Lintilän ja Saarikon Kepu vei sähkötuet kerrostaloasujilta ja matalatuloisilta

Anonyymi-ap

Sähkötukia käsiteltiin Kepun Lintilän alaisessa ministeriössä eli elinkeinoministeriön energiaosastolla.

Kepu ei halunnut koko sähkön hintakattoa, kuten on pitkin syksyä puheista huomattu ja jopa eduskuntaistunnossa, kun Sdp toi sähkön hintakattovaateensa esiin, joten Lintilä ja Saarikko päättivät ettei koko sähkön hintakattoa oteta sähkötukien selvitykseen, hyödyttäähän se myös rahvasta, matalatuloisia kaupunkiasujia kerrostaloissa HYI!.


Oppositiojohtajat ryöpyttävät hallitusta sähkötuista – Mykkänen syyttää Lintilää passiivisuudesta
https://www.is.fi/politiikka/art-2000009294480.html
"Hallituksen uusia sähkötukimalleja, kuten sähkön ostajille maksettavaa kertakorvausta, on kritisoitu siitä, että ne maksavat yhteiskunnalle paljon ja kohdentuvat huonosti niille, jotka tukia kipeimmin tarvitsevat.

Pääministeri Sanna Marin (sd) ja työ- ja elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) ovat puolustautuneet antamalla ymmärtää, että sähkötoimia olisi valmisteltu työ- ja elinkeinoministeriössä kulissien takana pitkin syksyä.

Vielä 14. joulukuuta Lintilä kommentoi kuitenkin hintakattomallia toimittajille seuraavasti:

– Nyt kun pääministeripuolue ilmoitti, että laitetaan hintakatto ja tietyllä tavalla piikki auki, niin sanoin virkamieskunnalle, että tehkää malleja ja poliitikot ottavat vastuun siitä, mitä viedään eteenpäin.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen mielestä pitkäjänteistä sähkötukitoimien valmistelua vastaan puhuvat paitsi virkamiesten kannanotot, myös se, että Sdp:n esitys sähkön hintakatosta selvästi yllätti keskustan joulukuussa.

– Vaikea tästä on mitään muuta mielikuvaa jäädä, kuin se, että todellisuudessa hintakaton ja kertakorvauksen kaltaisia massiivisia tukitoimia ei ollut valmistelussa, Mykkänen sanoo.

Myös perussuomalaisten puheenjohtajalle Riikka Purralle on syntynyt vaikutelma, että varsinaisten mallien valmistelu aloitettiin vasta Sdp:n joulukuun puolivälissä tekemän hintakattoavauksen jälkeen.

Elinkeinoministeri Lintilän taas olisi Mykkäsen mielestä pitänyt olla sähkötukitoimien valmistelussa aktiivisempi, jolloin Sdp:n ei ehkä olisi tarvinnut sooloilla ja tukitoimia olisi valmisteltu etupainotteisemmin.

– Tilanteeseen on tosin johtanut omalta osaltaan elinkeinoministeri Lintilän passiivisuus ja haluttomuus puuttua voimakkailla toimilla sähkön korkeaan hintaan.

Mykkänen sanoo, että kuva Lintilän toimettomuudesta on piirtynyt hänelle esimerkiksi talousvaliokunnan sähkömarkkinoita koskevissa kokouksissa."


Mykkänen muistuttaa keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon sanoneen vielä saman päivän aamuna televisiossa, että hintakattoa ei valmistella. Hän katsoo Sdp:n yllättäneen keskustan johtamat valtiovarainministeriön ja TEM:n virkamiehineen. (Hintakattomalleja ei mitä ilmeisisimmin oltu siis haluttu aiemmin Kepun toimesta edes käsitellä vastuuministeriössä, vaikka tällä puutteellisella käsittelyllä oltiin tuotu jo ensimmäisen kierroksen sähkötuet, jotka nekin hyödyttivät pääosin VAIN suurituloisia paljon sähköä käyttäviä talouksia).

