Putinin propaganda ottaa mallia natseilta

Anonyymi-ap

Putin on vasta vähän aikaa sitten myöntänyt tappioitaan Ukrainan sodassa. Nyt hän itse asiassa pyrkii liioittelemaan niitä, mikä on sama menetelmä, mitä Göbbels käytti Stalingradin tappion jälkeen.

Kun Stalingrad joutui saarroksiin 22.11.-42 alkaen, Saksan propagandaministeriö ei hiiskunut siitä sanaakaan. Saarrostus pyrittiin ensin salaamaan kokonaan. Hitler uskoi, että 6. armeija voidaan vielä vapauttaa saarroksista, joten sotapropagandassa ei kannattanut myöntää mitään (tappiollista).

Kun tammikuussa 1943 tuli selväksi, ettei saksalaisia pelasta enää mikään, propagandan ääni kääntyi ympäri, ja Göbbels painotti saksalaisten sankarillista taistelua äärimmäisen vaikeissa olosuhteissa. Vaikka Paulus ei koskaan edes antautunut Stalingradissa, vaan jäi sotavangiksi puna-armeijan toimesta, sotapropaganda esitti 6. armeijan antautuneen (tietenkin sankarillisen taistelun jälkeen).

Propagandassa anatautuminenkin on parempi vaihtoehto kuin, että vihollinen saa sinut vangiksi. Kunhan vain kerrotaan samalla herooista tarinaa traagisesta taistelusta "viimeiseen ammukseen".

Putin yrittää samaa tarinaa nyt, kun Ukrainan sodassa venäläisiltä ei ole mikään onnistunut. Venäjä käy traagista taistelua ylivoimaista Goljattia, eli länttä vastaan viimeiseen ohjukseen. Putin haluaa rauhaa, mutta länsi pitkittää sotaa jatkaakseen venäläisten ja ukrainalaisten (!) kärsimyksiä. Nyt ei puutu kuin göbbelsmäinen julistus "totaalisesta sodasta".

9

128

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Natsien tapaan Putin tuhoaa jopa tieteellisiä kirjoja kirjostoista.

  • Anonyymi

   Ukrainan armeijan runko 13,14,15 vuotiaita sotilaita

   • Anonyymi

    Putinko kertoi tämän sinulle?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Putinko kertoi tämän sinulle?

    YouTube laita sinne ketään Child ukraina soldier


   • Anonyymi

   • Anonyymi

  • Anonyymi

   PUTIN LAHTAA KAIKKI NATSIT ZELENSKYI JUUTAINEN NATSI SAA HITLERIN LOPUN

   • Anonyymi

    Ainoat nykyajan natsit ovat Venäjällä, Putin etunenässä!


  • Anonyymi

   Ai jai, Shoigu! Uudenvuoden puheessa ei tullut lupausta totaalisesta sodasta, mutta natsien tapaan ylistetään omien sotilaiden sankarillisuutta. Ja Shoigu lupaa Venäjän voittavan sodan "väistämättä".

   Samoin teki Göbbels Stalingradin katastrofaalisen tappion jälkeen. Natsi-Saksa saavuttaisi "lopullisen voiton". Saksan kansa olisi vain jatkettava taistelua "sankarillisesti".

   Venäjä apinoi propagandassaa natseja niin paljon, että voi kysyä, ovatko he natseja?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sille jollekin, tunnistat kyllä

   Etkö kuitenkin huomannut, kuinka välitän ja olen hyvä sinua kohtaan? Se, että olet itse kuin mikäkin omahyväinen, ainakin tässä leikissämme, miten sin
   Ikävä
   325
   2575
  2. Tupoksen koulun oppilaan putoaminen - onnettomuus?

   Kalevassa aamulla uutinen yläkoululaisen putoamisesta koulutiloissa Tupoksella. Rehtori ei avaa asian taustoja - miten tämä on voinut olla mahdollista
   Oulu
   33
   2207
  3. Asbergerihmiset

   Tuossa ehkä olen törmännyt livenä Asberger-ihmiseen ja kuullut nyt parilta naiselta, että millainen on mahdollinen asberger-oireyhtymää kärsivän ihmis
   Sinkut
   219
   884
  4. Kerrotaanko maailmalle oikeasti Venäjän ja Ukrainan sodan syistä

   Vaikka kuinka yritän olla kartalla edes vähän niin silti on koko ajan pimenossa se syy, miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.. Ei tätä kerrota uutisissa. K
   Maailman menoa
   332
   819
  5. Eräälle joka varmasti tietää keneltä.

   Kaipaan sinua. Tiedät kuka.
   Ikävä
   42
   766
  6. Jasminilla uuis kulta

   personal trainer ja elämä hymyilee. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Jasmin-Mantyla-ero-ja-uusi-rakas/1182613?undefined
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   711
  7. Mitä eläintä kaivattusi

   muistuttaa? 💬
   Ikävä
   45
   670
  Aihe