Putinille on vihdoinkin tulossa jääkylmä suihku, joka tehoaa hitaasti mutta varmasti

Anonyymi-ap

EU-MAAT sopivat joulukuun puolivälissä taas uusista Venäjän vastaisista talouspakotteista. Pakotepaketti on järjestyksessä jo yhdeksäs sen jälkeen, kun Venäjä aloitti helmikuussa raakalaismaisen hyökkäyssotansa Ukrainaa vastaan.

EU-maat ovat yhdessä Yhdysvaltain ja muiden länsimaiden kanssa asettaneet Venäjälle uusia pakotteita ja aiempien pakotteiden vahvistuksia jokseenkin kuukausittain Venäjän suurhyökkäyksestä lähtien.

Kaikilla pakotepaketeilla ja -toimilla on yksi yhteinen tarkoitus:

Pakotteillaan länsimaat heikentävät Venäjän kansantaloutta ja valtiontaloutta ja näin näivettävät Vladimir Putinin ja hänen hallintonsa kykyä rahoittaa ja jatkaa sotimistaan.


Pakotteet tehoavat hitaasti mutta varmasti.
LÄNNEN PAKOTTEET ovat olleet yksi tämän sodan suurista yllätyksistä ja todennäköisesti yksi Venäjän johdon suurista pettymyksistä, sillä nyt pakotteet ovat olleet monin verroin laajempia ja kovempia kuin Venäjälle määrättiin Krimin valloituksen jälkeen vuonna 2014.

Ehkä erityisen suuri yllätys – ja Venäjän johdon pettymys – on ollut EU-maiden yksituumaisuus ja päättäväisyys sellaistenkin pakotteiden asettajina, joista koituu vahinkoa niiden omallekin taloudelle.

EU-maat ovat vuosikymmeniin ankarimman energiakriisin kourissa ja vaarassa painua talouden taantumaan, ja näin on käynyt pitkälti EU-maiden määräämien energiapakotteiden ja niihin vastanneiden Venäjän vastapakotteiden seurauksena.

Energiasodan takia esimerkiksi maakaasun ja kivihiilen tuonti Venäjältä EU-maihin on lähes tyrehtynyt ja öljynkin tuonti ehtyy kaiken aikaa.

Energiakaupan rajoituksista seuraa suuria tulojen menetyksiä Venäjälle mutta myös suuria energiahuollon vaikeuksia EU-maille. Siksi EU:n pakoterintaman pitäminen on ollut suurempi yllätys kuin yhä uusien energiapakotteiden empiminen.

PAKOTTEIDEN VAIKUTUKSIIN liittyy toinen suuri yllätys, joka on pettymys pakotteita asettaneille länsimaille ja niiden tukemalle Ukrainalle eikä Venäjälle.

Yllättävä pettymys on, kuinka hitaasti ja laimeasti pakotteet näyttävät tehonneen – ja kuinka sitkeästi Venäjän talous näyttää kestäneen yhä laajempien pakotepakettien rasituksia.

Venäjän talouden uskottiin painuvan pakotteiden takia ainakin koronakriisin veroiseen syöksyyn, mutta tämänvuotinen notkahdus näyttääkin jäävän puolta lievemmäksi.

Tämä yllätys tuskin kertoo pakotteiden tehottomuudesta, vaan ennemmin kyse lienee Venäjän kenties vuosien varautumisesta sotaan ja sodan seurauksiin – ja mahdollisesti myös lännen ylisuurista pakoteodotuksista.

Pakotteet tehoavat hitaasti mutta varmasti, joten niitä on tarpeen jatkaa ja vielä kiristääkin, kunnes Venäjän talous heikkenee kylliksi – ja Venäjä vetää joukkonsa pois Ukrainasta.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Mies voi kohta mennä uimahallissa naisten saunaan

    Iltalehdessä oli laaja selvitys siitä voiko sukupuolensa miehestä naiseksi vaihtanut mennä naisten saunoihin. --Kyllä saa mennä, mutta vain julkisiin.
    Maailman menoa
    572
    3487
   2. Ei se haittaa

    rakkaani. Parempi näin. Silti tiedän, että ammuin nuolen sun sydämeen 💘. Sellaisella tarkkuudella, että muut ei siihen (helpolla) kykene🎯. Taisin ol
    Ikävä
    105
    1590
   3. Kyssäriä pukkaa nyt

    Mikä on kaivattusi nimi?
    Ikävä
    75
    1511
   4. Oudolta tuntuu

    Kun on joku joka välittää oikeasti täälläkin.
    Ikävä
    166
    1139
   5. Nainen, minne tahtoisit muuttaa kanssani

    Jos meistä tulisi pari?
    Ikävä
    145
    1126
   6. Ikävintä on kokea

    Kun toinen lähestyy niin sitä itse vetäytyy. Sitten kun itse lähestyy niin toinen vetäytyy. Vähänkuin magneetit jotka hylkivät toisiaan ja sitä ei ede
    Ikävä
    78
    935
   7. Tämä on naiselle

    Hyvää iltaa ja yötä. Mikäli haluat olla rakas, meidän on nähtävä ja juteltava. näin toivoo.mies
    Ikävä
    38
    840
   8. Teki mieli sanoa

    Ajatukseni karkaavat kuin levottomat perhoset sinne missä sinä olet. Teki mieli sanoa, että olet todellinen syyni. Alku ja loppu, avoin äärettömyys. A
    Ikävä
    38
    825
   9. Hauskaa sunnuntaita

    Mahdollinen 2x🔥 :).
    Ikävä
    94
    822
   Aihe