venäjän sisällissota on jo käynnissä!

Anonyymi-ap

Brittitutkijan mukaan yksityiset palkka-armeijat valmistautuvat hallinnon romahdukseen.
MAINOS
Brittiläisen turvallisuuspolitiikan asiantuntija Edward Lucasin mukaan ”Venäjän seuraava sisällissota” on jo käynnissä”.

Yhtenä osoituksena tästä hänen mukaansa on yksityisen palkka-armeija Jevgeni Prigozhinin uhkakas käyttäytyminen ja nousu merkittäväksi hahmoksi Venäjän politiikassa.

Wagner ei ole kuitenkaan ainoa yksityisarmeija.

– On muitakin. Puolustusministeri Sergei Shoigulla on yksityinen sotilasyhtiö Patriot. Suurliikemies Gennadi Timtšenkolla on Redut, jota käytettiin aiemmin turvaamaan hänen luonnonvaraliiketoimintaansa. Tšetšeenien voimamies Ramzan Kadyrov johtaa tasavaltaansa kuin mafian johtokuntaa ja omalla yksityisarmeijallaan, Lucas kirjoittaa CEPA-ajatuspajan sivuilla.

Epävirallisessa asemassa olevat yksityisarmeijat ovat hänen mukaansa merkki Venäjän asevoimien epäonnistumisesta.

MAINOS
– Teorian tasolla kaikki palkkasoturitoiminta on Venäjän alueella laitonta. Nyt niitä ei vain suvaita, ne kukoistavat. Lisäksi nämä joukot ovat loisia Venäjän varsinaiselle armeijalle. Ne kilpailevat sen ja muiden kanssa tarvikkeista. Niiden olemassaolo monimutkaistaa komentoketjua ja heikentää Venäjän yleistä sotilaallista tehokkuutta, Lucas kirjoittaa.

– Tämä haiskahtaa 1990-luvulta, jolloin oligarkeilla oli lain yläpuolella ja sen ulkopuolella toimivia yksityisiä turvallisuusjoukkoja. Se päättyi (Vladimir) Putinin valtaannousuun. Tämä on kuitenkin erilaista: nämä eivät ole ylistettyjä henkivartijoita vaan todellisia puolisotilaallisia voimia. He ja heidän sotapäällikkönsä eivät vain heijasta Venäjän politiikan tilaa. He muotoilevat sen.

Edward Lucas jakaa Yhdysvalloissa maanpaossa elävän venäläiskommentaattori Andrei Piontkovskin näkemyksen, että Venäjän eliitti aistii Putinin valtakauden olevan päättymäisillään. Seuraava sisällissota on gangstereiden välinen sota rahasta.

– Riitelevät klaanit valmistautuvat seuraavaan: suojelemaan sitä, mitä heillä on, ja kamppailemaan valtavasta omaisuudesta, joka on käytettävissä hallinnon romahtamisen jälkeen.

89

764

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sisällissodasta tulee lyhyt. Se taho, joka saa strategiset ydinasevoimat haltuunsa, on jo voittanut. Venäjä on niin laaja ja harvaanasuttu maa, että ydinaseita voi käyttää sisällissodassakin toisin kuin vaikka Hollannissa.

      • Anonyymi

        Ydinaseet ovat olleet mukanamme jo vuodesta 1945, eikä niitä ole sen koommin käytetty missään valtioiden välisessä tai sisällissodassa, ei edes siellä, missä osapuolet vihaavat toisiaan syvästi.

        Jos ydinaseita ei uskalleta käyttää toisia valtioita vastaan, niin vielä vähemmän omaa valtiota ja omia kansalaisia. Kuka tahansa vallasta taisteleva joka pommittaisi venäläisiä venäläisillä ydinaseilla huomaisi pian kaikken kääntyneen häntä vastaan.


      • Anonyymi

        Ei taida onnistua.. Maat saastuisi ja missäs viljelet potut ei kasva punaisella torilla. Sama se on ukrainakin jos pellot saastuisi. Maailamalla olisis nälänhätä ja joukkopako.


      • Anonyymi

        Tappakoot toisensa ,kukaan ei kaipaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tappakoot toisensa ,kukaan ei kaipaa

        Totta


    • Anonyymi

      Mafiaporukkaa, rivejä on jo harvennettu ja lisää ns. ikkunaonnettomuuksia on odotettavissa. Ihan kiva lukea uutisia siitä kuinka nämä ahneet pask*iaiset tappa* vat toisiaan.

