Totaalikieltäytyjille sakkorangaistus?

Anonyymi-ap

Siviilipalvelujohtaja ehdottaa totaalikietäytyjille 173 päivän pituisen vankeuden sijaan sakkorangaistusta. Hän ei kerro sakon suuruutta. Sehän voisi olla esim. 100.000 euroa. Minusta se olisi sopivan suuruinen sakko.

En kannata sakolla asevelvollisuudesta vapauttamista, koska rikkaat selviäisi vähällä. Joku NHL-tähti maksaisi 100.000 euroa pikkurahallaan.

Sitä toki voi pohtia, onko 173 päivää pitkä vankeus kohtuullinen tuomio siitä, ettei käy edes siviilipalvelusta.

11

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Haluutsä sä tosiaan että rikkaat selviää tuostakin rahalla.???

      • Anonyymi

        No kun ne selviää siitä jo nyt (ilman sakkoa tosin), oletko RIKKAAN perheen vesoja intissä nähnyt, joku nuori lääkäriksi valmistunut VARAKKAAN perheen lapsi voi intin nimellisesti käydä, saahan sieltä lisäoppia jota ei välttämättä muualta saa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No kun ne selviää siitä jo nyt (ilman sakkoa tosin), oletko RIKKAAN perheen vesoja intissä nähnyt, joku nuori lääkäriksi valmistunut VARAKKAAN perheen lapsi voi intin nimellisesti käydä, saahan sieltä lisäoppia jota ei välttämättä muualta saa.

        Lääkärit on varakkaita koska heillä on valtion tukema kartelli ja monopoli.


      • Anonyymi

        Kyse on maanpuolustuksesta; ei jonkun varallisuudesta; se on sama summa jokaiselle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse on maanpuolustuksesta; ei jonkun varallisuudesta; se on sama summa jokaiselle.

        No, huh huh !


    • Anonyymi

      Kaikki tällaiset siviilipalvelus jutut ja vapautukset koskevat ainoastaan rauhanajan asioita, samoin kuin reservistä eroamiset . Sotatilanteessa on maassa eri lait .

      • Anonyymi

        Ihan kun Ukrainassakin, miespuolisetkin voivat värväytyä armeijaan tai olla värväytymättä, maasta näköjään voi myös halutessaan lähteä ja paljon lähdettykin..
        Suomessa ei liikekannallepanoa julisteta, Ry...lle tulisi siitä paha mieli.


      • Anonyymi

        Kun on eronnut reservistä, ei ole enää puolustusvoimien alaisuudessa, vaan homma on siviilirekisterin, työkkärin ja muiden siviiliviranomaisten vallassa. Oma ilmoitus riittää, jossa omantunnon syistä siirtyy sivariksi, jota ei voi perustella.

        Sitten alle noin 51v joutuu tällä hetkellä 5 vrk:deksi sivarikurssille, jonka paikan ja koulutuksen sisällön voi valita osin itse, jota sitten tekee sodan aikana määrätyn verran siviiliviranomaisten alaisuudessa. Kyseisiä koulutuksia tosin kuuluu inttiinkin, mutta sitä ei noteerata.

        Lisäksi voi olla mm. terveydenhoitoalalla, jossa olisi sodankin aikana, eikä silloin tehdä muuta kuin alaansa, mutta siitä ei tietääkseni ole vielä pykäliä, että tulisi vapautus kaikesta muusta, ja niillä on tavallaan siviilissäkin sotilasarvo, joka lääkäreillä olisi puolustusvoimissa kapteeni tai majuri, ja ylilääkäreillä ylempi edelleen.

        Sairaanhoitajilla jenkeissä on luutnantin arvo alkuunsa, puolustusvoimissa, mutta Suomessa ei, vaan on lääkintähenkilö omalla sotilasarvollaan (tai vain siviilihenkilö rauhan aikana), jolloin hoitajalla ei välttämättä ole valtaa määrätä apulaisia. Yksi natsa ei siihen riitä (miehistön jäsen ja vararyhmänjohtaja) paitsi, jos ryhmässä ei ole ylempiä lähistöllä.
        En tiedä saako senkään natsan, esim. kirjurit, kuskit (myös alusten, jos haluavat - itse en ottanut ja siirryin myöhemmin sivariksi, että mulla ei ole sotilasarvoa enää ollenkaan, eikä eroaminen ole peruutettavissa kuin alussa) saa jossain vaiheessa (lopussa), mutta hän on edelleen miehistön jäsen, eikä kyseistä valtaa ole kuin poikeustilanteessa, jolloin ensisijaista ryhmänjohtajaa (alikersanttia tai ylempää) ei ole paikalla.

        Kaikilla on velvollisuuksia sodan aikana, mutta vain sotilailla on velvollisuuksia puolustusvoimien alaisuudessa.

        Vapautetut ovat eri asia, koska heidän kelpoisuusluokkansa riittää yleensä sotaan; he eivät ole ilmaisseet tahtoaan sivariksi tai kieltäytyneet, ja jos he sen haluavat ilmaista, on heidän perusteltava hyväksyttävästi, että ovat hulluja tai rikollisia, siis eivät suostu tappamaan ketään mistään hinnasta, seurauksista välittämättä. Itse määräisin sellaiset hoitoon tai vankilaan, mutta puolustusvoimissa heidät vain vapautetaan, joka toki on oikein, mutta ei riitä.

        Jos taas et halua sotaan, se ei riitä enää sodan aikana perusteeksi (ei ennenkään, mutta ei tarvitse eikä voi kertoa eettistä syytään sivariksi), koska sitä syytä ei pidetä hyväksyttävänä, vaikka se on ainoa terve ja eettinen peruste kieltäytyä sodasta sotilaana.

        Kun kaikki tekee niin, ei ole sotaa, ja jos useampi edelleen (kuin kolmannes) ei mene sotaan, sitä vähemmän sotaa. Jos taas haluaa sotaan, on sinne velvollinen menemään. On laillista ilmaista eettinen tahtonsa aseettomaan ja sivariksi, vaikka tosin vain tappamisesta pidättäytyminen katsotaan sodan aikana riittäväksi syyksi, joka tietysti vajakeille kannattaa antaa syyksi, vaikka syynsä olisi legitti.


    • Anonyymi

      Kyseessä olisi ideana se summa joka siirtyy valtiolle, puolustusvoimille tai yrittäjille siviilipalveluksen muodossa, joka on totaalin maksettava, jos ollaan tältä osin tasavertaisuuden perässä.

      Voi nykyään vaihtaa sukupuolta ilmoituksella, jolloin jää korkeintaan sodanaikainen työvelvollisuus - sivari taas voi joutua sen sijaan sivarihommiin, ehkä duuninsa lisäksi.

      Totaali voi jatkaa opintoja ja omaa duuniansa ilman rahallisia ja usein ajallisia menetyksiä. Sitäkään velvoitetta hänellä ei ole kuin työviikon verran kuussa. Jos totaali maksaisi koko sivarin menettämän summan, niin hänelle ei tulisi rangaistusta, koska summa on pois tuloista vuoden ajalta, jolloin hän tekee suhteellisesti duunia palkatta kuten sivari. Maksu lankeaa useammalle vuodelle hiljalleen, kuten ulosotto.

      Totaali on kuitenkin työvelvollinen sodan aikana, joka kattaa hänen velvollisuutensa (sivarilla tosin saattaa olla ylimääräinen sivarivelvollisuus siihen verrattuna, joka saattaa olla duuninsa lisäksikin, tai kestää kauemmin).

      Mutta sodasta muulta osin (häntä ei päästetä maasta ja perään tulee etsintäkuulutus tai banaanivaltio kutsuu jonne vaikea saada varojaan) kieltäytyminen on eettinen oikeus, ja mitä useampi sitä käyttää, sitä vähemmän on sotilaita. Reservistä voi samaten erota (siirtyy sivariksi) omantunnon syistä eikä se vaadi väittelyitä (jossa enemmistö sotilashenkilöitä päättää).

      Sotaan menevät ovat sen itse valinneet, ja ovat siten velvollisia siihen, koska ovat samat ihmiset jotka myös hyökkäisivät, kun taas jos muut tekisivät kuten sivarit ja totaalit, ei olisi sotia - mitä ei pieni ryhmä ja liitto kykenisi torjumaan, joka on kutsumusammatti.

      Vapautus intistä tulisi automaattisesti langettaa jokaiselle joka on alalla (koulutuksessakin sinne) joka sodan aikana tulee tekemään duuniaan siviilinä, koska sellaisen ei ole järkevää mennä inttiin. Mikä sen sivari- ja totaalistatus sitten on, niin ainakaan se ei ole mikään totaali, ja muulta osin on kyse puolustusvoimien tm. rahallisesta tukemisesta, jos kaikki muutkin (alle 61v tms.) ovat työvelvollisia sodan aikana.

      Naiset tekee duunit - jos niitä ei päästetä maasta - jolla saamaten täyttyy maanpuolustuksen velvollisuus, joka on varsinkin naisille osoitettu tehtävä sodan aikana. Vaikka toisaalta ei täyty rahallinen velvollisuus, jos palkka ja työajat pysyy ennallaan ja siviilivelvollisutta ei olisi (lisänä).

      Sodan aikana voisi olla velvollisuus tukea rahallisesti palkastaan, ns. sotaveron muodossa, sillä onhan ne rahat otettava jostain, ja sotilaat ottaa suuremman riskin eivätkä tienaa mitään (oma valinta), ja siten se vero voi olla niin suuri, että jää vain peruselämisen verran - sota ei kuitenkaan ole heidän valinta, vaan sotilaiden.

      Se koskisi myös totaaleja, ja sivareita siltä osin kuin omaavat vapautuksen töistä sivarivelvollisuuden aikana. Sotilailla ei ole työaikoja ja terveyteen kohdistuva vaara on suurempi, mutta he ovat itse valinneet sodan, joka on heidän kaltaistensa syytä.

    • Anonyymi

      Helpointa olisi vaihtaa näiden henkilöiden sukupuoli naiseksi.
      Ei tarvitsisi miettiä sen kummemmin.

    • Anonyymi

      yllättävän paljon niinsanotuista silmäätekevistä miehistä on sivareita tai heiveröisin perustein vapautettuja. Jopa poliitikot ovat nykyisin sivareita tai muita maanpettureita. Se tietysti johtuu vain siitä, että kansa on nin vjtun tyhmää, että äänestää sinne pelkkää päskasakkia ja tyhmiä akkoja. Koko maa on kohta konkurssissa ja Putlerin vallan alla kun kaikki päättäjät on idiooteja ja sivareita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      444
      3245
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      401
      2776
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      119
      2738
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      163
      2143
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1947
    6. 176
      1380
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1327
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1206
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      75
      1170
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1020
    Aihe