Parantaako monikulttuurisuus myös suomalaisten oppimistuloksia?

Anonyymi-ap

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/deb0dd2c-3205-44f9-a230-00ef76a8d9b6

Uutisessa kerrotaan maahanmuuttajataustaisten oppilaiden vaikutuksesta koulun oppimistulokseen. Karkeasti sanottuna kaksi maahanmuuttajataustaista oppilasta luokassa alkaa näkymään, mutta jos heitä on vain yksi luokkaa kohti, niin sitten ei näy.
Miten tuloksia tulisi tulkita? Parantaako monikulttuurisuus myös suomalaisten oppimistuloksia?

24

179

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Onhan provosoitu tutkimus, maahanmuutto on kokonaan jätetty sivuun...

  • Anonyymi

   Eipä taida kaksi eikä yksikään toteutua maassa, jossa on tarkoitus vaihtaa kansa kokokonaan:

   Vain yksi oppilas puhuu suomea äidinkielenään koululuokalla Helsingissä
   Helsingissä on useita kouluja, joissa yli puolet oppilaista puhuu muuta kieltä äidinkielenään kuin suomea.
   https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009330824.html

   • Anonyymi

    Hesassa 0-6 -vuotista, eli alle kouluikäisistä, jo 4,8% on somaleja. Ts. sanoen n. joka kahdeskymmenes alle kouluikäinen hesalainen on somali. Eli 7 vuoden kuluttua tasaisesti levitettynä hesassa jokaiselle ala-asteen luokalle riittäisi somali.


  • Anonyymi

   IL otsikoi pääkirjoituksensaa "Oppimisen taso romahti ja se johtuu myös maahanmuutosta"

   Vai että myös? Asian olisi voinut ilmaita toisin vaihtamalla sanan myös tilalle sanat vain ja ainoastaan. On luonnollista että alkuasukkaat eivät opi kieltä eivätkä tavoille ja nämä alkuasukkaat haittavat häiritsemällä myös muiden oppimista oppitunneilla. Opettajat kertoivat jo yli 20 vuotta takaperin perustaneensa erääseen peuskouluun suomi-luokkia, joihin koottiin paremmin menestyviä pois maahanmuuttaja-häiriköiden vaivaamilta luokilta. Maahanmuuton väitetään parantavan sitä sun tätä, mutta toistaiseksi näyttöjä löytyy vain kaiken paskomisesta.

   • Anonyymi

    Näille muslimeille ainakin pitäisi olla omat koulut, joissa on muslimimaikat, naisopettajiahan nämä eivät arvosta laisinkaan.


  • Anonyymi

   Ruotsi jätti pois mamu lähiöiden tulokset koulujen Pisa tutkimuksessa

   • Anonyymi

    Eihän noista koskaan RUTTALAISIA tulekkaan, jotta sivuun vain kaikki jotka ruotsi aikanaan putsaa pois maasta.


  • Anonyymi

   jäävät jälkeen muista 🤔 eli ovat jälkeenjääneitä 🤣

  • Anonyymi

   Somaliasta tulevista 80 % on luku ja kirjoitus taidottomis

  • Anonyymi

   Mistä tämä johtuu? Teenpä sitten miten myönteisen aloituksen tahansa, niin aina se juttu kääntyy siihen päin, että maahanmuutto on ongelma.

   • Anonyymi

    "Karvin pitkittäisarvionnin tulosten perusteella on syytä olla erityisen huolissaan suomea tai ruotsia toisena kielenään opiskelevista lapsista. Joissakin kouluissa S2-oppilaat eivät kolmannen luokan alussa yltäneet edes sille tasolle, jolla heidän luokkatoverinsa aloittivat koulunkäynnin.

    Oppiaineissa kehittyminen oli myös selvästi muita oppilasryhmiä heikompaa. Varsinkin kirjoitustaidon kehittymisessä havaittiin merkittäviä eroja. Kaikkein heikointa kehitys oli S2-oppimäärän pojilla.

    Suomessa onkin suurin maahanmuuttajien ja muun väestön oppimistulosten ero koko länsimaissa. Tyhjentävää syytä tälle on Kirstin mukaan vaikea löytää.