Saa sellaisen kuvan että Saarikon ja Lintilän Kepulla on ollut JO alkujaan tahtotila, että sähkön hintakattoa puolue ei Suomeen halua PISTE! ja siihen liittyviä laskelmia ei ole edes haluttu tehdä osana sähkötukimalleja, tai asiasta keskustella muun hallituksen kanssa. Sähkötuet on käsitelty Lintilän ministeriössä, kuin laskelmat myös sähkön hintakatosta olisi käyty läpi, mutta niitä ei ole käyty, kuten hallintoneuvos Arto Rajala elinkeinoministeriön energiaosaltolta itse kertoi:

STT: Marinin mukaan sähkötukia työstettiin jo syksyllä – virkamies: toimeksianto tuli joulukuussa
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/72377d73-21a7-4ea8-8ec7-26dd223634cd
"Työ- ja elinkeinoministeriö sai hallitukselta ohjeistuksen uusien sähkötukien valmistelusta vasta joulukuun puolivälissä, kertoo STT.

Hallitusneuvos Arto Rajala ministeriön energiaosastolta kertoo STT:lle, että elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) antoi toimeksiannon uusien sähkön hintaa koskevien tukitoimien valmistelusta 13. joulukuuta.

Rajala sanoo, ettei ministeriöllä ole ollut resursseja valmistella varmuuden varalta ylimääräisiä tukimalleja."


Sdp:lle ja muille hallituspuolueille on jäänyt luulo, että myös sähkön hintakaton mallit ja vaikutukset on käsitelty ministeriön laskelmissa, kun ensimmäisten sähkötukien laskelmia on tehty. Tällainen kuva oli myös muilla, että sähkötuet lasketaan kaikilla tärkeimmillä sähkötukimuodoilla, joista valitaan parhaat. Pitää muistaa että perussuomalaiset ja hallituksessa Vasemmistoliitto vaativat sähkön hintakattoa jo kesällä ja se oli käytössä jo lähes 20 EU-maassa muodossa tai toisessa. Kepulla ei ollut siis mitään perusteltua syytä jättää sitä pois sähkötukilaskelmistaan. Tämä tehtiin siis ideologisista syistä, energiateollisuuden omistanien etuja ajatellen.


Kuinka paljon alle 10%:n pienpuolue voi tehdä pahaa hallituksessa ajaessaan eturyhmiensä mm. energiateollisuuden etuja tavallisten kansalaisten ansaitseman edes jotenkin kohtuullisen sähkö

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kepun ajama 100e/kk sähkötuen omavastuu kun poisti tarkoituksella sähkötuen käytännössä kaikilta kerrostaloasujilta(omistusasujat ja vuokralla asuvat), joiden sähkön hinnat ovat kuitenkin kallistuneet samalla tapaa prosentuaalisesti kuin pääosin hyvätuloisempien omakotitaloasujien. Meneehän laskelmien mukaankin tästä Lintilän ja Saarikon kepuloimasta uudestakin sähkötuesta yli puolet yli 70 000 e/vuosi ansaitseville suurituloisimmille kotitalouksille, vaikka näitä on vain neljäsosa talouksista. Myös aiempi sähkötuki päätyi suurimmalta osin suurituloisten sähkölaskun tukemiseen. Pääosin matalatuloisemmat kerrostalokotitaloudet Saarikko ja Lintilä jättivät täysin ilman sähkötukia.

      Arvasihan tämän - Kepu pettää aina !

    • Anonyymi

      SDP meni ansaan sähkötuesta ninkuin kirjoittaja kertoo että pienituloiset ja kerrostalo asujat eivät saa sähkötukea tämä tarkoittaa vain yhtä asiaa että olemme menossa kohti oikeistohallitusta .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6123
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3886
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2254
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1880
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1333
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      959
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      36
      901
    Aihe