Luotto rokotekattavuuteen korkean koronakuolleisuuden sekä ylikuolleisuuden juurisyy

Anonyymi-ap

>Miten selität sen, että vuonna 2020 kun "pandemia riehui", eikä ollut rokotteita, oli kuolleisuus kaikissa ikäluokissa normaalia/odotettua alhaisempi? Eikö virus ollutkaan vanhuksille kuolettava kuin vasta sen jälkeen, kun heidät oli rokotettu?

Ei, vaan ennen 2021 kesäkuun EM-Pietari kisoja Suomessa oli Krista Kiurun tehokkaat koronarajoitukset, jonka takia Der Spiegel lehden tutkimus piti Suomen koronanhoitoa maailman parhaana. Myös suosituksia noudatettiin, koska ei ollut vielä piikkien tuomaa illuusiota suojasta vedoten korkeaan rokotekattavuuteen. Kun THL, poliitikot ja media alkoivat mainostaa "nyt saa taas elää" valettaan, rokotettu osa kansasta helppasi aiemmista suosituksista ja virus pääsi leviämään tekemään tuhojaan. Delta oli jo kesäkuussa tuotu Pietarin kisamatkalta ja se levisi suojausten sössimisen takia kulovalkean tavoin.

Saksalaistutkimus: Suomi on parhaiten korona­kriisissä pärjännyt maa
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008113688.html
9.7.2021
"Saksalaislehti Der Spiegel tarkastelee tuoreessa tutkimuksessaan sitä, miten maiden erilaiset hallitustoimet ovat tehonneet koronakriisissä."

Pian tämän jälkeen kaikki oli sössitty korkeaan rokotekattavuuteen vedoten, ja siihen että nyt saa taas elää.

Koronarajoitukset ja ihmisten varovaisuus pitivät koronakuolleisuuden ja ylikuolleisuuden kurissa, kun tästä maailman parhaasta Krista Kiurun koronapolitiikasta luovuttiin EM Pietari kisojen aikaan kesäkuussa 2021, jolloin myös kokoomus, kepu ja persut vaativat löperöä matkailumallia alkoi koronakuolkeisuuden nousu ja ylikuolleisuus. Covid ei muutu nuhaksi poliittisista päätöksistä huolimatta.

SDP halusi tiukentaa koronarajaturvallisuutta Kokoomus, Kepu ja Persut vesittivät lakialoitteen
2021-06-30
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17024157/sdp-halusi-tiukentaa-koronarajaturvallisuutta-kokoomus-kepu-ja-persut-vesittivat-lakialoitteen

Ylikuolleisuuden lähtölaukaukset.

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Koronaa oli vuonna 2020 kaikkialla Suomessa, mutta kuolleisuus oli normaalia alhaisempi. Kyse ei siten ollut kuolleisuutta Suomessa lisäävästä viruksesta. Kuolleisuus kasvoi salamavauhdilla vasta v. 2021 samaan aikaan kun vanhukset rokotettiin nopealla aikataululla. Selityksesi on erittäin ontuva. Myönnät, että v. 2020 "pandemian riehuessa" oli kuolleisuus normaalia alhaisempaa, eli, ettei virus ollut tappava. Kuitenkin selität vuoden 2021 nopeaa kuolleisuuden kasvua viruksen tappavuudella, eli väität viruksen muuttuneen vanhuksia tappavaksi vasta kesällä 2021.

      Tuskin virus olisi tappanut v. 2021 sen enempää kuin v. 2020, mutta nopea vanhusten rokottaminen aiheutti nopean kuolleisuuden kasvun.

      • Anonyymi

        Suomi pärjäsi maailman parhaiten kesäkuuhun 2021 asti koronanhoidossa, koska ihmiset eivät luottaneet vielä liikaa paskapiikkien suojaan ja Kiurun johdolla STM hoisi tonttiaan. Sitten nämä Lintilät, Kurviset ym. pääsivät talouslähtöisine koronapoliitikkoineen niskan päälle ja loppu on kasvavaa ylikuolemaa.


        HS - Saksalais­lehti: Suomi sijoittui ensimmäiseksi 154 maan vertailussa korona­pandemiasta selviämisessä 9.7.2021
        https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008115041.html
        "Der Spiegel -lehden tekemän vertailun viiden parhaan joukossa ovat myös Tanska ja Norja. Maiden demokraattisuudella tai epä­demokraattisuudella ei ollut pandemiasta selviämisen kannalta suurta väliä muualla kuin Euroopassa.

        SUOMI on selvinnyt parhaiten koronavirus­pandemiasta, kertoo saksalaisen Der Spiegel -lehden tekemä laaja vertailu.

        Vertailussa käytettiin 154 maan tietoja.

        Maat pisteytettiin neljän kohdan perusteella: ylikuolleisuus, rajoitukset ihmisten elämään ja vapauteen, toteutuneen ja ennustetun brutto­kansan­tuotteen erotus sekä vähintään yhden rokoteannoksen saaneiden osuus."


        Suomessa otettiin kesällä 2021 käyttöön talouslähtöinen GBD-strategia, joka perustuu korkean rokotekattavuuden ja koronatartuntojen yhteisvaikutuksena saatavaan kuviteltuun laumaimmuniteettiin. Nyt saa taas elää ja bailata, emme voi olka pienen vähemmistön panttivankeja, 80% kattavuus pelastaa ja palauttaa vanhan normaalin, talous on saatava täysin auki jne. Lähtölaukauksena koronakuolemien ja ylikuolleisuuden nousuun toimi Suomeen rajan yli kesäkuussa 2021 päästetyt EM Pietari kisaturistit, jotka toivat deltavariantin maahan. Koronarokotteet eivät estäneet tartuntoja tai sairastumista eivätkä kummemmin suojele edes vakavilta oireilta tai koronakuolemalta, joten ylikuolleisuuden kierre oli valmis.


    • Anonyymi

      Viidesti rokotetut eri paikkakunnilla asuvat iäkkäät sukulaiset parhaillaan koronassa. Rokottamaton iäkäs sukulainen taas terveenä... Kaikki liikkuvaisia kotona asuvia henkilöitä. Sattumaa?

    • Anonyymi

      2020 oltiin täysin eristyksissä ja tartuntamäärät olivat minimaalisia verrattuna 2021, noinko lyhyt on aloittajan muisti.

      • Anonyymi

        THL, poliitikot ja mediat hokivat yhteen ääneen v. 2020, että kaikkialle Suomessa levinnyt korona tappaa suuria määriä vanhuksia, mistä tuhosta vain rokote voi pelastaa. Todellisuudessa ylikuolleisuutta ei ollut ja se nousi valtavaksi vasta rokotusten myötä v. 2021.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        THL, poliitikot ja mediat hokivat yhteen ääneen v. 2020, että kaikkialle Suomessa levinnyt korona tappaa suuria määriä vanhuksia, mistä tuhosta vain rokote voi pelastaa. Todellisuudessa ylikuolleisuutta ei ollut ja se nousi valtavaksi vasta rokotusten myötä v. 2021.

        Se ei tappanut koska Kiurun tiukka koronapolitiikka suojeli heitä plus hallinnon vielä tuolloin kannattama varovaisuus, jonka ihmiset jakoivat, Ruotsissa taas tapatettiin 15 000 ihmistä, pääosin vanhuksia. Suomessa tämä tapatus aloitettiin vasta 2021 kesästä alkaen ja nyt ylikuolleisuus 10 000 henkeä vuodessa ja kasvussa.


    • Anonyymi

      Sosialistit aisankannattajineen politisoi viruksetkin maailmalta. Pelkkä kansantalouden alasajo ei riitä.

      • Anonyymi

        Suomen talous ja työllisyys ovat pärjänneet erittäin hyvin Marinin hallituksen aikana ja myös kilpailukykyasena noussut 3 sijaa ollen paras vuoden 2005 jälkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomen talous ja työllisyys ovat pärjänneet erittäin hyvin Marinin hallituksen aikana ja myös kilpailukykyasena noussut 3 sijaa ollen paras vuoden 2005 jälkeen.

        Ei pidä paikkaansa. Suomi on ottanut kuluvalla hallituskaudellä järkyttävästi lisää velkaa. Kaikki saadaan sillä näyttämään hyvältä, todellisuus on karmiva.


    • Anonyymi

      Taas lähtee
      Japanissa kirjattiin ennätysmäärä koronakuolemia päivän aikana – myös tartunnat kasvussa

      Japanissa kirjattiin keskiviikkona ennätysmäärä uusia koronakuolemia yhden päivän aikana. Maan terveysministeriön mukaan keskiviikkona koronakuolemia kirjattiin 415.

      Uusia koronatartuntoja puolestaan todettiin liki 216 220. Se on Reutersin mukaan neljä prosenttia enemmän kuin viikkoa aiemmin.

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/japanissa-kirjattiin-ennatysmaara-koronakuolemia-paivan-aikana-myos-tartunnat-kasvussa/8599990

      Hyvä rokote... VITTU!

      • Anonyymi

        " Koronatilanne heikkenee maailmalla. Siitä tuoreimpina esimerkkeinä Kiinan ja nyt Japanin koronatilanne.

        Japanissa kirjattiin keskiviikkona ennätysmäärä uusia koronakuolemia yhden päivän aikana. Maan terveysministeriön mukaan keskiviikkona koronakuolemia kirjattiin 415.

        Uusia koronatartuntoja puolestaan todettiin liki 216 220. Se on Reutersin mukaan neljä prosenttia enemmän kuin viikkoa aiemmin.

        Tämäkin luku on kasvamaan päin, mutta ei vielä ennätystasolla. Japanissa kirjattiin ennätykselliset määrät uusia tartuntoja viime elokuussa, jolloin uusia koronatartuntoja kirjattiin noin 260 000 päivässä."

        Japanissakin lienee talvikausi eli tappavin covid-kausi taas alkanut. Myös Ruotsissa koronakuolleisuus kasvussa, jo 38 covid-kuolemaa päivittäin 7 päivän keskiarvona. Ei tule sitä laumasuojaa vaan ainoastaa uusintatartuntoja näillä paskapiikeillä ja tartuntojen yhteisvaikutuksena, eikä näytä heikentyvän virus. No toisaalta tuberkuloosi, polio tai isorokko eivät ole heikentyneet ainakaan tuhansiin tai kymmeniin tuhansiin vuosiin, mutta onneksi näihin yleisvaarallisiin tartuntatauteihin on nykyään tartunnan ja sairaastumisen estävät rokotteet, covidiin ei ole, eikä taida ihan heti tullakaan.


    • Anonyymi

      >Mut nythän puhut siitä lepsusta vauvavariantista. >Aluks oli se paha tappava variantti eikä mitään rajoituksia. Ei rokotteita, naamamaskeja, käsidesiä tai turvavälejä. Silti silloin ei kuollut porukka, mutta rokotusten jälkeen kuolee höpö höpö variantiin.

      Ja paskat. SARS-CoV-2 viruksen toimintamekanismi ei ole muuttunut eli delta ja omikron tappavat siinä missä Wuhanin virus ja alfa, beta tai gammakin. Wuhanin variantti tappoi heikoimmat eikä koronan hoitotoimet olleet vielä nykyisellä tasolla. Ylikuolleisuus on noussut EU:ssa yli 16% 2022, eli vaikka tilastokikkailulla koronakuolemien määrä saadaan alemmas, ylikuolleisuus kertoo koronakuolleisuuden olevan edelleen korkeaa, eikä se tästä ainakaan helpota kun Kiinasta alkaa vuotaa variantteja/muunnoksia tänne. Noin 250 000 000 tartuntaa 20 päivässä ja 1 412 000 000 ihmisen tautipohja sekä uusintatartunnat takaavat koronapandemian roihun jatkonkin. WHO:n mukaan 2021 loppuun mennessä noin 15 miljoonaa taudin uhria, nyt vuotta myöhemmin ainakin 20-25 miljoonaa, Kiinan roihun jälkeen 10 miljoonaa lisää ja sieltä lähtee uusi kierros Intiaan ym.

      • Anonyymi

        Tuo nyt on paskapuhetta ja valheellista hysterisointia että kaikki nykyiset variantit olisivat yhtä tappavia kuin alkuperäinen wuhanin variantti. Omikron ei mene alahengitysteihin lähellekään yhtä herkästi kuin wuhanin alkuperäinen variantti, vaan jää ylähengitysteihin ja siten on kuten mikä tahansa flunssa.


    • Anonyymi

      Voisi luulla, että oli paljon rajoituksia, kaikkialla oli vähintään maskisuositus ja iso osa ihmisistä maskiutui ja kun nämä rajoitukset poistui kuolleisuus nousi.

      • Anonyymi

        2020 en tuntenut ketään joka olisi sairastunut koronaan. 2022 en tunne ketään joka ei olisi sairastanut tuota tautia.


    • Anonyymi

      Korona varmaan pysyisi aisoissa jos ihan kaikki eristäydyttäisiin lopuksi iäksemme. Mutta sehän ei ole realismia. Kiinassakin se lopulta huomattiin ja rajoitukset poistettiin. Rajoituksilla ei voida "poistaa" koronaa. Se ei häviä minnekään ja siihen tulee aina kuolemaan vanhoja ja hauraita, ihan kuten influenssaan, noroon tai keuhkokuumeeseenkin. Ihan turhaa itkeä ylikuolleisuudesta, eli siitä että vanhoja ja monisairaita kuolee isoja määriä. Niin heitä kuuluukin kuolla. Kukaan ei elä ikuisesti eikä ole millään tasolla järkevää vaatia kaikilta rajoituksia, eristäytymistä, eikä edes yleistä maskinkäyttöä - sen vuoksi että vanhat ja monisairaat saisivat kituuttaa vielä muutaman kuukauden tai vuoden-kaksi lisää, että ei olisi "ylikuolleisuutta", vaan kaikki eläisivät vähintään 105-vuotiaiksi.

    • Anonyymi

      'Ihmiset yrittävät epätoivoisesti etsiä muita syitä ylikuolleisuuteen, kuin tutkitun ja turvallisen. Kyseessä kognitiivinen dissosanssi, jossa totuuden ollessa liian kova pala spyykeelle kohdattavaksi, mieli turvautuu muihin "totuuksiin".'

      • Anonyymi

        Voi turvautua myös tutkittuun tietoon eikä mutuun.
        ”12-vuotiaat ja sitä vanhemmat, jotka saivat päivitetyn tehosterokotteen, kuolivat 14,9 kertaa vähemmän todennäköisemmin COVID-19:ään kuin rokottamattomat.” Mutta jos on päättänyt että rokotteet tappaa niin ei sitä mielikuvaa voi kukaan muuksi muuttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi turvautua myös tutkittuun tietoon eikä mutuun.
        ”12-vuotiaat ja sitä vanhemmat, jotka saivat päivitetyn tehosterokotteen, kuolivat 14,9 kertaa vähemmän todennäköisemmin COVID-19:ään kuin rokottamattomat.” Mutta jos on päättänyt että rokotteet tappaa niin ei sitä mielikuvaa voi kukaan muuksi muuttaa.

        En usko näitä tilastoja ollenkaan.


    • Anonyymi

      Millä sä sitte selität nuorten ylikuolleisuuden? Euromomon sivuilla on hyvää tilastoa.

      • Anonyymi

        Olisikohan koronapandemialla sen kanssa jotain tekemistä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisikohan koronapandemialla sen kanssa jotain tekemistä?

        Nuoret eivät kuole koronaan. Vain prosentin murto-osa. Nuorten ylikuolleisuus on paljon suurempaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuoret eivät kuole koronaan. Vain prosentin murto-osa. Nuorten ylikuolleisuus on paljon suurempaa

        Nuoret vetää huumeita entistä enemmän. Koronasulut saivat monen nuoren vetämään itsensä leukakiikkuun.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe