Nyt puhuu Securitaksen entinen vartija

Anonyymi-ap

Iso Omenan tapaus on järkyttävä, surullinen ja traaginen. Jonkun olisi pitänyt puhaltaa peli poikki jo ajat sitten, nyt vaadittiin 35-vuotiaan naisen surma, ennen kuin sisäministeriötä myöten kiinnostuttiin turvallisuusalan ongelmista.

Olen työskennellyt Securitaksella vartijana useamman vuoden, irtisanoin itseni muutama vuosi sitten. Ilmoitan asian näin epämääräisesti, koska tarkoitus on pysyä täysin nimettömänä. Työskentelin useammassa suuressa kohteessa pääkaupunkiseudulla, myös lyhyemmän jakson Iso Omenassa. Näkemäni ja kuulemani perusteella mikään ei ole muutamassa vuodessa muuttunut tässä kohteessa. Suoraan sanottuna pelkään ja aivan helvetisti vartijoita, entisiä työtovereita. Siksi en kerro, enkä tule kertomaan tarkkaan milloin olin Securitaksella ja mitä kohteita tein.

Sain useamman vuoden todistaa todella törkeää sikailua ja suoranaisesti rikollista toimintaa vartijoiden ja järjestyksenvalvojien taholta. Turvallisuusalalla ihmiset jaetaan kahteen koriin, veronmaksajiin ja ei-maksajiin. Täten "vitun nistit", "saatanan hullut ämmät", "neekerit", "mustalaiset" ja "spurgut" ovat siinä korissa, jota saa kohdella aivan miten huvittaa. Pokan, eli toimenpiteen kohteen, dehumanisointi tapahtuu koodeilla, joita käytettiin ajalla ennen salattua radioliikennettä. Nyt A2 on laitapuolenkulkija, A3 myymälävaras ja B8 on tummaihoinen. Nyt voi sitten rehvastella, kuinka tuli annettua arskakakkoselle vähän runtua, tai heitettyä kasipallo tonttiin. Ihmisten kaltoinkohtelu on helpompaa, kun ei tarvitse muistaa olevansa ihmisten kanssa tekemisissä.

Asiakkaille firma myy vartijaa, joka hoitaa tilanteet puhumalla. Voimakeinojen väitetään olevan se viimeinen keino. Näin ei käytännössä ole. Jos on häirikkö kyseessä, joka pitää poistaa liikkeestä, niin sille sanotaan ensin, että "suksi jo vituttuun täältä", jos ei välittömästi poistu, niin talutetaan kädestä. Tässä vaiheessa jos poka yhtään vastustelee, rimpuilee irti otteesta tai mitä tahansa, hänet viedään oppikirjan mukaisesti ja voimankäyttökoulutuksessa opetetulla tekniikalla "hallitusti" maahan, eli siis naama edellä tonttiin. Joskus se raudoitus onnistuu helposti, mutta jos poka vääntää kuolemanpelossa täysillä voimilla, voi se raudoitus muuttua nopeasti hyvinkin hankalaksi, vaikka olisi useampi bodattu vartija kyseessä, kuten nytkin nähtiin.

Raudoitetun pokan kun luovuttaa sitten poliisille, joka raudat irroittaa, selitykseksi kelpaa, että "se pisti ihan hulluna hanttiin". Tämä selitys toimii joka kerta, eikä poliisi ole koskaan kysellyt tapahtuneesta tarkemmin, eikä jaksa näitä tapahtumia selvittää, sillä silloinhan poliisi joutuisi tekemään ihan oikeasti töitä. Nyt sille pokalle löydään sakkolappu kouraan, tai viedään putkaan miettimään tekosiaan.

Täten en valitettavasti ihmettele, mitä Isossa Omenassa tapahtui. Nainen on täällä spekuloidun mukaan aiheuttanut jotakin häiriötä, joten on päätetty poistaa paikalta. Nainen ei ole totellut vartijoita, on rimpuillut otteesta ja täten päätetty viedä maihin ja raudoittaa. Valitettavasti tässä tapauksessa on toimittu jokseenkin opetuksen mukaan, teko on koettu oikeutettuna, koska nainen oli "poka", eli siis häirikkö, joka ansaitsi mitä sai. Tätä väitettyä häiriköintiä, sitä seuranneita tilanteita raudoitukseen asti poliisi nyt selvittää ja hyvä niin. Kaiken täällä lukemani perusteella tämä on se suurin kysymysmerkki, mihin rikokseen nainen oli syyllistynyt, mikä oli se toiminta naisen taholta, joka edellytti maahanviennin ja raudoituksen. Tässä tapauksessa kun nainen kuoli, asia kiinnostaa poliisia.

Täällä on jo lainattu lakia yksityisistä turvallisuuspalveluista ja sen pykälää seitsemäntoista. Laitan sen selvyyden vuoksi. Tämä pykälä opetetaan vartijoille kurssilla ja siitä muistutetaan vielä voimankäyttökoulutuksessa.

"Jos henkilö koettaa vastarintaa tekemällä välttää pääsyn estämisen, poistamisen, kiinni ottamisen tai turvallisuustarkastuksen suorittamisen taikka pakenee kiinni ottamista, vartijalla on oikeus käyttää sellaisia henkilön pääsyn estämiseksi, poistamiseksi tai kiinni ottamiseksi taikka turvallisuustarkastuksen suorittamiseksi tarpeellisia voimakeinoja, joita voidaan pitää puolustettavina, kun otetaan huomioon henkilön käyttäytyminen, tehtävän tärkeys ja kiireellisyys, vastarinnan vaarallisuus ja muut olosuhteet."

Miten ihmeessä Iso Omenan tapauksessa naisen maahanvienti ja raudoitus olisivat voineet olla olosuhteet huomioiden puolustettavia? Tämä asia ratkeaa kyllä oikeudessa aikanaan, mutta toistaiseksi ei näytä vartijoiden kannalta hyvältä.

Miksi poliisia ei ole aiemmin juurikaan kiinnostanut, miksi vartijoiden kiinniottamat asiakkaat ovat aina raudoissa?

5

69

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hyvä kysymys on vartijan ja järjestyksenvalvojan oikeus poistaa asiakas myymälästä, kauppakeskuksesta tai muulta julkiselta paikalta. Suoraan 40h kurssilta ensimmäinen kohteeni oli eräs pieni ja rauhallinen kauppa. Siellä kokeneempi vartija sitten perehdytti, ja näytti kuinka se arskakakkonen heitetään myymälästä pihalle. Näiltä osin kukaan turvallisuusalalla ei oikein ole perillä milloin saa poistaa asiakkaan, käytäntö näyttää olevan, että vartija ja järjestyksenvalvoja saavat itse päättää, kuka häiriköi siihen malliin, että poisto on oikeutettu toimenpide. Tätäkin asiaa toivottavasti nyt selvitetään. Tässä vain mitä LYTP 15 sanoo:

   "Vartijalla on oikeus estää henkilön pääsy vartioimisalueelle tai poistaa hänet sieltä, jos:

   1) henkilön voidaan hänen lausumiensa uhkausten tai muun käyttäytymisensä perusteella todennäköisin perustein epäillä syyllistyvän vartioimisalueella olevaan omaisuuteen tai toimeksiantajan tai tämän palveluksessa olevan henkilön henkeen, terveyteen tai vapauteen kohdistuvaan rikokseen; tai

   2) on ilmeistä, ettei henkilöllä toimeksiantajan asettamien ehtojen perusteella ole oikeutta oleskella vartioimisalueella."

   Täyttyikö tämä ehto nyt Espoossa, siitä saamme toivottavasti jossakin vaiheessa selvyyden.

   Pääkaupunkiseudun kaduilla vaeltaa satoja narkomaaneja, joita on paiskottu tonttiin ja raudoitettu täysin ilman oikeutta. Näillä ihmisillä vain ei ole mitään edustajaa. Se vain on vartijoilla pääkaupunkiseudulla tapana, että näitä "vitun piripäitä" provotaan, käsketään poistumaan, jos ei poistu, saatetaan voimakeinoin, jos vastustaa, laitetaan nippuun. Väkivallan ihannointi on alalla normi, ei poikkeus. Vilpittömästi uskotaan, että ollaan lain puolella, kun laitapuolenkulkijoita retuutetaan, narkomaaneja niputetaan ja sekopäille annetaan kyytiä.

   Securitaksella on useammassa kohteessa työntekijöillä käytössä Whatsapp-ryhmiä, joissa jaetaan videoita "parhaista" kiinniotoista ja väännöistä, asiakkaitten pahoinpitelyistä ja nöyryyttämisestä. Myös pahimpien häiriköiden henkilötietoja jaetaan näissä ryhmissä, joten kyseessä on täysin laiton henkilörekisteri. Itselläni ei näihin ryhmiin ole enää pääsyä. Jos tätä lukee joku vartija, joka on saanut firman toiminnasta tarpeekseen, kuten minä, jolla edelleen on pääsy näihin ryhmiin, niin materiaali ylös ja poliisille. Se on kansalaisvelvollisuutesi ja sen tehtyäsi saat nukuttua paremmin yösi.

