Lintilän ja Saarikon Kepu vei sähkötuet kerrostaloasujilta ja matalatuloisilta

Anonyymi-ap

Sähkötukia käsiteltiin Kepun Lintilän alaisessa ministeriössä eli elinkeinoministeriön energiaosastolla.

Kepu ei halunnut koko sähkön hintakattoa, kuten on pitkin syksyä puheista huomattu ja jopa eduskuntaistunnossa, kun Sdp toi sähkön hintakattovaateensa esiin, joten Lintilä ja Saarikko päättivät ettei koko sähkön hintakattoa oteta sähkötukien selvitykseen, hyödyttäähän se myös rahvasta, matalatuloisia kaupunkiasujia kerrostaloissa HYI!.


Oppositiojohtajat ryöpyttävät hallitusta sähkötuista – Mykkänen syyttää Lintilää passiivisuudesta
https://www.is.fi/politiikka/art-2000009294480.html
"Hallituksen uusia sähkötukimalleja, kuten sähkön ostajille maksettavaa kertakorvausta, on kritisoitu siitä, että ne maksavat yhteiskunnalle paljon ja kohdentuvat huonosti niille, jotka tukia kipeimmin tarvitsevat.

Pääministeri Sanna Marin (sd) ja työ- ja elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) ovat puolustautuneet antamalla ymmärtää, että sähkötoimia olisi valmisteltu työ- ja elinkeinoministeriössä kulissien takana pitkin syksyä.

Vielä 14. joulukuuta Lintilä kommentoi kuitenkin hintakattomallia toimittajille seuraavasti:

– Nyt kun pääministeripuolue ilmoitti, että laitetaan hintakatto ja tietyllä tavalla piikki auki, niin sanoin virkamieskunnalle, että tehkää malleja ja poliitikot ottavat vastuun siitä, mitä viedään eteenpäin.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen mielestä pitkäjänteistä sähkötukitoimien valmistelua vastaan puhuvat paitsi virkamiesten kannanotot, myös se, että Sdp:n esitys sähkön hintakatosta selvästi yllätti keskustan joulukuussa.

– Vaikea tästä on mitään muuta mielikuvaa jäädä, kuin se, että todellisuudessa hintakaton ja kertakorvauksen kaltaisia massiivisia tukitoimia ei ollut valmistelussa, Mykkänen sanoo.

Myös perussuomalaisten puheenjohtajalle Riikka Purralle on syntynyt vaikutelma, että varsinaisten mallien valmistelu aloitettiin vasta Sdp:n joulukuun puolivälissä tekemän hintakattoavauksen jälkeen.

Elinkeinoministeri Lintilän taas olisi Mykkäsen mielestä pitänyt olla sähkötukitoimien valmistelussa aktiivisempi, jolloin Sdp:n ei ehkä olisi tarvinnut sooloilla ja tukitoimia olisi valmisteltu etupainotteisemmin.

– Tilanteeseen on tosin johtanut omalta osaltaan elinkeinoministeri Lintilän passiivisuus ja haluttomuus puuttua voimakkailla toimilla sähkön korkeaan hintaan.

Mykkänen sanoo, että kuva Lintilän toimettomuudesta on piirtynyt hänelle esimerkiksi talousvaliokunnan sähkömarkkinoita koskevissa kokouksissa."


Mykkänen muistuttaa keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon sanoneen vielä saman päivän aamuna televisiossa, että hintakattoa ei valmistella. Hän katsoo Sdp:n yllättäneen keskustan johtamat valtiovarainministeriön ja TEM:n virkamiehineen. (Hintakattomalleja ei mitä ilmeisisimmin oltu siis haluttu aiemmin Kepun toimesta edes käsitellä vastuuministeriössä, vaikka tällä puutteellisella käsittelyllä oltiin tuotu jo ensimmäisen kierroksen sähkötuet, jotka nekin hyödyttivät pääosin VAIN suurituloisia paljon sähköä käyttäviä talouksia).

Saa sellaisen kuvan että Saarikon ja Lintilän Kepulla on ollut JO alkujaan tahtotila, että sähkön hintakattoa puolue ei Suomeen halua PISTE! ja siihen liittyviä laskelmia ei ole edes haluttu tehdä osana sähkötukimalleja, tai asiasta keskustella muun hallituksen kanssa. Sähkötuet on käsitelty Lintilän ministeriössä, kuin laskelmat myös sähkön hintakatosta olisi käyty läpi, mutta niitä ei ole käyty, kuten hallintoneuvos Arto Rajala elinkeinoministeriön energiaosaltolta itse kertoi:

STT: Marinin mukaan sähkötukia työstettiin jo syksyllä – virkamies: toimeksianto tuli joulukuussa
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/72377d73-21a7-4ea8-8ec7-26dd223634cd
"Työ- ja elinkeinoministeriö sai hallitukselta ohjeistuksen uusien sähkötukien valmistelusta vasta joulukuun puolivälissä, kertoo STT.

Hallitusneuvos Arto Rajala ministeriön energiaosastolta kertoo STT:lle, että elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) antoi toimeksiannon uusien sähkön hintaa koskevien tukitoimien valmistelusta 13. joulukuuta.

Rajala sanoo, ettei ministeriöllä ole ollut resursseja valmistella varmuuden varalta ylimääräisiä tukimalleja."


Sdp:lle ja muille hallituspuolueille on jäänyt luulo, että myös sähkön hintakaton mallit ja vaikutukset on käsitelty ministeriön laskelmissa, kun ensimmäisten sähkötukien laskelmia on tehty. Tällainen kuva oli myös muilla, että sähkötuet lasketaan kaikilla tärkeimmillä sähkötukimuodoilla, joista valitaan parhaat. Pitää muistaa että perussuomalaiset ja hallituksessa Vasemmistoliitto vaativat sähkön hintakattoa jo kesällä ja se oli käytössä jo lähes 20 EU-maassa muodossa tai toisessa. Kepulla ei ollut siis mitään perusteltua syytä jättää sitä pois sähkötukilaskelmistaan. Tämä tehtiin siis ideologisista syistä, energiateollisuuden omistanien etuja ajatellen.


Kuinka paljon alle 10%:n pienpuolue voi tehdä pahaa hallituksessa ajaessaan eturyhmiensä mm. energiateollisuuden etuja tavallisten kansalaisten ansaitseman edes jotenkin kohtuullisen sähkö

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kepun ajama 100e/kk sähkötuen omavastuu kun poisti tarkoituksella sähkötuen käytännössä kaikilta kerrostaloasujilta(omistusasujat ja vuokralla asuvat), joiden sähkön hinnat ovat kuitenkin kallistuneet samalla tapaa prosentuaalisesti kuin pääosin hyvätuloisempien omakotitaloasujien. Meneehän laskelmien mukaankin tästä Lintilän ja Saarikon kepuloimasta uudestakin sähkötuesta yli puolet yli 70 000 e/vuosi ansaitseville suurituloisimmille kotitalouksille, vaikka näitä on vain neljäsosa talouksista. Myös aiempi sähkötuki päätyi suurimmalta osin suurituloisten sähkölaskun tukemiseen. Pääosin matalatuloisemmat kerrostalokotitaloudet Saarikko ja Lintilä jättivät täysin ilman sähkötukia.

   Arvasihan tämän - Kepu pettää aina !

  • Anonyymi

   SDP meni ansaan sähkötuesta ninkuin kirjoittaja kertoo että pienituloiset ja kerrostalo asujat eivät saa sähkötukea tämä tarkoittaa vain yhtä asiaa että olemme menossa kohti oikeistohallitusta .

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yhä useammat miehet jäävät ilman seksikumppania

   Seksuaalinen yksinäisyys on myös yhteiskunnallinen ongelma: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009348479.html?share=e7236ee8014c17d4d350174fb6afe007
   Sinkut
   385
   2242
  2. Martina ei viihdy kotona!

   Montako päivää ehti Martina olla kotona ennen kuin oli taas menossa. Tällä kertaa sentään koira mukanaan mutta loput perheestä jäi taas muiden hoidet
   Kotimaiset julkkisjuorut
   338
   1284
  3. Emeka Matthew Ekperech tuomittiin raiskauksesta vankeuteen - hän on valittanut tuomiosta

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/43a4cae4-09ed-485b-b47b-ded8761c4d07 Tuomittu joutuu maksamaan myös korvauksia. Yhdynnän kohteena ollut h
   Maailman menoa
   13
   746
  4. Hengaillaan

   Hengaillaan-visailuohjelmasta ei todellakaan tule suosittua ja pitkäikäistä vaan se floppaa ja komeasti karahtaa kunnolla kivikolle,tuleepahan kokeilt
   Yle
   56
   655
  5. Ähtärin pandapäätös

   Kun pandapäätöstä valmisteltiin eläinpuiston toimitusjohtajana oli Juhani Haapaniemi, hallituksen puheenjohtajana oli kaupunginhallituksen puheenjoht
   Ähtäri
   24
   650
  6. Vanhemmilla pitää olla oikeus estää peräreikäseksin opettaminen lapsilleen

   Ei voi olla niin että koulussa opetetaan lspsille luonnonvastaisuuksia vastoin vanhempien tahtoa. https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009355749.html
   Maailman menoa
   295
   641
  7. Mistä juttelitte

   kun näitte viimeksi?
   Ikävä
   36
   607
  8. Millon olet

   Tavannut kaivattusi viimeksi ja missä.
   Ikävä
   35
   595
  9. Minkä takia sä nainen vihaat mua

   Myönnän tehneeni väärin kun en ole ottanut asiaa heti pöydälle. Katuva mies.
   Ikävä
   52
   586
  10. Joko sinä mies unohdit tämän naisen?

   Kohta nähdään varmaan taas, mutta tykkäätkö yhtään?
   Ikävä
   41
   536
  Aihe