Oliko Ukraina esilaukaus Putlerin valloituskampanjalle?

Anonyymi-ap

Putinin hallinto on pitänyt väkivalloin kiinni niistä entisistä neuvostotasa-valloista, jotka eivät ehtineet päästä irti Venäjän vaikutuksen alla. Osa näistä on venäläismielisten vallankipeiden korruptoituneiden johtojen alla, jotka ovat Putinille myötämielisiä - kunhan vain saavat pitää oman diktatuurinsa alistaen oma kansansa. Esimerkkejä näistä ovat Kazakhstan ja Valko-Venäjä.

Georgia ja Ukraina taas ovat esimerkkejä valtioista, jotka Putinin hallinto on menettänyt tai ollut menettämässä. Näitä hallitaan pelolla ja tarvittaessa voimakeinoin. Putinin kätyri sai lähtöpassit Ukrainan vallannousussa 2014, minkä jälkeen Venäjä päätti aloittaa agressiot Ukrainaa kohtaan. Varsinainen suur-sota aloitettiin vasta reilu 10 kuukautta sitten. Tämän myötä Venäjä on aloittanut laajamittaiset mobilisoinnit ja ilmoittanut pyrkimänsä nostamaan maansa armeijan vahvuutta jopa 700 000 sopimussotilaalla. Puolustusväline-teollisuus on myös mobilisoitu tuottamaan aseita ja pommeja siten kuin sodanajan tuotanto vaatii.

Ukrainan sota voidaan nähdä vain Tsetsenian ja Georgian kaltaisena tyypillisenä neuvostotasavaltojen taisteluna - Ukrainan omana Talvisotana, mikä tarvitaan Venäjän vaikutuspiiristä irtautumiseen. Mutta pakostakin tulee mieleen tyytyykö Putin enää vain Ukrainaan sitten, kun tämä sota on saatu tavalla tai toisella jonkinlaiseen päätökseen?

Nykyisellään NATO maat eivät ole mielestäni näyttänyt poliittista valmiutta tullakseen täydellä voimalla Baltian maiden avuksi, jos nämä joutuisivat sotilaallisen uhan kohteeksi. NATO:n heikkous voi olla kuin syötti Putinille - ja voimme vain toivoa, että Putinin nälkä loppuu Ukrainaan tai NATO lähtee paremmin vastaamaan Venäjän tuomaan aitoon sotilaalliseen uhkaan Euroopassa.

Ydinaseita tuhansittain omaava Venäjä ei tarvitse turvatakuita - vaan sen naapurimaat tarvitsevat turvatakuut Venäjältä. Tällaisiä tuskin saamme muualta kuin vahvan NATO:n kautta.

7

88

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vaikea sanoa. Mutta Nitletin kanssa hän keskusteli asiasta. Linja Nitlerille oli silloin vielä käytössä. Enää Putler ja Nitler eivät pidä yhteyttä.

  • Anonyymi

   Joo. Mutta siihen se tussahtaa.

  • Anonyymi

   Venäjän televisiossa ja duumassa keskusteltiin vielä alkuvuonna täysin avoimesti siitä mikä olisi seuraava kohde Ukrainan jälkeen. Olisiko se Puola vai Baltian maat vaiko jokin muu, kuten Suomi? Baltian kysymyksen eli ongelman ratkaisu sai paljon kannatusta. Duuman tilaisuudessa duuman varapuheenjohtaja arveli Suomen olevan osa Venäjää seuraavan 10 vuoden kuluessa.

   Näitä keskusteluja käytiin siis silloin kun hyökkäys Ukrainaan ei vielä ollut muuttunut täydeksi ryssimiseksi, vaan sen arveltiin kestävän korkeintaan pari viikkoa. Sittemmin nämä keskustelut ovat kummasti hiipuneet samaa tahtia sotamenestyksen kanssa.

   Mutta on todellakin meidän muiden maiden onni että Ukrainalaiset puolustavat urheasti sekä omaa maataan, että meitä muitakin. Ilman sitä Venäjä olisi jo seuraavassa kohteessaan, mikä se sitten olisikin.

   • Anonyymi

    Valitettavasti tuo on täysin totta.


  • Anonyymi

   Sotakiimaisella Putlerilla on pakkomielle Venäjän imperiumin vanhojen rajojen palauttamisesta, joihin kuuluu siis myös Suomi. Eikä Putlerin kaltainen psykopaatti piittaa pätkääkään siitä vaikka sen saavuttamiseksi pitäisi tapattaa miljoonia.

  • Anonyymi

   Yli kaksivuosikymmentä putin on rakentanut venäjästä militarististä valtiota. Merkit olleet kaikkien nähtävillä, alkaen koulutusjärjestelmästä jossa jo ala-koulu ikäisille opetetaan rynnäkkökiväärin käsittelyä, opetetaan omaan akendaan taipuvaa muunneltua historiaa, peloitellaan lapset pelkäämään pahoja länsimaita, jotka himoitsevat venäjän rikkauksia.
   Todellisuus aivan muuta, venäjän luonnonrikkaudet fossiilisia, mistä muutenkin yritetään päästä eroon ja muutenkin venäjä suurelta osin vielä täysin kehitysmaa tasoa infran osalta. Mikä maa haluaa oikeasti vallata ristikseen tuollaista maata?
   Enemmän pelättävä putinin venäjän yrittävän vallata naapurimaitaan, entisen liittolaisen hitlerin kanssa neuvostoliiton tekemän sopimuksen mukaan etupiiri jaosta.

  • Anonyymi

   Ei tämä aloitus sille ollut, aloitus oli Tsetsenian toinen sota ja sitä seurasi hyökkäys Georgiaan. Näiden ei vaan lännessä uskottu olevan askelia putinin imperialismitavoitteissa. Krimin valloitus oli viimeinen hetki pysäyttää putinin häikäilemättömyys, mutta siihen ei reagoitu.

   Se oli lännen iso virhe.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   2378
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   77
   1339
  3. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   856
  4. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   45
   822
  5. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   27
   811
  6. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   372
   755
  7. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   697
  8. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   61
   663
  9. Suomalaisen koulun alamäki alkoi ministeri Vikkusen aikana

   konsulentit hyppäsivät pöydällä ja meno jatkui Graham-Laasosen aikana, kun kokoomus halpuutti suomalaista koulutusjärjestelmää parhaansa mukaan. Nyt t
   Perussuomalaiset
   59
   619
  10. Montako askelta olisi pitänyt ottaa

   että olisit voinut suudella kaivattuasi? Mulla 2-3.
   Ikävä
   42
   608
  Aihe