Kiina lopetti ZeroCovid politiikkansa ja otti THL:n keinot käyttöön piilottaa korkeaa kuolleisuutta

Anonyymi-ap

Kiina otti näköjään Suomen THL:n politiikan koromakuolemien piilottamisesta käyttöön kun maa lopetti ZeroCovid strategiansa.

"Kiinan uusi suhtautuminen korona­kuolemiin herättää syvää huolta – tilastot puhuvat aivan eri kieltä kuin krematorioiden tilanne
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009288957.html
Kiinan ruumishuoneilla ja krematorioissa on ollut ruuhkaa sen jälkeen, kun hallinto luopui koronapolitiikkansa nollalinjasta joulukuun alkupuolella. Uusia koronakuolemia on tästä huolimatta rekisteröity vain seitsemän.

KORONAVIRUS­TARTUNTOJEN määrä on lähtenyt Kiinassa räjähdysmäiseen kasvuun sen jälkeen, kun maa luopui äkillisesti niin sanotusta nollapolitiikasta joulukuun alkupuolella. Sitä ennen viranomaiset turvautuivat lähes kolmen vuoden ajan tiukkoihin rajoituksiin, sulkutoimiin sekä pakkotestauksiin.

Vaikka tiedot hautaustoimistojen ja krematorioiden ruuhkautumisesta paineen alla ovat Reutersin mukaan levinneet laajalle, eivät Kiinan viralliset koronakuolemaluvut ole kasvaneet samassa mitassa.

Nollapolitiikasta luopumisen jälkeen viranomaiset ovat raportoineet vain seitsemästä uudesta koronakuolemasta. Kokonaismäärä on tällä hetkellä vain 5 241, joka on äärimmäisen alhainen verrattuna myös moniin huomattavasti vähäväkisempiin maihin.

TAUSTALLA on koronakuolemien määritelmä, jota Kiinan uutisoitiin aiemmin tällä viikolla muuttaneen aiempaa kapeammaksi. Kiinan johtava lääketieteen asiantuntija, Pekingin yliopistollisen sairaalan tartuntatautien osaston johtaja Wang Guiqiang kertoi tiistaina Reutersin mukaan, että tätä nykyä koronakuolemiksi tilastoidaan Kiinassa vain ne tapaukset, joissa kuolinsyyksi on määritelty koronatartunnan jälkeen saatu keuhkokuume tai hengitysvajaus.

Muualle elimistöön sijoittuvat komplikaatiot kuten virustartunnan pahentamat perussairaudet eivät enää kuolemaan johtaessaan täytä koronakuoleman määritelmää.

ULKOMAISTEN tartuntatautien asiantuntijoiden mukaan Kiinan uusi koronakuolemien määritelmä sulkee pois useita muita mahdollisesti kuolemaan johtavia korona­komplikaatioita kuten veritulpat, sydänkohtaukset sekä munuaisten vajaatoiminnan. He arvioivat myös, että todellisten kuolinlukujen aliarviointi vaikeuttaa kansalaisten valistamista sen suhteen, kuinka he voivat suojata itseään.

Jotkut näistä nyt poissuljettavista komplikaatioista saattavat nostaa kotona tapahtuvien kuolemien mahdollisuutta erityisesti silloin, jos ihmiset eivät ymmärrä hakea hoitoa oireiluunsa.

– Uusi määritelmä ei selkeästi ota huomioon kaikkia koronavirustaudin aiheuttamia kuolemia. Kun sanotaan, että aiotaan jättää huomiotta kaikki muu kehossa tapahtuva, siinä ei ole järkeä. Se on myös tieteellisesti epätarkkaa, sanoi Reutersille Yhdysvaltain tartuntatautilääkärien yhdistyksen IDSA:n tiedottaja Aaron Glatt.

LASKUTAVAN muutos on herättänyt huolta siitä, että Kiinan hallitus pyrkii peittelemään seurauksia, joihin nollapolitiikan äkillinen lopettaminen on johtanut.

Hongkongin polyteknisessä yliopistossa aiemmin työskennellyt yhteiskuntatieteilijä Chung Kim-wah kertoi Guardianille, että Kiinan kommunistinen puolue on usein muokannut konseptejaan ja määritelmiään oikeuttaakseen politiikkaansa ja sen muutoksia.

– He eivät voi antaa vaikutelmaa siitä, että paljon ihmisiä kuolee, koska se nähtäisiin hallituksen politiikkaansa tekemän muutoksen seurauksena, Chung sanoi lehdelle."


Samaa tilastoinnin manipulointia kuin tämän hetken korkeimman koronakuolleisuuden maassa Suomessa.
Tosin koronakuolemien määrä 1 400 miljoonan ihmisen maassa 5,5 miljoonan ihmisen maahan nähden ihan toisissa lukemissa.

