Marinin itsestään selvyydet kommentit Davosissa

Anonyymi-ap

Kyllä on uskomatonta, kuinka tätä Ihme-Sannaa hehkutetaan marinistien puolelta hänen kommenteistaan Davosissa. Marin toistaa siellä vain itsestään selvyyksiä, jotka ovat olleet kaikille selviä jo sodan alkamisesta lähtien. Onko Marin keksinyt pyörän uudelleen? Miten naiveja ovatkaan nuo Marinin hurmoshenkiset ihailijat. Ihmekös tuo, kun sitä Marinin naamaa on PM itse päivittäin päivittänyt Instagramissa.

Ulkopolitiikasta Marin ei ymmärrä yhtään mitään. Olisi viisampaa pitää hieman pienempää suuta, kun ns. diplomatia ei ole Marinin vahvuusaluetta. Mutta niinhän se menee, tyhjät tynnyrit kolisevat eniten. Jopa Natoon liittyminenkin on tehty Marinin ansioksi. Kyllä sen asian hoitivat aikuiset ja kokeneet miehet kuten Niinistö, Haavisto ja Kaikkonen. Marin on vain nykyisen hallituksen keulakuva - ei yhtään mitään muuta. Tämä on fakta!

90

484

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eivät ne kaikille itsestään selvyyksiä ole. Meille suomalaislle ehkä, mutta monelle muunmaalaisille ei niinkään.

   • Anonyymi

    Nato-Suomi on osa presidentti Bidenin salaista suunnitelmaa

    Kenraalimajuri evp
    Maanpuolustuskorkeakoulun rehtori emeritus Vehviläinen

    Suomessa kansalaiset — kuten myös kansanedustajat — uskovat yleisesti, että Putinin Venäjä yllätti koko maailman aloittamalla tämän vuoden helmikuussa (24.2.2022) oikeudettoman hyökkäyksen Ukrainaan. Todellisuudessa Venäjän hyökkäys ei ollut niin suuri ”yllätys”, kuin meille suomalaisille on uskoteltu.

    Olennaisia yksityiskohtia tilanteen kehittymisestä alkoi selvitä nopeasti sen jälkeen, kun Suomi oli jättänyt hätäisesti valmistellun jäsenhakemuksen Naton pääsihteerille. Washington Post julkaisi jo viikon kuluttua artikkelin, jossa kerrottiin presidentti Bidenin hallinnon salaisesta suunnitelmasta (The secret planning that kept the White House a step ahead of Russia / Washington Post 26 May 2022),. Artikkelissa USA:n ulkoministeri Antony Blinken kertoi, kuinka presidentti Biden oli jo joulukuusta 2021 lähtien houkutellut presidentti Niinistön Natoon. ”Biden wooed Finnish President Sauli Niinisto to Nato”, oli arvio yhteydenpidosta, joka jatkui tämän vuoden alkukuukausina ja johti Suomen poliittisen johdon Nato-päätöksen taakse jo ennen huhtikuussa alkanutta asian eduskuntakäsittelyä.

    Ukrainan sodan ja meille suomalaisille markkinoidun suuren ”yllätyksen” osalta on olennaista ymmärtää presidentti Zelenskyin maaliskuussa 2021 (siis vuosi ennen Venäjän 24.2.2022 aloittamaa hyökkäystä) antama määräys (Decree of the President of Ukraine №117 / 2021), jolla käskettiin toteutettavaksi strategia Krimin miehityksen lopettamiseksi ja alueen liittämiseksi takaisin Ukrainaan. Asia on jäänyt liian vähälle huomiolle Suomessa. Kuitenkin määräys on ollut luettavissa Ukrainan presidentin hallinnon tiedotussivuilla internetissa. Myös länsimainen media on uutisoinut asiasta (Is the World Ready for World War 3 as Ukraine’s President signed a Decree to retake Crimea from Russia? / TECH STARTUPS 2 Apr 2021)

    Olisikin syytä pohtia, mikä on ollut USA:n vaikutus määräyksen №117 / 2021 taustalla? Millaisia lupauksia USA on antanut Ukrainalle vuonna 2021 ja sitä ennen? Millaista poliittista ja taloudellista tukea ja aseapua Ukraina on uskonut saavansa? — Tärkeää olisi myös ymmärtää kyseisen strategisen suunnitelman vaikutus Putinin ajatteluun ja Venäjän rikollisen hyökkäyksen aloittamiseen sekä sodan kulkuun? — Joka tapauksessa Venäjän 24.2.2022 aloittama hyökkäys ei ole ollut niin suuri ”yllätys”, kuin meille suomalaisille on haluttu uskotella.

    * * * * *

    Suomalaisen demokratian kannalta tilanne on kiusallinen sen vuoksi, että edellä esitettyjä ulkomaisia lähteitä tutkimalla sekä Suomen presidentin kanslian tiedotteita seuraamalla on pääteltävissä, että maan poliittinen johto on päätynyt Nato-jäsenyyden kannalle jo ennen asian huolellista arviointia eduskunnassa.

    Niinpä Nato-jäsenyyden hakemiseen johtanut eduskuntakäsittely on ollut ”arvoton näytelmä”, kuten oli nähtävissä jo ennen 17.5.2022 tehtyä päätöstä. Valmisteluprosessi on ollut farssi, joka näkyy hakupäätöksen perusteeksi laaditussa Valtioneuvoston selonteossa (”Selonteko Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon” / VNS 3/2022 vp 15.5.2022). Selonteossa luetellaan pari (2) konekirjoitusliuskaa osin näennäisiä hyötyjä Natoon liittymisen puolesta. Haitoista ei ole edes yhtä (1) sanaa. — ”Hämmästyttävä suoritus nopeasti ’natottuneelta’ hallitukselta”.

    • Toivottavasti Turkin antama jatkoaika Nato-jäsenyyden käsittelyyn on niin pitkä, että jäsenyyden karmea kääntöpuoli ehditään arvioida valmistauduttaessa ensi kevään eduskuntavaaleihin.

    Tapahtui selvä virhe, kun ennen jäsenyyshakemusta ei kiinnitetty lainkaan huomiota Naton itärajan siirtämisen kielteisiin seurauksiin. — Olennaista on ymmärtää tilanne Ukrainan sodassa:

    [Eksistentiaalinen uhka Venäjälle]

    Tilanne muuttuu Putinille edulliseksi, kun Naton itäraja siirretään Suomen jäsenyyden myötä Pietarin lähelle.

    — Se on propagandavoitto Putinille, joka on jo yli 10 vuotta väittänyt, että Nato uhkaa Venäjän olemassaoloa vyörymällä itään.

    Kun ”pyhä isänmaa” on uhattuna niin Ukrainan kuin Suomen suunnista, voidaan sotaa jälleen kutsua sodaksi eikä enää tarvitse höpistä ”erikoisoperaatioista”. Venäjän duuma myöntää Putinille kaikki uhkaavassa tilanteessa tarvittavat valtuudet (lkp ydinaseen käyttö ml).

    Valitettavasti Suomen lyhytnäköinen ajattelu pitkittää Ukrainan sotaa ja lisää ukrainalaisten kärsimyksiä. 

    Uusi konfliktirintama Suomen suunnassa vahingoittaa koko Euroopan turvallisuutta ja tulevaa kehitystä.

    Kenraali Vehviläinen


    Existential threat

    John J. Mearsheimer
    University of Chicago

    Ukrainan ongelmat alkoivat itse asiassa Naton Bukarestin huippukokouksessa huhtikuussa 2008, kun George W. Bushin hallinto painosti liittoumaa ilmoittamaan, että Ukrainasta ja Georgiasta "tulee jäseniä".

    — Venäjän johtajat reagoivat välittömästi ja luonnehtivat päätöstä Venäjälle eksistentiaaliseksi uhaksi ja lupasivat estää sen.


   • Anonyymi

    BIDEN, USA/NATO PROVOSOI

    USA:n presidentti Joe Biden houkutteli TP Niinistön Natoon joulukuussa 2021.

    USA/NATO Suomessa toimii samalla tavalla provokaationa Venäjälle kuin Ukrainassa, mikä oli juurisyy USA:n suunnitteleman proxy-sodan kehittymiseen Euroopassa:


    Chicagon yliopisto, USA
    John J. Mearsheimer

    Valtiotieteilijä Mearsheimer uskoo, että Naton holtiton laajentuminen provosoi Venäjää.

    Ensinnäkin — kyse ei ole siitä, mitä länsimaiden johtajat sanovat Naton tarkoituksen tai aikomusten olevan, vaan siitä, miten Moskova näkee USA:n/Naton eksistentiaalisena uhkana.

    Länsimaat ja erityisesti Yhdysvallat ovat päävastuussa helmikuussa 2014 alkaneesta kriisistä. Se on nyt muuttunut sodaksi, joka uhkaa tuhota Ukrainan ja joka voi laajentua Venäjän ja Naton väliseksi ydinsodaksi.

    Kriisin alettua amerikkalaiset ja eurooppalaiset päättäjät eivät kuitenkaan voineet myöntää, että he olivat aiheuttaneet kriisin yrittämällä integroida Ukrainan länteen.

    Suurin yhteenotto tapahtui joulukuussa 2021 ja johti suoraan nykyiseen sotaan. Tärkein syy oli se, että Ukrainasta oli tulossa Naton jäsen.

    Ukrainan sota on vaarallisin kansainvälinen konflikti sitten vuoden 1962 Kuuban ohjuskriisin.

    [1962 USA toi ydinohjukset Turkkiin. Neuvostoliitto vastasi sotilaallisesti viemällä ydinohjukset Kuubaan. Kriisi oli lähellä aloittaa avoimen sodan, joka olisi saattanut laajeta ydinsodaksi ja kolmanneksi maailmansodaksi]


    Ukrainan sodan perimmäisten syiden ymmärtäminen on välttämätöntä, jos haluamme estää sen pahenemisen, ja sen sijaan löytää keinon sen lopettamiseksi.


    Ukrainan ongelmat alkoivat Naton Bukarestin huippukokouksessa huhtikuussa 2008, kun George W. Bushin hallinto painosti liittoumaa ilmoittamaan, että Ukrainasta ja Georgiasta "tulee jäseniä". Venäjän johtajat reagoivat välittömästi. Luonnehtivat päätöstä Venäjälle eksistentiaaliseksi uhaksi ja vannoivat estävänsä sen.

    Nämä pyrkimykset johtivat lopulta vihollisuuksiin helmikuussa 2014, kun Ukrainan Venäjä-mielinen presidentti Viktor Janukovitsh joutui pakenemaan maasta USA:n järjestämän vallankaappauksen seurauksena.

    Vastauksena vallankaappaukseen Venäjä otti Krimin Ukrainalta.

    • Venäläiset olivat huolissaan erityisesti ohjusasemista ja ydinohjuksista Krimillä ja muualla Ukrainassa  koska Nato on ydinaseliittouma, ja jos Ukraina liittyisi Natoon ja Ukrainaan sijoitettaisiin ohjuksia, ydinisku voisi tapahtua ennen kuin Kreml ehtisi reagoida.


    Ukrainan ja Amerikan väliset yhteydet kasvoivat edelleen presidentti Bidenin hallinnon aikana.

    Tämä sitoutuminen näkyy tärkeässä asiakirjassa — Yhdysvaltojen ja Ukrainan strategisen kumppanuuden peruskirjassa — jonka Amerikan ulkoministeri Antony Blinken ja hänen ukrainalainen virkaveljensä Dmytro Kuleba allekirjoittivat marraskuussa. Tavoitteena oli "korostaa ... sitoutumista siihen, että Ukraina toteuttaa syvälliset ja kattavat uudistukset, jotka ovat välttämättömiä, jotta se voi integroitua täysimääräisesti Euroopan ja euroatlanttisiin instituutioihin. Asiakirja perustuu nimenomaisesti "presidenttien Zelensky ja Bidenin tekemiin sitoumuksiin Ukrainan ja Yhdysvaltojen strategisen kumppanuuden vahvistamiseksi", ja siinä korostetaan myös, että molemmat maat noudattavat "vuoden 2008 Bukarestin huippukokouksen julistusta".
    Ei ole yllättävää, että Moskova piti kehittyvää tilannetta sietämättömänä ja alkoi keväällä 2022 mobilisoida armeijaansa Ukrainan rajalla osoittaakseen päättäväisyyttään Washingtonille. Sillä ei kuitenkaan ollut vaikutusta, sillä Bidenin hallinto jatkoi lähentymistä Ukrainaan.