      • Anonyymi

        Milloin on wagner pomon vuoro?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Milloin on wagner pomon vuoro?

        Nyt Venäjällä jo huhutaa, että Ukraina aikosi salamurhata Prigozhinin, mikä tietysti tarkoittaa sitä, että Venäjällä suunnitellaan sellaista.


    • Anonyymi

      Siinä vaiheessa kun venäläiset on hävityn sodan jälkeen häädetty Ukrainasta eli myös Krimiltä ja Sevastopolista näemme näiden rosvojoukkojen välienselvittelyn Moskovassa, joka päättyy sekasorron jälkeen uuden tsaarin valintaan. Turha odottaa mitään demokratian orastamista tai Venäjän kansan itsetutkiskelua kuten Saksassa tapahtui WW2:n jälkeen.

      • Anonyymi

        Sittenkö heräsit ? Taidat uskoa joulupukkiinkin😄


      • Anonyymi

        Ryssä ei muutu,siksi se on nuijittava Ukrainassa maanrakoon


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ryssä ei muutu,siksi se on nuijittava Ukrainassa maanrakoon

        Totta


      • Juu, venäjällä ei tuo yksilönvapaus ja demokratia oikein toimi. Gorpan ja jeltsinin aikaanhan oli viitteitä että jopa venäjälläkin voi tapahtua jotain hyvää, mutta tämä stalinin inkarnaatio asettui tsaarin asemaan.


    • Anonyymi

      Hyvin ennustettu. Venäjän epäkansa ei pysty muodostamaan demokraattista hallintoa, vaan saa johtajakseen aina uuden tsaarin. Ainoa tapa edes yrittää Venäjän demokratisointia olisi vapauttaa ensiksi sen orjuuttamat kymmenet kansat ja muilta kansoilta varastamat alueet. Jäljelle jäävä todellinen Venäjä, ehkä noin Ranskan kokoinen alue, pitäisi sen jälkeen alistaa jonkun läntisen demokratian alusmaaksi niin pitkäksi ajaksi, että kansa on sisäistänyt länsimaisen vapauden ja vastuun ja on kypsä valitsemaan johtajansa. Sama prosessi olisi ajettava myös monissa Venäjän pakkovallasta vapautetuissa kansoissa, jotta ne kykenisivät rakentamaan ja säilyttämään itsenäisyyden sekä torjumaan Venäjän uuden nousun imperiumiksi. Näin on kansoja ennenkin autettu ja ohjattu pärjäämään omillaan, vaikka se on mustamaalattu vasemmiston toimesta imperialismiksi.

    • Anonyymi

      Jep .se on käynnissä ukrainassa tällä hetkellä.siellä veljet nahisteloo.

      • Anonyymi

        "Jep .se on käynnissä ukrainassa tällä hetkellä.siellä veljet nahisteloo."

        Näinhän se on ja helpottaa kummasti Ukrainan kansan puolustustaistelua kun venäläiset nahistelevat keskenään .


    • Anonyymi

      Onneksi olkoon wagner... Ydinsota.. Tätäkö haluavat..

    • Anonyymi

      Japani ja Saksakin piti miehittää että kehitys pois fasismista saattoi alkaa.

      Venäjä tarvitsisi kipeästi ulkomaista miehityskautta päästäkseen eroon fasismistaan.

    • Anonyymi

      Kenenkähän puolella venäjämieliset täällä ovat kun russakot alkaa listiin toisiaan vai odottaako lopputulosta ja alkaa ylistämään voittajatahoa lähes pohjoiskorealaisella itku ylistyksellä

      • Anonyymi

        Tietysti korsetti kokkelinenän puolella 😄koska hän on kovin "mies" alle 160cm sarjassa


    • Anonyymi

      Brittien tutkimukset ja tiedustelu ovat osoittautuneet erittäin epäluotettavaksi.

      • Anonyymi

        "Brittien tutkimukset ja tiedustelu ovat osoittautuneet erittäin epäluotettavaksi."

        Niin heti sodan alussakin venäjän hyökkäyksen ennustaminenkin meni pieleen ei ihan tarkkaa minuutilleen sitäkään osannut tietojensa perusteella sanoa .


      • Mitkä ovat venäläiset ennusteet maan tulevaisuudesta? Ei kai ne vain ole täsmälleen samat kuin maan tavoitteet sodassa? Ei valitettavasti kovin kiinnostavaa aineistoa.


    • Anonyymi

      Venäjän tiedustelu oli asian kanssa myös hukassa oli informoinut hallintoaan ettei venäjä hyökkää ollenkaan ja että tämä hyökkäyksen uhka on vain läntistä propagandaa jolla länsi peittelee omia agressioitaan hallinnon ilmoituksen mukaan mahtoi olla yllätys venäjän hallinnolle ja tiedustelulle kun ryssä hyökkäsikin Ukrainaan koko rintaman leveydeltä.

    • Anonyymi

      Tehdäänkö uusia ennätyksiä?:
      Pudotaan metroasemalta kadulle ja kuollaan.

      • Anonyymi

        😂😂😂


    • Anonyymi

      Propaganda, kuten olette huomanneet, määritellään aika laajalti briteissä ja suomessa se levitetään median avulla tosiasioina.

      • Anonyymi

        Olemme huomanneet. VKK tulee saamaan monta isoa ja pientä kansanedustajaa, se on riemun päivä kansoillemme. Ensin täysi puolueettomuus, sitten haemme spederaation jäsenyyttä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kihihii....kaalimasn loppu häämöttää,uusia asepaketteja virtaa Ukrainaan... kyllä mää nautin

    • Anonyymi

      Ovatko venäläiset oikeasti edes kansakunta?

      • Anonyymi

        Eivät ole,venäjä koostuu orjuutetuista kansakunnista mitkä ovat pakkoliitoksissa, ne tulevat hajoamaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivät ole,venäjä koostuu orjuutetuista kansakunnista mitkä ovat pakkoliitoksissa, ne tulevat hajoamaan

        Kuka niitä kansakuntia sitten orjuuttaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka niitä kansakuntia sitten orjuuttaa?

        Kreml

        Neuvostoliitosta eroon päässeet valtiot ovat jo uskaltautuneet komentoimaan Kremlin imperialistista hyväksikäyttöpolitiikkaa ei-venäläisten alueilla.


    • Anonyymi

      Väkivaltakoneisto ja aseet venäläisiä on aina pitänyt kurissa.
      Joskus tuon ketjun on katkettava, mutta vaikea uskoa että se tapahtuu lähimmän kymmenen vuoden sisällä.
      Aloituksen skenaario saattaa hyvinkin pitää paikkansa.

    • Anonyymi

      Onko Venäjällä olemassaolon oikeutta kansakuntien joukossa?

    • Anonyymi

      Venäläinen yksityisarmeija Wagner vaikuttaa kamppailevan luodakseen itsestään kuvan tehokkaana ja vakavasti otettavana kilpailevana sotajoukkona

      venäläinen oppositiokanava Dožd väitti perjantaina, että Wagner lähetti eräälle naiselle väärän ruumiin rintamalta. Kanavan väitteiden mukaan naisen puoliso oli taistellut Wagnerin joukoissa Ukrainassa, ja nainen oli saanut sieltä miehensä sinetöidyn arkun, kuolintodistuksen ja kunniamitalin.

      Nainen hautasi aviomiehekseen luulemansa ruumiin, mutta sai myöhemmin tietää miehensä olevan elossa ja Ukrainan sotavankina.

      Doždin väitteiden mukaan vastaavia tarinoita on useita. Kanava väittää, että Wagnerin edustajat pelottelevat sotilaiden omaisia, jotta he eivät avaisi arkkuja ja tarkistaisi niiden sisällä olevia vainajia.

      Väitteet Wagnerin toiminnasta kielivät siitä, että yksityisarmeijalta puuttuu hallintoelimiä, jotka pitäisivät kirjaa yksittäisistä sotilaista ja pitäisivät yhteyttä viranomaisten kanssa. Ironista, sillä armeijan perustaja Jevgeni Prigožin on kritisoinut Venäjän puolustusministeriötä vastaavista asioista Venäjän joukkojen osalta.

      Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu raportoi perjantaina, että Wagner ja Venäjän puolustusministeriö ovat ajautuneet riitaan joukkojen kilpailun seurauksena.

    • Anonyymi

      Wagnerin joukkoihin on pyrkinyt maan pahin naisten murhaaja, joka lusii Siperiassa tekemiään kymmeniä murhia vankilassa parasta aikaan.
      Vielä ei tiedetä halutaanko "teurastajaa" joukkoihin, tai peräti komentajaksi, ja kuinka paljon palvelus lyhentää istumista.
      Hyvin sopisi raakuuksista kuuluisaan joukkoon.

    • Anonyymi

      Brittitiedustelu taas asiallako?

      • Anonyymi

        Se sama joka kertoi ennalta Venäjän hyökkäyksen, vaikka Putleri kiisti kaiken. Kumpaa sää nyt uskot?


    • Anonyymi

      Eikö se sisäministerin helikopteri pudotettu stinger olalta ammuttavalla?

    • Anonyymi

      Sisällissodan ainekset ovat koossa.

    • Anonyymi

      Ei mitään uutta. Yksityinen palkka-armeija on oligarkin vakuutus. Mutta näin monta yrittäjää valtatyhjiöstä taistelemassa voi tosiaan laukaista jonkinlaisen sisällissodan.

    • Anonyymi

      Täysin mahdollista.

    • Anonyymi

      Professori Sergei Medvedev toteaa, että "Ukrainan sota on Venäjän kuolinkouristus, sen 500- vuotuisen historian loppunäytös".
      Hänen mukaansa kolmen aikakautta on päättymässä Venäjän historiassa: Moskovan johtoaseman, imperiumin ja Neuvostoliiton ajanjaksot. "Sota on väistämätön loppunäytös".
      Yhteentörmäyksen alkupisteen voidaan katsoa alkaneen, jo vuoden 2007 Putinin sotaisesta puheesta, jolla luotiin ideologinen perusta hyökkäyssodalle. Noihin aikoihin alkoi myös valtaisa panostus armeijalle.
      Putinin haaveet uudesta maailmanjärjestyksestä saavat huonon lopun. Havittelu suureksi, kääntyykin luhistumiseksi kääpiöksi.

      • Anonyymi

        Kyllä sossuluukun putinisti tietää paremmin kuin venäläinen professori 😜


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä sossuluukun putinisti tietää paremmin kuin venäläinen professori 😜

        Epäilen, että ennustamisen lahjaa ei ole tuolla professorillakaan. Vaikka hänen analyysinsa voivatkin hyvin olla täysin paikkansapitäviä, tulevaisuutta ei voi ennustaa kukaan, eikä ihan tarkkaa totuuttakaan tiedä kukaan.

        Jos Putin todellakin pitää ne parhaat joukot omana turvanaan, voi hänen vallasta syöksemisensä olla voimatoimin vaikeaa. Toisaalta, voihan Venäjällä tapahtua palatsivallankumouskin ja Putinin tilalle laiteetaan joku toinen haukka, joka asettaa tärkeimmäksi tehtäväkseen Venäjän hajoamisen estämisen. Se taas saattaa olla Ukrainan keikkaa onnistuneempi sillä kansainvälinen yhteisö tuskin puuttuu Venäjän sisäisiin levottomuuksiin, kun ei puuttunut Tsetsheniassakaan.

        Ehkä Venäjä hajoaa, ehkä ei. Jotekin minun on vaikea kuvitella, että se ydinvenäjä mihinkään katoaisi, sillä niiden alueiden identiteetti taitaa olla nimenomaan venäläinen, eikä mikään paikallinen.

        Kun katsoo tätä karttaa:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Venäjän_aluejako#/media/Tiedosto:Russian-regions.png

        niin on vaikea mieltää, että noista oliivinvihreistä oblasteista missään olisi minkäänlaisia haluja irrottautua Moskovan alaisuudesta. Ehkä enemmän noissa sinapinkeltaisissa autonomioissa, mutta vaikka ne irrottautuisivatkin Venäjästä, sillä on meille yhtä vähän merkitystä kuin esim. Kazakstanin itsenäisyydellä: sen seuraukset ei vaan näy meille asti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Epäilen, että ennustamisen lahjaa ei ole tuolla professorillakaan. Vaikka hänen analyysinsa voivatkin hyvin olla täysin paikkansapitäviä, tulevaisuutta ei voi ennustaa kukaan, eikä ihan tarkkaa totuuttakaan tiedä kukaan.

        Jos Putin todellakin pitää ne parhaat joukot omana turvanaan, voi hänen vallasta syöksemisensä olla voimatoimin vaikeaa. Toisaalta, voihan Venäjällä tapahtua palatsivallankumouskin ja Putinin tilalle laiteetaan joku toinen haukka, joka asettaa tärkeimmäksi tehtäväkseen Venäjän hajoamisen estämisen. Se taas saattaa olla Ukrainan keikkaa onnistuneempi sillä kansainvälinen yhteisö tuskin puuttuu Venäjän sisäisiin levottomuuksiin, kun ei puuttunut Tsetsheniassakaan.

        Ehkä Venäjä hajoaa, ehkä ei. Jotekin minun on vaikea kuvitella, että se ydinvenäjä mihinkään katoaisi, sillä niiden alueiden identiteetti taitaa olla nimenomaan venäläinen, eikä mikään paikallinen.

        Kun katsoo tätä karttaa:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Venäjän_aluejako#/media/Tiedosto:Russian-regions.png

        niin on vaikea mieltää, että noista oliivinvihreistä oblasteista missään olisi minkäänlaisia haluja irrottautua Moskovan alaisuudesta. Ehkä enemmän noissa sinapinkeltaisissa autonomioissa, mutta vaikka ne irrottautuisivatkin Venäjästä, sillä on meille yhtä vähän merkitystä kuin esim. Kazakstanin itsenäisyydellä: sen seuraukset ei vaan näy meille asti.

        Kaikki Venäjän heikentyminen tuntuu meillä saakka, vaikka ei suoraan näkyisikään. Ellei muuten niin henkisesti hyökkäyksen uhan tunteen nollautumisena.

        Vielä se uhka ei ihan lähellä nollaa ole, vaikka onkin olennaisesti heikentynyt aiemmasta.


    • Anonyymi

      Valtakamppailua kyllä, mutta tuskinpa sisällissotaa, se kun tarkoittaa sotilaallisia yhteenottoja, ja niitä ei ole näkynyt.

      • Heti kun näkyy ensimmäinen, sisällissota onkin silloin alkanut.


    • Anonyymi

      Putinin käskyvallassa taitaa olla suurimmat ja parhaiten varustellut joukot sisäistä turvallisuutta turvaamassa. On puhuttu reilusti yli 300 000 miehestä.
      Jos nuo joukot pysyvät putelle uskollisena, niin kalsarimyrkyttäjää on vaikea tiputtaa pallilta.

      • Anonyymi

        Ukrainassa käytävä hyökkäyssota hieman mutkistaa asiaa siellä on Wagnerin joukoissa 50 000 sotilasta ja jos ne kääntyy venäjää vastaan rintamat hajoaa se on Putinille todella suuri riski sillä venäjä häviää sotansa silloin pikavauhtia.

        Putinin kokille on aivan sama miten Ukrainassa käy hän havittelee venäjän ykkösmiehen paikkaa ja on valmis uhraamaan Putinin illuusion suurvenäjästä ja aluevalloituksista sen eteen kokille riittää Kalifiksi Kalifin paikalle pääsy sen jälkeen hän on valmis tarjoamaan Ukrainalle kättä ja poistamaan joukot Ukrainan alueelta sekä alkaa yrittämään solmia suhteita länteen hän en on helppo sälyttää koko Ukrainan sota ja sen tuoma katastrofi venäjälle yksin Putinin harteille jota se onkin Kokista tulee vahva johtaja jota venäjän kansa kaipaa hän alkaa ohjaamaan venäjää Putinin jälkeisestä katastrofista pois ja kansa on tyytyväinen ja uusi palvonnan kohde on voimiensa tunnossa pallilla jota hän ainoastaan himoitsee .


    • Anonyymi

      Venäjän securitas nousee johtoon.

    • Anonyymi

      Britti ? No empä luottaisi

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Neuvostoliiton kaatumisen jälkiseuraamukset eivät olleet kovinkaan sotaiset.
      Mitä nyt kaduilla ryöstettiin ihmisiä, "isot pojat" kävivät valtataisteluja satamista, teollisuuslaitoksista, luonnonvaroista. Vastustajien murhat olivat yleisiä, ja Neuvostoliiton aikaista varallisuutta siirrettiin kilvan ulos maasta, turvaan. KGB oli rahansiirtojen mestari, olihan järjestöllä kokemusta ulkomaisista toimintatavoista.
      Tosin länsi joutui rahoittamaan köyhtynyttä Venäjää sen alkuvuosina suuresti. Se osaltaan ehkäisi Venäjän väkivaltakehitystä. Saattoi jopa pelastaa maan sisällissodalta.

      Yhdysvallat pelasti Stalinin armeijan toisessa maailmansodassa, massiivisella kalustoavullaan. Länsimaat pelastivat Venäjän alun, ja antoivat maalle lähtökohdat parempaan, tukivat Venäjää erilaisilla EU:n ohjelmilla, aina pitkälle 2000-luvulle.