9

84

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Maailman, Euroopan ja USA:n nopeimmin kasvava variantti on XBB.1.5. Tätä on löytynyt myös Ruotsista ja Tanskasta. Suomen XBB-epidemia alkanee muutaman viikon sisällä.

   https://cov-spectrum.org/collections/24

   • Anonyymi

    Tutkijat varoittavat CDC:tä XBB.1.5:n massiivisesta kasvuedusta nykyisiin variantteihin verrattuna.

    XBB.1.5 on ylivoimaisesti nopeimmin kasvava variantti. (Ero XBB.1.5:n ja BA.5:n välillä on tn. suurempi kuin ero Omicronin ja Deltan välillä vuosi sitten.) Sairaalahoidon määrä on lähtenyt selvään nousuun.

    Päättelen: XBB.1.5-variantti aiheuttaa vähintään yhtä kovan tartuntojen kasvun kuin Omicron vuosi sitten. Kasvuetu on 26 prosenttia päivässä = 1000x kuukaudessa.

    Näyttää siltä että XBB.1.5 tulee korvaamaan kaikki muut variantit. Edessä on kenties samanlainen aalto kuin mitä Omicron oli tasan vuosi sitten.


  • Anonyymi

   Kumulatiivinen koko pandemian ajan ylikuolemien määrä on ylittänyt 10000:n tason. Yhdessä kuukaudessa ylikuolemia tulee noin 750 lisää.

   Suomen ylikuolemien määrä on noussut 7600 kuolemaan vuodessa. Luku nousee noin 350:lla kuukaudessa, eli vuoden päästä ylikuolee nykyisellä kasvuvauhdilla 7600 12x350=11800 henkeä vuodessa.

   Koko väestön ylikuolemien määrä on noussut 17 prosenttia normaalitason yläpuolelle. Keväällä oltiin jo 25 prosenttia normaalin yläpuolella.

   Koko väestön ylikuolemien määrä on voimakkaassa nousussa. Huippu on viiveen sisällä, eli luvut tulevat vielä nousemaan. Viimeisen vuoden ylikuolemien määrä nousee koko ajan.

  • Anonyymi

   Ja hetkellä, jolloin Suomen koronakuolemien määrä on noussut maailman huipputasolle, THL poistaa kaikki koronaa koskevat rajoitukset ja vapaa leviäminen voi alkaa. Pahimmat ajat ovat siis edessäpäin.
   46/x

   • Anonyymi

    Milloin tuo hetki koittaa? Nyt se ei ole.


   • Anonyymi

    Suomessa pitäisi kuolla vielä 5000 ihmistä koronaan jotta päästäisiin Ruotsin lukuihin.


  • Anonyymi

   Kiinan propagandaa kannattaa uskoa 😂🤣

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kyssäriä pukkaa nyt

   Mikä on kaivattusi nimi?
   Ikävä
   104
   2387
  2. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   1920
  3. Nainen, minne tahtoisit muuttaa kanssani

   Jos meistä tulisi pari?
   Ikävä
   179
   1562
  4. Oudolta tuntuu

   Kun on joku joka välittää oikeasti täälläkin.
   Ikävä
   171
   1386
  5. Ikävintä on kokea

   Kun toinen lähestyy niin sitä itse vetäytyy. Sitten kun itse lähestyy niin toinen vetäytyy. Vähänkuin magneetit jotka hylkivät toisiaan ja sitä ei ede
   Ikävä
   82
   1227
  6. Unelmoitko asunnosta lämpimässä? Haluaisitko muuttaa Suomesta esim. Espanjaan?

   Kiinnostaisiko sinua muuttaa pois Suomesta lämpimään? Jos kiinnostaisi, niin muuttaisitko vain talviajaksi vai koko vuodeksi ja millaisia kriteerejä s
   Maailman menoa
   82
   977
  7. Millaisista tuoksuista miehet pitää?

   Tuli tuosta yhdestä aloituksesta mieleen tälläinen. Eli millainen tuoksu saa miehet sekaisin? Onko se karkkikaupan tuoksu, kukkainen tuoksu,mausteinen
   Ikävä
   103
   904
  8. Miksi ihmiset ilkeilevät toisilleen anonyymisti?

   Ikuisuusaihe, tavallaan, mutta jäin tuota pohtimaan männä yönä. Miksi pitää olla ilkeä mm. palstalla anonyymisti? Miksei voi vain todeta, että olen er
   Sinkut
   165
   877
  9. Oudot kulkijat

   Mikäs porukka se on ruennu kylällä ajelemaan tummalla farmari autolla ja pysäytteleevät ihmisiä kadulla. Koittavat repiä kuulemma autoon ja hakkaavat
   Kiuruvesi
   23
   797
  Aihe