    – En ole lainkaan yllättynyt tuloksista. Olen myös itse opettanut maahanmuuttajalapsia ja -nuoria ihan käytännössä ja resurssipula tulee ensiksi mieleen. Toinen syy siihen voi olla se, miten vaikeaa suomen kieli on.

    Hänen mukaansa olisi tärkeää, että esimerkiksi maahanmuuttajataustaisia henkilöitä osallistuisi opetuksen kehittämiseen"
    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009336191.html


  • Anonyymi

   Luepa ihan ite!
   <<Kyllä kaupunki on nykyään arvaamattomampi turvallisuuden kannalta. Katujengeistähän on kirjoitettu. Olen ollut itse sattumalta myös opettamassa siellä päin, missä katujengejä on pääasiassa kerrottu olevan. Ihmettelinkin, että miten järkyttävää meininki nimenomaan monikulttuurisissa luokissa siellä oli. En maalita koulua ja sano sen nimeä.

   Afrikasta ja etenkin Lähi-idästä tulleet huusivat päälle, kun yritin opettaa. Niin pahaa menoa ei monikulttuurisilla luokilla yleensä ole ollut. Tarkistan yleensä luokan tsemppaavilta tytöiltä, että onko meno omankin opettajan kanssa samanlaista vai ovatko vaan villiintyneet sijaisesta. Vastaus oli, että aina oli samanlaista mesoamista.

   Välillä on näkynyt Tapiolassakin uhkaavasti jopa autoon, sitä ajaessani, tuijottavia tummapintaisia jengejä. Saattavat olla metron tuomia, sillä tänne Helsingistä rakennetun länsi-metron myötä paska valuu helposti ja nopeasti meidän lintukotoihin. Kaikenlaista on sattunut ja jopa keskellä kirkasta päivää on lapsilta varastettu ja heitä lyöty täällä Tapiolan keskustassakin.

   Varsinaisesti, jatkuvasti haittamaahanmuuttajia näkyy toistaiseksi Tapiolassa onneksi vain Woltin ja Foodooran kuriireina. Näissä näkyy paljon mustimmasta Afrikastakin tulleita, joten ehkä afrikkalaisväestö moninaistuu näiden kuriiripalveluiden seurauksena. Woltin ja Foodooran toiminta tulee varmasti kalliiksi Suomelle. En voisi kuvitellakaan käyttäväni tällaisia ruokalähettipalveluita.

   Kieliongelmat näkyvät vahvasti myös kaupungissa. Nykyään jos joltain kysyy vaikka kelloa tai reittiä, on suuri todennäköisyys, ettei vastaantulija ymmärrä, mitä kysyy. Junissa Afrikasta tulleet molottavat usein kovaan ääneen puhelimeen, kun ajattelevat voivansa näin tehdä, kun muut eivät ymmärrä näiden kieltä. Nämä ovat kuitenkin pieniä ongelmia siihen nähden, jos saa monilapsisen perheen Somaliasta yläpuolelleen asumaan. Mekastusta kuulemma riittää öisinkin ja jos sattuu huonoihin väleihin näiden kanssa, saa myös helposti tahallista häirintää osakseen.

   Nykyään on pelkona yksityisomisteisissa taloyhtiöissäkin, että osakas vuokraa asuntonsa haittamaahanmuuttajille. Siinä voi ajatella, että saa vuokran aina varmasti tililleen, kun sossu maksaa. Täytyy sanoa, että kyllä se aina mieltä lämmittää, jos kuulee, että vuokranantaja on saanut sitten muita ongelmia tämäntyyppisistä vuokralaisistaan.

   Monikielisyys on lisännyt varmaan monien espoolaisten ulkopuolisuuden tunnetta, kun ei enää ymmärrä, mitä ympäristössä puhutaan. Eräs Espoon Suvelassa asuva rakennusmies kertoi minulle, että arvostaa asuinalueensa luonnonläheisyyttä, mutta monikulttuurisuus harmittaa. Hän joutuu työpaikallaan kuulemaan vieraita kieliä, joista ei ymmärrä mitään ja kun hän tulee kotiin, bussissakin kuulee vain kieliä, joista hän ei ymmärrä mitään.

   Espoon keskuksessa huomaa, kuinka monista vanhoista kerrostaloista ovat hävinneet suomalaiset sukunimet miltei kokonaan. Vaalimainoksia ei kannata jakaa kerrostaloon, jossa on enää esimerkiksi kolme suomalaista sukunimeä koko talon porrastauluissa yhteensä. Espoon Suurpellossa olen löytänyt myös kerrostaloja, joista ei löydy enää yhtä ainutta suomalaista sukunimeä.

