Oliko Ukraina esilaukaus Putlerin valloituskampanjalle?

Anonyymi-ap

Putinin hallinto on pitänyt väkivalloin kiinni niistä entisistä neuvostotasa-valloista, jotka eivät ehtineet päästä irti Venäjän vaikutuksen alla. Osa näistä on venäläismielisten vallankipeiden korruptoituneiden johtojen alla, jotka ovat Putinille myötämielisiä - kunhan vain saavat pitää oman diktatuurinsa alistaen oma kansansa. Esimerkkejä näistä ovat Kazakhstan ja Valko-Venäjä.

Georgia ja Ukraina taas ovat esimerkkejä valtioista, jotka Putinin hallinto on menettänyt tai ollut menettämässä. Näitä hallitaan pelolla ja tarvittaessa voimakeinoin. Putinin kätyri sai lähtöpassit Ukrainan vallannousussa 2014, minkä jälkeen Venäjä päätti aloittaa agressiot Ukrainaa kohtaan. Varsinainen suur-sota aloitettiin vasta reilu 10 kuukautta sitten. Tämän myötä Venäjä on aloittanut laajamittaiset mobilisoinnit ja ilmoittanut pyrkimänsä nostamaan maansa armeijan vahvuutta jopa 700 000 sopimussotilaalla. Puolustusväline-teollisuus on myös mobilisoitu tuottamaan aseita ja pommeja siten kuin sodanajan tuotanto vaatii.

Ukrainan sota voidaan nähdä vain Tsetsenian ja Georgian kaltaisena tyypillisenä neuvostotasavaltojen taisteluna - Ukrainan omana Talvisotana, mikä tarvitaan Venäjän vaikutuspiiristä irtautumiseen. Mutta pakostakin tulee mieleen tyytyykö Putin enää vain Ukrainaan sitten, kun tämä sota on saatu tavalla tai toisella jonkinlaiseen päätökseen?

Nykyisellään NATO maat eivät ole mielestäni näyttänyt poliittista valmiutta tullakseen täydellä voimalla Baltian maiden avuksi, jos nämä joutuisivat sotilaallisen uhan kohteeksi. NATO:n heikkous voi olla kuin syötti Putinille - ja voimme vain toivoa, että Putinin nälkä loppuu Ukrainaan tai NATO lähtee paremmin vastaamaan Venäjän tuomaan aitoon sotilaalliseen uhkaan Euroopassa.

Ydinaseita tuhansittain omaava Venäjä ei tarvitse turvatakuita - vaan sen naapurimaat tarvitsevat turvatakuut Venäjältä. Tällaisiä tuskin saamme muualta kuin vahvan NATO:n kautta.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vaikea sanoa. Mutta Nitletin kanssa hän keskusteli asiasta. Linja Nitlerille oli silloin vielä käytössä. Enää Putler ja Nitler eivät pidä yhteyttä.

    • Anonyymi

      Joo. Mutta siihen se tussahtaa.

    • Anonyymi

      Venäjän televisiossa ja duumassa keskusteltiin vielä alkuvuonna täysin avoimesti siitä mikä olisi seuraava kohde Ukrainan jälkeen. Olisiko se Puola vai Baltian maat vaiko jokin muu, kuten Suomi? Baltian kysymyksen eli ongelman ratkaisu sai paljon kannatusta. Duuman tilaisuudessa duuman varapuheenjohtaja arveli Suomen olevan osa Venäjää seuraavan 10 vuoden kuluessa.

      Näitä keskusteluja käytiin siis silloin kun hyökkäys Ukrainaan ei vielä ollut muuttunut täydeksi ryssimiseksi, vaan sen arveltiin kestävän korkeintaan pari viikkoa. Sittemmin nämä keskustelut ovat kummasti hiipuneet samaa tahtia sotamenestyksen kanssa.

      Mutta on todellakin meidän muiden maiden onni että Ukrainalaiset puolustavat urheasti sekä omaa maataan, että meitä muitakin. Ilman sitä Venäjä olisi jo seuraavassa kohteessaan, mikä se sitten olisikin.

      • Anonyymi

        Valitettavasti tuo on täysin totta.


    • Anonyymi

      Sotakiimaisella Putlerilla on pakkomielle Venäjän imperiumin vanhojen rajojen palauttamisesta, joihin kuuluu siis myös Suomi. Eikä Putlerin kaltainen psykopaatti piittaa pätkääkään siitä vaikka sen saavuttamiseksi pitäisi tapattaa miljoonia.

    • Anonyymi

      Yli kaksivuosikymmentä putin on rakentanut venäjästä militarististä valtiota. Merkit olleet kaikkien nähtävillä, alkaen koulutusjärjestelmästä jossa jo ala-koulu ikäisille opetetaan rynnäkkökiväärin käsittelyä, opetetaan omaan akendaan taipuvaa muunneltua historiaa, peloitellaan lapset pelkäämään pahoja länsimaita, jotka himoitsevat venäjän rikkauksia.
      Todellisuus aivan muuta, venäjän luonnonrikkaudet fossiilisia, mistä muutenkin yritetään päästä eroon ja muutenkin venäjä suurelta osin vielä täysin kehitysmaa tasoa infran osalta. Mikä maa haluaa oikeasti vallata ristikseen tuollaista maata?
      Enemmän pelättävä putinin venäjän yrittävän vallata naapurimaitaan, entisen liittolaisen hitlerin kanssa neuvostoliiton tekemän sopimuksen mukaan etupiiri jaosta.

    • Anonyymi

      Ei tämä aloitus sille ollut, aloitus oli Tsetsenian toinen sota ja sitä seurasi hyökkäys Georgiaan. Näiden ei vaan lännessä uskottu olevan askelia putinin imperialismitavoitteissa. Krimin valloitus oli viimeinen hetki pysäyttää putinin häikäilemättömyys, mutta siihen ei reagoitu.

      Se oli lännen iso virhe.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe