Luotto rokotekattavuuteen korkean koronakuolleisuuden sekä ylikuolleisuuden juurisyy

Anonyymi-ap

>Miten selität sen, että vuonna 2020 kun "pandemia riehui", eikä ollut rokotteita, oli kuolleisuus kaikissa ikäluokissa normaalia/odotettua alhaisempi? Eikö virus ollutkaan vanhuksille kuolettava kuin vasta sen jälkeen, kun heidät oli rokotettu?

Ei, vaan ennen 2021 kesäkuun EM-Pietari kisoja Suomessa oli Krista Kiurun tehokkaat koronarajoitukset, jonka takia Der Spiegel lehden tutkimus piti Suomen koronanhoitoa maailman parhaana. Myös suosituksia noudatettiin, koska ei ollut vielä piikkien tuomaa illuusiota suojasta vedoten korkeaan rokotekattavuuteen. Kun THL, poliitikot ja media alkoivat mainostaa "nyt saa taas elää" valettaan, rokotettu osa kansasta helppasi aiemmista suosituksista ja virus pääsi leviämään tekemään tuhojaan. Delta oli jo kesäkuussa tuotu Pietarin kisamatkalta ja se levisi suojausten sössimisen takia kulovalkean tavoin.

Saksalaistutkimus: Suomi on parhaiten korona­kriisissä pärjännyt maa
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008113688.html
9.7.2021
"Saksalaislehti Der Spiegel tarkastelee tuoreessa tutkimuksessaan sitä, miten maiden erilaiset hallitustoimet ovat tehonneet koronakriisissä."

Pian tämän jälkeen kaikki oli sössitty korkeaan rokotekattavuuteen vedoten, ja siihen että nyt saa taas elää.

Koronarajoitukset ja ihmisten varovaisuus pitivät koronakuolleisuuden ja ylikuolleisuuden kurissa, kun tästä maailman parhaasta Krista Kiurun koronapolitiikasta luovuttiin EM Pietari kisojen aikaan kesäkuussa 2021, jolloin myös kokoomus, kepu ja persut vaativat löperöä matkailumallia alkoi koronakuolkeisuuden nousu ja ylikuolleisuus. Covid ei muutu nuhaksi poliittisista päätöksistä huolimatta.

SDP halusi tiukentaa koronarajaturvallisuutta Kokoomus, Kepu ja Persut vesittivät lakialoitteen
2021-06-30
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17024157/sdp-halusi-tiukentaa-koronarajaturvallisuutta-kokoomus-kepu-ja-persut-vesittivat-lakialoitteen

Ylikuolleisuuden lähtölaukaukset.

23

239

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Koronaa oli vuonna 2020 kaikkialla Suomessa, mutta kuolleisuus oli normaalia alhaisempi. Kyse ei siten ollut kuolleisuutta Suomessa lisäävästä viruksesta. Kuolleisuus kasvoi salamavauhdilla vasta v. 2021 samaan aikaan kun vanhukset rokotettiin nopealla aikataululla. Selityksesi on erittäin ontuva. Myönnät, että v. 2020 "pandemian riehuessa" oli kuolleisuus normaalia alhaisempaa, eli, ettei virus ollut tappava. Kuitenkin selität vuoden 2021 nopeaa kuolleisuuden kasvua viruksen tappavuudella, eli väität viruksen muuttuneen vanhuksia tappavaksi vasta kesällä 2021.

   Tuskin virus olisi tappanut v. 2021 sen enempää kuin v. 2020, mutta nopea vanhusten rokottaminen aiheutti nopean kuolleisuuden kasvun.

   • Anonyymi

    Suomi pärjäsi maailman parhaiten kesäkuuhun 2021 asti koronanhoidossa, koska ihmiset eivät luottaneet vielä liikaa paskapiikkien suojaan ja Kiurun johdolla STM hoisi tonttiaan. Sitten nämä Lintilät, Kurviset ym. pääsivät talouslähtöisine koronapoliitikkoineen niskan päälle ja loppu on kasvavaa ylikuolemaa.


    HS - Saksalais­lehti: Suomi sijoittui ensimmäiseksi 154 maan vertailussa korona­pandemiasta selviämisessä 9.7.2021
    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008115041.html
    "Der Spiegel -lehden tekemän vertailun viiden parhaan joukossa ovat myös Tanska ja Norja. Maiden demokraattisuudella tai epä­demokraattisuudella ei ollut pandemiasta selviämisen kannalta suurta väliä muualla kuin Euroopassa.

    SUOMI on selvinnyt parhaiten koronavirus­pandemiasta, kertoo saksalaisen Der Spiegel -lehden tekemä laaja vertailu.

    Vertailussa käytettiin 154 maan tietoja.

    Maat pisteytettiin neljän kohdan perusteella: ylikuolleisuus, rajoitukset ihmisten elämään ja vapauteen, toteutuneen ja ennustetun brutto­kansan­tuotteen erotus sekä vähintään yhden rokoteannoksen saaneiden osuus."


    Suomessa otettiin kesällä 2021 käyttöön talouslähtöinen GBD-strategia, joka perustuu korkean rokotekattavuuden ja koronatartuntojen yhteisvaikutuksena saatavaan kuviteltuun laumaimmuniteettiin. Nyt saa taas elää ja bailata, emme voi olka pienen vähemmistön panttivankeja, 80% kattavuus pelastaa ja palauttaa vanhan normaalin, talous on saatava täysin auki jne. Lähtölaukauksena koronakuolemien ja ylikuolleisuuden nousuun toimi Suomeen rajan yli kesäkuussa 2021 päästetyt EM Pietari kisaturistit, jotka toivat deltavariantin maahan. Koronarokotteet eivät estäneet tartuntoja tai sairastumista eivätkä kummemmin suojele edes vakavilta oireilta tai koronakuolemalta, joten ylikuolleisuuden kierre oli valmis.


  • Anonyymi

   Viidesti rokotetut eri paikkakunnilla asuvat iäkkäät sukulaiset parhaillaan koronassa. Rokottamaton iäkäs sukulainen taas terveenä... Kaikki liikkuvaisia kotona asuvia henkilöitä. Sattumaa?

  • Anonyymi

   2020 oltiin täysin eristyksissä ja tartuntamäärät olivat minimaalisia verrattuna 2021, noinko lyhyt on aloittajan muisti.

   • Anonyymi

    THL, poliitikot ja mediat hokivat yhteen ääneen v. 2020, että kaikkialle Suomessa levinnyt korona tappaa suuria määriä vanhuksia, mistä tuhosta vain rokote voi pelastaa. Todellisuudessa ylikuolleisuutta ei ollut ja se nousi valtavaksi vasta rokotusten myötä v. 2021.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    THL, poliitikot ja mediat hokivat yhteen ääneen v. 2020, että kaikkialle Suomessa levinnyt korona tappaa suuria määriä vanhuksia, mistä tuhosta vain rokote voi pelastaa. Todellisuudessa ylikuolleisuutta ei ollut ja se nousi valtavaksi vasta rokotusten myötä v. 2021.

    Se ei tappanut koska Kiurun tiukka koronapolitiikka suojeli heitä plus hallinnon vielä tuolloin kannattama varovaisuus, jonka ihmiset jakoivat, Ruotsissa taas tapatettiin 15 000 ihmistä, pääosin vanhuksia. Suomessa tämä tapatus aloitettiin vasta 2021 kesästä alkaen ja nyt ylikuolleisuus 10 000 henkeä vuodessa ja kasvussa.


  • Anonyymi

   Sosialistit aisankannattajineen politisoi viruksetkin maailmalta. Pelkkä kansantalouden alasajo ei riitä.

   • Anonyymi

    Suomen talous ja työllisyys ovat pärjänneet erittäin hyvin Marinin hallituksen aikana ja myös kilpailukykyasena noussut 3 sijaa ollen paras vuoden 2005 jälkeen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomen talous ja työllisyys ovat pärjänneet erittäin hyvin Marinin hallituksen aikana ja myös kilpailukykyasena noussut 3 sijaa ollen paras vuoden 2005 jälkeen.

    Ei pidä paikkaansa. Suomi on ottanut kuluvalla hallituskaudellä järkyttävästi lisää velkaa. Kaikki saadaan sillä näyttämään hyvältä, todellisuus on karmiva.


  • Anonyymi

   Taas lähtee
   Japanissa kirjattiin ennätysmäärä koronakuolemia päivän aikana – myös tartunnat kasvussa

   Japanissa kirjattiin keskiviikkona ennätysmäärä uusia koronakuolemia yhden päivän aikana. Maan terveysministeriön mukaan keskiviikkona koronakuolemia kirjattiin 415.

   Uusia koronatartuntoja puolestaan todettiin liki 216 220. Se on Reutersin mukaan neljä prosenttia enemmän kuin viikkoa aiemmin.

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/japanissa-kirjattiin-ennatysmaara-koronakuolemia-paivan-aikana-myos-tartunnat-kasvussa/8599990

   Hyvä rokote... VITTU!

   • Anonyymi

    " Koronatilanne heikkenee maailmalla. Siitä tuoreimpina esimerkkeinä Kiinan ja nyt Japanin koronatilanne.

    Japanissa kirjattiin keskiviikkona ennätysmäärä uusia koronakuolemia yhden päivän aikana. Maan terveysministeriön mukaan keskiviikkona koronakuolemia kirjattiin 415.

    Uusia koronatartuntoja puolestaan todettiin liki 216 220. Se on Reutersin mukaan neljä prosenttia enemmän kuin viikkoa aiemmin.

    Tämäkin luku on kasvamaan päin, mutta ei vielä ennätystasolla. Japanissa kirjattiin ennätykselliset määrät uusia tartuntoja viime elokuussa, jolloin uusia koronatartuntoja kirjattiin noin 260 000 päivässä."

    Japanissakin lienee talvikausi eli tappavin covid-kausi taas alkanut. Myös Ruotsissa koronakuolleisuus kasvussa, jo 38 covid-kuolemaa päivittäin 7 päivän keskiarvona. Ei tule sitä laumasuojaa vaan ainoastaa uusintatartuntoja näillä paskapiikeillä ja tartuntojen yhteisvaikutuksena, eikä näytä heikentyvän virus. No toisaalta tuberkuloosi, polio tai isorokko eivät ole heikentyneet ainakaan tuhansiin tai kymmeniin tuhansiin vuosiin, mutta onneksi näihin yleisvaarallisiin tartuntatauteihin on nykyään tartunnan ja sairaastumisen estävät rokotteet, covidiin ei ole, eikä taida ihan heti tullakaan.


  • Anonyymi

   >Mut nythän puhut siitä lepsusta vauvavariantista. >Aluks oli se paha tappava variantti eikä mitään rajoituksia. Ei rokotteita, naamamaskeja, käsidesiä tai turvavälejä. Silti silloin ei kuollut porukka, mutta rokotusten jälkeen kuolee höpö höpö variantiin.

   Ja paskat. SARS-CoV-2 viruksen toimintamekanismi ei ole muuttunut eli delta ja omikron tappavat siinä missä Wuhanin virus ja alfa, beta tai gammakin. Wuhanin variantti tappoi heikoimmat eikä koronan hoitotoimet olleet vielä nykyisellä tasolla. Ylikuolleisuus on noussut EU:ssa yli 16% 2022, eli vaikka tilastokikkailulla koronakuolemien määrä saadaan alemmas, ylikuolleisuus kertoo koronakuolleisuuden olevan edelleen korkeaa, eikä se tästä ainakaan helpota kun Kiinasta alkaa vuotaa variantteja/muunnoksia tänne. Noin 250 000 000 tartuntaa 20 päivässä ja 1 412 000 000 ihmisen tautipohja sekä uusintatartunnat takaavat koronapandemian roihun jatkonkin. WHO:n mukaan 2021 loppuun mennessä noin 15 miljoonaa taudin uhria, nyt vuotta myöhemmin ainakin 20-25 miljoonaa, Kiinan roihun jälkeen 10 miljoonaa lisää ja sieltä lähtee uusi kierros Intiaan ym.

   • Anonyymi

    Tuo nyt on paskapuhetta ja valheellista hysterisointia että kaikki nykyiset variantit olisivat yhtä tappavia kuin alkuperäinen wuhanin variantti. Omikron ei mene alahengitysteihin lähellekään yhtä herkästi kuin wuhanin alkuperäinen variantti, vaan jää ylähengitysteihin ja siten on kuten mikä tahansa flunssa.


  • Anonyymi

   Voisi luulla, että oli paljon rajoituksia, kaikkialla oli vähintään maskisuositus ja iso osa ihmisistä maskiutui ja kun nämä rajoitukset poistui kuolleisuus nousi.

   • Anonyymi

    2020 en tuntenut ketään joka olisi sairastunut koronaan. 2022 en tunne ketään joka ei olisi sairastanut tuota tautia.


  • Anonyymi

   Korona varmaan pysyisi aisoissa jos ihan kaikki eristäydyttäisiin lopuksi iäksemme. Mutta sehän ei ole realismia. Kiinassakin se lopulta huomattiin ja rajoitukset poistettiin. Rajoituksilla ei voida "poistaa" koronaa. Se ei häviä minnekään ja siihen tulee aina kuolemaan vanhoja ja hauraita, ihan kuten influenssaan, noroon tai keuhkokuumeeseenkin. Ihan turhaa itkeä ylikuolleisuudesta, eli siitä että vanhoja ja monisairaita kuolee isoja määriä. Niin heitä kuuluukin kuolla. Kukaan ei elä ikuisesti eikä ole millään tasolla järkevää vaatia kaikilta rajoituksia, eristäytymistä, eikä edes yleistä maskinkäyttöä - sen vuoksi että vanhat ja monisairaat saisivat kituuttaa vielä muutaman kuukauden tai vuoden-kaksi lisää, että ei olisi "ylikuolleisuutta", vaan kaikki eläisivät vähintään 105-vuotiaiksi.

  • Anonyymi

   'Ihmiset yrittävät epätoivoisesti etsiä muita syitä ylikuolleisuuteen, kuin tutkitun ja turvallisen. Kyseessä kognitiivinen dissosanssi, jossa totuuden ollessa liian kova pala spyykeelle kohdattavaksi, mieli turvautuu muihin "totuuksiin".'

   • Anonyymi

    Voi turvautua myös tutkittuun tietoon eikä mutuun.
    ”12-vuotiaat ja sitä vanhemmat, jotka saivat päivitetyn tehosterokotteen, kuolivat 14,9 kertaa vähemmän todennäköisemmin COVID-19:ään kuin rokottamattomat.” Mutta jos on päättänyt että rokotteet tappaa niin ei sitä mielikuvaa voi kukaan muuksi muuttaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Voi turvautua myös tutkittuun tietoon eikä mutuun.
    ”12-vuotiaat ja sitä vanhemmat, jotka saivat päivitetyn tehosterokotteen, kuolivat 14,9 kertaa vähemmän todennäköisemmin COVID-19:ään kuin rokottamattomat.” Mutta jos on päättänyt että rokotteet tappaa niin ei sitä mielikuvaa voi kukaan muuksi muuttaa.

    En usko näitä tilastoja ollenkaan.


  • Anonyymi

   Millä sä sitte selität nuorten ylikuolleisuuden? Euromomon sivuilla on hyvää tilastoa.

   • Anonyymi

    Olisikohan koronapandemialla sen kanssa jotain tekemistä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olisikohan koronapandemialla sen kanssa jotain tekemistä?

    Nuoret eivät kuole koronaan. Vain prosentin murto-osa. Nuorten ylikuolleisuus on paljon suurempaa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nuoret eivät kuole koronaan. Vain prosentin murto-osa. Nuorten ylikuolleisuus on paljon suurempaa

    Nuoret vetää huumeita entistä enemmän. Koronasulut saivat monen nuoren vetämään itsensä leukakiikkuun.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kyssäriä pukkaa nyt

   Mikä on kaivattusi nimi?
   Ikävä
   107
   2462
  2. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   2193
  3. Nainen, minne tahtoisit muuttaa kanssani

   Jos meistä tulisi pari?
   Ikävä
   179
   1596
  4. Oudolta tuntuu

   Kun on joku joka välittää oikeasti täälläkin.
   Ikävä
   171
   1401
  5. Ikävintä on kokea

   Kun toinen lähestyy niin sitä itse vetäytyy. Sitten kun itse lähestyy niin toinen vetäytyy. Vähänkuin magneetit jotka hylkivät toisiaan ja sitä ei ede
   Ikävä
   82
   1249
  6. Unelmoitko asunnosta lämpimässä? Haluaisitko muuttaa Suomesta esim. Espanjaan?

   Kiinnostaisiko sinua muuttaa pois Suomesta lämpimään? Jos kiinnostaisi, niin muuttaisitko vain talviajaksi vai koko vuodeksi ja millaisia kriteerejä s
   Maailman menoa
   86
   1002
  7. Millaisista tuoksuista miehet pitää?

   Tuli tuosta yhdestä aloituksesta mieleen tälläinen. Eli millainen tuoksu saa miehet sekaisin? Onko se karkkikaupan tuoksu, kukkainen tuoksu,mausteinen
   Ikävä
   104
   936
  8. Miksi ihmiset ilkeilevät toisilleen anonyymisti?

   Ikuisuusaihe, tavallaan, mutta jäin tuota pohtimaan männä yönä. Miksi pitää olla ilkeä mm. palstalla anonyymisti? Miksei voi vain todeta, että olen er
   Sinkut
   178
   917
  9. Oudot kulkijat

   Mikäs porukka se on ruennu kylällä ajelemaan tummalla farmari autolla ja pysäytteleevät ihmisiä kadulla. Koittavat repiä kuulemma autoon ja hakkaavat
   Kiuruvesi
   23
   866
  Aihe