ISW: Wagnerilla isoja ongelmia , hurjia väitteitä ruumisarkuista

Anonyymi-ap

Kaikki menee täysin ohi putken Venäjän armeijan logistiikka hautomolla.

VENÄLÄINEN yksityisarmeija Wagner vaikuttaa kamppailevan luodakseen itsestään kuvan tehokkaana ja vakavasti otettavana, kilpailevana sotajoukkona, arvioi yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW). ISW:n raportin mukaan Wagnerilla vaikuttaa olevan ongelmia, jotka kielivät puutteellisista resursseista.

ISW:n mukaan venäläinen, maanpaossa toimiva, oppositiokanava TV Dozhd väitti perjantaina, että Wagner lähetti eräälle naiselle väärän ruumiin rintamalta. Kanavan väitteiden mukaan naisen puoliso oli taistellut Wagnerin joukoissa Ukrainassa, ja nainen oli saanut sieltä miehensä sinetöidyn arkun, kuolintodistuksen ja kunniamitalin. Nainen hautasi aviomiehekseen luulemansa ruumiin, mutta sai myöhemmin tietää miehensä olevan elossa ja Ukrainan sotavankina.

Tv Dozhdin väitteiden mukaan vastaavia tarinoita on useita. Kanava väittää, että Wagnerin edustajat pelottelevat sotilaiden omaisia, jotta he eivät avaa arkkuja ja tarkista niiden sisällä olevia vainajia.

ISW:n mukaan Moskovan aluehallinnon varajäsen Evgeni Stupin puolestaan väittää saaneensa ihmisiltä valituksia, joiden mukaan perheet eivät kuule Wagnerin riveihin värvätyistä sotilaista enää mitään sen jälkeen, kun he allekirjoittavat sopimuksen palkka-armeijan kanssa ja lähtevät Ukrainaan.

ISW arvioi, että väitteet Wagnerin toiminnasta kielivät siitä, että yksityisarmeijalta puuttuu hallintoelimiä, jotka pitäisivät kirjaa yksittäisistä sotilaista ja pitäisivät yhteyttä viranomaisten kanssa. Ajatushautomon mukaan on ironista, että armeijan perustaja Jevgeni Prigozhin on kritisoinut Venäjän puolustusministeriötä vastaavista asioista Venäjän joukkojen osalta.

ISW:n mukaan Wagnerin ongelmana on myös kilpailu Venäjän joukkojen kanssa. Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu raportoi perjantaina, että Wagner ja Venäjän puolustusministeriö ovat ajautuneet riitaan joukkojen kilpailun seurauksena.

ISW on jo aiemmin raportoinut Wagnerin ja Venäjän sotilasjohdon kiristyneistä väleistä ja erimielisyyksistä. Ajatushautomo kertoo tuoreessa raportissaan kuitenkin myös siitä, että Wagner luottaa pitkälti Venäjän joukkojen huoltolinjoihin ja vaikuttaa käyttävän rintamalla sen aseita.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eihän Wagner ei ole osa Venäjän armeijaa. Yksityiset armeijat ovat itse asiassa Venäjällä laittomia. Wagner on kuitenkin kasvanut Ukrainan sodan myötä nopeasti noin 50 000 sotilaaseen. Kirjanpito ei näköjään toimi.

    • Anonyymi

      Ruumiita on vaihtunut rauhan aikanakin. Espanja sekoitti kerran suomalaisen ja saksalaisen turistin ruumiit.

    • Anonyymi

      Varmaan lähes jokaisessa maassa on joskus tapahtunut niin mutta pointti onkin etteivät omaiset saisi avata arkkua ja varmistua asiasta.

      Se on kuin natsien hommaa. Tiltusta aivan oikeaa käyttäytymistä.

    • Anonyymi

      Mutta jos valtaosa wagnerin tykinruoka-sotilaista ja nyt käytän termiä sotilas hyvin vapaasti ovat siperialaisista vankiloista kaivettuja tyyppejä niin kaipaako niitä kukaan? Siis onko niillä surevia vanhempia tai perhettä? Luulen että wagnerin on laskenut että heidät voi tapattaa huoletta, eikä heitä jää kukaan kaipaamaan eikä tule mitään kotirintama mellakoita vaikka gruz200-lastia tulisikin törkeitä määriä.

      Wagneriin liittyen: jenkithän julkaisivat sateliittikuvaa siitä että Wagnerin juna olisi käynyt ostoksilla Pohjois-Koreassa. Talvivaatteita vai ammuksia?

    • Anonyymi

      Liekö arkuissa muuta kuin jotain rojua ja painoa venäläisethän olivat ajaneet omia kaatuneitaan kaatopaikoille alueilla mistä joituivat vetäytymään asia tuli siten julki.

      Venäläinen elää kuin eläin ja toimii kuin eläin venäläinen on primitiivinen eläin jota johdetaan kuin koiraa palvelemaan isäntäänsä joka antaa käskyjä Kremlistä.

      • Anonyymi

        ”Kreml haluaa muovata venäläisistä kuolemaa rakastavan kansan”

        – Kuoleman ylistäminen on noussut yhä suurempaan rooliin. Jotkut uskonnolliset saarnaajat ovat toki harjoittaneet sitä alusta alkaen vakuuttamalla kuulijoilleen, että venäläiset voivat ”tulla omaksi itsekseen” vain tappamalla ja että Ukrainassa on vaakalaudalla ”koko Jumalan luomakunta”, hän sanoo Center for European Policy Analysis -ajatushautomon julkaisemassa artikkelissa.

        – Kirkollisten johtajien esimerkkiä seuraten myös maalliset propagandistit ovat ottaneet omakseen tämän näennäisuskonnollisen perustelun sodalle. Kremlin pahamaineisin äänitorvi, aina yhtä raivoisa Vladimir Solovjev selitti valtakunnallisessa tv-ohjelmassaan katsojille, että elämä on ”suuresti yliarvostettua” ja että heidän ei ole syytä pelätä kuolemaa, koska he pääsevät Putinin mukaan taivaaseen, Kirillova toteaa.

        – Toistaiseksi Kreml kuitenkin terävöittää propagandaansa muuttaakseen venäläiset kansaksi, joka rakastaa kuolemaa – kansaksi, jolle murhaaminen ja kuoleminen ovat elämän tarkoitus.


    • Anonyymi

      Jokaisella Wagnerilla on oikeus tulla arkussa kotiin eikä jäädä tovereiden evääksi.

    • Anonyymi

      Lastia koodilla 200. Afganistanin sodan aikana ruumiit vielä kuljetettiin sinkkiarkuissa kotiin. Nyt varmaan jätesäkki riittää, sinkkiarkku maksaa liikaa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2941
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      2065
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1845
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe