Kiina lopetti ZeroCovid politiikkansa ja otti THL:n keinot käyttöön piilottaa korkeaa kuolleisuutta

Anonyymi-ap

Kiina otti näköjään Suomen THL:n politiikan koromakuolemien piilottamisesta käyttöön kun maa lopetti ZeroCovid strategiansa.

"Kiinan uusi suhtautuminen korona­kuolemiin herättää syvää huolta – tilastot puhuvat aivan eri kieltä kuin krematorioiden tilanne
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009288957.html
Kiinan ruumishuoneilla ja krematorioissa on ollut ruuhkaa sen jälkeen, kun hallinto luopui koronapolitiikkansa nollalinjasta joulukuun alkupuolella. Uusia koronakuolemia on tästä huolimatta rekisteröity vain seitsemän.

KORONAVIRUS­TARTUNTOJEN määrä on lähtenyt Kiinassa räjähdysmäiseen kasvuun sen jälkeen, kun maa luopui äkillisesti niin sanotusta nollapolitiikasta joulukuun alkupuolella. Sitä ennen viranomaiset turvautuivat lähes kolmen vuoden ajan tiukkoihin rajoituksiin, sulkutoimiin sekä pakkotestauksiin.

Vaikka tiedot hautaustoimistojen ja krematorioiden ruuhkautumisesta paineen alla ovat Reutersin mukaan levinneet laajalle, eivät Kiinan viralliset koronakuolemaluvut ole kasvaneet samassa mitassa.

Nollapolitiikasta luopumisen jälkeen viranomaiset ovat raportoineet vain seitsemästä uudesta koronakuolemasta. Kokonaismäärä on tällä hetkellä vain 5 241, joka on äärimmäisen alhainen verrattuna myös moniin huomattavasti vähäväkisempiin maihin.

TAUSTALLA on koronakuolemien määritelmä, jota Kiinan uutisoitiin aiemmin tällä viikolla muuttaneen aiempaa kapeammaksi. Kiinan johtava lääketieteen asiantuntija, Pekingin yliopistollisen sairaalan tartuntatautien osaston johtaja Wang Guiqiang kertoi tiistaina Reutersin mukaan, että tätä nykyä koronakuolemiksi tilastoidaan Kiinassa vain ne tapaukset, joissa kuolinsyyksi on määritelty koronatartunnan jälkeen saatu keuhkokuume tai hengitysvajaus.

Muualle elimistöön sijoittuvat komplikaatiot kuten virustartunnan pahentamat perussairaudet eivät enää kuolemaan johtaessaan täytä koronakuoleman määritelmää.

ULKOMAISTEN tartuntatautien asiantuntijoiden mukaan Kiinan uusi koronakuolemien määritelmä sulkee pois useita muita mahdollisesti kuolemaan johtavia korona­komplikaatioita kuten veritulpat, sydänkohtaukset sekä munuaisten vajaatoiminnan. He arvioivat myös, että todellisten kuolinlukujen aliarviointi vaikeuttaa kansalaisten valistamista sen suhteen, kuinka he voivat suojata itseään.

Jotkut näistä nyt poissuljettavista komplikaatioista saattavat nostaa kotona tapahtuvien kuolemien mahdollisuutta erityisesti silloin, jos ihmiset eivät ymmärrä hakea hoitoa oireiluunsa.

– Uusi määritelmä ei selkeästi ota huomioon kaikkia koronavirustaudin aiheuttamia kuolemia. Kun sanotaan, että aiotaan jättää huomiotta kaikki muu kehossa tapahtuva, siinä ei ole järkeä. Se on myös tieteellisesti epätarkkaa, sanoi Reutersille Yhdysvaltain tartuntatautilääkärien yhdistyksen IDSA:n tiedottaja Aaron Glatt.

LASKUTAVAN muutos on herättänyt huolta siitä, että Kiinan hallitus pyrkii peittelemään seurauksia, joihin nollapolitiikan äkillinen lopettaminen on johtanut.

Hongkongin polyteknisessä yliopistossa aiemmin työskennellyt yhteiskuntatieteilijä Chung Kim-wah kertoi Guardianille, että Kiinan kommunistinen puolue on usein muokannut konseptejaan ja määritelmiään oikeuttaakseen politiikkaansa ja sen muutoksia.

– He eivät voi antaa vaikutelmaa siitä, että paljon ihmisiä kuolee, koska se nähtäisiin hallituksen politiikkaansa tekemän muutoksen seurauksena, Chung sanoi lehdelle."


Samaa tilastoinnin manipulointia kuin tämän hetken korkeimman koronakuolleisuuden maassa Suomessa.
Tosin koronakuolemien määrä 1 400 miljoonan ihmisen maassa 5,5 miljoonan ihmisen maahan nähden ihan toisissa lukemissa.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Maailman, Euroopan ja USA:n nopeimmin kasvava variantti on XBB.1.5. Tätä on löytynyt myös Ruotsista ja Tanskasta. Suomen XBB-epidemia alkanee muutaman viikon sisällä.

      https://cov-spectrum.org/collections/24

      • Anonyymi

        Tutkijat varoittavat CDC:tä XBB.1.5:n massiivisesta kasvuedusta nykyisiin variantteihin verrattuna.

        XBB.1.5 on ylivoimaisesti nopeimmin kasvava variantti. (Ero XBB.1.5:n ja BA.5:n välillä on tn. suurempi kuin ero Omicronin ja Deltan välillä vuosi sitten.) Sairaalahoidon määrä on lähtenyt selvään nousuun.

        Päättelen: XBB.1.5-variantti aiheuttaa vähintään yhtä kovan tartuntojen kasvun kuin Omicron vuosi sitten. Kasvuetu on 26 prosenttia päivässä = 1000x kuukaudessa.

        Näyttää siltä että XBB.1.5 tulee korvaamaan kaikki muut variantit. Edessä on kenties samanlainen aalto kuin mitä Omicron oli tasan vuosi sitten.


    • Anonyymi

      Kumulatiivinen koko pandemian ajan ylikuolemien määrä on ylittänyt 10000:n tason. Yhdessä kuukaudessa ylikuolemia tulee noin 750 lisää.

      Suomen ylikuolemien määrä on noussut 7600 kuolemaan vuodessa. Luku nousee noin 350:lla kuukaudessa, eli vuoden päästä ylikuolee nykyisellä kasvuvauhdilla 7600 12x350=11800 henkeä vuodessa.

      Koko väestön ylikuolemien määrä on noussut 17 prosenttia normaalitason yläpuolelle. Keväällä oltiin jo 25 prosenttia normaalin yläpuolella.

      Koko väestön ylikuolemien määrä on voimakkaassa nousussa. Huippu on viiveen sisällä, eli luvut tulevat vielä nousemaan. Viimeisen vuoden ylikuolemien määrä nousee koko ajan.

    • Anonyymi

      Ja hetkellä, jolloin Suomen koronakuolemien määrä on noussut maailman huipputasolle, THL poistaa kaikki koronaa koskevat rajoitukset ja vapaa leviäminen voi alkaa. Pahimmat ajat ovat siis edessäpäin.
      46/x

      • Anonyymi

        Milloin tuo hetki koittaa? Nyt se ei ole.


      • Anonyymi

        Suomessa pitäisi kuolla vielä 5000 ihmistä koronaan jotta päästäisiin Ruotsin lukuihin.


    • Anonyymi

      Kiinan propagandaa kannattaa uskoa 😂🤣

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2861
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2031
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe