Jeesus on paras esikuva kaikissa uskonasioissa.

Anonyymi-ap

Pelastuksen sinetti uskon Hengen lahja saadaan heti kasteessa synneistä pestyyn sydämeen kun sydän on puhdas ja tyhjä.

Kristityksi (pistos=uskovaksi=kastetuksi) tullut on saanut Pyhän Hengen sinetin kuulumisesta uuden liiton jäseneksi kasteessa. Sinetti on merkki vihan enkelin kulkea ohi Ihmisen Pojan päivänä. "vrt. verensively oven pihtipieleen".

Kristukseen kasteessa liitettyjä alettiin kutsua uskoviksi (kreikaksi "pistos")

Kukaan ei ole Kristitty uskova eli "Pistos" ennen kastetta Jeesuksen omaksi.

Kuulosta tullut päänsusko kun ei ole vielä sitä pelestavaa "pistos" sydämen eli Hengen uskoa ollenkaan.

"Ja eräs Lyydia niminen purppuranmyyjä Tyatiran kaupungista, jumalaapelkääväinen nainen, oli kuulemassa; ja Herra avasi hänen sydämensä ottamaan vaarin siitä, mitä Paavali puhui.
Ja kun hänet ja hänen perhekuntansa OLI KASTETTU, pyysi hän meitä sanoen: "Jos te pidätte minua Herraan uskovaisena, niin tulkaa minun kotiini ja majailkaa siellä". Ja hän vaati meitä."

Lyydiastakin tuli uskovainen eli Kristitty kasteen Hengen saatuaan. Kasteen henki on uskonhenki, jolla Jeesus oli mukana kastamassa omakseen.
Kasteen henki on Jeesuksen kärsimykset läpikäynyt Jeesuksen oma uskon Henki meissä.

Ilm. 14:12 

Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon.

Jeesus ei ollut uskoltaan mikään sekopäinen lahkoissa kaatuileva hihhuli.

Jeesus piti loppuun asti kiinni uskostaan Jumalaan ja Kirjoituksiin, eli Tooraan, käskyihin ja Jumalan lupauksiin.

Luuk. 4:16 

Ja hän saapui Nasaretiin, jossa hänet oli kasvatettu, ja meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synagoogaan ja nousi lukemaan.

35

168

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   "Pelastuksen sinetti uskon Hengen lahja saadaan heti kasteessa synneistä pestyyn sydämeen kun sydän on puhdas ja tyhjä."

   Kuka sinulle tuollaista harhaoppia on selittänyt? Ei kaste mitään syntejä pois pese!

   • Anonyymi

    Helluntailaisten rituaalikasteen lahkon jäseneksi ei tietenkään pese syntejä pois,
    päinvastoin uudestikaste lahkoon on sanan vastainen laittomuus, mikä tuo vain lisää syntiä ihmiselle.


  • Anonyymi

   Jos nyt katsotaan mitä Raamattu oikeasti sanoo kasteesta. Kasteen merkitys ei koskaan ollut pelastus tai syntien anteeksi saaminen.

   Paavali rinnasta tässä kasteen ja ympärileikkauksen: Kolossalaiskirje 2:11-12 "11. Hänessä teidät on myös ympärileikattu, ei käsin tehdyllä ympärileikkauksella vaan lihan ruumiin riisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella. 12. Teidät on haudattu hänen kanssaan kasteessa, ja siinä teidät on myös herätetty hänen kanssaan uskon kautta. Tämän uskon vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista."

   Paavali rinnastaa ne mutta ei kerro mikä niiden välinen suhde on. Rinnastus tarkoittaa kuitenkin aina sitä, että rinnastettujen asioiden välillä on yhtäläisyyksiä. Se, mikä pätee ensimmäiseen, pätee myös toiseen. Ympärileikkaus ei poista ihmisen syntejä. Näin ollen kastekaan ei voi sitä tehdä. Kaste ei siis ole syntien anteeksisaamisen tekijä.

   Ensinnä esinahan ympärileikkaus ei vanhassa testamentissa ollut merkki syntien anteeksi saamisesta. Se ei koskenut naisia. Ja myös pakanoita ympärileikattiin. VT:n ympärileikkaus oli merkkinä Jumalan kansaan kuulumisesta. Myös VT tuntee sydämen ympärileikkauksen, useammassakin kohtaa, mm Mooseksen kirjoissa. Siellä se tarkoittaa uskollisuutta Jumalaa ja hänen tahtoaan kohtaan. Näin ei myöskään Uudessa testamentissa sydämen ympärileikkaus ole merkkinä syntien anteeksi saamisesta. Se ei liity mitenkään syntien anteeksi saamiseen. Kuten VT ympärileikkaus, myös UT ympärileikkaus on merkki Jumalalle kuuliaisesta uskosta ja siten Jumalan kansaan kuulumisesta, kuten yllä olevasta raamatunpaikasta voi helposti päätellä. Siten myöskään kaste, johon Paavali ympärileikkauksen rinnastaa, ei voi toimia syntien anteeksiantajana.

   Apt 2:38 käytetään usein perusteena sille, että kaste pesee pois synnit.

   Apostolien teot 2:38 "Pietari vastasi: Kääntykää, ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksi saamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. "

   Tässä ei sanota, että kaste pelkästään antaisi synnit anteeksi vaan ensin mainitaan kääntyminen, joka tietenkin tarkoittaa syntisyytensä tunnistamista, syntiensä katumista sekä uudestisyntymistä. Tämän seurauksena synnit saadaan anteeksi ja sitä seuraa kaste.

   Yksittäistä raamatunpaikkaa ei voi ottaa irralleen koko Apostolien tekojen teologiasta. Kaikki ne Apostolien tekojen paikat, joissa katuminen ja kaste mainitaan samassa yhteydessä eli Apt 2:38, 3:19 ja 26:20 katuminen mainitaan pelastuksen ehtona ensin. Muualla Apostolien teoissa pelastus on aina Jumalan lahja eikä vedellä kastamista edes mainita näissä kohtaa (esim. Apt.10:43,47, 13:38-40, 15:11, 16:30,31, 20:21 ja 26:18).

   Uusi testamentti selvästi painottaa katumista ennen kastetta, pelastuksen ehtona. Sana kaste, kreikaksi baptizo tarkoittaa aina veteen upottamista. Tätä sanaa ei käytetä Pyhän hengen kasteesta puhuttaessa. Mutta tämä asia ei näy suomenkielessä. Pietari kertoo asian hyvin selvästi. Hän kertoo ihan suoraan myös mitä kaste tarkoittaa. Se ei tarkoita pelastumista eikä syntien anteeksisaamista.

   1. Pietarin kirje 3:18-22 "18. Kärsihän Kristuskin kerran syntien tähden, vanhurskas väärintekijöiden puolesta, johdattaakseen teidät Jumalan luo. Lihassa ollessaan hänet tosin surmattiin, mutta hengessä hänet tehtiin eläväksi. 19. Hengessä hän myös meni ja saarnasi vankeudessa oleville hengille, 20. jotka muinoin olivat tottelemattomia, kun Jumala pitkämielisesti odotti Nooan päivinä, jolloin rakennettiin arkkia. Siinä pelastui VEDEN KAUTTA vain muutamia, yhteensä kahdeksan ihmistä. 21. Tämän VERTAUSKUVAN mukaan VESI nyt teidätkin pelastaa, KASTEENA. Se ei ole lihan saastan poistamista vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta, 22. hänen, joka on mennyt taivaaseen ja on Jumalan oikealla puolella. Hänen valtaansa on alistettu enkelit, vallat ja voimat. "

   Niin, kaste on vain symboli, jossa vesi vertauskuvallisesti pelastaa mutta itse kaste ei pelasta ketään. Kaste ei myöskään ole lihan saastan eli synnin poistamista vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta. Vesikaste on merkkinä uskollisuudesta Jumalaa kohtaan, hyvän omantunnon pyytämistä, paremmin käännettynä, Kristuksen ylösnousemuksen kautta saadun Jumalan mielen mukaisen mielenlaadun pyytämistä. Kaste on seurausta kääntymisestä ja on ulkoinen tunnustus siitä, että on vastaanottanut Jeesuksen, aivan samoin kuin suun tunnustuskin on.

   Lisäksi jokainen kaste todistaa langenneille enkeleille Jeesuksen ylösnousemuksen mukanaan tuomasta armosta, jota Jeesuskin meni heille tuonelaan saarnaamaan, ja josta he eivät sitä ennen olleet kuulleet.

  • Anonyymi

   Palstan suurin yksittäinen kommenttien ja aloitusten postaaja on luterilais-pakanamessiaaninen ylläpito. Lähes kaikki ylläpidon kautta tulevat viestit ovat täynnä vihapuhetta; solvauksia ja panettelua ja valheellisia väittämiä.

   • Anonyymi

    Katos! Siinä olet suurin yksittäinen spämmääjä!


  • Anonyymi

   Hyvinkin paras.
   Täysin turha julkkis koko Jeesus.

  • Anonyymi

   Jeesus on paras!!!!!!!!!

  • Anonyymi

   Miten yksinkertainen asia voi olla niin vaikeaa? Ei ihme, että Paavali oli hyvillään ettei ollut kastanut monat ja oli vain julistanut evankeliumia eikä kitissyt kasteesta. Toisaalta jos Paavali väheksyi sitä, oli hyvillään ettei ollut paljon ketään kastanut, niin ei se voi olla niin tavattoman tärkeä riidan aihe. Juuri sen riitelyn takia Paavalikin oli hyvillään siitä ettei ollut kovin montaa kastanut eikä voitu sanoa että oli Paavalin nimeen kastettu.

  • Anonyymi

   Helallari yrittää taas eksyttää tuomalla niitä omia parannuksen tekoja kasteen ehdoksi, kun ei käsitä alkukieltä, että kääntyminen ennen kastetta ei tarkoita vielä mitään konkreettista tekoa, vaan tarkoittaa syntisyyden tunnustamista ennen kastetta, jotta Jumala kasteessa pesee synnit pois ja lahjoittaa puhtaaseen sydämeen sinetiksi Kristuksen omaksi kuulumisesta Pyhän uskon Hengen lahjan.

   Raamatun mukaan vain syntisyyden ja perisynnin tunnustaneet saavat kasteessa synnit anteeksi ja Pyhän Hengen lahjan sydämeen.
   Kristillinen kaste Jeesuksen kuoleman ja veren osallisuuteen on syntisten kaste.

   • Anonyymi

    "Raamatun mukaan vain syntisyyden ja perisynnin tunnustaneet saavat kasteessa synnit anteeksi ja Pyhän Hengen lahjan sydämeen."

    Vauvakastettu miten vauva tämän tekee?


  • Anonyymi

   1Piet.3:18-22 Sillä myös Kristus kärsi kerran kuoleman syntien tähden, vanhurskas vääräin puolesta, johdattaaksensa meidät Jumalan tykö; hän, joka tosin kuoletettiin lihassa, mutta tehtiin eläväksi hengessä, jossa hän myös meni pois ja saarnasi vankeudessa oleville hengille, jotka nuinoin eivät olleet kuuliaisia, kun Jumalan pitkämielisyys odotti Nooan paivänä, silloin kun valmistettiin arkkia, jossa vain muutamat, se on kahdeksan sielua, pelastuivat veden kautta. Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta, hänen, joka on mennyt taivaaseen ja on Jumalan oikealla puolella; ja hänen allansa ovat enkelit ja vallat ja voimat alistetut. 1Piet.4:6-8 Sillä sitä varten kuollellekin on julistettu evankeliumi, että he tosin olisivat tuomitut lihassa niinkuin ihmiset, mutta että heillä hengessä olisi elämä, niinkuin Jumala elää. Mutta kaiken loppu on lähellä. Sentähden olkaa maltilliset ja raittiit rukoilemaan. Ennen kaikkea olkoon teidän rakkautenne toisianne kohtaan harras, sillä rakkaus peittää syntien paljouden.

  • Anonyymi

   Matt.21:10-11 Biblia: Ja kuin hän tuli Jerusalemiin nousi koko kaupunki, sanoen: kuka tämä on? Niin kansa sanoi: tämä on Jesus, propheta Galilean Natsaretistä. Matt.2:23. Joh.1:46

  • Anonyymi

   Jeesus meni upotuskasteelle n. 30 vuotiaana.
   Fariseukset eivät menneet upotuskasteelle kuten eivät tänäkään päivänä.

  • Anonyymi

   Minun uskonasiani on se, ettei Jeesus ole Jumala. Jeesus on esikuva siihenkin.