   Täällä mainittu huhu pistepörssistä pitää paikkansa. Useammassa kohteessa on kuukausittainen voimankäyttötilasto, jonka kärkisijaa pitävä palkitaan kuun lopussa. Esimiehet ovat tietoisia näistä pistepörsseistä. Miksi ei palkita työntekijää, joka on puhejudolla ratkaissut eniten tilanteita?

   Vanha vitsi siitä, että vartija ei päässyt poliisikouluun pitää paikkansa monen kohdalla. Yhtä totta on, että alalla on paljon opiskelijoita, jotka tekevät tätä työtä osa-aikaisesti. Sekaan mahtuu VAT ja TVEAT -koulutukset käyneitä "turvallisuusalan ammattilaisia", joista suurin osaa tietää mitä tekee ja omaa fiksun näkemyksen tästä alasta. Mutta sitten taas näitä sikailijoita on aivan liikaa, koska firmoihin pääsee käytännössä kuka tahansa töihin. Kykyjen mukaan sitten laitetaan haastavampiin kohteisiin, jos homma on muuten hallussa.

   Itse olen todella järkyttynyt tapahtumista, jopa shokissa, asioihin olisi pitänyt jonkun puuttua jo kauan sitten. Nyt vartijat ovat saaneet riehua rauhassa kenenkään estelemättä. Jos ei ole konkreettista näyttöä rikoksesta, on näitä mätämunia vaikea irtisanoa. Ylivartijat ja kohde-esimiehet omaavat usein kokemusta ja näkemystä alasta, toimihenkilöt vuoroesimiehestä ylöspäin harvoin ovat asioista kärryllä, eli siis siitä, kuinka perseestä koko ala on siellä kentällä.

   Olen kiitollinen siitä, että älysin irtisanoutua ja vaihtaa muihin hommiin. Oma toimintani ei vaivaa minua, paitsi siltä osin, että itse en uskaltanut koskaan puuttua toisten sikailuihin. Kuka nyt uskaltaisi, kun puhumme tällaisista hormonihirviöistä.

   Nyt pidetään mielessä, että ilmeisesti todellakin täysin syytön ihminen, jonka poistaminen kauppakeskuksesta oli kyseenalaista, jonka kiinniottaminen ja raudoittaminen sekin hyvin kyseenalaista, kuoli vartijoiden voimakeinojen seurauksena. Jos asioista haluaa puhua niiden oikeilla nimillä, niin poliisihan tutkii kuolemantuottamusta, joten lopetetaan se puhe taposta ja murhasta, kun siitä tuskin oli kyse. Muistetaan, että menehtynyttä naista jäi useampi lähiomainen kaipaamaan. Annetaan poliisin selvittää, miksi nainen piti heittää naamalleen maahan ja raudoittaa. Myönnän, että koko ketjun lukeneena ajatus uskonnollisesta tuputtamisesta ei vaikuta liian kaukaa haetulta, mutta toistaiseksi kukaan ei tiedä, miten nainen häiriköi.

  • Anonyymi

   Poliisin mukaan kuitenkaan nainen ei ollut väkivaltainen, minkä johdosta vartijoiden toiminta nyt parhaimman tiedon valossa näyttää suorastaan rikolliselta. Jos nainen olisi ollut väkivaltainen, häiriköinyt oikein urakalla, siitä toiminnasta olisi yhtä monta videota parhaaseen ruuhka-aikaan vilkkaasta kauppakeskuksesta kuin nyt on kiinniotosta. Tämä saa ainakin minut epäilemään, josko naisen poistolle ja kiinniotolle oli mitään laillisia perusteita.

   Asioihin pitää saada muutos. Lainsäädäntö selkeämmäksi, koulutusta ja asennekasvatusta runsaasti enemmän ja soveltuvuuskokeet jokaiselle alalla toimijalle on minun ehdotukseni. Ja jos olet nuori ihminen vailla töitä, mieti kaksi kertaa, ennen kuin rimpautat Securitakselle.

   Nyt tärkeintä on, että poliisi tutkii tapauksen perusteellisesti. Toivon mukaan koko alasta tehdään perusteellinen selvitys sisäministeriössä, ja selvityksen pohjalta myös ryhdytään järeisiin toimiin, koska se mitä nyt on nähty, on vain jäävuoren huippu.

   Kopioitu Murha.infosta tästä ketjusta:

   https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=20&t=37368&p=1408821#p1408821

  • Anonyymi

   Vasankari tarvitsee vartijansa.

  • Anonyymi

   Kymmenisen vuotta alalta kokemusta,suurin osa työntekijöistä väkivaltaa ihailevia päihdeongelmaisia itsetunto ongelmista kärsiviä.Vartijan uniformu luo respectia ja luullaan olevan lain ulkopuolelle.Palkat täysin paskoja.

  • Anonyymi

   Aiheesta poiketen elektroniseen häirintään nimeltä gangstalkking. Sitä suorittaa tässä maassa poliisineuvos nimeltä Robin Lardot. Toimittanut monia ihmisiä mielisairaaloihin laitteilla ja käyttänyt puolustusvoimille tarkoitettuja laitteita myös Jari Aarnio jutun yhteydessä Helsingin poliisin vaimoa kohtaan. Aina siinä tilanteessa kun on itse ahtaassa paikassa tekee näin. Sisäministeriö erittäin tietoinen asiasta. Mutta eivät jostain syystä saa tikkua ristiin laitettua. Ehkä syy tulee tässä.
   Laitteet ovat samanlaiset mitä Havannan syndroomassa on käytetty. Eli laitteet kalibroidaan ihmisen kuulon taajuudelle n. 40megahertsia ja näillä päästään ihmisen keskushermostoon asti sitä kautta. Kyseisen salaisuuden takia ihmisen korvaa ei muka ole kyetty tutkimaan. Mutta apinan on. Sen takia radiotaajuudet alkavat alle 80:stä megahertsistä. Kyseiset laitteet toimivat muuttamalla pään magnetisointi tasot poikkeamaan normaaleista. Eli perustuvat ihmisen magnetisointiin myös. Apuna käytetään myös Jenkkiläisiä nanosiruja. Joilla saadaan lisättyä pään magnetisointia ja tehtyä kiputiloja elimistöön. Jenkeissä on paljon paloarpia täynnä olevia ihmisiä, kun nämä sairaat sirut saadaan tulehdetettua ihmiskehoon. Että jos sisäministeriö ja poliisihallitus ovat lukemassa tätä. Niin lopettakaa se Lardotin perseen nuoleminen ja tehkää työnne. Jenkkiläiset Havannan syndroomaan altistuneet suurlähettiläät viedään kiireesti pääkaupunkissa olevaan sotilassairaalaan ja hoidetaan kuntoon. Täällä taas normaalit altistuneet ovat siinä tilanteessa että jos toiminnasta puhuvat niin se on suora psykiatrinen osasto keikka. Että pyytäkää Lardot seuraavaksi stalkkaamaan teidän läheisiänne, tekemättömät paskahousut!!!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sille jollekin, tunnistat kyllä

   Etkö kuitenkin huomannut, kuinka välitän ja olen hyvä sinua kohtaan? Se, että olet itse kuin mikäkin omahyväinen, ainakin tässä leikissämme, miten sin
   Ikävä
   398
   3520
  2. Tupoksen koulun oppilaan putoaminen - onnettomuus?

   Kalevassa aamulla uutinen yläkoululaisen putoamisesta koulutiloissa Tupoksella. Rehtori ei avaa asian taustoja - miten tämä on voinut olla mahdollista
   Oulu
   87
   3331
  3. Asbergerihmiset

   Tuossa ehkä olen törmännyt livenä Asberger-ihmiseen ja kuullut nyt parilta naiselta, että millainen on mahdollinen asberger-oireyhtymää kärsivän ihmis
   Sinkut
   319
   1657
  4. Kerrotaanko maailmalle oikeasti Venäjän ja Ukrainan sodan syistä

   Vaikka kuinka yritän olla kartalla edes vähän niin silti on koko ajan pimenossa se syy, miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.. Ei tätä kerrota uutisissa. K
   Maailman menoa
   460
   1437
  5. Raita Sport

   On puhuttu Raita sportti olis mennyt konkursiin pitääkö paikkansa.
   Oulainen
   10
   1113
  6. Eräälle joka varmasti tietää keneltä.

   Kaipaan sinua. Tiedät kuka.
   Ikävä
   46
   1080
  7. Jasminilla uuis kulta

   personal trainer ja elämä hymyilee. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Jasmin-Mantyla-ero-ja-uusi-rakas/1182613?undefined
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1032
  8. Tauski etsii tasoistaan kumppania, joka on samanlainen kuin hän itse

   Hirvittää ajatella, millainen daami Tauskin määritelmään kuuluu. Siis nainen, jolla lapsia usealle eri miehelle, monta kaatunutta avioliittoa takana,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   818
  Aihe