   Kouluissa monikulttuurisuus näkyy tietenkin monin tavoin, mutta se on niin laaja aihe, että vaatisi oman haastattelunsa. Eräänä merkittävänä ongelmana luokkien rauhattomuuden kasvun lisäksi voisi kouluista mainita muslimityttöjen hunnuttautumisen, joka haittaa liikunnassa ja passiivisuus liikunnassa leviää helposti koko liikuntaryhmään, jos ryhmässä on useampia hunnuttautuneita tyttöjä, jotka kokevat liikunnan vieraaksi. Tähän liittyen voisi mainita myös islamilaisen häveliäisyyden ongelmat uimahalleissa, kun suihkussa ei käydä ilman uimapukua, kuten säännöt edellyttävät ja epähygieenisyys lisääntyy. Tästä oli juuri yleisönosaston kirjoitus paikallislehdessämme.<<

   • Anonyymi

    Erilaisten alikehittyneiden maiden kielisiä Suomessa oli vuoden 2021 lopulla:

    - koko väestöstä 6,3%
    - 10-14 -vuotiaista 8,5%
    - 5-9 -vuotiaista 10,8%
    - 0-4 -vuotiaista 13,0%

    Lähde: Tilastokeskus
    https://pxdata.stat.fi/PxWeb/pxweb/fi/StatFin/StatFin__vaerak/statfin_vaerak_pxt_11rl.px/

    Espoossa ja hesassa luvut on paljon suurempia.


  • Anonyymi

   Peruskoulussa alikehittyneiden maiden väestön kustannukset nousevat vuositasolla varovaisestikin arvioituna yli 400 miljoonaan euroon.

   Pitämällä peruskoulun määrärahat ennalla mutta ilman alikehittyneiden maiden mamuja
   - ei olisi tarvinnut lakkauttaa kyläkouluja
   - ei olisi tarvittu ylisuuria luokkakokoja
   vaan suomalaiset lapset pääsisivät käymään koulua
   - lähempänä kotoa
   - pienemmissä oppilasryhmissä ja siis rauhallisemmassa oppimisympäristössä

   Opettajapulaa ei luultavasti olisi, koska pienemmät oppilasryhmät tekisi opettajan työstä mielekkäämpää ja houkuttelevampaa.

   Pisa-tuloksissa Suomi olisi luultavasti edelleen maailman terävimmässä kärjessä.

   Suomessa koulusta valmistuisi keskimäärin enemmän korkean tuottavuuden töihin pystyviä kuin nykyisin, eli Suomen taloudellinen tuottavuus olisi parempi.

  • Anonyymi

   tanska ja norja ovat julistaneet somalian turvalliseksi ja toissa vuonna Tanska palautti 2000 somalia

  • Anonyymi

   mikähän on suomen mustalaisten oppimistulokset 400 v kotoutuksen jälkeen

  • Anonyymi

   suomalainen opettaja

   Valitettavasti en voi opettajana monistaa itseäni
   Tilanteen korjaamiseen ei ole muuta keinoa kuin aikuisten lisääminen kouluihin.


   Opetus- ja kulttuuriministeriön sivistyskatsauksessa todetaan, että oppimistulokset ovat Suomessa heikentyneet nopeasti.
   Opetus- ja kulttuuriministeriön sivistyskatsauksessa todetaan, että oppimistulokset ovat Suomessa heikentyneet nopeasti. KUVA: OUTI NEUVONEN / HS

   16.1. 13:30
   HELSINGIN SANOMAT kertoi (12.1.) opetus- ja kulttuuriministeriön sivistyskatsauksesta, jonka mukaan oppimistulokset suomalaiskouluissa huononevat. Niin otsikossa kuin selvityksessäkin ihmetellään, mistä tämä johtuu. Jutussa toki kysyttiin näkemystä asiantuntijoilta, mutta uskon opettajienkin tietävän asiasta jotain.

   Moni ei tunnu ymmärtävän, millaista opettajan työ ja arki kouluissa nykyisin on. Omassa ryhmässäni eli tavallisessa helsinkiläisessä koululuokassa on karkeasti kolmenlaista porukkaa. Suurin osa menestyy hienosti. He lukevat kirjoja, tietävät maailmasta yhtä sun toista ja heidän kodeissaan tuetaan koulunkäyntiä.

   Sitten on joukko lapsia, jotka tarvitsevat enemmän tai vähemmän tukea. Heistä monella on erityisen tai tehostetun tuen päätös, mutta he opiskelevat niin sanotulla tavallisella luokalla. Osa heistä tarvitsee runsaasti apua lukemisessa, kirjoittamisessa tai matematiikassa. Joillekin ei voi kääntää selkäänsä hetkeksikään, koska lopputuloksena voi olla saksien heittäminen päin luokkakaveria tai pulpetin kaataminen raivareiden seurauksena.

   Sitten on vielä kolmas joukko eli oppilaat, jotka eivät puhu suomea, osa ei sanaakaan. He eivät luonnollisestikaan osaa myöskään kirjoittaa tai lukea suomea, joten koulunkäynti on lievästi sanottuna hankalaa.

   • Anonyymi

    Tilanteen voi korjata vain korjaamalla Suomen väestön.


  • Anonyymi

   Vaikuttaa siltä, että takavuosina kehuttu vieraiden kulttuurien rikastuttava vaikutus ei käytännössä toimi ainakaan hyvässä tarkoituksessa.

  • Anonyymi

   Monikulttuurisuus on rikkaus.
   Maahanmuutto on rikkaus.
   Tulijat ovat korkeasti koulutettuja syyrialaisia perheitä, tulevia AKAVA:laisia.
   Ihania, mukavia ruuanlaitto- ja pelihetkijä.
   Tulija perustavat uusia nokioita ja fazereita.
   Maahanmuuttajaan laitettu euro tuo kaksi takaisin.

   • Anonyymi

    Punavihreää höttöunelmaa se sittenkin oli eikä faktaa.


  • Anonyymi

   5,3% niin koulun tulokset putoavat , rikkaus ja voimavara 🤣

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   696
   6418
  2. Katja Ståhl sai yllätyksekseen masennusdiagnoosin - Yksi asia herätti: "Rupesin hirveesti..."

   Tsemppiä ja voimia, Katja Ståhl! Juontaja, hevosnainen Ståhl avaa yksityiselämäänsä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Lue lisää: https://www.suomi
   Suomalaiset julkkikset
   14
   1898
  3. Olisitko nainen hävennyt mun kanssa

   liikkuessa, vai päinvastoin? Luin jostain lehdestä kauan sitten että naiset miettii tätä kautta asioita. Ja olisitko hävennyt mua faijasi edessä? Ei s
   Ikävä
   134
   1389
  4. Translaki meni läpi...

   Kuuntelin eilen eduskunnan lähetystä, ja monia hyviä perusteita kerrottiin, miksi moinen pitäisi hylätä. Eräs nutturatäti väitti, että kaikki estelyt
   Kokkola
   171
   1286
  5. Ota muhun yhteyttä

   Jotakin kautta. Selvitetään asiat..
   Ikävä
   60
   1089
  6. Hyvää iltaa

   Etenkin yhdelle naiselle täällä :).
   Ikävä
   102
   997
  7. Ensi kerralla kun kohdataan

   Älä käännä päätäsi pois. Katso silmiini. Näet siellä anteeksipyynnön ja katumuksen. En torjuisi enää sinua. Miehelle
   Ikävä
   63
   981
  8. Olet mielessä ja pysyt

   Haluan nähdä sinua edes vilaukselta vaikka se sattuu toisinaan sydämeen. Hyvää yötä naiselta miehelle.
   Ikävä
   45
   948
  9. Tasot - ikuinen kysymys, johon ei ole vastausta

   Mikä on taso? Miten arvotatte edes tason? Omasta kokemusmaailmastani katsoen ei ole olemassa universaalia tasoa. Taso taitaa olla jokaiselle ihan eri
   Sinkut
   183
   917
  10. Translaki läpi äänin 113-69

   Niinhän sinä kävi kun veikattiin. Lisäksi kaikenlaiset tällä palstalla uutta esitystä veikanneet voivat mennä takaisin peruskoulun yhteiskuntaopin tun
   Luterilaisuus
   187
   887
  Aihe