      Joutuuko länsi taas auttamaan Venäjän jaloilleen, kun Putinin ajan jälkiselvittely joskus alkaa. Putin tuhoaa Ukrainaa, mutta tuhoaa myös pitkällä tähtäimellä Venäjää. Maan syrjäseuduilla tärkein tehtävä on jo nyt, pysyä hengissä, ja saada päivittäinen ravinto. Mitä se mahtaa olla muutaman vuoden päästä.

      • Anonyymi

        Joutuuko? Eikö pitäisi ennemmin kysyä "pitäisikö?" Milloin Neuvostoliitto tai Venäjä ei olisi puraissut sitä ruokkivaa kättä?

        Stalinin armeija pelastettiin, ja siitä seurasi kylmä sota eikä mikään kiitollisuus.

        Venäjä pelastettiin, ja siitä seurasi Putinin ristiretki läntistä maailmaa vastaan.

        Ehkäpä pitäisikin antaa Venäjän ajautua sisällissotaan ja romuttaa ihan itse oma tulevaisuutensa. Eipä ainakaan olisi uhkana muille.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joutuuko? Eikö pitäisi ennemmin kysyä "pitäisikö?" Milloin Neuvostoliitto tai Venäjä ei olisi puraissut sitä ruokkivaa kättä?

        Stalinin armeija pelastettiin, ja siitä seurasi kylmä sota eikä mikään kiitollisuus.

        Venäjä pelastettiin, ja siitä seurasi Putinin ristiretki läntistä maailmaa vastaan.

        Ehkäpä pitäisikin antaa Venäjän ajautua sisällissotaan ja romuttaa ihan itse oma tulevaisuutensa. Eipä ainakaan olisi uhkana muille.

        >Ehkäpä pitäisikin antaa Venäjän ajautua sisällissotaan ja romuttaa ihan itse oma tulevaisuutensa. Eipä ainakaan olisi uhkana muille.

        Periaatteessa kyllä. Venäjän edellinen sisällissota sata vuotta sitten oli erittäin verinen ja julma. Suon sellaisen tosi mielelläni noille kilpaileville sadistisille klikkiarmeijoille, mutta kansa varmasti kärsii sitten myös ja kovaa.

        Toisaalta se kansa on lammasmaisuuttaan itse tilannut niskaansa kaiken paskan, mitä sen johto syöttää ja levittää. Kansahan voi aina vaikuttaa, jos rohkeat yksilöt ovat valmiita uhrauksiin.

        Valitettavasti Venäjä on lammaskatras, jota sudet johtavat.


    • Hyvä uutinen, mutta nuo MAINOkset voit mielellään leikata pois.

    • Anonyymi

      Silmiä avaavaa oli lukea Meduzassa alun perin ollut juttu Arkangelin alueen kylien elämästä, jonka hesari julkaisi suomeksi 27.1
      Eräskin sanoi kuulleensa "sodan" syttymisestä kahden viikon viiveellä. Sähköt puuttuvat kylistä. Puhelinkenttä on vain joissain kohdissa. Asumukset kylmiä, ja kosteita. Alkoholismi ja sairaudet vaivoina.
      Vastaavia kyliä on Venäjällä tuhansia, mutta kerrotaanko niistä Venäjän uutisissa, tai annetaanko avustuksia olojen parantamiseksi. "Tulevaisuuden näkymiä ei täällä ole minkäänlaisia." Totesi eräs, jonka naapuri oli kuollut, ja kuolleen naapurin koirat haukkuivat nälkäänsä, kun ruokkijaa ei enään ollutkaan. "Minä en niitä rupea ruokkimaan, ei siinä ole järkeä" Totesi naapuri.
      Parempaan Venäjän olisi pitänyt pystyä, niillä suunnattomilla energiavaroilla joita maahan on tulvinut. Koska kansa herää hallinnon, ja heidän myötäilijöiden kusetukseen?

      • Anonyymi

        Meduzan venäjänkielinen uutissivusto on julistettu turvallisuusuhaksi Venäjällä.
        Nyt sen ymmärtää paremmin, miksi näin on, kun lukee yllä olevaa ahdinkoa syrjäkylien asumisoloista. Eihän niistä saa kaupunkilaisille, ja eliitille kertoa.
        Onneksi Meduzan toimittajat ovat jo ehtineet paeta ulkomaille, joten ovat turvassa pitkiltä vankeustuomioilta.


    • Anonyymi

      Moskova. 27. tammikuuta.
      Venäjän kansalaisten luottamus presidentti Vladimir Putiniin nousi 0,4 prosenttiyksikköä 78,5 prosenttiin tammikuun 16.-22. päivänä All-Russia Public Opinion Research Centerin perjantaina julkaiseman kyselyn mukaan.

      "Kun kyselyyn kysyttiin, luottavatko Putiniin, 78,5 % kyselyyn osallistuneista vastasi "kyllä" (0,4 prosenttiyksikön nousu aiempaan arvosanaan). Niiden ihmisten osuus, jotka hyväksyvät presidentin tavan hoitaa työnsä, nousi 0,3 prosenttiyksikköä. 75,5 prosenttiin", kyselyn tekijä sanoi.

      • Anonyymi

        "kyselyn tekijä sanoi."

        Niinkö Putinin tutkimuslaitos sanoi.

        Tiedätkö että jos venäjällä sanoo ettei luota Putiniin tämän diktatuuriseen hallintoon ja arvostelee putinin käymää sotaa sekä armeijan toimia joutuu oikeuteen ja saa vankilatuomion tämän johdosta on viisaampaa ettei osallistu kyselyihin tai jos osallistuu niin pitää myötäillä vastauksillaan hallinnon mielipiteitä ettei joudu vaikeuksiin.


      • Anonyymi

        Saiko Levada-tutkimuslaitos liian huonoja tuloksia hallinnolle, kun on ilmestynyt uusi "kyselijä"
        Tosin Levadakin ehdittiin jo nimetä ulkomaiseksi agentiksi.
        Kuka muuten uskaltaa sanoa rehellisen vastauksen, jos Venäjällä joku kyselee puhelimella mielipidettä Putinista, tai sodasta?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Saiko Levada-tutkimuslaitos liian huonoja tuloksia hallinnolle, kun on ilmestynyt uusi "kyselijä"
        Tosin Levadakin ehdittiin jo nimetä ulkomaiseksi agentiksi.
        Kuka muuten uskaltaa sanoa rehellisen vastauksen, jos Venäjällä joku kyselee puhelimella mielipidettä Putinista, tai sodasta?

        >Kuka muuten uskaltaa sanoa rehellisen vastauksen, jos Venäjällä joku kyselee puhelimella mielipidettä Putinista, tai sodasta?

        Luin taannoin että tästä syystä Levada kyselikin naamatusten, jolloin pelko ei ollut niin suurta. Puhelimellahan Vova-sedän kannatus ainakin selvien vastaajien parissa olisi kulkenut sata lasissa.

        Venäjällä voikin huoleti laskea, että 20-25 % vastaajista saattaa uskaltaa vodkan voimalla olla varsinaisesti ylistämättä sotapolitiikkaa.


    • Anonyymi

      Kymmeniä vuosia jatkunut aivopesu, ja vapaan median puute on tehnyt Venäläisistä ihan omanlaisensa ihmisrodun.

    • Anonyymi

      "Kirjeitä Venäjältä" ja kirjailija Mihail Siskin yrittävät pureutua venäläiseen sielunmaisemaan ja putinilaiseen suurvalta-ajatteluun, aamun hesarissa.
      Syvällistä pohdintaa siitä mikä tekee venäläisistä niin erilaisia ja miten valtaapitävät käyttävät historiaa valikoiden, omiin tarkoisperiinsä.
      Nykyisen Venäjän kehitys lähti Siskinin mukaan väärille raiteille jo heti alussa, kun KGB: n väki pysyi vallassa. Näinhän se oli. Putin oli KGB:n kirkkain tähti.

    • Anonyymi

      Rauhantahtoisuus on saanut uusia ulottovuuksia Venäjän hallinnossa.
      Lavrov on todella huolestunut Israelin ja Palestiinalaisten välisestä väkivallasta.
      Rauhanneuvotteluja kaipailee, ettei kriisi leviäisi. Lavrov jätti häveliäisyys syistä, ja vaatimattomana, totuudenpuhujana mainitsematta, että hän olisi paras mies hieromaan rauhaa. Odottaa ehkä, että ehdotus rauhanvälittäjäksi tulee tsaari Putinilta.

    • Anonyymi

      Kertokaapa Nato Tiltut, kuinka eri yksityisarmeijoiden sisällissotatoimet edistyvät? ;)

      Odotamme uutisianne innolla. :D :D :D :D :D :D :D

      • Anonyymi

        🤡 kaipaat peräkammariin uutisia?


    • Anonyymi

      Venäjän valtiollinen kaasumonopoli Gazprom (se mihin kotimaan demareilla on rahakkaat suhteet) on myös perustanut oman yksityisarmeijansa. Tarkoituksena taitaa olla suojata paitsi kaasun tuotantokentät ja kuljetusketjut niin myös yhtiön johdon ja heidän perheidensä etuoikeutetun aseman jatkuminen myös tulevaisuudessa.

      • Anonyymi

        "Venäjän valtiollinen kaasumonopoli Gazprom (se mihin kotimaan demareilla on rahakkaat suhteet) on myös perustanut oman yksityisarmeijansa. "

        Luulenpa että Wagnerin pomo putoaa ikkunasta ja tässä nyt on lähinnä kyse omistajan vaihdoksesta Wagnerin suhteen ja että Gazprom on nytkin ollut se alkuperäinen Wagnerin toiminnan maksaja palkka armeija vaan siirtyy venäjän sodanjohtoa kritisoineelta ja valtaa hamunneelta kaverilta Putinin käsiin Gazpromin omistuksen kautta.


    • Anonyymi

      Putin on antanut lahjaksi mahdollisille seuraajilleen suihkusaippuat.

    • Anonyymi

      Nyt on Venäjä hajoamassa.
      Natohörhöjen tietotoimisto: "Maatuskat riidelleet torilla"

    • Anonyymi

      ...ainakin siis Nato Tiltujen "uutistoimiston" mielestä...

      • Anonyymi

        🤡 Venäjän sisällissodassa ja Ukrainan vastahyökkäyksessä on samaa verkkaisuus ja varmuus, että näin tapahtuu.


    • Muuten hyvä, mutta noita MAINOKSIA ei todellakaan tarvitse kopsata.

    • Anonyymi

      👍👍👍

    • Anonyymi

      👍👍👍

    • Anonyymi

      Myrkkykääpiön kohtalo on sinetöity 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      Slava Ukraini

      • Anonyymi

        Ei ollut. Myrkkykääpiö edelleen Kremlissä, mutta Prigozhin on kadonnut kartalta täysin, jotkut epäilevät että hän ei ole enää edes hengissä.


    • Anonyymi

      yleensä tiltu on väärässä

    • Anonyymi

      https://www.paivanlehti.fi/wagner-sotilaita-johtava-prigozhin-kapinoi-venajalla-tama-on-maanpetos/

      Venäjän presidentti Vladimir Putin vaatii kapinallisia lopettamaan osallistumisen rikolliseen toimintaan.

      Venäjällä on meneillään Wagner-palkkasotilaita johtavan Jevgeni Prigozhinin kapinahanke. Eri uutistoimistojen varmistamien tietojen mukaan Wagnerin joukot ovat ottaneet haltuunsa Donin Rostovissa eteläisessä Venäjässä sekä Moskovaan vievän tien varrella olevassa Voronežin kaupungissa sijaitsevia sotilaskohteita

      Venäjän puolustusministeriö on julkaissut Wagnerin sotilaille viestin, jossa se lupaa taata viranomaisille ilmoittautuvien palkkasotilaiden turvallisuuden, sillä sotilaat on ”petetty ja raahattu mukaan rikolliseen seikkailuun”.

      Putin vakuutti presidenttinä puolustavansa maataan, perustuslaillista järjestystä, elämää, turvallisuutta ja kansalaisten vapautta. Hän kehotti ”selkään puukottavia” kapinallisia lopettamaan osallistumisen rikolliseksi kutsumaansa toimintaan.

      – Tämä on maanpetos.

    • Anonyymi

      Venäläiset tulevat tappamaan venäläisiä, todennäköisesti suuria määriä, ellei Prigozhin antaudu,

    • Anonyymi

      KOSTON KÄSI ON PITKÄ

      https://www.ksml.fi/uutissuomalainen/6063274

      Venäjän Mustanmeren laivastoon kuuluneen sukellusveneen entinen komentaja Stanislav Rzhitskiy on salamurhattu Krasnodarin kaupungissa.

      Rzhitskiy komensi aiemmin Krasnodar-sukellusvenettä, joka oli varustettu Kalibr-ohjuksilla. Rzhitskiy oli osallinen heinäkuussa 2022 tapahtuneeseen ohjushyökkäykseen Vinnytsjan kaupungissa, jossa kuoli ainakin 27 ihmistä.

      Myöhemmin Rzhitskiy työskenteli paikallisen mobilisaatio-osaston johtoportaassa.

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Pietarin kaduilla tapellaan kohta pesukoneista.

    • Anonyymi

      näin

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1545
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe