Hiilinielujen romahduksen korjaustapa

Anonyymi-ap

Se on nyt selvää. Hiilinielujen romahdus on pitkäaikainen ongelma, mutta korjaaminen kuitenkaan ole edes vaikeata kompensoimalla romahduksen tuottamat päästöt turvemaiden viljelyn lopettamisella välitömästi. Muuten rahallisesta laskust meille tuleen niin suuri, että sen maksaminen ei onnistu. Euromme eivät riitä.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009284456.html

18

121

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Turvepellot ovat Suomessa iso päästölähde, suunnilleen samaa luokkaa kuin henkilöautoliikenne. Maatalouden päästöistä ne tuottavat jopa 60 prosenttia, vaikka turvepeltoja on vain kymmenisen prosenttia koko peltoalasta.

  • Anonyymi

   Vihreitten keksintöä koko hiilinielut, niitä ei käytänössä olekkaan. Jokunen kylöhölmö jatkaa luullen niiden olevan aitoa jolla vihreät politikoi.
   Elämä menee omaa latuaan maapallolla, mitä luonto antaa mm turve kasvaa 10 m3 hettaarille vuodessa. Joka puolella on maapallolla kasvua, aina ollut ja aina tulee olemaan. Edes jehovien maailmanloppu puheet ei pitäneet paikkaansa, se samaa nyt vihreillä.
   Kuka jehovia uskoikin, nyt olisi kaikki karrella ja elämä mahdotonta. Sama vihreillä, jo uskovat itsekkin valheellista propakantaansa. Putin tyyliä, siellä koko maata ohjataan valheellisesti.

   • Anonyymi

    Ja maa on litteä kuin pannukakku, ja Luoja on se joka säätää säät, muut kaikki väitteet ovat vihreiden mielikuvituksen tuotetta.


   • Anonyymi

    Sinä kepunen tunnustit nyt, että et edes lainkaan ymmärrä mitä hiilinielut tarkoittavat. Haukut juuri "vihreitä" siitä, että olisivat keksineet hiilinelujen käsitteen auttaamaan hiidioksidipäästöjen vähennystarpeessa, vaikka sinun ajatustesi mukaiseti sinun olisi pitänyt kiittää "vihreitä".


   • Anonyymi

    Etkö tiedä, että propakanta- sanaa ei ole suomenkielessä.


   • Anonyymi

    Opiskelemalla jonkin verran pystyisi vakuuttavammin ajamaan asiaansa.


   • Anonyymi

    Joo, perusujenkin mukaan "ilmat ovat aina muuttuneet".


   • Anonyymi

    Taidatpa olla itse se kylähölmö raapustustesi tason perusteella arvioituna.


   • Anonyymi

    Keput, oletteko kaikki tämän tasoisia ymmärtämiskyvyssänne, vai onko tässä kyse poikkeustapauksesta?


   • Anonyymi

    Olet jankuttanut tällä palstalla jo vuosikausia turpeen kasvamisesta vuosittan10 m3 hehtaarille. Anna nyt vihdinkin se tietellinen lähde tälle tasaluvulle 10 m3, ja kerro myös miten se jakautuu eri metsätyypellä.

    Puun kasu metsässä on n. 4 m3 per vuosi. Lisäksi tulevat oksat, neulaset ja varvusto. Se määrä voisi olla yhteensä tuo 10 m3 per vuosi. Mutta juuriston, neulasten ja kuolleen varvuston hiili vapautuu biologisten prosessien myötä lähes kaikilla maaperätyypeillä nopeasti hiilidioksidiksi ja vedeksi, eikä kerry turpeeksi.

    Selityksiä kaivataan.


   • Anonyymi

    Vihreitä ja itse toimeen toimeen tulemattomia ihmisiä (muu maailma) on liikaa , sille pitäisi tehdä jotain


   • Anonyymi

    Kyllä. Kepu se on huutanut hiilinieluista ja luullut, että se pelastaa turvepeltojen sulkemisen. Väärässä ovat olleet, Vihreän Liikken ihmiset ovatkin olleet oikeassa.


  • Anonyymi

   Joka niemehen notkelmaan kodon tahtoisin pystyttää...

   Mutta kun ei rahkeet riitä.

  • Anonyymi

   Öljykin vielä palaa jota nyt ollaan vähentämässä. Nyt öljy osataan puristaa jota ei 50-60 luvuilla tiedetty, silloin luultiin öljyn loppuvan tultaessa 2000 luvulle. Nyt tiedeään öljyä olevan enemmän kuin koskaan ennen. Käsitykset vielä muuttuu öljystäkin kun opitaan enemmän mm turpeeseen on sitoutunut öljyä n 100 litraa kuutiolle, meillä on valtavat turvevarat, jo kasvu yksin vuodessa tuottaa valtavat määrät uutta turvetta hehtaarille keskimäärin 10 m3. Lähes 10 miljoonaa hehtaaria on turvesoita. Josta heti voisi ottaa energia käyttöön suuren osan, jota määrää ei tarvittaisi vaan ihan promilleja..

   • Anonyymi

    Mene välillä kouluun.


  • Anonyymi

   Huoltovarmuuden kannalta on nyt syytä huolellisesti miettiä, miten turvaamme ruoan lisäksi myös energiaomavaraisuutta. Kriisi on antanut hyvän muistutuksen siitä, että globaalissa maailmassa voi syntyä varsinaiset hurlumheimarkkinat, joissa pätevät viidakon lait. Tervepeltoja ei saada hetkessä uusittua, että olisi turve otettavissa, vie vuosia, kuivaus ja pohjan valmistaminen.

   Geologian tutkimuslaitos julkaisi jokin aika sitten viimeisimmät laskelmat Suomen turvevaroista.
   Lukemat ovat mykistäviä ja saisivat öljyrahoissa rypevät norjalaisetkin kateellisiksi.

   Valtakunnan turvevarojen energiasisältö on noin 13 000 TWh. Turvevarojen energia vastaa 1100 miljoonaa öljytonnia. Suomen turvevarat ovat kaksinkertaiset Pohjanmeren tunnettuihin öljyvaroihin ja 2/3 Norjan tunnettuihin öljyvaroihin verrattuna.
   Suomen turvevarat ovat lähes kymmenkertaiset maamme puuvarojen energiaan ja 35 -kertaiset puuston tilavuuteen verrattuna.

   Tätä massiivista energiapotentiaalia Helsingin Kallion hipsterit mielellään olisivat kieltämässä kivihiilellä tuotetun kaukolämmön lämmittäessä huoneita. Muualla maailmassa yhteiskunta pyrkii hyödyntämään alueellaan olevat luonnonvarat kansakunnan hyödyksi ja varallisuutta parantamaan.

   Kaikesta Suomen polttoaineiden käytöstä turpeen osuus on ollut viime vuosina viisi prosenttia. Yhteensä turvetta on käytetty energiantuotannossa 2010-luvulla noin 18 TWh vuodessa. Määrä vastaa lähes kahta miljoonaa tonnia öljyä.
   Kaikki haluavat olla etunenässä tätä kotimaista energiatuotetta kieltämässä, moittimassa ja syyllistämässä ja samalla ajamassa kaikin keinoin energiakäyttöä alas.

   • Anonyymi

    Lisätään vielä vartailuksi mm OLK3 ydinvoimala 13 TWh vuodessa. Tehollaan 1600 MWh.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lisätään vielä vartailuksi mm OLK3 ydinvoimala 13 TWh vuodessa. Tehollaan 1600 MWh.

    Monenlaista väittämää edellä turpeesta.
    Lisään siihen vielä yhden:
    Suomessa on soita n 10 miljoonaa hehtaaria ja jo 2 %:n alalla siitä eli 200.000 hehtaarin alalla olevan turpeen lämpöarvo on nykyisen öljyn hintojen mukaan n. 700 miljardia euroa.
    Vähintään tämä lämpöarvo olisi käytettävissä Suomen energiaomavaisuudessa jollei
    vihervassut ja yksi Pietikäinen olisi sitä EU:ssa saaneet muka uusiutumattomaksi vaikka se todella kasvaa n. 10 m3 hehtaarilla vuodessa ja vertailuna metsät 3 - 5 m3 hehtaarilla vuodessa.
    Miksi siis turve ei olisi uusiutuvaa vaikka metsä on. Tosin kyllä sitäkin vihervassut kovin jo vainoavat.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sille jollekin, tunnistat kyllä

   Etkö kuitenkin huomannut, kuinka välitän ja olen hyvä sinua kohtaan? Se, että olet itse kuin mikäkin omahyväinen, ainakin tässä leikissämme, miten sin
   Ikävä
   350
   2889
  2. Tupoksen koulun oppilaan putoaminen - onnettomuus?

   Kalevassa aamulla uutinen yläkoululaisen putoamisesta koulutiloissa Tupoksella. Rehtori ei avaa asian taustoja - miten tämä on voinut olla mahdollista
   Oulu
   63
   2695
  3. Asbergerihmiset

   Tuossa ehkä olen törmännyt livenä Asberger-ihmiseen ja kuullut nyt parilta naiselta, että millainen on mahdollinen asberger-oireyhtymää kärsivän ihmis
   Sinkut
   257
   1177
  4. Kerrotaanko maailmalle oikeasti Venäjän ja Ukrainan sodan syistä

   Vaikka kuinka yritän olla kartalla edes vähän niin silti on koko ajan pimenossa se syy, miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.. Ei tätä kerrota uutisissa. K
   Maailman menoa
   432
   1098
  5. Eräälle joka varmasti tietää keneltä.

   Kaipaan sinua. Tiedät kuka.
   Ikävä
   46
   913
  6. Jasminilla uuis kulta

   personal trainer ja elämä hymyilee. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Jasmin-Mantyla-ero-ja-uusi-rakas/1182613?undefined
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   850
  7. Raita Sport

   On puhuttu Raita sportti olis mennyt konkursiin pitääkö paikkansa.
   Oulainen
   8
   790
  Aihe