    Tämä johti siihen, että Venäjä sai aikaan täysimittaisen diplomaattisen vastakkainasettelun joulukuussa. Kuten Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov asian ilmaisi: "Saavutimme kiehumispisteemme." Venäjä vaati kirjallisia takeita siitä, ettei Ukrainasta koskaan tule Naton jäsenyyttä ja että liittouma poistaa sotilaalliset voimavarat, joita se oli sijoittanut Itä-Eurooppaan vuodesta 1997 lähtien.

    Tämän jälkeen käydyt neuvottelut epäonnistuivat, kuten Blinken teki selväksi:

    "Muutosta ei tapahdu. Muutosta ei tule."

    Kuukautta myöhemmin Putin aloitti hyökkäyksen Ukrainaan eliminoidakseen Natosta näkemänsä uhan.


    Kuvaavaa on, että länsimaiset johtajat pitivät Venäjää harvoin sotilaallisena uhkana Euroopalle ennen vuotta 2014. Kuten Yhdysvaltain entinen Moskovan-suurlähettiläs Michael McFaul toteaa, Putin ei suunnitellut Krimin valtausta pitkään, vaan se oli impulsiivinen liike vastauksena USA:n vallankaappaukseen, jolla Ukrainan venäläismielinen johtaja syrjäytettiin.


   • Anonyymi

    USA:n Eversti evp Donald Macgregor

    Avarakatseinen viisas mies näkee myös Venäjän turvallisuustarpeet, kuin myös sen seurauksena rauhan säilymisen Euroopassa ja Pohjolassa.


    Macgregor näkee, että USA on pyrkinyt provosoimaan Venäjää ajamalla "Ukrainan kehittymistä Venäjälle vihamieliseksi alueelliseksi sotilasvallaksi".


    Macgregor viittaa myös vuoden 2014 Maidan-vallankaappaukseen, joka kaatoi Ukrainan virallisesti valitun Venäjä-mielisen hallituksen, joka puolestaan perusti amerikkalaismielisen hallituksen.


    Macgregor näkee Euroopan, erityisesti Saksan, ja Venäjän välisen luonnollisen liittolaisuuden ja kehottaa Eurooppaa jopa arvioimaan uudelleen omia liittolaisuuksiaan, jotta vältettäisiin uusi maailmansota.

    Kysyttäessä tämän sotaa lietsovan Venäjän vastakkainasetteluun tähtäävän politiikan liikkeellepanevasta voimasta Ukrainan kautta, kirjan kirjoittaja neuvoo, että pitäisi katsoa "Maailman talousfoorumin jäsenten nimiä" (WEF, World Economic Forum).

    Kuten näkyy, tämä sotilasasiantuntija ja vanhempi neuvonantaja uskaltaa argumentoida valtavirran tiedotusvälineiden Venäjän ja Ukrainan konfliktia koskevan narratiivin ulkopuolella sekä sen syiden että sen kehityksen osalta.

    Eversti Macgregorin suorapuheisia ja rehellisiä haastatteluja tarvitaan kipeästi aikana, jolloin propaganda näyttää hallitsevan julkista keskustelua.

    Kuulukoon tämä ääni maailmanrauhan säilyttämisen vuoksi.


    Kuka on teidän mielestänne suurin syyllinen Ukrainan konfliktin kärjistymiseen?

    Macgregor:

    Washingtonin valtakirjasota Venäjän kanssa on seurausta huolellisesti rakennetusta suunnitelmasta sotkea Venäjä konfliktiin Ukrainan naapurinsa kanssa. Siitä hetkestä lähtien, kun presidentti Putin ilmoitti, ettei hänen hallituksensa sietäisi Naton sotilaallista läsnäoloa Venäjän kynnyksellä Ukrainassa, Washington pyrki vauhdittamaan Ukrainan kehittymistä Venäjälle vihamieliseksi alueelliseksi sotilasvallaksi. Maidanin vallankaappaus mahdollisti sen, että Washingtonin agentit Kiovassa pystyivät asettamaan hallituksen, joka tekisi yhteistyötä tämän hankkeen kanssa.

    Miten konflikti voitaisiin ratkaista rauhanomaisesti ja diplomaattisesti, mitkä olisivat konfliktin osapuolten välisen sopimuksen näkökohdat?

    Macgregor:

    Washington ja sen liittolaiset Länsi-Euroopassa laskivat pahasti väärin. He uskoivat, että Venäjän taloudellinen heikkous teki mahdottomaksi tehokkaan venäläisen sotilaallisen kampanjan Ukrainan sotilaallisen vahvuuden tuhoamiseksi. Venäjän alkuperäisessä esityksessä oletettiin, että Washington ja sen liittolaiset tunnustaisivat asian vakavuuden ja tunnustaisivat Venäjän oikeutetut turvallisuusintressit Ukrainassa.

    Kun kävi selväksi, että Washington oli päättänyt paitsi säilyttää Ukrainan strategisen sotilaallisen hallinnan myös pyrkiä tuhoamaan Venäjän täydellisesti, Moskova muutti kurssiaan. Moskova kohtelee Ukrainaa nyt sotateatterina, ei slaavilaisena veljesmaana.

    Näytätte väittävän, että Yhdysvaltojen ajama Ukrainan konfliktin kärjistäminen vahingoittaa Yhdysvaltojen suhteita Eurooppaan.

    Macgregor:

    Pakotteita määrättäessä on aina tärkeää välttää pakotteiden asettamista itselle. Venäjä ei ole eristyksissä. Itse asiassa Venäjällä on kiistaton maantieteellinen asema, ja sillä on pääsy markkinoille, tavaroihin ja palveluihin, joita Yhdysvallat ei voi estää. Näin ollen Washingtonin liittolaiset sekä amerikkalaiset ovat nyt Washingtonin ajattelemattoman ja ylimielisen rahoitus- ja talouspolitiikan uhreja.

    Sotilaallinen myynti ei edistä minkään talouden taloudellista terveyttä ja hyvinvointia. Sijoitukset sotilaalliseen voimaan ovat uponneita kustannuksia. Niistä saatavalla kalustolla on vain vähän lunastusarvoa.

    — Aina kun kansallisvaltio rakentaa enemmän sotilaallista voimaa kuin sen omaan puolustukseen tarvitaan, se riistää muilta talouden aloilta pääoman, jota ne tarvitsevat kasvaakseen ja menestyäkseen.

    Pidättekö Venäjää sotilaallisena uhkana Euroopalle, vai onko Saksan ja Venäjän taloudellinen yhteistyö mielestänne hyödyllistä Euroopalle?

    Macgregor:

    Venäjä ei ollut uhka Euroopalle, kun Ukrainan sota alkoi.

    Washingtonin valtakirjasota on pakottanut Moskovan tarkastelemaan uudelleen oletuksiaan Venäjän turvallisuudesta. Tästä lähtien Venäjä ylläpitää suurempia ja vahvempia korkean tason perinteisiä joukkoja tavoitteenaan turvata itsensä tulevilta länsimaiden hyökkäyksiltä.

    Berliini on ollut suurimman osan viimeisestä 300 vuodesta Moskovan luonnollinen kumppani kaupallisessa kaupassa ja alueellisissa turvallisuusasioissa. Kaksi maailmansotaa olivat tuhoisia tapahtumia, joita ei olisi pitänyt koskaan tapahtua. Ei ole mitään syytä toistaa menneitä virheitä.

    Berliinin on nyt kohdattava se tosiasia, että Washingtonin strategiset edut ja Saksan kansakunnan strategiset edut eivät ole identtiset, ja mukautettava suhteensa Washingtoniin ja Moskovaan asianmukaisesti.

    — Jos Berliini mukauttaa ulkopolitiikkaansa tämän mukaisesti, se voi jälleen kerran palauttaa vakauden ja vaurauden Eurooppaan.


   • Anonyymi

    On rikos ihmisyyttä kohtaan lähettää aseita kansanryhmää vastaan.

    Suomen presidentti ei ole vieläkään kertonut totuutta USA:n provosoimasta proxy-sodasta Eurooppaan.


    Oregonin yliopisto, USA
    John Bellamy Foster

    The U.S. proxy war in Ukraine

    https://mronline.org/2022/04/09/the-u-s-proxy-war-in-ukraine/

    Lyhyt ote suomennettuna

    USA:n valloitushalut esiteltiin Paul Wolfowitzin helmikuussa 1992 — vain muutama kuukausi Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen — julkaisemassa USA:n geo- ja sotapoliittisen laajenemisen linjauksessa.

    Suuri imperialistinen strategia koski USA:n  etenemistä entisen Neuvostoliiton ja entisen Neuvostoliiton vaikutuspiiriin kuuluneille alueille.

    Zbigniew Brzezinski, joka oli tämän kaiken tärkein strategi, ja joka oli ollut Jimmy Carterin kansallisen turvallisuuden neuvonantaja, sanoi vuonna 1997 ilmestyneessä Grand Chessboard -kirjassaan, että Ukraina oli "geopoliittinen pivot", [USA:n politiikassa Ukraina on monella tavalla sekä Venäjää että Eurooppaa heikentävä, käänteen tekevä "pivot-maa"].

    Erityisesti, jos UKRAINA saataisiin USA-Naton jäseneksi ja länsimaiden valvontaan, heikentäisi Venäjää niin paljon, että se voitaisiin sitoa tai jopa paloitella. Nato virallisti tämän tavoitteen vuonna 2008.

    Vain muutama kuukausi sitten, marraskuussa 2021, Washingtonin Bidenin hallinnon ja Kiovan Zelenskin hallituksen välisessä uudessa strategisessa peruskirjassa sovittiin, että välitön tavoite on Ukrainan liittäminen Natoon.

    JOULUKUU 2021

    USA vuoden 2021 viimeisinä kuukausina ja vuoden 2022 alussa eteni hyvin nopeasti militarisoidakseen Ukrainan ja saavuttaakseen sen toteutuneena tosiasiana.

    On tärkeää, miten tämä todella tapahtui.

    Proxy-sota (sijaissota; valtakirjasota) alkoi vuonna 2014, kun Ukrainassa tapahtui USA:n suunnittelema Maidanin vallankaappaus, jossa demokraattisesti valittu presidentti syrjäytettiin ja ultranationalistit saivat pitkälti vallan.

    Välitön seuraus oli, että Ukraina alkoi hajota.

    KRIM oli ollut itsenäinen, autonominen valtio vuosina 1991–1995. Vuonna 1995 Ukraina repi laittomasti Krimin perustuslain ja liitti sen Krimiin vastoin sen tahtoa. Krimin kansa ei pitänyt itseään osana Ukrainaa, ja se oli suurelta osin venäjänkielistä, ja sillä oli syvät kulttuuriset siteet Venäjään.

    Kun tapahtui USA:n organisoima vallankaappaus, jossa ukrainalaiset äärinationalistit olivat vallassa, Krimin väestö halusi pois. Venäjä antoi heille mahdollisuuden kansanäänestyksellä jäädä Ukrainaan tai liittyä Venäjään. He valitsivat jälkimmäisen vaihtoehdon.

    ITÄ-UKRAINASSA pääasiassa venäläinen väestö joutui kuitenkin kiovalaisten äärinationalististen ja uusnatsien sortotoimien kohteeksi. Itä-Ukrainan venäjänkieliseen väestöön kohdistui russofobiaa ja äärimmäistä sortoa, kuten CIA:n kouluttaman, Azov-pataljoonaan liittyvien uusnatsien julkisessa rakennuksessa räjäyttämät 40 ihmistä, mikä on surullisen kuuluisa tapaus.

    Alun perin oli useita irtautuneita tasavaltoja. Donbassin alueella säilyi kaksi, joissa venäjänkielinen väestö oli hallitsevassa asemassa: Luhanskin ja Donetskin tasavallat.

    Näin Ukrainaan syntyi sisällissota lännessä sijaitsevan Kiovan ja idässä sijaitsevan Donbassin välillä. Se oli kuitenkin myös valtakirjasota, jossa USA/NATO tuki Kiovaa ja Venäjä Donbassia.

    Sisällissota alkoi heti 2014 vallankaappauksen jälkeen, kun venäjän kieli käytännössä kiellettiin, niin että henkilöitä voitiin sakottaa siitä, että he puhuivat kaupassa venäjää. Kyseessä oli hyökkäys venäjän kieltä ja kulttuuria vastaan ja Ukrainan itäosien väestön väkivaltainen tukahduttaminen.

    Sisällissodassa menehtyi aluksi noin 14 000 ihmistä. Ja nämä uhrit olivat maan itäosassa, ja noin 2,5 miljoonaa pakolaista virtasi Venäjälle.

    Vuosina 2014 ja 2015 tehdyt Minskin sopimukset johtivat tulitaukoon Ranskan ja Saksan välityksellä ja YK:n turvallisuusneuvoston tuella. Näissä sopimuksissa Luhanskin ja Donetskin tasavallat saivat autonomisen aseman Ukrainan sisällä. Kiova [USA ja USA:n proxy-sodan EU-/Nato-liittolaiset.] kuitenkin rikkoi Minskin sopimuksia yhä uudelleen ja uudelleen ja jatkoi hyökkäyksiä Donbassin irtautuneita tasavaltoja vastaan.

    Alun perin oli useita irtautuneita tasavaltoja. Donbassin alueella säilyi kaksi, joissa venäjänkielinen väestö oli hallitsevassa asemassa: Luhanskin ja Donetskin tasavallat.

    Näin Ukrainaan syntyi sisällissota lännessä sijaitsevan Kiovan ja idässä sijaitsevan Donbassin välillä. Se oli kuitenkin myös valtakirjasota, jossa USA/NATO tuki Kiovaa ja Venäjä Donbassia.

    Venäläiset olivat huolissaan erityisesti ydinohjuksista, koska Nato on ydinaseliittouma, ja jos Ukraina liittyisi Natoon ja Ukrainaan sijoitettaisiin ohjuksia, ydinisku voisi tapahtua ennen kuin Kreml ehtisi reagoida.

    Tuloksena on USA:n/NATOn ja Venäjän välinen sijaissota, jota käydään Ukrainassa ja joka kehittyy itse Ukrainassa käytävästä sisällissodasta, joka sai alkunsa USA:n järjestämästä vallankaappauksesta.


   • Anonyymi

    jatko ... Vihreät puolueet saavat Saksan "putoamaan ansaan".

    Erityisesti Euroopan vihreitä puolueita kuvataan helposti manipuloitaviksi, jotta ne noudattaisivat Yhdysvaltain imperialismin käskyjä.

    "Edellytyksenä sille, että Saksa joutuu tähän ansaan, on vihreiden puolueiden ja ideologioiden johtava asema Euroopassa. Saksan ympäristöliike on vahvasti dogmaattinen, ellei jopa fanaattinen liike, minkä vuoksi heidät on melko helppo saada sivuuttamaan taloudelliset argumentit", kirjoitetaan, ja esimerkkeinä tämäntyyppisistä poliitikoista mainitaan Saksan nykyinen ulkoministeri Annalena Baerbock ja ilmastoministeri Robert Habeck.

    "Henkilökohtaisten ominaisuuksien ja ammattitaidon puutteen vuoksi voidaan olettaa, että heidän on mahdotonta myöntää omia virheitään ajoissa. Näin ollen riittää, että mediassa luodaan nopeasti ja jatkuvasti mielikuva "Putinin hyökkäydsodasta" — ja että vihreistä tehdään innokkaita ja kovia pakotteiden kannattajia — "sotapuolue". Näin pakotteet voidaan ottaa käyttöön ilman esteitä."

    Baerbockin tiedetään julistaneen, että Venäjän kaasukielto pidetään voimassa myös talvella — riippumatta siitä, mitä hänen äänestäjänsä ajattelevat siitä ja mitä seurauksia siitä on Saksan väestölle.

    — "Me pysymme Ukrainan rinnalla, ja se tarkoittaa, että pakotteet pysyvät voimassa myös talvella — vaikka se onkin hyvin vaikeaa poliitikoille", hän sanoi hiljattain Prahassa pidetyssä konferenssissa.

    Kuvateksti: Yhdysvallat kuvailee vihreiden poliitikkoja Annalena Baerbockia (vasemmalla) ja Robert Habeckia (oikealla) helpoiksi manipuloitaviksi tekemään Yhdysvaltojen tavoitteen onnistumiseksi — erityisesti Saksan talouden tuhoamista.

    "Parhaimmillaan täydellinen pysäytys"

    RAND:n kirjoittajat toivovat, että Saksan ja Venäjän väliset vahingot ovat niin suuret, että maiden on mahdotonta palauttaa normaalit suhteet myöhemmin.

    "Venäjän energiatoimitusten väheneminen — parhaassa tapauksessa täydellinen katkaisu [USA:n sabotoima Nord Stream] — johtaisi katastrofaalisiin seurauksiin Saksan teollisuudelle. Energian puutetta pahentaa entisestään tarve käyttää merkittäviä määriä venäläistä kaasua kotien ja julkisten rakennusten lämmittämiseen talvella. Teollisuuden seisokit aiheuttavat puutteita valmistuksen komponenteista ja varaosista, logistiikkaketjujen romahtamisen ja ennemmin tai myöhemmin dominovaikutuksen."

    Viime kädessä Euroopan talouden täydellistä romahtamista pidetään sekä todennäköisenä että toivottavana.

    "Tämä ei ole vain murskaava isku Saksan taloudelle, vaan koko EU:n talous romahtaa väistämättä."

    Lisäksi siinä tuodaan esiin edut, joita yhdysvaltalaisille yrityksille koituu vähemmän kilpailua maailmanmarkkinoilla, logistiset edut ja pääoman ulosvirtaus Euroopasta, mikä voisi sen arvion mukaan hyödyttää Yhdysvaltojen taloutta 7000–9000 miljardin dollarin verran. Lisäksi siinä korostetaan, että monet hyvin koulutetut ja nuoret eurooppalaiset joutuvat muuttamaan Yhdysvaltoihin.


   • Anonyymi

    USA:n vallankaappauksen suunnittelu

    Rikos ihmisyyttä ja kansanryhmiä kohtaan.


    Suomen valtiosääntö edellyttää, että Suomen kansa saa oikeaa tietoa.

    Suomalaisista laajalevikkisistä lehdistä eikä kansan rahoittamasta Ylestä ei löydy olennaisen tärkeää journalistista tietoa Suomen kansalle.

    Venäjän hyvästä kauppakumppanista tuli Venäjälle sotaisan vihamielinen.

    Fasismin nousu

    Lyhyt suomennos

    Vallankaappauksen suunnittelu

    TRANSCEND MEDIA SERVICE

    Solutions-Oriented Peace Journalism

    TEKNOLOGIALEIRI

    Vallankaappauksen takana oleva verkosto oli itse asiassa aloittanut vallankaappauksen suunnittelun jo vuonna 2011. Silloin Googlen Eric Schmidt ja Jared Cohen, vielä Googlen palveluksessa, mutta jatkoi edelleen, vaikkakin epävirallisesti, USA:n ulkoministerin Hillary Clintonin päähenkilönä, jonka tehtävänä oli suunnitella "kansanliikkeitä" sekä Janukovitshin kaatamiseksi Ukrainassa että Assadin kaatamiseksi Syyriassa.

    Suunnitelman toteuttaminen alkoi 1. maaliskuuta 2013: ensimmäinen "teknologialeiri", jossa äärioikeistolaisia ukrainalaisia koulutettiin järjestämään verkossa Janukovitshin vastaisia joukkomielenosoituksia, pidettiin USA:n Kiovan suurlähetystössä kyseisenä päivänä, eli yli yhdeksän kuukautta ennen kuin Ukrainan demokraattisesti valitun presidentin syrjäyttämiseksi järjestetyt Maidan-mielenosoitukset alkoivat 20. marraskuuta 2013.


    Ukrainan demokraattisesti valitun puolueettoman hallituksen ja venäjämielisen laillisen presidentin korvaaminen helmikuussa 2014  amerikkalaismielisellä, raivokkaasti Venäjän vastaisella hallituksella oli väkivaltainen tapahtuma, joka tuotti paljon ruumiita.

    Tässä esitetään kiistattomia todisteita siitä, että kyseessä oli vallankaappaus ja että sen järjesti USA:n hallitus vieraaseen maahan — että USA:n hallitus aloitti "uuden kylmän sodan".

    — Venäjän hallitus reagoi USA:n hyökkäävään provokaatioon, jonka tavoitteena on sijoittaa ydinohjuksia Ukrainaan, alle kymmenen minuutin lentomatkan päähän Moskovasta.

    — Vuoden 1962 Kuuban ohjuskriisin aikana  USA:lla oli syytä pelätä Neuvostoliiton ydinohjuksia 103 mailin päässä Amerikan rajalta.

    — USA:n järjestämän Ukrainan vallankaappauksen jälkeen vuonna 2014 Venäjällä on syytä pelätä Naton ydinohjuksia, jotka eivät ole vain lähellä Venäjän rajaa vaan Venäjän rajalla. Se olisi katastrofaalista.

    Artikkelin tarkoituksena on kiinnittää huomiota siihen, ketkä ovat päähenkilöt, jotka ovat vastuussa maailmanlaajuisesti megavaarallisen ("kylmän sodan" sytyttävän) vallankaappauksen toteuttamisesta — ja siten maailman myöhemmän kurssin luomisesta yhä enenevässä määrin kohti globaalia ydintuhoa.

    Jos tulevaisuuden historiaa on olemassa, juuri nämä henkilöt joutuvat telakalle kärsimään tuon historian ankarimmat ja tuomitsevimmat tuomiot. Keitä nämä ihmiset sitten ovat?

    On selvää, että VICTORIA NULAND, USA:n presidentin Barack Obaman keskeinen agentti, joka valvoi vallankaappausta ainakin helmikuun 2014 aikana, jolloin se huipentui, oli ratkaisevassa asemassa paitsi Ukrainan  laillisen hallituksen laittomassa syrjäyttämisessä myös sen raivokkaasti venäläisvastaisen korvaajan valinnassa ja asettamisessa.

    Tammikuun 27. päivän 2014 puhelinkeskustelu Nulandin ja USA:n Ukrainan suurlähettilään Jeffrey Pyattin välillä oli erityisen merkittävä tapahtuma. Se ladattiin YouTubeen 4. helmikuuta 2014.

    Nuland hylkäsi tuolloin EU:n toiveen Ukrainan yhä demokraattisesta mutta vähemmän korruptoituneesta tulevasta hallituksesta, ja Nuland sanoi tunnetusti tuossa puhelussa:

    "Fuck the EU"

    ja kehotti Pyattia valitsemaan sen sijaan raivokkaasti venäläisvastaisen ja äärioikeistolaisen Arseni Jatsenjukin.

    Tämä keskeinen tapahtuma oli 24 päivää ennen kuin Ukrainan presidentti Viktor Janukovitsh syrjäytettiin 20. helmikuuta ja 30 päivää ennen kuin Ukrainan hallituksen johtoon valittu uusi henkilö, Jatsenjuk, nimitettiin virallisesti hallitsemaan nyt selvästi fasistista maata.

    Hän sai tämän virallisen nimityksen 26. helmikuuta. Se oli kuitenkin vain muodollisuus: Obaman agentti Victoria NULAND oli jo valinnut hänet 27. tammikuuta.


   • Anonyymi

    Olaf Scholz ja Ursula von der Leyen:
    ERITTÄIN VAARALLINEN SOTA

    Perustuslain nojalla julkaistaan
    Suomen kansalle.

    Verkossa:

    Shocking document: How the US planned the war and energy crisis in Europe

    Chockerande dokumentet: Så planerade USA kriget och energikrisen i Europa


    URSULA VON DER LEYEN

    Saksalainen EU-komission puheenjohtaja:

    "MAHDOLLISIMMAN VOIMAKKAAT VASTATOIMET"

    Saksalle ja koko Euroopalle tärkeän aktiivisen energiainfrastruktuurin tarkoituksellista häirintää ei voida hyväksyä. Se johtaa "mahdollisimman voimakkaisiin vastatoimiin", hän varoitti ja kehotti tutkimaan ja selvittämään täysin Nord Streamin räjäytyksen "tapahtumat ja syyt".

    LIITTOKANSLERI OLAF SCHOLZ

    Saksan liittokansleri pyrkii irrottautumaan USA:n Ukrainan proxy-sodan rikollisesta juonesta, ja joutua taloudellisesti riipuvaiseksi USA:sta, joka tuhoaa Saksan ja Euroopan. Vaarana sodan eskaloituminen.

    Scholz:

    "Erittäin vaarallinen sota": Scholz sanoi, miksi hän ei halua antaa panssarivaunuja Ukrainalle.


    Haitat USA:n järjestämästä Ukrainan proxy-sodasta, asetetuista talouspakotteista ja Itämerellä Nord Streamiin kohdistuneesta sotatoimesta koituu ennennäkemättömän suuri kriisi maailman energiahintoihin:

    Erityisesti Saksan ja EU-alueen, Euroopan energiaturvallisuuden järjestelmälle, kun sähkön ja kaasun hinta on noussut räjähdysmäisesti. Saksan yritysten kannattavuus on joutunut kriisiin. Dominoefektinä näkyy muissakin EU-maissa, mistä kärsii myös Suomen julkinen talous, USA:n Ukrainaan ja Itämerelle provosoiman proxy-sodan ja energiasodan seurauksena.

    Kaikki tämä viittaa siihen, että Nord Stream linjastot korjataan. Sitä vaativat mielenosoittajat Saksassa.

    Vastustus kasvaa USA:ssa Bidenin valtavan suureen 100 miljardin dollarin rahoitukseen Ukrainaan, sodan aseistamiseen.

    SAKSALAINEN BASF

    Ilman BASFiä Euroopan teollisuus ei voi toimia, ja ilman Venäjän edullista putkikaasua BASF ei voi toimia.

    Nord Stream -kaasuputken sabotaasi tarkoittaa, että Saksa ei saa maakaasua tänä talvena, ja se viittaa siihen, että kemian alan monialayritys BASF joutuu sulkemaan toimintaansa.

    Hyvin harva ymmärtää, että jos BASF lopettaa toimintansa, Euroopan teollisuus joutuu vaikeusiin.

    BASF tuottaa valtaosan teollisuuskemikaaleista, joita tarvitaan lannoitteissa, öljynjalostuksessa, ilmailu- ja avaruusteollisuudessa, autoteollisuudessa, tekstiileissä, kuluttajatuotteissa, lääkinnällisissä tarvikkeissa ja lääkkeissä, muoveissa ja hartseissa ja paljon muuta.


    IEA

    Kansainvälisen energiajärjestön (IEA) johtaja Fatih Birol sanoi syksyllä, että on "hyvin ilmeistä", kuka on Nord Stream -putkistoja vastaan tehdyn sabotaasin takana.

    IEA:n johtajan mukaan maailma on keskellä "ensimmäistä todellista globaalia energiakriisiä" ja tarvitsee venäläistä öljyä markkinoille.

    Birol: Venäjän öljyn on tultava takaisin raakaöljymarkkinoille, jotta maailman ennennäkemätön energiakriisi voidaan ratkaista. Varoitti, että viimeaikaiset toimitusleikkaukset ovat aiheuttaneet "ensimmäisen aidosti maailmanlaajuisen energiakriisin".

    Öljyntuottajamaiden ryhmä OPEC , johon kuuluvat myös Venäjä ja Saudi-Arabia, sopi aiemmin lokakuussa vähentävänsä raakaöljyn tuotantoa 2 miljoonalla tynnyrillä päivässä marraskuusta alkaen. Tavoitteena on kerätä ylijäämää ensi vuotta varten ja ylläpitää korkeat hinnat.

    Tämä politiikka lisää maailmanlaajuisen taantuman riskiä, sillä öljyn kysyntä ylittää tarjonnan ensi vuonna, Birol sanoi Singapore Energy Week -konferenssissa.

    THE WASHINGTON POST

    Nord Stream Sabotaasin todisteet eivät viittaa Venäjään: Washington Post
    ;
    Evidence In Nord Stream Sabotage Doesn't Point To Russia: Washington Post

    Washington Post -lehden keskiviikkoaamun raportissa julkaistiin yllättävä tunnustus, Nord Stream 1 ja 2 -putkistojen sabotaasi-iskujen  kuukausia kestäneen tutkinnan jälkeen. Iskut tehtiin 26. syyskuuta.

    Washington Post aloittaa kertomalla kiihkeästä kiireestä syyttää välittömästi Moskovaa, mikä alkoi vain muutaman tunnin kuluttua massiivisista kaasuvuodoista Itämereen.

    Mutta nyt, kuukausia kestäneiden tutkimusten jälkeen, lukuisat virkamiehet sanovat yksityisesti, että Venäjä ei ehkä olekaan syyllinen Nord Stream -putkistoon kohdistuneeseen hyökkäykseen.

    The Washington Post julkaisi harvinaisen käänteentekevän syytöksen haastateltuaan kaikkiaan 23 diplomaatti- ja tiedusteluvirkamiestä yhdeksästä maasta, jotka ovat olleet perillä kansainvälisestä tutkinnasta, joka koskee sabotaasitapausta, joka on uhannut Euroopan energiantoimituksia talven tullen.

    — "Tässä vaiheessa ei ole mitään todisteita siitä, että Venäjä olisi sabotaasin takana", erästä eurooppalaista virkamiestä siteerataan.

    TODISTEITA

    1.

    Netissä:

    Nord Stream pipeline SABOTAGE clearly orchestrated by ruthless Biden regime: Nuland, Biden and Sen. Johnson all demanded “ending it permanently” by any means necessary

    2.

    Netissä:

    Whodunnit? – Facts related to the sabotage attack on the Nord Stream pipelines 

    3.

    Tutkittava lisää

    Hakusanoiksi: Liz truss it has been done


   • Anonyymi

    Mielenosoitukset — USA:n proxy-sota

    Nya Dagbladet 13.9.2022 ensimmäisenä sanomalehtenä Euroopassa julkaisi USA:sta vuodetun salaisen asiakirjan.

    Miksi Suomen media ei seuraa esimerkkiä, vaikka varmasti tietävät kaiken !

    Verkossa: Chockerande dokumentet: Så planerade USA kriget och energikrisen i Europa

    Järkyttävä asiakirja: miten USA suunnitteli sodan ja Euroopan energiakriisin

    USA suunnitelmastaan: Saksan ja Venäjän väliset vahingot ovat niin suuret, että maiden on mahdotonta palauttaa normaalit suhteet myöhemmin.

    — [Liittokansleri Olaf Scholzin lausunnot viittaavat siihen, että näin ei tule tapahtumaan]

    USA: Päätavoitteena on jakaa Eurooppa — erityisesti Saksa ja Venäjä — ja tuhota Euroopan talous saamalla politiikan hyödylliset idiootit pysäyttämään Venäjän energiatoimitukset mantereelle.

    "Ainoa mahdollinen tapa varmistaa, että Saksa kieltäytyy Venäjän energiatoimituksista, on molempien osapuolten osallistuminen Ukrainan sotilaalliseen konfliktiin". [myös TP Niinistö ja Ruotsin PM Andersson höynäytetty mukaan joulukuussa 2021]

    Sabotaasiin viittaa

    USA, [JOE BIDEN]: "Venäjän energiatoimitusten vähenemisellä — parhaassa tapauksessa täydellisellä katkaisulla — olisi katastrofaaliset seuraukset Saksan teollisuudelle. Puutetta pahentaa entisestään tarve käyttää merkittäviä määriä venäläistä kaasua, jotta koteja ja julkisia rakennuksia voidaan lämmittää talvella. Teollisuuden seisokit aiheuttavat puutteita valmistuksen komponenteista ja varaosista, logistiikkaketjujen romahtamisen ja ennemmin tai myöhemmin dominovaikutuksen".

    BIDEN: "Ainoastaan EU:n ja Naton sitoumuksiin sitoutuneet eurooppalaiset maat voivat tarjota meille tämän ilman merkittäviä sotilaallisia ja poliittisia kustannuksia meille".


    BANDEROLLEISSA LUKI

    "Olemme kaikki samassa veneessä.
    Ilman venäläistä kaasua taloutemme on kuollut!"

    "Lopettakaa sota, lopettakaa pakotteet"

    "Saksan ei pidä osallistua asetoimituksin Ukrainan sotaan"

    "Pysäyttökää hintaräjähdys"

    "Korjatkaa ja avatkaa Nord Stream nyt"

    Mielenosoituksia ympäri Saksaa jo maaliskuusta 2022 alkaen. Syksyn aikana ennen ja jälkeen Nord Streamin sabotaasin. EU:n lehdistö on sensuroinut perustuslaillista perusoikeutta käyttäneiden mielenosoittajien vaatimukset.

    Tšekin pääkaupungissa Prahassa ovat mielenosoittajat vaatineet pääministerin ja hallituksen eroa.

    — Elinkustannusten nousu ja energiapula ovat johtaneet viranomaisten vihaan, ja kansalaiset syyttävät EU:n Venäjän-pakotteita omasta taloudellisesta ahdingostaan. [Yhdenmukaisesti verkossa: Chockerande dokumentet: Så planerade USA kriget och energikrisen i Europa]

    Mielenosoittajien suurimmat huolenaiheet ovat kohoavat energiakustannukset

    — Ukrainan sota, johon Saksan ei pidä heidän mielestään osallistua asetoimituksin.

    — He kehottavat hallitusta korjaamaan ja avaamaan uudelleen Venäjälle johtavan Nord Stream 2 -kaasuputken

    — Inflaatio, joka on korkeimmillaan 70 vuoteen.

    Verkossa:

    1.
    Angry winter’: Germany’s Monday night protests unite far-right and left

    Mielenosoittajat pitelevät kylttiä, jossa lukee "Venäjän vastaiset pakotteet ovat kuolinisku Saksalle ja sen taloudelle".

    Mielenosoittajien hallitukselle esittämiin vaatimuksiin kuuluu muun muassa Venäjän vastaisista pakotteista luopuminen, jotta Venäjä saadaan suostuteltua jatkamaan edullisia kaasuvirtojaan EU-maihin [ml. Suomi].

    Mies pitää kädessään kylttiä, jossa lukee "Ami [amerikkalainen] mene kotiin!". Miten NSA, CIA ja armeija pitävät meitä vallassa", kun taas toinen pitää kylttiä, jossa lukee "Pakotteet saavat riittää" maanantai-illan mielenosoituksessa Schwerinissä lokakuussa.

    Myös asenne mielenosoittajia kohtaan on muuttunut. Aikaisemmin heidän vaatimuksensa tulkittiin usein törkeiksi tai parhaimmillaankin asiattomiksi, mutta sympatia heitä kohtaan on lisääntymässä. Yleisradioyhtiö MDR:n hiljattain tekemässä kyselyssä 80 prosenttia vastaajista sanoi ymmärtävänsä, miksi ihmiset tunsivat itsensä pakotetuiksi lähtemään kaduille.

    Viime kuukausina asialistalla on ollut elinkustannuskriisi, ja hintojen nousu on iskenyt suhteettoman kovaa itäsaksalaisiin, koska heillä on matalammat palkat, pienemmät eläkkeet ja vähemmän pitkäaikaista varallisuutta — olipa kyse sitten omaisuudesta, perinnöstä tai sijoituksista — kuin Länsi-Saksan asukkailla.

    Johann Schroder kysyy: "Olenko radikaali, jos päätän osallistua mielenosoitukseen, koska pelkään, etten pysty ruokkimaan itseäni tai lämmittämään kotiani

    — ja lisäksi ... en luota siihen, että valtaapitävät ratkaisevat tämän ongelman lähiaikoina

    — tai että se estää sodan leviämisen Saksaan?"


    2.
    Tens Of Thousands March Against Rising Energy Costs, Inflation Across Germany

    Noin 24 000 saksalaista lähti lauantaina 22.10.2022 kaduille protestoimaan korkeita elinkustannuksia ja energian hinnannousua vastaan.

    "Olemme kaikki samassa veneessä. Ilman venäläistä kaasua taloutemme on kuollut!"

    Protestit Berliinissä, Düsseldorfissa, Hannoverissa, Stuttgartissa, Dresdenissä ja Frankfurt-am-Mainissa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    jatko ... Vihreät puolueet saavat Saksan "putoamaan ansaan".

    Erityisesti Euroopan vihreitä puolueita kuvataan helposti manipuloitaviksi, jotta ne noudattaisivat Yhdysvaltain imperialismin käskyjä.

    "Edellytyksenä sille, että Saksa joutuu tähän ansaan, on vihreiden puolueiden ja ideologioiden johtava asema Euroopassa. Saksan ympäristöliike on vahvasti dogmaattinen, ellei jopa fanaattinen liike, minkä vuoksi heidät on melko helppo saada sivuuttamaan taloudelliset argumentit", kirjoitetaan, ja esimerkkeinä tämäntyyppisistä poliitikoista mainitaan Saksan nykyinen ulkoministeri Annalena Baerbock ja ilmastoministeri Robert Habeck.

    "Henkilökohtaisten ominaisuuksien ja ammattitaidon puutteen vuoksi voidaan olettaa, että heidän on mahdotonta myöntää omia virheitään ajoissa. Näin ollen riittää, että mediassa luodaan nopeasti ja jatkuvasti mielikuva "Putinin hyökkäydsodasta" — ja että vihreistä tehdään innokkaita ja kovia pakotteiden kannattajia — "sotapuolue". Näin pakotteet voidaan ottaa käyttöön ilman esteitä."

    Baerbockin tiedetään julistaneen, että Venäjän kaasukielto pidetään voimassa myös talvella — riippumatta siitä, mitä hänen äänestäjänsä ajattelevat siitä ja mitä seurauksia siitä on Saksan väestölle.

    — "Me pysymme Ukrainan rinnalla, ja se tarkoittaa, että pakotteet pysyvät voimassa myös talvella — vaikka se onkin hyvin vaikeaa poliitikoille", hän sanoi hiljattain Prahassa pidetyssä konferenssissa.

    Kuvateksti: Yhdysvallat kuvailee vihreiden poliitikkoja Annalena Baerbockia (vasemmalla) ja Robert Habeckia (oikealla) helpoiksi manipuloitaviksi tekemään Yhdysvaltojen tavoitteen onnistumiseksi — erityisesti Saksan talouden tuhoamista.

    "Parhaimmillaan täydellinen pysäytys"

    RAND:n kirjoittajat toivovat, että Saksan ja Venäjän väliset vahingot ovat niin suuret, että maiden on mahdotonta palauttaa normaalit suhteet myöhemmin.

    "Venäjän energiatoimitusten väheneminen — parhaassa tapauksessa täydellinen katkaisu [USA:n sabotoima Nord Stream] — johtaisi katastrofaalisiin seurauksiin Saksan teollisuudelle. Energian puutetta pahentaa entisestään tarve käyttää merkittäviä määriä venäläistä kaasua kotien ja julkisten rakennusten lämmittämiseen talvella. Teollisuuden seisokit aiheuttavat puutteita valmistuksen komponenteista ja varaosista, logistiikkaketjujen romahtamisen ja ennemmin tai myöhemmin dominovaikutuksen."

    Viime kädessä Euroopan talouden täydellistä romahtamista pidetään sekä todennäköisenä että toivottavana.

    "Tämä ei ole vain murskaava isku Saksan taloudelle, vaan koko EU:n talous romahtaa väistämättä."

    Lisäksi siinä tuodaan esiin edut, joita yhdysvaltalaisille yrityksille koituu vähemmän kilpailua maailmanmarkkinoilla, logistiset edut ja pääoman ulosvirtaus Euroopasta, mikä voisi sen arvion mukaan hyödyttää Yhdysvaltojen taloutta 7000–9000 miljardin dollarin verran. Lisäksi siinä korostetaan, että monet hyvin koulutetut ja nuoret eurooppalaiset joutuvat muuttamaan Yhdysvaltoihin.

    JÄRKYTTÄVÄ ASIAKIRJA: USA:n RAND ajatushautomo suunnitteli proxy-sodan Ukrainaan, maailman ja Euroopan energia- ja talouskriisin

    USA:n presidenteille työskentelevästä RAND-ajatushautomosta vuodetussa salaisessa asiakirjassa näkyy kaikki se, mikä on jo käytännössä totetunut USA/NATON Ukrainan proxy-sodan seurauksena.

    ENERGIASOTA ITÄMERELLÄ:
    Nord Stream AG:n kaasuputkilinjastojen räjäytys.

    Kokonaisuuteen löytyy dokumentteihin perustuva näyttö tapahtuneesta, joka on täysin yhteensopiva sen kanssa, mitä vuodetussa asiakirjassa on esitetty tapahtuvaksi.

    Myös näyttö Bidenin salaisesta suunnitelmasta höynäyttää TP Niinistö ja Ruotsi hakemaan Nato-jäsenyyttä, ja osallistumaan USA:n proxy-sotaan asetoimituksin Ukrainassa, ja asettamaan talouspakotteita Venäjälle.

    Nord Stream sabotaasi valmisteltiin peitetarinana BALTOPS 2022 merisotaharjoitus. Räjäytys juuri ennen talven tuloa 26.9.2022, kun Saksan teollisuus joutuu kriisin kotitalouksien maakaasutarpeen kasvaessa.

    USA pääsi tavoutteeseen: "hyödylliset idiootit" ei huomannut ajoissa USA:n kavaluutta:

    Donald Macgregor:

    "Pakotteita määrättäessä on aina tärkeää välttää pakotteiden asettamista itselle".

    USA ulos

    EU-komission ja EU:n jäsenmaiden on muutettava suhtautumistaan Yhdysvaltoihin ja sen käyntiin provosoimaan proxy-sotaan Ukrainassa.


    NYA DAGBLADET 13. 9. 2022

    NETISSÄ

    Chockerande dokumentet: Så planerade USA kriget och energikrisen i Europa

    Shocking document: How the US planned the war and energy crisis in Europe

    • Kyseessä on poikkeuksellinen sisäinen vuoto USA:n hallitukseen sidoksissa olevasta ajatushautomosta RAND Corporationista. Se tunnetaan mm. siitä, että se on ollut USA:n ulko- ja puolustuspoliittisen strategian takana kylmän sodan aikana.

    Asiakirjassa kerrotaan yksityiskohtaisesti, miten USA suunnitteli Euroopan energiakriisin.

    • Tammikuussa päivätyssä asiakirjassa tunnustetaan, että USA:n Ukrainassa harjoittama hyökkäävä ulkopolitiikka provosoi Venäjää puuttumaan sotilaallisesti Ukrainan asioihin.

    — Sitten tarkoituksena on panna helposti täytäntöön pitkään valmisteltu pakotepaketti.

    • Pakotepaketin seurauksena Saksan ja EU:n talous "väistämättä romahtaa". USA iloitsee muun muassa siitä, että 9000 miljardin dollarin arvosta resursseja voi virrata Yhdysvaltoihin, ja että hyvin koulutetut nuoret eurooppalaiset joutuvat muuttamaan kotimaastaan.

    • Päätavoitte on jakaa Eurooppa — erityisesti Saksa ja Venäjä — tuhota Euroopan talous saamalla politiikan "hyödylliset idiootit" katkaisemaan Venäjän energiatoimitukset [ml. Suomi].

    Euroopan ensimmäisenä sanomalehtenä ruotsalainen Nya Dagbladet julkaisee USA:n salaiset suunnitelmat Euroopan talouden murskaamiseksi Ukrainan proxy-sodan osapuolten avulla aiheutetun energiakriisin avulla.

    RAND-ajatushautomolla on 1850 työntekijää ja 350 miljoonan dollarin budjetti, ja sen virallisena tavoitteena on "parantaa politiikkaa ja päätöksentekoa tutkimuksen ja analyysin avulla". Se liittyy pääasiassa USA:n puolustusministeriöön. Tunnettu siitä, että se on vaikuttanut sotilaallisen ja muun strategian kehittämiseen kylmän sodan aikana.

    RANDin asiakirjassa, jonka otsikko on "Weaken Germany, Strengthen the United States" (Saksan heikentäminen, USA:n vahvistaminen), sanotaan, että on "kiireellisesti tarpeen" tuoda ulkopuolisia varoja USA:n talouden tukemiseen yleensä, "erityisesti pankkijärjestelmään".

    RANDin mukaan suurin este tälle on Saksan kasvava itsenäisyys. Siinä huomautetaan muun muassa, että Brexit [Iso-Britannian ero EU:sta] on antanut Saksalle suuremman itsenäisyyden ja vaikeuttanut USA:n mahdollisuuksia vaikuttaa Euroopan hallitusten päätöksiin:
    — "Toteutuessaan se tekisi Euroopasta paitsi taloudellisen myös poliittisen kilpailijan USA:lle".

    Tämän poliittisen uhan murskaamiseksi RAND esittää strategisen suunnitelman, jonka ensisijaisena tavoitteena on tuhota Saksan talous.

    Ainoa keino: "Viedä Saksa ja EU-maat sotaan Ukrainassa".

    Kyynistä strategiaa läpäisevä keskeinen tavoite on ennen kaikkea Saksan ja Venäjän sekä Ranskan välisen yhteistyön tuhoaminen.

    Ainoastaan EU:n ja Naton sitoumuksiin sitoutuneet eurooppalaiset maat voivat tarjota tämän kaiken ilman merkittäviä sotilaallisia ja poliittisia kustannuksia meille". [ml. Bidenin ansaan höynäyttämä TP Niinistö ja Ruotsin PM Magdalena Andersson].

    "Venäjän maakasutoimitusten lopettaminen [sabotaasi] aiheuttaa järjestelmäkriisin, joka on tuhoisa Saksan taloudelle ja lopulta koko EU:lle", sanotaan, ja että avainasemassa on Euroopan maiden vetäminen sotaan.

    "Ainoa mahdollinen tapa varmistaa, että Saksa kieltäytyy Venäjän energiatoimituksista, on vetää osapuolet mukaan Ukrainan sotilaalliseen konfliktiin".

    Jatkuvat toimemme Ukrainassa johtavat väistämättä Venäjän sotilaalliseen vastaukseen. Venäjä ei selvästikään jätä Ukrainan armeijan massiivista painostusta Donbassin tasavaltoihin ilman sotilaallista vastausta. Tämä mahdollistaisi sen, että Venäjä voitaisiin esittää hyökkääjänä ja sitten soveltaa kokonaan jo valmisteltu pakotepaketti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nato-Suomi on osa presidentti Bidenin salaista suunnitelmaa

    Kenraalimajuri evp
    Maanpuolustuskorkeakoulun rehtori emeritus Vehviläinen

    Suomessa kansalaiset — kuten myös kansanedustajat — uskovat yleisesti, että Putinin Venäjä yllätti koko maailman aloittamalla tämän vuoden helmikuussa (24.2.2022) oikeudettoman hyökkäyksen Ukrainaan. Todellisuudessa Venäjän hyökkäys ei ollut niin suuri ”yllätys”, kuin meille suomalaisille on uskoteltu.

    Olennaisia yksityiskohtia tilanteen kehittymisestä alkoi selvitä nopeasti sen jälkeen, kun Suomi oli jättänyt hätäisesti valmistellun jäsenhakemuksen Naton pääsihteerille. Washington Post julkaisi jo viikon kuluttua artikkelin, jossa kerrottiin presidentti Bidenin hallinnon salaisesta suunnitelmasta (The secret planning that kept the White House a step ahead of Russia / Washington Post 26 May 2022),. Artikkelissa USA:n ulkoministeri Antony Blinken kertoi, kuinka presidentti Biden oli jo joulukuusta 2021 lähtien houkutellut presidentti Niinistön Natoon. ”Biden wooed Finnish President Sauli Niinisto to Nato”, oli arvio yhteydenpidosta, joka jatkui tämän vuoden alkukuukausina ja johti Suomen poliittisen johdon Nato-päätöksen taakse jo ennen huhtikuussa alkanutta asian eduskuntakäsittelyä.

    Ukrainan sodan ja meille suomalaisille markkinoidun suuren ”yllätyksen” osalta on olennaista ymmärtää presidentti Zelenskyin maaliskuussa 2021 (siis vuosi ennen Venäjän 24.2.2022 aloittamaa hyökkäystä) antama määräys (Decree of the President of Ukraine №117 / 2021), jolla käskettiin toteutettavaksi strategia Krimin miehityksen lopettamiseksi ja alueen liittämiseksi takaisin Ukrainaan. Asia on jäänyt liian vähälle huomiolle Suomessa. Kuitenkin määräys on ollut luettavissa Ukrainan presidentin hallinnon tiedotussivuilla internetissa. Myös länsimainen media on uutisoinut asiasta (Is the World Ready for World War 3 as Ukraine’s President signed a Decree to retake Crimea from Russia? / TECH STARTUPS 2 Apr 2021)

    Olisikin syytä pohtia, mikä on ollut USA:n vaikutus määräyksen №117 / 2021 taustalla? Millaisia lupauksia USA on antanut Ukrainalle vuonna 2021 ja sitä ennen? Millaista poliittista ja taloudellista tukea ja aseapua Ukraina on uskonut saavansa? — Tärkeää olisi myös ymmärtää kyseisen strategisen suunnitelman vaikutus Putinin ajatteluun ja Venäjän rikollisen hyökkäyksen aloittamiseen sekä sodan kulkuun? — Joka tapauksessa Venäjän 24.2.2022 aloittama hyökkäys ei ole ollut niin suuri ”yllätys”, kuin meille suomalaisille on haluttu uskotella.

    * * * * *

    Suomalaisen demokratian kannalta tilanne on kiusallinen sen vuoksi, että edellä esitettyjä ulkomaisia lähteitä tutkimalla sekä Suomen presidentin kanslian tiedotteita seuraamalla on pääteltävissä, että maan poliittinen johto on päätynyt Nato-jäsenyyden kannalle jo ennen asian huolellista arviointia eduskunnassa.

    Niinpä Nato-jäsenyyden hakemiseen johtanut eduskuntakäsittely on ollut ”arvoton näytelmä”, kuten oli nähtävissä jo ennen 17.5.2022 tehtyä päätöstä. Valmisteluprosessi on ollut farssi, joka näkyy hakupäätöksen perusteeksi laaditussa Valtioneuvoston selonteossa (”Selonteko Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon” / VNS 3/2022 vp 15.5.2022). Selonteossa luetellaan pari (2) konekirjoitusliuskaa osin näennäisiä hyötyjä Natoon liittymisen puolesta. Haitoista ei ole edes yhtä (1) sanaa. — ”Hämmästyttävä suoritus nopeasti ’natottuneelta’ hallitukselta”.

    • Toivottavasti Turkin antama jatkoaika Nato-jäsenyyden käsittelyyn on niin pitkä, että jäsenyyden karmea kääntöpuoli ehditään arvioida valmistauduttaessa ensi kevään eduskuntavaaleihin.

    Tapahtui selvä virhe, kun ennen jäsenyyshakemusta ei kiinnitetty lainkaan huomiota Naton itärajan siirtämisen kielteisiin seurauksiin. — Olennaista on ymmärtää tilanne Ukrainan sodassa:

    [Eksistentiaalinen uhka Venäjälle]

    Tilanne muuttuu Putinille edulliseksi, kun Naton itäraja siirretään Suomen jäsenyyden myötä Pietarin lähelle.

    — Se on propagandavoitto Putinille, joka on jo yli 10 vuotta väittänyt, että Nato uhkaa Venäjän olemassaoloa vyörymällä itään.

    Kun ”pyhä isänmaa” on uhattuna niin Ukrainan kuin Suomen suunnista, voidaan sotaa jälleen kutsua sodaksi eikä enää tarvitse höpistä ”erikoisoperaatioista”. Venäjän duuma myöntää Putinille kaikki uhkaavassa tilanteessa tarvittavat valtuudet (lkp ydinaseen käyttö ml).

    Valitettavasti Suomen lyhytnäköinen ajattelu pitkittää Ukrainan sotaa ja lisää ukrainalaisten kärsimyksiä. 

    Uusi konfliktirintama Suomen suunnassa vahingoittaa koko Euroopan turvallisuutta ja tulevaa kehitystä.

    Kenraali Vehviläinen


    Existential threat

    John J. Mearsheimer
    University of Chicago

    Ukrainan ongelmat alkoivat itse asiassa Naton Bukarestin huippukokouksessa huhtikuussa 2008, kun George W. Bushin hallinto painosti liittoumaa ilmoittamaan, että Ukrainasta ja Georgiasta "tulee jäseniä".

    — Venäjän johtajat reagoivat välittömästi ja luonnehtivat päätöstä Venäjälle eksistentiaaliseksi uhaksi ja lupasivat estää sen.

    YDINSODAN VAARA EUROOPASSA
    — TAKTINEN YDINASE

    Oikeusvaltion valtiosääntö edellyttää rehellisyyttä eduskunnalta — sodan ja rauhan kysymyksissä TP Niinistöltä ja PM Marinilta.

    Nyt näin ei ole !

    Suomi on monin tavoin perustuslain vastaisessa tilassa. Suunitelma tehty jo ennen 2018 vaalia. /HS


    Kenraalimajuri evp
    Maanpuolustuskorkeakoulun rehtori emeritus Vehviläinen

    Valtiojohdolle: Venäjä vihaa Natoa tosissaan.

    Kumpi puhuu totta ydinaseesta? — USA:n presidentti Biden vai Suomen Niinistö?

    Nykyinen voimapoliittinen asetelma, jossa Suomi on ollut Venäjän ajattelussa rauhallinen ja vakaa sivusuunta, muuttuu täysin. [maanpetos; valtiopetos]

    Presidentti Niinistö vahvisti Suomen NATO-uskon sokean pisteen — YKKÖSAAMU 1.10.2022

    TP Niinistö vahvisti haastattelussa (Ykkösaamu 1.10.2022), että Suomen NATO-uskon sokea piste on ydinase. Meillä vaietaan viikko viikolta kasvavasta uhkasta. Presidentti Niinistö käytti 40 minuuttia kestäneessä haastattelussa aikaa vajaan puoli minuuttia todetessaan ydinaseuhkasta seuraavasti:

    — ”Olen joskus sanonut, että se seikka, että puheessa vilahtaa silloin tällöin ydinase on hyvin huono asia jo sellaisenaan, koska se arkipäiväistää koko ydinaseen. Tässä ei kauheasti kannata lähteä spekuloimaan. Venäjällä luultavasti on muunkinlaista aseistusta käytettävissään".

    Haloo, päättäjät! — Uhkat ja ongelmat eivät katoa vaikenemalla ja sulkemalla silmät pahuudelta. Suomalaisen demokratian kulmakiviä ovat rehellisyys ja avoimuus vaikeissakin asioissa.

    [Niinistön ja Marinin] NATO-uskon sokea piste on taktinen ydinase. — Muualla läntisessä maailmassa voimakkaasti kasvavasta ydinaseuhkasta puhutaan ja kirjoitetaan lähes päivittäin. — Suomessa asiasta ollaan hiljaa.

    Monet maailman johtajista ja turvallisuusalan parhaista asiantuntijoista ovat ilmaisseet huolensa juuri taktisen ydinaseen osalta, jonka käytön todennäköisyys lisääntyy koko ajan Ukrainan sodan pitkittyessä.

    Kasvavasta ydinaseuhkasta ovat varoittaneet muun muassa YK:n pääsihteeri Guterres, USA:n presidentti Biden, CIA:n pääjohtaja Burns, USA:n kansallisen tiedustelun päällikkö Haines, rauhannobelisti Oscar Arias ja monet muut, joiden kannanottoja ja perusteluja olen tuonut esiin aiemmin.

    NATO:n itärajan siirtäminen Suomen suunnalla Pietarin kupeeseen on suuri virhe. — Putinin on entistä helpompi perustella Venäjän kansalle ja duumalle niin taktisen ydinaseen käyttö kuin muut yllättävät iskut.

    Juuri ennen Suomen eduskunnan päätöstä Nato-jäsenyyden hakemisesta CIA:n pääjohtaja William Burns varoitti ydinaseuhkasta: — ”None of us can take lightly the threat posed by a potential resort to tactical nuclear weapons or low-yield nuclear weapons.” (14 Apr 2022 in Georgia Tech) — Hieman aiemmin USA:n kansallisen tiedustelun päällikkö Avril Haines oli vahvistanut kasvaneen ydinaseuhkan senaatin puolustuskomiteassa.

    Kasvaneesta ydinaseuhkasta varoittivat kesän kuluessa rauhannobelisti Oscar Arias ja Global Security Instituutin johtaja Jonathan Granoff. He katsoivat yhteisessä kirjoituksessaan (The HILL 19 July 2022), että uhka on suurempi kuin Kuuban ohjuskriisin aikaan 1962.

    Viimeisin varoittaja on USA:n apulaisulkoministerinä ja Naton apulaispääsihteerinä toiminut Rose Gottemoeller, joka totesi viime viikolla uutistoimisto AP:n haastattelussa, että USA ei reagoisi ydinaseilla Venäjän kertaluonteiseen, rajoitettuun ydiniskuun Ukrainassa. Rose Gottemoellerin sanoille antaa painoarvoa hänen poikkeuksellisen suuri asiantuntemuksensa ydinaseista. Hän johti USA:n ja Venäjän väliset viimeisimmät ydinaseiden rajoittamisneuvottelut, joiden tuloksena oli The New START Treaty.

    On todella vaarallista, että juuri nyt, jolloin mitään todellista uhkaa ei Suomeen kohdistu, teemme [despoottimainen, ymmärtämätön Niinistö tekee ! ] [USA:n presidentin Bidenin, Obaman Ukrainassa Maidanin vallankaappauksen järjestäneen agentin ja nyt Bidenin sotapolitiikasta vastaavan, Victoria Nulandin] höynäyttäminä ratkaisun, joka tukee Putinin valheellista propagandaa ja valtaoikeuksia Venäjällä. — NATO:n itärajan siirtäminen Suomen suunnalla Pietarin kupeeseen on virhe.

    • Olivatpa kansalaisten perusteet niin tai näin, TP Niinistön ja PM Marinin olisi pitänyt pysyä rauhallisena ja jaksaa viestiä kansalle, että Suomeen ei kohdistu sotilaallista uhkaa.

    • Katsovat Nato-jäsenyyden olevan sopiva kosto Putinille; tunteidensa vyöry on kanavoitunut Suomen kansaa ja Euroopan rauhaa vastaan kääntyvänä.

    • Suomessa valtaeliitti — valtamedia eivät halua keskustella koko ydinaseasiasta —USA/NATOSTA koituvasta uhasta, koska pelko NATO-hurmion hiipumisesta on suuri.

    Merkittävin muutos, jonka Suomen liittyminen Natoon aiheuttaisi, on jännityksen ja sodanvaaran lisääntyminen omalla ja lähialueellamme.

    [USA:n vallankaappaus ja provosoima proxy-sota Ukrainassa]

    Parhaillaan Ukrainassa meneillään oleva Venäjän silmitön mellastaminen ei olisi lainkaan alkanut, mikäli USA olisi vuonna 2014 toiminut Ukrainalle antamiensa turvatakuiden (Security Assurances 1994) edellyttämällä tavalla.


   • Anonyymi

    NAT0n Bukarestin huippukokous-moka v. 2008 rohkaisi
    Anonyymi-ap


    Putinia toimimaan; Saksa ja Ranska vastustivat Ukrainan (ja Georgian) ottamista Jäsenyyden toimintasuunnitelmaan (Membership Action Plan ,MAP). Jos toisin olisi tehty, Putin tuskin olisi uskaltanut turvautua aggressioon Krimillä. Putin näki lännen eripuran ja heikkouden - ja hyödynsi sitä.
    "The Alliance did not offer a Membership Action Plan to Georgia or Ukraine, largely due to the opposition of Germany and France..."


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    NAT0n Bukarestin huippukokous-moka v. 2008 rohkaisi
    Anonyymi-ap


    Putinia toimimaan; Saksa ja Ranska vastustivat Ukrainan (ja Georgian) ottamista Jäsenyyden toimintasuunnitelmaan (Membership Action Plan ,MAP). Jos toisin olisi tehty, Putin tuskin olisi uskaltanut turvautua aggressioon Krimillä. Putin näki lännen eripuran ja heikkouden - ja hyödynsi sitä.
    "The Alliance did not offer a Membership Action Plan to Georgia or Ukraine, largely due to the opposition of Germany and France..."

    Joku pallopää on täyttänyt palstan vinoilla höpötyksillään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    NAT0n Bukarestin huippukokous-moka v. 2008 rohkaisi
    Anonyymi-ap


    Putinia toimimaan; Saksa ja Ranska vastustivat Ukrainan (ja Georgian) ottamista Jäsenyyden toimintasuunnitelmaan (Membership Action Plan ,MAP). Jos toisin olisi tehty, Putin tuskin olisi uskaltanut turvautua aggressioon Krimillä. Putin näki lännen eripuran ja heikkouden - ja hyödynsi sitä.
    "The Alliance did not offer a Membership Action Plan to Georgia or Ukraine, largely due to the opposition of Germany and France..."

    Etkö enempää keksiny?olis tuohon vielä mahtunu.Ps en muuten lukenu riviäkään tuosta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Etkö enempää keksiny?olis tuohon vielä mahtunu.Ps en muuten lukenu riviäkään tuosta.

    Minä en ole tuo aiempien pitkien kommenttien laatija - mainitsin vain tuosta BUKARESTISTA!! KIITOS!


  • Anonyymi

   Todellisuus on aina monimutkainen. Eteenpäin on vielä joskus päästävä ja tilanteet tulevat aivan varmasti muuttumaan. Diplomatiassa pyritään etsimään kaikille yhteisiä intressejä ja tavoitteita.

   • Anonyymi

    No Sanna mutta, kiitos taas tästäkin tyhjänpläräyksestä.


  • Anonyymi

   Turha aloitus. Samaa panettelua päivästä toiseen. Ei jatkoon.

   • Anonyymi

    Mene sinä Illu muualle itkemään. Putoat ensi vaaleissa pois eduskunnasta mokomakin turhake.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mene sinä Illu muualle itkemään. Putoat ensi vaaleissa pois eduskunnasta mokomakin turhake.

    Sinäpä sen sanoit - juuri Marin on se turhake PM:n virassa. Onko lapsellisempaa ja tyhmempää henkilöä nähty kuin on tämä Marin. Aivan kuin keskenkasvuinen kakara - huutaa ja kiekuu kuin riikinkukko erinäisissä haastatteluissa.


  • Anonyymi

   Koirat haukkuu ja karavaani kulkee. Setämiehiä suututtaa, kun Sanna mennä porskuttaa.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Uuden seelanni JAcinda erosi itku kurkussa. minä olen vain ihminen, itki jacinda aivan kuten sanna kun jäi jauhot hilkoissa.

   • Anonyymi

    Pöljän misogynistit ovat olleet kimpussaan ja murentaneet hänen voimiaan. Raukkamsiset koulukiusaajat.


  • Anonyymi

   Mutta Sanna Marin on sentään hyvännäköinen nainen.

   • Anonyymi

    Sekö muka riittää hoitamaan pääministerin virkaa ?
    Minun mielestäni Marin ei edes ole hyvännäköinen mutta osaamaton se on .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sekö muka riittää hoitamaan pääministerin virkaa ?
    Minun mielestäni Marin ei edes ole hyvännäköinen mutta osaamaton se on .

    Jotkut muissa maissa ovat pitäneet häntä raikkaana tuulahfuksena yleensä vanhoillisiin, jäykkiin ja hitaisiin, kaavoihin kangistunrisiin eri maiden parlamenttien johtajiin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jotkut muissa maissa ovat pitäneet häntä raikkaana tuulahfuksena yleensä vanhoillisiin, jäykkiin ja hitaisiin, kaavoihin kangistunrisiin eri maiden parlamenttien johtajiin.

    Yleensä oikeistopoliitikkoihin, joiden tärkein tehtävä näyttää olevan voimassa olevien rakenteiden säilyttäminen tai vähän tasksepäin vieminen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sekö muka riittää hoitamaan pääministerin virkaa ?
    Minun mielestäni Marin ei edes ole hyvännäköinen mutta osaamaton se on .

    Tuo lause, kertoo sinusta enemmän kuin Pääministeri Marinista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuo lause, kertoo sinusta enemmän kuin Pääministeri Marinista.

    Onko Sanna muuttanut jo etunimensä Pääministeriksi?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onko Sanna muuttanut jo etunimensä Pääministeriksi?

    Tituleerataan virka-asemansa mukaan erotetuksi mahdollisesti muista saman nimisistä henkilöistä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onko Sanna muuttanut jo etunimensä Pääministeriksi?

    Ilmiselvästi edustat Perussuomalaisten ylintä kastia. Luojan kiitos.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jotkut muissa maissa ovat pitäneet häntä raikkaana tuulahfuksena yleensä vanhoillisiin, jäykkiin ja hitaisiin, kaavoihin kangistunrisiin eri maiden parlamenttien johtajiin.

    Kerroppas ketkä ja missä maissa , linkkejä kehiin .


   • Anonyymi

    Mistä kohtaa??laiha luiseva muodoton keppi,sitäkö kutsut kauneudeksi.


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Tuo video osaltaan nosti hänet Financial timesin 25 vaikutusvaltaisimman naisen joukkoon.
    Hyvät muuvit ja reipasta ilottelua, jonkalainen persuilta harvemmin luonnistuu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuo video osaltaan nosti hänet Financial timesin 25 vaikutusvaltaisimman naisen joukkoon.
    Hyvät muuvit ja reipasta ilottelua, jonkalainen persuilta harvemmin luonnistuu.

    Miten Marin on vaikutusvaltainen kun hän ei herätä kuin pahennusta ja hymyilyä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten Marin on vaikutusvaltainen kun hän ei herätä kuin pahennusta ja hymyilyä?

    Ehkä sinä hapan ja kaltaisesi paheksuvat mutta:
    Ison-Britannian luetuin lehti Daily Mail uutisoi pääministeri Sanna Marinin (sd) sosiaalisessa mediassa saamasta tuesta.
    Naiset ympäri maailman jakavat videoita aihetunnisteilla #solidaritywithsanna (solidaarisuutta Sannalle) #istandwithsanna (seison Sannan tukena).


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten Marin on vaikutusvaltainen kun hän ei herätä kuin pahennusta ja hymyilyä?

    Hilary Clinton kannusti Twitterissä Suomen pääministeriä omalla bilekuvallaan. Clintonin kannustus päättyy osuvasti:

    ”Keep dancing, @marinsanna”

    Hilary Clintonilla on Twitterissä yli 32 miljoonaa seuraajaa. Sanna Marin sai kommenteissa runsaasti tukea.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten Marin on vaikutusvaltainen kun hän ei herätä kuin pahennusta ja hymyilyä?

    Isojen maiden päättäjät ovat saaneet hänestä "hölmön" äänitorven. Luulee olevansa suosiossa, mutta toiset nauravat. Suomalaiset minua silti eniten ihmetyttää, maa on aivan kuralla vasemmistohallituksen jäljiltä ja täällä vain hurrataan, kun pääministeri sanoo suoraan. Ei ole mitään suoraan sanomista, jos vain huutaa suoraa huutoa, mutta ei pysty vastaamaan kysyttyyn asiaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Isojen maiden päättäjät ovat saaneet hänestä "hölmön" äänitorven. Luulee olevansa suosiossa, mutta toiset nauravat. Suomalaiset minua silti eniten ihmetyttää, maa on aivan kuralla vasemmistohallituksen jäljiltä ja täällä vain hurrataan, kun pääministeri sanoo suoraan. Ei ole mitään suoraan sanomista, jos vain huutaa suoraa huutoa, mutta ei pysty vastaamaan kysyttyyn asiaan.

    Ei ole pahemmin nauramista muista maista kuulunut. Euroopassa on nihkeät tunnelmat Ranskan ja Saksan johtajien välillä. Macron ja Sccholz ovat vähän pallot hukassa omien maidensa poliitikoissa eikä kumpikaan saa järkeviä, yhteisiä päätöksiä aikaan Eurooppaa koskevissa asioissa. Mactonilla ei kovin hyviä suhteita USA:han ja Scholz ei pysty päättämään avusta Ukrainalle.
    Ei mitään nauramista mihinkään suuntaan.
    Lapsellisuuksissasi ajattelet tyhmiä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei ole pahemmin nauramista muista maista kuulunut. Euroopassa on nihkeät tunnelmat Ranskan ja Saksan johtajien välillä. Macron ja Sccholz ovat vähän pallot hukassa omien maidensa poliitikoissa eikä kumpikaan saa järkeviä, yhteisiä päätöksiä aikaan Eurooppaa koskevissa asioissa. Mactonilla ei kovin hyviä suhteita USA:han ja Scholz ei pysty päättämään avusta Ukrainalle.
    Ei mitään nauramista mihinkään suuntaan.
    Lapsellisuuksissasi ajattelet tyhmiä.

    Siis kuvittelet.


   • Anonyymi

   • Anonyymi

   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Viisaita Marin puhui. Suomessa ei kaikki vain hyväksy rehellistä puhetta.

   • Anonyymi

    Näin on.


  • Anonyymi

   Joku pölvästi täällä nosti esiin nuo marinin tanssivideot ja tuen niihin. Muualla vain kauhisteltiin kun Suomessa ihmeteltiin runkkutanssia jauhobileissä mutta jätettiin mainitsematta tämän juopotteluputki loman jatkeeksi. totta kai naispolitiikot tukevat naispolitiikkoa koska kaikki arvostelu on liberaalien mukaan vain naisvihaa. Toivottavasti Sanna Marin katoaa Suomen politiikasta kuin Gabriel eikä tule koskaan takaisin.

   • Anonyymi

    Sinisiä ajatuksia Perussuomalaisille.


   • Anonyymi

    Juoppoputki sinulla on vain omien korviesi välissä.


  • Anonyymi

   Kaikista turhista ihmisistä turhin on Sanna Marin .

   • Anonyymi

    Ajattelepas sitä.
    Valittuna, johtaa meitä muita.
    Mitä se kertoo sinusta,saamattomuudesta vai typeryydestä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ajattelepas sitä.
    Valittuna, johtaa meitä muita.
    Mitä se kertoo sinusta,saamattomuudesta vai typeryydestä.

    Hellanlettas sentään - sinä Marinia sokeasti ihannoiva demaripositiivinen.
    Marin on kivenkova narsisti, itsensä Instagramissa brändääjä, Marin sitä, Marin tätä.

    Viimeisin tempaus on tänään julkisuuteen tullut Marinin imagoavustajien esitys turvallisuuspolitiikan erityisavustajasta. ESitystä on salaa valmisteltu ja nyt yritetään saada pikavauhtia asiaa eteenpäin ennen hallituskauden loppumista.

    Marin saa mennä - huonoin PM Suomen historiassa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hellanlettas sentään - sinä Marinia sokeasti ihannoiva demaripositiivinen.
    Marin on kivenkova narsisti, itsensä Instagramissa brändääjä, Marin sitä, Marin tätä.

    Viimeisin tempaus on tänään julkisuuteen tullut Marinin imagoavustajien esitys turvallisuuspolitiikan erityisavustajasta. ESitystä on salaa valmisteltu ja nyt yritetään saada pikavauhtia asiaa eteenpäin ennen hallituskauden loppumista.

    Marin saa mennä - huonoin PM Suomen historiassa.

    Ei mitään hellanlettas vaan hänet on demokraattisesti äänestetty ja kansanedustajaksi valittu samoin äänestetty ja valittu puolueessa varapuheenjohtajaksi, josta puolueen puheenjohtajaksi ja siitä pääministeriksi. Mitään sokeita tässä olla. Itse olet kommentointiketjun aloittanut, joten saat näitä kommentteja esittämiisi syytöksiin.
    mikä ilmeisesti on tarkoituksesikin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei mitään hellanlettas vaan hänet on demokraattisesti äänestetty ja kansanedustajaksi valittu samoin äänestetty ja valittu puolueessa varapuheenjohtajaksi, josta puolueen puheenjohtajaksi ja siitä pääministeriksi. Mitään sokeita tässä olla. Itse olet kommentointiketjun aloittanut, joten saat näitä kommentteja esittämiisi syytöksiin.
    mikä ilmeisesti on tarkoituksesikin.

    Ja kyllä on uskottu hänen kyhyihinsa hoitaa asioita ja sillä perusteella hänet on äänestetty ja valittu. Sitä paitsi oma ihuvisi on tämän hallituksen aikana ollut kirjoitella Marin sitä ja tätä -aloitusia kuten tämäkin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei mitään hellanlettas vaan hänet on demokraattisesti äänestetty ja kansanedustajaksi valittu samoin äänestetty ja valittu puolueessa varapuheenjohtajaksi, josta puolueen puheenjohtajaksi ja siitä pääministeriksi. Mitään sokeita tässä olla. Itse olet kommentointiketjun aloittanut, joten saat näitä kommentteja esittämiisi syytöksiin.
    mikä ilmeisesti on tarkoituksesikin.

    Ei ole kansan valitsema pm.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja kyllä on uskottu hänen kyhyihinsa hoitaa asioita ja sillä perusteella hänet on äänestetty ja valittu. Sitä paitsi oma ihuvisi on tämän hallituksen aikana ollut kirjoitella Marin sitä ja tätä -aloitusia kuten tämäkin.

    Ja jälki on karmeaa. Koululaitos kriisissä, sairaanhoito kriisissä, valtiontalous tuhoutumassa, ostovoima romahtanut. Pääministeri ei nyt ehdi kommentoida, kun on kiire ottamaan kuva Instaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja jälki on karmeaa. Koululaitos kriisissä, sairaanhoito kriisissä, valtiontalous tuhoutumassa, ostovoima romahtanut. Pääministeri ei nyt ehdi kommentoida, kun on kiire ottamaan kuva Instaan.

    Mitä aikasnsaivat edelliset hallitukset vuosikausia kestäneiden nollakorkojen aikana? Eivät mitään parannuksia järjestelimiin ja rakenteisiin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitä aikasnsaivat edelliset hallitukset vuosikausia kestäneiden nollakorkojen aikana? Eivät mitään parannuksia järjestelimiin ja rakenteisiin.

    Otapa selvää, miten julkinen talous kehittyi Sipilän hallituksen aikana. Sellainen varoituksen sana, että demarille kyseinen tieto on myrkkyä, mikäli sen edes onnistuu sisäistämään.

    Marinin hallitukselle perusta oli kunnossa. Asiat tunaroitiin ja pahasti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ajattelepas sitä.
    Valittuna, johtaa meitä muita.
    Mitä se kertoo sinusta,saamattomuudesta vai typeryydestä.

    Se kertoo älykkyydestäni mutta sille ei voi mitään että Marin on tyhmä .


  • Anonyymi

   No nyt on sähkötukikin kusettu. Mikä oli arvattavaa. Miten sähköyhtiöt voivat prosessoida nämä hyvitykset omaan systeemiinsä muka pikavauhtia. Ilman tukea jäivät ne jotka sitä tarvitsevat ja verohyödyn saivat suurituloiset. Tärkeämpää oli tyrkylle poseeraaminen Jacindan kanssa joka on vain ihminen ja nyt entinen pm. Aivan kuten Sannakin.Kohta.

  • Anonyymi

   Perussuomalaisten älykkyystaso, sitä ei koulu ole pilannut.

   • Anonyymi

    Persujen nousussa nähdään oikeiston parinkymmenen vuoden aikana rapauttaman koulujärjestelmän tulos.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Persujen nousussa nähdään oikeiston parinkymmenen vuoden aikana rapauttaman koulujärjestelmän tulos.

    Miten tuo oksennuksesi liittyy aloitukseen ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten tuo oksennuksesi liittyy aloitukseen ?

    Aloitus kertoo siitä kaiken.


  • Anonyymi

   Nyt demariluola on pykäämässä uutta virkakoneistoa pääministerin avuksi. Sinne luonnollsesti sijoitettaisiin demareita. Tosin sen virallinen merkitys olisi hieman outo, presidentti nimittäin johtaa ulkopolitiikkaa ei pääministeri. Oman kansan edun ajattelu ensin on vaarallista sanoi tuppurainen, demari. Jos demarit aikovat tuolla logiikalla ohjata turvallisuuspolitiikkaa olemme hirvittävällä tiellä.

   • Anonyymi

    Kuullun ja luetun ymmärtämisessä sinulla on edessäsi vielä vuosien työ.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuullun ja luetun ymmärtämisessä sinulla on edessäsi vielä vuosien työ.

    Vaatii luetun ymmärtämistä.

    Suomessa ministereillä on rikkomuksissa korotettu syyttämisen kynnys. Ministeri voi esimerkiksi välttyä rikossyytteeltä tapauksissa, joissa virkamies olisi syytteen saanut.

    Näin on käymässä nyt ulkoministeri Pekka Haavistolle (vihr.)

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/a20d4b5a-9c13-5ca7-831c-5de3b9911a20


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vaatii luetun ymmärtämistä.

    Suomessa ministereillä on rikkomuksissa korotettu syyttämisen kynnys. Ministeri voi esimerkiksi välttyä rikossyytteeltä tapauksissa, joissa virkamies olisi syytteen saanut.

    Näin on käymässä nyt ulkoministeri Pekka Haavistolle (vihr.)

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/a20d4b5a-9c13-5ca7-831c-5de3b9911a20

    Tarkoittaa tuota edeölistä kommenttiasi, josta paistaa asioiden joko aito tahahallinen ymmärryksen puute.


   • Anonyymi

    Ulkoasiainministeriö ja presidentin kanslia on tyrmännyt Marinin vallanhaluisen esityksen. Esityksen, jota on valmisteltu salaa muilta hallituksen puolueilta. Olivat lukeneet asiasta vasta lehdestä. Marinilta yritys saada joku demarimyyrälle palkkiovirka.
    Toivottavasti Marinille löytyy menolippu jonnekin Eurooppaan. Emme kaipaa häntä sähläämään kotimaan politiikassa. Marinin touhut on nähty, osaamaton, mutta erittäin vallanhimoinen henkilö.


  • Anonyymi

   Hallituksen sähkötuen takia sähkön hinta ei tule laskemaan ennen kuin tukikuukaudet on käytetty umpeen. Kiitos Sanna Marin että kerrostaloasukkina makselen kalliita sähkölaskuja kun samaan aikaan hallitus maksaa ökyrikkaiden sähkölaskut. Kiitos tästäkin.

  • Anonyymi

   Tämä sähkötuki rikkaille; saavat veronalennuksen, sen lisäksi valtio maksaa myös heidän sähkölaskunsa niin kesämökkien kuin vakkariasuntojen suhteen !

   • Anonyymi

    Perussuomalaiset,omanilmoituksensa mukaan,vaatineet jo ainaskin vuoden sähkötukia. Sitä saa mita tilaa.
    Voivoi.
    Yhtähyvä kuin Perussuomalaisten taksilaki.

    Nimmerk. Jokumuu


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Perussuomalaiset,omanilmoituksensa mukaan,vaatineet jo ainaskin vuoden sähkötukia. Sitä saa mita tilaa.
    Voivoi.
    Yhtähyvä kuin Perussuomalaisten taksilaki.

    Nimmerk. Jokumuu

    Oppositio vaati hallitusta toimimaan jo viime keväänä sähkönhinnan nousun takia. Ei toiminut. Sanna Marin lähti pr-kiertueelleen toiselle puolelle maailmaa, veronmaksajat maksoivat hänen matkansa, turhan ja kalliin. Sitten tuli kiire ja epäselvä ja sotkuinen sähkötuki joka hyödyttää varakkaita synnytettiin hätäsektiona. Vauva on keltainen ja näyttää oudolta. Hoito maksaa 500 miljoonaa eikä se koskaan opi ajattelemaan eli on kuin sanna marin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oppositio vaati hallitusta toimimaan jo viime keväänä sähkönhinnan nousun takia. Ei toiminut. Sanna Marin lähti pr-kiertueelleen toiselle puolelle maailmaa, veronmaksajat maksoivat hänen matkansa, turhan ja kalliin. Sitten tuli kiire ja epäselvä ja sotkuinen sähkötuki joka hyödyttää varakkaita synnytettiin hätäsektiona. Vauva on keltainen ja näyttää oudolta. Hoito maksaa 500 miljoonaa eikä se koskaan opi ajattelemaan eli on kuin sanna marin.

    Tuhannen taalanpaikka Perussuomalaisilla kertoa kuinka he olisivat tukeneet.
    Ihan omin sanoin, kuinka , miten ja paljonko.


  • Anonyymi

   Näkee, että vaalit ovat tulossa. Työnnetään kaikenlaista propagandaa palstalle ja yritetään vahingoittaa ihmisten mainetta.

   • Anonyymi

    Kunnia meni mutta maine kasvoi sanoi runkkutanssi-sanna.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kunnia meni mutta maine kasvoi sanoi runkkutanssi-sanna.

    Ihan omin sanoin.


  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Perussuomalaiset haluvat meistä Venäläisiä.
   EU on liian monikulttuurinen Perussuomalaisille.
   Äänestä Perussuomslaisia.

   • Anonyymi

    Venäjä taitaa olla monikulttuurisempi kuin EU.


  • Anonyymi

   Marin on pyytänyt nyt anteeksi transuilta ja lappalaisilta eiku saamelaisilta, koska pyytää anteeksi meiltä jotka joutuvat maksamaan italialaisten ilmaiset remontit korkeampina veroina?

   • Anonyymi

    Perussuomalaiset, ovst pyytäneet apua venäjältä.
    Anteeksi Suomalaiset.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Perussuomalaiset, ovst pyytäneet apua venäjältä.
    Anteeksi Suomalaiset.

    Miten tuo liittyy aloitukseen ?
    Etkö osaa edes lukea ?
    Älä yritä johdattaa keskustelua pois Marinin hölmöilyistä .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Perussuomalaiset, ovst pyytäneet apua venäjältä.
    Anteeksi Suomalaiset.

    Mihin ovat pyytäneet apua ja miksi ?
    Laita myös linkki muuten taas vasurin paskapuhetta .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mihin ovat pyytäneet apua ja miksi ?
    Laita myös linkki muuten taas vasurin paskapuhetta .

    Www.putininpuudelit.fi.
    Hlinkkipersut,totuus on muutakin kuin päivälehtennePravda


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Www.putininpuudelit.fi.
    Hlinkkipersut,totuus on muutakin kuin päivälehtennePravda

    runkkutanssi.fi Demareiden uusi letkajenkkatanssi.


  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   664
   5812
  2. Katja Ståhl sai yllätyksekseen masennusdiagnoosin - Yksi asia herätti: "Rupesin hirveesti..."

   Tsemppiä ja voimia, Katja Ståhl! Juontaja, hevosnainen Ståhl avaa yksityiselämäänsä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Lue lisää: https://www.suomi
   Suomalaiset julkkikset
   13
   1731
  3. Olisitko nainen hävennyt mun kanssa

   liikkuessa, vai päinvastoin? Luin jostain lehdestä kauan sitten että naiset miettii tätä kautta asioita. Ja olisitko hävennyt mua faijasi edessä? Ei s
   Ikävä
   133
   1256
  4. Translaki meni läpi...

   Kuuntelin eilen eduskunnan lähetystä, ja monia hyviä perusteita kerrottiin, miksi moinen pitäisi hylätä. Eräs nutturatäti väitti, että kaikki estelyt
   Kokkola
   160
   1154
  5. Hyvää iltaa

   Etenkin yhdelle naiselle täällä :).
   Ikävä
   102
   956
  6. Ota muhun yhteyttä

   Jotakin kautta. Selvitetään asiat..
   Ikävä
   49
   935
  7. Ensi kerralla kun kohdataan

   Älä käännä päätäsi pois. Katso silmiini. Näet siellä anteeksipyynnön ja katumuksen. En torjuisi enää sinua. Miehelle
   Ikävä
   63
   901
  8. Tasot - ikuinen kysymys, johon ei ole vastausta

   Mikä on taso? Miten arvotatte edes tason? Omasta kokemusmaailmastani katsoen ei ole olemassa universaalia tasoa. Taso taitaa olla jokaiselle ihan eri
   Sinkut
   177
   851
  9. Translaki läpi äänin 113-69

   Niinhän sinä kävi kun veikattiin. Lisäksi kaikenlaiset tällä palstalla uutta esitystä veikanneet voivat mennä takaisin peruskoulun yhteiskuntaopin tun
   Luterilaisuus
   179
   829
  10. Olet mielessä ja pysyt

   Haluan nähdä sinua edes vilaukselta vaikka se sattuu toisinaan sydämeen. Hyvää yötä naiselta miehelle.
   Ikävä
   41
   814
  Aihe