  • Anonyymi

   Kyllä vain pitäisi tajuta, että kun vauva tunnustaa syntinsä, perisynnin ja kastetaan, niin siitä se uskovan ura urkenee täydellisenä. Miten jotkut paukapäät ei vain voi tätä tajua. On se vain kumma ettei selvää asiaa ymmärretä miten yksinkertaista ja kaunista usko on. Ei sen lisäksi tarvita mitään muuta. No lahkolaisia voi vähän paremman tekemisen puutteessa haukkua.

  • Anonyymi

   Ylläpito sabotoi palstaa postaamalla työkseen solvauksia ja hullutuksiaan ja valheitaan palstalle. Ylläpidon tarkoitus on estää kaikki rauhallinen ja oikeamielinen keskustelu helluntailaisuudesta ja tuoda tilalle luterilaisuuden pakanalliset opit ja saatanan synagoogan valheet.

   • Anonyymi

    Sinä sabotoit palstaa tuomalla esiin äärihelluntailaisuuden pakanalliset symboliopit ja saatanan synagoogan valheet


  • Anonyymi

   Kyllähän se menee jo hiljalleen järkeen, että vain vauva voi itseasiassa edes tunnustaa syntinsä ennen kastetta. Kun syntejä on niin vähän, ne on helppo tunnustaa seikä perissyntikin kun lahkolaiset eivät ole antaneet siitä väärää kuvaa. Vain niin asia ylipäätänsä on mahdollinen.

   Jos aikuinen alkaa syntejään tunnustelemaan, eikä kukaan niitä jaksa kuunella ja siinä tulee vanhuus jo itsekullekin ennen kuin kaikki synnit on lueteltu. Perisynninkin kanssa voi olla vähän haparointia että tuleeko se kuitenkaan tunnustettua olevaksi, vai jääkö jotain vielä hampaankoloon.

   Sitten se on vielä aika kova pala sille, joka niitä syntejä joutuu kuuntelemaan jos on ollut kovin koukuttavia syntejä, ettei se taasen houkuta muita synnin pariin ja itsekin voi alkaa vain hekumoida niillä ja janota niitä uudelleen tehtäväksi. Siksi on tavallaan edes mahdotonta aikuisena mennä syntejään ennen kastetta tunnustamaan. Se onnistuu vain vauvalta.

  • Anonyymi

   Suomi 24 on osallinen ja suomi 24 harjoittaa järjestelmällistä kiihottamista kansanryhmää vastaan. Suomi 24 on rikollisten hallussa ja alusta rikoksiin.

   • Anonyymi

    Lopeta jo tuo kitinä


   • Anonyymi

    Hanki elämä!


  • Oliko Jeesus todella synnitön?

   • Anonyymi

    No ei kai! Ainakaan Raamatun perusteella.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No ei kai! Ainakaan Raamatun perusteella.

    Luotu mielikuva ei aina vastaa todellisuutta.


   • Anonyymi

    Jeesus oli tavalinen työtävieroksuva hamppari jolla oli mielenterveysongelmia isäkriisistä johtuen.


  • Anonyymi

   Pitäisikö siis alkaa puhua sekavia, käyttää päihteitä ja pyöriä poikaparvessa vaikka olen umpihetero?
   Voi Jeesus, ei kiitos!

  • Anonyymi

   Helluntailaisten mukaan Paavali oli paljon viisaampi kuin Jeesus.

   • Anonyymi

    Tutkimuskeskus varmaan tehnyt tuon tutkimuksen ja päätynyt tuohon tulokseen eikä ole jonkin vatipään mielipide.


  • Anonyymi

   Jeesus on paras esikuva kaikissa uskonasioissa.

   No on tottakai mutta lahkolaiset on erikseen koska aina ei hyvää kuulu 1800 luvun hurmoksesta.

  • Anonyymi

   Ja kun hänet ja hänen perhekuntansa OLI KASTETTU.

   Kuitenkaan Kristus ei kastanut ,kuin itsensä.
   Se oli Johanneksen tuoma.

  • Anonyymi

   Ja hän saapui Nasaretiin, jossa hänet oli kasvatettu, ja meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synagoogaan ja nousi lukemaan.

   Toki,kun ei ollut kuin Juutalaisuus. Uskoisin,että Kristus ei kunnioittant Juutalaisuuta,kun sen niin palikka lahko.Kylmä ja ilman Rakkautta oleva suuntaus.
   Olihan Juutalaisuus ensimmäinen usko mutta siihen aikaan ihmiset olivat peloissaan.
   Nykyjään Juutalaisuus tai sen muunnokset ei ole suosiossa

   • Anonyymi

    "Olihan Juutalaisuus ensimmäinen usko"

    Sorry! Juutalaisuus syntyi noin 200-luvulla ennen Kristusta. Sitä ennen oli heprealainen Jumalan kansa ja heidän uskonsa.

    Tätä se on kun ei edes tunneta oman uskontonsa juuria?


  • Anonyymi

   Jeesus on paras esikuva kaikissa uskonasioissa. :

   Hebrealaiskirje:
   5:7 Ja lihansa päivinä hän väkevällä huudolla ja kyynelillä uhrasi rukouksia ja anomuksia sille, joka voi hänet kuolemasta pelastaa; ja hänen rukouksensa kuultiin hänen jumalanpelkonsa tähden.

  • Anonyymi

   suomi24 on osallinen kiihottamiseen kansaryhmää vastaan. Ylläpito on suurin yksittäinen aloitusten tekijä ja kommenttien lähettäjä. Lähes kaikki ylläpidon kautta palstalle postatut kommentit sisältävät vihapuhetta ja panettelua ja solvaamista ja valheellisia väittämiä.

  • Anonyymi

   Matt.10:5-6 Biblia (1776) Nämät kaksitoistakymmentä lähetti Jesus, jolle hän oli käskenyt, sanoen: älkäät menkö pakanain teille, ja Samarialaisten kaupunkiin älkäät sisälle menkö; Mutta menkäät paremmin kadotettuin lammasten tykö Israelin huonessa. Matt.15:24 Niin hän vastaten sanoi: en ole minä lähetetty, vaan kadotettuin lammasten tykö, Israelin huoneesta.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan Emma gaala.

   Luuleeko Martina olevansa koko Emmagaalan pääjehu vai mikä on? Monta päivää jo laittanut itseään gaalaa varten,ja tottakai, pois kotoa hotelliin pakko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   337
   2902
  2. Erika Vikman Emmagaalassa

   Luulin nähneeni tuolta harakalta kaiken, mutta erehdyin. Mikä hiton riepu sillä on päällä? Hirveä ilmestys!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   230
   2091
  3. Ilman heijastinta ?

   Kauhavalla lenkkeilijä menehtyi auton törmättyä päin. Kyllä se heijastin on halpa henkivakuutus pimeällä, toki ei ole tietoa että onko heijastinta käy
   Kauhava
   14
   1997
  4. Olen tajunnut että tein virheen

   Kun meidän yhteys katkesi. Olisit ollut se oikea nainen mulle, miten enää voisin asian korjata? Olen pahoillani.
   Ikävä
   120
   1758
  5. Pilaa sun tunteista

   Sitähän minä vaan teen täällä. Ootko tajunnut?
   Ikävä
   350
   1634
  6. Sofia lähti taas matkalle

   sinä ja minä emme....
   Kotimaiset julkkisjuorut
   149
   1372
  7. Kerro itsestäsi jotain, joka tulisi todennäköisesti yllätyksenä kaivatullesi

   Hyvässä tai pahassa. (Mutta mieluummin tietysti olisi kiva kuulla niitä hyviä asioita!)
   Ikävä
   119
   1310
  8. Martina, uusi hirviö Jocelyn Wildenstein

   Emma gaalan matolla Martinan esiintyi tänään, naama muuttuneena hirviön kaltaiseksi, kuten överi kauneusleikkauksia itselleen tehnyt Jocelyn Wildenste
   Kotimaiset julkkisjuorut
   271
   1257
  9. Miehen malli ja rooli tässä yhteiskunnassa

   Eli olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että miehen rooli on ollut murroksessa jo vuosikymmenien ajan ja yhä edelleen se on vähän hakusessaan. En ole
   Sinkut
   236
   1036
  10. 82 prosenttia kannattaa Natoa!!!

   SUOMALAISTEN Nato-jäsenyyden kannatus on koko ajan vahvistunut ja vankistunut. IS:n Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 82 prosenttia on sit
   NATO
   247
   941
  Aihe