ISW: Wagnerilla isoja ongelmia , hurjia väitteitä ruumisarkuista

Anonyymi-ap

Kaikki menee täysin ohi putken Venäjän armeijan logistiikka hautomolla.

VENÄLÄINEN yksityisarmeija Wagner vaikuttaa kamppailevan luodakseen itsestään kuvan tehokkaana ja vakavasti otettavana, kilpailevana sotajoukkona, arvioi yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW). ISW:n raportin mukaan Wagnerilla vaikuttaa olevan ongelmia, jotka kielivät puutteellisista resursseista.

ISW:n mukaan venäläinen, maanpaossa toimiva, oppositiokanava TV Dozhd väitti perjantaina, että Wagner lähetti eräälle naiselle väärän ruumiin rintamalta. Kanavan väitteiden mukaan naisen puoliso oli taistellut Wagnerin joukoissa Ukrainassa, ja nainen oli saanut sieltä miehensä sinetöidyn arkun, kuolintodistuksen ja kunniamitalin. Nainen hautasi aviomiehekseen luulemansa ruumiin, mutta sai myöhemmin tietää miehensä olevan elossa ja Ukrainan sotavankina.

Tv Dozhdin väitteiden mukaan vastaavia tarinoita on useita. Kanava väittää, että Wagnerin edustajat pelottelevat sotilaiden omaisia, jotta he eivät avaa arkkuja ja tarkista niiden sisällä olevia vainajia.

ISW:n mukaan Moskovan aluehallinnon varajäsen Evgeni Stupin puolestaan väittää saaneensa ihmisiltä valituksia, joiden mukaan perheet eivät kuule Wagnerin riveihin värvätyistä sotilaista enää mitään sen jälkeen, kun he allekirjoittavat sopimuksen palkka-armeijan kanssa ja lähtevät Ukrainaan.

ISW arvioi, että väitteet Wagnerin toiminnasta kielivät siitä, että yksityisarmeijalta puuttuu hallintoelimiä, jotka pitäisivät kirjaa yksittäisistä sotilaista ja pitäisivät yhteyttä viranomaisten kanssa. Ajatushautomon mukaan on ironista, että armeijan perustaja Jevgeni Prigozhin on kritisoinut Venäjän puolustusministeriötä vastaavista asioista Venäjän joukkojen osalta.

ISW:n mukaan Wagnerin ongelmana on myös kilpailu Venäjän joukkojen kanssa. Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu raportoi perjantaina, että Wagner ja Venäjän puolustusministeriö ovat ajautuneet riitaan joukkojen kilpailun seurauksena.

ISW on jo aiemmin raportoinut Wagnerin ja Venäjän sotilasjohdon kiristyneistä väleistä ja erimielisyyksistä. Ajatushautomo kertoo tuoreessa raportissaan kuitenkin myös siitä, että Wagner luottaa pitkälti Venäjän joukkojen huoltolinjoihin ja vaikuttaa käyttävän rintamalla sen aseita.

8

65

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eihän Wagner ei ole osa Venäjän armeijaa. Yksityiset armeijat ovat itse asiassa Venäjällä laittomia. Wagner on kuitenkin kasvanut Ukrainan sodan myötä nopeasti noin 50 000 sotilaaseen. Kirjanpito ei näköjään toimi.

  • Anonyymi

   Ruumiita on vaihtunut rauhan aikanakin. Espanja sekoitti kerran suomalaisen ja saksalaisen turistin ruumiit.

  • Anonyymi

   Varmaan lähes jokaisessa maassa on joskus tapahtunut niin mutta pointti onkin etteivät omaiset saisi avata arkkua ja varmistua asiasta.

   Se on kuin natsien hommaa. Tiltusta aivan oikeaa käyttäytymistä.

  • Anonyymi

   Mutta jos valtaosa wagnerin tykinruoka-sotilaista ja nyt käytän termiä sotilas hyvin vapaasti ovat siperialaisista vankiloista kaivettuja tyyppejä niin kaipaako niitä kukaan? Siis onko niillä surevia vanhempia tai perhettä? Luulen että wagnerin on laskenut että heidät voi tapattaa huoletta, eikä heitä jää kukaan kaipaamaan eikä tule mitään kotirintama mellakoita vaikka gruz200-lastia tulisikin törkeitä määriä.

   Wagneriin liittyen: jenkithän julkaisivat sateliittikuvaa siitä että Wagnerin juna olisi käynyt ostoksilla Pohjois-Koreassa. Talvivaatteita vai ammuksia?

  • Anonyymi

   Liekö arkuissa muuta kuin jotain rojua ja painoa venäläisethän olivat ajaneet omia kaatuneitaan kaatopaikoille alueilla mistä joituivat vetäytymään asia tuli siten julki.

   Venäläinen elää kuin eläin ja toimii kuin eläin venäläinen on primitiivinen eläin jota johdetaan kuin koiraa palvelemaan isäntäänsä joka antaa käskyjä Kremlistä.

   • Anonyymi

    ”Kreml haluaa muovata venäläisistä kuolemaa rakastavan kansan”

    – Kuoleman ylistäminen on noussut yhä suurempaan rooliin. Jotkut uskonnolliset saarnaajat ovat toki harjoittaneet sitä alusta alkaen vakuuttamalla kuulijoilleen, että venäläiset voivat ”tulla omaksi itsekseen” vain tappamalla ja että Ukrainassa on vaakalaudalla ”koko Jumalan luomakunta”, hän sanoo Center for European Policy Analysis -ajatushautomon julkaisemassa artikkelissa.

    – Kirkollisten johtajien esimerkkiä seuraten myös maalliset propagandistit ovat ottaneet omakseen tämän näennäisuskonnollisen perustelun sodalle. Kremlin pahamaineisin äänitorvi, aina yhtä raivoisa Vladimir Solovjev selitti valtakunnallisessa tv-ohjelmassaan katsojille, että elämä on ”suuresti yliarvostettua” ja että heidän ei ole syytä pelätä kuolemaa, koska he pääsevät Putinin mukaan taivaaseen, Kirillova toteaa.

    – Toistaiseksi Kreml kuitenkin terävöittää propagandaansa muuttaakseen venäläiset kansaksi, joka rakastaa kuolemaa – kansaksi, jolle murhaaminen ja kuoleminen ovat elämän tarkoitus.


  • Anonyymi

   Jokaisella Wagnerilla on oikeus tulla arkussa kotiin eikä jäädä tovereiden evääksi.

  • Anonyymi

   Lastia koodilla 200. Afganistanin sodan aikana ruumiit vielä kuljetettiin sinkkiarkuissa kotiin. Nyt varmaan jätesäkki riittää, sinkkiarkku maksaa liikaa?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sille jollekin, tunnistat kyllä

   Etkö kuitenkin huomannut, kuinka välitän ja olen hyvä sinua kohtaan? Se, että olet itse kuin mikäkin omahyväinen, ainakin tässä leikissämme, miten sin
   Ikävä
   325
   2566
  2. Tupoksen koulun oppilaan putoaminen - onnettomuus?

   Kalevassa aamulla uutinen yläkoululaisen putoamisesta koulutiloissa Tupoksella. Rehtori ei avaa asian taustoja - miten tämä on voinut olla mahdollista
   Oulu
   33
   2199
  3. Asbergerihmiset

   Tuossa ehkä olen törmännyt livenä Asberger-ihmiseen ja kuullut nyt parilta naiselta, että millainen on mahdollinen asberger-oireyhtymää kärsivän ihmis
   Sinkut
   219
   878
  4. Kerrotaanko maailmalle oikeasti Venäjän ja Ukrainan sodan syistä

   Vaikka kuinka yritän olla kartalla edes vähän niin silti on koko ajan pimenossa se syy, miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.. Ei tätä kerrota uutisissa. K
   Maailman menoa
   330
   813
  5. Eräälle joka varmasti tietää keneltä.

   Kaipaan sinua. Tiedät kuka.
   Ikävä
   42
   762
  6. Jasminilla uuis kulta

   personal trainer ja elämä hymyilee. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Jasmin-Mantyla-ero-ja-uusi-rakas/1182613?undefined
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   711
  7. Mitä eläintä kaivattusi

   muistuttaa? 💬
   Ikävä
   45
   670
  Aihe