaisten kotien etäisyyden toisistaan turvaa vain ukrainalainen sotilas, joka saa ase- ja muuta apua lännestä: Yhdysvalloista, Euroopan Unionista, Suomi siinä mukana, Britanniasta sekä muilta Ukrainalle ystävällisistä maista.

    Ukrainan tuleva jäsenyys Euroopan Unionissa ja NATO:ssa on Ukrainan kansan ilmaistu tahto, eikä Venäjän fasismidiktatuurilla saa olla eikä tule olemaan noihin asioihin veto-oikeutta.

    Kunnia Ukrainalle ja sen urhealle kansalle!
    Alas Vladimir Putinin Moskovan fasistijuntta ja sen pikkuapulaiset ja lakeijat!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta onhan se aikamoista että jopa Kivinen joka yleisesti tunnetaan Suomen johtavaja putin ymmärtäjänä ja venäjä anteeksipyytelijänä sanoo vihdoinkin ääneen että venäjä on fasistinen valtio.

    "Mutta onhan se aikamoista että jopa Kivinen joka yleisesti tunnetaan Suomen johtavaja putin ymmärtäjänä ja venäjä anteeksipyytelijänä sanoo vihdoinkin ääneen että venäjä on fasistinen valtio."
    Kivinen ei nimitä Venäjää fasistiseksi valtioksi. Hän toteaa siinä olevan piirteitä kohti fasismia. Enemmän Yhdysvallat on fasistinen valtio kuin Venäjä. Yhdysvaltain kapitalistiluokka olettaa pääsevänsä maailmanmarkkinoiden herruuteen Ukrainan sotaa ruokkimalla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Mutta onhan se aikamoista että jopa Kivinen joka yleisesti tunnetaan Suomen johtavaja putin ymmärtäjänä ja venäjä anteeksipyytelijänä sanoo vihdoinkin ääneen että venäjä on fasistinen valtio."
    Kivinen ei nimitä Venäjää fasistiseksi valtioksi. Hän toteaa siinä olevan piirteitä kohti fasismia. Enemmän Yhdysvallat on fasistinen valtio kuin Venäjä. Yhdysvaltain kapitalistiluokka olettaa pääsevänsä maailmanmarkkinoiden herruuteen Ukrainan sotaa ruokkimalla.

    Katos! Klassisista Stalinin Whataboutismia. Kun puhutaan Venäjästä ja sen fasistisuudesta niin totta kai yhä Stalinia ihannoivat komut tuovat keskusteluun Yhdysvallat. Mutku jenkitkin... mutku jenkitkin.

    Olisko liikaa pyydetty jos pysyttäisiin keskustleun aiheessa eli siinä kuinka Venäjä on fasistinen diktatuuri mutta jostakin syystä eurooppalainen (ääri)vasemmisto jatkaa sen tukemista ja putlerin fanittamista?


  • Anonyymi

   Markku Kivinen:

   "Ukrainaa ei saa painostaa ulkopuolelta."

   Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacuskin on painostanut Ukrainaa ja sen kansaa luovuttamaan valtioaluettaan ja samalla miljoonia ukrainalaisia sille Venäjälle - sillä mitä muuta rauhanvaatimus Ukrainalle tarkoittaa tässä tilanteessa - jonka hän on itse tunnustanut olevan "kiistatta fasistinen", mutta sillä nyt ei tietysti ole Ukrainan päätäntävallalle niin mitään vaikutusta, mitä joku höperehtivä suomalainen nimimerkkikommunisti siltä vaatii.

   Venäjän fasismidiktatuuri on painostanut Ukrainaa jo yhdeksättä vuotta käymällä imperialistista hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan vuodesta 2014 lähtien, miehittäen Ukrainan Krimiä ja osia Itä-Ukrainasta sekä aloittaen täysimittaisen hyökkäyssotansa viime helmikuussa koko Ukrainan valtaamiseksi ja ukrainalaisten alistamiseksi oman diktatuurinsa orjuuteen.

   Markku Kivinen:

   "Rajat eivät ole niin tärkeät kuin se, että säilyy itsenäinen päätösvalta omiin asioihin."

   Kansainvälisesti tunnustetut rajat ovat juuri sitä itsenäisen ja suvereenin valtion ylintä päätäntävaltaa omiin asioihin, ja kun tohtori Markku Kivinen ei selvästikään tätä asiaa vielä ymmärrä, niin jonkun asiasta perillä olevan vasemmistoliitossa kannattaa kertoa se hänelle ennen vaalipaneeleihin menoa, jottei nolaa sitten siellä itseään.

   Sanoisiko Markku Kivinen saman vasemmistoliiton kansanedustajana siinä vaiheessa jos Venäjän fasismidiktatuuri hyökkäisi Suomeen ja alkaisi pilkottaa itärajalta käsin asevoimalla valtaamiaan Suomen valtion rajojen sisällä olevia alueita oman valtionsa alaisiksi, kuten Vladimir Putinin Moskovan fasistijuntta on tehnyt Ukrainan Krimillä, Donetskissa, Luhanskissa, Hersonissa ja Zaporižžjassa, päämäärän ollessa edelleen se sama, mikä oli aamulla 24. helmikuuta 2022 kun sen armeija aloitti hyökkäyssotansa vallatakseen sille annetun käskyn mukaan koko Ukrainan Moldovan, Romanian, Unkarin, Slovakian ja Puolan rajalle asti ?
   Ja sanoisiko tohtori Markku Kivinen samaa, mikäli hänen ja perheensä koti ja muun omaisuuden rajat ja päätäntävalta niihin asetettaisi kyseenalaiseksi jonkin aggressiivisen rosvojoukon toimesta?

  • Sinimusta meni täysin metsään niinkuin arvelinkin. Hän ei ymmärrä Kivisen lausunnosta tuon taivaallista. Ihme ettei hän suoraan kritisoinut Kivistä "ryssä, ryssän kätyri" jne. Halusi kyllä.
   Ensinnäkin Kivinen on normaali porvari ja haluaa kapitalismin säilyvän talousmuotona.
   Toiseksi, tärkeämpi seikka. Kivinen näkee kapitalismin sotaisuuden tuhoavan kapitalismia. Siksi hänen analyysinsa tukee rauhan maailmaa ja joka sopii myös työväenluokan tarpeisiin.
   Kolmanneksi. Kivisen kritiikki USA:n johdolla suoritettuun politiikkaan viimeisen 10 vuoden aikana on kovaa todellista arvostelua. Kivinen ei sitä esitä (ainakaan linkin tekstissä), että USA:n sodat maailmalla olivat osa strategiaa päästä maailmanherruuteen markkinoilla. Pahin kilpailija Kiina täytyi suistaa raiteiltaan. Sitä ennen Venäjän nouseva kansantalous täytyi saada padottua. USA:sta johdetut ns. värivallankumoukset tähtäsivät siihen.
   Kivinen tyrmää markkkinoiden valtaamisen sodan keinoilla. Hän tukee demokraattista, taloudellista kilpailua ja jossa aseita ei käytetä.
   Neljänneksi Kivinen tyrmää joskus 10 vuotta sitten aloitetun Venäjän kapitalisteihin kohdistuvan parjauskampanjan. Minkään maan kapitalistit eivät ole puhtaampia kuin toisetkaan.
   Viidenneksi. Nämä esitykset ovat Kivisen perusajatuksia. Itsenäisyys ei ole sitä, että mikään maa ei ota huomioon toisen valtion huomautuksia vaan tekee mitä haluaa.
   Maailma on yhtenäinen markkina-alue ja yhteisyys kasvaa kaiken aikaa.

   Kivisen sanoma on: Maailmalle on edullisinta rauhanomainen tavaroiden vaihto. Kommunisteille se kelpaa mainiosti. Mitä tavaroiden vaihtoa sota Ukrainassa edustaa? Pelkkää tuhoa.

  • Anonyymi

   Markuilla, Kivisellä ja Kangaspurolla on/oli poliittinen suojatyöpaikka Helsingin Yliopiston Venäjän valhepropagandaa myötäilevässä Aleksanteri -instituutissa, ja se näkyy näitten herrojen ulostuloissa.

   https://suomenkuvalehti.fi/kotimaa/teki-putin-mita-vain-aleksanteri-instituutista-loytyy-aina-ymmartaja/?shared=927978-320a52c0-999

   Kun Markku Kivinen lopetti työnsä instituutin johtajana, järjestettiin virka kaikessa hiljaisuudessa, ilman julkista hakua taistolaiskommunistitaustaiselle Markku Kangaspurolle, jotta tämän Kremlin suomalaisen haarakonttorin linja jatkuisi entisellään.
   Että sellaista totisten toverien puliveivaamista ja suhmurointia.

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005505635.html

   https://suomenkuvalehti.fi/kotimaa/venaja-tutkimusta-tekevan-aleksanteri-instituutin-johtoon-valittiin-markku-kangaspuro-ilman-avointa-hakua/?shared=1001376-c488744b-999

  • Anonyymi

   Kivinen:

   "Rajat eivät ole niin tärkeät kuin se, että säilyy itsenäinen päätösvalta omiin asioihin."

   Veikkaanpa, että tuo "lipsahdus" tullaan noustamaa vielä useasti esille vasemmistoliiton kansanedustajatarjokas Markku Kivisen vaalityön aikaan, mikä on tietysti jo paraikaa käynnissä.

   Valtioiden rajat eivät ole koskaan vain maastoon tarkasti merkittyjä linjoja, vaan niiden sisällä elää maan kansalaisia, ja kun Kivisen KU-jutun haastattelussa hänen sanomassaan on kyse Venäjän fasismidiktatuurille luovutettavasta Ukrainan valtion rajojen sisällä olevista alueista, joita hän siis näkyisi olevan valmis luovuttamaan Moskovan fasistijuntan omaisuudeksi ja täydellisesti hallittavaksi, niin kuinka monta miljoonaa tai kymmentä miljoonaa ukrainalaista lasta, naista ja miestä tämä kansanedustajatarjokas, tohtori Markku Kivinen on niitten höylisti lupailemiensa rajansiirtojen seurauksena valmis luovuttamaan koteineen ja omaisuuksineen sen Vladimir Putinin diktatorisesti hallitsemalla Venäjälle, jossa hänen mukaansa - "on yhä enemmän fasistisia piirteitä"?

   • Höpöä höpön päälle. Saatte piiskaa Sinimustien johdolta.
    Kivinen ei leimaa Venäjää fasistiseksi valtioksi enkä minäkään mutta oikean laidan kapitalistidiktatuuri siellä on vallassa.
    Sinimustien verenmusta maailmankatsomus on jo nyt tuomittu.
    Muistakaa Sinimustan edustaja. Älkää haaveilko varastamista naapurin perheeltä. Sen päämies saattaa hermostua toimiinne.
    Voisitteko, ohimennen sanoen, vähentää verenhimoista valehtelevaa kiihkoanne työväenliikettä vastaan.


   • Anonyymi
    Partacus kirjoitti:

    Höpöä höpön päälle. Saatte piiskaa Sinimustien johdolta.
    Kivinen ei leimaa Venäjää fasistiseksi valtioksi enkä minäkään mutta oikean laidan kapitalistidiktatuuri siellä on vallassa.
    Sinimustien verenmusta maailmankatsomus on jo nyt tuomittu.
    Muistakaa Sinimustan edustaja. Älkää haaveilko varastamista naapurin perheeltä. Sen päämies saattaa hermostua toimiinne.
    Voisitteko, ohimennen sanoen, vähentää verenhimoista valehtelevaa kiihkoanne työväenliikettä vastaan.

    Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus:

    "Kivinen ei leimaa Venäjää fasistiseksi valtioksi enkä minäkään"

    Sinä et kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus ole tainnut lukea lainkaan tuota Kivisen haastattelua.

    KU:

    "Putinin Venäjässä on yhä enemmän fasistisia piirteitä, sanoo Aleksanteri-instituutin entinen johtaja Markku Kivinen"

    Ja katsotaanpa sitten tätä sinun Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa -aloituksen harvinaisen rehellistä kommenttiasi, josta myös kiitin sinua tuoreeltaan.

    "Partacus
    2019-12-18 17:32:04

    Tämän päivän Venäjä on kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio"

    h eteen
    ttps://keskustelu.suomi24.fi/t/16166090/mita-fasismi-tarkoittaa-nykyajassa

    Minä olen tuossa asiassa kanssasi aivan samaa mieltä.


  • Olette todella maksettu Sinimustien trolli. Ette kykene ymmärtämään omaa aloitustanne. Ihme että osaatte kirjoittaa.
   Toistan vielä.

   Kivinen:
   "Siinä on yhä enemmän fasistisia piirteitä. Venäjän erottaa klassisesta fasismista ja natsismista se, että kansaa ei ole aktivoitu vaan pikemmin passivoitu. Kansaa ei ole tarvittu aktiiviseksi poliittiseksi osallistujaksi."

   Partacus:
   "Aivan samaa voi sanoa useista kapitalistisista valtioista. Fasistisia piirteitä löytyy jopa Suomesta ja Yhdysvalloista paljon enemmän."
   Kivisen tekstistä voi vetää johtopäätöksen; Kehittynyt kapitalismi ei voi enää kasvaa ilman että maailma saastuisi henkihieveriin ja siinä sota on pahiksista pahin.

   Te Sinimusta tyrkytätte Suomeen fasismia.
   Kivisen analyysin tärkein pointti. Kapitalismi kääntyy sisäänpäin. Se on tähän saakka n. 500 vuotta kyennyt kehittämään tuotantovoimia. Koko maailma on tavaroiden vaihdon piirissä. Pääomien sijoitukset eivät oleellisesti voi laajentua. Mistä kapitalismi voisi saada uusia tuottavampia sijoituskohteita! Ei mistään. Niiden on taisteltava keskenään vähäisistä mahdollisuuksista. Se johtaa niiden keskinäisiin sotiin ja josta Ukrainan sota on tyyppiesimerkki.
   Niinpä pääoman valtaa pyritään pitkittämään muuttamalla luonnonsuojelua, sosiaaliturvaa ja muita yhteiskunnallisia toimintoja yksityisen pääoman hallintaan. Ehkä sillä toimenpiteellä pääomien "jatkuva kasvu" hetken aikaa kasvaa, mutta mutta... luonnonsuojelu ja sosiaaliturva ovat jo sosialismin eli yhteisöllisyyden elementtejä.

   Uusnatsit höpertelevät europoliitikkojen pöksyissä pelkkää sontaa. Heille ei riitä pääoman valta sellaisenaan, se täytyy diktatorisoida, työväenliike tuhota.
   Ukrainan sota asetti läntisen kapitalismin kenenkään käskemättä sosialismin tielle.
   Miksikö? Natokapitalismin on vaikea aloittaa seuraava sota. Seuraavan sodan aloittaja saa koko maailman vastaansa ja natokapitalismi saa siipeensä. Tekipä kapitalismi mitä hyvänsä, se on puun ja kuoren välissä.

   Marxilaisuudessa historiallinen materialismi on edelleen vahvistunut. Yhteiskunnalliset rakenteet muuttuvat tuotantovoimien kehityksen mukana. Entinen ratkaiseva omistava luokka poistetaan näyttämöltä ja uusi tulee tilalle. Mikä voi tulla kapitalismin tilalle? Tilalle tulee työväenluokka, todellinen kansanvalta toteutuu, riisto lakkaa, luonnonsuojelu viedään perille ja sodat lakkautetaan.

   • Anonyymi

    - - - Te Sinimusta tyrkytätte Suomeen fasismia.
    Miksi sinä kirjoittelet tuollaisia? Etkö kykene enää mihinkään muuhun, kuin haukkumaan muita? Eikä enää riitä ne perinteiset "Natohaukka" tai "sotaporvari" tai "sotakiihkoilija"?
    Etkö ymmärrä tekeväsi itsesi ihna pelkäki kiukuttelijaksi vailla mitää oikeaa sanomista?
    Et koskaan ole kirjoittanut mitään venäjävastaista, mutta sekoitat joka kerta erolaisia nillityksitä Natosta jne.

    Oletko sitä mieltä, että noilla typerillä kirjoituksillasi edistät tällä SKP-palstalla puolueen asiaa?


  • Anonyymi

   Vladimir Putinin johtama Venäjä on kiistatta fasistinen ja sotaisan valloitushaluinen valtio, kuten sinä kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus itsekin myönsit joulukuussa 2019, minkä tuolla ylempänä dokumentoidusti ja linkin kera esitin, kun sinä tässä ketjussa valehtelit väittäessäsi, ettet olisi sellaista koskaan sanonut.

   • Anonyymi

    Saa nähdä joko vasemmistoliitto lanseeraa kevään 2023 eduskuntavaaleihin kansanedustajatarjokkaansa tohtori Markku Kivisen möläytyksen, että rajat eivät ole valtioiden itsemääräämisoikeudelle tärkeitä.
    Missä siitä itsestä ja mitä itseä sitten Kivisen mielestä määrätään, jollei niitä "itsen" rajoja ole?

    Samainen Kivinen levitti kevättalvella 2014 Venäjän fasismidiktatuurin propagandaa siitä, etteivät Krimillä olleet tunnuksettomat sotilaat olisi lainkaan Venäjän joukkoja ja että Vladimir Putin puolustikin tuolloin oikeastaan demokratian pelisääntöjä.

    https://yle.fi/a/3-7161714

    Kaikkea höperehtimistä se vasemmistoliitto puolueessaan hyysää, mutta SKP:n ja SKDL:n, siis kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden perillinenhän tuo puolue toisaalta onkin, eikä omena näy kauas siitäkään puusta pudonneen, vaikka vanhat edustajat ja uudet tarjokkaat ehkä sellaisia ovatkin.


  • Anonyymi

   "Saa nähdä joko vasemmistoliitto lanseeraa kevään 2023 eduskuntavaaleihin kansanedustajatarjokkaansa tohtori Markku Kivisen möläytyksen, että rajat eivät ole valtioiden itsemääräämisoikeudelle tärkeitä."
   Saa nähdä milloin Suomen eduskuntapuolueet tunnustavat valtioiden rajojen koskemattomuuden ulkoapäin.
   Natomaa Turkki miehittää itsenäisen Syyrian alueita eikä vieläkään vaadita Turkille pakotteita. Talous- ja poliittiset suhteet tulisi katkaista.
   Onko nato valikoiva itsenäisyyskäsitteessä. Aloitus näyttää olevan.

  • Kivinen:
   "Venäjää ohjaa nykyään konservatismi. Vladimir Putinin hallinto ammentaa valkoisen Venäjän perinnöstä. Aleksanteri-instituutin entinen johtaja Markku Kivinen haluaa olla mukana keskustelussa pohtimassa, miten Venäjän kanssa voidaan jatkossa toimia.
   Putinin Venäjä on monella tapaa konservatiivinen – myös talouspolitiikassaan. Kivinen huomauttaa, että maan talouspoliittista ajattelua ohjaa fiskaalinen konservatismi. Sen keskeisiä oppeja on velan kammoksuminen."
   Kivinen analysoi Venäjän sisäistä kehitystä kun taas Sinimustan fasistin aloitus lähtee liikkeelle parjaamiskonstilla. Kivinen ei suinkaan ole kallellaan Venäjän nykypolitiikkaan vaan sitä kritisoiden.

   Lyhyt kertaus.
   1990 luvulla Jeltsinin Venäjällä toteutui kapitalismi raa'alla valtion omaisuuden ryöstöllä. Läntinen kapitalismi, natokapitalismi, naureskeli. Venäjä ei uhannut lännen kapitalismia.
   Tämän jälkeen vallitsi tietynlainen kurinpalautus Putinin hallinnon toimesta. Kovilla otteilla muodostui oligarkismi, joka jotenkin asetettiin normaaliin ruotuun. Venäjä asettui maailmankauppaan, kehitti teollisuutta, otti ulkomaisia yhtiöitä maahansa. Talous nousi vuosikymmenen alkupuolella kohisemalla.

   Tässä otetaan mukaan Kivinen, joka kritisoi länttä aivan oikein. Ensin USA ja sittemmin EU:n kapitalismi alkoi huolestua omista markkinoista. Se esitettiin Venäjää parjaten. 2010 luvun puolella Putinin persoonaan kohdistuva parjaus lisääntyi. Kivinen ei kerro lännen sekaantumisesta entisten neuvosto-osavaltioiden vaaleihin tukemalla kaikkein oikeistolaisimpia voimia. Kivisen sanoma: Länsi tavallaan härnäsi kaikin tavoin Venäjää kun sen olisi tullut kehittää keskinäisiä suhteita.
   Kun mennään Ukrainan sodan alkuun niin pelkkä hyökkääjän status ei ole syy. Syyt ovat aina syvemmällä silti vaikka hyökkääjä tulee syyllistää.

   Ukrainan sota on irti kommunisteista. Se on porvarien sota, turha ja tarpeeton ja raaka. Sinimustat ja eduskunta näyttävät ottavan kaiken ilon irti Ukrainan tuhoamisesta. Ei yhtä toimenpidettä rauhan tekemisen tarpeesta.
   Sinimusta valehtelija: Lopeta valehtelu ja parjaus. Siirry tosiasioiden tutkimiseen.

  • Anonyymi

   Näkyypä taas pää märkänä Vladimir Putinin Moskovan fasistijuntan nöyränä pikkuapulaisena uurastava kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus valheitaan suoltaneen, mitä tosin jo Lenin yllytti kommunisteja tekemään mikäli ne vain suinkin ajavat aatteen asiaa, mutta näille ei sillä aatteellakaan näytä olevan niin nökön nuukaan, pääasian ollessa, että kunhan Kremlin Johtajan asialla ollaan.
   Palaan huomenna paremmalla aikaa höyhentämään juurta jaksain näiden kommunistihöperehtijöiden valhepropagandan.

  • Anonyymi

   Konkurssiin joutuneessa Neuvostoliitossa, myös kommunismi joutui huonoon valoon. Kynnelle kykenevät käänsivät kilvalla paitaansa, säilyttääkseen valta-asemiaan politiikan, ja talouselämän areenalla.
   Tuloksia saadaan seurata tänä päivänäkin. Entiset kommunistit johtavat Venäjää. Silmänkääntötemppu on onnistunut. Partacuskin on mennyt lankaan.

   Kivinen on aina ollut Venäjä-ymmärtäjä, ja NATO vastustaja. Olin ennen tätä Venäjän viimeistä hyökkäystä tilaisuudessa, jossa Kivinen otti kantaa Itämeren tilanteeseen. Tuomitsi NATOn lisääntyvän läsnäolon Itämerellä, joka tosin silloin oli vähäistä, mutta viesti oli häneltä selvä, Suomen ei pidä liittyä Natoon.
   Kommunistejamme jakaa jo yksistään länsiyhteistyö, ja vielä enempi jakolinjoja tulee suhtautumisessa puolustusliittoon.

  • Putlerin toimintahan on fasistista jälkikommunismia. Putler haluaa takaisin Neuvostoliiton mallisen valtion ja yhteiskunnan, hyödyntäen samoja aatteita joita Molotov- Ribbentrop sopimus edusti lisäpöytäkirjoineen!

  • Sinimustan aloitus meni penkin alle. Hän tunnustaa sen itsekin yhä kovemmalla, pelkällä parjaamisella joka suuntaan.

   Lukijoille. Lukekaa aloituksen haastattelu.
   https://www.ku.fi/artikkeli/4813506-putinin-venajassa-on-yha-enemman-fasistisia-piirteita-sanoo-aleksanteri-instituutin-entinen-johtaja-markku-kivinen-mitaan-vasemmistolaista-siina-ei-ole

   Kivinen esittää yleistä poliittisen tilanteen kehitystä tämän vuosisadan alusta lähtien.
   Hänet leimataan kommunistiksi vaikka hän ei sitä ole.
   Venäjän taloudellisen kehityksen mukana 1990 luvun rapakosta päästyään, lännen kapitalismi alkoi kiihdyttää propagandasotaa Venäjän niskaan. Lännen kapitalismi painoi Venäjän kapitalistien päälle lähes yhtenä laumana. Ajoiko länsi Venäjää takaisin sosialismiin! Ei suinkaan. Päinvastoin.
   Kivisen analyysiin kannattaa tutustua. Lyhyessä lausunnossa ei kaikkea voi tuoda esiin mutta oleellista tuli.

   Natomaiden raju tuki Venäjälle pakotteilla saa yhä enemmän kritiikkiä. Ne johtavat yhä enemmän EU:n maiden talouden ongelmiin. Ukrainan sodan pitkittämisellä natomaat pyrkivät propaganda- ja taloushyötyyn. USA todellisuudessa vetää eurot eurooppalaisten kapitalistien ennän edestä.
   Venäjä antoi helmikuussa 2022 täydet propaganda-aseet natolle itseään kohtaan ampumalla ensimmäisen laukauksen.

   Lukija erottaa helposti Sinimustan raivarikirjoitukset. Ne kannattaa lukea ja heittää sitten roskapönttöön.

  • Anonyymi

   "Vuosikymmeniä Venäjää tutkinut Kivinen ripittää omaa sukupolveaan. Kylmää sotaa kun ei onnistuttu lopettamaan, hän sanoo.
    Bill Clinton ja George W. Bush eivät olleet sillä tasolla poliitikkoina, jotta he olisivat ymmärtäneet sen ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä irti kylmän sodan perinnöstä."

   Miten meni mönkään.
   USA vapautui NL:n sosialismin pelosta ja rohkaistui sotimaan eli hankkimaan uusia markkinoita. Sodat Libyasta Afaganistanin sodan loppuun saakka (30 vuotta) ja kokonaan unohdettiin rauhanomaisen rinnakkainelon politiikka. USA koki olevansa maailman valtias. Ensin länsi oli mielissään Venäjän oligarkian synnystä. Kun sitä alettiin järjestää lakia kunnioittavaksi niin länsi tukikin konnaoligarkkeja, soti maailman laidalla ja lopulta Ukrainasta soditaan verissä päin Venäjä mukaanluettuna.

  • Anonyymi

   Markku Kivinen on ollut vuosikausia näitä Kremlin fasistihallinnon edessä konttaajien eliittijoukkoa, ja nyt hän vielä ehdottelee sitä, ettei valtioille ole rajat lainkaan tärkeää, pyrkiessään samalla Suomen valtion lainsäätäjäksi eduskuntaan, samalla kun naapurimaamme Venäjän fasismidiktatuuri jatkaa imperialistista hyökkäysotaansa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, väittäen että Ukraina on Venäjän osa ja ukrainalaiset vain Moskovan vallasta eroon hairahtuneita venäläisiä.

   Kuinkahan paljon Suomen valtion pinta-alaa ja sillä alalla asuvia suomalaisia koteineen Markku Kivinen on innokas luovuttamaan Vladimir Putinin Venäjän fasismidiktatuurille, jos se sitä tulee ase kourassa vaatimaan, ja onko hän valmis antamaan myös omastaan, vai istuuko hän itse lainkaan kipua tuntematta toisten perseellä tuleen, kuten näillä toisinaanajattelijoilla tapana on?

   Vasemmistoliitolta tullaan kysymään useampaankin kertaan vaalikmanpanjan aikana tuosta Kivisen hyvin epäilyttävästä aloitteesta, jolla tämä eduskuntarjokas käytännössä hyväksyy edelleen sen imperialistisen Venäjän vaateet, jossa hän myöntää olevan "entistä enemmän fasistisia piirteitä", ja jonka jopa täällä kommentoiva kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus on tuikiharvinaisessa rehellisyydenpuuskassaan on myöntänyt olevan "kiistatta fasistinen" valtio.

   Ja oiotaanpa sitten jälleen kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacuksen ikävän patologiseksi äitynyttä valehtelua, jossa tämä kommunisti muun muassa väittää Venäjän fasismidiktatuurin aloittaneen imperialistisen hyökkäyssotansa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan vasta viime helmikuussa, mikä väite ei tietenkään pidä paikkaansa.

   Partacuksen valehtelujen loputtoman pitkän ketjun yksi lenkki on tämä:

   "Venäjä antoi helmikuussa 2022 täydet propaganda-aseet natolle itseään kohtaan ampumalla ensimmäisen laukauksen."

   Venäjän fasismidiktatuuri hyökkäsi Ukrainaan jo kevättalvella 2014, siis kahdeksan vuotta aiemmin.

   "Putin: Krimin valtaus osoitus Venäjän armeijan kyvystä"

   "28.3.2014"

   https://yle.fi/a/3-7161714

   Samainen kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus höperehti 23. helmikuuta 2022 vain muutamia tunteja ennen Venäjän fasismidktatuurin aloittamaa täysimittaista hyökkäyssotaa Ukrainan valtaamiseksi tällä tavalla.

   - "Sota on ohi ellei Ukraina sitä jatka." -

   Tuossa asiasta mitään tietämättömän ja sitäkään vähää ymmärtämättömän kommunismidiktatuurin puuhastelijan räkäisyssä näkyy koko suomalaisen kommunismin kuva - soikean nollan verran poliittista kannatusta suomalaisten keskuudessa.

  • Anonyymi

   Sinimustilla muillakin foorumeilla on sama taktiikka. Jos et tue äärioikeistolaisuutta, fasismia, olet isänmaan petturi. Jos vähänkin kyseenalaistat naton sotaluonnetta olet kommunisti. Matti Vanhanen ja litania kokoomuslaisia parjataan kauppasuhteistaan Venäjälle isänmaan pettureiksi nyt kun on selvinnyt että vienti Venäjälle tuotti vuosittain n. 5 mrd tuloja. Kauppasuhteet Venäjälle on tuhottu vuosikymmeniksi.
   Kaikki edellinen NL- ja Venäjäsuhteet ovat pannassa. Lukutaidottomat sinimustat pyrkivät sanelemaan tahdin aseilla ja parjaamisella.

   Kivinen arvioi analyysissään tilannetta, joka johti Venäjän ja naton sotaan. Isänman pettureita ovat ne, jotka huutavat, "nyt sotaan, nyt naton rinnalle sotaan"-
   Palstalle kirjoitteleva Sinimusta on ällöttävä monistuskone.

   • Edellisen tarinan kirjoittaja oli Partacus.


  • Anonyymi

   Kommunismille valansa vannonut Putin on osoittanut, että fasismi ja kommunismi ovat yhtä ja samaa karmeutta.

  • Putinia on turha verrata kommunistiin. Putin on mikä tahansa porvari. Putinin hallinto luo Venäjälle yltiöpäistä kansallisuuskiihkoa ja on siten täsmälleen samaa maata kuin natohurtat mutta vastakkaisesti.
   Aloitus ja sen laatija joku Sinimusta uusnatsi paljasti Eurooppaa myöten kattavan fasistisen liikkeen propagandaohjelman. Hänen vetoaminen europarlamentaarikkojen enemmistön kannanottoon on uskalias paljastus ja hälytys demokraattisille voimille.
   Tiettävästi usea sosiaalidemokraatti yhtyi uusnatsien ohjelmaan. Valitettavasti.
   Pääideologia uusnatseilla on sama kuin Hitlerin fasismilla: Kommunistit olisivat kaiken pahan alku ja juuri. Ensin teilataan kommunistit. sitten mennään demokraattisten porvareiden kimppuun ja menevätkin jo ainakin Suomessa.

  • Anonyymi

   Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus on pahoittanut mielensä siitä, että kommunismidiktatuurin puuhastelun poliittinen kannatus Suomessa on tätänykyä nolla(0), kun taas meidän tervejärkisten monipuoluedemokratiaa kannattavien mielestä aina kun diktatuurien kannatus on alamaissa, on se pelkästään hyvä asia ihmisille ja demokratialle.
   Valitettavasti itänaapurimme Vladimir Putinin johtama Venäjä on tätänykyä kiistatta sotaisa ja valloitushaluinen fasismidiktatuuri, jonka imperialistista hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan tukee muun muassa Kiinan kommunismidiktatuuri, Pohjois-Korean kommunismidiktatuuri, Venäjän federaation kommunistinen puolue ja suomalaiset Kommunistien liitto sekä Kommunistinen Työväenpuolue, mutta löytyy näitä Moskovan fasistijuntan pikkuapulaisia toki Suomen kommunistisesta puolueestakin.

   "Ensin teilataan kommunistit"

   Aivan turhaan kiskot marttyyrinviittaa niskaasi, kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus, sillä kommunismi on pilannut aivan itse oman poliittisen maineensa Suomessakin, äänestäjien ymmärrettyä kerta toisensa jälkeen vaaliuurnilla sen tosiasian, että kommunismilla ja SKP:llä puolueena ei ole mitään järjellistä tarjottavaa suomalaiselle yhteiskunnalle, ja sinä sekä muut Moskovan fasistijuntan pikkuapulaisina pää märkänä uurastavat kommunistiräyhääjät olette olleet todellisuudessa parasta mahdollisia antikommunistista propagandaa patologisine valehteluinenne ja vääristelyinenne.

   Saa nähdä mikä media nostaa ensimmäisenä näkyville vasemmistoliiton kansanedustajatarjokkaan Markku Kivisen aloituksen KU-artikkelissa mainitsemansa sanoman, että rajat eivät ole tärkeitä Ukrainan valtiolle, mikä tarkoittanee johdonmukaisuutta ajatellen, että hänen mielestään ne eivät ole sitä myöskään sille Suomelle, jonka parlamenttiin hän pyrkii päättämään maamme asioista.

  • "Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus on pahoittanut mielensä siitä, että kommunismidiktatuurin puuhastelun poliittinen kannatus Suomessa on tätänykyä nolla(0),....."

   Nollasta voi nousta vain ylöspäin. Fasismidiktatuuria edustava Sinimusta tekee töitä marxilaisuuden ja sosialismin puolesta jo toisessa aloituksessaan.
   Ensimmäisessä hän paljasti europarlamentaarikkojen metkun fasismin ylös nostamiseksi. Tässä aloituksessa Sinimusta poltti päreensä kun huomasi muidenkin huomanneen eurofasismin kataluuden.
   Sinimusta taannoin paljasti itsensä myös holokaustikeskustelussa puolustaessaan Hitlerin holokaustia.
   Jatkakaa vain antikommunistista linjaanne. Olette parhain Sinimustien natsien vuotaja aikeistanne.

   • Anonyymi

    Älä sinä Partacus lentoon lähde. Rauhotu! Nythän on niin, että vaalit ovat jo melkein nurkan takana - eli nyt voi näyttää porvareille, mistä puusta stallari on tehty!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Älä sinä Partacus lentoon lähde. Rauhotu! Nythän on niin, että vaalit ovat jo melkein nurkan takana - eli nyt voi näyttää porvareille, mistä puusta stallari on tehty!

    Pysytäänpä aloituksen aiheessa. Aloitus esitti kansalaisen arvion tietystä asiakokonaisuudesta linkin kera. Siinä ei mitään erikoista mutta mutta kun tutkittiin sisältöä tarkemmin niin aloitus osoittautui törkeäksi sisällön väärentäjäksi. Vakavissa asioissa tulee pysyä totuudessa. Eikö totta!
    Tulevat ja menneet vaalit eivät olleet aloituksen teemana.


  • Anonyymi

   Jos vasemmistoliitto hyväksyy kevään eduskuntavaaliehdokkaakseen henkilön, jonka mukaan valtioiden rajat eivät ole tärkeitä, kuten Markku Kivinen on sanonut, niin mikä on vasemmistoliiton minimi Suomen rajoiksi, siinä tilanteessa jos jokin valtio hyökkäisi Suomeen vaatien valtioalueemme osia itselleen?
   50 prosenttia nykyisestä?
   Vieläkö vähemmän?

   • Anonyymi

    Tämäkään ei pidä paikkansa. Valtioiden rajoja siirrellään rauhanomaisesti tämän tästä. Rajatarkistukset ovat normaali ilmiö.
    Tilanne muuttuu jos niitä aletaan siirrellä sodan kautta. Vasemmistoliittolaisen Kivisen lausunto ei tarkoita rajojen pakkosiirtoa.
    Aloituksen muukin arviointi on päin....sitä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tämäkään ei pidä paikkansa. Valtioiden rajoja siirrellään rauhanomaisesti tämän tästä. Rajatarkistukset ovat normaali ilmiö.
    Tilanne muuttuu jos niitä aletaan siirrellä sodan kautta. Vasemmistoliittolaisen Kivisen lausunto ei tarkoita rajojen pakkosiirtoa.
    Aloituksen muukin arviointi on päin....sitä.

    "Tämäkään ei pidä paikkansa. Valtioiden rajoja siirrellään rauhanomaisesti tämän tästä."

    Kivinen puhuu Ukrainasta ja Venäjästä.
    Kuinka rauhanomaiseksi sinä kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus arvioit Venäjän sotatoimet Ukrainassa asteikolla 0-10?

    "Rajatarkistukset ovat normaali ilmiö."

    Kivinen puhuu Ukrainasta, ja Venäjästä, joka hyökkäyssotii päämäränään edelleen koko Ukrainan valtaaminen.

    "Vasemmistoliittolaisen Kivisen lausunto ei tarkoita rajojen pakkosiirtoa."

    Kivisen sanoma KU:n haastattelussa -

    "– Ukrainaa ei saa painostaa ulkopuolelta. Rajat eivät ole niin tärkeät kuin se, että säilyy itsenäinen päätösvalta omiin asioihin"

    - tarkoittaa juuri sitä, että Ukrainan tulee hänen mielestään luovuttaa valtioalueitaan maahansa hyökkäävälle Venäjälle, siis siirtää rajojaan vieraan vallan asevoimalla aikaansaaman pakon edessä.
    Vai miksi Kivinen muuten nosti koko rajakysymyksen esiin, ellei hän tarkoita, että Ukrainan tulee siirtää rajojaan Venäjän vaatimusten mukaisesti?
    Onko Ukraina hänen mukaansa tasa-arvoisessa neuvotteluasemassa Venäjän kanssa?
    Ei ole. Ukraina taistelee olemassolostaan itsenäisenä valtiona.

    Valtioiden koskemattomat rajat ovat itsenäisen ja suvereenin valtion ylintä "päätösvaltaa omiin asioihin", ja sitä päätösvaltaa Kivinen haluaa aivan ilmeisesti Ukrainan osalta rajoittaa, ja jos hän on valmis siihen nyt hyökkäyssodan alla olevan Ukrainan kohdalla, niin minua kiinnostaa se tieto, onko hän kansanedustajana valmis siihen samaan myös mahdollisesti jossain vaiheessa hyökkäyssodan alla olevan Suomen kohdalla?

    "Tilanne muuttuu jos niitä aletaan siirrellä sodan kautta."

    Tilanne Ukrainassa on edelleen se, että Venäjän fasismidiktatuuri hyökkäyssotii koko maan miehittämiseksi ja pakkoliittämiseksi omaan valtioalueeseensa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Tämäkään ei pidä paikkansa. Valtioiden rajoja siirrellään rauhanomaisesti tämän tästä."

    Kivinen puhuu Ukrainasta ja Venäjästä.
    Kuinka rauhanomaiseksi sinä kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus arvioit Venäjän sotatoimet Ukrainassa asteikolla 0-10?

    "Rajatarkistukset ovat normaali ilmiö."

    Kivinen puhuu Ukrainasta, ja Venäjästä, joka hyökkäyssotii päämäränään edelleen koko Ukrainan valtaaminen.

    "Vasemmistoliittolaisen Kivisen lausunto ei tarkoita rajojen pakkosiirtoa."

    Kivisen sanoma KU:n haastattelussa -

    "– Ukrainaa ei saa painostaa ulkopuolelta. Rajat eivät ole niin tärkeät kuin se, että säilyy itsenäinen päätösvalta omiin asioihin"

    - tarkoittaa juuri sitä, että Ukrainan tulee hänen mielestään luovuttaa valtioalueitaan maahansa hyökkäävälle Venäjälle, siis siirtää rajojaan vieraan vallan asevoimalla aikaansaaman pakon edessä.
    Vai miksi Kivinen muuten nosti koko rajakysymyksen esiin, ellei hän tarkoita, että Ukrainan tulee siirtää rajojaan Venäjän vaatimusten mukaisesti?
    Onko Ukraina hänen mukaansa tasa-arvoisessa neuvotteluasemassa Venäjän kanssa?
    Ei ole. Ukraina taistelee olemassolostaan itsenäisenä valtiona.

    Valtioiden koskemattomat rajat ovat itsenäisen ja suvereenin valtion ylintä "päätösvaltaa omiin asioihin", ja sitä päätösvaltaa Kivinen haluaa aivan ilmeisesti Ukrainan osalta rajoittaa, ja jos hän on valmis siihen nyt hyökkäyssodan alla olevan Ukrainan kohdalla, niin minua kiinnostaa se tieto, onko hän kansanedustajana valmis siihen samaan myös mahdollisesti jossain vaiheessa hyökkäyssodan alla olevan Suomen kohdalla?

    "Tilanne muuttuu jos niitä aletaan siirrellä sodan kautta."

    Tilanne Ukrainassa on edelleen se, että Venäjän fasismidiktatuuri hyökkäyssotii koko maan miehittämiseksi ja pakkoliittämiseksi omaan valtioalueeseensa.

    Edustajatarjokas Markku Kivinen(vas.) hakee työpaikkaa vastuulliseen virkaan maamme lainsäätäjänä meiltä Suomen kansalaisilta, joten hänenkin sanomisensa ja toimintansa on syytä tuoda julkiseksi mahdollisimman tarkkaan ennen vaaleja.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   534
   4088
  2. Katja Ståhl sai yllätyksekseen masennusdiagnoosin - Yksi asia herätti: "Rupesin hirveesti..."

   Tsemppiä ja voimia, Katja Ståhl! Juontaja, hevosnainen Ståhl avaa yksityiselämäänsä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Lue lisää: https://www.suomi
   Suomalaiset julkkikset
   9
   1343
  3. Olisitko nainen hävennyt mun kanssa

   liikkuessa, vai päinvastoin? Luin jostain lehdestä kauan sitten että naiset miettii tätä kautta asioita. Ja olisitko hävennyt mua faijasi edessä? Ei s
   Ikävä
   132
   1041
  4. Hyvää iltaa

   Etenkin yhdelle naiselle täällä :).
   Ikävä
   100
   874
  5. Translaki meni läpi...

   Kuuntelin eilen eduskunnan lähetystä, ja monia hyviä perusteita kerrottiin, miksi moinen pitäisi hylätä. Eräs nutturatäti väitti, että kaikki estelyt
   Kokkola
   127
   771
  6. Tasot - ikuinen kysymys, johon ei ole vastausta

   Mikä on taso? Miten arvotatte edes tason? Omasta kokemusmaailmastani katsoen ei ole olemassa universaalia tasoa. Taso taitaa olla jokaiselle ihan eri
   Sinkut
   158
   713
  7. Translaki läpi äänin 113-69

   Niinhän sinä kävi kun veikattiin. Lisäksi kaikenlaiset tällä palstalla uutta esitystä veikanneet voivat mennä takaisin peruskoulun yhteiskuntaopin tun
   Luterilaisuus
   170
   674
  8. Ota muhun yhteyttä

   Jotakin kautta. Selvitetään asiat..
   Ikävä
   42
   671
  9. Ensi kerralla kun kohdataan

   Älä käännä päätäsi pois. Katso silmiini. Näet siellä anteeksipyynnön ja katumuksen. En torjuisi enää sinua. Miehelle
   Ikävä
   44
   662
  10. Olet mielessä ja pysyt

   Haluan nähdä sinua edes vilaukselta vaikka se sattuu toisinaan sydämeen. Hyvää yötä naiselta miehelle.
   Ikävä
   32
   616
  Aihe